Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kik Pierie: ‘Je kan hier zomaar ook met drie punten weggaan’

SC Heerenveen was zondag een stuk gelukkiger dan Ajax met het 4-4 gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA. Klaas-Jan Huntelaar leek de winnende treffer te maken, maar vlak voor tijd dook Kik Pierie op voor de neus van Kostas Lamprou om voor de gelijkmaker te tekenen. Na afloop vertelde de doelpuntenmaker dat hij en zijn ploeggenoten altijd in een goed resultaat zijn blijven geloven.

Ajax kreeg op slag van rust een uitgelezen mogelijkheid om op een 4-1 voorsprong te komen, maar Dusan Tadic wist een strafschop niet tot doelpunt te promoveren. “Het geeft een boost als die penalty wordt gepakt”, aldus de centrumverdediger na afloop tegenover FOX Sports. “Ook al sta je met 3-1 achter, er was toch het gevoel dat we niet kansloos waren. We geloofden erin.”

“Natuurlijk vier je een punt bij Ajax pakken als een overwinning. Dus er was wel klein feestje bij ons”, aldus een tevreden Pierie. Toch houdt de verdediger een dubbel gevoel over aan het gelijkspel, want vlak voor tijd kreeg Heerenveen nog een grote kans om de wedstrijd te winnen. “Arber Zeneli had inderdaad een volle kans. Je kan hier zomaar ook met drie punten weggaan.”

De geschorste Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink werd op de bank vervangen door Johnny Jansen. Hij beseft dat de wedstrijd anders had kunnen lopen als Warner Hahn de penalty van Tadic niet had gekeerd. “Als Tadic die penalty maakt, dan is het gespeeld. Maar het mooie was dat er in de rust in de kleedkamer een gevoel was dat er hier iets te halen viel als het even zou meezitten. En dat is gebeurd.”