‘PSV mikt met Bayern als volgende gegadigde op recordtransfer’

Vrijdag, 25 januari 2019 om 14:21Robin Bruggeman

Steven Bergwijn stond naar verluidt al in de belangstelling van Manchester United en Internazionale en een volgende club van naam lijkt zich in de strijd om de aanvaller van PSV te mengen. Voetbal International meldt vrijdagmiddag namelijk dat Bayern München inmiddels ook geïnteresseerd is in de tweevoudig international van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Steven Bergwijn meer dan 34 miljoen euro op gaat leveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

161 reacties (laatste reactie door constant kante)

40-45 miljoen zou mooi zijn. Goede speler die het zeker zal gaan waarmaken mits hij de tijd krijgt. Zie Bayern ook als hele mooie stap voor hem.

25 januari 2019 om 14:39

Ben stiekem beetje bang dat clubs van dit kaliber op dit moment nog iets te hoog gegrepen voor hem zijn. Al denk ik niet dat een subtop club met meer dan 35miljoen aan komt zetten.

25 januari 2019 om 14:40

Ik denk het ook! Maar ik denk verder dat bergwijn genoeg kansen gaat krijgen bij bayern en dit een super stap is. Verder denk ik dat 35 miljoen ook te weinig is.

25 januari 2019 om 14:43

Bayern laat spelers altijd wel wennen dus daar maak ik me niet druk om. Coman bijvoorbeeld krijgt ook genoeg speeltijd en die kwam ook niet binnen als bewezen topspeler, denk dat Bayern perfect is voor Steven.

25 januari 2019 om 14:44

35 Miljoen lijkt me een prijs waar PSV blij mee moet zijn. En een Engelse subtop kan dit makkelijk betalen en lijkt me ook een prima volgende stap voor Bergwijn.

25 januari 2019 om 14:47

Nou, Ik West Ham of Everton wel dat geld betalen. Lyon kan ook wel en misschien dat naar FC Porto kan als tussenstap spelen bovendien bijna elk Champions League en strijden om de titel

25 januari 2019 om 14:51

@boris19. Ik zou persoonlijk Bergwijn graag bij Arsenal zien. Nog even buiten dat ik fan ben van Arsenal natuurlijk, maar ook zo objectief mogelijk gezien. Bergwijn heeft veel talent, maar is nog niet zo bepalend als bijvoorbeeld Depay dat was bij Psv. Bij Arsenal is er een gebrek aan buitenspelers, waardoor ik denk dat Bergwijn veel kans heeft op veel speeltijd. Daarnaast heeft Bergwijn een actie, een goede versnelling, een goed schot en is is hij een speler die goed mee kan in positiespel. Dat zijn allemaal kwaliteiten die goed bij Arsenal passen. Verder is Arsenal van een lager niveau dan Bayern, is er bij Arsenal minder snel de kans dat er snel weer veel geld wordt uitgegeven voor een nieuwe speler op jouw positie (manchester United) en past in mijn ogen de speelstijl van Arsenal beter bij een spelers als Bergwijn (t.o.v. Inter, daar zal hij namelijk ook verdedigend een stuk beter moeten worden).

Alleen wringt op dit punt de schoen: het bedrag. Ik zie Arsenal niet voor een speler als Bergwijn 40-45 miljoen neerleggen, misschien zelfs geen 35 miljoen. En dat is in mijn ogen jammer.

25 januari 2019 om 16:15

35-40 miljoen voor Bergwijn lijkt mij inderdaad ook een realistische prijs. Ik vind Bergwijn op dit moment van het niveau Malcom een jaar geleden, zelfde positie en leeftijd, Malcom was toen een van de uitblinkers in de Ligue 1 en zat dicht tegen het Braziliaanse elftal aan. Hij ging uiteindelijk voor, ik dacht 38 miljoen, naar Barcelona. Ik denk dat als PSV het heel goed uit onderhandeld er misschien ook wel zo'n bedrag uit kan krijgen.

Verder lees ik een veelgehoord kletsverhaal dat PSV nu sinds Frenkie verkocht is aan Barcelona PSV ook meer voor Bergwijn moet vragen. Dat is natuurlijk appels met peren vergelijken. Frankie de Jong heeft zoveel geld opgeleverd omdat het een unieke speler is en ik geen enkele type middenvelder a la de Jong kan opnoemen in die leeftijdscategorie. In de categorie van Bergwijn kan ik er makkelijk 20 opnoemen. Daar zit het verschil qua prijs in. Ik snap nooit zo goed dat mensen zomaar dat gelijk trekken. Als Bergwijn morgen wordt verkocht voor 50 miljoen dan is Sam Larsson toch ook niet opeens 30 miljoen waard?

Van alle Psv'ers zie ik in Bergwijn trouwens wel het meeste potentieel, veel meer als een Lozano. Zou voor PSV beter zijn om Lozano van de zomer voor een mooie prijs weg te doen en Bergwijn nog een jaartje proberen binnen te houden.

25 januari 2019 om 16:26

Aub niet zeg. Leuke speler met potentie, maar hij mag toch eerst nog wel meer laten zien. Arsenal heeft behoefte aan spelers die er direct staan, dus geen Bergwijn.

25 januari 2019 om 16:51

Sander berge van Genk vind ik persoonlijk ook hetzelfde profiel en leeftijd hebben. Alleen niet zo'n hype rond als bij Frenkie. Maar als je kijkt naar topspelers dat Genk de laatste jaren voortgebracht heeft zit zijn potentieel ook wel bij de wereldtop.

25 januari 2019 om 14:42

Als ik naar de clubs kijk die interesse hebben hoop ik ook echt dat hij de juiste keuze maakt. Ik ben het met je eens dat Bayern een mooie stap zou zijn. Inter of Man U is weer een heel ander verhaal, daar zou het nog wel eens erg lastig kunnen gaan worden.

25 januari 2019 om 15:18

Ben wel benieuwd hoeveel Ajax gaat kijken van deze transfer toch meer dan zen halve jeugd tijd bij Ajax doorgebracht

25 januari 2019 om 15:26

" toch meer dan zen halve jeugd tijd bij Ajax doorgebracht"

Nope. Twee jaar Ajax, ruim zes jaar PSV jeugd. Dus meer in de jeugd van PSV dan die van Ajax.

Maar als PSV 40 mijoen vangt, mag Ajax daar best de opleidingsvergoeding van een ton of zoiets voor terug krijgen! Prima!

25 januari 2019 om 15:48

Het gaat om de tijd en leeftijdsperiode dat de speler er gespeeld heeft, vanaf je 12e tot 15e krijg je 0.25 en vanaf 16 tot 23 dacht ik 0.5. In dit geval: bergwijn heeft op zijn 12e en een gedeelte van zijn 13e bij Ajax gespeeld, dus krijgt Ajax maximaal 2x 0.25 procent van de transfersom. Dat is bij bv 40 miljoen, 200.000 euro. Voor ons VZ volgers een aardig bedrag lijkt me, voor Ajax mwoh

25 januari 2019 om 15:53

Oh, en als een speler dus tussen zijn 12e en 23ste bij een amateurclub heeft gespeeld, krijgt de amateurclub op basis van het hierboven geschrevene ook gewoon zijn deel van de transfersom (alles bij elkaar is samen maximaal 5%. 4 jaren 0.25. 8 jaren 0.5)

25 januari 2019 om 15:59

Oh, en dit is bij buitenlandse transfers. Bij binnenlandse zijn weer andere regels. Maar die zijn hier niet van toepassing

25 januari 2019 om 17:11

Technisch gezien heeft hij 7 jaar in de jeugd bij Ajax gespeeld (vanaf de F-jes) en 4 jaar bij Psv, aangezien hij in 2015 doorstroomde naar de A-selectie.
Qua leeftijden die gelden voor de opleidingsvergoeding heb je uiteraard wel helemaal gelijk.

25 januari 2019 om 18:45

Mtos: mijn antwoord was weggehaald door de mods, maar hier nogmaals en ook voor de rest die het interessant vindt:

Het gaat om de tijd en leeftijdsperiode dat de speler er gespeeld heeft, vanaf je 12e tot 15e krijg je 0.25% en vanaf 16 tot 23 dacht ik 0.5%. In dit geval: bergwijn heeft op zijn 12e en een gedeelte van zijn 13e bij Ajax gespeeld, dus krijgt Ajax maximaal 2x 0.25 procent van de transfersom. Dat is bij bv 40 miljoen, 200.000 euro. Voor ons VZ volgers een aardig bedrag lijkt me, voor Ajax mwoh.

Vind het wel sneu dat PSV voor minstens net zo goede spelers een veel lagere transfersom krijgt dan Ajax. Waar zou dat mee te maken hebben? Status van Ajax internationaal gezien ten opzichte van PSV? Of betere onderhandelaar?

25 januari 2019 om 14:37

denk inderdaad dat het om de status internationaal gaat. Ajax heeft over de wereld een grotere naam wat hun spelers simpelweg gewoon waardevoller maakt.

25 januari 2019 om 14:38

Zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat Ajax vaak individueel betere spelers heeft?

25 januari 2019 om 14:48

Niet alleen betere spelers, maar ook de naam en historie. Suárez en Ibrahimovic hebben heel wat meer bereikt dan Toivonen en Dzsudzsak. Wijnaldum is een uitzondering.

25 januari 2019 om 15:07

Toivonen en Dzsudzsak vind ik dan een beetje rare keuze. Noem dan idd wijnaldum maar ook Mertens en Depay. Zijn misschien van een minder kaliber dan Suarez en Ibrahimovic maar het verschil wordt dan toch gelijk kleiner.

25 januari 2019 om 15:07

Als je Ibrahimovic erbij haalt zou je eigenlijk ook Robben moeten noemen. Die vertrokken in hetzelfde jaar naar het buitenland.

Maar Ajax heeft, overall gezien, meer topspelers afgeleverd in de loop der jaren. Dat speelt mee. Doorgaan in de CL zal ook wel wat waarde hebben toegevoegd.

25 januari 2019 om 15:33

Dat zou kunnen, maar ik vind Bergwijn wel echt een pareltje. Ik zou zonder twijfel Neres willen ruilen voor Bergwijn. Maar vreemd genoeg lijken die twee spelers wel ongeveer evenveel waard.

25 januari 2019 om 15:33

Betreft Memphis kan ik ook gewoon m'n punt maken, namelijk dat Ajax een veel betere reputatie heeft als het gaat om spelers klaarstomen voor topclubs, Memphis was dat bij lange na niet. Mertens is ook een mooi voorbeeld, want hoewel een gewaardeerde kracht bij Napoli is het toch iemand die nooit de status van Suarez en Ibra heeft gekregen.

Ik snap goed dat het verschil niet zo groot is, maar de mensen buitenaf zien gewoon dat Ajax de allerbeste speler ter wereld heeft afgeleverd en dat doen ze nu weer met Frenkie de Jong. Lozano en Bergwijn zijn goede spelers maar gaan nooit het niveau van Frenkie halen, zo realistisch moet je ook zijn.

25 januari 2019 om 15:39

@psvnumber1

Quote: "zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat Ajax vaak individueel betere spelers heeft?"

Zo is het natuurlijk ook. Er is geen consument die bereid is om bij de ene supermarkt meer voor hetzelfde pak melk te betalen dan bij de andere. Daartoe is hij alleen bereid als de melk bij de ene supermarkt lekkerder is dan bij de andere. Het gaat met andere woorden niet om de supermarkt, maar om de melk. En zo is het bij voetballers natuurlijk ook. Als clubs als Bayern zich gaan melden en er nog meer van dat clubs volgen, ga je hetzelfde mechanisme zien als bij de transfer van FdJ en gaan er clubs tegen elkaar opbieden en drijven op die manier de prijs vanzelf op. FdJ had de clubs voor het uitzoeken en zover is het bij Bergwijn nog niet. Maar als clubs als Bayern zich gaan melden, is een bedrag van rond de 50 miljoen reeel.

25 januari 2019 om 16:12

Ik denk als je Ibra en Suarez noemt je daarbij ook Ronaldo, Romario, Stam en van Nistelrooy kunt zetten aan de andere kant. En PSV is altijd meer van het collectief geweest dan van individuele klasse, achter iedere klasse spits stond een geweldige verdedigende middenvelder zonder hoogstandjes, flair en techniek.

25 januari 2019 om 16:12

Dat is natuurlijk wel selectief hè wat je doet. Van Nistelrooy heeft ook meer bereikt dan Sigtorsson.

25 januari 2019 om 16:27

Misschien is het beter om te kijken naar wie van Ajax en PSV de meeste internationals heeft voort gebracht. Dat zijn namelijk (als de coach geen rare dingen doet) de beste spelers van dat land op dat moment.

25 januari 2019 om 16:27

Nee, de namen die jij noemt zijn al heel lang geleden. Ibra en Suarez worden nog gezien als de laatste jaren.

25 januari 2019 om 16:44

Mertens Wijnaldum Alex Gomes.. t is net welke je er uit vist.
Ik vind de ligt echt het allergrootste talent van de 3 (de jong de ligt en bergwijn). De ligt staat al 2 seizoenen op dit niveau te spelen (finale Europa league gehaald, 10+ interlands, nu knockout fase CL). Bergwijn maar vooral de jong een stuk minder ervaring en laten zien over een langere periode

25 januari 2019 om 16:59

Gooner

Een groot deel van de landstitels van Ajax zijn ook 'heel lang geleden'!

25 januari 2019 om 17:35

“een groot deel van de landstitels van Ajax zijn ook ‘heel lang geleden’,”

En nog steeds plukt Ajax daar volop de vruchten van ðÿ˜‰ Die 33 landstitels, 4 CL titels, de vermaarde jeugdopleiding, Johan Cruijff, de inmiddels legendarische voetbalfilosofie die ze al meer dan 45 jaar volhardend voorstaan en het unieke shirt, maakt dat Ajax binnen de voetbalwereld altijd de grootste en bekendste Nederlandse club zal blijven met de grootste reputatie. Die geschiedenis samen met de toekomstige talenten die altijd zullen blijven doorbreken, zal altijd meer opgemerkt blijven worden.

25 januari 2019 om 21:41

Dat is nu wel zo, maar PSV kwam met Romario, Ronaldo, Gullit en Koeman. ....is ook niet verkeerd.

26 januari 2019 om 16:00

Ray

"en nog steeds plukt Ajax daar volop de vruchten van ðÿ˜‰ "

Zeker. Maar jij voert een andere discussie dan die wij aan het voeren waren.

Het onderwerp was dat Ajax zulke grote spelers voortgebracht had. Wat ook zo is. maar PSV heeft dat ook. Alleen toen een aantal namen werd genoemd, was het weerwoord van Gooner dat het om namen van 'heel lang geleden' waren. Dat is een raar argument, want Cruijff, etc. dat was ook heel lang geleden, laat staan een zeer groot deel van die 33 landstitels die al voor de inv oering van het betaalde voetbal werden gehaald, en sowieso al dik en ruim voordat de meesten hier zelfs geboren waren. Dat maakt op zichzelf niets uit, titel is titel, ook die uit 1914 en 1923, maar dan kun je ook niet het feit dat een concurrent ook grote spelers voortbracht en die ook een mooie naam in Europa heeft wegzetten als 'heel lang geleden' lijkt mij. Dat is de context van de discussie en niet welke club nou het 'bekendst' en 'grootst' is. Dat is geen discussie namelijk, iedereen weet wel dat Ajax dat is. Who cares?

En of talenten 'altijd zullen blijven doorbreken' dat zullen we dan nog eens rustig gaan bekijken of dat zo is.

26 januari 2019 om 16:02

Fairplay

correct, en ook nog Cocu, Stam, Van der Kuijlen, Dillen, Van Beveren en Van Bommel.

25 januari 2019 om 14:40

Ik denk dat internationaal aanzien van de jeugdopleiding zeker mee speelt. Je betaalt voor het merk Ajax dat gewoon duurder is dan het merk PSV.
Bovendien puilt de spaarrekening van Ajax uit...ze hoeven al jaren niet te verkopen wat de prijs ook weer doet stijgen. PSV heeft het geld van uitgaande transfers toch een stuk harder nodig om de race met Ajax voorlopig nog vol te kunnen houden.

25 januari 2019 om 14:40

Dat denk ik, en de spelers van Ajax hebben een goed half jaar in de CL gedraaid, dat helpt ook

25 januari 2019 om 14:41

Het bovengenoemde klopt wel grotendeels, maar als Bergwijn bij Ajax had gespeeld dan was zijn marktwaarde ook gewoon +/- 40m. Het is een vergelijkbare speler als Malcom en die is ook voor 41M verkocht. De meeste flankspelers met het talent van Bergwijn zitten rond die prijsklasse.

25 januari 2019 om 14:44

Denk dat idd Ajax een hogere transfersom krijgt maar 40 mio voor Bergwijn is natuurlijk wel super, hij heeft niet het talent van Frenkie laten we maar zeggen die is toch echt van de buiten categorie net als De Ligt.

Dan heb je een paar spelers eronder (ca 40 Mio) waar Bergwijn, , Ziyecht, Neres, bij horen.

Dan krijg je een groep eronder die 20 - 35 Mio waard is Tadic, Onana, Lozano, Tagliafico, Vilhena

Daaronder nog een groep die 15 a 20 Mio waard is met Zoet, Jorgensen,

25 januari 2019 om 14:47

Jorgensen en Zoet tussen de 15 /20 miljoen waard?! Denk dat ze bij Feyenoord blij zijn als Nicolai voor een kleine 10 miljoen weg gaat.

25 januari 2019 om 14:52

Mag ik vragen waar je die nummers vandaan haalt? Zelf gebruik ik transfermarkt en die geven toch hele andere bedragen als geschatte waardes. Lozano 40, Bergwijn 30, Neres 25 en Vilhena zelfs maar 12 miljoen.

Ben het wel eens dat Frenkie en De Ligt buitencategorie zijn. Mensen doen alsof Ajax ineens de enige club is die kan verkopen voor veel geld, maar als die twee in Eindhoven hadden gespeeld was dat record van Depay ook met gemak gesneuveld natuurlijk.

25 januari 2019 om 14:54

Idd...lozano is een paar klasse beter dan Neres.

25 januari 2019 om 15:22

De Jong staat er daar ook niet op voor 86 miljoen, maar denk dat dit een uitzondering is. Meeste opgenoemde spelers zullen niet voor zulke hoge bedragen verkocht worden.

25 januari 2019 om 15:23

Transfermarkt is over het algemeen wel heel conservatief in hun transferbedragen hoor. Zij geven altijd een lagere waarde aan. Ik geloof dat Bergwijn meer gaat opleveren dan 30 miljoen.

25 januari 2019 om 15:37

Op een of ander manier verkopen wij onze spelers ook met een veel hogere transferwaarde. Daar ben jij toch ook getuige van. Die transfermarkt van jou zegt niet zoveel. Tenslotte gaat het erom wat er tussen de 2 partijen (verkoper en koper) word besproken. Ook scheelt het als je een technisch directeur hebt die wel wat kaas van het spelletje heeft gegeten.

25 januari 2019 om 15:38

Ik denk dat Transfermarkt niet alleen conservatief is, maar ook vooral vaak achterloopt met updates. Daardoor krijg je vaak vertekende beelden bij de waardes van spelers.

25 januari 2019 om 16:16

Transfermarkt loopt inderdaad vaak achter Skede, echter is de laatste update deze maand nog gedaan. Ze updaten twee keer per jaar.

Miccoli Dat lijkt maar zo. De marktwaarde is enkel een indicatie natuurlijk. Wanneer in dit geval Bergwijn een geschatte marktwaarde heeft van 30 miljoen betekent dat alleen dat ze vinden dat hij dat momenteel waard is. Wanneer PSV hem niet wilt verkopen en een club wilt hem graag halen zullen ze dus een behoorlijk stuk boven die geschatte waarde uitkomen.

Kijk bijvoorbeeld naar Neres die een geschatte waarde heeft van 25 miljoen. Er is dus een bod geweest van boven de 43 miljoen. Ik zie Bergwijn wel vertrekken voor minimaal 45 miljoen euro. Heeft nog een langlopend contract en is erg in trek.

25 januari 2019 om 14:44

Je moet ook het geluk hebben dat 2/3 clubs hem heel graag willen hebben en dan gaan bieden tegen elkaar. Verder speelt het ook een rol dat psv al uit de cl is

25 januari 2019 om 14:45

Waarom is dat sneu? Ajax is gewoon een heel sterk merk als het over talenten gaat. Daarvoor is jaar in jaar uit geïnvesteerd in een jeugdopleiding. Dat betaalt zich uit.

25 januari 2019 om 14:51

Ik als PSV supporter moet ook gewoon eerlijk toegeven dat in de afgelopen jaren Ajax betere spelers heeft afgeleverd op het internationale podium. Kijk maar naar Suarez, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Ibrahimovic, Eriksen, Milik (doet het ondanks zijn blessures best goed bij Napoli), en ga zo maar door. PSV heeft daarentegen bijv. Depay verkocht (flop bij Man United), Locadia (geen doorslaggevend succes tot nu), Strootman (stond op het punt internationaal door te breken alleen na zijn blessure nooit meer op het oude niveau), Dzsudzsak (rusland, vrij anoniem) zijn niet heel goed gevallen in buitenlandse competities. Je hebt wel een paar positieve voorbeelden: Mertens en Wijnaldum bijvoorbeeld. Daarnaast is van oudsher Ajax een club met internationaal meer aanzien dan Psv, heeft Ajax ook wel de middelen om hun spelers niet voor een habbekrats te laten vertrekken en staat het ook bekend als een A-Merk opleidingsinstituut.

Al verwacht ik wel dat Bergwijn en Lozano bij elkaar ook wel 60-70 miljoen in het laatje gaan brengen. Dat is voor de Nederlandse Eredivisie gewoon ontzettend veel geld en blijft het nog enigszins in de buurt van Ajax. Feyenoord bijvoorbeeld blijft heel erg achter.

25 januari 2019 om 15:25

Ik denk dat ze bij Feyenoord alles behalve blij zullen zijn wat er nu allemaal aan geld binnen gaat komen bij Ajax en PSV! Ik hoop echter wel dat Feyenoord de aansluiting gaan terugvinden, dan maar op een creatieve manier en heel goed scouten/ opleiden

25 januari 2019 om 15:43

Ik zie feyenoord het al niet meer redden als het gaat om aansluiting bij Ajax en Psv. Die zijn mijlenver als het gaat om productieve spelers verkopen/kopen. Ook de scouting bij ons en psv is vele malen beter, waardoor jeugdspelers eerder geneigd zijn naar 1 van die 2 clubs te vertrekken dan naar feyenoord. De club feyenoord zelf is ook al geen topclub meer. Hoe hard het ook klinkt jammer genoeg in de oren van feye-supporters. De enigste oplossing is je ziel verkopen. En daarmee bedoel ik een sjeik binnen halen die met wat flappen gaat gooien. En dan nog is de vraag als dat succes zal opleveren.

25 januari 2019 om 15:53

Als we helemaal teruggaan naar Ibrahimovic vergeet jij er wel een aantal. Mark van Bommel, Arjen Robben, Phillip Cocu, Park, Lee, Alex, en als jij Milik telt dan doet Depay het overigens echt niet minder.

25 januari 2019 om 16:01

Psveruit030,

ben het met je eens, op cocu na, aangezien hij in die periode juist terug kwam. In de jaren 90 werd hij getransfereerd.

25 januari 2019 om 16:10

Sorry maar de namen van Van Bommel en Cocu passen niet in dit rijtje als voorbeelden van spelers die PSV veel geld opgebracht hebben met transfers. Cocu verliet PSV in 1998 namelijk transfervrij, omdat hij gebruik kon maken van de effecten van het Bosman Arrest. Van Bommel deed hetzelfde in 2005, die ging gewoon transfervrij weg na afloop van zijn contract.

Aan Alex heeft PSV ook niet veel verdiend, die was al eigendom van Chelsea en niet van Psv.

Maar het is simpeler, Kezman, Robben, Van Nistelrooij leverden voor hun tijd geweldige bedragen op (nistelrooy met zijn ruim 30 mijoen Euro (omgerekend) zelfs een astronomisch bedrag) en hetzelfde is het geval met onder andere Gullit, Ronald Koeman, Jaap Stam en Arthur Numan.

25 januari 2019 om 17:40

Ibrahimovic is wel ver terug inderdaad, heb je helemaal gelijk in. Dan zou je ook naar Robben enzo kunnen kijken dat klopt. Maar ik zit nu niet helemaal vast op alleen die namen, het is ook zo dat Ajax hoog aangeschreven staat qua jeugd opleiding en een rijke historie natuurlijk. PSV is wel de meest succesvolle club sinds 2000 in Nederland en ik hoop ook dat ''we'' dat blijven. PSV vind ik nog steeds innovatief en heeft het qua beleid gewoon heel goed voor elkaar. Maar dat Ajax nog steeds wel aanspreekt in Europa is een feit. En ook terecht in mijn ogen. Maar misschien dat PSV ook wel een beetje meer waardering verdiend .

25 januari 2019 om 18:01

Ik doelde ook niet op de bedragen die voor deze heren zijn betaald. Maar meer op het feit dat zij wel gewoon bij sub topclubs van wereldformaat hebben gespeeld en gepresteerd

25 januari 2019 om 14:55

Dat heeft te maken met het feit dat frenkie de jong veel beter is dan bergwijn

25 januari 2019 om 14:56

Speelt vast een rol, maar vooral een kwestie van vraag en aanbod. De Jong is op zijn positie en met zijn specifieke kwaliteiten een heel nuttige speler voor ploegen met een offensieve speelstijl, zoals City, Barca en Psg. Zo'n type middenvelder met veel creativiteit is enorm nuttig. Bergwijn is zeker een goede speler maar meer vergelijkbare spelers zijn er wel te vinden met dergelijke kwaliteiten.

25 januari 2019 om 14:57

Maar dat Ajax hogere transfersommen voor spelers ontvangt is toch ook pas sinds de afgelopen twee jaar. Ook Ajax heeft gewoon Suarez, Eriksen, Verthonghen etcetera voor een prikkie verkocht. Nu is het dan sinds de transfer van Sánchez en de Jong dat het zo lijkt, maar daarvoor was ook gewoon memphis depay en van Nistelrooij die qua transfersom de boventoon voerde.

25 januari 2019 om 15:27

Je kan toch niet zeggen dat Ajax Suarez voor een prikkie heeft verkocht? In die tijd was 26.5 miljoen euro nog gewoon een heel hoog bedrag voor een Eredivise club. Het is de laatste 2 a 3 jaar echt in stroomversnelling gegaan wat dat betreft.

De transfersommen die Ajax heeft gekregen voor Eriksen (13.5 miljoen euro) en Vertonghen (12.5 miljoen euro) waren inderdaad zeer laag.

25 januari 2019 om 15:37

Vandaar dat ik zeg dat het pas van de laatste 2 jaar is dat Ajax beduidend hogere bedragen ontvangt dan Psv.

25 januari 2019 om 15:46

Is met de tijd mee gaan. Dat bedrag van Neymar is toch ook sinds de laatste 2 jaar. Had je dat ooit gedacht in 2010 bijv. Iedereen die spelers kan verkopen voor een aardige transferwaarde zal omhoog gaan met de prijzen. Je moet dan wel het matriaal binnen hebben. En dat heeft Ajax.

25 januari 2019 om 15:01

"vind het wel sneu dat PSV voor minstens net zo goede spelers een veel lagere transfersom krijgt dan Ajax. Waar zou dat mee te maken hebben?"

Ajax is al jaren veel rijker dan PSV en kan daardoor sowieso meer vragen en langer "nee" blijven zeggen.

En daarbij plukt Ajax natuurlijk nog steeds de vruchten van het feit dat ze al sinds mensheugenis een steengoede jeugdopleiding hebben, terwijl PSV eigenlijk pas een jaar of 5 bezig is om de schade op dat gebied wat in te halen. Daardoor is het niet zo gek dat er bij Ajax de afgelopen jaren meer grote eigen talenten rond hebben gelopen die uiteindelijk voor veel geld vertrokken of zullen vertrekken.

25 januari 2019 om 15:17

Kjhuntelaar09

"vind het wel sneu dat PSV voor minstens net zo goede spelers een veel lagere transfersom krijgt dan Ajax. Waar zou dat mee te maken hebben? Status van Ajax internationaal gezien ten opzichte van Psv? Of betere onderhandelaar?"

Sneu, waarom sneu als ik vragen mag? Het is toch gewoon de realiteit van dit moment?

En de realiteit is ook dat er momenten waren dat Psv, ondanks die status van Ajax international, veel meer geld had dan Ajax, veel meer geld kon betalen dan Ajax voor het halen van spelers en meer geld kreeg voor haar spelers dan Ajax. En het is nu weer even anders, zoals dat over enige tijd ook weer anders zal zijn. Is verder niet heel veel spannends aan.

Dat het komt door 'beter onderhandelaar' is ook minder relevant. PSV had en heeft altijd uitstekende onderhandelaars gehad.

25 januari 2019 om 15:55

Vind het meer sneu voor Ajax dat PSV met minder geld steeds het kampioenschap binnen sleept.

25 januari 2019 om 16:47

Het zal toch ook iets met de kwaliteit van de individuele spelers te maken hebben.
PSV heeft vaak het beste team maar niet altijd de beste spelers. Ik denk dat veel PSV fans als zouden kunnen kiezen ook liever de Ligt en Blind als centraal duo achterin hebben dan Viergever en Schwaap, toch hebben de laatste 2 minder doelpunten tegen gekregen tot nu toe...
Ik meen dat het record van de hoogste transfer uit de eredivisie heel lang op naam van Van Nistelrooy stond, en daarna werd het Depay voordat Sanchez de duurste speler uit de eredivisie werd. Het is dus zeker niet zo dat PSV geen hoge bedragen vangt voor zijn spelers.

Dat Ajax de ene na de andere (voor nederlandse begrippen) mega transfer heeft is iets van de laatste jaren, eigenlijk pas vanaf 2016 toen er ineens 32 miljoen betaald werd voor Milik. Maar buiten Sanchez (40 miljoen voor een verdediger) en de Jong nu liggen de bedrag toch niet heel veel hoger dan voor overige spelers uit de eredivisie in een vergelijkbare situatie.

Vergeleken met Depay is bereiken een stuk minder. Volgensm ik geen 34m waard. Nog niet tenminste. Hij heeft veel potentie

25 januari 2019 om 14:53

Waarom zou hij dat niet waard zijn. Clubs als PSV en Ajax gaan een grotere rol spelen, waar clubs van het kaliber Real, Barcelona, Chelsea, Utd etc. vroeger met gemak een transfer konden doen van een topspeler is dat nu wel afgelopen. Zij zullen steeds vaker een talent moeten halen en die zelf moeten kneden tot een vaste waarde want als ze hem naar Roma, Dortmund etc. laten gaan en hij doet het daar goed dan weet je dat je erg veel kwijt bent in deze gekke markt. Er komt dus meer vraag naar talentvolle jonge spelers en dan gaat de prijs dus ook omhoog van die spelers.

25 januari 2019 om 15:50

Sinds Depay bij PSV weg is gegaan is de transfermarkt dan ook volledig op z'n kop gezet. Depay in zijn laatste jaar bij PSV was nu ook makkelijk 50mil waard geweest.

tja, wat is 34 miljoen tegenwoordig... Als je kijkt wat kluivert opgeleverd heeft mag bergwijn vind ik meer opleveren kijkend naar de statastieken. Er zijn vast mensen die zeggen dat ik het zeg omdat ik voor psv ben maar iedereen vraagt idiote prijzen dus als ik psv was zou ik daar lekker in mee doen.

25 januari 2019 om 14:44

Denk dat weinig mensen het op je clubvoorkeur zullen afsteken. Bergwijn is nou eenmaal een erg goede, jonge speler die ook nog eens een heel behoorlijk rendement heeft. Daar mag je best de hoofdprijs voor vragen. Die Sligro mentaliteit moet maar eens klaar zijn in Nederland.

25 januari 2019 om 15:08

Sligro mentaliteit, heerlijk gevonden, haha. Daarnaast volledig met je eens, Bergwijn trekt gewoon wedstrijden over de streep voor PSV, dat zag ik kluivert niet doen voor Ajax. Denk dat bijv Clarkkent hieronder dat even vergeten is.

25 januari 2019 om 14:52

kluivert en Bergwijn waren gewoon concurrenten bij Jong Oranje.
Kluivert was afgelopen zomer 19 miljoen ofzo, en dan is Bergwijn door een jaartje tegen Fortuna spleen ineens 16 miljoen meer waard?

25 januari 2019 om 14:54

Kluivert had nog een contract voor 1 jaar, dat is een enorm belangrijk detail hier. Bovendien speelt hij niet een jaartje tegen Fortuna natuurlijk, vreemde redenatie aangezien Kluivert in diezelfde competitie speelde voor zijn transfer.

25 januari 2019 om 15:13

Kluivert was dan ook geen 34 miljoen.
Eens met contractduur overigens.
NL moet hun parels soweiso zo duur mogelijk verkopen, dat doen Portugal en Frankrijk ook. En daar is gezien het verleden ook alle reden voor.
Als de Ligt, Bergwijn, Frenkie allemaal keihard mislukken wordt dat zelkeer weer gecorrigeerd. Maar for now: pakken die buit!

25 januari 2019 om 14:56

Ben het met je eens dat Bergwijn meer moet opleveren dan Kluivert. Bergwijn heeft 3x zoveel laten zien en is een stuk consequenter. Echter komt Kluivert van Ajax en Bergwijn van PSV, Ajax krijgt gewoon meer geld voor de spelers. Al weet je het natuurlijk nooit he.

34 miljoen is een grap. Minstens 80 miljoen en anders maar lekker niet

25 januari 2019 om 14:40

34 miljoen voor Depay is geen grap. Er staat ook minstens 34 miljoen voor Bergwijn. Ik denk dat Bergwijn niet zo'n groot talent is als Frenkie of Mathijs de ligt. Daarnaast speelt het mee dat Depay niet supersuccesvol is geweest in de absolute top en PSV er dus niet perse super op staat wat dat betreft. Een bedrag van ergens tussen de 25 en 55 miljoen, afhankelijk van de wensen van PSV en de speler zelf. Als beleidsbepaler zou ik zeker inzetten op 45-50 miljoen en dat lijkt mij ook nog wel mogelijk in deze markt.

Het is een aanvaller, hij is jong, hij is international en het is een groot talent (beste 10 van NL onder de 23 jaar)

25 januari 2019 om 14:49

Nee hij speelt niet bij Ajax dus hij is vast niet zon groot talent als de Ligt of Frenkie. Ik kan je vertellen deze jongen gaat heel ver komen en is het volgende Nederlandse wonderkind dat op de velden rondloopt. Zonder hem en Dumfries liep het tegen Duitsland ook al een stuk slechter en dat was niet voor niets. Verder heeft hij zich in de CL knap staande gehouden tegen Barca en Inter in een angstig spelend team. Hij is ook de absolute sterspeler van PSV en wij staan voorlopig boven Ajax wat genoeg zegt. Voor minder dan 70 miljoen zou ik hem dan ook nooit wegdoen!

25 januari 2019 om 15:40

Ik kan me niet voorstellen dat hij 70 miljoen op zal brengen en volgens jou zou PSV hem dan moeten houden en dwingen zijn contract uit te dienen?

25 januari 2019 om 15:48

Ik vind het echt een supertalent en vind hem zeker 70 miljoen waard. Nee hij moet blijven tot het eind van het seizoen en nog even kampioen worden en presteren in de Nations League met NL en dan komt die 70 miljoen echt wel Wij moeten net als Ajax ook een merk worden dat structureel grote talenten voortbrengt. Met Malen, Ghakpo, Ihatteren en Abdouhlal staan de volgende aanvallende talenten alweer klaar.

25 januari 2019 om 16:49

De Ligt is de golden boy, daarmee 'objectief' verkozen tot het grootste talent.
Frenkie is een megahype en iedereen wil hem perse hebben.

Bergwijn is dat niet, los daarvan dicht ik hem geen exceptionele kwaliteiten toe maar vind ik hem 'gewoon' een waanzinnig talentvolle buitenspeler.
Dumfries vind ik een ontzettend goede back.

Let maar op mijn woorden, Bergwijn gaat voor minder dan 50mln weg als hij deze zomer gaat.

Je argumenten zijn absoluut goed en ik snap je ook helemaal, ik snap oprecht ook niet hoe het komt dat PSV boven Ajax staat want ik vind de Ajax spelers gemiddeld individueel beter, maar ja hele hoge pieken en het PSV team haalt gewoon een hogere ondergrens.

Dumfries, Lozano, Bergwijn (en meer) vind ik gewoon echt goede spelers, maar dit Ajax is exceptioneel talentvol en ik denk dat dit Ajax en dit PSV de beste Nederlandse teams van de afgelopen en misschien wel komende 10 jaar zijn.

25 januari 2019 om 17:29

Waar hebben we het hier over? Die 70 miljoen ga je never nooit voor hem krijgen. Wat heeft hij nu echt gepresteerd? 2 wedstrijden in Oranje, 6 in de CL en 2 seizoen eredivisie, kom op zeg.
Hou maar rekening met 40 mil, en alles erboven is mooi meegenomen!

25 januari 2019 om 14:41

Je kan ook overdrijven.
Als psv een bedrag boven de 45miljoen kan krijgen voor hem hebben ze uitstekend gehandeld.

25 januari 2019 om 14:47

Dat zou goed gehandeld zijn. Ik denk zelf dat 40 miljoen reeel is voor Bergwijn.

25 januari 2019 om 14:48

Frenkie de Jong wordt ontzettend overrated. Als Ajax echt onder druk werd gezet speelde hij altijd een draak van een wedstrijd. Bergwijn die is minstens van hetzelfde kaliber. PSV staat boven Ajax en Ajax heeft al 2.5 jaar niet bovenaan gestaan. Daarom is het beste talent van PSV echt niet minder dan 90% van Ajax hun grootste talent waard.

25 januari 2019 om 15:09

Echter speelt ook naamsbekendheid mee en dat heeft Ajax nu eenmaal meer dan PSV. Ook heeft Ajax de afgelopen 15 jaar meer wereldtoppers individueel afgeleverd bij topclubs.

25 januari 2019 om 15:34

@ Psveruit030. Dat vind ik een vreemde redenatie. Dus het grootste talent van club A kan alleen beter zijn dan het grootste van club B als club A boven club B staat? Dus op dit moment zijn de grootste talenten van Borussia Dortmund beter dan die van Bayern, maar als Bayern bovenaan staat, is dat niet meer zo? Hoe goed een speler is, staat volgens mij los van de club waarbij hij speelt.

25 januari 2019 om 15:55

Oke de redenatie is ietwat scheef maar hoe kan een bankzitter van Ajax meer waard zijn dan de 21 jarige sterspeler van PSV

25 januari 2019 om 23:14

Zolang Luuk de Jong betere cijfers kan overleggen en de belangrijkste man van PSV is in de competitie , zal dat ook zo blijven. Op dit moment heeft Ajax maximaal profijt van de prestaties in de CL. Als ze er met 1 of 2 punten waren uitgevlogen, had niemand het meer gehad over de Ajaxspelers, misschien alleen over De Ligt maar dan ook voor veel minder geld. Ben benieuwd wat Bergwijn gaat opleveren. Heeft zich geweldig ontwikkeld maar het is een vraag/aanbod spelletje. Er zijn genoeg buitenspelers in de wereld met dezelfde kwaliteiten die je voor 30 miljoen ophaalt.

26 januari 2019 om 07:35

Nee dat is onzin. Voor PSV-spelers werden ook geen astronomische bedragen betaald toen zij de voormalig finalist 210 minuten op een 0-0 hielden

De bedragen gaan werkelijk nergens meer over. De olieclubs hebben het volledig verpest.

25 januari 2019 om 14:46

Barca doet vrolijk mee hoor!volgens mij spelen 2spelers uit de top3 duurste spelers bij Barca

25 januari 2019 om 15:11

Ik vind het wel grappig dat jij de olieclubs de schuld geeft terwijl jij deelt uitmaakt van de groep die het daadwerkelijk heeft veroorzaakt: successupporters die niet een club uit hun eigen land supporten, maar massaal real/barca/bayern/premier league teams supporten.

25 januari 2019 om 15:53

Want je mag geen fan zijn van Clubs uit het buitenland puur omdat zei mooier voetbal spelen dan de plaatselijke vereniging?

Je bent toch niet goed als je als Bergwijn zijnde ook maar een klein beetje interesse hebt om naar Inter te gaan..?! Zeker niet als je de mogelijkheid hebt om naar een leuk aanvallend elftal als Bayern te gaan! Ik denk zeker dat Bergwijn daar op termijn kan uitgroeien tot een zeer goede speler!

25 januari 2019 om 14:42

Waarom niet naar Inter? Perisic begint ouder te worden en wordt met een vertrek in verband gebracht. Hij zal dus vrijwel zeker gaan spelen en laten we nou niet doen alsof PSV hun idee van voetbal veel beter is dan dat van Inter.

Marktwaarde van Bergwijn ligt ongeveer op 40 miljoen. Die gaat het record van Depay wel verbreken.

25 januari 2019 om 14:47

Marktwaarde van Lozano ligt momenteel rond de 40 miljoen, Bergwijn word op 30 getaxeerd. Toch zie ik hem makkelijk dat record verbreken, heerlijke speler.

25 januari 2019 om 14:48

Zeker een toegevoegde waarde voor elke subtop team en enkele top teams!
Lijkt me dan ook 100% zeker dat hij weg gaat in de zomer en er genoeg interesse zal zijn voor hem. Dat kan de prijs natuurlijk ook verhogen.

Nu moet PSV doorpakken, met de transfer van De jong en de clubs die intresse in bergwijn hebben. Zou ik er minimaal 50 miljoen voor vragen. Deze jongen is nog erg jong en technisch begaafd. Waar vind je iemand met zon fijne techniek als hem? Lozano is verder voor mij echt een atletico speler. maar 50 miljoen lijkt mij teveel voor hem. Je kan het vragen.

Is opzich geen verkeerde speler voor Bayern. Maar ik zie liever CHO of Malcom gehaald worden voor 40 miljoen én Thauvin voor 60. Deze maand nog. Met CHO, Coman Thauvin en Davies heb je perfecte spelers op de vleugels. Met Coman en Thauvin meer ervarin, Davies en Cho geweldige talenten. En in de zomer moeten we vol voor De Ligt gaan, en een back up voor Alaba(tierney?) dan zitten we goed. En owhjah Werner transfervrij binnenhalen.

25 januari 2019 om 14:50

Over het algemeen betaalt Bayern niet de bedragen die Ajax voor een De Ligt wil hebben. Ik denk dat hij dan ook niet naar Bayern gaat.

25 januari 2019 om 15:14

We waren bereid om 70 miljoen te leggen voor Lucas Hernandez van Atletico. Saliham heeft zich over de traditie uitgesproken, namelijk dat ook Bayern de portemonee moet trekken. Wil je blijven meedoen voor alle prijzen. Ik zie liever De Ligt komen dan Lucas Hernandez. Bij Bayern heeft hij ook nog s een grote kans om meteen basisspeler te worden.

Man man man 30 miljoen is de nieuwe 10 miljoen van 4 jaar geleden, de voetbalwereld word gekker en gekker.

Ik ben misschien een van de weinigen, maar klink ik heel vreemd als ik zeg dat ik Bergwijn zwaar overrated vind? Een klasse speler hoor, met enorm veel talent. Maar spat bij hem datgene eraf, wat bijvoorbeeld een Depay had? Naar mijn mening niet. Bergwijn komt niet in de buurt van het niveau van Depay toen hij bij doen vertrok. Overigens vind ik ook dat De Jong (Ajax) en 75-90 miljoen belachelijk is. Prima als de markt zo in elkaar steekt, en ik zal ook een hoop scheve gezichten krijgen na deze uitspraken, maar ik vind hem niet dusdanig onmisbaar bij Ajax? Bij de Ligt ligt het al anders, dat vind ik echt een klasbak die overigens nog 2/3 jaar jonger is ook. Vanzelfsprekend hoop ik voor PSV dat ze een mooie som geld kunnen binnenhalen voor Bergwijn, zeker met die bedragen van tegenwoordig, maar er zijn toch zeker wel betere spelers/talenten dan Bergwijn voor zo'n 30 a 40 miljoen te krijgen? Ik vind Lozano al 2 stappen verder dan Bergwijn, al laat die het momenteel wat minder zien. Dit is allemaal niet onrespectvol bedoeld, of provocerend, maar ik zie in Bergwijn echt geen wereldtop.

25 januari 2019 om 14:56

Je zal niet de enige zijn maar ben het absoluut niet met je eens. Als je zijn groeicurve ziet al anderhalf jaar, dan laat hij enorm veel potentie zien. Verder is hij behoorlijk compleet. Hij heeft een goed schot, is enorm snel, is sterk aan de bal, gigantisch technisch (speelt zo makkelijk 1,2,3 man uit), kan in zowel de voeten als de diepte worden aangespeeld en heeft een goed schot. Hij moet alleen wat scherper voor de goal worden, zeker ook als bijvoorbeeld Lozano op rechts doorkomt blijft hij nog weleens hangen. Malen is daar gretiger in, dat gif en die wil om te scoren moet hij ook krijgen.

25 januari 2019 om 14:57

"bergwijn komt niet in de buurt van het niveau van Depay toen hij bij doen vertrok."

Ik vind hem echt niet (veel) minder dan Depay in zijn laatste PSV-seizoen.

En ter vergelijking:

Bergwijn in de eerste helft van dit seizoen: 9 goals, 8 assists
Depay in de eerste helft van zijn laatste PSV-seizoen: 10 goals, 4 assists

25 januari 2019 om 15:06

Ja dat is heel vreemd. Depay was natuurlijk een fantastische speler voor PSV die erg veel scoorde. Toch is Bergwijn in potentie de betere dribbelaar, met meer creativiteit. Depay laatste seizoen bij PSV was fantastisch maar we moeten niet doen alsof Bergwijn zijn cijfers niet aan kan tikken, 22 goals en 5 assists gaf hij maar hij nam ook alle vrije trappen, corners en af en toe een penalty. Bergwijn staat nu op 9 goals en 8 assists en kan dus echt wel vergelijkbare statistieken halen. Er zijn misschien wel wat betere talenten of vergelijkbare talenten alleen is het probleem dat die vaak bij een club zitten die niet hoeven te verkopen zoals bijvoorbeeld Kluivert, Under of Hudson Odoi dus die zijn nog duurder.

25 januari 2019 om 15:30

Een klasse speler met enorm(!) veel talent zeg je, maar hem toch overrated vinden? Bijzonder.

25 januari 2019 om 17:09

Lijkt me geen vreemde uitspraak hoor TomTom?

Als Ajax 43miljoen voor Neres kan krijgen is hij 55-60 waard. Dus laat de clubs maar in de buidel tasten.

25 januari 2019 om 15:00

Als het een club uit China zou zijn die geïnteresseerd is in Bergwijn dan wel ja, maar nu is het appels met peren vergelijken. Ajax zou dat bedrag ook niet kunnen krijgen als het Europese clubs waren die geïnteresseerd waren in Neres.

25 januari 2019 om 17:16

Dat is China hè, en het laatste waar Bergwijn heen zal gaan is China. Die miljoenen moet je dus niet mee tellen. Denk dat je gewoon heel tevreden mag zijn als je minimaal 35 mln gaat ontvangen voor Bergwijn.

Gewoon 60 miljoen vragen. Leer vd transfer van De Jong.

En in Italië wisten ze deze week nog te melden dat AC Milan deze winter 20 miljoen wilde betalen voor Bergwijn en al zo goed als rond was met Psv... Ik mag hopen dat de fantast die dat uit z'n duim heeft gezogen inmiddels een nieuw baantje aan het zoeken is.

25 januari 2019 om 14:57

Ja maar zou ook typisch PSV zijn als hij een gelimiteerd transfersom heeft omdat hij bijtekende.

25 januari 2019 om 15:06

"ja maar zou ook typisch PSV zijn als hij een gelimiteerd transfersom heeft omdat hij bijtekende."

Ik neem aan dat je doelt op de relatief bescheiden bedragen waarvoor Guardado en Moreno zijn vertrokken? Dat waren al iets oudere spelers waarmee PSV destijds afspraken heeft gemaakt, omdat ze wellicht anders niet eens haalbaar zouden zijn geweest. Maar je zou toch wel gek zijn als je één van je grootste talenten uit eigen jeugd een gelimiteerde transfersom zou geven? Dan kun je net zo goed meteen je club opdoeken, want dan ga je nooit meer een fatsoenlijke transfersom incasseren.

25 januari 2019 om 14:59

Was het maar zo simpel, dan waren we al van die akelige Driessen verlost. 20 miljoen voor Bergwijn is natuurlijk een slechte grap, hoe kon die dat in hemelsnaam bedenken.

Dit is nou een speler waarvan ik hoop dat Arsenal hem aantrekt! Arsenal heeft niet meer de positie om geregeld voor bewezen toppers te gaan, uitzonderingen daargelaten natuurlijk (ozil, Alexis, Aubameyang). De fout die de club jarenlang heeft gemaakt is dat het meer heeft gezocht naar kwantiteit dan kwaliteit/potentie. Wanneer je niet voor bewezen kwaliteit kan gaan, dan moet je zorgen dat je voor potentiële topkwaliteit gaat. Bergwijn is in mijn ogen zo'n speler. Hij is zeer compleet voor een buitenspeler, alleen moet hij zich nog verder ontwikkelen. Dat is precies iets wat bij Arsenal kan. Het enige probleem zal dan zijn prijskaartje zijn, want ik zie Arsenal niet zo'n bedrag neerleggen voor een speler uit (met alle respect) de Eredivisie (helaas..).

Als PSV zijnde moet je inderdaad proberen mee te liften op de belachelijke bedragen die Ajax momenteel voor zijn spelers kan vragen. Het zullen wel geen Frenkie bedragen worden, maar een Neres prijs moet er toch wel in zitten voor een speler als Bergwijn.

Denk niet dat hij meer dan 35 op zal gaan leveren. Daarvoor heeft hij zich toch te weinig laten zien in de grote wedstrijden.

25 januari 2019 om 15:44

Zijn rendement was misschien wat aan de magere kant, maar ik vond Bergwijn in de CL juist de meest overtuigende PSV-er. Na die wedstrijden ben ik echt gaan geloven dat Bergwijn nog meer potentie heeft dan Lozano.

Bayern is een aanvallende ploeg die wil verjongen, dus daar zou ik zeker voor gaan als je de kans krijgt. Kans op speeltijd komt er wel. Ik hoop toch wel dat we minimaal 40m voor Bergwijn kunnen vangen. Ik heb heel veel vertrouwen in deze jongen. Hij heeft een fantastische dribbel en techniek en kan zowel scoren als een doelpunt voorbereiden. Dat maakt hem een behoorlijk complete speler, een echte ''vleugelspits'', die in het moderne voetbal steeds belangrijker lijken te worden. Hij doet me vaak een beetje aan Hazard denken (natuurlijk nog minder ver in zijn ontwikkeling etc). Ben benieuwd.

Berwijn is minimaal 55 miljoen waard, als je voor Neres al 40 miljoen kan vangen dan kan je voor Bergwijn 65/70 miljoen vragen.

25 januari 2019 om 15:29

Onzinnig om Bergwijn met Neres te vergelijken. Chineze clubs betalen nog belachelijker transfersommen voor spelers dan de Europese topclubs zouden doen. Dus alleen aan Chineze clubs zou Psv zulke bedragen kunnen vragen. Maar niet aan een club als Bayern.

Ook gewoon lekker de media gebruiken om de clubs tegen elkaar op te fokken al staat deze belangstelling natuurlijk nog in een kinderschoen.

Weet iemand trouwens of Ajax ook een doorverkooppercentage heeft afgedwongen destijds toen ze Bergwijn naar Psv lieten gaan?
Sowieso zal Psv ook een solidariteitsbijdrage en opleidingsvergoeding moeten betalen aan Ajax.
Dus Ajax profiteert ook lekker mee van een transfer van Bergwijn.

25 januari 2019 om 15:42

Volgens mij heeft Ajax, als ik het me goed herinner, zelf Bergwijn weggestuurd. Dus een doorverkooppercentage lijkt me dan niet van toepassing. Hoe dat zit met andere bijdrages en vergoedingen weet ik niet maar reken er maar niet op dat dat veel zal zijn.

25 januari 2019 om 15:52

"weet iemand trouwens of Ajax ook een doorverkooppercentage heeft afgedwongen destijds toen ze Bergwijn naar Psv lieten gaan?"

Zoals Skede al schrijft, Bergwijn is weggestuurd door Ajax (nadat zijn vader ruzie had gekregen met Orlando Trustfull, destijds Bergwijn's jeugdtrainer). Hij was dus in principe clubloos toen PSV hem oppikte.

"dus Ajax profiteert ook lekker mee van een transfer van Bergwijn."

Dat zal niet meer zijn dan enkele duizenden euro's opleidingsvergoeding. Volgens mij hoef je die alleen te betalen over de jaren die een speler vanaf zijn twaalfde bij je club heeft gezeten en Bergwijn was al voor z'n 13e verjaardag weg bij Ajax.

25 januari 2019 om 15:57

"weet iemand trouwens of Ajax ook een doorverkooppercentage heeft afgedwongen destijds toen ze Bergwijn naar Psv lieten gaan?"

Bergwijn had geen contract, en daarnaast moest hij weg vanwege die toestanden met Bergwijn Sr. Dus er valt dan niks te bedingen, laat staan af te dwingen natuurlijk.

En verder geldt dit:

Fifa opleidingsvergoeding:
Voor de jaren dat de oude club de speler heeft opgeleid tussen zijn 12e en 15e jaar krijgt de oude club €10.000,– per jaar.
Dus Euro 20.000,00

Knvb opleidingsvergoeding:
Voor de jaren dat de oude club de speler heeft opgeleid vóór zijn 9e jaar krijgt de oude club eenmalig €562,– indien de nieuwe club een amateurclub is en eenmalig €1523,– indien de nieuwe club een betaald voetbalorganisatie is. Voor de jaren dat de oude club de speler heeft opgeleid tussen zijn 10e en 20e jaar, krijgt de oude club €562,– per jaar indien de nieuwe club een amateurclub is en €1523,– per jaar indien de nieuwe club een betaald voetbalorganisatie is.
Dus Euro 3.046,00, maar:

Knvb poolvergoeding
Indien een speler tussen zijn 11e en 18e jaar van de ene naar de andere jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie gaat, geldt een speciale regeling. Op dit moment bedraagt de poolvergoeding €13.822,– per opleidingsjaar. Deze regeling geldt alleen tussen Nederlandse betaald voetbalorganisaties en komt in de plaats van de Knvb opleidingsvergoeding.
Dus Euro 27.644,00.

Oftewel, iets minder dan 50.000 Euro.
En je hebt groot gelijk, dit is lekker profitteren van een eventuele transfer van Bergwijn voor Ajax. Kunnen Overmars en zijn directievriendjes lekker een avondje van naar Yap Yum, diner included.


25 januari 2019 om 16:04

Kunnen ze toch weer bijna een nieuw talent van kopen net als met Frenkie De Jong bijvoorbeeld

25 januari 2019 om 16:13

Haha, inderdaad ja. Alhoewel, Ajax koopt toch elk jaar wel een aantal nieuwe talenten? Alleen dan voor wat hogere bedragen, van rond de twee miljoen ongeveer?

25 januari 2019 om 16:28

Binnenlandse talenten zijn over het algemeen wel een stuk goedkoper.

Ik denk eerder dat Bayern voor Cengiz Under gaat als vervanger van Robben. De interesse is er al een tijdje. Bergwijn is een heel groot talent, maar laat het toch vooral in de Eredivisie zien, Under doet dat in de Serie A en in de Champions League. Of misschien halen ze beide spelers, dat kan natuurlijk ook. Met Gnabry, Coman en Davies hebben ze al 3 hele talentvolle wingers, met Under en Bergwijn erbij hebben ze oneindige potentie.

Vind het toch grappig sommigen van die Ajacieden hier die claimen dat 30-35 miljoen euro een marktcomfort bedrag is voor Bergwijn terwijl Neres 40 of 50 miljoen moet kosten, die ook nog eens vaak op de bank zit. Terwijl Bergwijn samen met Lozano de absolute sterspelers is bij PSV. PSV absoluut gewoon hoog inzetten imo. Bergwijn zou makkelijk 50-55 miljoen euro op moeten kunnen brengen. Lozano zelfs meer ook marketingtechnisch gezien 60 miljoen euro moet makkelijk te doen zijn. Haal je toch plus 100 miljoen euro binnen PSV zijnde.

Eerlijk is eerlijk ik zie het triest in voor Feyenoord. Ajax en PSV zullen geweldig cashen deze zomer. Beide moeten ze goed investeren zodat Nederland hoge ogen kan gooien in de Champions League volgend seizoen.

25 januari 2019 om 15:49

Nogmaals, Neres levert alleen +40 miljoen op als Chineze clubs langskomen. Geen Europese club zal +40 miljoen betalen voor een reservespeler van Ajax. Dus Bergwijn daarmee vergelijken is onzinnig.

25 januari 2019 om 15:55

Volgens mij waren Dortmund en Roma bereid 40 miljoen te betalen van de zomer voor Neres, maar Ajax weigerde. Dus klopt niet helemaal wat je zegt.

25 januari 2019 om 15:58

Wat is je bron, want volgens mij zijn dergeljike bedragen nimmer geboden voor Neres door die clubs.

25 januari 2019 om 16:01

Dat was nadat hij een seizoen in de basis stond en veel indruk maakte. Inmiddels is hij reservespeler geworden en kan Ajax dat bedrag niet meer vragen aan Europese clubs.

25 januari 2019 om 16:23

"dat was nadat hij een seizoen in de basis stond en veel indruk maakte. "

Vast wel, maar de vraag is wat de bron is. Want er zijn wel meer hardnekkige geruchten die achteraf niet waar bljiken te zijn. Dus weet jij waar dit gerucht vandaan kwam? De Telegraaf wellicht? Maar je weet toch dat die alleen maar liegen en bedriegen omdat ze gefrustreerd zijn en bij Ajax willen stoken? Die wisten toch, nota bene, zeker dat Frenkie naar PSG ging, remember?

Dus nee, als de bron de Telegraaf is weten we zeker dat het niet klopt. Toch?

25 januari 2019 om 16:56

WijZijnKampioen, als Neres indruk heeft gemaakt dat seizoen en die clubs waren bereid 40 miljoen te betalen voor Neres op dat moment hoe is Bergwijn PSV’ absolute sterspeler voor 30-35 miljoen euro marktconform? Engelsen zeggen it doesn’t make no sense. Bergwijn is op dit moment meer waard dan een schamele 30 miljoen euro.

25 januari 2019 om 16:24

Bedrag voor Neres is prima. Het gaat er juist om dat dit een transfer zou zijn die deze maand zou plaatsvinden én dat is de voornaamste reden waarom vele ajacieden dat bod niet zouden accepteren.

Ik vind je nogal positief in je schattingen maar zie liever bedragen die iets te hoog blijken als uitverkoop bedragen. Vechten voor iedere euro.

Krijgt Ajax nog een opleidingsvergoeding voor Bergwijn of valt t net weer buiten die regels?

Ik geloof dit niet. Bergwijn is namelijk niet goed genoeg voor de basis van Bayern

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 9 2 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kritiek op Susan Lenderink van Ajax: ‘Bergwijn was 10 miljoen meer waard’

Henk Spaan is kritisch op de vermeende rol van Susan Lenderink in het mogelijk laten afketsen van de transfer van Steven Bergwijn. De financieel directeur van Ajax had directeur voetbalzaken Marc...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren