‘Ik heb hem proberen over te halen om voor Ajax te kiezen’

Zondag, 27 januari 2019 om

Diego Lainez besloot onlangs zijn loopbaan te vervolgen bij Real Betis, terwijl Ajax wekenlang werk verzette om de achttienjarige buitenspeler uit Mexico naar Amsterdam te halen. Hans Westerhof, die jarenlang werkzaam was in Mexico, baalt dat het toptalent ervoor heeft gekozen om Ajax af te wijzen en te kiezen voor de LaLiga-club.

De oud-trainer zegt bij De Tafel van Kees van FOX Sports dat Lainez heel goed had gepast bij de Amsterdamse club. Westerhof kwalificeert de jongeling als 'een echte Ajax-voetballer'. "Hij is technisch heel vaardig, hij is creatief. En het belangrijkste misschien wel: ik vind het een heel sierlijke voetballer”, aldus de voormalig oefenmeester, die eerder ook werkzaam was bij Ajax.

“Zoals John van 't Schip dat was of Dennis Bergkamp of zelfs Frenkie de Jong als die demarreert. Ik vond hem heel erg passen bij Ajax. Ik heb hem ook wel proberen over te halen om voor Ajax te kiezen en niet voor Real Betis. Maar goed, de hele familie gaat mee en dan is Spanje een warm klimaat. De taal, Andrés Guardado die er al zit... Dat heeft blijkbaar de doorslag gegeven.”

“Maar als voetballer had hij natuurlijk altijd voor Ajax moeten kiezen”, besluit Westerhof. Lainez meldde begin januari veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur in Spanje. “De fans van Real Betis hebben een grote invloed gehad op mijn keuze. Het is prachtig hoe zij het team een boost geven en dat hebben ze ook op mij over weten te brengen. We weten dat Betis een geweldig team heeft en Guardado speelt hier ook nog eens", aldus Lainez, die tot medio 2024 heeft getekend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door origineel)

Als hij zo goed is als wordt gezegd, is het voor Ajax meer een financiele dan sportieve aderlating omdat hij dan binnen de kortste keren weer was vertrokken. Net als Davinson Sanchez.

Slimme keuze, lekker voetballen in Spanje heerlijk klimaat. En dat zonder druk, want het kampioenschap of aan de CL meedoen zit er niet in. Veel succes lainez

27 januari 2019 om 12:22

Dan is het toch juist geen slimme keuze? Een beetje speler met gezonde ambitie zou voor om de prijzen spelen moeten kiezen en voor CL voetbal.

27 januari 2019 om 12:28

Ik heb zo'n gevoel dat deze reactie een vorm van sarcasme bevat.

27 januari 2019 om 12:31

Duhhhh sarcastisch natuurlijk .. het is nog vroeg voor je zie ik. Natuurlijk is het geen slimme keuze!

27 januari 2019 om 12:58

@wyzijnkampioen

de Eredivisie zal voor zo een jongen nou niet bepaald een droomcompetitie zijn dus voor hem is zo een kampioenschap hier helemaal niet aansprekend misschien. net zoals een Champions League toernooi die je waarschijnlijk niet gaat winnen en die over het algemeen maar 6 wedstrijdjes duurt

in Spanje speelt hij tegen clubs als Real, Atletico, Varca, Sevilla, Valencia etc. dat zal voor zo een jongen best aantrekkelijk klinken. daarnaast is Spanje een land met mooi weer en ligt de taal heel dicht bij zijn afkomst. dan is het toch niet hele vreemd dat hij uiteindelijk liever voor Betis kiest?

Die jongen heeft zijn keuze gemaakt, prima toch. Daar hoeven we het toch niet steeds over te hebben. Lijkt wel of iedereen er even zijn plasje over moet doen.

Die jongen heeft zijn keuze gemaakt, prima toch. Daar hoeven we het toch niet steeds over te hebben. Lijkt wel of iedereen er even zijn plasje over moet doen.

Het is een volstrekt logische keuze van die jonge. Je gaat naar een club waar je dezelfde cultuur tegenkomt als in je thuisland je spreekt de taal al. En bij een club als Betis heeft hij minder concurrentie dan bij Ajax. Als een gemiddelde Nederlander moet kiezen tussen Spanje of Duitsland dan kies je toch ook sneller voor Duitsland. Deze vergelijking gaat niet helemaal aangezien wij gelukkig in Nederland worden opgegroeid ald wereld burgers.

27 januari 2019 om 12:26

Alleen speelt hij daar niet om de prijzen en geen CL voetbal. Bovendien zijn er genoeg Zuid Amerikaanse voetballers die wel prima in de eredivisie kunnen renderen. En waar hij mee op had kunnen trekken.

27 januari 2019 om 12:41

Dus? Hij speelt wekelijks in een van de grootste competities van Europa. Laten we nou niet doen alsof Ajax jaarlijks overwintert in de CL, zelfs met de EL hebben ze het al lastig genoeg. (oke, de laatste paar jaar gaat het weer wat beter). Als hij bij Betis opgepikt wordt door een Valencia, of een Sevilla, heeft hij hetzelfde bereikt als wat hij bij Ajax kon bereiken. Misschien wat minder prijzen, maar meer geld.

27 januari 2019 om 12:48

Fosu Mensah speelt ook wekelijks in 1 van de beste competities maar buiten zijn salaris om had hij beter voor een sportieve carriere bij Ajax moeten kiezen.

27 januari 2019 om 13:01

@wyzijnkampioen

Quote: "alleen speelt hij daar niet om de prijzen en geen CL voetbal".

Bij Ajax is CL spelen de laatste jaren ook allesbehalve een zekerheid. Vorig jaar wist de club zelfs helemaal geen deelname aan Europees voetbal veilig te stellen. Ajax speelt dan wel mee om de prijzen, maar het is al weer jaren geleden dat de club ook zo een prijs heeft gewonnen. En daar gaat het volgens mij om en niet om het meedoen. Dus waarom zou hij zijn keuze laten afhangen van dergelijke onzekerheden?. Of hij de juiste keuze heeft gemaakt, hangt af van de vraag of hij zijn eigen keuze heeft gemaakt of die heeft laten beinvloeden door zijn entourage. Als je je eigen keuze maakt, is het altijd de juiste keuze ongeacht hoe die uitpakt. Iedere keuze heeft het nu eenmaal in zich dat hij verkeerd kan uitpakken, ook zonder dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Bijvoorbeeld door het ontslag van een coach en het vertrouwen die hij daarvan krijgt.

Nu liepen we Lainez mis. Richarlison, Lozano, Bailey werden ook in verband gebracht met Ajax. Ik concludeer dus dat Ajax gewoon in de goede hoek aan het zoeken is en de volgende keer is het hopelijk wel raak.

27 januari 2019 om 12:39

Precies. Als je kijkt met wat voor jongens Ajax bezig is voor op de vleugels, dan is het risico dat het niet lukt natuurlijk ook een stuk groter. Maar die klapper gaat er een keer wél komen als ze in deze categorieën blijven zoeken.

27 januari 2019 om 12:40

Ik concludeer ook jammer genoeg dat Ajax niet doortastend genoeg is geweest om minimaal 2 van deze spelers binnen te hebben gehaald.

27 januari 2019 om 12:58

David Neres, Danilo Pereira, Tagliafico, Magallan... Je bent een pessimist.

27 januari 2019 om 13:06

De toekomst heeft het toch niet over die spelers?

27 januari 2019 om 13:15

@wyzijnkampioen

Quote: "ik concludeer ook jammer genoeg dat Ajax niet doortastend genoeg is geweest om minimaal 2 van deze spelers binnen te hebben gehaald".

Aangezien jij net als iedereen alles wat je daarover weet, uit de media hebt moeten vernemen en de berichten in de media vaak net zo onbetrouwbaar zijn als een wolf in schaapskleren, is een dergelijke conclusie van nul en generlei waarde. Omdat die volledig op aannames is gebaseerd. Ajax kan spelers niet een pistool tegen het hoofd zetten en onder dwang laten tekenen. En zelfs dan is het een gegeven dat je niets hebt aan een huwelijk dat de ene partij helemaal niet wil. Als je je geliefde ten huwelijk vraagt en ze uit eigen beweging haar jawoord geeft, heeft dat huwelijk een kans, maar als je haar hebt moeten overtuigen om ja te zeggen, doe je er goed aan om alvast een echtscheidingsadvocaat in de hand te nemen. Iets dat je hebt afgedwongen, kan je ook alleen onder dwang handhaven.

Als je zo vol bent van je club, dat je je niet kunt voorstellen dat niet iedereen dat is en daardoor niet kunt accepteren dat de spelers waar die club interesse in heeft, ook wel eens andere keuzes maken, is het onoverkomelijk dat je vaak zal worden teleurgesteld. Ik vind het ook jammer dat de transfers waar je het in je bijdrage over hebt, zijn afgeketst. Maar niet meer dan dat. Ik heb liever dat spelers die voor Ajax kiezen, dat met volle overtuiging doen. Als dat niet het geval is, hoeft er maar iets te gebeuren of ze gooien de kont tegen de krib en de club wordt weer met dezelfde problemen opgezadeld als in de situatie met Bazoer, Tete, Riedewald en Gudelj. En dan is de kool de sop niet waard en kan je als club beter verder kijken.

27 januari 2019 om 13:22

In dat opzicht moeten we veel verwachten van Bande.

27 januari 2019 om 13:43

Helemaal mee eens. We azen nu op absolute toptalenten en daar grijp je dan regelmatig naast. Liever 1 Bailey dan 3 Doan's. Wel moet er van de zomer een voltreffer tussen zitten.

Vind het jammer dat Ajax er niet in geslaagd is om Lainez binnen te halen, maar ik begrijp zijn keuze voor Real Betis ook wel.

Qua klimaat is Spanje natuurlijk beter dan Nederland, terwijl hij ook geen last zal hebben van de taalbarriã¨re en met Guardado (een grote naam in Mexico) loopt er een Mexicaan rond, die Lainez bij de hand kan nemen.

Schijnbaar zou Neres verkocht worden, als Ajax erin geslaagd zou zijn om Lainez binnen te halen. Maar of Lainez nou wel of niet aangetrokken zou worden, Neres zou ik er sowieso bijhouden. En dat is gewoon puur omdat ik een fan van Neres ben en hij echt wel van waarde is geweest en nog zal zijn voor Ajax, terwijl Ziyech (bleef dit seizoen onverwacht bij Ajax, maar dat zal niet nog 'n seizoen gebeuren) Ajax na dit seizoen zo goed als zeker zal verlaten en als je Neres dan zou verkopen bij de komst van Lainez, dan zou je aankomende zomer weer de markt op moeten en dan kan je in dat opzicht dus gewoon beter Neres houden.

Ajax wordt de afgelopen dagen daarnaast ook in verband gebracht met Cristian Pavon (van Boca Juniors) en ik heb ook al wat geruchten gelezen dat Ajax hem met het oog op aankomend seizoen wilt binnenhalen en dat ze schijnbaar 20,5 miljoen voor Pavon overhebben, maar Overmars gaf donderdag aan dat hij Pavon een goede speler vind maar dat hij 'al' 23-jaar (21 januari, is hij 23-jaar geworden) is en nog steeds bij Boca Juniors speelt.

Maar Boca Juniors in gewoon een grote club in het continent Zuid-Amerika en allesbehalve een misselijk niveau, terwijl Pavon de laatste tijd vrij vaak bij het Argentijns elftal zit en inmiddels staat hij al op 11 interlands. Onder andere Tagliafico en Magallã¡n speelden rond die leeftijd ook nog in Argentiniã« en Tagliafico speelde tot zijn komst naar Ajax pas 1 interland, terwijl Magallã¡n nog geen enkele interland heeft gespeeld en ook nog nooit is opgeroepen.

Natuurlijk is het bij een verdediger anders dan bij een aanvaller, maar bij het Argentijnse elftal is juist de concurrentie in de aanval moordend en is de verdediging misschien wel de zwakste linie bij Argentiniã« en juist in de sterkste linie, heeft Pavon al 11 interlands achter zijn naam staan en dat hij met zijn 23-jaar nog bij Boca Juniors speelt, zegt ook niks want ik denk dat als Ajax hem binnenhaalt hij ook echt een aanwinst zal zijn.

Bijvoorbeeld Luis Suã¡rez speelde destijds met zijn 23-jaar nog bij Ajax, Radamel Falcao speelde met z'n 23-jaar nog in Argentiniã« bij River Plate (terwijl beide spelers uiteindelijk zeker tot wereldklasse zijn uitgegroeid op hun positie, zeker Falcao was in zijn periode bij FC Porto en vooral Atlã©tico Madrid echt fenomenaal) en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Dus dat Pavon op zijn 23ste nog bij Boca Juniors speelt, zegt niet veel vind ik.

27 januari 2019 om 12:42

Alleen moet Overmars hem eigenlijk nu al binnen halen. Hoe langer hij weer wacht met bieden op Pavon des de groter de kans dat hij ook deze speler weer misloopt. Dan maar weer met een middenveld spelen met Vd.Beek, Frenkie en Ziyech. En een aanval met Pavon, Dolberg en Tadic of Pavon, Tadic en Neres.

27 januari 2019 om 13:32

@wyzijnkampioen

Quote: "alleen moet Overmars hem eigenlijk nu al binnen halen. Hoe langer hij weer wacht met bieden op Pavon des de groter de kans dat hij ook deze speler weer misloopt".

Ik vrees dat je obsessie met Pavon helemaal niets anders gaat opleveren dan teleurstelling. Deze speler is 23 jaar en speelt ondanks de kwaliteiten die hem worden toegedicht, nog steeds in Argentiniã«. Dat heeft natuurlijk te maken met het enorme prijskaartje dat om zijn nek hangt, zijn transferwaarde wordt inmiddels op een bedrag van tussen de 30 en 40 miljoen geschat. En dat gaat Ajax natuurlijk nooit betalen, zelfs als Overmars het er persoonlijk voor over zou hebben, zal hij worden terug gefloten door de RvC als hij een dergelijk bod uitbrengt. Dat de onderhandelingen met spelers als Lainez en Richairlison zo lang hebben geduurd, is natuurlijk niet voor niets, maar heeft alles te maken met budget dat Overmars ter beschikking staat. Als deze transfers al door de hoogte van dat budget zijn afgeketst, is het natuurlijk volstrekt onrealistisch om te verwachten dat hij wel in staat is om een speler te halen die 2 tot 3 keer zo duur is. Het probleem ligt daarbij niet alleen bij de hoogte van de transfersom, maar waarschijnlijk nog meer die de afschrijfkosten die een dergelijke investering oplevert. Die betekenen bij een contract van 5 jaar een jaarlijkse verhoging van de boekhoudkundige uitgaven van 6 tot 8 miljoen Euro en dat is eenvoudigweg niet te dragen bij een begroting zoals Ajax die heeft. Niet voor 1 speler. En dan heb ik het nog niet eens over de salariskosten.

27 januari 2019 om 14:30

Afschrijfkosten bij een 23 jarige speler die ook in de belangstelling staat van o.a. Barcelona en Arsenal? Ik verwacht dat hij minimaal weer voor het dubbele en dus voor winst wordt doorverkocht.
Salariskosten moet Ajax iets slims op verzinnen net als met Tadic en Blind.

27 januari 2019 om 13:36

Ik ken Pavon alleen van FM en Fifa. Is hij nou echt zo goed en compleet? Las een aantal keer dat hij het meer moet hebben van ruimtes en dat hij beter bij PSV zou passen vanwege de speelstijl. Ben het met je eens dat 23 jaar niet te oud is voor een speler van een club als Boca, al snap ik wel dat Ajax daar met transfers van boven de 20 miljoen toch wel naar kijkt. Je wilt toch dat een speler nog doorgroei mogelijkheden heeft en voor winst te verkopen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

116 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren