Koeman: 'Hij moet zelf beslissen en naar z'n eigen gevoel luisteren'

Zondag, 20 januari 2019 om

Ronald Koeman vindt dat Giovanni van Bronckhorst naar zijn eigen gevoel moet luisteren bij zijn besluit over zijn toekomst bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers heeft een aflopend contract in De Kuip en het is vooralsnog onduidelijk of beide partijen langer met elkaar doorgaan.

"Ik weet niet hoe de clubleiding van Feyenoord hierover denkt. Als de bal bij Gio ligt, moet hij zelf beslissen en naar z'n eigen gevoel luisteren", aldus Koeman zondagavond bij VTBL. "Ziet hij daar nog toekomst? Dan moet hij blijven. Als hij denkt: ‘ik heb hier vier jaar gezeten, ben succesvol geweest en wil nog iets anders, dan moet hij gaan. Het belangrijkste voor een trainer is het gevoel met de spelers waar hij mee moet werken. Als je daar een gevoel van krijgt... De échte spirit is er niet, merk ik. Dan moet je stoppen.”

Eerder op de avond gingen Ruud Gullit en Youri Mulder in op de toekomst van Van Bronckhorst. “Er zit niet echt meer rek in. Het is altijd een beetje hetzelfde bij Feyenoord", zei Mulder bij Rondo op Ziggo Sport. "Als je af en toe een keer een beker wint..." Ruud Gullit vindt dat Feyenoord langer door moet gaan met Van Bronckhorst. "Als ik Feyenoord was, zou ik hem willen houden. Maar het gaat om hém, om wat híj wil. Hij is aan zet om te zeggen of hij wel of niet wil."Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door steven west)

De rek is er wat mij betreft nog niet uit. Heeft toch behoorlijk wat prijzen gepakt met Feyenoord. Haalt keer op keer toch echt wel het maximale uit het zeer beperkte materiaal.

Echt bizarre dat mensen Gio de schuld blijven geven en niet kijken naar de feiten.

Vanaf de zomer aan spelers ingekocht:

Ajax 50,65 Miljoen
PSV 21,25 Miljoen
AZ 6,8 Miljoen
Groningen 3,2 Miljoen
Zwolle 2,18 Miljoen
Utrecht 2,3 Miljoen

En daar komt ie dan!! Feyenoord 2,0 Miljoen

Maar blijven denken dat het aan de trainer ligt. Het aan en verkoopbeleid van Feyenoord is gewoon niet zo best! De selectie is niet zo goed als men denkt. Ik kan natuurlijk met meer lijstjes komen maar dat is teveel werk

20 januari 2019 om 23:54

Daarvoor heeft Feyenoord wel veel gekocht alleen wie van al die spelers is een succes geworden? Geen een namelijk dus dan heb je als Feyenoord zijnde niet veel geld over ook omdat Feyenoord een nieuw stadion wil.

21 januari 2019 om 00:13

@modric

Dat klopt dat zij toen wel veel meer hebben uitgegeven maar hebben ook voor meer verkocht. Dus is er wel überhaupt geld? En in het nieuwe stadion wordt zover ik weet geen geld gepompt door Feyenoord. Maar hoor het graag als het anders is.

Ook werd Feyenoord vorige jaar gewoon 4e met bijna dezelfde selectie als het huidige. Heel handig om de selectie intact te houden en het niet te vernieuwen. Denkt men nu met bijna dezelfde selectie wel kampioen te worden?

Of Feyenoord staat er financieel er slechter voor dan wij met zijn allen denken. En dan moet het bestuur er eerlijk eruit voorkomen dat hun aanhang voorlopig weinig mag verwachten. Maar ga geen trainer afrekenen die het met een beperkte selectie moet doen t.o.v. de top van de NL competitie.

Het is qua mogelijkheden bij Feyenoord dus duidelijk nog steeds zeer beperkt.

21 januari 2019 om 08:14

Toen Feyenoord kampioen werd was de selectie op 1 speler na hetzelfde als het seizoen ervoor toen ze 7 wedstrijden op rij niet wonnen... Verder vind ik dat je een hoop onzin praat en denk ik dat je niet veel kijk hebt op het spel. De selectie kan wel minder zijn dan Ajax en PSV, maar de selectie is wel beter dan de rest, maar zie jij een bepaalde tactiek of goed positievoetbal? Dat heb ik onder Gio nog nooit gezien bij Feyenoord. Het is echt alleen maar tegenhouden en hopen op individuele kwaliteiten. PSV heeft ook een mindere selectie dan Ajax, maar houdt dat hun tegen om van de rest te winnen? Gio is een uitstekende manager, maar een matige trainer. Hij zou het beter doen met een goede veldtrainer erbij. En als je gaat roepen dat het met deze selectie niet inzit om beter voetbal te spelen dan weet ik zeker dat je niks van voetbal weet. Met deze spelers die je hebt moet je instaat zijn het spel te maken en beter positiespel te spelen.

21 januari 2019 om 11:56

@cant

Wat een arrogantie zeg! Ik praat een hoop onzin en heb er geen kijk op. Als dat jouw manier is om je gelijk te halen in je dagelijks leventje dan heb ik medelijden met de mensen om je heen. Maar goed...

Natuurlijk is er incidenteel goede resultaten mogelijk. Dan moet alles mee zitten en heb je ook veel geluk nodig. Kijk eens naar de afgelopen 25 jaar wie er allemaal kampioen zijn geworden. Het gaat voornamelijk alleen tussen Ajax en Psv.

Ik laat zien met feiten dat het gat qua selectie tussen Feyenoord en Ajax en Feyenoord groot is. Dat alles heeft met geld te maken. Maar volgens jouw heeft geld in het voetbal zeker geen invloed?

En Feyenoord staat toch gewoon op plek 3 en laat zien dat zij een betere selectie hebben dan de rest. Dus waarom dat gehuil?

En of Gio een goede manager is of een veldtrainer. Ik heb geen idee. En is ook niet zo boeiend. Hij doet het niet alleen en werkt met een staf. Maar kennelijk weet jij precies hoe het zit bij Feyenoord en vind jij dat de hele staf er niks van snapt maar jij gelukkig wel.

En waar heb ik gezegd dat er met deze selectie geen goed voetbal mogelijk is? Het is mij een raadsel. Wel heb ik gezegd dat deze selectie niet in staat om iedere wedstrijd te domineren. Dan kan alleen met belachelijk veel geld zoals een Barcalona en een City. Geld maakt wel degelijk iets uit. Of jij het nou leuk vind of niet.

Maar als jij in de waan bent dat deze selectie met een andere trainer wel in staat is om het spel constant te domineren dan vind ik het helemaal geweldig. Graag een naam van een trainer. Ben benieuwd?

Zeiken kan iedereen maar kom maar met jouw geweldige oplossing. Tenslotte heb jij er wel echt kijk op en snap jij hoe het werkt.

Nog een prettige dag!!

21 januari 2019 om 00:01

Seizoen daarvoor wel flink geïnvesteerd (uit m'n hoofd circa 22 miljoen). Natuurlijk is de selectie gewoon 3e plek waardig maar de manier waarop het gaat is gewoon lachwekkend. Verliezen van De Graafschap, PEC, Fortuna, Trencin etc. heeft niet met de selectie te maken. Dat is gewoon te wijten aan mentaliteit/tactiek, iets waar je een trainen voor kunt aankijken.

21 januari 2019 om 00:02

Trainer*

21 januari 2019 om 00:15

@loentje

Voor 26,8 Miljoen ingekocht maar voor 31,3 Miljoen verkocht. En ja met deze selectie is hooguit de 3e plek mogelijk. En hoe maakt niet uit. PSV laat vandaag ook punten liggen tegen Emmen en Ajax thuis tegen Heerenveen. Dat soort zaken gebeuren nou eenmaal tijdens een seizoen.

Dit Feyenoord heeft geen selectie die even elke tegenstander zal domineren. Het zal iedere wedstrijd moeten strijden ongeacht de tegenstander. Zij missen teveel individuele kwaliteit.

Je mag geen wonderen verwachten van een team die vorig seizoen nog op de 4e plek eindigde.

21 januari 2019 om 06:24

Ja maar Ajax heeft de afgelopen jaren ook voor meer verkocht. Zo werkt het gewoon voor ED clubs

21 januari 2019 om 06:39

@lucas

Zowel Ajax als PSV hebben dit seizoen meer uitgegeven dan dat er binnenkwam. Dat kan alleen omdat zij de jaren ervoor slim hebben verkocht maar nog belangrijker ook weer hebben ingekocht.

Het is een gegeven dat de NL competitie een opleidingscompetitie is voor de rijke clubs. Maar desondanks kan je door slim te handelen gewoon wel groeien.

Ook scheelt het natuurlijk een berg als je mee kan doen met de CL. Dat maakt het allemaal zo oneerlijk.

21 januari 2019 om 08:21

Larsson, Berghuis, Jorgensen en van Persie. Wil je mij echt beweren dat je met deze 4 spelers voorin niet de kwaliteit hebt om een betere aanvalspel op te zetten? Je praat alsof de selectie van Feyenoord vergelijkbaar is met die van Groningen... neem united, hoe speelde zij onder Mourinho? Had je ook geroepen dat er in dat ploeg niet meer inzat? Er staat een andere trainer die heel anders speelt en opeens is het spel van United anders. Wat gek zeg.... niemand verwacht dat Feyenoord even goed is als Ajax en PSV, maar jr hebt echt geen verstand van voetbal als je denkt dat dit alles is wat Feyenoord kan en dat een andere trainer die aanvallend zouden spelen dat ze dat niet zouden kunnen. Noem mij eens spelers op die totaal niet kunnen voetballen bij Feyenoord. Die echt niet instaat zouden zijn om goed positiespel te spelen en alleen amper een bal kunnen aannemen en op zij passen...

21 januari 2019 om 09:40

Het is niet zo simpel dat je als Feyenoord zijnde alleen tegen Ajax en PSV verliest en dan misschien nog een keer tegen AZ uit ofzo. Natuurlijk verlies je ook (misschien wel juist) wedstrijden tegen mindere ploegen.

21 januari 2019 om 13:08

Inkopen vergelijken met uitgaven is in deze niet geheel relevant, aangezien er altijd voor meer wordt verkocht dan ingekocht (kijk maar naar Ajax straks als de Ligt en de Jong weggaan). Tuurlijk verwacht ik niet dat we van elke tegenstander domineren. Dit deden we zelfs ik het kampioensjaar niet, alleen toen zat alles mee. Maar er wordt gewoon te vaak door de ondergrens gezakken, iets wat jij blijkbaar normaal vindt voor een club die als 'best of the rest' beschouwd wordt. Puur een kwestie van geen herkenbaar veldspel/tactiek onder de trainer en mentaliteit die tekort komt.

21 januari 2019 om 20:26

Ajax heeft jarenlang snel beste spelers seizoen na seizoen verkocht en vervangen voor goedkope spelers of jeugdspelers 4x kampioen geworden en dus ook de CL. Miljoenen gepakt Daarom kunnen zij nu wat risico nemen ! Ga jij even de feiten van 1 seizoen nemen Ze geven niets uit want ze hebben het niet Spelers zijn slecht en hebben weinig marktwaarde Ik kan met meer lijstjes komen maar als je dit niet kan begrijpen dan houdt het op

21 januari 2019 om 23:32

Wat is precies je punt? Ajax heeft toch ook gewoon een betere selectie en meer budget dan Feyenoord? Daar gaat de hele discussie niet over.

Ik vraag me uberhaupt af welke trainer het beter zal gaan doen? Met dit Feyenoord valt gewoon niet veel mee te bewerkstelligen

21 januari 2019 om 08:23

Want de spelers die ze hebben zijn van het niveau Groningen, Emmen etc... met elke ploeg kun je beter positiespel spelen anders hoor je geen trainer te zijn. Dan kan ik er net zo goed staan als er toch niks uit te halen zou zijn met dit Feyenoord. Noem mij eens spelers op waarvan jij zegt als er een trainer zou komen die aanvallend voetbal zou spelen dat er veel spelers dat niet zouden kunnen. Welke spelers heeft Feyenoord die daar de techniek niet voor zou hebben. Ik ben benieuwd....

Feyenoord heeft tuurlijk wel wat spelers uit het kampioensjaar moeten verkopen en niet de minste en Kuyt die gestopt is wat echt een gemis is binnen en buiten de kleedkamer tuurlijk van persie heeft die rol nu maar erom heen is minder in het kampioensjaar hadje bijvoorbeeld jones die werelds stond te keepen je had karsdorp die de hele rechterflank had je had elia die ook vaak belangrijk was ok Bilal is weg is niet zo gemis je had een bottegin die met van der Heijden super achterin stond nu zit bottegin veel op de reservebank omdat van beek erin staat je keeper maakt teveel blunders en is op dit moment niet de puntenpakker wat jones wel was in het kampioensjaar dus er zijn teveel veranderingen die negatief uitgepakt zijn oja el ahmadi ook weg motor op t middenveld en dan haal je larson, amrabat, diks (huur), clasie(huur), van persie, berghuis en st juste nou imo zijn larson ( gedeeltelijk) berghuis en van persie degene die wel zich hebben bewezen als goede aankopen maar clasie vind ik bagger amrabat ook middelmaat en ook alweer weg dus wil zeggen teveel miskopen en dat is erg sonde

21 januari 2019 om 05:48

@mack

Helemaal eens.

Waar Ajax op een gegeven moment ervoor heeft gekozen om langzaam te sparen heeft Feyenoord het niet gedaan. Ajax heeft slim verkocht en hebben weer slim ingekocht. Ook zijn zij vooral voor jonge spelers gegaan die wat zouden opleveren bij prestaties. En de miskopen kon je makkelijk wegstrepen door de jongens die wel presteerde. Aan het eind van de balans hielden zij geld over.

De rest werd ingepast door eigen jeugd terwijl erbij Feyenoord de eigen jeugd juist werd bezuinigd. De grootste fout is in mijn ogen dat zij niet mee zijn gaan doen met hun jonge elftal een divisie lager. Heb mij erover verbaasd dat van Geel een keer in een interview aangaf dat niet nodig te vinden. En heeft er toentertijd er een stokje voor gestoken. Dat is echt mismanagement geweest.

Ook hebben zij teveel gekozen voor oudere spelers zonder of weinig restwaarde bij prestaties. Ook dat is een keuze geweest wat verkeerd heeft uitgepakt. Daar is ook van Geel verantwoordelijk ervoor.

Ook is er weinig creativiteit te bekennen geweest qua inkoop. Logisch dat je in je eigen achtertuin (eredivisie) kijkt en bij oud spelers met kwaliteit. Maar daar hield het ook wel mee op. Ook van Geel is daar verantwoordelijk ervoor.

Maar eerlijk is eerlijk. Zij proberen nu wel een inhaalslag te maken. Door geld te pompen in de eigen jeugd. Een samenwerkingsverband aan te gaan met Dordrecht waardoor alsnog een aantal jonge spelers ook fysiek meer weerstand krijgt.

Alleen is de grote vraag voor mij of je dat wel moet doen met van Geel. In mijn ogen teveel inschattingsfouten gemaakt en teveel de boot gemist. Ook lijkt hij niet de juiste persoon om boodschappen te doen als er iets van geld is. Je verwacht een fatsoenlijke maaltijd maar lijkt alleen terug te komen met snoepgoed.

21 januari 2019 om 06:23

Overigens zou ik van Persie smeken of hij niet nog een jaartje eraan wilt vastplakken. Buiten zijn voetbalkwaliteiten heeft hij ook nog eens geweldige stats. Hij is iemand waar iedere voetballiefhebber graag naar kijkt. Zelfs als je voor een andere club bent zoals ik. Kan genieten van zijn aannames en de oplossingen die hij heeft. Echt een hele slimme speler met een geweldige techniek.

Ben benieuwd wie zijn vertrek gaat opvangen. Als ik van Bronckhorst was zou ikzelf de handdoek in de ring gooien. Belachelijk dat hij nu moet hopen op een nieuwe contract terwijl hij het maximale uit de groep heeft gehaald.

Dat zij van bovenaf voor de rest niet hebben doorgepakt daar kan je hem niet op afrekenen. Zou lekker genieten van mijn geld en toekijken hoe een ander het met deze middelen het volgende seizoen het beter gaat doen.

En terug komen als de aanhang door heeft dat het niet aan deze trainer heeft gelegen. Een goede uithangbord en geen lastige man. En iemand die ook nog eens een echte Feyenoordhart heeft.

Lekker de eer aan jezelf houden.

Je moet eens kijken wie je er dan wil neer zetten. Is er een trainer en (om maar meteen het commentaar van velen voor te zijn) een TD die nu Feyenoord naar een hoger plan tillen? Het is geen feest om elk jaar voor plek 3 te spelen, maar het is een luxepositie dat wij daar nu zo kritisch over kunnen zijn, tussen 2005 en 2011 haalden we de derde plek maar één keer. Daarna kwam van Geel en zijn we er nog maar 2 keer buiten gevallen (2 vierde plekken), in die periode ervoor werden we twee maal zevende en zelfde een keer tiende. Altijd goed om even te realiseren.

Nou goed, welke trainer moet het doen? Ik zie echt helemaal niemand waarvan ik denk, nou die gaat het vlot trekken. Ik sta open voor suggesties, maar als je denkt dat vd Brom, Kuijt of om het even welke andere trainer het beter gaat doen, vraag ik me af waar dat op gebaseerd is. Met de huidige financiële middelen, en vooral de spendeerdrift van de twee clubs boven ons zullen we nog wel even om de derde plek spelen. Het is in het voetbal populair om bij het uitblijven van succes maar iemand een schop te geven, kijken of het daarna beter gaat. Maar dat heeft niets met visie te maken. Als ik dan moet kiezen dan steun ik liever Gio, een trainer die bewezen succesvol kan zijn met een wat mindere begroting, en eentje die bovendien een icoon is voor onze club. Erwin Koeman, Ruud Gullit, Verbeek, Been, Rutten, denk terug aan die periode. Dat zijn het soort trainers dat Gio gaat opvolgen. Zitten we straks naar Mitchell vd Gaag te luisteren, of naar Erwin vd Looi of zo. Hebben we wel wat veranderd in de organisatie, dat dan weer wel.

21 januari 2019 om 07:46

Bert van Marwijk polsen , ff kijken of hij er zin in heeft. En anders Van Gastel de kans geven, die is al jaren assistent , onder verschillende trainers gediend , wellicht dat hij er klaar voor is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst bewondert Ajax: ‘Uitzonderlijk wat ze hebben gedaan’

Giovanni van Bronckhorst heeft het afgelopen seizoen genoten van Ajax. In zijn laatste seizoen als trainer van Feyenoord heeft de coach met bewondering gekeken met de prestaties van de Amsterdammers in...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren