Mourinho: ‘Ze hadden absoluut een hekel aan me, zonder twijfel'

Maandag, 21 januari 2019 om

José Mourinho heeft zich de afgelopen jaren niet bij iedereen populair gemaakt. De Portugees zegt er in gesprek met beIN Sports geen moeite mee te hebben dat fans van tegenstanders hem haten. “Het zit in mijn natuur”, zegt Mourinho, die sinds zijn ontslag bij Manchester United in december zonder club zit.

“Ik arriveer bij een club, draag het shirt en trek dat pas uit als het vies en bezweet is op de dag dat ik vertrek. Ik vecht voor een club en ben totaal niet bezig met mijn imago of de consequenties. Als ik bij Real Madrid ga werken, word ik automatisch een vijand van Barcelona. Als ik bij Internazionale ga werken, kan ik niet naar Turijn omdat de mensen me daar haten”, stelt Mourinho, die gedurende zijn loopbaan voor onder meer FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid en Manchester United werkte.

“Misschien hebben Arsenal-fans geen hekel meer aan me. Toen ik bij Chelsea werkte, haatten ze me wel. Ik heb vijftien keer tegen Arsenal gespeeld: twaalf keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en geen enkele keer verloren. Ze hadden absoluut een hekel aan me, zonder twijfel”, gaat de Portugese oefenmeester verder. Mourinho wist met Manchester United de nodige wedstrijden in de laatste minuten te winnen.

“Tegen Juventus wonnen we in de slotfase, het duel met Newcastle United werd op het laatste moment beslist. Je kan geluk afdwingen. Als je team een sterk collectief vormt, kan je doelpunten in de slotfase afdwingen. Daarin zijn de details erg belangrijk”, besluit Mourinho zijn verhaal. Hij zou recent de mogelijkheid om de nieuwe trainer van Benfica te worden hebben afgeslagen en liet weten dat hij niet van plan was om terug te keren in de Portugese competitie.Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door felicia22)

Vind zeker dat mourinho veel meer respect verdient dan hij krijgt. Gewoon een van de beste trainers ooit. Heeft het maximale uitgehaald bij united, maar tegenwoordig zijn spelers snel op hun tenen getrapt en kunnen ze niet tegen een beetje kritiek. De eerste die ontslag moest nemen is ed woordward(hoop dat ik het goed schrijf) Want hij heeft absoluut een wanprestatite geleverd. Verdediging was al jaren zwak bij united maar de gewenste versterkingen van united kwamen niet, terwijl bij clubs als city en liverpool ze heel goed luisterden naar de manager. Hoop mourinho nog te zien bij een grote ploeg hij verdient absoluut meer

21 januari 2019 om 13:06

Ik vind dat je hier iets te veel lof opsteekt voor Mourinho. Ja hij was ooit een van de slimste trainers, maar hij weigert af te stappen van zijn idealen ook als ze al drie jaar niet meer werken. En nee hij heeft absoluut niet het maximale uit United weten te halen. Verder zorgen ook zijn maniertjes ervoor dat hij steeds minder respect krijgt, wat meer dan terecht is. Iemand op die manier een vinger in zijn oog steken hoort gelijk te staan aan een hele lange schorsing.

21 januari 2019 om 13:31

@sherlock: het probleem aan een team als Manchester United is dat je als club in problemen, en met een hoop poen, makkelijk ten prooi valt aan aasgieren. Meldt Manchester zich, dan vraag je al verkopende partij heel snel de hoofdprijs. Bovendien is ondertussen van Woodward bekend dat hij meer een business manager is dan een manager in het voetbal, waarmee ik doel op de risico-inschatting van de speler door hemzelf i.p.v. door een 'deskundige' op voetbalgebied. Hierdoor mist Mourinho een aankoop als Maguire, Varane of Boateng. Bij mij bekruipt de gedachte dat Mourinho door zulke redenen (vraagprijs/salaris/woodward) nooit heeft kunnen krijgen wat hij werkelijk zocht.

21 januari 2019 om 13:44

@Mexicanooo: Daar heb je zeker een punt en ik geloof direct dat Woodward een grote bijdrage levert aan het probleem. Al blijf ik vinden dat Mourinho niet het maximale uit het gekregen materiaal heeft gehaald. Kijk alleen al naar de stagnatie van Martial en Rashford. Een rede voor die stagnatie is het beleid van Mourinho en niet van Woodward (die trouwens ook moet vertrekken).

21 januari 2019 om 13:51

Vorig jaar gewoon 2e geworden in de competitie, natuurlijk met verre afstand van city maar die waren gewoon nauwelijks te verslaan. Heeft tog wel 2 prijzsn gewonnen en liverpool nog niks

21 januari 2019 om 14:11

Als Wenger die prijzen had gewonnen dan zou hij sarcastisch applaudisseren. Dus ik hecht daar niet zoveel waarde aan. En tweede is op papier een nette presentatie, maar hij werd dat niet met goed voetbal.

21 januari 2019 om 14:27

Voetbal is geen jurysport he - recentelijk werden Mourinho, Ranieri en Conte drie jaar kampioen met relatief behoudend voetbal (wat ook ietwat een karikatuur is, alledrie speelden ook echt wel regelmatig aanvallend), en City met de beste selectie en het beste voetbal won toen niets.

21 januari 2019 om 16:19

Vooral de europa league telt echt wel. Dat is gewoon een grote prijs.

21 januari 2019 om 16:43

Voetballi, wat heeft Liverpool hier mee te maken? United geeft de afgelopen 5 jaar (op City na) veruit het meeste geld gepompt in zijn selectie, dan mag je toch zeker in de competitie wel meer verwachten dan één 2e plaats en meerdere 5/6e plaatsen?

21 januari 2019 om 13:24

Hmm oke, heb je ook iets te zeggen waarom het er nu veel beter uitziet dan onder Mourinho? Hij zuigt het plezier uit de spelers, ze zijn nu weer blij en geven alles voor het team. Tuurlijk zijn er nog versterkingen welkom maar dat hebben ze haast overal.

21 januari 2019 om 13:58

Zijn gewoon precies de zelfde.spelers. Die spelers zijn gewoon verwende divas die niet tegen kritiek kunnen. Mourinho zei zelf dat er iemand was die geen kritiek wilde krijgen omdat het zijn status zou aantasten. Naja denk niet dat je zulke dingen kon verwachten van de spelers als vroeger.zoals.terry.

21 januari 2019 om 16:22

Zo kan je het ook bekijken. Ik vind eerder dat de trainer zijn spelers tevreden moet houden (dat zijn er immers tientallen), dan dat de trainer tevreden gehouden wordt. Als Mourinho op dezelfde manier communiceert met zijn spelers als naar de buitenwacht San snap ik wel dat ze klaar met hem zijn.

21 januari 2019 om 13:24

Hoe kun je nou beweren dat hij het maximale uit de selectie heeft gehaald? Een selectie waar hij verschrikkelijk veel geld in heeft kunnen investeren, maar waarmee hij niet enorm veel resultaat heeft weten te boeken?

21 januari 2019 om 13:56

Niet goed genoeg geinvesteerd door ed. Waar waren de gewenste verdedigende versterkingen die mourinho wilde. Als hij die had gekregen zou mourinho 100% de premier league winnen. Bijna alle goals die united tegen kregen kwamen uit verdedigende fouten

21 januari 2019 om 14:36

Het rare is dan dat precies dezelfde verdedigers (en dezelfde keeper) het vorige seizoen maar 28 goals tegen kregen, en dit seizoen staan ze halverwege al op 33 tegengoals. Er is dit seizoen echt wel wat meer aan de hand, en je kan dat denk ik vrijwel volledig op Mourinho schuiven.

Zijn keus om van het behoudende voetbal vorig jaar deze zomer over te schakelen op aanvallend/balbezit voetbal verder vooruit (blijkbaar om zijn 'zwakke' verdediging te ontlasten) werd een totaal tactisch fiasco - in balbezit was het een chaos en doordat ze veel te ver van hun goal speelden werd de verdediging compleet aan gort gespeeld door elke beetje fatsoenlijk counterende ploeg. Aan het einde ging Jose maar weer verdedigen, maar dat was al te laat, het moreel was compleet weg.

21 januari 2019 om 16:36

@voetballi, "niet goed genoeg geinvesteerd door ed. Waar waren de gewenste verdedigende versterkingen die mourinho wilde. Als hij die had gekregen zou mourinho 100% de premier league winnen. Bijna alle goals die united tegen kregen kwamen uit verdedigende fouten"

Dit geloof je toch hopelijk zelf niet? Al had Mourinho nog een miljard in de selectie mogen steken, dan was hij nog geen kampioen geworden. Niet omdat de spelers niet goed genoeg zijn, maar simpelweg omdat de coach van onvoldoende niveau was. Vroeger had Mourinho iets speciaals dat hij kon overbrengen op zijn spelers, waardoor ze compleet voor hem door het vuur gingen. Tegenwoordig jaagt hij niet alleen de tegenstander en het publiek tegen zich in het harnas, maar ook zijn eigen spelers.

Deze Mourinho is een karikatuur van zichzelf geworden en is als coach niet meer serieus te nemen als hij niet snel iets aan zijn maniertjes doet.

21 januari 2019 om 13:39

Als je ziet wat solksjaer presteert met utd weet je dat mourinho niet het maximale eruit haalde bij utd... Spelers als pogba rasford en martial zijn herboren..

21 januari 2019 om 13:52

En nog steeds staan ze op de zelfde plek als onder.mourinho namelijk de zesde plek

21 januari 2019 om 13:59

Serieus? De coach is alleen verantwoordelijk voor het spel van zijn team. En daar heeft hij gewoon maximaal gepresteerd.

21 januari 2019 om 14:04

Ik breek hier niet zo snel andere mensen af maar nu kan ik niet anders. Gefeliciteerd. Dit is immers de allerdomste opmerking die ooit op voetbalzone heb gelezen.

Nog steeds staan ze op dezelfde plek? Tjaa. Wat kan Solskjaer meer doen dan het maximum van de punten pakken??? Dit ook nog gecombineerd met beter voetbal dan onder Mourinho, met lachende gezichten bij de spelers, met vernieuwd enthousiasme bij de fans, met een chique trainer die het clubimago niet elke persconferentie bezoedelt.

Je kan moeilijk eisen dat Solskjaer 30 punten uit 6 wedstrijden puurt, het maximum is 18. Het gat met de top 4 leek rond kerstmis nog onoverbrugbaar (een punt of 10 als ik het me goed herinner) en nu doen ze weer volop mee voor de top 4. Meer kon men niet hopen, en niet eisen.

21 januari 2019 om 14:17

Tegen welke ploegen man man. United had alle geluk van de wereld dat ze hebben gewonnen van spurs. We zullen aan het eind van het seizoen wel zien hoe hetnis gelopen. Maar ik blijf erbij dat het lag aan de spelers en niet mourinho

21 januari 2019 om 14:21

De Gea is toch ook een speler?

21 januari 2019 om 14:45

Bon Jovi

Hahaha! Voetballi heeft waarschijnlijk een 'grappige' meme gezien met zo'n soort tekst.
Maar dit was inderdaad de meest kansloze constatering ooit.

Om dan vervolgens te komen met uitspraken als "tegen welke ploegen man man"

Het United van Mourinho speelt thuis gelijk tegen CP, uit bij Southampton, wordt de beker uit gegooid door Derby County en verliest van West Ham.

Dan vind ik Spurs uit toch lastiger, kan aan mij liggen.

Het klopt, het is 'maar' Newcastle. Maar ze winnen hem wel, het United van Mourinho zou hem niet zomaar winnen.

21 januari 2019 om 14:55

Ik zag inderdaag een meme daarvan. Achteraf gezien kon ik m beter niet gebruiken want het was een hele slechte.

21 januari 2019 om 15:02

😂😂😂😂 hoe veel punten heeft utd wel niet ingehaald ten opzichte van chelsea en arsenal? Solksjaer presteert momenteel foutloos terwijl utd onder mourinho gewoon faalde. 3 punten van de 4e plek als ik me niet vergis , misschien staan ze volgende week 4e terwijl dat een maand geleden een natte droom was voor de meeste utd fans....

21 januari 2019 om 15:07

Mourinho heeft gewoon gefaald daar kan je niet om heen. De europa league winnen is leuk maar dat is nu geen prestatie van wereldformaat. Mou werd gehaald om de bpl te winnen en dat is ze niet gelukt onder hem.

21 januari 2019 om 15:17

Ik denk dat werkelijk iedereen liever de Europa League wint (en zo een CL ticket pakt) dan via een 2e plaats. Het zijn niet de twee vorige seizoenen waar Mourinho heeft gefaald, het is dit seizoen.

21 januari 2019 om 15:19

"En nog steeds staan ze op de zelfde plek als onder.mourinho namelijk de zesde plek"

Wat een simpele ben je als je dit soort uitspraken doet. Kijk voor de gein eens naar het punten verschil dat er nu en toen is.

21 januari 2019 om 15:38

Ik zeg toch dat het wel leuk is om die beker te winnen maar het is geen wereldprestatie he een europese finale winnen van ajax.. Mourinho heeft prijzen gepakt maar de titel niet en daarom had utd hem ook gehaald.

21 januari 2019 om 14:08

Hij heeft per saldo redelijk gepresteerd, maar er niet het maximale uitgehaald - het eerste seizoen was prima (iedereen pakt liever een CL ticket via de EL winst dan via een 2-4e plaats in de competitie), en vorig seizoen werden ze in de competitie weliswaar 2e met de 2e beste selectie (dus daar heb je een punt, ik denk niet dat er iemand dicht bij City was gekomen dat seizoen), maar de verloren FA cup finale tegen Chelsea en Uefa super cup tegen Real waren beide (of in elk geval 1 van de twee) gewoon te winnen, en die uitglijder tegen Sevilla in de CL was gewoon slecht, ook al is Sevilla een extreem taaie ploeg moet zo'n selectie dat over twee wedstrijden gewoon winnen.

Dit seizoen heeft hij zeker niet het maximale eruit gehaald, de selectie is echt goed genoeg om samen met Liverpool en City in de bovenste regionen te staan, en dat staan ze niet. Dat kost je de kop bij elke club, kijk maar naar wat er met Benitez en Lopetegui bij Real gebeurde, Ancelotti bij Bayern, Klopp bij Dortmund, Allegri bij Milan, Conte bij Chelsea etc. Hoe groot je prijzenkast ook is, het gaat altijd om de prestaties in het huidige seizoen. Zijn die ver genoeg ondermaats, dan moet je weg. En dat soort trainers zijn altijd zuur over, geen van allen zijn het mensen die graag een mislukking accepteren.

Het lastige dat de doorsnee voetbal fan (ook hier op VZ) niet denkt in vijfjes, zesjes en zeventjes over meerdere jaren - de trainer, de spelers, het bestuur, de resultaten ze zijn ofwel nu briljant of het is allemaal compleet klote, geen middenweg. En dat is ook niet erg - dat is ook hoe je met een trainer moet omgaan. Als de chemie echt weg is tussen spelers en trainer, dan moet je ingrijpen, het vorige seizoen telt niet meer.

Dit seizoen is niet verloren voor United, er valt nog een CL te winnen, een FA cup en een Champions League ticket. Als je als bestuur concludeert dat dit met Mourinho moeilijker gaat lukken dan met een vers gezicht, dan schop je 'm eruit. Voetbal blijft in de basis niet zo'n heel moeilijk spelletje.

21 januari 2019 om 14:32

Mourinho had als enige coach ter wereld (!) 8 basisspelers in de halve finale van de Wk.
Het was te verwachten dat het begin van het seizoen rampzalig zou verlopen. Dat wist ik begin juli al.

21 januari 2019 om 16:44

Toont solskjaer niet aan dat mourinho de groep tegenzat en er niet het maximale uithaalde? 🤨

Hij maakt het ook niet moeilijk om hem een hekel aan hem te hebben met dat constante kinderachtig gedrag van de mankind.

Zelfs eigen supporters hebben een aan hem, tijd voor pensioen anti-voetbal parkeer de bus tactiek werkt al jaren niet meer, maakt spelers niet beter, en clubs brokkelen altijd af onder die speelstijl

Een vijand van Barcelona? Nee hoor. Ik zou heel vrolijk van worden als hij de trainer is in Madrid.😋

Ik vind hem eigenlijk een van de beste trainers van afgelopen 15jaar. Met een team als Porto heeft hij wonderen gedaan en ik denk dat hij dan ook beter bij subtop past. Voor wereldtop is ie te koppig en wilt zich niet aanpassen aan de normen en waarden van een club.

Mourinho kan er het beste een tijdje tussen uit wat mij betreft. Ik heb verder geen enorme hekel aan hem, maar ik denk dat het voor zijn carriere het beste is om even een pauze in te lasten.

Mensen die zeggen dat zijn speelwijze niet meer werkt en dus achterhaald zou zijn ben ik het niet mee eens. Frankrijk werd met een vergelijkbare speelwijze recent nog wereldkampioen en zo zijn er nog wel meer voorbeelden aan te halen. Atletico won er vorig jaar ook nog de EL mee. Het is niet leuk om te zien, daar ben ik het wel mee eens, maar nog altijd onderdeel van het voetbal.

21 januari 2019 om 13:51

Weet niet wie dat zegt, heb het in ieder geval niet gehoord. Zijn leiderschapsstijl staat wel ter discussie. En dat klopt wel, leiders moeten een totaal andere rol op zich nemen, geef medewerkers het vertrouwen en de autonomie, en kijk maar ’ns wat er dan gebeurt. (zoals je nu ziet onder zijn opvolger) v Gaal kan dit ook niet. Een ogenschijnlijke chaos, maar wel met een gemeenschappelijk doel voor ogen zit er niet meer in voor deze mannen.

21 januari 2019 om 14:54

@dejan

Met zijn speelwijze kan je prijzen winnen, dat heeft hij laten zien. Bij diverse clubs. Het ziet er alleen niet uit en sommige spelers vinden het niet fijn om zo te spelen. Dan krijg je conflicten, dat zag je bij Real en dat zag je bij Man United. En wanneer Mourhino een conflict heeft, dan wordt hij gemeen. Dat hebben we ook vaak genoeg gezien. Sterspelers op de bank of op de transferlijst.

En wanneer Mourhino vertrekt, dan zijn de spelers blij, zo blij dat ze maar blijven winnen. Real won iets van vier Cl's op rij na zijn vertrek. Man United wint alles sinds hij weg is.

21 januari 2019 om 16:27

En dan vergeet je Chelsea nog, die wonnen een Champions League de eerste keer, en de titel de tweede keer na z'n vertrek. Tis duidelijk, als je wat wilt winnen moet je Mourinho halen en m ontslaan

En meteen weer die dombo opmerking van die clown.. "ik ga alleen daar werken waar ik hoor te werken. Op het hoogste niveau." Die narcist zit zichzelf elke dag voor de spiegel schouderklopjes te geven. En ondertussen is Solskjaer zijn rotzooi aan het opruimen.

21 januari 2019 om 14:03

Een beetje makkelijk he. Sinds Ferguson weg is, is het al een zootje bij Manchester United. Ook Moyes en van Gaal konden er geen chocola van maken. Vaak rare transfers, ik kan niet helemaal beoordelen of dat nou de schuld van de manager of van de scouting is.

Mourinho heeft zich gewoon een vijand van zijn eigen spelers gemaakt bij Manchester United, dat was het grootste probleem. Bij Inter gingen ze juist door het vuur voor hem.

Is hij eindelijk ontslagen, zijn we nog niet van berichtgeving rond die man af. Door al zijn bizarre capriolen bij United (en daarvoor) echt een gigantische hekel aan deze man gekregen.
Ja, hij heeft prijzen gewonnen, maar wat een zelfingenomen kwal is dit toch. 'the Special One', voor mij in ieder geval niet.

Hoe hij de laatste weken bij United deed, toonde wel aan dat hij er even tussenuit moet. Lekker een jaartje niks, of langer. Als topclub ben je gek als je met deze man in zee gaat. 'mourinho staat garant voor prijzen' gaat ook al lang niet op. Met United wel wat gewonnen weliswaar, maar ik vind die landelijke bekers echt niet opwegen tegen het winnen van de Premier League. Die Europa League titel, met Rostov, Anderlecht, Celta en Ajax als weg naar de beker, was eerder schandalig geweest als hij hem niet had gepakt met die selectie.

Nou zit nu als analist bij beinsports voor Azië cup, totaal een ander mens zo ontspannen en grapjes maken.

Altijd dat gelul over respect. Als hij niet presteert dan moet ie eruit. Mourinho kan in het begin alles uit de groep persen maar op gegeven moment zijn de spelers er klaar mee en dan ishet niets meer.

Zelden een trainer gezien die meer met z'n imago bezig is. Dat is/was juist zijn grote kracht. Hij is de bad guy. Het is hij en zijn jongens tegen de rest van de wereld. Met dat gevoel heeft hij met meerdere teams fantastische prestaties neergezet.

Totaal niet bezig met mijn imago.....tja dan weet je dat deze man 0 % zelfkennis heeft.

Wat moet het toch heerlijk zijn als je zo overtuigd bent van jezelf en zo weinig zelfreflectie hebt. Alles rechtpraten wat krom is.

Mourinho: ‘Ze hadden absoluut een hekel aan me, zonder twijfel' - geloof ik graag, zonder twijfel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6721
5.Arsenal6625
7.Everton496
8.Watford490
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman340
P. PogbaMiddenvelder3113
R. LukakuAanvaller3012
M. RashfordAanvaller2910
V. LindelöfVerdediger271
L. ShawVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

846 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Carragher: ‘Ze mogen niet de dienst gaan uitmaken, neem afscheid van ze’

Van de voortvarende start van Ole Gunnar Solksjaer bij Manchester United is weinig meer over. The Mancunians, in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Barcelona, gingen zondag wederom hard...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Real Madrid wil Gareth Bale het liefst verkopen, maar staat ook open voor een verhuur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren