‘Ik werd boos op PSV, bleef eens thuis en kwam niet opdagen bij een training'

Maandag, 21 januari 2019 om

Jürgen Locadia heeft de afgelopen weken zijn draai weten te vinden bij Brighton & Hove Albion. De 25-jarige aanvaller had in de laatste vijf competitiewedstrijden een basisplaats bij the Seagulls. In gesprek met Ziggo Sport geeft Locadia te kennen dat hij veel heeft gehad aan de lessen die hij in het verleden bij PSV leerde.

“Ze betalen veel geld voor je, natuurlijk. Je wil je kwaliteiten laten zien en als dat alleen op de training kan, is dat voor mij niet voldoende. Ik weet niet of je dan boos op de club of de trainer moet worden. Bij PSV speelde ik in mijn eerste seizoen dertig wedstrijden. Toen kwam Luuk de Jong. Ik werd boos op PSV, bleef een keer thuis en kwam niet opdagen bij een training. Nu maak ik hetzelfde mee, alleen heb ik ervan geleerd wat ik bij PSV heb gedaan”, zegt Locadia.

“Sinds de uitwedstrijd tegen Bournemouth speel ik linksbuiten... Ja, bij PSV was dat een issue natuurlijk. Hier hebben ze mij als een spits gehaald, denk ik. Je speelt niet, dan val je in als linksbuiten... Dan ga je het wel accepteren”, gaat de aanvaller met een lach verder. Hij speelde dit seizoen tot dusver negentien wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist. “Mijn droom is slagen bij Brighton. Dus een heel seizoen spelen, doelpunten maken en dan misschien een mooie stap maken.”

Buiten het veld heeft Locadia een passie voor muziek. “Toen ik in Eindhoven met muziek begon, was het mijn doel om ooit dj te worden. Met mijn eigen muziek. Sinds ik in Engeland ben, is het heel wat moeilijker. Je speelt natuurlijk voetbal en de meeste mensen denken dat voetbal het enige is dat je moet doen. Dat taboe doorbreken is moeilijk, hier in ieder geval. Soms houdt het me tegen om dit door te zetten.”


Poll

Zie jij Jürgen Locadia nog een stap hogerop maken vanaf Brighton & Hove Albion?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door aidenmcgeady)

Echte pro. Had pas indruk gemaakt als hij bij deze excuses had aangeboden bij psv en supporters voor het nadelig beïnvloeden van de sfeer etc. Maar zo'n voetballer staat toch alleen maar bij zichzelf stil.

21 januari 2019 om 11:46

"had pas indruk gemaakt als hij bij deze excuses had aangeboden bij psv en supporters voor het nadelig beïnvloeden van de sfeer etc."

Dat heeft hij destijds al gedaan.

Verder denk ik dat Locadia helemaal niet het verwende, egoïstische jongetje is dat mensen vaak in hem zien. Ik denk dat hij juist heel onzeker en een beetje overgevoelig voor kritiek is.

21 januari 2019 om 11:50

Precies. Tekenend voor wie Locadia echt is, is het interview met PSV TV in de catacomben tijdens zijn afscheidswedstrijd. Staat hij bijna huilend te vertellen hoeveel PSV voor hem betekend. Lijkt een grote stoere jongen maar het is volgens mij maar gewoon een hele rustige, onzekere en bovenal best sympathieke gast.

21 januari 2019 om 12:24

@cabinessence Dat komt door figuren als Johan Derksen die de publieke opinie zwaar beinvloeden. Iedereen waar hij zich niet mee kan identificeren op uiterlijk gebied is arrogant en zelfingenomen. Zelfs Wijnaldum een van de meest sympathieke Nederlandse voetballers omschreef hij toendertijd als arrogant. Locadia heeft zijn motoriek tegen. Hij heeft platte voeten die naar buiten staan en daardoor is hij niet wendbaar en snel ( Charlie Chaplin zonder daar denigrerend over te doen bij Locadia). Het voordeel hiervan is dat hij hiermee zijn voet minder hoeft te draaien om de bal vol op de wreef te nemen. Hij kan zelfs naast de bal gaan staan en veel snelheid aan een bal geven door de stand van zijn voet. Hij werd belachelijk gemaakt om zijn motoriek. Ik vond Locadia veel te hard werken bij PSV. Hij was constant aan het rennen bij balverlies. Een echte profspeler.

"bij PSV speelde ik in mijn eerste seizoen dertig wedstrijden. Toen kwam Luuk de Jong. Ik werd boos op Psv, bleef een keer thuis en kwam niet opdagen bij een training."

Toch heb ik nooit zo begrepen waarom Locadia daar zo moeilijk over deed. PSV heeft De Jong gekocht op 12 juli 2014 en op 9 augustus verlengde Locadia zijn contract. Hij wist precies waar hij aan begon.

21 januari 2019 om 11:45

Deni dat hij bedoelt dat hij vond dat hij niet echt een eerlijke kans kreeg en het niet accepteerde dat hij op linksbuiten werd gezet. Maar zulke dingen bespreek je normaal gesproken ook tijdens de contractbesprekingen

21 januari 2019 om 11:48

Waarschijnlijk een redelijke salarisverhoging gekregen en een mooi verhaal dat hij na vertrek van de Jong de eerste spits zal worden. Voor zijn pech is de Jong er inmiddels alweer 5 jaar. Ik denk dat PSV met de Jong ervoor zorgt dat het doorselecteren van de spitspositie heel moeizaam verloopt. Locadia is er al min of meer door vertrokken, Lammers is “al” 21 en lijkt de dupe te worden van de Jong en ook Romero krijgt zelden minuten. Zolang de Jong het goed doet heeft de rest weinig voer tot klagen, maar voor dit seizoen was er des te meer reden voor vervanging.

21 januari 2019 om 11:52

"Ik denk dat PSV met de Jong ervoor zorgt dat het doorselecteren van de spitspositie heel moeizaam verloopt."

Doorselecteren mag toch geen doel op zich zijn? Als je een speler hebt die lange tijd voldoet, dan ga je die toch niet vervangen, puur omdat er nou eenmaal doorgeselecteerd moet worden? En bij keepers is het juist weer heel normaal, dat iemand 5-6 jaar op rij z'n concurrenten op de bank houdt. Zo gaat dat nou eenmaal. Als je niet beter bent dan je directe concurrent, dan speel je niet.

"ook Romero krijgt zelden minuten."

Romero is tot voor kort steeds geblesseerd geweest en was afgelopen weekend weg voor een jeugdinterland.

21 januari 2019 om 12:32

Nee, doorselecteren moet geen doel op zich zijn, maar de Jong stond toch echt 2,5 jaar te schutteren. Op dat moment was dat toch echt wel het moment om wel door te selecteren. Daarnaast zeg ik duidelijk dat de rest nu geen voer om te klagen heeft, omdat de jong presteert. Verder is Romero al een tijdje weer fit en krijgt hij nog steeds zelden minuten. Met minuten maken zeg ik ook niet dat hij ten koste van de Jong erin moet.

21 januari 2019 om 12:53

"nee, doorselecteren moet geen doel op zich zijn, maar de Jong stond toch echt 2,5 jaar te schutteren."

Het was echt geen 2,5 jaar. Zijn moeizame periode duurde van de zomer van 2016 tot december 2017. Vorig seizoen heeft hij in zijn laatste 15 wedstrijden weer "gewoon" 10 keer gescoord en nu loopt hij 15 op 18.

Maar inderdaad, misschien heeft Cocu De Jong destijds wel iets te lang laten staan, maar aan de andere kant: verdient een speler die 58 goals maakt in zijn eerste twee seizoenen (alle competities bij elkaar opgeteld) ook niet wat krediet? Als die even wat minder presteert, dan kun je twee keuzes nemen: hem botweg gezegd bij het grof vuil zetten (en dan was je hem waarschijnlijk kwijt geweest voor een miljoen of 5, veel meer had je een jaar geleden niet gekregen), of erop hopen dat het een vormdip is die uiteindelijk wel weer over gaat. PSV heeft voor dat tweede gekozen en dat betaalt zich nu uit. Als hij zijn huidige lijn vast kan houden, dan zal hij dit seizoen in de buurt van de 30 goals komen.

"verder is Romero al een tijdje weer fit en krijgt hij nog steeds zelden minuten."

Romero is pas sinds november weer fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen en PSV heeft ervoor gekozen om hem daarna een paar volledige wedstrijden bij Jong PSV te laten spelen, waar hij volgens mij meer aan heeft dan aan een paar invalbeurtjes van een kwartier bij het eerste.

21 januari 2019 om 13:44

Nou misschien was 2,5 jaar wat overdreven, maar het gehele seizoen 16/17 was het beroerd bij hem. Het seizoen 17/18 vond ik hem tot de laatste paar maanden ook niet al te best. 1.5 jaar matig presteren lijkt mij zeker wat te lang om vast te houden aan een speler. Zoveel “krediet” leek mij absoluut niet gerechtvaardigd. Daarnaast stonden dus Locadia en Lammers telkens naar het geschutter van de Jong te kijken. Dan is het in mijn optiek zeker tijd om door te selecteren en vond ik het ook begrijpelijk dat Locadia boos was over de situatie bij PSV en de spitspositie.

21 januari 2019 om 11:49

Wellicht omdat Locadia een groot talent in de spits was en hoopte op een kans in de basis. En vervolgens is hij daarna alleen als linksbuiten gebruikt. Ik blijf erbij dat Locadia nu een hele goede spits zou zijn als PSV hem dat seizoen de kans had gegeven in plaats van de Jong halen.

21 januari 2019 om 11:58

"dit zie je overigens heel vaak. in het buitenland zijn ze opeens niet meer zo moedig om een training over te slaan."

Of hij is gewoon volwassener geworden en maakt op z'n 25e niet meer de fouten die hij op z'n 21e nog wel maakte. Kan toch?

Hij krijgt uiteraard weer bakken met kritiek hier, maar Locadia is juist nog een van de weinige voetballers die gewoon zegt wat hij denkt. en geen voorbereid media proof praatje houdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Burnley 39-18
16.Southampton36-17
18.Cardiff City31-35
19.Fulham23-43
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. MurrayAanvaller3411
S. MarchMiddenvelder321
D. PröpperMiddenvelder301
M. RyanDoelman300
D. StephensMiddenvelder271
J. LocadiaAanvaller242
G. BongVerdediger220
Voor de complete selectie: Clubpagina Brighton & Hove Albion.

123 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Vertegenwoordigers van Real Madrid reizen deze week naar Londen om de onderhandelingen over Harry Kane te openen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren