Update: KNVB legt scheidsrechter Gözübüyük geen ‘strafmaatregel’ op

Dinsdag, 22 januari 2019 om

Danny Makkelie heeft zondag de touwtjes in handen tijdens de eerste Klassieker van 2019, zo heeft de KNVB dinsdagmiddag bekendgemaakt. De 35-jarige arbiter zal tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip worden bijgestaan door Björn Kuipers, die de rol van videoscheidsrechter toegewezen heeft gekregen.

Makkelie was vorig seizoen ook al de leidsman bij het duel tussen de twee aartsrivalen in Rotterdam. Die wedstrijd werd destijds met 4-1 gewonnen door Ajax. De afgelopen twee edities in de Johan Cruijff ArenA stonden onder leiding van Kuipers, die nu bij het duel aanwezig zal zijn als VAR.

Ajax heeft dit seizoen nog geen goede herinneringen aan Makkelie. Het enige duel van Ajax dat de scheidsrechter in de huidige voetbaljaargang floot was namelijk de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion. De Amsterdammers gaan het duel in met een achterstand van twee punten op koploper PSV, terwijl Feyenoord dertien punten minder heeft dan de Eindhovenaren.

Serdar Gözübüyük komt na de veelbesproken wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen van zondag aankomend weekend niet in actie en zal aan de slag gaan als videoscheidsrechter bij Heracles Almelo - PEC Zwolle. Dennis Higler heeft diezelfde dag de leiding bij de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen.

Update 22 januari 15.39 uur - KNVB legt scheidsrechter Gözübüyük geen ‘strafmaatregel’ op
Serdar Gözübüyük fluit komend weekeinde geen wedstrijd in de Eredivisie. Dat is echter ‘geen strafmaatregel’ van de KNVB nadat de scheidsrechter weigerde om Sam Lammers een strafschop te geven na een zeker lijkende overtreding van Ajax-doelman Kostas Lamprou. Dat heeft een woordvoerder van de voetbalbond aan het Algemeen Dagblad laten weten.


Poll

Wat verwacht jij van Feyenoord - Ajax?


Gerelateerd

94 reacties (laatste reactie door laurens e)
22 januari 2019 om 12:21

Waardeloze beslissing van de Knvb. Makkelie woont en heeft gewerkt in de regio Rotterdam.

22 januari 2019 om 12:36

Ja en heeft in het verleden toevallig bewezen altijd tegen Ajax te fluiten? Oh nee, toch niet

22 januari 2019 om 15:01

Het schijnt dat hij zijn boodschappen het liefst in Amsterdam doet, ook zijn er geruchten dat hij zelfs in de Arena komt terwijl Ajax helemaal niet hoeft te spelen, er schijnen namelijk bewijzen te zijn dat hij bij een concert van de toppers was. En waarom gaat hij nooit naar een concert in de Rotterdamse Ahoy, dit terwijl er bewezen is dat daar veel betere Nederlandse artiesten komen dan in de Arena.

22 januari 2019 om 20:45

Haha, heerlijk dit. Ben van mening dat onze scheidsrechters echt integer zijn, maar kundig, daar twijfel ik aan!

Fluit Kuipers eens een keer niet, zit ie achter de VAR ....

22 januari 2019 om 14:39

Inderdaad. In Amsterdam wilde hij Feyenoord maar wat sparen en ze in de wedstrijd houden. Als het aan hem had gelegen stonden er na 10 minuten gewoon 11 Feyenoorders op het veld, terwijl het er 9 moesten zijn.

22 januari 2019 om 16:19

Volgens mij staat Kuipers juist bekend als een kaarten strooier die Feyenoord helemaal niet spaart. Dat deed hij in de laatste edities in de Arena ook zeker niet. Ik kan me bijv. herinneren dat hij na een minuut een onterechte vrije trap aan Ajax gaf waaruit Schone scoorde.

22 januari 2019 om 16:44

Onterecht nog wel. Volgens mij was dat duidelijk te hard inkomen, zeker na 20 seconden in een wedstrijd. Als scheids moet je de grens aangeven in een topwedstrijd. Net of feyenoord in een topwedstrijd nog nooit een vrije trap heeft mee gekregen (na een minuut) door te hard inkomen van een Ajacied 35 meter van de goal. Het is niet alsof hij een gratis pingel gaf voor niks na een minuut. Hij gaf gewoon een vrije trap van 35 meter door te hard inkomen. Volkomen logisch lijkt me. Als je iets niet wil is het wel zo'n schoppartij als onder Nijhuis. Maar goed op basis van het veldspel had het 6-0 moeten worden, maar zoals elk jaar wijst feyenoord weer na een (in hun ogen onterechte) vrije trap 35 meter van de goal of een Dolberg die een blunderende bijlow schampt ipv het over de wedstrijd zelf te hebben waar ze vanaf minuut 1 kansloos waren.

Dit is toch wel discutabel hoor dat ze een scheidsrechter aanstellen die uit Dordrecht komt onder de rook van Rotterdam...
Zo krijg je natuurlijk de schijn van partijdigheid tegen je.
Onbegrijpelijk dat de KNVB zoiets doet.

22 januari 2019 om 12:24

Waren het niet de Ajax supporters niet die ooit zongen "wij willen Makkelie" ?

22 januari 2019 om 12:28

Zeker waar. Makkelie heeft ons nog weleens geholpen...

22 januari 2019 om 14:31

Ik heb niet de indruk dat Makkelie partijdig is. Wel vind ik het een pietlut die overal voor fluit. Ajax is het meest aan de bal, over het algemeen, dus die plukken daar het meest de vruchten van. Ik zeg niet dat Feyenoord anders zou winnen, maar met een scheidsrechter als Nijhuis of Serdar, denk ik dat je meer kans maakt. Dat heeft uiteraard geen doorslaggevende rol, maar ik zie mezelf als redelijk objectief, ondanks mijn clubvoorkeur. En ik baal van deze aanstelling. Dat wordt weer 50 minuten effectieve speeltijd met iemand die niet de wedstrijd aanvoelt

22 januari 2019 om 14:41

Geen enkele scheidsrechter is partijdig. Zij willen ook zo goed mogelijk presteren en zodoende grote wedstrijden mogen fluiten/promoveren.

22 januari 2019 om 12:24

Maak je maar geen zorgen hoor Makkelie is Feyenoord niet zo goed gezind.
Het moet natuurlijk geen biet uitmaken wie er fluit. De scheidsrechters in Nederland zijn over het algemeen niet zo best, net als de voetballers....

22 januari 2019 om 12:28

Ik vind het sowieso vreemd dat de Knvb geen rekening houdt met zoiets. Wat zouden de Feyenoord fans ervan vinden als bijvoorbeeld een scheidsrechter voor de klassieker werd aangesteld die zijn hele leven heeft gewoond en gewerkt in Diemen?
En waarschijnlijk veel te maken heeft gehad met Ajax fans en ze wellicht ook persoonlijk kennen.

22 januari 2019 om 12:41

Mijn ervaring met Makkelie is in elk geval dat hij meer tegen Feyenoord fluit dan voor, dus wat dat betreft maakt het mij weinig uit. En voor de cruciale beslissingen zit Kuipers - die wel ergens anders woont en werkt - er bovenop.

En als Makkelie niet op het veld stond, zat hij vast wel achter de Var.

22 januari 2019 om 12:54

In wiens voordeel hij ook zal fluiten dit zou sowieso niet mogen. De scheidsrechter moet onpartijdig zijn en geen ploeg moeten bevoordelen.
Als hij in het voordeel van Feyenoord fluit zullen Ajax fans zeggen zie je wel dat hij een voorkeur voor Feyenoord heeft.
En als hij in het voordeel van Ajax fluit zullen Feyenoord fans weer zeggen zie je wel dat Makkelie een Ajax fluiter is.
Een waardeloze beslissing dus van de Knvb om hem aan te stellen voor de klassieker.

22 januari 2019 om 12:56

Ten eerste is de vergelijking tussen het grote en historische Dordrecht en het kleine Diemen nogal raar. Dordrecht is een opzichzelfstaande stad en echt niet iedereen is voor Feyenoord. Ten tweede is Makkelie een professionele scheidsrechter die (in elk geval tijdens het fluiten) geen clubvoorkeur heeft. Dit geldt voor alle scheidsrechters in Nederland, wie de man ook is en waar hij ook werkt/woont. Ten derde is in het verleden al meermaals gebleken dat er alles behalve een clubvoorkeur voor Feyenoord schijnt te zijn bij Makkelie, afgaande op bepaalde doorslaggevende beslissingen. Ajax heeft hij daarentegen een aantal keer goed gematst (al ben ik er van overtuigd dat dit ook niks meer clubvoorkeur te maken heeft). Het waren niet voor niks de Ajacieden die om Makkelie als leidsman riepen.

22 januari 2019 om 13:21

Maar de meerderheid van Dordrecht is dus wel voor Feyenoord Behoorlijk discutabel dus dan om een scheidsrechter uit die stad aan te stellen voor de klassieker.

22 januari 2019 om 13:27

laatste keer floot Kuipers, en die durfde toen (met de VAR in zijn nek) maar 1 RODE kaart te geven terwijl die wedstrijd er wel 3 RODE kaarten verdiende, 2 echte rode kaarten en clasie 2x geel, dus benieuwd hoe het deze keer gaat

22 januari 2019 om 13:34

wijzijnkampioen, je zegt:

'als hij in het voordeel van Feyenoord fluit zullen Ajax fans zeggen zie je wel dat hij een voorkeur voor Feyenoord heeft.
En als hij in het voordeel van Ajax fluit zullen Feyenoord fans weer zeggen zie je wel dat Makkelie een Ajax fluiter is'.

Wie je ook aanstelt als scheids, dit is toch altijd zo?! Scheidsrechters ehoren gewoon neutraal te zijn en ook zo behandeld te worden door supporters.

22 januari 2019 om 13:37

Zou kunnen, de meerderheid van de Dordtenaren die ik ken in elk geval niet. Maar daar gaat het ook helemaal niet om, het gaat om de professionaliteit van de scheidsrechter. Hoezo zou hij na zoveel jaar zijn werk goed uit te voeren, ineens besluiten om toch maar eens een partijdig potje te fluiten in het voordeel van Feyenoord? Je begrijpt wat hij daarvoor op het spel zet toch? Bij sommige sporten worden internationale wedstrijden zelfs gefloten door een scheidsrechter van één van die nationaliteiten. Hoezo zouden we daar in Nederland nu weer te kleinzielig voor zijn?

22 januari 2019 om 14:33

@wyzijnkampioen,

Het moet natuurlijk niets uitmaken. Scheidsrechters zijn professionals en zullen zich niet laten leiden door club voorkeur. Een scheidsrechter uit Utrecht kan natuurlijk net zo goed een Ajax "supporter" zijn en een scheidsrechter uit Amsterdam een voorkeur voor Utrecht hebben.

Kijk naar rugby daar fluiten Engelse scheidsrechters gewoon officiã«le interlands van Engeland vs Frankrijk en niemand die zich er daar druk om maakt.

22 januari 2019 om 12:46

Hou hier toch mee op. Makkelie is een ervaren, goede scheidsrechter die niet in het voordeel van Feyenoord gaat fluiten. Alsof je daarvoor je carrière op het spel zet.

22 januari 2019 om 13:40

Dordrecht is geen Rotterdam. Rotterdam heeft vroeger alles afgepakt van Dordrecht, ooit een zeer welvarende havenstad. Uit Rotterdam komt dan ook het gezegde: 'hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt'.

Dus het is helemaal niet gezegd dat iemand uit Dordt Feyenoord goed gezind is. Met een beetje historisch besef kan het zomaar andersom zijn.

22 januari 2019 om 15:29

Welk historisch besef toon jij hier dan? De gevleugelde uitspraak heeft te maken met het stapelrecht wat in 14e - 15e eeuw gold voor de scheepvaart bij het aanleggen in Dort. Een andere verklaring voor de uitpraak is dat er veel schepen vastliepen in de buurt van Dort vanwege de lage waterstand.
Serieus een bizarre opmerking dat Rotterdam alles heeft afgepakt van Dort, slaat echt kant nog wal.

22 januari 2019 om 16:09

Moet hier wel even om lachen dat jij Speedy even een lesje geschiedenis geeft. Speedyafc kan zich beter bezighouden met hetgeen wat hij aanhangt dan praten over iets waar ie de ballen verstand van heeft.

22 januari 2019 om 18:16

@lexus

De groei van Rotterdam afgelopen eeuwen ging ten koste van Dordrecht. Daarvoor was Dordrecht de stad met de grote havens en opslag pakhuizen.

Zolang de producten in Dordrecht opgeslagen lagen, hoefde er nog geen belasting betaald te worden. Producten wilde nog weleens bederven in de pakhuizen. Dat is de verklaring van het gezegde zoals ik het ken, En het komt van de mensen die boven Dordrecht woonde, de Rotterdammers.

22 januari 2019 om 19:36

Kijk dit is al een veel genuanceerdere reactie dan je eerste post en strookt ook deels met mijn uitleg over de gevleugelde uitspraak.
Alleen dat Rotterdam iets zou afpakken van Dort blijf ik een rare uitspraak vinden. Het gaat om economische belangen en die verschuiven van plek naar plek.
Als huidige inwoner van Dort heb ik daar geen enkel probleem mee.
Moet er niet aan denken dat er hier zo'n schip voor mijn deur aanlegt met 15000 containers, of een Queen Mary met 3000 passagiers. Mijn uitzicht is weg en mijn tuin vol toeristen...no thx :-)
En succes zondag, ik hoop dat opa Robin jullie toch nog pijn kan doen.

22 januari 2019 om 20:24

Tja het is maar hoe je het wil zien. Als ze die dam in de Rotte niet gebouwd hadden, was Dordrecht nu wellicht de tweede stad van Nederland. Speelde Dordrecht om de titel in de eredivisie in plaats van straks het met de B keuze van Feyenoord te moeten doen in de Kkd.

Het is een beetje het verhaal van Liverpool en Manchester, ook die kunnen niet door een deur sinds de een de scheepsvaart van de ander afpakte. Dus genoeg Dordtenaren die Rotterdammers niets gunnen.

22 januari 2019 om 13:44

Dat moet helemaal niet uitmaken. We kunnen zelf niet bepalen waar we geboren worden. Het zou dus idioot zijn wanneer we alle mensen die geboren zijn in de twee grootste steden van het land zouden uitsluiten van het fluiten van de mooiste wedstrijd die er is. Daarbij zou Feyenoord juist heel erg de lul zijn wanneer deze Rotterdammer zou mogen fluiten. Ik zie veel liever Ajax winnen.

22 januari 2019 om 14:26

Haha beetje naïef gedacht van je.
Ben zelf geboren en opgegroeid in de buurt van Amsterdam. En als ik scheidsrechter zou zijn en de klassieker mocht fluiten zou ik waar het kan natuurlijk in het voordeel van Ajax fluiten.
Zou het dan namelijk niet kunnen maken tegenover mijn eigen familie en vrienden die ook voor Ajax zijn om dat niet te doen.

22 januari 2019 om 15:12

@wyzijnkampioen, dan hoop ik voor iedereen dat jij nooit in een positie komt waarbij je macht krijgt (of al hebt). Er is een mooi woord bedacht voor types zoals jij: nepotisme.

22 januari 2019 om 14:39

@wyzijnkampioen, kap eens met die zielige verdachtmakingen. Hij komt uit een dorp onder de rook van Rotterdam...hou op met me hoor. Met dit soort teksten ben je echt geen haar beter dan de rest van die aluhoedjes hier die het tegenovergestelde beweren over zijn (vermeende) partijdigheid. Sommige mensen blijven ook echt altijd in het zelfmedelijden hoekje zitten.

22 januari 2019 om 15:13

Een echte Schapekop is niet automatisch een Feyenoorder. Er zijn veel Ajax supporters en ook psv supporters. Het is vaak de Rotterdamse import die met veel bombarie voor Feyenoord is. Geen slechte scheidsrechter voor deze derby.

Een van de beste scheidsrechters op dit moment. Ben blij dat het geen Blom of Kuipers. Blom fluit een wedstrijd altijd dood en Kuipers is een thuisfluiter (zou dit eigenlijk wel goed uitpakken, maar zie liever een goede wedstrijd).

22 januari 2019 om 12:25

Kuipers zou je prima kunnen hebben met zijn reputatie als "thuisfluiter" ..

Vriendjespolitiek bij de KNVB? Ach nee joh is gewoon een goeie scheidsrechter. Hahaha wat blijft deze organisatie zich voor schut zetten. Deze koorknaap zal ons weer een beroerde klassieker gaan opleveren.

22 januari 2019 om 12:58

Wie zou je dan willen zien?

Dus een dag van de VAR. Na afgelopen weekend. Elke stop word beslist met wat de VAR wilt. Dat ze dan nog een scheids op het veld laten

22 januari 2019 om 12:59

De VAR heeft nooit het laatste woord. Ze kunnen er enkel voor zorgen dat het spel vaak zal worden stilgelegd.

22 januari 2019 om 17:07

Dat de var nooit het laatste woord heeft, hebben we zondag met zn allen kunnen zien

Misschien ook even vermelden dat onze vriend Serdar gewoon een wedstrijd heeft gekregen dit weekend als VAR bij Heracles - PEC. Daar ben ik als Zwolle supporter alles behalve blij mee, die man heeft zijn eigen regels.

22 januari 2019 om 16:26

Man hou toch op te zeuren. Ja hij had een penalty kunnen geven, maar tijdens een wedstrijd lopen spelers elkaar zo vaak omver en dat is ook niet altijd een vrije bal. Daarnaast is jouw vriend Serdar al eens om de tuin geleid door de VAR, dus ik snap wel dat hij meer zijn eigen beslissingen volgt.

22 januari 2019 om 16:33

Haha ja makkelijk lullen als je voor Ajax bent in dit geval, het zat jullie mee. Daar had hij een penalty voor kunnen geven? Als je dit niet als 100 procent penalty wil zien dan houdt het op hoor, gekleurde bril afdoen en een normale kopen mocht dit het geval zijn.

Verder is dit niet de eerste keer dat hij (ondanks na het bekijken van de beelden) een lachwekkende beslissing neemt, dat is kwalijk en vraag me daarom af waarom hij uberhaupt nog een contract heeft bij de Knvb. Weg met die man voordat hij nog meer clubs 100 procent weet te benadelen.

22 januari 2019 om 22:33

@consy

Ik vind het ronduit belachelijk dat Gã¶zã¼bã¼yã¼k bij jullie wedstrijd mag fungeren als Var. Zag in een eerder topic iets staan over corruptie bij Turkse scheidsrechters, dit gaat mij echter te ver.

Als enige mogelijke verklaringen voor het blijven ontkennen van een overduidelijke fout, denk ik aan.

A: Hij heeft onvoldoende kennis van de spelregels.
B. Hij is een Narcist of heeft een andere persoonlijkheids stoornis.

Tenzij de Knvb met een betere verklaring komt, lijkt het mij dat geen enkele ploeg last van dit persoon zou moeten hebben.

Hetzelfde koppel dus als de vorige klassieker, alleen dan omgedraaid. Prima. Allang blij dat Nijhuis niet fluit. Waar is die vent eigenlijk?
Gezien de commotie van vorig weekend kan je trouwens wel uittekenen dat Ajax never nooit een penalty gaat krijgen in de Kuip.
Misschien maar beter ook; Vermeer die hem vervolgens stopt is wel het ultieme doembeeld.

22 januari 2019 om 13:02

Hij zit geloof ik al een aantal weken (maanden?) thuis met een blessure. Het lijkt mij dat Makkelie zich niet laat ompraten door wie dan ook om Ajax geen (wie weet terechte) penalty te geven.

22 januari 2019 om 13:06

Ah, check. Ik 'miste' hem al.
Ik hoop dat je gelijk hebt. ;-)

22 januari 2019 om 18:07

Volgens mij zag ik pas voorbij komen dat hij mee heeft gedaan aan de Arctic challenge. Die is afgelopen zondag gefinisht. En zag in dat artikel ook voorbijkomen dat hij pas is geopereerd aan zijn knie. Geen idee hoelang hij daarvan moet herstellen.

Waar Feyenoord in de beker de laatste jaren louter thuiswedstrijden loot tegen eredivisieclubs, krijgen ze thuisfluiter Kuipers alleen in uitwedstrijden wanneer het om wedstrijden tegen Psv of Ajax gaat en mag je het thuis doen met Serder en/of Higler (gelukkig tegen Psv) en Makkelie. Laatstgenoemde wilt natuurlijk voorkomen dat hij de schijn tegen krijgt.

Hopelijk doet de VAR aankomend weekend wel zijn werk naar behoren en de verliezende partij niet met smoesjes/excuses kan aankomen en dat het een mooie spannende pot mag worden.

Volgens mij maakt het niet uit wie er fluit, mensen klagen toch wel

Kinderachtig van de KNVB om Gözübüyük geen wedstrijd te gunnen dit weekend. Ik vond het namelijk ook geen strafschop voor Heerenveen afgelopen zondag tegen Ajax. Ik kon mij wel vinden in zijn uitleg naar de VAR toe over het uitkomen van Lamprou . Het is toch niet zo dat de heren achter het tv scherm almachtig zijn en een scheidsrechter als een kleine jongen naar de kant roepen om zijn beslissing te herzien!? Deze man laat gewoon niet over zich heen lopen . En terecht!

22 januari 2019 om 14:14

Hij hoeft niet over zich heen te laten lopen maar hij moet wel de regels juist hanteren. De scheidsrechterbaas heeft heel duidelijk gezegd dat zijn beslissing om in het onderhavige geval geen strafschop toe te kennen een grote fout was. Het was gewoon een strafschop en hij had dus in dit geval ook naar de VAR moeten luisteren. Eigenwijs en fout dus.

22 januari 2019 om 15:19

De scheidsrechtersbaas is een met alle winden mee waaier die stoer ging doen toen er veel commotie ontstond. Commotie vanuit psv hoek (die hebben belang bij puntverlies ajax) die juist hun zegeningen moesten tellen (gezien spelbeeld en kansen). Lamprou kwam onbesuisd uit maar Lammers kon never nooit meer een doelpunt maken en ging wel heel gretig liggen. En dat nam gozbuyuk mee in zijn besluit. Van Egmond keek sec naar het contactmoment
Dan kan je het een fout noemen maar zeker geen grote fout.
Er wordt nu veel te veel bijgehaald, ik zie veel grotere blunders waar veel minder aandacht voor is.

22 januari 2019 om 15:56

Dat hij geen doelpunt meer kon maken staat compleet los van het feit dat er een overtreding werd gemaakt. Op de middenlijn kan je ook nagenoeg geen doelpunt maken, maar wordt een overtreding ook bestraft. Wel verstandig van de KNVB om hem even wat rust te geven. Hij heeft al te veel negatieve aandacht opzich, even de klassieker afwachten en dan heeft iedereen het weer daarover ipv over Gozubuyuk.

22 januari 2019 om 19:03

Je hoeft geen doelkans te ontnemen om een strafschop tegen te kunnen krijgen hoor.

jammer dat ik in veel reacties lees dat de integriteit van Makkelie in twijfel wordt getrokken
gewoon een goeie scheids

Snap dat gezeur over scheidsrechters niet. Die mensen proberen echt een wedstrijd niet te beïnvloeden ook al gebeurt dat (in mijn optiek door foute waarneming/interpretatie of angst) soms wel. Makkelie fluit en hij is een van de beste mensen in Nederland die het kan en mag. Zo simpel is het.
Dat neemt niet weg dat je gewoon achteraf mag discussiëren over discutabele beslissingen.

Hier was ik dus al bang voor. De 3 punten zijn al dus binnen voor Ajax. Makkelie heeft bewezen een zwak te hebben voor Ajax. Mag hopen dat Lamprou nog onder de lat staat zodat Feyenoord enigszins een kans maakt.

Ik vind Serdar uberhaupt een malafide type. Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien waarvan een paar live in het stadion. Hij blijft aparte trekjes overhouden. Volgens mij heeft ie niet goed opgelet tijdens zijn cursus voor scheidsrechter. Een drama was het vooral tijdens de wedstrijd Rennes - Astana in de Europa League(alles mocht). Ook Feyenoord - PSV zag die sommige overtredingen over het hoofd.

Ook met dat bandje van respect en t pokerincident. Hij blijft maar negatief in het nieuws komen.

In de eerste wedstrijd Kuipers als scheids en Makkelie als Var, nu Makkelie als scheids en Kuipers als Var. Hebben ze geen andere smaken bij de Knvb? Volgens mij hebben Van Boekel en Nijhuis de afgelopen jaren ook laten zien dat ze in staat zijn om toppers goed te fluiten daar waar dat bij de heren Kuipers en Makkelie nog al eens fout gaat. Ook fijn dat ze hiermee lekker eenvoudig de regel omzeilen dat je niet twee keer dezelfde wedstrijd mag fluiten tijdens het seizoen...

Makkelie voor Feyenoord en anti Ajax? Als VAR bij de afgelopen klassieker wees hij Kuipers op de rode kaart voor St Juste, (terecht) maar dat Dolberg de arm van Bijlow met bal over de doellijn schoof met z'n voet dat was hem te gortig.

Het hele Makkelie verhaal is ontstaan door onze grote vriend Derks, vlak voor een wedstrijd Feyenoord - Psv. De PSV supporters creëerde hierna een ware hetze. Ze kregen nul op rekest van de Knvb.
Maar Makkelie was duidelijk geïmponeerd. Hij dorst bijna niet tegen PSV te fluiten.
Wat dat betreft is het hier wel slim van de Ajacieden.
Alleen als je Feyenoord zo zwak en slecht vindt en jezelf zo enorm goed, dan moet het zondag toch geen probleem zijn?

En dan is die gozubuyuk de var bij ons tegeb Heracles. Onbegrijpelijk. Gewoon tegenstander schoppen want is voetbalcontact ( en ja dat was sarcasme )

Ondanks dat Makkelie uit Dordrecht komt en als politieagent in Rotterdam heeft gewerkt, staat hij absoluut niet bekend als een vriend van Feyenoord. Vind het eigenlijk een onzindiscussie.

Ik weet nog dat Nijhuis de wedstrijd voor de kampioenswedstrijd Ajax - FC Twente moest fluiten en dat er 6 op scherp stonden bij Ajax. Toen vielen alle Ajacieden er ook over. Uiteindelijk niet één speler van die 6 een gele kaart gehad.

Als scheids zijnde is het niet erg om er een keer naast te zitten, maar je kan het ook gewoon toe geven dat je een verkeerde beslissing hebt gemaakt. Normaal als je voor de bal gaat in het strafschopgebied en je de bal mist maar wel de speler raakt, dan krijg je een penalty tegen. Ik kan toch wel stellen dat 95% als niet 99% van de scheidsrechters dit doet.

Echter kwam Serdar al naar de beelden lopen met een beslissing in zijn hoofd, zelfs na het zien van de beelden veranderde hij niet van gedachte, tot grote verbazing van iedereen die de wedstrijd bekeek. Je kan als Knvb zijnde hier best wat over zeggen zonder hem een wedstrijd te schorsen. Het kwaliteit van de scheidsrechter is al een tijdje aan het dalen. Mocht dat komen door onkunde, matchfixing of slecht gehanteerde regels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3111
S. LarssonAanvaller306
R. van PersieAanvaller2416
N. JørgensenAanvaller225
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman150
Eric BotteghinVerdediger192
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Chelsea wil Philippe Coutinho als opvolger van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren