Vitesse wint doelpuntrijke confrontatie; VAR vertolkt hoofdrol

Vrijdag, 18 januari 2019 om

Vitesse is met een overwinning uit de winterstop gekomen. Het elftal van Leonid Slutsky won vrijdagavond op eigen veld een doelpuntrijke confrontatie van Excelsior: 3-2. Door de zege is de club uit Arnhem met 29 punten uit 18 wedstrijden voorlopig opgeklommen naar een vierde plaats in de Eredivisie. Excelsior blijft met 16 punten veertiende staan en dreigt later dit weekeinde flink te zakken op de ranglijst.

Vitesse legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. De Arnhemmers begonnen uitstekend aan het duel en namen al na zes minuten voetballen de leiding. Navarone Foor combineerde fraai met Alexander Büttner en Bryan Linssen, waarna eerstgenoemde doelman Alessandro Damen van dichtbij het nakijken gaf met een laag schot: 1-0. Excelsior werd daarna bij momenten overrompeld, maar kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd.

Dat leek na een halfuur te resulteren in de gelijkmaker van Jurgen Mattheij. De verdediger kopte knap raak uit een vrije trap van Luigi Bruins, maar het doelpunt werd na raadpleging van de videoscheidsrechter (VAR) uiteindelijk afgekeurd, doordat ploeggenoot Ryan Koolwijk zich in buitenspelpositie bevond en kennelijk voordeel haalde uit die situatie. Enkele minuten later was het aan de overzijde wel raak voor Vitesse. Martin Ödegaard bracht de bal vanuit een hoekschop in het strafschopgebied van Excelsior, waarna Linssen met het hoofd doel trof.

Excelsior begon ondanks de 2-0 achterstand vol goede moed aan de tweede helft en wist vrij snel een aansluitingstreffer te produceren. Marcus Edwards beproefde van net buiten het strafschopgebied zijn geluk en zag zijn uithaal uiteindelijk in de benedenhoek ploffen. Trainer Adrie Poldervaart probeerde zijn elftal vervolgens met het inbrengen van Mounir El Hamdaoui van nieuw elan te voorzien, maar halverwege de tweede helft wist Vitesse zijn voordelige marge van twee toch weer in ere te herstellen. Na opnieuw voorbereidend werk van Ödegaard wist ditmaal Maikel van der Werff met het hoofd te scoren.

Het bezoek uit Kralingen had echter vrijwel onmiddellijk een nieuw antwoord paraat: Jerdy Schouten zorgde slechts twee minuten na de treffer van Van der Werff met een heerlijk afstandsschot voor de 3-2. Mikael Anderson en Anouar Hadouir betraden daarna nog als invallers het veld, maar het duo wist Excelsior uiteindelijk niet meer aan een gelijkmaker te helpen. Sterker nog: Vitesse kreeg via Richonell Margaret in de slotfase nog de beste kansen, maar hij wist zijn debuut voor de Arnhemmers uiteindelijk niet op te luisteren met een treffer.


Poll

Begrijp jij dat het doelpunt van Jurgen Mattheij werd afgekeurd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Misschien is het een idee om een petitie te houden om Beerens uit de basis te laten. Man wat heeft die er weinig zin in. Dat afleggen op Margaret... had de 4-2 moeten zijn.

Winst, mooi, maar blij totaal niet

Edit: 2e helft toen Linssen er uit ging en Buttner op linksvoor kwam, zag je ineens hoe belangrijk de vleugels zijn. Met Beerens en Linssen zit er totaal geen diepte in, nu kwamen er heel veel aanvallen van de linkerkant.

18 januari 2019 om 22:05

Had die petitie opgestart toen Beerens werd aangetrokken. Dat sloeg namelijk al nergens op. De droom van iedere linksback. Een directe tegenstander die je een paar keer per wedstrijd kan laten lopen omdat er toch niks uitkomt.

18 januari 2019 om 22:18

Op zich met zijn voorzetten is het geen gekke aankoop geweest. Maar hij speelt volgens mij 'Walking Football'.

19 januari 2019 om 08:52

Eens.. wat de intentie is geweest ban Vitesse begrijp ik hierin dan ook niet. Rachica verkopen en een trage oude flankspeler terug halen

18 januari 2019 om 22:06

Die beerens is ook zo slecht hé. Niet te geloven dat jullie die jongen hebben laten gaan naar Heerenveen.

18 januari 2019 om 22:16

Denk dat je Van Bergen bedoeld. Die was ook niet echt fantastisch, Maar beter dan wat Beerens laat zien

18 januari 2019 om 22:33

Komt bij Heerenveen beter tot z'n recht dan bij Vitesse. Waar dat aan ligt weet ik niet precies, maar zorgt in ieder geval voor mee dreiging

18 januari 2019 om 23:06

Ødegaard ook 2 assist

Wat was het weer om te janken, ik heb 10 goeie minuten gezien(eerste 10), daarna vloeide het weer heel snel weg. Beerens heeft werkelijk 0 toegevoegde waarde, Serero blijft maar tussen de 2 centrale verdedigers de bal halen(mag best 15 meter verder) en waarom Clark maar kansen blijft krijgen snap ik ook niet. Die is echt met onwijs veel geluk prof voetballer geworden.. Die kan er echt helemaal niks van. Daarnaast valt het me op dat het gemor van het publiek(Die weer een goede steun in de rug waren..NOT) zijn werking op t elftal heeft, wat er gelijk net zo nerveus bij loopt als Slutsky. Ook het publiek kan er voor zorgen dat je elftal door een moeilijke fase kan komen. Dat er geen speler bij hoeft is voor mij echt onwerkelijk. Voor de rest zie ik ook nooit communicatie in het veld, nergens op reageren of een simpel duimpje omhoog na het proberen van een speler diep te sturen. Ook dat werkt niet mee. Er moet dus een echte leider in het team komen.

18 januari 2019 om 22:23

Je kunt als publiek zeker een steun in de rug zijn, dat ben ik met je eens. Alleen hoe kun je 'parkeer de bus' spelen tegen met alle respect Excelsior? We zitten naar kl*tevoetbal te kijken. Ik wil wat zien! Die Margaret heeft in die 15 minuten meer gelopen dan Darfalou in 75 minuten. Echt belachelijk hoe weinig die woestijnvos voor elkaar krijgt in een duel.

Jammer dat Margaret die slechte bal van Beerens er niet meer in kon krijgen. Dat jonge jochie verdiende het om te scoren. Publiek leefde daar ook van op.

19 januari 2019 om 08:54

Darfalou moet bij een ploeg spelen die counter voetbal speelt. Buiten zijn snelheid is hij vrij weinig waard. Margaret erg gecharmeerd van! Durft loop acties te maken

18 januari 2019 om 22:42

Waarom serero tussen die 2 verdedigers komt snap ik ook niet. De laatste 4 wedstrijden onder sturing vorig seizoen mocht dat niet, en dan zie je meteen zijn meerwaarde. Dat Clark vandaag de kans kreeg snap ik wel, dan kan Büttner naar de vleugel. Al is het wel erg pijnlijk dat de beste optie op de vleugel een back is

19 januari 2019 om 00:18

Je krijgt wat je verdient, ik bedoel 13.000 supporters op de tribune? Dat is nog minder dan bij PEC.

19 januari 2019 om 01:01

Bij PEC zit er ook geen 13000 man (meer) dit seizoen...

19 januari 2019 om 12:05

Zit gewoon gemiddeld tegen de 13500 dus ik weet niet waar je het over hebt? Wederom een stijging tov vorig seizoen.

Perugia
Mooi duel, Vitesse terecht gewonnen?
Ik vond het maar een matige pot. Vitesse zit ook totaal geen voetbal in, hangt een beetje als los zand aan elkaar en was iets beter in het afronden van wat er bij beide ploegen achterin fout ging.
Met het materiaal wat nu op het veld staat zie k ze niet hoger dan plek 6 eindigen en achterin is zeker versterking nodig

18 januari 2019 om 23:12

Ik typ ook niet 'goed duel', maar mooi. Vitesse een aantal mooie aanvallen zien doen, combinaties. Veel doelpunten gezien waarvan een aantal mooie. Een VAR moment en het bleef spannend. Slordig maar spannend. Ik ben vermaakt. Mooi duel, Vitesse terecht gewonnen.

19 januari 2019 om 01:02

Vind jij AZ en Utrecht beter dan? Ook die ploegenaten werkerlijk niets zien qua voetbal...

Wel de 3 punten maar het was weer niet om aan te zien! Totaal geen passie helemaal niks! Dit heeft ook de doorslag op het publiek 🤭 lijkt wel of ik bij een volleybal wedstrijd zit. Schaam me soms kapot als Vitesse supporter en helemaal met dat sfeervak 😂 wat een grap zeg!!

18 januari 2019 om 22:36

Het nut van dat sfeervak snap ik ook niet. Komen een kwartier voor de wedstrijd aanzetten en je hoort ze amper.

1e 15 minuten waren leuk om te zien, daarna zakte het ver weg. Bij de afgekeurde 1-1 merk je het gemis aan VAR interactie in het stadion. Geen idee waarom de goal afgekeurd werd, nog steeds niet overigens, maar moet het nog terugkijken. 2e helft vond ik erg leuk met kansen aan beide kanten. Beerens was aan Vitesse kant de slechtste vond ik. Hoevaak hij de bal verliest of verkeerde keuzes maakt. Pff. Dat afleggen, leuk dat je zo'n jongen z'n goal gunt bij het debuut, maar doe het dan zuiver, of schiet zelf. Voor de wedstrijd was het leuk dat Excelsior met een juweel van een goal op 3-2 komt binnen 2 minuten. Voor m'n hart was het minder. 3-2 wel terechte uitslag, al wat 3-3 ook terecht geweest.

18 januari 2019 om 22:40

De verklaring is buitenspel van Koolwijk. Omdat hij een blok zette, deed hij mee aan het spel terwijl hij op het moment van spelen buitenspel stond.

19 januari 2019 om 09:32

Alleen de VAR en scheids wisten waarom de goal werd afgekeurd. Waardeloos. Uitleg was meer dan op zijn plaats geweest.

19 januari 2019 om 20:27

Dat ben ik helemaal met je eens, het publiek moet nu maar gissen wat er aan de hand is.

Het is ook een punt waar de Knvb mee bezig is, ze zijn aan het overwegen om, net als in het Amerikaanse voetbal, het publiek in te lichten over de VAR beslissingen en de motivatie erachter.

Ik hoorde van der Werff net op de radio. Niks aan de hand, alleen die twee goals die niet mogen.

Maar er is wel degelijk wat aan de hand. Het gebeurd namelijk weer dat Vitesse totaal instort nadat ze op voorsprong komen en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Het is er helaas dus nog niet uit.

Na de 1-0 lopen ze achteruit, zakt het tempo naar een dramatisch punt. Eduaro helpt daar ook aan mee door verschrikkelijk lang te wachten met de uittrap.
Ze geven de tegenstander weer de gelegenheid om in de wedstrijd te komen.
Dat gebeurd echt veel te vaak, wat is dat toch?
Kwaliteit, onzekerheid of de spelopvatting van Slutsky?

18 januari 2019 om 23:57

Onzekerheid sowieso. Dat krijg je als je bij elk kleine foutje een fluitconcert over je heen krijgt. Ik ben er oprecht van overtuigd dat het publiek in Arnhem een negatieve invloed heeft op het spel. Altijd dat gefluit, gescheld, gemor. Het helpt niet, het werkt tegen. Mensen moeten er eens een keer mee ophouden. Ik zit op Zuid, en het gescheld vliegt je om de oren. Bij de Graafschap uit werden de spelers voor de vreselijkste dingen uitgemaakt vanwege een minder goed geschoten schot. Ik begrijp er werkelijk niks van, mensen die dat doen.

19 januari 2019 om 00:13

Ik ben het met je eens dat we het in Arnhem positiever in moeten gaan zien en ze daarmee ook steunen. Echter, je betaalt een grote smak geld om dit überhaupt te mogen zien in een stadion. Dan wil je ook wat zien waar je trots van wordt, toch? Het ziet er de laatste 2 jaar niet meer uit, het voetbal is slecht en mensen zijn het beu, dus ik kan ze wel begrijpen. Het volledig uitschelden van een persoon daarentegen dan weer niet (het zijn ook maar mensen moet je maar denken).

19 januari 2019 om 05:49

Nou, misschien om dat je van een profvoetballer mag verwachten dat ie een bal fatsoenlijk kan schieten. Heb je dat afstandsschot van Clarke gisteren gezien?? Wat een grap. Het niveau is niet om aan te gluren meestal. En ik weet heel zeker dat dát en het beleid in het Gelredome de reden is dat er nog maar 13000 zitten.

19 januari 2019 om 06:03

Bij de Graafschapschap uit speelde je tegen de nummer laatst van de Eredivisie. En die moet je gewoon winnen. Als Vitesse ieder seizoen aangeeft dat ze naar de 3e plek willen en vervolgens in de winterstop kansloos achterstaat op die derde plek, ieder seizoen weer. Ja, dan ben je teleurgesteld als supporter. Hou dan je grote mond dicht en probeer gewoon uit te spreken dat je minimaal de play offs wilt bereiken. En zo'n minder schot tijdens een wedstrijd, dat is heus niet de eerste keer. Want dan fluiten ze echt niet zo snel. Feit is dat je voor de West tribune rond de dugouts wel minimaal 50 euro betaalt voor een kaartje. Dan ben je toch niet helemaal lekker als je ziet wat je te zien krijg. Supporters hebben gewoon vaak gelijk. Die zijn niet gek.

19 januari 2019 om 06:46

Geertje, Ik vind het ook belachelijk dat die kaarten op West zo duur zijn. Aan de overkant betaal je voor dezelfde hoogte 25 (wat ik ook al veel vind voor wat we te zien krijgen). Het is gewoon niet aantrekkelijk voor dagjesmenssn

Odegaard toch weer 2 assist, maar toch praat niemand erover, of speelde hij niet echt denderend?

Weer een typische Slutsky wedstrijd waarbij het spel niet geweldig was, maar individuele kwaliteit de doorslag heeft gegeven. Wel erg leuk om de Berezutskiys weer eens te zien. Zonde dat ze nog niet even een jaar waren doorgegaan, want zij zouden nog altijd een verbetering zijn ten opzichte van het huidige centrum.

19 januari 2019 om 09:09

Dat zat ik ook te denken, wat als je die 2 if 1 vd 2 in het centrum zet, kan niet slechter dan Thelander...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie

27 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren