Wie is Meritan Shabani, de vermeende opvolger van Frenkie de Jong bij Ajax?

Vrijdag, 25 januari 2019 om 21:22Chris Meijer • Laatste update: 21:19

Volgens Kicker zijn Ajax en Bayern München nog altijd in gesprek over Meritan Shabani. Het Duitse medium weet zelfs te melden dat een transfer van de negentienjarige middenvelder komende tijd afgerond zou moeten worden. Tijd voor een nadere kennismaking met het doelwit van de Amsterdammers, die bij Ajax de opvolger van de naar Barcelona vertrekkende Frenkie de Jong zou moeten worden.

Door Chris Meijer

Bayern München kroonde zich vorig seizoen begin april al tot kampioen van Duitsland. Het betekende dat de resterende competitiewedstrijden in principe voor spek en bonen waren, waardoor trainer Jupp Heynckes naar hartenlust kon rouleren. Met het oog op de return van de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid besloot de oefenmeester op 28 april 2018 de nodige sterspelers rust te geven in het thuisduel met Eintracht Frankfurt. Het betekende dat voor de fans betrekkelijk onbekende namen als Franck Evina, Lars Lukas Mai, Niklas Dorsch en Shabani een basisplaats hadden in het elftal van der Rekordmeister. Het jeugdige viertal kon na afloop rekenen op lof van routinier Mats Hummels. “Het is iets anders, omdat we niet gewend zijn om samen te spelen. Ik denk dat je kon zien dat de jonge spelers nerveus waren, dat is volkomen normaal. Ik weet nog dat ik enorm nerveus was voor mijn eerste wedstrijd, waarin ik veel meer fouten maakte dan al deze spelers bij elkaar. Ze hebben heel goed gespeeld”, liet Hummels weten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Shabani zit Jetro Willems op de huid tijdens zijn eerste wedstrijd in de hoofdmaht van Bayern München, tegen Eintracht Frankfurt (4-1).

Ondanks het aantal jeugdige namen won Bayern die dag met 4-1 van het Eintracht Frankfurt van Niko Kovac, die afgelopen zomer de overstap naar München maakte. Kovac zag Shabani die dag debuteren in de hoofdmacht van de Duitse topclub, nadat hij eerder al op de bank had gezeten tijdens het competitieduel met RB Leipzig. De zoon van Albanees-Kosovaarse ouders werd geboren in München en kwam in 2006 op zevenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Bayern terecht. Shabani ontwikkelde zich stormachtig en werd al op zijn zestiende doorgeschoven naar de Onder-19. De aanvallende middenvelder maakte vorig seizoen veel indruk in het hoogste jeugdelftal van der Rekordmeister en werd door Heynckes beloond met zijn debuut in de hoofdmacht, terwijl hij al een tijdje meetrainde met de eerste selectie. “Natuurlijk is dat iets speciaals, daar droomde ik als kind van. Het maakt me waanzinnig trots dat ik met zulke topspelers kan trainen en het inspireert me ook. Ik kan gewoon heel veel leren. Het is een geweldig gevoel om bij de selectie te zitten, het motiveert me ook”, zei Shabani op de officiële website van Bayern.

Heynckes noemde Shabani ooit een ‘groot talent’. Ook Kovac is gecharmeerd van de jongeling en nam hem afgelopen zomer mee op de tournee door de Verenigde Staten, waar Bayern München deelnam aan de International Champions Cup. Op dat toernooi liet de jeugdinternational van Duitsland zich zien met onder meer een doelpunt in het met 2-3 verloren duel met Manchester City. Shabani speelt dit seizoen in principe zijn wedstrijden in het tweede elftal van Bayern München, dat uitkomt op het vierde niveau van het Duitse voetbal in de Regionalliga Bayern. Daar speelde hij in de eerste seizoenshelft afwisselend als rechtsbuiten, aanvallende middenvelder en centrale middenvelder. In vijftien wedstrijden voor Bayern II kwam Shabani tot zes doelpunten en vier assists. Daarnaast speelde hij voor de winterstop twee duels als invaller in het eerste elftal van der Rekordmeister, terwijl hij in de Champions League-wedstrijden tegen AEK Athene en Benfica negentig minuten op de reservebank bleef.

Het zou zomaar kunnen dat Shabani zich bij Ajax in de kijker heeft gespeeld in de Youth League. In beide duels met de Onder-19 van de Amsterdammers (2-2 in München, 1-2 in Amsterdam) kwam hij als aanvallend ingestelde middenvelder tot scoren. In principe is Shabani van nature een aanvallende middenvelder, die in Duitsland vergeleken wordt met Thomas Müller. Hij heeft echter ook enkele kwaliteiten, bijvoorbeeld zijn tackles, werklust, passing en overzicht, om in een meer controlerende rol te spelen. Daarnaast kan hij met zijn dribbel, schot en snelheid ook nog als buitenspeler uit de voeten. Door die veelzijdigheid lijkt Ajax niet per se een opvolger voor De Jong in huis te halen. Shabani kan bijvoorbeeld ook op de positie van Hakim Ziyech uit de voeten, wanneer hij komende zomer eventueel voor een vertrek kiest.

Het is de vraag in hoeverre Bayern Shabani nu kwijt wil. Niko Kovac liet eerder op een persconferentie al doorschemeren dat hij hoopt dat de middenvelder in Zuid-Duitsland blijft. "Meri doet het goed. Hij heeft in de Youth League goed gespeeld. Dat clubs belangstelling voor hem hebben, spreekt voor zich. Hij heeft in de Regionalliga aangetoond hoe goed hij is en ik denk dat hij ook bij Bayern de laatste stap kan gaan zetten. Hij moet presteren, of hij dat nu hier doet of ergens anders. Ik hoop dat hij blijft, het is aan hem en de sportief directeur”, tekenden verschillende Duitse media op uit de mond van Kovac. Als geboren Münchener heeft Shabani de potentie om bij Bayern uit te groeien tot een publiekslieveling. Hasan Salihamidzic, sportief directeur in München, liet in mei al weten dat hij veel van Shabani verwacht. “Hij is een hele getalenteerde en veelbelovende speler, die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Het is duidelijk dat hij zijn potentie al op het trainingsveld heeft laten zien.”


Poll

Is deze Meritan Shabani een aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door theo uphus)

waarom zou deze speler naar Ajax willen komen als de bij München zo tevreden over hem zijn ?

24 januari 2019 om 15:47

Bij Ajax heeft hij een grotere kans op een basisplek. De Jong is al weg en Ziyech gaat ook sowieso weg.

24 januari 2019 om 15:49

Als hij al komt waarschijnlijk omdat hij bij Ajax reële kans heeft op veel minuten en bij Bayern(Zeker bij mislopen titel) toch minder kans..

24 januari 2019 om 15:52

Lees anders eerst de tekst even.

Een gebrek aan speeltijd, te grote concurrentie en moet merendeels van zijn wedstrijden spelen in het tweede van Bayern (4e klasse). Daar wordt je dus niet bepaald beter van als je bekend staat als een groot talent. Dus de stap naar Ajax is zo raar nog niet. En zeker niet als je weet dat er twee basis spelers op het middenveld vrijwel zeker vertrekken deze zomer.

24 januari 2019 om 16:10

Ik dacht ook dat zijn contract in de zomer afliep.

24 januari 2019 om 18:30

Zomer van 2020, deze zomer gaat hij dus zijn laatste contractjaar in.

25 januari 2019 om 00:04

Iedere speler in de wereld wil liever bij ajax spelen. Zonder gekheid; hij komt bij Bayern niet aa spelen toe en bij ajax vermoedelijk wel. Ik zie hem echter niet als vervanger van de jong.

Ik zie deze jongen niet als de vervanger van Frenkie, maar eerder van Ziyech. Speelt vooral als aanvallende middenvelder of vleugelspeler zoals in de YL tegen Ajax.

24 januari 2019 om 18:40

Begint steeds meer minuten te maken als CM, lijkt verder naar achteren te schuiven laatste jaren. Heeft wel paar overeenkomsten met Frenkie op de leeftijd, dat graag bal aan de voet hebben en met zijn atletisch vermogen en technische bagage kan hij in vroeg stadium iemand passeren. De Jong heeft bij Willem II ook wel eens voorin gespeeld en meeste wedstrijden als aanvallende middenvelder, lijkt me wel interessant om te zien of hij bereid is het defensieve werk op te pakken en in te zakken als een verdediger inschuift want geloof wel dat hij in opbouw uitkomst zou kunnen bieden. Toch zie ik hem zelf wel aanvallender gepositioneerd worden als de Jong nu.

26 januari 2019 om 07:44

Ik denk dat we de vervanger van frenkie donderdag aan het werk hebben gezien. Mazraoui speelde tot dat hij uit viel heel behoorlijk. Hij heeft het overzicht technische bagage en inzicht om frenkie op die positie te vervangen. Dan kan Veltman + jeugd of aankoop of op de rechtsback..

Ajax heeft met sinkgraven ook een speler die frankie de jong kan vervangen.

24 januari 2019 om 16:23

Blessure gevoelige speler is sinkgraven. Je hebt een alternatief nodig.

24 januari 2019 om 16:34

Ik ga er stiekem van uit dat Gravenberch die stap gaat zetten en in de loop van het seizoen een plekje verovert.

24 januari 2019 om 19:24

Dit seizoen? Gravenberch is 16 jaar oud, laten we niet gaan overdrijven. Zijn debuut maken oke, maar een vast plekje veroveren, daarvoor is het echt nog te vroeg hoor.

24 januari 2019 om 21:51

Nee niet Gravenberch, is de Kkd niet eens uitgegroeid we moeten niet overdrijven he.

25 januari 2019 om 09:37

Ja dus? Volgens mij was Mathijs de Ligt ook 16 toe hij instroomde en een basisplek veroverde! Gravenberch speelt heel volwassen en heeft veel rust in zijn spel. En ik weet bijna wel zeker dat hij door gaat stromen de vraag is alleen of hij de hoge verwachting waar kan maken

25 januari 2019 om 10:41

De Ligt debuteerde een maand na zijn 17e verjaardag, als tweede jaar B(zoals Gravenberch nu) speelde hij nog in de O19. Volgend seizoen zou hij best wel eens door kunnen stoten naar het eerste.

24 januari 2019 om 16:38

Misschien was hij 2 jaar geleden goed genoeg, maar in de laatste 3 jaar is de kwaliteit die bij ajax loopt gewoon erg omhoog gegaan. Als we weer met spelers als sinkgraven moeten gaan spelen neem ik dat marc overmars kwalijk.

25 januari 2019 om 01:58

Sinkgraven kan echt geen vol seizoen aan. Hij is veel te vaak geblesseerd. Daar kan je toch echt geen elftal op bouwen. Of Ajax gaat kopen of jz laten Eiting en de Wit uitvechten wie het plekje van Frenkie over mag nemen. Overigens kan Donny ook nog op de plek van Frenkie waarna Neres de plek van Donny ik zou kunnen nemen. Genoeg opties voor Ajax buiten Singraven om.

Als Shabani inderdaad naar Ajax komt, dan zie ik meer de opvolger van Ziyech in hem dan de opvolger van de Jong.

Qua speelstijl en positie komt Shabani ook gewoon het meeste over een met Ziyech: ze zijn beide aanvallende middenvelders, maar kunnen ook in een vrije rol vanaf de vleugels spelen (zoals Ziyech momenteel bij Ajax doet).

Zoals al in de tekst staat, heeft Shabani dit seizoen 15 wedstrijden in het tweede elftal van Bayern München gespeeld. Daarin was hij goed voor 6 goals en 4 assists, terwijl Shabani ook 4 wedstrijden in de Youth League heeft gespeeld, waarin hij 3 goals (en 0 assists) heeft gemaakt.

Ik zie hem wel graag naar Ajax komen als opvolger van Ziyech. Ajax zal met het vertrek van Ziyech veel creativiteit inleveren en niet dat Shabani alles in een klap zal opvangen, maar zo'n speler als Shabani kan Ajax als Ziyech vertrokken is (bleef dit seizoen onverwacht bij Ajax, maar ik verwacht dat hij na dit seizoen weg is) zeker gebruiken.

Voor de plek van De Jong heb je genoeg vervangers klaar staan: Blind, Schone, Eiting en zelfs Mazraoui kan daar spelen. Lijkt me dat deze jongen iets hoger in het veld staat, lijkt me daarom de vervanger van Ziyech/Neres.

24 januari 2019 om 18:10

Blind en Mazroui spelen beide achterin. Schøne is al basisspeler en Eiting acht ik niet goed genoeg. Er moet gewoon een degelijke vervanger van de Jong komen. Je kan niet met een Eiting gaan spelen als je ambities hebt om aan te sluiten bij de Europese top.

25 januari 2019 om 00:07

Eiting is echt niet goed genoeg voor ajax 1. Schone wordt ouder dus heeft niet heel lang meer de toekomst. Blind zou op dit moment de beste optie zijn als ze nog een voetballende cv halen.

Ik zou dit zeker doen, ja natuurlijk heb ik een bias, maar die jongen gaat niet kansen krijgen op dit Bayern middenveld en bij Ajax kan hij een basisplek krijgen in de CL.

Bayern gaat wel de hoofdprijs vragen. Hoe veel is dat. In ieder geval niet minder dan 10 miljoen. Denk ik.

24 januari 2019 om 17:46

Voor een contract van een half jaar? Ik denk het niet. Dat is wat arsenal voor ramsey vraagt ongeveer.

24 januari 2019 om 18:46

Ik denk dat bedrag stuk lager gaat liggen maar Bayern een of andere clausule in wilt passen zoals eerste optie achtig iets waar Ajax moet melden als er een bod binnen is gekomen waar ze mee akkoord willen gaan maar dan Bayern München als het ware voorrang krijgt t.o.v. de andere ploeg.

Bayern wil/moet verjongen. Muller is ook zo goed niet meer.
Wordt een lainez/richarlison verhaal , ben ik bang.

25 januari 2019 om 02:00

Daar is toch niets mis mee, die gevallen hou je altijd. Zolang de scouting maar genoeg talent ontdekt, kan je altijd overschakelen op plan B of plan C. Zo zal het voor Ajax altijd gaan, er zijn teveel clubs die meer salaris en tekengeld willen betalen aan de beoogde aanwinst en zijn zaakwaarnemer.

Koop voor deze transfer Redan, Stengs en laat gravenberch het proberen. Probeer ook Vertonghen te halen. Is bijna 32 volgens mij Houd je nog keiveel geld over ook nog.

Hoe gaat het eigenlijk met die Kuhn die als een groot talent werd binnen gehaald?

24 januari 2019 om 19:44

Kuhn en Shabani zijn volgend jaar gewoon bank Ajax1. Let maar op.

24 januari 2019 om 21:36

In de a1 speelt ie zeer goed, bij jong krijgt ie nauwelijks kansen van reiziger. Zelfs als ie dan eens goed speelt moet ie erna weer banken

24 januari 2019 om 21:38

Lijkt me namelijk een zeer interessante speler voor Ajax, was wel benieuwd hoelang het ging duren voordat hij door ging breken, alleen hoorde ik niks meer over hem.

24 januari 2019 om 23:30

Was ook topscorer van groepsfase in YL (niet van hele toernooi aangezien in DP route er meer gescoord werd) en zou naar mijn mening basis bij Jong Ajax moeten spelen. Zie hem ook net als tegen Jong PSV dan centraal vlak achter de spits spelen, moet vertrouwen van Reiziger krijgen en vlieguren maken. Speler waar je nu in moet investeren want zit dichter tegen het eerste aan dan het lijkt heb ik idee, zou wel eens helemaal los kunnen komen met betere spelers rond hem. (Of op zijn minste een aanvallende, goed lopende ploeg)

26 januari 2019 om 08:34

Jup, snap ook niet dat reiziger vaak de voorkeur geeft aan de mindere voetballers. Juist als er bij jong ajax geen spelers zijn om de balans te bewaken moet je die technici opstellen, omdat ze dan naast goed voetbal gedwongen worden nog harder te werken en tactisch beter te staan. Kuhn heeft de dribbelstijl als messi, maar reiziger ziet volgens mij zelfs liever tethani spelen dan deze knul volwaardige kansen te geven

25 januari 2019 om 02:02

Kuhn is net 19 geworden, die heeft nog wel even nodig voordat hij klaar is voor het eerste van Ajax. Spelers als de ligt zijn een uitzondering, Frenkie was ook bijna 21 toen hij vaste basisspeler werd bij Ajax.

Laat Gravenberch minuten maken in het eerste. Minstens 8 wedstrijden laten invallen, dan kan hij alvast zich klaar maken voor aankomend seizoen. Unuvar naar Jong Ajax overhevelen en komend halfjaar klaar laten stomen. Daarna laat je die twee gewoon af en toe minuten maken in Ajax 1. Mocht Ziyech ook weggaan, dan heb je een zee aan kwaliteit ingeleverd. Met Gravenberch en Unuvar heb je nog steeds een gapend gat, maar die kan je nog opvangen met Blind en Donny die het op hun eigen manier invullen. Hopelijk ontwikkelen Gravenberch en Unuvar dan binnen twee tot drie jaar tot een sterspeler zoals Frenkie dat wellicht gaat doen.

24 januari 2019 om 23:36

Ünüvar is 15 en deze winter samen met Salah-Edinne doorgeschoven naar de o19, zou belachelijk zijn om hem de o19 te laten overslaan. Zijn tijd komt nog wel maar hij heeft het fysiek zwaar bij de o19 (vaak 40-60 minuten goed, daarna volledig op) en profvoetbal zou hij nu niet aankunnen. Zelfs fysiek sterkere talenten als Gravenberch, De Ligt of Brobbey konden dat met 15 niet. Wel mee eens dat Gravenberch meer betrokken kan worden bij het eerste. Hopelijk tegen einde van seizoen aan paar kansjes want zie hem echt aansluiten bij Ajax 1 komend seizoen, vergelijkbaar met de Ligt en Kluivert die ook als eerste jaar A junioren aansloten bij het eerste.

25 januari 2019 om 10:18

Nja het is dat het niet mag maar Gravenberch had het best als 15 jarige gekund toch, als invaller eventueel bij Jong? die 4 maanden maken ook niet zoveel verschil. Een Odegaard kon ook mee als 15 jarige.

Maar 15 jarigen mogen in NL geen profwedstrijden spelen. 2e divisie kan wel, daarom kon bv Boadu op 15 jarige leeftijd spelen.

kunnen ze niet beter naar Koopmeiners gaan kijken. doe een package deal 15 miljoen met AZ, in jeugd investment. Schendelaar (2e keeper, nu halen), Stengs, Boadu, Koopmeiners (3 grote jonge talenten) nog dit seizoen afmaken. probeer ook Redan te halen. wellicht is vertonghen te porren. super gedaan. en we houden geld over.

24 januari 2019 om 21:30

Waarom zou AZ dit doen? Het lijkt me een slechte deal vanuit Alkmaars perspectief

25 januari 2019 om 02:06

@frietmet

Misschien leren ze van de deal van Willem II? Paar miljoen euro vangen en een dik doorverkoop percentage zodat je op termijn nog vele meer binnenharkt. Dat geld kunnen ze dan weer investeren in aanwinsten die minder talent hebben, maar wel het elftal meteen versterken.

Talenten zijn leuk maar die halen geen punten voor je binnen. Pas als ze tot wasdom komen, zijn ze een meerwaarde maar vaak zijn ze dan al (bijna) weg bij AZ. Een iets oudere speler kan veel beter zijn maar minder iets groei potentieel hebben. Voor AZ kan zo'n speler zeer aantrekkelijk zijn.

25 januari 2019 om 11:50

Zo'n Boadu heeft bv Raiola als zaakwaarnemer. Straks loopt hij vrij goedkoop bij Ajax eruit met nog slechts een jaar contract zoals Kluivert en Tete. Dan baal je pas echt als AZ zijnde. AZ vangt tegenwoordig nog hogere bedragen dan Feyenoord dus is niet te vergelijken met Willem 2. Zo'n Boadu wil trouwens zelf niet eens naar Ajax, dat heeft Ajax al 2x eerder geprobeerd.

25 januari 2019 om 18:12

AZ is de afgelopen jaren in staat gebleken om ook transferbedragen te incasseren, getuige de transfers van Jansen, Jahanbaks en Weghorst. Die hebben daar de hulp van Ajax niet bij nodig.

24 januari 2019 om 21:56

Tuurlijk joh...Az gaat zn grootste talenten voor een grijpstuiver aan Ajax geven omdat ze in amsterdam zo krap bij kas zitten.

24 januari 2019 om 22:19

20 miljoen wat jij wil. Die jongens hebben Europees nog weinig bewezen. Check ook even transfermarkt naar hun waardes. Slechts 7 miljoen is de waarde bij elkaar. Nee Ajax moet 80 miljoen betalen zeker.

25 januari 2019 om 00:35

Heel eerlijk, als ik het voor het zeggen had bij een Nederlandse club, zou ik me talenten verkopen voor belachelijk lage prijzen aan Ajax mits er een hoog doorverkooppercentage tegen over staat en een eerste optie bij wegdoen van spelers. Beetje het idee beginnen bij 10 miljoen en hoe dichter het doorverkooppercentage bij 50% komt, des te dichter komt de prijs bij 1 a 2 miljoen. Ajax verkoopt spelers al snel voor 10 miljoen plus en spelers die echt basis staan al snel voor 20 miljoen plus. Dan gaat het hard als je percentages hebt van 35%. En het risico van blessures ligt grotendeels bij Ajax omdat ik de eerste miljoenen al te pakken heb. Dat was ook mega slim gedaan bij Milik bv of Willem 2 bij de Jong. Hadden ze die rare constructie niet gehad met Rkc pakte ze gewoon 11 miljoen. Zijn bedragen waar Willem 2 nooit aan komt zelf.

25 januari 2019 om 01:08

@NicoHaak 4 grote talenten voor 20 miljoen. Droom maar ff lekker verder. Alleen al koopmeiners gaat je 20 miljoen kosten. De tijd dat Ajax alles uit alkmaar kon plukken is inmiddels wel voorbij zonder met goed geld over de brug te komen.

25 januari 2019 om 11:28

@ninjakai, maar hoe vaak zijn die 10/20 miljoen verkopen nou spelers die gekocht zijn uit de eredivisie? Kan me alleen Suarez, Huntelaar en Cillissen bedenken naast de Jong. De meeste floppen gigantisch. Sinkgraven, Sulejmani, Assaiti, Siggie, van der Hoorn. Zo'n Johnsen kan je daar langzamerhand ook wel aan toevoegen. Lijkt meer op een gevaarlijke gok. Een Heerenveen had op met jou tactiek minder gevangen voor hun spelers.

25 januari 2019 om 14:43

@Azb100 Jij bent een supporter. Koopmeiners levert never 20 miljoen op.

25 januari 2019 om 14:45

@Primetime Stengs en Boadu zijn van uitzonderlijk klasse. Koopmeiners kan mijn inziens Frenkie opvolgen maar moet nu een stap hoger maken. Johnson kosste 1 miljoen. Ik zou hem verhuren, die jongen kan echt wel ballen.

Ik zou als Ajax zijnde kijken wat je in Alkmaar kan halen. Koopmeiners, Stengs passen prima in het Ajax-plaatje als vervangers van De Jong en Ziyech. Deze Shabani ken ik niet, maar hij zou wel wat kunnen want anders speel je niet bij Bayern. Maar Bayern moet verjongen, en dan zouden ze gek zijn als ze kennelijk één van hun grootste talenten naar een concurrent laten gaan (want Ajax is de gat met de Europese top aan het dichten, zowel financieel als op het veld).
Voor De Ligt is Magallán al aangetrokken en ik zou nog een vervanger zoeken voor Wöber, een linksbenige centrale verdediger waardoor je meer mogelijkheden achterin hebt en Blind vaker op het middenveld neer kunt zetten.

25 januari 2019 om 14:47

Ik zou nog proberen Vertonghen te porren voor een terugkeer. Die is bijna 32 of is het al, maar neemt veel ervaring mee en kan makkelijk mee. Geld is ff geen issue bij Ajax

Lijkt me een kansloze missie. Spelers dromen ervan om door te breken bij clubs als Barca, Juventus,Real,Paris Saint germain en Bayern München. Dan lijkt het me niet dat je wil vertrekken bij Bayern als iedereen zo lovend over je is en je op het punt staat door te breken. Kan me wel voorstellen dat hij een jaartje op huurbasis komt, maar daarna zal hij toch wel echt terug willen lijkt mij. Bovendien als Bayern bereid is hem te verkopen zouden ze zomaar 86 miljoen voor hem kunnen vragen.

@fortress Heb je enig idee hoeveel jonge spelers er jaarlijks afvloeien bij elke topclub omdat ze het niveau van het eerste (nog) niet aankunnen ? En waarom zij dus een niveautje zakken om via die weg alsnog omhoog proberen te komen ?
Ajax heeft in geheel Europa de naam om jonge spelers kansen te geven en dan door te gaan naar de grote competities. Dat weet niet alleen Shabani en zijn zaakwaarnemer, dat weten wij hier ook allemaal.
Dus wat is er dan raar aan de gedachte dat die jongen de stap naar Amsterdam zou willen maken als hij bij Bayern geen goede vooruitzichten heeft ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder199
R. LewandowskiAanvaller1923
T. MüllerAanvaller195
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

Duitsland
0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren