Atlético nadert Barça op ranglijst; Griezmann evenaart prestatie van Messi

Atlético Madrid heeft koploper Barcelona in ieder geval voor even tot twee punten genaderd in LaLiga. De nummer twee van de competitie had zaterdag niet veel moeite met Getafe, dat het duel eindigde met negen man: 2-0. De doelpunten vielen in de eerste helft en werden gemaakt door Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez. De Fransman is samen met Lionel Messi de enige speler die de afgelopen zeven seizoenen in LaLiga meer dan tien keer scoorde. Barcelona kan de voorsprong zondag weer vergroten tot vijf punten, als het wint op bezoek bij Girona.

Getafe doet dit seizoen mee om Europees voetbal, maar bleek een maatje te klein voor Atlético. De ploeg van Diego Simeone had de eindstand al bereikt na een vrij probleemloze eerste helft. Getafe begon nog goed aan de wedstrijd en had veel balbezit, maar het slordige spel werd de bezoekers fataal. Atlético profiteerde na 26 minuten voor het eerst van onnodig balverlies van Getafe. De thuisploeg combineerde rustig op de vijandige helft, in afwachting van een opening. Thomas Partey vond Griezmann, die gedecideerd uithaalde vanaf de zestienmeterlijn: 1-0.

Het tweede doelpunt kwam tien minuten later van Saúl. De middenvelder benutte een rebound, nadat een vlotte combinatie van Atlético was uitgemond in een schot van Nikola Kalinic van dichtbij. Doelman David Soria had een goede redding in huis, maar moest een antwoord schuldig blijven in tweede instantie. Getafe kwam na rust beter in de wedstrijd. De nummer zes van LaLiga zocht duidelijk naar de aansluitingstreffer en het was voor Atlético een tijdje moeilijk om van de eigen helft te komen. Grote kansen voor Getafe kwamen er desondanks niet.

Het spelbeeld begon halverwege het tweede bedrijf weer vertrouwde vormen aan te nemen. Atlético had weer de overhand en werd dreigender. Desondanks slaagden ook los Colchoneros er niet in om de betere fase te vertalen naar grote mogelijkheden. Van een slotoffensief van een van beide ploegen was dan ook geen sprake. Getafe eindigde het duel met negen spelers, omdat Djené Dakonam en Leandro Cabrera vlak voor tijd hun tweede gele kaart kregen. Atlético zal hopen dat Barcelona zondag een misstap begaat tegen nummer twaalf Girona.

Eindigt Atlético Madrid dit seizoen als tweede in LaLiga?