‘Als ik eerlijk ben, schaal ik Van Dijk hoger in dan Terry, Ferdinand en Stam’

Dinsdag, 22 januari 2019 om

Virgil van Dijk heeft de potentie om de beste verdediger ooit te worden in de Premier League, zo vindt Gary Gillespie. Volgens de voormalig international van Schotland, die tussen 1983 en 1991 driemaal landskampioen werd met Liverpool, is Van Dijk eigenlijk al beter dan een aantal illustere voorgangers. Als de Nederlander zijn ontwikkeling kan verzilveren met het winnen van grote prijzen, kan niemand volgens Gillespie nog aan hem tippen.

De oud-verdediger, onderdeel van het laatste elftal van Liverpool dat kampioen werd in 1990, vertelt in de Daily Mirror dat hem vaak wordt gevraagd om Van Dijk te vergelijken met spelers als John Terry, Rio Ferdinand en Jaap Stam. "Die spelers behoren tot de beste verdedigers aller tijden in de Premier League. Maar om eerlijk te zijn, zou ik Van Dijk met zijn kwaliteiten en techniek bovenaan zetten. Hij heeft echt alles", steekt Gillespie van wal.

"Om een levende legende te worden, moet je echter wel succesvol zijn en regelmatig prijzen pakken, niet slechts één keer. Terry en Ferdinand hadden niet alleen enorm veel kwaliteiten, maar gingen ook lang mee. Virgil is technisch waarschijnlijk beter, maar moet dat bewijzen door prijzen te pakken", concludeert de 58-jarige oud-voetballer, die denkt dat er aan de mentaliteit van Van Dijk in ieder geval weinig schort en dat de Nederlander in staat is om Liverpool naar succes te loodsen.

Gillespie las zondag met veel plezier een interview van de Oranje-international, die zich liet ontvallen dat hij bij zijn komst het mobiele nummer kreeg van clublegende Kenny Dalglish. "Hij zei dat ik hem altijd kon bellen. Het is moeilijk te geloven als je ziet dat hij voorafgaand aan een wedstrijd een sms'je stuurt", zei Van Dijk. "Ik houd ervan om de verhalen te horen van spelers die voor deze magische club hebben gespeeld. Als je iets hebt betekend voor Liverpool, dan vergeten ze niet. Je bent voor altijd Liverpool."

"Ik las dat interview van Van Dijk, waarin hij het had over oud-spelers zoals Kenny, Graeme Souness en Phil Neal, en het is duidelijk dat hij het snapt", reageert Gillespie. "Dat werden legendes vanwege hun drang om te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat Virgil die ook voelt. In het huidige Liverpool zitten sterke persoonlijkheden die een club prijzen kunnen bezorgen, en hij is daar zeker één van." Liverpool maakt dit seizoen nog kans op twee prijzen. The Reds staan eerste in de Premier League en zitten in de achtste finales van de Champions League, waarin ze het opnemen tegen Bayern München.


Poll

Is Virgil van Dijk beter dan John Terry, Rio Ferdinand en Jaap Stam?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door discpriest)

Van dijk is een geweldige verdediger, en zeker een van de beste vd wereld. Echter vind ik dit nogal overdreven. Terry ferdinand en stam hebben jarenlang laten zien bij de wereldtop te horen.
Ja van dijk kan beter voetballen, maar verdedigend denk ik niet dat hij op hun niveau zit. Hij komt wel in de buurt daar niet van. Het is dus maar net wat je de belangrijkste verdedigende eigenschap vind.

22 januari 2019 om 08:34

Dat is precies wat de beste man ook zegt in zn verhaal, ff aflezen volgende meer.😁

22 januari 2019 om 10:02

Het is grappig dat mensen louter de titel lezen en dan reageren. Het artikel nuanceert de titel, maar die nuance willen mensen kennelijk niet lezen.

Ik neem deze zeer onpartijdige menig toch echt ontzettend serieus.

22 januari 2019 om 08:52

Hij noemt John Terry, Rio Ferdinand en Stam ook op als beste verdedigers aller tijden in de PL. Geen enkele hiervan heeft ooit bij Liverpool gespeeld. Daarnaast zegt hij dat hij Virgil van Dijk als speler 'in totaal' beter vindt dan deze 3.

Moeilijk te vergelijken vind ik maar ben het wel met hem eens dat Virgil technischer is dan die 3 en hij strooit vaak met prachtig passes die we hier in de eredivisie bij Ziyech zien. Dus technisch beter maar verdedigingd is Stam toch echt beter, dat was een spitsen killer!!! Man man man, maar de beste in mijn ogen blijft nog altijd Maldini!

22 januari 2019 om 08:14

Technischer dan Ferdinand? Die was net zo sterk en rustig aan de bal, maarja die speelde naast Vidic. Iets makkelijker.

22 januari 2019 om 17:22

https://imgur.com/a/tyykdrn

Op welke positie hierboven zou je Stam en Maldini inschatten denk je?

De titel wijkt nogal af van de inhoud van het gesprek. Ja, van Dijk is goed, maar Terry en Ferdinand hebben het jarenlang laten zien, Van Dijk nog geen twee jaar.

22 januari 2019 om 10:35

Je kan zo'n vergelijking inderdaad pas maken als van dijk gestopt is met voetballen. Dan kan je de prestaties naast elkaar leggen, nu absoluut nog niet.

Pfff hebben Liverpool supporters en medewerkers een boek vol superlatieven ingeslikt? Ik hoor alleen nog maar "uniek" "wereldklasse" "beste ooit" "fantastisch mens" en dat soort termen. Las pas zelfs al iemand die sprak over het beste team ooit in de pl.

Gelukkig zet deze man er wel bij dat ze eerst maar eens wat moeten gaan winnen. Maar het zou toch beter zijn ook dan pas dit soort krachttermen te gaan gebruiken.tot nu toe hebben Phil Jones en Gary Cahill bijvoorbeeld heel wat vollere prijzenkasten, om er maar eens 2 te noemen.

22 januari 2019 om 08:11

Dat is nou juist typisch Liverpool. Een verschrikkelijk over het paard getilde club, vooral door de media. Maar prijzen pakken ho maar.

22 januari 2019 om 09:24

Schrijnend om te zien idd hoe de media erin mee gaat en op de hand van Liverpool is.

Ander voorbeeld:
Pogba doet een dansje na een doelpunt, schande zegt de media.
Fabinho en Firmino doen een dansje na een doelpunt, ...... zegt de media.

22 januari 2019 om 09:31

Bij de ene club gaat het waanzinnig goed, bij de andere club gaat het dramatisch. Het ligt ook wel een beetje aan de band met de speler, toen Sterling bij LFC speelde was het ook altijd negatief.

22 januari 2019 om 09:31

@catscan, wellicht even de prijzen van Liverpool opzoeken voordat je zoiets roept. Van Dijk is gewoon goed bezig en fans worden dan soms over enthousiast. In het geval van VVD kan ik het op zich wel begrijpen. De man is ontzettend goed bezig en de vergelijking met de beste verdedigers ooit is dan ook niet gek..

22 januari 2019 om 09:36

@samcro, Dat gebeurt omgekeerd ook. Is maar net welke media je leest.

22 januari 2019 om 09:36

@RedondoNo5, mee eens. Als je kijkt naar het aantal doelpunten dat Liverpool tegen kreeg voor dat VvD dat kwam en dat vergelijkt met het aantal doelpunten dat ze nu tegen krijgen, dan is er toch een groot verschil. Dan kan je zonder prijzen pakken toch al wel de meerwaarde van VvD zien. En alles je dat dan doet in de PL (bovenin), dan ben je al snel een van de beste te wereld. Zoals de meneer hierboven noemt, kunnen we het alleen pas echt van de daken schreeuwen als ze meerdere prijzen pakken. Al vind ik dat laatste ook wat lastig ook dat de concurrentie voor prijzen over het algemeen alleen maar toe neemt over tijd. Dus het zal lastiger worden om net zo veel titels te pakken als die andere, ook al ben je beter dan hen.

22 januari 2019 om 09:44

Samcro dat is ook wel spijkers op laag water zoeken. De kritiek op Pogba hing uiteraard samen met de matige prestaties van United en dan word je harder aangepakt op randzaken. Je ziet bij elke club waar het slecht gaat op het minste en geringste kritiek ontstaan, terwijl als het goed gaat alles hosanna is. De media was en is ook nog steeds lovend over City dus op de hand van enkel Liverpool is onwaar. En natuurlijk gaat de media wel mee met de stemming rond Liverpool. Koploper die na bijna 30 jaar misschien kampioen wordt.

22 januari 2019 om 09:52

@metaalverf Ik weet de exacte stats niet en probeer van Dijk echt niet omlaag te praten, maar zijn de weinig tegengoals niet pas echt begonnen sinds dit seizoen? Misschien heeft die keeper er ook wel wat mee te maken.

22 januari 2019 om 10:39

Dante, die tegengoals ligt zeker niet alleen aan van dijk inderdaad. Allison draagt hier een hoop aan bij, maar ook de ontwikkeling van de rest van de verdediging, en dan met name Joe Gomez en Andrew Robertson scheelt een hoop (Trent ontwikkelt zich ook goed, maar laat verdedigend nog wel wat steekjes vallen af en toe). Ja ook van dijk is belangrijk, maar hij doet het absoluut niet in zijn eentje.

22 januari 2019 om 12:20

@dante, @oxxis
Na de wedstrijd tegen Tottenham eind 2017 was er in defensief opzicht een kleine verbetering gaande. Echter waren er een aantal punten waar Liveprool geen antwoord op wist:
- Zwak bij het verdedigen van vrije trappen en corners: er heerste paniek
- Zwak tegen fysiek sterke tegenstanders. Spelers als Benteke en Deeney waren een plaag
- Er was geen leiderschap en niemand die kon organiseren
- Zwak tegen kopsterke tegenstanders.
- Mentaal zwak (o.a 3 doelpunten nodig hebben om zeker te weten dat je wint)
- Spelers in de verdediging waren foutgevoelig
- Niet in staat om aanvallende druk van de tegenstander tegen te houden; niet in staat om een wedstrijd te controleren

Na van dijks komst ging het na een korte aanpassing veel beter. Klop zette alles op alles om hem binnen te halen omdat zijn spelersprofiel perfect paste om virtueel alle Liverpool mankementen teniet te doen. En zo heeft hij alle bovengenoemde punten de das om gedaan met zijn kwaliteiten.

Verdedigen doe je als een unit. Hij kan niet zonder zijn teamgenoten, maar vergis je niet, hij is voor een erg groot deel verantwoordelijk voor Liverpools huidige defensieve kracht. In zijn eerste seizoen werkte hij met spelers als Karius, Lovren, Matip, Klavan, Robertson, Moreno, Alexander Arnold, etc. Hij zette samen met hun een reeks neer waar de clean sheets steeds normaler werden, de spelers om hem heen begonnen dichten tot hun capaciteit te spelen en zo kreeg de verdediging een gezicht van duurzaamheid. Er was een statistiek waarin duidelijk werd dat Liverpool 1e zou staan in de competitie als de EPL zou beginnen vanaf van dijks eerste officiele wedstrijd. Het lijkt mij daarom niet toevallig dat er nogal wat veranderde achterin toen hij begon te spelen.

Allison is een van de beste keepers, dat staat buiten kijf: Zijn save ratio is het allerhoogste onder de topkeepers. Maar een ander belangrijk detail is dat Allison de minste doelpogingen tegen krijgt in de competitie. Hij was ook verantwoordelijk voor de twee tegendoelpunten door blunders. Dus Allison is zeker een factor, ook omdat het hebben van een betere keeper (net zoals het hebben van vvd) rust geeft, ondanks dat hij verantwoordelijk was voor twee tegendoelpunten.

Gomez is een speler die van linksback naar rechtsback verhuisde om eindelijk zijn beste positie in te nemen: centraal. Als centrum verdediger heeft hij kansen gehad en niet echt kunnen imponeren. Toen hij met van dijk kon spelen veranderde dit en men werd zelfs lyrisch over Joe Gomez. Men kwam wedstrijd na wedstrijd superlatieven tekort. Nu speelt zijn talent hierin een grote rol, maar ook hier geloof ik dat van dijk een behoorlijke hand in heeft gehad.

Men moet even stilstaan bij hoe goed (en slecht) de legendes waren. Waren ze allemaal Goden die alle facetten van het verdedigen beheersten? Was er niks op hun spel aan te merken? Het blijven mensen. Spelers die naam, faam maakten met hun speelwijze, maar vooral de gewonnen prijzen. Nu heeft van dijk de prijzen nog niet binnen, maar de media kijkt en accentueert hier vooral de speelwijze van Virgil, met hoeveel gemak hij speelt, het gebrek aan zwakke punten en hoe hij in zo'n korte tijd zoveel invloed heeft kunnen uitoefenen op zijn team. Een speler die met een wilde boel na zijn eerste half jaar meteen in de finale van de champions league stond, een speler die angst inboezemt bij de tegenstander (welke verdediger behalve Chiellini en Koulibaly doet dat nog?) Een speler met een authentieke winnaarsmentaliteit.

Wat betekent dit allemaal? Dat hij een speciale speler is die met zijn kwaliteiten hard aan de weg timmert om uiteindelijk een alltime great te worden. Hij zal wat aan prijzen moeten winnen en dat wordt ook gezegd.

22 januari 2019 om 08:18

Haha idd, natuurlijk doet het fantastisch maar van dat niveau echt niet. Eerder Wes Morgan maar die heeft ook een titel! Ik gun ze daar echt helemaal niets en dit soort verhalen maken het eigenlijk alleen maar erger. Ik ga ook eens kijken als ik zoiets kan starten. Rashford is echt minstens net zo goed als George Best, Cantona en Ronaldo. Sterker nog ik den dat hij met zijn werkethos en mentaliteit nog verder kan komen

22 januari 2019 om 09:09

@peter In alle eerlijkheid, is Solskjaer vd week al met die Rashford vergelijking begonnen

22 januari 2019 om 09:14

Minstens zo goed als?! Hahah jij snapt er niks van

22 januari 2019 om 09:21

Haha wat een haat!
Aan die prijzen pakken wordt gewerkt,maar behaalde resultaten in het verleden wordt makkelijk voorbij gegaan,omdat dat niet in jullie straatje past.
Iedereen zn voorkeuren vriend,maar ik snap dat je het zwaar hebt gezien je clublogootje.

22 januari 2019 om 09:46

Behaalde resultaten in het verleden passen niet in hun straatje? United is recordkampioen, dus ik weet niet waar jij het over hebt?

22 januari 2019 om 10:08

Ik denk dat beide clubs het in het verleden geweldig hebben gedaan. Jullie twee nationale titels meer, wij drie Europese titels meer. Beide fantastisch, maar hoewel jullie de EL nog hebben gewonnen doen beide ploegen het niet super de laatste jaren. Ik snap niet waarom Liverpool fans alles van Man U moeten afkraken en andersom.

22 januari 2019 om 10:11

Jammer Peter, maar de vergelijking Ronaldo/rashford gaat niet op. Van Dijk en de drie andere topverdedigers is een betere vergelijking, maar ook Van Dijk moet constant blijven presteren en prijzen pakken om in dezelfde categorie te vallen. Nu nog niet.

22 januari 2019 om 11:16

@Kilianvan hoezo niet hij scoort er meer dan CR7 op die leeftijd. Zoals Dante ook zegt is Ole er ook mee begonnen. Kijk ik provoceer hier een beetje maar de vergelijking tussen van Dijk en Rio etc is natuurlijk ook belachelijk aangezien die mannen jarenlang een hoog niveau halen. Meerdere prijzen hebben gewonnen en op internationaal niveau ook het hebben laten zien. Ik ben trouwens altijd gecharmeerd geweest van zijn kwaliteiten echter vind ik hem tot een jaar geleden ook slordig geweest en foutjes maken.

22 januari 2019 om 08:38

Ligt dat aan de medewerkers en oud-spelers van Liverpool of aan de media die nu plots alles uitvergroten? Het gebeurt overal, als Feyenoord over vele jaren weer bovenaan komt te staan zal je dit ook krijgen. Ligt toch niet aan de club zelf? Daarbij mogen we blij zijn dat een Nederlandse verdediger zo hoog ingeschat wordt, het is weleens anders geweest..

22 januari 2019 om 09:08

@aad Dat komt in dit geval door een oud-speler, die het zegt.
En Feyenoord stond 2 jaar geleden nog bovenaan. Toen gebeurde het niet.

22 januari 2019 om 09:29

Werkelijk iedereen die iets met die club te maken had, heeft er iets over gezegd. Dat komt er in de top gewoon bij kijken. Je ziet hoeveel er over grote clubs als Ajax en in iets mindere maten PSV wordt gesproken.

22 januari 2019 om 09:45

@Dante, dat is echt onzin. Het hele seizoen hoorde ik alleen maar superlatieven over het team gevoel van Feyenoord en hoe goed elke speler is. Zet je gekleurde bril aub af want je loopt bij dit artikel haast een soort te huilen uit jaloezie omdat het voor jouw clubje al weer 2 jaar geleden is dat je dit soort taal hoorde.

22 januari 2019 om 09:49

Het gaat niet om over spreken. Natuurlijk wordt er gesproken over de clubs die bovenaan staan. En over Ajax natuurlijk
Maar het gaat om de superlatieven. Waarom nou weer "de beste ooit" en dat soort termen. Zeg gewoon het gaat supergoed en als ze ooit weer eens wat winnen, dan heeft van Dijk daar een erg grote rol in. Dat lijkt me wat dichter bij de realiteit. En dat gebeurt idd ook bij andere clubs en spelers. Alleen gaat dit artikel over van Dijk, en gaat het bij items over Liverpool de laatste tijd wel erg los.

22 januari 2019 om 09:51

Er is een groot verschil tussen een oud-speler die wat roept tegen de Daily Mirror en Jürgen Klopp die dit roept. Er zijn zat uitspraken van mensen over allerlei spelers, maar Liverpool is nu hot.

22 januari 2019 om 09:53

Klopp gooit er zelf ook haast wekelijks wat superlatieven uit

22 januari 2019 om 09:57

Superlatieven toch nooit. Hij geeft aan dat hij spelers erg goed vindt, maar zelden superlatieven. Klopp lijkt daar juist altijd erg voorzichtig mee. Wat is volgens jou een superlatief?

22 januari 2019 om 09:45

Liverpool fans zijn enorm aan het overcompenseren voor de meer dan 20 jaar dat ze eigenlijk niet meetelden. Daar komen dan ook echt enorm schrijnende reacties uit voort, zoals deze, waarbij ze hun eigen topspelers boven legendes van Arsenal, Chelsea en Man Utd willen plaatsen.

22 januari 2019 om 09:53

Is maar hoe je het ziet. Afgelopen 20 jaar toch wel de CL, EL, 2× EU Supercup, 2x FA cup, 2x Community Shield, 3x League cup. Als je laatste 10 jaar zei vond ik je argument beter.

22 januari 2019 om 09:54

Ik denk dat je fans en sympathisanten een beetje door elkaar haalt. Het maakt het natuurlijk allemaal wat spannender en leuker, omdat we de afgelopen 25 jaar niet mee hebben geteld in de PL. Dat komt er nu uit. Het is niet overcompenseren, maar meer geluk.

22 januari 2019 om 10:14

Dit kan ik onderschrijven. Ben sinds mijn 11e fan van de ploeg, spontaan en zonder ook maar enige aanleiding geworden. Speelde zelfs geen voetbal vroeger. Ik moet zeggen dat er weinig te juichen is geweest de afgelopen jaren, maar dat er nu de hoop is dat we weer wat kunnen bereiken.

Niet zo gek ook, na 3 verloren finales in de afgelopen 3 jaar en nu de 1e positie in de competitie.

22 januari 2019 om 10:32

Alex.utd dat vind ik nogal over een kam scheren wat je nu doet. Ja er zijn er een aantal die gelijk de polonaise lopen nu het er een keer wat rooskleuriger uitziet allemaal, maar zeker niet iedere supporter. Ik vind dit verhaal over Virgil dan ook dikke onzin en word zelfs behoorlijk moe van al die meninkjes van oud spelers. Het is te begrijpen na de zwarte jaren die de club heeft gekend, maar wel zeer vermoeiend. Ook omdat ze supporters van de concurrenten op deze manier weer een bal geven om tegen te schoppen, zoals jij nu doet met je reactie.

22 januari 2019 om 16:14

Het klopt dat er een lichte generalisatie is in mijn reactie. Maar het valt gewoon op dat veel prominenten in de voetbalwereld met een hart voor Liverpool constant de vergelijking aan het opzoeken zijn met legendes van Arsenal, Chelsea en United. Ik krijg het gevoel dat ze door middel van dit soort vergelijkingen een plaats tussen de 'all-time greats' willen afdwingen. Het constant opzoeken van de vergelijkingen is naar mijn mening het tegen de bal aan schoppen. Ik reageer er alleen op.

22 januari 2019 om 17:59

Ik moet jou even hier corrigeren. De superlatieven komen niet alleen vanuit het Liverpool kamp, ook (oud) spelers en legendes van de tegenpartij zijn onder de indruk van hem.

"van Dijk already Liverpool’s best defender of the Premier League era" Aldus Rio Ferdinand die ook een verband legde tussen van dijk en de andere 'great players' doordat de speler anderen ook beter maakt. Meerdere aanvallers hebben nu ook publiekelijk aangegeven dat ze van dijk de beste verdediger vinden tegen wie ze hebben mogen spelen. Pep nam laatst de woorden He’s an exceptional player in de mond, won player of the month voor club en een maand later weer player of the month, maar dan PFA poty, iets dat voor het laatst in 2013 gebeurde voor een verdediger. Hij is opgenomen in alle team of the year en het gaat maar door.

Wat ik hiermee wil aangeven is dat hij nog zeker niet is gearriveerd, maar wel in rap tempo erg veel aandacht naar zich toetrekt door zijn spel en invloed. Dat hij nu wordt gezien als een titaan-in-spe lijkt mij daarom logisch. Gelukkig zien pundits en spelers die weinig met Liverpool hebben ook zijn potentieel.


22 januari 2019 om 18:59

Nou de woorden van Pep hoef je sowieso niet serieus te nemen. Dat is namelijk de grootste hielenlikker op de voetbalvelden. Ik kan me goed voorstellen dat hij dit over minstens 10 mensen heeft gezegd. Rio vergelijkt Van Dijk met andere Liverpool verdedigers, waarvan geen enkele in de buurt kwam bij Terry, Rio, Vidic, kompany etc. Maar goed je hebt wel een punt, het komt niet alleen maar vanuit het Liverpool kamp. Maar vergelijkingen tussen Van Dijk en PL legendes komen absoluut grotendeels van ex-Liverpool spelers. Laat het overigens duidelijk zijn dat ik Van Dijk op dit moment wel de beste verdediger van de PL vindt en ik niet uitsluit dat hij later inderdaad wordt opgenomen in de lijst van legendarische spelers.

Voetballend is Van Dijk misschien wel beter en verdedigend is die ook een topper, maar om in het rijtje te komen met Stam, Ferdinand, Terry en noem ze maar op moet die eerst nog een paar prijzen winnen of in ieder geval een paar seizoenen dit niveau vashouden. Pas dan wordt hij pas echt herkent als grote speler denk ik. Voor nu kunnen we allemaal wel blijven roepen hoe goed hij is maar dat begint ook te vervelen.

22 januari 2019 om 15:41

Heel goed, je hebt het artikel samengevat

22 januari 2019 om 17:49

Ik ben het gewoon heel erg eens met Gary Gillespie. Zou me niks verbazen als hij ook Groenlinks zou stemmen mocht het een Nederlander zijn

Heb Terry en Ferdinand op grote toernooien anders alleen maar zien falen. Britse spelers worden altijd groter gemaakt dan ze zijn. Dan waren spelers als Baresi, Maldini en Rijkaard echt wel van een ander kaliber.

22 januari 2019 om 09:59

Zoals de CL?

22 januari 2019 om 10:19

Mwah. Chelsea en Manchester United hebben Europa in de periodes van deze spelers niet geregeerd op een wijze zoals Milan, Barcelona, Real, Ajax of Bayern dat hebben gedaan. Chelsea was zelfs puur afbraakvoetbal.

22 januari 2019 om 10:54

Grapjas. 2007-2009 domineerde ubited op de manier zoals deze ploegen ook hebben gedaan

Zo typisch 'Neerlandisch' om kennelijk Internationale Nederlandse toppers immer geroepen voelen te moeten bagataliseren.
Zo heel anders in het buitenland waar zij hun sporters wel weten te waarderen.
Zelfs bij internationaal erkende fenomenen als van Dijk worden met regelmaat twijfels gezaaid en geconfronteerd met onterecht kritieken.
Virgil van Dijk is een zeer allround voetballer die verdedigend tot de top aller tijden behoort maar ook aanvallend regiserend met een veldoverzicht zijn mannetje staat, uniek in de mondale voetbalkunst.

22 januari 2019 om 09:27

Bagatelliseren doen we idd vaak te snel in Nederland, maar om nou te zeggen dat Van Dijk 'verdedigend tot de top aller tijden behoort' is weer een heel andere kant natuurlijk.

De pers kan spelers echt maken of breken. Van Dijk is een erg goede verdediger maar is helemaal niet beter als de volgende verdedigers die ik de voorbije 10jaar heb zien spelen in de Pl:

Kompany, Ferdinand, Vidic, Carvalho, Terry.

Hij past mooi in dat rijtje, behalve dat hij nog geen enkele prijs gewonnen heeft en tog al 28 wordt. Kompany bijvoorbeeld was speler vh jaar en won al de PL op zijn 25ste.

Daarom, Van Dijk, topspeler maar niet beter als de heren hierboven vernoemd.

22 januari 2019 om 09:59

Is het hoe je het bekijkt. Terry is een legende, maar zo goed vond ik hem zeker niet. Die werd ok alleen maar door de fans overdreven goed gepraat en ik denk dat dat meer te maken met zijn loyaliteit aan de club.

Wat voor meningen ik ook lees hier op vz. Ik bekijk het dan eventjes anders; mooi dat hij het vind dat een Nederlander zich zo hoog zal kunnen meten met andere topverdedigers in de PL. Wat voor kwaliteiten die speler in kwestie heeft, daar zal iedereen altijd een andere mening of verhaal over hebben. Ik ben allang blij dat we zo'n speler als van Dijk hebben in het Nederlands elftal. En het mooie is, hij kan alleen maar nog beter worden. Dus een win win situatie voor ons Nederlanders.

Haha na de arbitrage dat op de hand van Liverpool zou zijn,zegt er eentje dat zelfs de media op de hand van Liverpool zijn.supporters van clubs uit Londen en Manchester laten zich weer van hun beste kant zien hier.ik vind het geweldig,want dat zegt ook een beetje iets over de stand op de ranglijst,hoe hoger we staan,des te harder schreeuwen ze en vinden ze allerlei drogredenen om maar negatief te kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

179 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Voor Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro is veel belangstelling vanuit het buitenland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren