Update: Transfer Arbër Zeneli definitief beklonken

Zaterdag, 26 januari 2019 om 17:38Chris Meijer • Laatste update: 19:31

Arbër Zeneli verlaat sc Heerenveen mogelijk voor een avontuur in de Franse Ligue 1. De Friese club communiceert via de officiële kanalen dat de 23-jarige buitenspeler toestemming heeft gekregen om met Stade Reims tot een persoonlijk akkoord te komen. Tegelijkertijd maakt Heerenveen melding van het vertrek van Dave Bulthuis, die naar Ulsan Hyundai in Zuid-Korea verkast.

Een vertrek van Zeneli hing al langer in de lucht. De vleugelaanvaller was in het bezit van een aflopende verbintenis, al had Heerenveen nog een optie om het contract met één jaar te verlengen. Zeneli zinde zelf op een transfer en werd eerder in verband gebracht met een overstap naar onder meer Galastaray, Chelsea en de Serie A. Heerenveen heeft nu dus een akkoord bereikt met Stade Reims, dat volgens de Leeuwarder Courant een bedrag van drie tot vier miljoen euro op tafel legt.

Indien Zeneli er uit weet te komen met de huidige nummer twaalf van de Ligue 1, vertrekt hij deze maand nog uit het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen nam de Kosovaars international in de zomer van 2016 over van het Zweedse Elfsborg. Zeneli speelde in de afgelopen jaren exact honderd wedstrijden voor de Friese club, waarin hij goed was voor 21 doelpunten en 27 assists.

Ook Bulthuis laat Heerenveen deze maand achter zich. De 28-jarige verdediger verloor zijn basisplaats en mocht vertrekken, waardoor hij nu heeft gekozen voor een overstap naar Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea. "Dave wilde graag nog een keer een buitenlands avontuur aangaan en ook wij stonden open voor een vertrek. We willen Dave bedanken voor zijn inzet en wensen hem uiteraard het allerbeste toe in Zuid-Korea", laat technisch manager Gerry Hamstra weten. Bulthuis werd door Heerenveen een jaar geleden overgenomen van FK Qabala uit Azerbeidzjan.

Update 26 januari 17.38 uur - Transfer Arbër Zeneli definitief beklonken
Arbër Zeneli mag zich speler van Stade Reims noemen. De Franse club maakt zaterdagmiddag via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvaller, die overkomt van sc Heerenveen. De Friezen toucheren naar verluidt tussen de drie en vier miljoen euro voor de verkoop van Zeneli, zo meldde de Leeuwarder Courant in een eerder stadium al. "Het is jammer dat we Arbër kwijtraken, maar het is ook een compliment voor zowel de speler als de club. Arbër is hier op twintigjarige leeftijd gekomen en heeft zich bij ons uitstekend ontwikkeld. De uitdaging in de Ligue 1 is hem dan ook van harte gegund. Wij willen Arbër bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij Stade Reims", zegt technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen op de clubsite.


Poll

Is het vertrek van Arbër Zeneli een aderlating voor Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door lewandowski)

Zeneli gaan we missen, is toch nog altijd wel belangrijk met zijn opvliegingen. Vind het nog knap dat ze Bulthuis hebben weten verkopen. Nu het vrijgekomen geld graag investeren in een nieuwe RB en een eventuele derde CV, want met Doke als backup ga je het natuurlijk niet redden.

25 januari 2019 om 12:40

Vind die Van Bergen wel een leuk spelertje, in ieder geval de laatste twee wedstrijden tegen Ajax. Heel snel en veel dreiging. Raar dat het bij Vitesse er nooit echt uit is gekomen. Hopelijk zet ie wel door. Zeneli ook zo'n type speler, met veel dreiging. Alleen iets minder snelheid, maar meer balvast. Jammer dat ie weggaat, maar Reims is een prima stap. Chelsea waar de afgelopen weken sprake van was, is teveel van het goede. En Bulthuis, vond hem bij Utrecht heel sterk, echt een beest. maar als rechtsachter. Misschien is dat een betere positie voor hem dan Cv.? Maar Korea is echt een leuke stap hoor. Mooi land en supervriendelijke mensen

25 januari 2019 om 15:01

Bulthuis op de rechtsachter? Dat lijkt me sterk, weinig trainers die een linkspoot daar neer zetten.

27 januari 2019 om 10:14

Die opvliegingen heeft hij de laatste tijd steeds minder. Als je er iemand neerzet die wat minder voor zichzelf gaat, behaal je veel meer rendement. Hetgeen we gaan missen, zijn de corners (hiermee behaalde hij ook zijn hoge aantal assists dit seizoen). Hij had een goede corner, die zouden we kunnen gaan missen. Maar misschien kan Stijn Schaars hem hierin opvolgen.

Lekker jaartje voor Bulthuis.
Van aanvoerder naar tribune naar Zuid-Korea.

25 januari 2019 om 11:27

was ook echt niet van het gewenste niveau; zag m echt waardeloos spelen.

25 januari 2019 om 13:09

Zuid Korea mag dan wel geen goeie voetballeague hebben, maar het is wel een top land om te wonen. Denk dat hij het daar wel goed gaat hebben!

en hoe vangt Heerenveen al die vertrekkende spelers op?

25 januari 2019 om 11:30

Ik ben benieuwd inderdaad. Ze nemen hier een enorm risico. Het doet niet blijken van sterk beleid. De sterkhouders vertrekken (+thorsby), voornamelijk uit noodzaak omdat ze uit hun contracten lopen.. Ze staan namelijk ook niet ver boven de degradatiestreep.

25 januari 2019 om 11:31

Bulthuis: overbodig. Drkusic vangt hem op. Misschien nog een CV erbij als back-up.
Thorsby: Geen vervanger nodig. Middenvelders genoeg. Schaars, Kongolo, Vlap, Van Amersfoort, Yuki, Bruijn, Rienstra en Vd Heiden.
Zeneli: Mihajlovic. Back-up zal Frederiksen zijn. Er zal wel een buitenspeler bij moeten komen als back-up.

Mooie tijd. Goede transfers. Ik krijg eindelijk weer wat hoop bij mijn cluppie!

25 januari 2019 om 11:58

Waaarom niet mokhtar ophalen. Die jongen zit zonder club sinds begin januari. Perfecte vervanger. Als cv van aken terug halen. Loopt ook uit zijn contract. Heb je 2 gratis opties die het niveau omhoog kunnen halen.

25 januari 2019 om 12:25

Als Heerenveen inderdaad met deze twee spelers op de proppen komt, dan ben ik een zeer tevreden man. Dat zouden prima aanwinsten zijn.

Zonde overigens, ik had echt gedacht dat Van Aken het wel zou redden. Maar een blessure kan veel roet in het eten gooien blijkt maar weer

25 januari 2019 om 13:54

Jaa dat dacht ik ook. Was echt een fijne verdediger. Zie net ook dat er vandaag waarschijnlijk nog een speler word gecontracteerd. Het aller liefste zie ik nog een vervanger voor floranus. 1 van de slechste spelers die ik in jaren in ons shirt gezien heb.

25 januari 2019 om 17:02

Kijk. Daar ben ik het volledig mee eens. Aan de bal gaat het wel maar verdedigen is echt matig. En dat is zijn primaire taak. Ik zeg niet dat hij het niet kan leren. Maar vooralsnog denkt hij veel te aanvallend en dan is het aanvallende rendement er ook nog niet. Geef mij dan doke Smit maar.

Bulthuis kan je missen, maar ik vind Zeneli geen slechte voetballer. Gaat altijd dreiging uit van hem en is best een creatieve en technische speler.

Wie gaat er dan op de plek van Zeneli spelen? Ik zie zo 1,2,3 geen vervanger in de selectie.

25 januari 2019 om 11:33

Bij Ajax lijkt Bande weer fit te worden en Neres blijft. Er is totaal geen uitzicht op speeltijd voor Noa Lang en Johnson, die van Heerenveen kwam. Misschien een van die huren voor rest van het seizoen? Denk dat dat ook voor spelers, voor Heerenveen en voor ajax een Win win situatie is.

25 januari 2019 om 11:43

Hoe is dat voor een opleidingsclub als heerenveen een win. Daarbij hebben beide spelers nog niks gepresteerd

Het kan zomaar nog eens lastig gaan worden voor Heerenveen. Ze staan niet heel veel punten boven de rode streep en waar concurrenten zich versterkt hebben, zijn er bij Heerenveen alleen maar spelers vertrokken. Op z'n zachts gezegd begint het toch enigszins op wanbeleid te lijken

25 januari 2019 om 11:32

Onzin. Thorsby wordt vanwege zijn instelling misschien gemist, maar de rest niet. En nu komt er geld vrij om verdedigende versterkingen te halen. En als die er zijn, gaan we een hele leuke tweede seizoenshelft krijgen!

25 januari 2019 om 11:49

Ik vond persoonlijk dat Thorsby nooit heel veel toevoegde, vond persoonlijk ook van Amersfoort beter dan Thorsby. Voetballend loopt het ook beter sinds de blessure van Thorsby.

25 januari 2019 om 12:15

Misschien worden ze in de basis niet direct gemist, maar je krijgt ook te maken met schorsingen, blessures ed. Wie gaat dat dan opvangen?!

25 januari 2019 om 12:30

@lewa: Ik vind Thorsby en Van Amersfoort nogal dezelfde type spelers. Daar waar Van Amersfoort wel iets aanvallender in is gesteld.

Ik doelde ook vooral op de mentaliteit van Thorsby. Geweldig. Hij gaf die 100% die wordt gevraagd. Voorop in de strijd. Niet altijd even gepolijst, maar je wist precies wat je aan hem had. De ideale twaalfde man, en veelvuldig gewoon bij de eerste elf. En dat ga je wel missen. Maar voetballend gezien wordt hij niet gemist. Ik zie meer in Frederiksen, Bruijn en vd Heijden die eraan komen.

@kevinfoppe: Oké, afgelopen partijen speelden wij met basis: Schaars, Vlap en Van Amersfoort. Vallen deze spelers wonder boven wonder alle 3 uit, dan heb je Bruijn, Kongolo en Rienstra. En zelfs Yuki dwarrelt nog ergens in Fryslan rond. Dus in geen enkel opzicht is dat lastig opvangen.

Voorin deel ik jouw mening wel, vandaar dat ik eerder al schreef dat er graag wel een buitenspeler wordt gezien in Heerenveen. Mihajlovic en Van Bergen zijn prima basisspelers, maar daarachter hebben we enkel nog Frederiksen (die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, liever op die plek zelfs). Hier is de spoeling inderdaad dun en zal er iets bij moeten komen. Want Iredale en Hornkamp vind ik geen buitenspelers, maar met JOR is het natuurlijk wel weer een verrassing wat er gebeuren gaat. Die kan zo met Bednarek en Schmidt op de vleugels starten!

25 januari 2019 om 12:31

Twee rode kaarten kon zelfs makkelijk opgevangen worden op het middenved, verdediging heeft natuurlijk nu we een extra speler nodig.

25 januari 2019 om 12:43

Hamstra zit nu in het vliegtuig om een deal af te ronden en de naam van Joost Van Aken wordt veelvuldig genoemd. Ik hoop zo dat dit de waarheid blijkt te zijn!

Hij heeft overigens aangegeven nog een aanvaller (zal vleugelspeler zijn, gezien voor spitspositie Iredale en Hornkamp de vervangers zijn) en een centrale verdediger aan de selectie te willen toevoegen. Spijtig genoeg geen rechtsback, maar ik zou hier ook wel mee kunnen leven. En dan ga ik nog een tijdje duimen voor Floranus en dat hij het licht eens zien gaat

25 januari 2019 om 13:17

Misschien moet hij eens bij het verdedigen fatsoenlijk achter zijn man gaan staan i.p.v zijn hoofd in die speler zijn kont te duwen. Is gewoon lachwekkend als je het ziet gebeuren dat hij zich verstopt achter de aanvaller.

Goede speler voor Reims. Mooie club voor Zeneli. Kortom win-win

Ook niet echt een stap vooruit naar Stade Reims, de competitie is wel een stap vooruit. Maar heeft deze club toevallig gister gekeken? Wat een afzwaaier zeg, het is echt knap om de bal vanuit die hoek het stadion uit te krijgen.

Mooie stap voor Bulthuis! Ulsan is misschien niet super, maar dicht bij een enorme stad en leuk strand ! En heerlijk eten daar :-)

Bulthuis, de geforceerde stoere kerel. Wat een draak van een vent en speler zeg. Kwam toch wel als een zelfbenoemde grote kerel terug naar de eredivisie

25 januari 2019 om 12:33

Ik vergeet nooit meer zijn eerste 'beruchte' woorden toen hij tekende bij ons. 'er gaan weer mensen over de boarding vliegen'. Stoere praat, maar het siert hem ergens ook wel. Geen vuile speler, maar iemand die hard werkt. Die geen duel schuwt. En dat is waar hij dan weer op doelt. Lijkt mij ook een leuke gast om erbij te hebben buiten het veld.

Echter komt hij voetballend zo verschrikkelijk veel tekort. Ik snap niet wat JOR in hem zag. Wat is het een verademing om Kik Pierie op zijn plek te zien spelen. In alle opzichten!

Strik erom en vertrekken. Zeneli heeft zich gisteren wederom van zijn negatieve kant laten zien na zondag. Totaal geen rendement. Bulthuis allang blij dat hij niet meer de voorkeur krijgt. Allemaal niet het niveau wat Heerenveen na moet streven, evenals Floranus. Hopen dat er een kwaliteitsimpuls komt...

Altijd al een leuke speler gevonden. Vond het ook jammer dat az jaren terug misgreep om hem. Opzich voor iedereen een goede stap: voor Heerenveen gewenste miljoenen, voor zeneli een stap omhoog en voor Reims een goede speler erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper290
J. VeermanMiddenvelder287
H. VeermanAanvaller2814
M. van BergenAanvaller274
B. NygrenAanvaller243
A. van der HeideAanvaller120
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

4 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren