Heibel bij Chelsea: ‘Ze zullen de WhatsApp-groep daarna allemaal verlaten’

Dinsdag, 22 januari 2019 om

Rio Ferdinand is verbaasd over de reactie van Maurizio Sarri na de nederlaag van Chelsea tegen Arsenal (2-0). De manager van Chelsea hekelde de instelling van zijn spelers en was 'extreem boos' over het gebrek aan motivatie binnen zijn elftal. Ferdinand denkt dat de spelersgroep zulke uitspraken niet kan waarderen.

De oud-verdediger van Manchester United vindt dat Sarri 'depressief' oogde en daar ook alle reden toe heeft. Maar met zijn uithaal naar de spelers schiet hij zich in de eigen voet, vreest Ferdinand. "Het is een reden tot grote zorg, als een trainer zegt dat zijn spelers de motivatie niet kunnen opbrengen voor zulke grote wedstrijden. Ze zouden 's ochtends uit bed moeten springen en vliegend het veld moeten betreden." Volgens Ferdinand zullen de spelers het onderling over de uitspraken van Sarri hebben.

"De WhatsApp-groep zal helemaal tekeer gaan. 'Heb je dit gezien?', zullen ze vragen. Er komen zeker reacties op. En daarna zullen ze de WhatsApp-groep allemaal verlaten", citeert de Daily Mirror. Zondag sprak Ferdinand al van een 'enorme gok' van Sarri. "Hij probeert een reactie van de spelersgroep uit te lokken. Dat meteen na een wedstrijd doen, is discutabel. Deze spelers hebben al meerdere managers meegemaakt bij Chelsea en die managers zijn allemaal vertrokken", zei hij.

Sarri stelde direct na de wedstrijd dat zijn spelers 'mentaal niet agressief genoeg zijn' en dat ze wellicht niet op dit niveau zouden moeten spelen, als ze niet de juiste instelling hebben. "Verliezen is één ding, maar op deze manier verliezen kan ik niet accepteren", voegde de Italiaan toe. "Ik moet zeggen dat ik extreem boos ben. Het ging om onze mentaliteit. Zij toonden veel meer wil dan wij. Het lijkt erop dat deze spelersgroep heel moeilijk te motiveren is. Als je dit ziet, dan hoef je het niet eens meer over tactieken te hebben."


Poll

Was het verstandig van Maurizio Sarri om zijn spelers te bekritiseren?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Of ze kijken eens in de spiegel en realiseren dat hij gelijk heeft. Tijdens de wedstrijd zag je Sarri langs de kant gebaren om naar voren druk te zetten op een manier waarop het leek dat het ook de afspraak was. Als dat dan niet of nauwelijks gebeurd snap ik dat hij daar gefrusteerd van raakt.
Tuurlijk kan je ook zijn opstelling onder de loep nemen, maar om nu gelijk te zeggen dat die spelers dit niet pikken etc. is toch te gek voor worden. Het zijn profs die moeten hier toch mee om kunnen gaan.

22 januari 2019 om 10:25

En alles wat hiervoor gebeurt is met Mourinho en Conte bevestigd jouw theorie.

De spelers beslissen bij Chelsea heel erg wat hun inzet is bij welke trainer en vaak als dit gebeurt moet je dit zoeken bij de belangrijkste spelers. Bij v Gaal-United was dit Rooney en Giggs (backstabber), Chelsea-Mourinho Terry, Hazard en bij Conte en Sarri verdenk ik ook Hazard als onruststoker en openbaar flirter met andere clubs.

De boer overkwam het ook toen hij Crystal Palace, wat verdedigend op de counter speelde met verdedigende praktische voetballers, aanvallend voetbal wilde laten spelen. Hij moest die praktische belangrijke spelers in de spelersgroep gaan banken en binnen no-time was de spelersgroep tegen hem. Mismanagement van de club is vaak de oorzaak vind ik dan

Kijk zo gaat dat in Engeland. Een keertje niet met gestrekt been erin is dus zomaar einde carrière. Waar wij dan spreken van “nonchalant” en “mag niet” is het in de top gewoon “transferlijst”.

22 januari 2019 om 08:46

Nou bij Chelsea betekent het doorgaans exit trainer, niet de speler

22 januari 2019 om 09:02

Laat Sarri eest maar eens bijvoorbeeld Kante op verdedigende middenvelder opstellen.

22 januari 2019 om 09:07

Waar zie jij uitspraken staan in de trant van "einde carrière" en "transferlijst"? Ook in deze situatie zie ik enkel harde woorden, net als in Nederland.

Goed ook dat Sarri extreem boos was. Het leek in anavallend opzicht nergens op. En kom op zeg, als de trainer boos is ga je toch juist laten zien ervoor te willen gaan? De voetballers van tegenwoordig moeten al huilen als iemand naar ze zwaait

22 januari 2019 om 09:56

Het kan natuurlijk ook averechts werken, als de trainer bv niet goed ligt in de groep of iets dergelijks.

Lijkt me dat een speler die ook maar enigsinds proffesionneel is de kritiek gewoon aanvaard en omzet naar iets positiefs. Het was gewoon een uiterste wanprestatie en die gasten van Chelsea mogen best wel een paar keer de wind van voren krijgen. Het is dit seizoen al vele malen beter maar het oogt zo nu en dan nog veelste nonchalant en kinderlijk, met het salaris wat zij verdienen mag je best verwachten dat zij zich iedere wedstrijd de tandjes lopen.

Het lijkt wel of Chelsea enkel kan presteren wanneer ze anti- voetbal spelen. Mourinho, Conte en ook Di Mateo wisten allemaal zo te presteren. Het was voetbalonwaardig maar het had wel succes, op korte termijn. Ik dacht echt dat Sarri een enorm succes zou worden bij Chelsea, maar de prestaties blijven uit. Het lijkt wel een vloek daar op Stamford Bridge. Naast het strucureel falen van het vinden van een goede spits, blijft ook succes met goed voetbal uit.

22 januari 2019 om 09:49

Als je vijftien jaar lang succes hebt met behoudend voetbal, dan is het toch juist geen korte termijn?

22 januari 2019 om 10:55

Elk jaar na het winnen van een prijs volgt er een seizoen waarin het niks wordt en de coach dan ontslagen wordt. Mourinho had dat twee keer, Conte had dat en zelfs di mateo werd het seizoen na het winnen van de CL ontslagen.

22 januari 2019 om 11:04

ik zou ervoor tekenen, liever goede en slechte seizoenen afwisselen dan constant matige seizoenen draaien (zoals Arsenal bv).

22 januari 2019 om 16:45

het voetbal van chelsea is of was afgestemd op de snelle omschakeling met een uitstekend gebruik maken van de onstane ruimtes ,.... je bent er voor of ertegen . Toch was chelsea jaarlijks bij de eerste 3 teams qua gemaakte doelpunten dus zo negatief was dit nu ook weer niet, ...maar nogmaals je bent ervoor of ertegen....
maar dit was zeker geen anti voetbal ..... het is een spelwijze zoals een andere .

als je over anti voetbal spreekt dat succesvol was, dan zou je eerder de wereldtitel van Frankrijk moeten aanstippen... de spelwijze , het harde spel en het massaal terugplooien.....ondanks de aanwezigheid van een heel elftal vol topspelers,.... dat was net een schoolvoorbeeld van anti voetbal.

22 januari 2019 om 17:59

Wat jij zegt klopt wel grotendeels. Maar dat was het voetbal van Mourinho en in mindere mate Conte. Bovendien leunden die trainers ook wel op een paar klasbakken als Lampard, Hazard en ook Costa (die met zijn doelpunten belangrijk was). Echter was het onder Mateo niet om aan te zien. Dat was echt anti-voetbal op en top. Dat dat team ook nog de Cl won was echt een treurige gebeurtenis. Ik heb niks tegen Chelsea hoor, want ze hebben ook ongelukkige momenten in de CL gehad haha, maar dat seizoen was geen goede reclame voor het voetbal. Het zegt ook al genoeg dat we nooit meer iets over di Mateo horen.

Wat is dat toch steeds. De media vraagt zelf na de wedstrijd wat de trainer (in dit geval Sari) van de wedstrijd vond. En hoe hij het ervaren heeft. Nu zegt hij wat hij ervan vind. Is het niet goed! Verteld hij een lul verhaal, is het ook weer niet goed omdat hij zich niet op de juiste manier en de waarheid spreekt. De spelers verdienen bakken met geld. Die hoeven niet met zijden handschoenen aangepakt te worden. En moeten tegen kritiek kunnen. Want nu zouden de spelers er niet tegen kunnen als er negatief over ze gesproken wordt??

Alleen Higauin kan de baan van Sarri nog redden. Hazard zit al met z'n gedachten bij Real Madrid. Hazard zijn persoonlijkheid kennende kan hij nog heel vervelend worden de laatste maanden. Is een echte onruststoker

Sarri heeft natuurlijk het bij het rechte eind over de instelling van het team dat tegen Arsenal startte , de instelling van het team was desastreus zwak.
nu is dit niet de eerste maal dit seizoen en dus zal Sarri dit al wel op een andere wijze hebben duidelijk gemaakt aan de spelers....
nu het weer zo zwak was heeft Sarri gedacht het eens openlijk en publiek te doen en de spelers te raken waar het pijn doet....in hun ijdelheid !
of dit de juiste wijze is of was zal moeilijk te bewijzen zijn maar dat de spelers zich zo lieten doen en weinig strijdlust toonden mag uiteraard heel duidelijk , geschetst worden.

nu is het ook Sarri die dat team opstelt en in dat team loopt ene Jorgingho rond die echt de zwakke schakel is van het hele geheel , daar komt dan nog een Kovacic bij die ook al niets toevoegt aan het geheel . Luiz die terug heel nonchalant staat te spelen met veel slechte of verkeerde passes en Kante loopt zich te pletter op een plaats die helemaal niet de zijne is....

de balans is totaal weg uit het team en de centrale as, is een lachertje.... hierdoor wordt de hele spelersgroep gedevalueerd en krijg je een zwak vertoon.

als Sarri niet inziet dat dit team fout wordt opgesteld en de tactics verkeerd zijn dan gaat het helemaal fout gaan . Nochtans moeten we aanemen dat Sarri deze opmerkingen ook wel zal zien of horen, doch Sarri blijft Jorgingho opstellen en net daar is het helemaal fout gelopen... Jorgingho heeft geen versnelling in de benen, geen kopspel, geen interceptie en zijn passes zijn voor ongeveer 97 risicoloos ... dit alles op de plaats van centraal verdedigende middenvelder die zowel aanvallend moet kunnen passen als verdedigend een voorname rol heeft.....
als je een Kante hebt in je spelers potentieel, een topspeler die de voorbije jaren heeft getoond hoe je als verdedigend centrale middenvelder moet spelen dan is de keuze voor Jorgingho heel vreemd en totaal onbegrijpelijk en vooral onhoudbaar!
het zou wel eens kunnen dat de lome ingesteldheid van het team , misschien wel wordt gevoed door een sluimerend ongenoegen omtrent het probleem Jorgingho.... spelers zijn ook niet dom en moeten meestal netjes luisteren naar de trainer maar ....soms stopt het .....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool8557
4.Arsenal6626
5.Chelsea6621
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. HazardAanvaller3316
PedroAanvaller278
S. HollandUnknown
E. NewtonUnknown
KepaDoelman330
G. HiguaínAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

1 fan
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 april
David Beckham wil winkelen bij Real Sociedad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren