‘Extreem boze’ Sarri haalt uit naar eigen spelersgroep na nederlaag

Zaterdag, 19 januari 2019 om

Maurizio Sarri lijkt even klaar met zijn spelers. De trainer van Chelsea is diep teleurgesteld over de mentaliteit die zijn elftal zaterdag aan de dag legde tegen Arsenal, zo vertelt hij na afloop. Chelsea verloor met 2-0 in het Emirates Stadium en zag nummer vijf Arsenal naderen tot drie punten. "Ik ben heel boos over onze instelling vandaag", zei Sarri tegen BT Sport.

"Ik snap dat we tegen sterke ploegen in de problemen kunnen komen, maar daar moeten we veel beter op reageren dan we vandaag deden", aldus de trainer, die aanvankelijk lang met zijn spelers in de kleedkamer zat voordat hij de pers te woord stond. Hij vond het belangrijk om zijn spelers duidelijk te maken wat hij van hun optreden vond. "Ja, natuurlijk. Het hoort bij mijn werk om met het team in gesprek te gaan. We kunnen zo'n instelling niet accepteren." Sarri zegt dat Chelsea anderhalve week geleden tegen Tottenham Hotspur (1-0 nederlaag) in de EFL Cup ook zo zwak voor de dag kwam.

"We dachten dat we dat probleem hadden aangepakt, maar het blijkt nog steeds moeilijk om ons klaar te stomen en echt gemotiveerd te zijn voor een wedstrijd. Verliezen is één ding, maar op deze manier verliezen kan ik niet accepteren", aldus de Italiaan, die er op de daaropvolgende persconferentie nog een schep bovenop deed. "Ik moet zeggen dat ik extreem boos ben. Het ging om onze mentaliteit. Zij toonden veel meer wil dan wij. Het lijkt erop dat deze spelersgroep heel moeilijk te motiveren is. Als je dit ziet, dan hoef je het niet eens meer over tactieken te hebben."

Sarri vond het een 'moeilijke vraag' hoe het komt dat hij zijn spelers niet kan prikkelen. "Het lijkt erop dat ze mentaal niet agressief genoeg zijn. Dat zit in hun persoonlijkheden en dat is moeilijk te veranderen. Je moet ze op de een of andere manier beïnvloeden. Dat kan gebeuren door de komst van een nieuwe speler, of doordat een van de oudere spelers de touwtjes aantrekt. Wat er nu moet gebeuren, is dat de spelers en ik er open over gaan praten", stelt Sarri. "Ik ben verantwoordelijk voor de spelers en het is belangrijk dat ze de juiste houding hebben. Als ze dat niet kunnen, dan moeten ze misschien niet op dit niveau spelen."


Poll

Eindigt Chelsea dit seizoen in de top vier?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door kilianvan harckema)

Met de vorm van Man Utd. Zie ik een grote kans dat Chelsea en Arsenal buiten de top 4 gaan vallen. Wel vreemd eigenlijk... begin van seizoen werd Sarri geroemd voor zijn aanvallende spel. En was Man Utd blijkbaar een slechte team die ver achter stond op Chelsea, Tottenham, City en Liverpool. Maar we staan nu maar 3 punten achter op chelsea en maar 6 op tottenham.

20 januari 2019 om 00:04

Vorm kan ook ineens weer wegvallen, daarom heet het vorm. Vorm van het moment zegt weinig over waar de teams aan het eind van het seizoen op de ranglijst staan.

Het team van United is namelijk ook niet perse extreem goed en ze hebben nog wat lastige wedstrijden te gaan waar ze zich echt moeten bewijzen.

20 januari 2019 om 00:44

@Arsenallz ik denk juist dat het team wél extreem goed is en dat ze juist niet veel moeilijke wedstrijden voor de boeg hebben. Van de top 6 nog thuis tegen Liverpool en Chelsea en uit tegen Arsenal. Naast deze wedstrijden, waar Man Utd gewoon een goede kans tegen maakt, zijn het verder must-win games.

20 januari 2019 om 02:43

@Arsenalzz Ik beweer ook niet dat de vorm zo gaat blijven tot eind seizoen. Maar Man Utd zit op een stijgende lijn. Wat betreft team zoals “bambinoo” het zegt: ik vind Man Utd juist wel een zeer goed team hebben. Ga me nu niet zeggen dat Solksjaer buitenaardse krachten heeft ofzo... de spelers waren altijd al goed. Je moest ze gewoon op de juiste positie zetten en meer aanvallend laten spelen. Dat is ook exact war Solksjaer aan het doen is en zie het resultaat. Hun programma lijkt ook het minst moeilijke van de rest. Tegen de topploegen allemaal thuis nog spelen enkel Arsenal uit. Vorm of niet, geen enkel team speelt nu tegen Man Utd en denkt we kunnen punten gaan halen.

20 januari 2019 om 05:37

Sarri jij hebt het gewoon zelf verpest. Hazard in de spits is no go. Willian moet banken. Hij is een type Hazard maar dan zonder goals en assists al jaren lang. Kovacic is geen basis waardige speler. Jorginho idem dito. Pedro is een super sub, geen basis. Azpi en Alonso hebben geen jonge concurrent met 3 paar longen.

20 januari 2019 om 09:30

Snap niet dat hij Kante verkeerd gebruikt

20 januari 2019 om 00:28

Tja united is letterlijk en figuurlijk bevrijd en zo spelen ze ook. Iedereen wist wel dat het erin zat denk ik. Solskjaer verdiend gewoon respect te krijgen voor zijn goeie werk en ik hoop dat ze hem aan boord houden voor een langere tijd. Bij chelsea is het veel van de woede op sarri omdat hij jorginho blijft opstellen en die gewoon ondermaats speelt terwijl hij wel goed begon imo. Zie chelsea wel nog boven united eindigen maar arsenal daaronder denk ik.

Chelsea heeft nieuwe aanvallers nodig. Pedro & Willian hebben hun beste tijd gehad en hazard vertrekt wss naar real in de zomer. 2 middenvelders erbij ( vervanger cesc & kovacic) + 2 nieuwe backs want alonso is matig en azpi is beter als cv.

20 januari 2019 om 00:17

Kalm aan willian is 28

20 januari 2019 om 00:21

Leeftijd zegt niet alles. willian speelt al een tijd matig en is altijd wisselvallig geweest.

20 januari 2019 om 00:21

Leeftijd zegt niet alles. willian speelt al een tijd matig en is altijd wisselvallig geweest.

20 januari 2019 om 00:25

Willian is 30 en speelt vaker slecht dan goed.

20 januari 2019 om 00:26

Hoe kom je daar bij? Willian is 30.

20 januari 2019 om 00:38

Check je feiten voor je antwoord geeft op iemand. Willian is geboren in 1988 dat maakt hem 31 jaar oud....

20 januari 2019 om 00:39

30* ipv 31

20 januari 2019 om 05:39

Willian is t type dat zelden de trekker overhaalt. Alleen maar dreigen. Geen penetratie.

20 januari 2019 om 01:42

Alonso is zeker goed genoeg voor Chelsea, noem naast alex telles 1 haalbare back die goed genoeg voor chelsea is. Met een beetje geluk kopt hij die 2-1 binnen en is t een wereldback met een fantastische vrijetrap. Vanaf Fiorentina meen ik heeft hij het toch knap gedaan hoor!

Zet Kante en Hazard maar eerst op hun eigen plek. Kante is een top 3 cvm en je gebruikt hem als een CM. Jorginho voegt naar mijn mening heel weinig toe. Hazard is als vleugelspeler zo veel gevaarlijker. Als Higuain komt kan Hazard mooi weer terug.

20 januari 2019 om 06:45

Jorginho speelde nochtans ijzersterk in het begin, nu zakt heel het team eigenlijk door de mand, niet alleen Jorginho. Jorginho is de beste speler voor het voetbal dat Sarri beoogt, Kante is daar veel te beperkt voor voetballend.

20 januari 2019 om 09:31

Wat een statement, Jorginho was zo'n beetje elke wedstrijd wel op een fout te betrappen, groot of klein. Bij Napoli heb ik hem eigenlijk nooit zien spelen en na zijn eerste halfjaar bij Chelsea weet ik nog steeds niet wat zijn kwaliteiten zijn.

20 januari 2019 om 11:07

Jorginho is ijzersterk in de passing, zowel lang als kort, en kan uitstekend het spel lezen, zowel defensief als opbouwend. Het is een strateeg met goede voeten, dat was ie al bij Napoli en dat is hij nu bij Chelsea ook, Chelsea draait alleen nog niet zoals Sarri dat wil. En dat maakt het voor Jorginho, maar ook voor andere spelers, erg moeilijk. Je moet me niet geloven maar Jorginho is echt goed in wat hij doet.

Geen kritisch woord over zichzelf, maar wel afgeven op de spelers. Hij is zelf het grootste probleem op dit moment.

20 januari 2019 om 00:09

Ik snap in deze absoluut wat je bedoelt, maar ik moet zeggen dat het me opvalt hoe Chelsea fans met de waan van de dag leven en alles uit het verleden makkelijk vergeten. Mourinho, Scolari, Di Matteo, Conte en nu Sarri heb ik allemaal verbaal zien vernietigd worden op het internet. Ik kan me eigenlijk alleen Ancelotti en Hiddink (interim ik weet het) herinneren die altijd wel geliefd zijn gebleven bij een groot gedeelte van de achterban. Ik zeg niet dat de kritiek op de trainers niet terecht is, maar waarom wordt er niet naar het grotere plaatje gekeken vraag ik mij dan af? Mourinho wordt door best een groot gedeelte nu gehekeld en ik mag de man als persoon ook niet maar hij heeft wel de eerste stappen gezet met Chelsea terugbrengen naar de top en het winnen van prijzen (3x de PL, respect). Daarna beleeft hij natuurlijk een bizar slecht seizoen waar de kritiek ook terecht is, maar de manier waarop er over hem werd gesproken vond ik toch best schokkend.

Vervolgens komt Conte en daar wordt op gehaat aan het begin, waarna hij een ijzersterke reeks draait en de dubbel pakt. Iedereen noemde die man een legende en zowat overal werd hij gezien als een genie voor de succesvolle 3-4-3 formatie in de PL. Ik heb twee maanden het nieuwe seizoen in gezien hoe die gozer met de grond gelijk werd gemaakt op meerdere voetbalfora. Ik ga geen smoesjes bedenken waarom hij het minder deed (was in mijn ogen niet slim keyspelers weg te doen en formatie aan te passen) maar dat hielp de beste man natuurlijk ook niet. Toen bleek dat hij vertrok (wat het hele seizoen al op zich liet wachten) om plaats te maken voor Conte was het genieten geblazen voor de fans en aan het begin van het seizoen waren de meesten lovend. Nu is het een hele andere situatie...Sarri moet ook wel de ruimte krijgen om zijn ding te doen, want Klopp heeft het ook lang niet altijd evengoed gedaan en het begint er pas sinds dit seizoen op te lijken dat ze als een topclub strijden om alle grote prijzen.

20 januari 2019 om 00:44

Klopp begon met een minder elftal en had een veel beter CV dan Sarri. Daarnaast maakt Sarri nu gewoon een aantal domme beslissingen. Klopp heeft er een tijdje over gedaan, maar maakte niet van dit soort domme beslissingen. (domme beslingen zijn bijv. Jorginho en Alonso opstellen, het eeuwige vertrouwen in Morata, Hazard als valse 9, Kante uit z'n positie laten spelen etc. etc. etc.)

20 januari 2019 om 01:43

Alonso? wie anders?

20 januari 2019 om 05:58

SamCooke

Dat is iets wat mij ook is opgevallen. De enorme zwakke mentaliteit van de Chelsea fans. Voor zover je van fans kunt spreken, maar dat is een andere discussie.

Het lijken wel een stel verwende kinderen. Drie maanden geleden haalt iedereen zijn gelijk door conte nog maar eens af te branden en Sarri als voorbeeld te stellen, en nu weet iederee het weer beter, en mag hij van sommigen alweer vertrekken.

Diezelfde waan van de dag zie je ook bij veel zogenaamde Arsenal fans. Daar mag Emery ook al weer zijn biezen pakken. Of nu, na deze overwinning toch niet meer?

Ik lees hier dat Sarri in de spiegel mag kijken, Mourinho geen zelfreflectie heeft, en Emery een tactisch onbenul is. Tsja, blijkbaar is het geen wonder waarom deze fans vooral thuis op de bank zitten, en verder ver van het spelletje verwijderd zijn.

20 januari 2019 om 13:59

Kleine club, kleine fans, zullen we maar zeggen. Sarri pakt het naar mijn idee niet heel intelligent aan gezien de spelers van Chelsea inderdaad net een stelletje pubers zijn. Kan wel eens zijn ondergang worden aan het einde van het seizoen.

En dan zal je straks weer zien dat ze het opgeven en niet meer voor Sarri willen werken, waardoor magere resultaten uitkomen en Sarri vervolgens ontslagen wordt. Hopeloos is het ook soms. Maar goed, als Hazard maar straks in de zomer iig naar Real toe komt vind ik het allemaal wel best.

Begin anders eerst met waardeloze spelers op dit moment uit te halen. Het is makkelijk om altijd alles op de spelers te wijzen, maar soms moet je als trainer ook kunnen toegeven dat je de verkeerde beslissingen pakt. In zijn geval al een paar weken achter elkaar, spelers als Jorginho & Alsonso zijn al weken bagger, maar mogen wedstrijd na wedstrijd starten.

Je geeft geen kans aan gemotiveerde jongere, maar klaagt dan wel dat je geen prikkels kan geven aan hen. Misschien moet je ze eens benchen en tonen dat er andere op de bank zijn die kunnen concurreren met hen.

20 januari 2019 om 01:46

Al die haat op Alonso terwijl ze niemand anders hebben daar, dat ze die kansloze Pedro er is uit tyfen en Hodson Odoi erin gooien. Pedro is zo een slechte speler en ook voor Willian mag er iemand anders komen. Daarnaast kan ik zelf ook wel verzinnen dat Kante geen RM is. Hoe verneuk je een van de 3 beste CVM van de wereld zeg!

20 januari 2019 om 08:22

Emerson verdient echt wel een kans. Speelde in elke beker en Europese wedstrijd echt goed.

2 Seizoenen geleden toen ook tegen Arsenal in een uitwedstrijd zei Conte iets vergelijkbaars over de mentaliteit toen we verloren. Daarna gingen we 13 wedstrijden ongeslagen. Hopelijk komt er nu ook een reactie van de spelers en gaat Sarri zich aanpassen aan de kwaliteiten van spelers. Momenteel is het gewoon niet goed genoeg om het spel te spelen wat Sarri wilt spelen.

20 januari 2019 om 00:02

Dat lijkt me wishful thinking D.costa
Het probleem is namelijk niet perse de instelling en mentaliteit hoor, het zijn tactische overwegingen waar het mis gaat. Geen creativiteit en geen spits. Ik vind de reactie van Sarri daarom ook best triest, hij mag een keer in de spiegel kijken.

20 januari 2019 om 00:59

Dat hij Hazard in de spits zet en hem zo onbruikbaar maakt is slecht van hem. Ook dat hij naast de 433 geen ander plan heeft kun je hem ook aanrekenen. En natuurlijk de keuze om spelers die al weken slecht spelen te blijven opstellen. Maar de instelling van de spelers was ook niet best (al een tijdje). Beide groepen moeten hier wat aan gaan doen.

Ik zou boos zijn op jezelf Sarri en met name op je opstelling. Geen creatieve middenvelders en Hazard als je spits tegen Sokratis en Koscielny om vervolgens te traag te combineren en voorzetten te geven.

Ik zou een middenveld met de driehoek Kante-Jorginho/Kovacic-Loftus-Cheek wel eens willen zien. Met Kante als stofzuiger, Jorginho/Kovacic als speelmaker en Loftus-Cheek als lopende man.

20 januari 2019 om 00:47

Jorginho in de basis? Die hoort of op de bank of op de tribune.

Sarri moet ballen tonen en zijn aankoop Jorginho durven op te offeren. Laatsgenoemde is de zwakste schakel van dit Chelsea. Kan fysiek niet mee en heeft moeite met het hoge tempo.
Daarnaast mist Chelsea natuurlijk een goede spits, en dat is niet Sarri's schuld, maar die van het bestuur van Chelsea. Ze hebben vandaag wel de kansen gehad, maar misten een eindstation. Hazard is van nature geen spits, dat is wel gebleken afgelopen wedstrijden

Sommige coaches zijn niet gemaakt voor grote clubs ik zeg niet dat Sarri dat ook niet is maar kom op uitspraken als deze horen gewoon niet, bescherm je team ten alle tijde en hou dit soort zaken in de kleedkamer want voor je het weet zal het team niet meer voor je vechten en maakt de media je af.

20 januari 2019 om 01:26

Moet je niet doen, en al zeker niet met deze groep. Dat gaat maar 1 kant op. Ofwel krijgt hij ze nu scherp. Ofwel is het de 1ste stap richting ontslag. Iets tussenin lijkt onmogelijk bij Chelsea. Elders ook, maar toch is het bij Chelsea net wat venijniger op dat vlak. Die koppigheid is even leuk, maar zet toch maar de spelers op hun beste posities. En bewaar de kritiek idd voor in de kleedkamer. Toch een verschil in cultuur ook.

Lachwekkend dat Kante wordt opgeofferd en Fabregas is verkocht een voor een Braziliaan met een identiteitscrisis die een simpele bal over 5 meter niet eens kan geven en de versnelling heeft van een boekenkast. Sarri is een veel te koppige mens. Had beter bankier kunnen blijven. Lachwekkend dat Hazard, de beste speler van het team en van de PL, wordt opgeofferd op de nummer 9 omdat Sarri per se zijn soort voetbal wil spelen. Hazard moet daar weg!! Al is het naar de rivaal van mijn club (ben een Barca fan). Ik wil hem zien schitteren! Verder moet de hele defensie van Chelsea vervangen worden, op Rudiger na. De backs hebben een draaicircel van een koelkast en de traptechniek van een kind van 3. Wil ook het bestuur van Chelsea bedanken dat ze die 80 miljoen euro van Barca voor Willian hebben geweigerd, wat presteert hij dit hele seizoen belachelijk slecht zeg. Tot slot: Sarri, durf in de spiegel te kijken en erken dat je tactische ingrepen matig tot zwak zijn.

20 januari 2019 om 01:24

Best knap dat die braziliaan dit seizoen wel de meest aangekomen passes heeft gegeven in de PL terwijl die niet eens over 5 meter een bal kan spelen Jorginho begon ontzettend goed maar kan nu liever een tijdje banken. Een concurrent die een eerlijke kans krijgt kan ook helpen.

20 januari 2019 om 01:54

Alex Telles ol linksback en Lozano, Thauvin, Williams of aspas op RB en Higuain, Mertens, Milik of Lewa in de spits zodat Hazard op Linskbuiten kan lijkt me t beste

20 januari 2019 om 02:41

D.costa9cfc Lol, iedere bal naar voren resulteerde in balverlies. Jorginho is de koning van de passes achteruit en zijwaarts. Hij heeft nul impact op het middenveld: verliest veel te vaak 50/50 duels, komt akelig veel snelheid tekort en zijn handelingssnelheid is enorm traag. Overigens zegt het wel veel over Jorginho die iets van een 1400 passes heeft verstuurd en maar liefst 0 (!) assists heeft.

20 januari 2019 om 03:05

Hou op man. "Koning van de passes achteruit en zijwaarts". Vorig seizoen 1136 passes gingen naar voren in de serie A. Dat was meer dan elke speler in de PL en nu kan hij dat zogenaamd niet? Ik heb genoeg passes van hem gezien die maar voren gaan. Daarnaast heeft hij mensen als willian en morata voor zich dan is het ook moeilijk om een assist te krijgen. Dat hij niet zo snel is dat is waar maar hoeft geen probleem te zijn. Fysiek kan hij wel verbeteren. En met zijn handelingssnelheid is niks mee.

20 januari 2019 om 03:17

Jorginho is gewoon compleetuit vorm. Dat ziet iedereen. Het probleem is dat hij het oogappeltje van Sarri is, en dat begrijp ik ook, want Jorginho was betrokken bij de overgang van Sarri naar Chelsea. Het is moeilijk om hem dan te banken, maar Sarri moet realistisch zijn. De inbreng van zijn lievelingsspeler is de laatste weken 0,0. Hij moet hem gewoon banken, en wellicht dat Jorginho dan harder gaat werken om zijn plekje te herroveren

Als Sarri zegt dat zijn spelers niet gemotiveerd zijn, dan heeft hij eigelijk ook zelfkritiek. Het is namelijk de taak van de coach om zijn spelers te motiveren. Het vreemde vandaag vond ik dat Sarri ineens zijn persverklaring in het Itialaans deed, terwijl zijn engels toch gewoon goed is.

Het is niets nieuws dat ook de Engelse topploegen mentaal verzaken. Juist dat was het grote verschil tussen united en de rest van de competitie in de tijd van Ferguson. Die was in staat om gebruik te maken van de zwakke fases die alle concurrenten vroeg of laat in het seizoen doormaakten. Door zelf heel stabiel te presteren en ook de slechte wedstrijden mentaal sterk te blijven stond united dan in de meeste gevallen aan het eind van de rit bovenaan.

Het is een hele uitdaging om van Chelsea de voetbalmachine te maken die Sarri voor ogen heeft. Het ontbreekt hem op dit moment aan het juiste materiaal om zijn ideeen uit te voeren. Daarom is het interessant om te zien wat hij nu gaat doen. Hij komt pragmatisch over, maar ook gedecideerd.

Chelsea begon zo sterk onder Sarri. Iedereen zag ze meedoen om de titel samen met Liverpool en City maar het lijkt er op dat alleen Tottenham City en Liverpool nog een beetje kan bijbenen.. Het gaat nog een mooi slot worden dit seizoen! Ook om plek 4. United, Arsenal en Chelsea maken allemaal kans!

20 januari 2019 om 15:59

Spurs doen echt niet meer mee om de titel hoor. 9 punten achter en dan ook nog eens een tijdje zonder Son en Kane. Die zijn uitgespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. UgboAanvaller
A. AlessioUnknown
S. HollandUnknown
E. NewtonUnknown
E. HazardAanvaller3716
KepaDoelman360
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

1 fan
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2018- Chelsea
2015-2018 Napoli
2012-2015 Empoli
2011-2011 Sorrento
2010-2011 Alessandria
Laatste voetbalnieuws

‘Sarri lost Guardiola af als topkandidaat bij Juventus’

Maurizio Sarri is volgens La Gazzetta dello Sport topkandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. De Italiaanse sportkrant meldt vrijdag dat de huidige manager van Chelsea al heeft gesproken...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren