Update: KNVB zet vanwege winterweer ook streep door Cambuur - Go Ahead

Vrijdag, 25 januari 2019 om

Door het winterweer is er een streep gezet door het duel tussen FC Dordrecht en Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. De Schapenkoppen communiceren via de officiële kanalen dat het veld onbespeelbaar is en dat de wedstrijd om die reden afgelast is. Indien de omstandigheden maandag beter zijn, wordt het treffen dan al ingehaald.

FC Dordrecht riep donderdagavond nog vrijwilligers via social media op om te komen helpen met het sneeuwvrij maken van het speelveld. Vrijdagochtend liet de huidige nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie weten dat die actie afgeblazen werd, omdat er geadviseerd is om het gras ‘onberoerd te laten’. Dordrecht verruilde afgelopen zomer de kunstgrasmat in het Riwal Hoogwerkers Stadion voor natuurgras.

Het is goed mogelijk dat er in de loop van de dag meer wedstrijden worden afgelast in de Eerste Divisie. De KNVB maakte donderdag al bekend dat het grootste deel van de wedstrijden in het amateurvoetbal komend weekeinde geen doorgang zullen vinden vanwege het winterse weer. Zoals het er nu naar uitziet, zal de wedstrijd tussen Dordrecht en Jong PSV komende maandag al ingehaald kunnen worden.

Update 25 januari 17.52 uur - KNVB zet vanwege winterweer ook streep door SC Cambuur - Go Ahead
Nadat eerder op de vrijdag al werd besloten om de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong PSV naar maandagavond te verplaatsen is duidelijk geworden dat ook SC Cambuur - Go Ahead Eagles niet gespeeld zal worden. De Deventenaren laten weten dat de situatie op de wegen in het noorden van het land het laten doorgaan van de wedstrijd te gevaarlijk maken. Wanneer het duel zal worden ingehaald is nog niet bekend.Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door vak104)

Het is toch eigenlijk bizar dat er anno 2019 nog wedstrijden worden afgelast in het betaalde voetbal. Heeft Dordrecht geen veldverwarming dan? Snap wel dat het een geldkwestie is, maar we hebben het wel over betaald voetbal.

25 januari 2019 om 11:48

1e Divisie niet verplicht, en met de mini begroting van Dordrecht snap ik wel dat ze er niet voor kiezen.

25 januari 2019 om 11:54

Maar ze speelden een aantal jaar terug nog eredivisie, toch? halen ze dat er dan uit? Of krijg je dan eerst de tijd...

25 januari 2019 om 12:25

Volgens mij hebben clubs die promoveren 1 jaar dispensatie om nog geen veldverwarming te hebben. En aangezien ze meteen weer degradeerden is het dus nooit aangelegd.

25 januari 2019 om 18:05

Vergeet niet dat er ook gereisd moet worden door spelers en supporters. Cambuur Go Ahead is ook afgelast. Cambuur heeft kunstgras was ook slecht, maar het reizen voor spelers en supporters was gewoon ook te gevaarlijk. Je moet naar meer kijken dan alleen het veld.

25 januari 2019 om 18:08

Kan me nog herinneren dat Utrecht Feyenoord door moest gaan. Utrecht had een dramatisch slecht veld de rest van het seizoen. Ajax PSV ging wel door al haalden een aantal PSV fans de Arena niet. Dat we toen supporters en spelers lieten reizen, was een grof schandaal aldus iedereen. Nu lassen ze wel af is het weer niet goed

Misschien dat iemand met meer 'veldkennis' hier mij wat over kan vertellen. Maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat je een veld wat dinsdag is ondergesneeuw nu niet bespeelbaar is omdat er sneeuw op ligt. Dat kan je er toch gewoon af halen. Daar hebben ze 3 dagen voor gehad. Hoe moeilijk kan het zijn??? Als je dat woensdag had weg gehaald had het gras toch wel voldoende rust om nu speelbaar te zijn? Lijkt wel een amateurclub zo....

25 januari 2019 om 13:01

FC Dordrecht heeft een hybride veld. Een combinatie van gras en kunstgras. Ik kan me voorstellen dat het hier iets mee te maken heeft.

Nog een nadeel van kunstgras! Bij vriesweer is het knalhard en het is niet te verwarmen.

25 januari 2019 om 15:20

Dordrecht '90 heeft echt gras...

Cambuur-Go Ahead Eagles is zojuist ook afgelast.

Tis maar goed ook dat Cambuur is afgelast. Het ijzelt als een malle in Friesland. De ongelukken zijn amper te tellen

25 januari 2019 om 18:27

T is niet te doen op de wegen idd, als je hier 20 km per uur rijd is het al veel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Telstar44-13
16.FC Volendam39-13
17.FC Dordrecht32-29
18.Jong AZ26-22
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. ZwartsAanvaller103
T. FernandesDoelman00
B. JanssenDoelman300
P. StoskovicDoelman40
R. VlotDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Juventus gaat Manchester City aftroeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren