‘Steven Bergwijn overtuigt scouts en heeft clubs voor het uitkiezen’

Dinsdag, 22 januari 2019 om

Steven Bergwijn staat in de serieuze belangstelling van Manchester United en Internazionale, weet De Telegraaf dinsdag te melden. Scouts van de Engelse topclub zaten zondagmiddag op de tribune bij het duel tussen FC Emmen en PSV (2-2) om de 21-jarige aanvaller in actie te zien. The Red Devils zijn overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Bergwijn en bekeken hem al diverse keren. Ook Internazionale heeft de Oranje-international in het vizier en reist binnenkort af naar Nederland om Bergwijn tijdens een wedstrijd te bekijken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Beide clubs lijken me geen verstandige stap voor Bergwijn. Neem eerst gewoon een tussenstap, bij pak hem beet Olympique Lyon.

22 januari 2019 om 07:12

leg dan ook uit waarom het geen verstandige stap zou zijn anders kan je net zo goed niet antwoorden.voor man united is hij nog niet klaar en hij moet gewoon nog wat rijper worden maar voor inter zou het een goede toevoeging zijn in de aanval en het is net onder de absolute top en in milaan is stuk beter vertoeven als in lyon.bergwijn heeft eingelijk alles wat een buitenspeler moet hebben alleen nu moet hij zich nog meer gaan ontwikkelen op zijn sterke punten.
toch zie ik psv hem niet wegdoen onder de 40 miljoen.kwa talent gewoon de beste aanvaller in de eredivisie.completere speler als lozano al is die wel een stuk sneller en doelgerichter maar ook paar jaar ouder.

22 januari 2019 om 07:18

Ik spiegel Bergwijn altijd een beetje aan Depay, en die kwam tekort bij Man Utd destijds, en dat terwijl de vleugels op dit moment beter bezet zijn dan toen. Inter hoop ik niet, puur vanwege het feit dat ik vind dat de Serie A geen geschikte competitie is voor Nederlandse aanvallers, en omdat Inter lelijk voetbal speelt.

22 januari 2019 om 07:26

Ik snap de vergelijking met Depay wel, omdat hij bij PSV een zelfde soort traject liep. Ik vind Bergwijn in zijn acties en techniek wel verfijnder dan Depay destijds en heeft daarnaast meer overzicht.

22 januari 2019 om 07:52

bergwijn is heel andere vleugel als depay is.depay is een momenten voetballer en moet het van zijn kracht en explosiviteit en schot hebben.bergwijn zijn basis techniek is veel beter,is een betere spelmaker en dribbelaar als depay veel bewegelijker en betere looplijnen met en zonder bal.bergwijn is veel meer een echte vleugel in verhouding met depay.

22 januari 2019 om 08:39

@davide: Maar hij zat er ook in een tijd dat het niet liep daar. En er niet aanvallend werd gespeeld. Als je nu kijkt vind ik een Martial, Rashford en Lindegaard niet beter dan dat Depay is. Zijn in mijn ogen zeker gelijkwaardig en had hij echt wel gespeeld. Bergwijn zou het gewoon moeten proberen ook. Hij heeft wel het fysiek er voor ook

22 januari 2019 om 10:10

@capis @ryan030

Bergwijn is een talent in de Eredivisie en United heeft al Martial en Rashford op links en zijn talenten in de PL. De stap naar de PL is een stap omhoog en de top is een tweede stap omhoog en concurreren met meer bewezen talenten waarvan er 1 homegrown talent is, is een derde stap.

Teveel stappen in mijn ogen en ga eerste eens gewoon bij Everton, subtop van Engeland voetballen of een andere competitie bij een club in de subtop. Je moet van erg goede huize komen om de technische flair en dus ook zelfvertrouwen helemaal te behouden terwijl je verhuist naar een ander land. Dat kan alleen een Ronaldo of een Ibrahimovic die zo cocky zijn dat ze dat mentaal aankunnen.

Depay kon het ook mentaal gewoon niet aan bij United ondanks dat hij deed alsof hij stoer was en dat wel kon

22 januari 2019 om 13:57

Is gewoon 40 miljoen waard in deze voetbal gekte.

22 januari 2019 om 14:03

@ryan030

Depay was wel beslissender met goals en assists. die heeft Bergwijn ook wel maar niet zo frequent als Depay destijds bij PSV

22 januari 2019 om 14:04

@schop1989

hij zal dan op rechts komen te staan verwacht ik. daar speelt nu Lingard regelmatig als noodoplossing

22 januari 2019 om 07:26

Je haalt het voorbeeld van Depay aan, dat is nou precies waarom als ik Bergwijn was, het gewoon zou doen. Doesn't hurt to try at Manu or Inter, als het mislukt heb je altijd nog een optie bij een andere club zoals Lyon en heb je toch mooi een rijke ervaring in je leven gehad. Bovendien betaald een club als Lyon geen 28 miljoen of meer aan PSV denk ik, dus voor beide PSV en Bergwijn zijn de topclubs de beste opties om Bergwijn over te nemen.

22 januari 2019 om 07:54

Vergeet ook niet dat depay onder Mourinho ook moest meeverdedigen. Net als Bergwijn houden ze daar niet van. Mocht solskjear trainer blijven en zo aanvallend blijven spelen komen ze veel beter tot hun recht. Daarnaast vind ik het belangrijk dat PSV er genoeg geld voor krijgt en dat krijg je bij manchester zeker wel.

22 januari 2019 om 08:02

Depay heeft onder Mourinho letterlijk nog geen half uur in de PL gespeeld.

Depay was onder van Gaal al keihard gefaald natuurlijk. Dat kan je niet aan Mourinho toeschrijven.

Het was gewoon een kwaliteitskwestie.

Persoonlijk hoop ik niet dat United in de race is voor Bergwijn. Naar mijn mening nog niet ver genoeg en ik zie liever Sanchez op rechts geprobeerd worden, in combinatie met het eens voor de leeuwen gooien van Chong, Dan dat we veel geld spenderen voor een jong talent die het net een seizoen goed doet in de Eredivisie en internationaal niet heeft bewezen een veel hoger niveau aan te kunnen.

22 januari 2019 om 08:43

Bergwijn heeft veel meer bewezen dan Chong natuurlijk, die heeft pas 1 wedstrijd gespeeld in zijn profcarriere.

22 januari 2019 om 08:51

Uiteraard. Maar met Sanchez, Lingard en Mata heb je al 3 jongens die op rechts zouden kunnen en zat ervaring hebben.

Bergwijn vind ik voor United begrippen ook slechts een talent waarmee het alle kanten op kan gaan.

Of koop een eindproduct of geef de eigen talenten eens wat vaker een kans.

22 januari 2019 om 09:51

@sammerens

Kwaliteit is wel sterk uitgedrukt. Niet elke speler is geschikt voor de Engelse competitie, het is nou eenmaal ander voetbal dan op het continent gespeeld wordt.

Als ik Depay zie spelen bij Lyon of in Oranje, dan heeft hij mijn inziens kwaliteit genoeg.

22 januari 2019 om 09:52

Lingard is niet goed genoeg op rechts. Mata is absoluut geen vleugelspeler, past niet in het systeem van Solskjaer. Sanchez zou nog kunnen maar wil op links of door het midden spelen. De spoeling op rechts is erg dun.

22 januari 2019 om 08:29

Beter blijft hij nog een jaar. Ga eerst maar eens twintig goals maken. Hij is nog niet bepalend genoeg bij psv.

Misschien eerst naar Brighton of Crystal Palace als tussenstap en daarna Naar Man utd of Liverpool

22 januari 2019 om 07:19

Dan zou ik toch voor een iets sterkere PL club opteren. Bournemouth doet het de laatste jaren wel ggoed, eventueel Everton. Van daaruit is de stap naar de top PL wat makkelijker.

22 januari 2019 om 07:51

Bournemouth speelt niet echt in een systeem voor Bergwijn. Dan moet hij op rechtshalf en concurreren met hun eigen talent Brooks. Of als spits gaan fungeren en concurreren met Wilson en King, terwijl ze ook Solanke net gehaald hebben. Everton heeft de vleugels toch ook aardig bezet momenteel. Wallcott, Lookman en nu ook Bolassi weer.

22 januari 2019 om 08:25

Je onderzoek was beter dan de mijne

22 januari 2019 om 08:51

Ik zie hem liever bij Crystal palace met deze opstelling

Hennesy
Wan-bissaka
Tomkins
Sakho
Van aanholt
Kouyatè
Milivojevic
Meyer
Bergwijn
Benteke
Zaha
22 januari 2019 om 09:51

Ik denk dat bergwijn daar zelf geen trek in heeft. Bij crystal zal je vast meer verdienen en een sterkere compitie, maar je mist Champions league en je speelt nergens voor..

22 januari 2019 om 10:14

Bolaisie speel je er als enige niet uit als hij net zo goed is als voorheen, Walcott en Lookman hoef je als je Bergwijn heet op dit moment niet van te vrezen vind ik. Southampton is daarentegen ook naarstig op zoek naar technisch talent en is Newcastle (staat te laag op de ranglijst) ook een club die houd van een winger en hebben die ook een trainer die dat graag ziet.

22 januari 2019 om 09:51

Daar moet je wel mee oppassen, bij Crystal spelen ze ander voetbal dan hij gewent is. Daar kan Bergwijn ook zomaar mislukken.

Een tussenstap lijkt me beter, maar er is denk ik geen subtopper die pak m beet 35 miljoen kan/wil betalen. Een beetje hetzelfde als met Frenkie de Jong. Met hele hoge transfersommen kan eigenlijk alleen de absolute top mee dingen naar hun handtekening

22 januari 2019 om 07:46

Hij zou voor het geld (bedrag voor PSV) naar de topclub moeten gaan, en dan een of twee jaar worden verhuurd aan een competitie genoot van die topclub om te wennen aan het niveau. Zo wint iedereen, PSV, bergwijn, topclub, competitie genoot

22 januari 2019 om 07:47

Nouja, zie het best gebeuren dat een West Ham 30+ miljoen aftikt.

Een tussenstap is ouderwets.als je kan gaan naar een mooie club dan ga je,simpel.geen garantie dat die kans zich weer voort gaat doen.door jezelf of welke omstandigheden dan ook.

22 januari 2019 om 10:18

Ouderwets? Sorry, maar volgens mij zijn Van Dijk, Wijnaldum en in mindere mate De vrij de meest geslaagde internationals van het Nederlands elftal en hebben Depay, Ake, Blind en Babel allemaal een stapje terug moeten doen na de topclub om weer te kunnen gaan spelen.

22 januari 2019 om 11:25

Je noemt drie spelers op die allemaal geen hogere aanbiedingen hebben gehad vanaf dat moment.wijnaldum is het inderdaad goed afgegaan.het blijft een gok

Ik hoor hier vergelijkingen met Depay maar Depay was duidelijk de Eredivisie ontgroeit en hij was duidelijk klaar voor een volgende stap, alhoewel Man u niet goed heeft uitgepakt. Maar wat ik wil zeggen is dat Bergwijn lang niet zo ver staat als een Depay toen hij vertrok, ik vind deze jongen goed maar denk dat een sub top echt wel de hoogst haalbare is.

22 januari 2019 om 09:03

Ondanks dat Depay de ED 'ontgroeid' was, is hij zowel technisch als tactisch wel een pak minder dan Bergwijn. Depay liep zich ook in de ED ontzettend vaak vast, en 9 van zijn 10 schoten gingen hard en hoog over het doel heen.

22 januari 2019 om 10:43

Depay scoorde alleen meer. Was veel minder teamspeler, verdedigde niet mee en had wedstrijden met 30x balverlies . In topwedstrijden zag je hem ook nooit itt Bergwijn. Zat zelfs nog helemaal in Boulahrouzs broekzak. Beetje de Lozano van toen.

22 januari 2019 om 15:10

Voor wie heeft Manchester United de afgelopen 5 jaar wel goed uitgepakt?

Bergwijn naar Lyon en Depay terug naar ManU?

22 januari 2019 om 07:54

Depay speelt niet op rechts. Zou totaal overbodig zijn en laat dit seizoen sowieso minder zien. Totaal niet nodig bij United.

Brands moet hem naar Engeland halen. Mooie club om te wennen aan de PL..

Naar man utd zou ik niet gaan als ik hem was. Een Lyon of napoli wouz ik beter bij hem zien passen

Ben ik de enigste die het raar vind dat bijde clubs blijkbaar scouts hebben gestuurd naar Emmen?

22 januari 2019 om 09:04

Scouts volgen hem al veel langer, die zitten er waarschijnlijk elke wedstrijd.

Bergwijn heeft de potentie, alleen zou ik de overstap naar een club als Inter of Man Utd iets te vroeg komen.
Laat hem naar de Bmg, Schalkes, Everton, Lyon's van deze wereld gaan. Ben bang dat de stap anders net iets te groot is voor hem

Geweldige speler. Ik vind hem zelfs al beter dan Lozano. Voor hem zullen de clubs in de rij staan, maar de vraag is alle clubs hem ook kunnen betalen. PSV laat hem echt niet voor een appel en een ei gaan. En terecht.

Zeg nooit nooit, maar zie het niet gebeuren dat Bergwijn deze maand zal vertrekken. Lijkt me niet logisch als PSV kampioen wil worden. Maar als in de zomer Lozano en Bergwijn vertrekken, kunnen ze de Jong ook verkopen. In mijn ogen zeer afhankelijk van die twee. Zonder hun is hij een matige spits.

22 januari 2019 om 10:42

Hoezo afhankelijk? Zoveel ballen krijgt hij niet van deze twee hoor. De Jong is juist weer top dit jaar door de inbreng van Dumfries en Angelino.

22 januari 2019 om 10:51

Ik snap wat je bedoelt Quirento. Maar ik probeer het hele plaatje te bekijken. De posities hoe die worden ingenomen, het samen spel van die drie. Bij hun is alles goed op elkaar afgestemd. Het past precies. Logisch dat het heel af en toe wat hapert. Maar over het algemeen zijn die drie "samen" verschrikkelijk moeilijk te verdedigen samen. Begrijp je een beetje wat ik bedoel. En zonder die 2 zakt het niveau in mijn ogen dan ook bij de Jong.

22 januari 2019 om 11:02

Zit wat in, maar De Jong was ook top met Locadia, Narsingh, Depay en Lestienne als buitenspelers. Die is meer afhankelijk van voorzetten van aanvallende backs. Met Willems en Arias liep dat geweldig. Met Brenet was het huilen met de pet op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal6626
5.Chelsea6621
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman330
P. PogbaMiddenvelder3013
R. LukakuAanvaller2912
M. RashfordAanvaller2810
V. LindelöfVerdediger261
L. ShawVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

52 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 28 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Premier League-revelatie lonkt naar Lozano: ‘Zou mooi zijn als hij hier komt’

In de rubriek Opgebloeid licht Voetbalzone wekelijks een speler uit binnen- of buitenland uit wiens loopbaan na een mindere periode weer volledig tot bloei is gekomen. Met deze keer aandacht voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
De samenwerking tussen Heracles Almelo en Adrián Dalmau lijkt beperkt te blijven tot een seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren