Hattrickheld Diogo Jota beleeft droommiddag in spektakelstuk met zeven goals

Wolverhampton Wanderers heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan een waar spektakelstuk. De promovendus kwam in eigen huis tegen Leicester City al vroeg op een 2-0 voorsprong, maar leek na drie goals van de bezoekers in de tweede helft uiteindelijk genoegen te moeten nemen met een 3-3 gelijkspel. Diogo Jota besliste in de blessuretijd met zijn derde goal van de wedstrijd echter anders en hielp zijn ploeg zo aan een 4-3 overwinning. Wolverhampton stijgt door de zege over Leicester heen naar de achtste plaats in de Premier League en komt qua punten op gelijke hoogte met Watford, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft.

Leicester keek na twaalf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan en wist zodoende meteen al dat het een lastige middag zou worden. Met krap drie minuten op de klok mocht Jota een voorzet van João Moutinho in één keer achter Kasper Schmeichel schieten en Ryan Bennett kopte nog geen tien minuten later uit een corner ook de 2-0 achter de Deense doelman. Het was vervolgens aan Schmeichel te danken dat the Foxes niet met een grotere achterstand de rust in gingen en in de tweede helft kostte het nog geen zes minuten om orde op zaken te stellen.

Demarai Gray was twee minuten na de hervatting van de wedstrijd een aantal tegenstanders te snel af en schoot de aansluitingstreffer achter Rui Patrício, waarna de Portugees vier minuten later kansloos was toen een schot van basisdebutant Harvey Barnes van richting werd veranderd door Conor Coady. Lang kon Leicester niet genieten van deze gelijkmaker, aangezien Jota na een fraaie pass van Rúben Neves via Schmeichel de 3-2 binnen schoot.

Die goal leek vervolgens al voor de beslissing te zorgen, maar Leicester-aanvoerder Wes Morgan besliste vlak voor tijd anders door de 3-3 achter Patrício te koppen. Daar leek het vervolgens bij te blijven, maar Wolverhampton ging er diep in de blessuretijd alsnog met de overwinning vandoor. De bezoekers gaven bij een tegenstoot van the Wolves te veel ruimte weg achterin, waarna Raúl Jiménez de vrijstaande Jota vond en de Portugees zijn hattrick volmaakte.

Vind jij dat Wolverhampton Wanderers het verdiende om te winnen?