Update: Willem II bevestigt komst toptalent van Borussia Dortmund

Vrijdag, 25 januari 2019 om 10:38Dominic Mostert • Laatste update: 11:32

Willem II versterkt zich binnenkort met Alexander Isak, zo meldt het Brabants Dagblad donderdagavond. De regionale krant schrijft dat Isak wordt gehuurd van Borussia Dortmund. De tweevoudig international van Zweden wordt de opvolger van Fran Sol, die eerder deze maand de overstap maakte naar Dynamo Kiev voor minstens 3,5 miljoen euro.

Isak werd in januari 2017 door Borussia Dortmund voor negen miljoen euro overgenomen van AIK. Hij werd daarmee de duurste speler ooit uit de Zweedse Allsvenskan. Naar verluidt stond Isak destijds ook in de belangstelling van Real Madrid, maar wees hij een transfer naar Spanje af. De inmiddels negentienjarige spits, die in eigen land weleens is vergeleken met Zlatan Ibrahimovic, deed vijf keer mee in de Bundesliga.

VZ Talentscout - Europese top jaagt op zestienjarige gentleman

In 2016 schreef Voetbalzone al een Talentscout over Alexander Isak. Lees artikel

Isak speelde in totaal twaalf officiële wedstrijden in het eerste elftal van BVB, waarin hij eenmaal scoorde. Bovendien maakte de 1.90 meter lange spits eerder deze maand nog een doelpunt tijdens de 3-2 oefenzege van de reserves van Borussia Dortmund op Willem II. Dit seizoen komt hij niet voor in de plannen van Lucien Favre en werkt hij zijn wedstrijden voornamelijk af voor het tweede elftal.

Isak kwam deze jaargang tot elf wedstrijden in de Regionalliga West en scoorde vijf keer. Zijn contract in Dortmund loopt door tot de zomer van 2022. Willem II heeft nog geen mededeling gedaan over zijn mogelijke komst. Eerder deze maand haalde technisch directeur Joris Mathijsen al drie huurlingen binnen: Renato Tapia kwam over van Feyenoord, Vangelis Pavlidis werd gehuurd van VfL Bochum en Marios Vrousai kwam van Olympiacos.

Update 25 januari 10.38 uur - Willem II bevestigt komst toptalent van Borussia Dortmund
Willem II heeft de komst van Alexander Isak vrijdag op de clubwebsite bevestigd. De Zweedse spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Borussia Dortmund en gaat spelen met rugnummer negen. “We hadden Alexander al langer op het oog”, reageert technisch directeur Joris Mathijsen. “Het was toeval dat we hem tijdens het trainingskamp tegen ons in actie konden zien. Alexander is een grote en sterke jongen, daardoor een aanspeelpunt in de aanval maar ook zeer doelgericht.”


Poll

Alexander Isak is een goede opvolger van Fran Sol


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door vak104)

Knap man, het is natuurlijk niet 100% zeker dat hij gaat slagen, maar deze jongen had zeker talent en word niet naar Dortmund gehaald voor niets. Isak zal, lijkt mij, zeker slagen in de Eredivisie, vooral als hij met ruimte kan spelen wat zeker wel geld voor Willem II. Goede slag zeg!

24 januari 2019 om 20:40

afwachten wat ie kan, tot nu toe 10 goals in Zweden, that's it

24 januari 2019 om 21:28

Maar toch, staat/stond bekend als een megatalent. Heel de wereld wilde deze jongen hebben en voor 9 miljoen transfereren op je 17/18e is echt veel. Echt knap gedaan weet gedaan door Mathijsen, die haalt echt constant leuke spelers binnen. Veel huurlingen, maar wel echt spelers met een naam en ze maken het vaak ook waar.

25 januari 2019 om 11:11

Heb hem nooit bijzonder gevonden, dat je het als 16 jarige redelijk doet maakt je geen megatalent.

Beetje het Zivkovic verhaal van Zweden lijkt het wel, gigantisch talent dat na een overstap naar een subtopclub compleet door de mand valt. Nog steeds erg jong natuurlijk, hopen dat hij het bij Willem 2 goed gaat doen!

24 januari 2019 om 20:10

Hij is direct vanuit Zweden naar Dortmund gegaan, wat een topclub is. Hij is nog geen enkele keer verhuurd geweest. Daarnaast is het natuurlijk makkelijker bij Ajax doorbreken dan bij Dortmund. Niks zegt nog dat Isak het niet kan gaan maken, is nog maar 19jaar.

Zivkovic heeft het deels door inzet niet waargemaakt, waar ik bij deze Isak nog geen verhalen hoor over zijn instelling.

24 januari 2019 om 20:38

Excuses, had misschien de sub tussen haakjes moeten doen. Maar Dortmund is nou ook weer niet een absolute topclub he. Ik snap niet wat wel of niet verhuurd met Zivkovic te maken heeft. Beide spelers zijn door hun nieuwe clubs aangetrokken voor het eerste elftal, niet om eerst verhuurd te worden. Qua mentaliteit ben ik het met je eens, al was dat bij Zivkovic ook nog niet duidelijk.

24 januari 2019 om 20:53

Nou ja, jij spreekt gelijk van door de mand vallen in vergelijking met Zivkovic. Hoe kan je nou door de mand vallen als je het nog nergens hebt kunnen laten zien of uberhaupt voor de toekomst gehaald bent?

24 januari 2019 om 21:38

Wat zie jij als topclub dan

24 januari 2019 om 21:41

Van AIK Solna naar Dortmund is een gigantische stap, veel groter dan van Groningen naar Amsterdam.
Dortmund is misschien geen Barcelona, maar het is toch geen koek?

Zou een enorme stunt zijn van Willem II. Deze jongen wordt als een enorm talant gezien

Dat is wel een verrassend transfer die ze uit de hoge hoed toveren. Knap hoor! Ben benieuwd wat Isak kan laten zien in de eredivisie. je zou zeggen met de hype die er 2 jaar terug om hem hing dat hij makkelijk nog 10x scoort de tweede seizoenshelft. Leuke transfer!

25 januari 2019 om 01:10

Die hype is al een hele tijd verdwenen. Bij Dortmund krijgt hij veel kritiek vanwege het feit dat hij volledig door de mand valt. Voor Willem II kan het wellicht een voltreffer zijn, maar bij Dortmund was het enthousiasme over deze jongen al heel snel verdwenen. Ik heb 'm zelf ook meer dan eens zien spelen en ik zag vooral een jonge speler die bij lange na niet klaar was voor een dergelijk niveau.

25 januari 2019 om 07:14

Dat is toch ook precies wat ik zeg? Op basis van de hype van 2 jaar terug zou je zeggen dat hij er zo genoeg goals maakt voor Willem II, maar hoe is zijn ontwikkeling geweest in die 2 jaar. Zoals jij ook al aangeeft is die niet wat men er van verwacht heeft. Dus is het afwachten. ondanks dat is het een interessante transfer om te kijken waar dit zogeheten toptalent staat.

Ken deze jongen niet maar als Dortmund 9 miljoen voor hem heeft betaald dan zal die vast wel wat kunnen. Geeft ons de tijd om naar een vaste opvolger te zoeken en eventueel de Frenkie miljoenen ook te gebruiken!

25 januari 2019 om 11:13

Hij werd zomaar de nieuwe Ibra genoemd vanwege zijn nationaliteit, en Dorrmund is natuurlijk altijd op zoek naar jong talent. Verder echt geen bijzondere speler ben ik bang, ik laat me graag verrassen.

Leuk talent, hoop dat hij een succes wordt. Was twee jaar geleden echt een groot talent, maar sinds hij bij Dortmund zit valt het nog tegen. Hopelijk lukt het bij Wille. 2 wel.

Inmiddels toch alweer 19 jaar. Net als bij Odegaard kan hij de verwachtingen dus toch nog niet helemaal waarmaken. Ben erg benieuwd wat hij Willem II kan brengen.

24 januari 2019 om 20:19

Al weer 19? Toen Frenkie de Jong 19 was speelde hij ook nog nauwelijks op hoogste niveau.,

Joris Mathijsen is echt een talent als technisch directeur !! Goed netwerk heeft ie nu al ...!

24 januari 2019 om 22:01

Ik wou net zeggen Mathijsen doet goede zaken! De Spanjaarden die zijn gehaald zijn allemaal prima versterkingen (ook die middenvelder die afgelopen week scoorde) en die Griek die afgelopen week inviel heeft ook meteen een prima indruk achter gelaten.

Leuk om te zien dat Willem 2 weer omhoog aan het timmeren is. Altijd een mooie culb gevonden en doen nu slimme inkopen!

24 januari 2019 om 22:51

Kan goed dat hij een goed netwerk heeft. Maar valt mij toch op hoeveel spelers op huurbasis in NL spelen. Zo bouw je niet veel op volgens mij, je kapitaal zou toch op het veld moeten staan? En niet na een half jaar/jaar bedanken voor de speeltijd en zonder vergoeding de deur uitlopen. Ben wel nieuwsgierig naar deze jongen.

Wow dit is een speler die eerst in de belangstelling stond van Real Madrid en van Ajax. En naar Dortmund is gegaan. Ik verwacht veel van hem bij Willem II.

25 januari 2019 om 01:07

Wel met de grote kanttekening dat hij bij Dortmund enorm tegenviel en eigenlijk vrij snel te boek stond als een overschat talent dat geen enkel perspectief heeft in Dortmund.

Op het eerste oog een grote naam en groot talent. Met recht een verassing, knap gedaan! Nu moet het er natuurlijk nog uitkomen in Tilburg maar garanties heb je zelden.

Groot talent. Maar ze hadden toch al een aantal spitsen gehaald? Ik denk dat de prioriteit meer achterin ligt qua aankopen

24 januari 2019 om 20:35

Ze hadden 1 buitenspeler gehaald en 1 spits maar die spits was als 2de spits gehaald dus Willem II was nog naar een spits op zoek

Pfff hier kan ik als Twente fan alleen maar jaloers op worden. We hebben echt een spits nodig.

Wow. Dit zag ik echt niet aankomen. Die jongen speelt de verdedigers hier helemaal gek.

Die denkt natuurlijk hier hebben Frenkie en Virgil ook gespeeld.

Ik moet zeggen dat ik wel kan waarderen hoe Wilem II dit doet. Knap. Lijkt me een goede aanwinst voor hun.

Ken de speler niet dus laat me zondag graag verrassen. Jammer dat het weer huur is maar wel begrijpelijk. Goeie spelers zijn niet te halen in de winterstop. Armenteros vroeg te veel dus is Joris door gegaan op huur. Die grieken hebben een optie tot koop dus dat is al meer zekerheid en dit is gewoon een buitenkans als ik de media moet geloven. Hebben we tijd genoeg om een vervanger aan te trekken van de zomer. Joris doet het goed hier nu hopen dat het wat meer gaat lopen en we constanter gaan presteren.

knappe deal van Willem2. Dit is nog steeds een talent.

Ooit een groot talent, maar achteraf bij lange na niet genoeg voor een club als Dortmund. Wellicht voor Willem II de ontbrekende schakel en ik ben best benieuwd of deze jongen iets laat zien. Nu moet ik zeggen dat het wel duidelijk is dat veel mensen zowel zijn wedstrijden als zijn verhalen de laatste jaren niet hebben gevolgd, want indruk heeft hij in Dortmund allesbehalve gemaakt. Toch ben ik wel nieuwsgierig wat hij in de Eredivisie kan laten zien.

25 januari 2019 om 10:53

Je kan de situatie wel vergelijken met die van odegaard. Gewoon een te grote stap.
Ik denk wel dat hij bij Willem 2 kan laten zien, waarom topclubs hem wouden contracteren

25 januari 2019 om 13:30

Qua situatie wel. Echter vind ik Odegaard een stuk getalenteerder dan deze Alexander Isak. In z'n eerste wedstrijden bij Dortmund werd al duidelijk dat hij simpelweg niet goed genoeg was. Ik vergelijk 'm dan ook eerder met Richairo Zivkovic.

Kijk bij Dortmund lig je natuurlijk meteen onder een vergrootglas. Dan kan het in de betrekkelijke luwte bij Willem II wel eens goed uitpakken voor zo'n jongen. Direct een transfersom om je nek van 9 milj. is een last die niet iedereen kan dragen.

Naast het feit dat ik hoop dat ie het goed gaat doen, vind ik het wel mooi dat dit soort spelers tegenwoordig overstappen naar de eredivisie en daar te bewonderen zijn. Maakt het allemaal alleen maar leuker. Gisteren zag ik in een bericht dat er ook een optie tot koop afgesproken is. Dat zou ik wel verstandig vinden...huurlingen die na een half jaar weer gaan, daar bouw je geen stabiele middenmotor mee.

25 januari 2019 om 10:38

Natuurlijk geen optie tot koop bij deze jongen. Die gast heeft 9mln gekocht en zal een bijpassend salaris hebben. Dat gaan wij nooit ophoesten. Dit is echt ter overbrugging van het vertrek van Sol en de komt van een nieuwe spits van de zomer. Goeie spitsen zijn in de winterstop niet te betalen voor Willem II en nu met die De Jong deal gaan clubs helemaal absurde bedragen vragen. Daar gaan we niet in meer. Voor het einde van het seizoen wordt bekend dat Willem II het stadion terug koopt van de gemeente en dan is gelijk duidelijk waar het geld van de Jong naar toe gaat en kunnen we weer normaal onderhandelen met clubs. Hoorde dat Armenteros en zijn club na de transfer van Sol absurde bedragen vroegen. Goed dat we daar niet intrappen.

Verassend. Die jongen heeft het niet kunnen waarmaken bij Dortmund maar het is wel een groot talent.

Stuntje dit hoor. lijkt me de gok wel waard. Scoutings apparaat van BVB is niet mis, en net te kort voor de selectie van de Duitsers kan nog altijd een hit zijn in de eredivisie. Willem II heeft met haar beperkte middelen sws niet veel te kiezen, dus als dit daadwerkelijk lukt zou zeker niet verkeerd zijn.

Hij heeft het in Dortmund niet waar kunnen maken, ook niet bij het tweede elftal. Het is voor hem nu belangrijk om speelminuten te krijgen en vooral ook motivatie te laten zien. Het komende half jaar zal hij onder een vergrootglas staan en zal doorslaggevend zijn voor zijn toekomst bij Bvb.

Zelf heeft hij me in zijn twee jaar bij ons nog geen enkele seconde kunnen overtuigen, ik hoop dat hij het in Tilburg wel gaat laten zien!

Wauw, waanzinnig gedaan Willem 2! Echt een goede speler voor in de eredivisie. Gaat het niet redden bij Dortmund, maar zie er zeker een talentvolle jongen in die subtop Duitsland wel moet gaan halen.

Ik denk dat dit wel een goede spits is Ben alleen benieuwd wat er met advidija gaat gebeuren.

25 januari 2019 om 12:34

Gerucht gaat (weet niet of het klopt) dat de technische staf bij Joris heeft aangedrongen op een verkoop van Advijaj omdat hij onhandelbaar is. Dat is ook wel de naam die Advijaj heeft maar er zijn een groot aantal kleine incidenten geweest die zorgt voor onenigheid in de groep. Hoewel ik hem tijdens de wedstijd relatief rustig vind en hij ook weinig kaarten pakt mag je nooit een stoorzender in je team hebben. En dan moeten we hem zo snel mogelijk van hand doen.

Deze jongen is door Dortmund overal en in alle divisies aangeboden. Willem 2 trof hem als tegenstander in een oefenwedstrijd en toen waren ze onder de indruk. Een beter scoutingsrapport kun je ook niet hebben.

25 januari 2019 om 14:18

Dit zijn de woorden van Joris op de officiële website van Willem Ii

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘We hadden Alexander al langer op het oog. Het was toeval dat we hem tijdens het trainingskamp tegen ons in actie konden zien. Alexander is een grote en sterke jongen, daardoor een aanspeelpunt in de aanval maar ook zeer doelgericht.’

Willem II was al langer geïnteresseerd in Isak en per toeval konden ze hem tegen onze eigen verdediging zien spelen. Dus het is niet zo dat ze pas in de oefenwedstrijd voor het eerst van hem hoorde. Er was dus al een scoutingsrapport aanwezig bij Willem II van hem.

25 januari 2019 om 14:49

Ik ken Joris, kan het mooi brengen, Dortmund heeft deze jongen gepushed, al vanaf afgelopen zomer, stond zodoende op heel veel lijstjes met evenzoveel rapporten.
De oefenwedsrijd kwam zodoende goed uit.

Ik ben onder de indruk van Joris Mathijsen. Ik zie best veel wedstrijden van Dortmund en wat ik van hem heb gezien kan hij makkelijk mee bij Ajax PSV en Feyenoord. Hij is alleen nog niet klaar om bij een topclub ik de bundesliga te spelen.Knap dat willem ll hem nu haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder344
V. PavlidisAanvaller3412
M. KöhlertAanvaller320
C. NunnelyAanvaller327
K. WriedtAanvaller248
A. MurićKeeper140
J. BrondeelKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Sociedad 34 17 4 0
2019/2020 Real Sociedad 37 9 4 0
2018/2019 Borussia Dortmund 0 0 0 0
2018/2019 Willem II 16 13 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund II 11 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Jesper Karlsson mag toch op vakantie: ‘Ze lieten alles vallen voor ons’

AZ-aanvaller Jesper Karlsson hoeft niet langer stand-by te staan om zich nog bij de nationale selectie van Zweden te voegen. In de aanloop naar de eerste EK-wedstrijd van Zweden, maandagavond tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren