Koolwijk is woest op VAR: ‘Schande, deze man kan er geen pepernoot van’

Vrijdag, 18 januari 2019 om

Excelsior leed vrijdag een 3-2 nederlaag tegen Vitesse en Ryan Koolwijk was na afloop niet te spreken over de videoscheidsrechter. Een doelpunt van Jurgen Mattheij in de eerste helft werd op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Koolwijk kon zich niet vinden in die beslissing.

“Het is een schande. Deze man kan er geen pepernoot van. Het slaat gewoon nergens op. We kunnen die VAR beter opdoeken’”, aldus de aanvoerder van de Kralingers voor de camera van FOX Sports. De VAR keurde de treffer af omdat Koolwijk terugkwam uit buitenspelpositie.

De middenvelder zette bij het doelpunt een blok en daardoor kon Mattheij scoren. “Zo’n blok zie je dertig keer per wedstrijd. Dan kun je aan de gang blijven. Bryan Linssen leunde op zijn tegenstander, maar zijn treffer werd niet afgekeurd. Dit is heel triest.”

Excelsior staat nu met zestien punten op de veertiende plaats in de Eredivisie, terwijl Vitesse de vierde positie heeft overgenomen van FC Utrecht. De doelpunten in GelreDome werden gemaakt door Navarone Foor, Linssen, Maikel van der Werff, Marcus Edwards en Jordy Schouten.


Poll

Ben jij het met Ryan Koolwijk eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door jellybean)

De willekeur van de VAR.. ik ken als supporter van een niet gevestigd Eredivisie team je frustratie, Ryan..

18 januari 2019 om 22:42

Tja willekeur zal je altijd houden echter als de VAR gelijk heeft dan is het geen reden om te klagen. Je moet klagen over die andere gevallen waarin de VAR het over het hoofd ziet.

18 januari 2019 om 22:46

Terecht afgekeurd. Op deze manier hinder je gewoon je tegenstander. Lekker onnodig en een dure fout.

18 januari 2019 om 23:31

Het is toch geen mietjessport. Tot een paar jaar geleden was dit een blok, verdedigen of een duel. Laten we normaal doen met zijn allen....zonder strijd geen spanning en geen passie. VAR is prima, maar niet voor deze dingen, Anders word elke corner een penalty

18 januari 2019 om 23:37

De goal is niet afgekeurd omdat er zogenaamd een overtreding was. De goal is afgekeurd omdat een speler die buitenspel stond, deel ging nemen aan het spel door dat zachte blok te zetten.

19 januari 2019 om 10:56

Hij is zeker terecht afgekeurd, daar ben ik het absoluut mee eens. Maar waar Lisandro waarschijnlijk op doelt is dat er een wel heel erg vergelijkbare situatie was in een wedstrijd van Ajax net voor de winterstop, waarin ook een blok werd gezet vanuit buitenspelpositie. En toen mocht het wel door, nadat Higler de beelden zelf bekeek. Nu heeft de scheidsrechter zelf niet eens naar de beelden gekeken. Dat bedoelt hij denk ik met willekeur.

19 januari 2019 om 14:48

Hij staat toch gewoon buitenspel? En neemt deel aan het spel? Terecht afgekeurd. Lekker janken.

Briljant hoe de VAR voor eerlijk spel zorgt, alle twijfel wegneemt en het tempo van de wedstrijd intact laat.

18 januari 2019 om 23:01

Is het geen optie om een team 3x de optie in een wedstrijd te geven om gebruik te maken van de VAR? Dacht dat IJshockey dit ook heeft, zo voorkom je gewoon oneerlijkheid als alleen de scheids die beslissing kan maken naar mijn mening.

18 januari 2019 om 23:19

Wat nou als je 3x fout zit.. en de 4e keer wel goed zit máár de scheids ziet het niet?

19 januari 2019 om 00:24

Dan moet je er gewoon beter bij nadenken de eerste 3x. Je weet diep van binnen heus wel 1op de 3 keer of iets echt iets is als speler, en als team of coach. Moet je niet op basis van 1speler laten bepalen

19 januari 2019 om 00:24

Dan had je dus die 3x beter na morgen denken...?

18 januari 2019 om 23:01

Is het geen optie om een team 3x de optie in een wedstrijd te geven om gebruik te maken van de VAR? Dacht dat IJshockey dit ook heeft, zo voorkom je gewoon oneerlijkheid als alleen de scheids die beslissing kan maken naar mijn mening.

Door een blok te zetten betrekt Koolwijk zich in het spel. De bal werd in zijn richting gespeeld. Daardoor 100% buitenspel, terecht afgekeurd.

Volkomen terecht in mijn ogen. Als hij daar had gestaan en terug gelopen was zonder de speler tegen te houden had ik het onzin gevonden maar nu neemt hij in buitenspelpositie deel aan het moment dus snap ik dat het afgesloten wordt. Wel ballen van die scheids om niet zelf te gaan kijken, zou altijd zelf het beeld erbij pakken

Was gewoon een terecht afgekeurde goal, dus in dit geval is het klagen onterecht, maar het neemt niet weg dat Joey Kooij dit jaar als VAR wel meerdere fouten beslissingen genomen heeft. Waarom niet gewoon goede oud-scheidsrechters als Jol en Van Der Ende als VAR gebruiken ipv een kwalitatief slechte Kooij

18 januari 2019 om 23:35

Dat soort scheidsrechters heeft nog een mening en voelen een wedstrijd aan. Dat mag tegenwoordig niet meer. Alles, maar dan ook alles moet precies via het boekje.

Zonder te wijzen naar een eventueel ander doelpunt. Op het moment dat hij vanuit buitenspel positie een blok zet, neemt hij deel aan het spel en daar heeft zijn ploeg voordeel van, dus is het een vrije trap tegen. Dat is toch niet vreemd. Het blok zelf hoeft niet eens een overtreding te zijn geweest, het moment dat hij het doet is het buitenspel dus klaar. Ik begrijp de frustratie, maar hij doet zelf wat fout, niet de VAR.

Mooi dat Ryen weer f met zn snavel erdoorheen komt kwekkeren maar de VAR is duidelijk de beste uitvinding van de knvb de laatste 5 jaat. Spel is er gewonweg eerlijker op geworden of mr koolwijk het er nu mee eens is of niet. Ga zo door knvb mjjn steun is er

Vanwege buitenspel terecht afgefloten. Maar als ie geen buitenspel had gestaan was er niks aan de hand geweest. Jammer voor hem. Maar dan mij mogen ze de VAR wel weer afschaffen. De ene keer is er wel wat en de andere keer niet. Het wordt er totaal niet beter op. En zoals deze week op TV die oud scheidsrechter ook zei: die spelers maken allemaal fouten, zoals al die mislukte schoten als profvoetballer, waarom mag de scheids dat dan niet? Want die VAR helpt ook niet. Het is maar net hoe het uit komt. En dat is niet de bedoeling.

19 januari 2019 om 00:47

Geef die VAR nou eens een kans! Het is net geïmplementeerd. Verwacht niet dat er geen enkele discussie meer zal zijn.... dat heb je toch ook niet als je met je vrienden een pot voetbal op TV aan het kijken bent (met herhalingen vanuit alle hoeken en standen)?. Overduidelijke fouten worden er over het algemeen uitgehaald. Je ziet toch ook hoe de VAR andere sporten eerlijker maakt. Waarom zou dat bij voetbal dan niet kunnen?

Koolwijk snapt er zelf geen pepernoot van blijkbaar.. Hij blokt zijn tegenstander, opzich geen probleem, maar doet dit in buitenspelpositie en neemt dus actief deel aan het snel, goal volledig terecht afgekeurd dus. Dankje Ryan, gewoon oerdom. Wij ziin er blij mee.. Dat kost je gewoon een goal. Want onze verdediger was zeer waarschijnlijk ook zonder blok nooit op tijd geweest om de goal te voorkomen.

De var gewoon afschaften nu durft er geen scheidsrechter meer wat tedoen of de var komt weer om de hoek kijken wordt er niet beter op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

9 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren