Veerkrachtig Willem II meldt zich opnieuw in halve finale KNVB Beker

Woensdag, 23 januari 2019 om

Willem II heeft zich woensdagavond ten koste van FC Twente gemeld bij de laatste vier in de KNVB Beker. De Eredivisionist kwam in De Grolsch Veste tweemaal terug van een achterstand en trok de kwartfinale in de slotfase naar zich toe: 2-3. Invaller Kristófer Kristinsson maakte het winnende doelpunt en bezorgde Willem II in navolging van AZ een plek in de halve finale.

Willem II bereikte voor de tweede keer op rij de laatste vier, maar Twente kwam feller uit de kleedkamers. De enige overgebleven deelnemer uit de Keuken Kampioen Divisie probeerde vroeg te storen in de opbouw van Willem II. Toch kregen de bezoekers gaandeweg de eerste helft de overhand. Willem II kwam meer aan de bal en dwong Twente om zich terug te trekken. Tot veel gevaarlijke momenten leidde dat overwicht echter niet. In de eerste helft was er maar één serieuze kans: Aras Özbiliz schoot in de dertiende minuut vanaf de rechterkant in de verre hoek. Doelman Joël Drommel pareerde het schot met wat moeite.

Even daarvoor ontstond er wat onrust, toen supporters van Willem II met sterretjes zwaaiden en die in een vak met thuissupporters gooiden. De stadionspeaker trad op en daarna keerde de rust terug. Hoewel Willem II in het restant van de eerste helft veel in balbezit was, opereerde de ploeg van Adrie Koster slordig en lag het tempo te laag om Twente in de problemen te brengen. Zodoende bleef het voor rust bij 0-0. Het tweede bedrijf vertoonde gelijkenissen met het eerste: Willem II had de bal en Twente wachtte af. De laatste tactiek werd beloond, want tien minuten na rust werd een vrije trap van Aitor Cantalapiedra door niemand getoucheerd en vloog de bal binnen.

Willem II zocht vervolgens meer de aanval en kwam al snel op gelijke hoogte. Een schot van Fernando Lewis werd door Cristian González van richting veranderd: 1-1. De wedstrijd was volledig opengebroken en vrijwel direct na de aftrap greep Twente weer de leiding. Cantalapiedra kreeg de bal aan de rechterzijde, kapte naar binnen en troefde doelman Timon Wellenreuther af met een hard en laag schot. Opnieuw liet Willem II zich niet uit het veld slaan en dertien minuten voor tijd kwamen de Tilburgers weer langszij. Vangelis Pavlidis tikte bij de eerste paal raak en leek op die manier een verlenging af te dwingen. Maar het werd nog mooier voor Willem II, want vier minuten voor tijd kwam invaller Kristinsson voor zijn man en knikte hij raak op aangeven van Marios Vrousai.


Poll

Verdiende Willem II de overwinning op FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door vak104)

Eigenlijk datgene wat ik al dacht. Promoveren is de lastige klus voor FC Twente, want het rechter rijtje in de Eredivisie is zeker niet veel beter. Ondanks een paar aardige namen is dit Willem II ook niet bepaald een ploeg waar je bang voor hoort te zijn. Eigenlijk vooral de reden dat je vandaag als verliezer van het veld stapt. In eigen huis (zelfs nu in de Kkd) hoor je dit soort wedstrijden met lef en discipline te spelen. Dat vreselijke achteruit lopen kost je wederom een wedstrijd.

De penningmeester van Willem 2 krijgt het druk. Centjes tellen van Sol, centjes tellen De Jong, centjes tellen voor volgende ronde beker. Het zijn hoogtijdagen voor de bankrekening van de club uit Tilburg. Dit zijn de momenten dat zo'n club de mogelijkheden heeft om middels enkele slimme investeringen een stap te maken. Ben benieuwd hoe ze het geld gaan besteden.

23 januari 2019 om 20:37

Je vergeet nog wat haha. Centjes tellen voor van Dijk. Centjes tellen voor Dembélé. Een geweldig financieel jaar voor ons.

Twente goed gespeeld! Focus nu weer op de belangrijkere competitie.

23 januari 2019 om 20:33

Goed gespeeld? Ik heb nog nooit zo een zwakke spelers gezien die niet erin durfen te gaan.

23 januari 2019 om 20:40

"bij vlagen" had er tussen moeten staan. In gedeeltes van de wedstrijden een redelijk FC Twente gezien, maar vooral die laatste 20 minuten waren abominabel slecht. Nu we KKD spelen wil het niet direct zeggen dat het normaal is dat je in eigen huis van Willem II verliest. Zo'n geweldige ploeg is dat namelijk niet. In eigen huis moet je tegen dat soort ploegen met veel meer durf spelen, vooral omdat FC Twente helemaal niet de selectie heeft om achteruit te lopen.

Gelukkig alsnog de overwinning , zeker niet makkelijk maar in de eindfase van de wedstrijd voelde je het al aankomen. Zonder Sol toch al 2 potjes achter elkaar gewonnen , toch hoop ik dat er nog iets in de hoed van Joris zit.

23 januari 2019 om 20:34

En nog 5x gescoord ook. Knap hoor!

23 januari 2019 om 20:38

4 he...

23 januari 2019 om 21:49

Ja een was eigen doelpunt vooruit

24 januari 2019 om 01:45

Jij 'voelde het al aankomen? ' Spijt me donders maar ook jullie team was niet erg goed aan t spelen en maakte geen aanspraak op de overwinning. Gelijkspel/verlenging was terexjt geweest. Daarbij dacht ik dat Willem II een sympathieke club was, maar toen ik brandend /nasmeulend vuurwerk het kindervak in zag gaan dacht ik anders. Vuurwerk op kinderen, dan ben je sneu. Hoop het slechtste voor jullie, net als andersom

23 januari 2019 om 20:33

Was vandaag wat minder dan afgelopen zondag maar nog steeds een van de betere. Neemt initiatief en is vaak aanspeelbaar.

23 januari 2019 om 21:57

Hopen dat hij deze vorm door kan trekken en zo volgend jaar alsnog van waarde te zijn voor Feyenoord

Zwakke ennsaaie eerste helft, maar zeer vermakelijke tweede helft gezien. WillemII verdiende uiteindelijk de overwinning. Die Pavlidis liet wel wat leuke dingen zien. Ben benieuwd of hij Sol kan laten vergeten.

24 januari 2019 om 11:00

Pavlidis is niet gehaald als vervanger van Sol(daarom heeft hij ook geen nr 9 gekregen). We zijn nog bezig met een nieuwe 1ste spits en tot die tijd zal Pavlidis die plek vervullen. Pavlidis is gehaald voor de toekomst en mag in een half jaar een contract verdienen hier (wordt nu gehuurd). Van de zomer lukte het ons niet om een reserve spits te halen die positie hebben we nu dus met deze Griek ingevuld. Maar Joris is nog steeds op zoek met een vervanger voor Sol…zoals Koster voorafgaand aan de wedstrijd tegen FOX al aangaf.

Steeds goed terug geknokt van Willem II en in de slotfase de winst pakken. Goed gedaan de tukkers er uit geknikkerd.

Amper niveauverschil dat is bemoedigend, zonder eigen doelpunt had ik het nog moeten zien, maar goed, laatste kwartier werd W 2 gewoon beter. Geen Assaidi, geen Zekhnini, geen Vuckic, als dat dit wordt ben je minimaal gelijkwaardig zo niet beter dan dit soort eredivisie ploegen.

23 januari 2019 om 20:43

Het verwachtingspatroon mag ook wel wat omhoog. Degraderen betekent niet automatisch dat je structureel slechter bent. Degraderen is een optie als meerdere factoren niet juist werken. Naar mijn mening is er amper verschil tussen de top 5 van de KKD en het rechter rijtje (althans 80% ervan) van de Eredivisie.

23 januari 2019 om 21:09

En het rechterrijtje maakt het het linkerrijtje ook regelmatig lastig.

24 januari 2019 om 07:31

Komt redelijk in de buurt maar dat is bij ons ook. Geen Peters, geen Avdijaj, geen Palacios, Sol net vertrokken en nog geen opvolger gehaald. Dankerlui daarom noodgedwongen op linksback, komen 2 doelpunten uit. Sol en Avdijaj hebben allebei 4 bekerdoelpunten gemaakt en die waren er allebei niet dan lever je toch aardig wat doelpunten in, toch 3x weten te scoren dus verdedigend moet het nog wel wat beter bij jullie net als bij ons..

25 januari 2019 om 13:06

Met alle respect, een Eigen doelpunt en een blunderende verdediging nodig he?
3 x scoren is nogal geflatteerd.

24 januari 2019 om 11:03

Het is ook een bekerwedstrijd he! niet met de competitie te vergelijken. RKC wint van PSV maar verliest van FC Twente zijn jullie dan ook beter dan Psv? Zo werkt dat niet. Neemt niet weg dat de clubs uit de ED die in de playoffs komen het lastig zullen krijgen tegen de ploegen die nu bovenin de KKD zitten. Maar dat is al jaren zo

Dan ben je tegen de knvb en het weren van vuurwerk op de tribune. Mik je je al het vuurwerk in het thuisvak. Chapeeau geef hiermee de knvb groot gelijk, stumperts!!

23 januari 2019 om 20:39

Ja dat was echt oliedom, snap je er echt geen hol van.

23 januari 2019 om 20:43

Op onze eigen fora wordt er ook met verbazing gereageerd. Hele domme actie vanuit ons kamp. Had niet mogen gebeuren. Verser super blij met deze overwinning! Hopen op een thuiswedstrijd de volgende ronde. Thuis kan alles!

23 januari 2019 om 21:35

Gefeliciteerd met de verdiende overwinning! Op naar de finale! Succes!

24 januari 2019 om 01:55

Leuk die verbazing en ik geloof je, maar een simpele 'dit had niet mogen gebeuren' is te makkelijk. Vomd Willem II altijd sympathiek maar door dit gegooi met vuurwerk is dat compleet verdwenen. Gatverdamme bakvolk

24 januari 2019 om 06:58

Je kan ook iets zeggen over de beveiliging.. ik las gister dat het bekend was dat de supporters dit wilden doen, dat het vanuit Twente ook verboden werd en toch krijgen ze dat spul mee naar binnen?

24 januari 2019 om 07:54

Ik kan ook iets zeggen over de meegereisde stewards, maar uiteindelijk zijn het die leeghoofden toch echt zelf die gooien. Hoezo wijzen naar anderen?

24 januari 2019 om 12:12

Ik dacht altijd dat Twente supporters ook wel van pyro’s hielden en een ultra cultuur op na leefden. Ludieke actie van Willem II had leuk kunnen uitpakken Maargoed dan heb je er altijd wat tussen die iets verkeerds doen net zoals jullie bij Roda uit?

Veerkrachtig valt wel mee. Beide ploegen bakten er niet veel van de 1/1 zeer ongelukkig, maar een Spanjaard die het woord los waarschijnlijk niet begrijpt en de derde was ook een cadeautje van Drommel, die bal mag er natuurlijk nooit in in de korte hoek. Twente lekker breien en Willem 2 deed lekker mee met het gebrei. Niet onder de indruk van ons, maar ook niet van Willem 2.
Twee keer op voorsprong en met deze 2 backs naar achter gaan lopen is geen goed idee, die zijn beide niet geschikt voor profvoetbal. Zaadpot, op zich niet zo erg, komt toch de Kuip of de Arena uit het warme balletje.

Denkt dit precies de uitslag is waar Twente zich prima mee kan vinden.
Hierdoor kan de focus volledig op de competitie. Zijn de spelers niet te moe voor de volgende wedstrijd en boven alles heb je een wedstrijd gespeeld waar je zonder je beste spelers prima mee draait.

Het zou toch mooi zijn als we bv een Andre Paus of een andere tukker als trainer zouden krijgen. In iedergeval een die weet dat er lucht in een bal zit

23 januari 2019 om 22:24

Tja, wat maakt Andre Paus een betere kandidaat dan Pusic? Even ter verduidelijk: Ik vind Pusic absoluut niet geschikt als hoofdtrainer van FC Twente. Echter hoor ik de naam Andre Paus zeer regelmatig en dan vraag ik me toch echt af: Op basis waarvan?!

De man heeft nauwelijks een redelijk CV en heeft nog nooit op een relevant niveau laten zien een club als FC Twente te kunnen coachen en al helemaal niet in de huidige situatie. Ik zou zeggen: Kijk naar de selectie en kies dan een coach bij dat profiel, maar wel met genoeg ervaring. Waar hij dan vandaan komt, interesseert me eigenlijk niets.

24 januari 2019 om 01:58

Sirius als weerseloer sluit ik me hierbij aan. Ook Paus is allesbehalve garantie voor succes en was zelfs bij de plaatselijke geen ongekend succes. Uitstraling en afkomst is leuk, maar doe mij Pusic masr als ik moet kiezen

Leuke dat die Grieken al snel ingepast zijn en goed presteren. Moet best een aardig middenveld kunnen worden met Tapia en Anita en voorin hebben ze leuke buitenspelers. Ik houd ook wel van de positieve spelopvatting die W2 altijd hanteert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo9-14
14.Willem II8-8
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. SağlamMiddenvelder92
M. TrésorMiddenvelder91
V. PavlidisAanvaller94
M. KöhlertAanvaller80
C. NunnelyAanvaller71
J. YeboahAanvaller71
R. RuiterKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren