‘Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter mij hiervoor de rode kaart geeft’

Zaterdag, 19 januari 2019 om

ADO Den Haag ging zaterdagavond met 2-4 onderuit in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De Limburgers kwamen in het Cars Jeans Stadion tien minuten voor tijd op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Peniel Mlapa, die werd gegeven na inmenging van de videoscheidsrechter. ADO-doelman Robert Zwinkels ging op het been van de spits van VVV staan en kreeg daar uiteindelijk een rode kaart voor van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Manschot ontging het incident in eerste instantie, maar nadat hij naar de kant werd geroepen en de beelden bekeek, besloot hij de bal op de stip te leggen. Zwinkels kreeg de rode kaart voorgehouden en kan daar na afloop in gesprek met FOX Sports begrip voor opbrengen. "Het was niet bewust, maar wel lelijk om te zien. Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter mij hiervoor de rode kaart geeft”, geeft Zwinkels toe.

“Er was sprake van een kluts met Troupée, Mlapa en ik. Ik pak die bal op, wil naar voren lopen en ga op zijn been staan”, vervolgt de sluitpost van ADO. “Het was slimmer geweest een stapje extra naar voren te doen. Maar, nogmaals, het was absoluut niet mijn intentie die jongen pijn te doen. Toen ik hem probeerde overeind te helpen zei ik nog tegen de scheidsrechter: ik ben op zijn been gaan staan. Ik weet niet of hij mede daarom nog eens naar de beelden is gaan kijken.”

“Ik speel zeventien jaar betaald voetbal en heb geloof ik één keer eerder, twaalf jaar geleden in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, een rode kaart gehad”, besluit de 35-jarige Zwinkels. ADO Den Haag kwam de tegentreffer uit de strafschop niet meer te boven en zag VVV in de absolute slotfase via Jay-Roy Grot ook nog uitlopen naar 2-4.


Poll

Vind jij de rode kaart voor Robert Zwinkels terecht?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door v-v-v)

Dacht dat er geen rode kaart meer gegeven mocht worden als er ook een penalty gegeven werd? Of is dit alleen met doorgebroken speler?

19 januari 2019 om 23:08

Dat geldt alleen als er een realistische poging wordt ondernomen om de bal te spelen

19 januari 2019 om 23:37

Ja heb de herhaling nu gezien was niet echt een poging op de bal 😅

19 januari 2019 om 23:11

Driedubbele straf is afgeschaft als de intentie er was om de bal te raken bij een doorgebroken speler idd. Manschot beoordeelde dit als gemeen spel/gewelddadige handeling en dat is wel gewoon rood.

19 januari 2019 om 23:36

Ahja bedankt voor de uitleg, heb de herhaling nu ook gezien en begrijp het ook wel

Hij kijkt naar het been. Kijkt naar voren zet zijn voet op het been en looptvstrak naar voren kijkend door..... tja als dat per ongelijk doet schrik je toch van je eige actie en kijk je niet strak naar voren.

Vind het ook rood en het ziet er bewust uit. Maar wel prima reactie van Zwinkels.

Dat zou wel fraai zijn. Kun je iemand op z'n gezicht slaan bij 3-0 achter. Ktijg je geel en de penalty maakt dan toch niet meer uit.

19 januari 2019 om 23:48

Nee hoor. Slaan hoort in de categorie ernstig gemeen spel en is dus wel gewoon rood.

Voor mij ook een duidelijke rode kaart, hij weet dat er een speler voor hem ligt en je ziet zijn hoofd ervoor nog iets naar beneden kijken om precies op het been te kunnen staan ipv eens stuk verder eroverheen lopen. Dat een penalty is vind ik dan nergens op slaan gezien de situatie, qua regels waarschijnlijk correct maar in een situatie/duel zonder bal is het wat vreemd.

Hartstikke rood maar z'n reactie is als een prof . Baal wel als 'n stekker dat hier nu verloren word want den haag was 75 minuten beter dus opletten was wel 'n soort handig te noemen... Maar goed.. Het is terecht met rood beoordeeld en nu weer verder gaan.

ik kan me de rode kaart voorstellen alleen de beslissing van de scheidsrechter niet. Als eerste staat de vvv speler buitenspel, daarna maakt de speler van vvv een schaar op de benen van de ado speler en daarna stapt de keeper op de knie van de speler....... waarin is het een penalty dan..... tellen buitenspel en overtreding ervoor allemaal niet mee... zowel voor de scheids als voor de var niet?

20 januari 2019 om 09:56

Een speler van Ado kan en wilt de bal weg koppen maar raakt hem verkeerd waardoor het een nieuwe situatie is geworden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.ADO Den Haag36-11
12.PEC Zwolle35-9
13.VVV-Venlo34-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ImmersMiddenvelder306
S. BeckerAanvaller295
T. NecidAanvaller226
M. LorenzenAanvaller212
T. GoppelAanvaller200
E. HooiAanvaller191
T. BeugelsdijkVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

3 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren