Kluivert en Karsdorp krijgen goed nieuws van trainer Di Francesco

Vrijdag, 18 januari 2019 om 15:25Tim Siekman • Laatste update: 15:28

Rick Karsdorp en Justin Kluivert mogen zaterdag mogelijk wederom in de basis starten bij AS Roma. Beide Nederlanders mochten in het gewonnen Coppa Italia-duel met Virtus Entella (4-0) in actie komen en trainer Eusebio di Francesco geeft vrijdagmiddag aan dat de verdediger en aanvaller een goede indruk achterlaten.

Zaterdag speelt Roma thuis tegen Torino en Di Francesco belooft dat Kluivert een basisplek krijgt. “Justin is momenteel beter in vorm dan Stephan El Shaarawy en krijgt de voorkeur. El Shaarawy traint pas vanaf dinsdag weer mee, dus ik denk dat Kluivert een plek krijgt.” Karsdorp kan na zijn goede wedstrijd van maandag rekenen op speelminuten, zo lijkt het.

“Karsdorp is een goede optie voor de basis, het wordt Davide Santon of hij. Het heeft op dit moment namelijk weinig zin om veel te veranderen, want we spelen iedere wedstrijd steeds een beetje beter.” Karsdorp speelde maandag voor het eerst negentig minuten voor de Italiaanse club. Kluivert maakte indruk in het bekerduel door twee assists te verzorgen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door berliner80)

Mooi dat hij wat meer kansen krijgt. Als hij een mooie serie kan neerzetten kan hij zich goed ontwikkelen. Ook voor het Nederlands elftal is dat belangrijk. Zou zomaar kunnen dat hij er dan in 2020 bij is.

18 januari 2019 om 15:56

Ik zie hun bijde wel in 2020 bij de NL selectie elftal zitten maar dat hoeft niet zo zeer te zijn omdst ze zo geweldig zijn maar meer omdat dr geen enkele concurentie te bevinden is. Hope i am very wrong maar k zie ze bij de verzuipen in de italiaanse massa

18 januari 2019 om 16:01

Ja rechtsback heb je wel veel spelers die in aanmerking komen, maar een echte uitblinker is er niet. Ik vind Kluivert wel een andere speler dan de andere buitenspelers. Dus lijkt me altijd goed om hem erbij te hebben.

18 januari 2019 om 16:24

Voor Karsdorp ben ik het tot op zekere hoogte eens, (Tete, Janmaat en Hateboer, maar vind ik niet per se heel veel beter of slechter) maar voor Kluivert lopen wel de nodige (potentiële) concurrenten rond. Depay, Promes, Groeneveld, Chong (in potentie), Bergwijn, Zirkzee en Redan.

18 januari 2019 om 17:22

Zie jij Zirkzee met zijn 1.95 al over de vleugel denderen? Ik niet namelijk. Redan snap ik vanwege zijn geringe lengte nog wel maar Zirkzee?

18 januari 2019 om 17:27

Zirkzee is een rasechte spits inderdaad. Maar ben het wel eens dat er voldoende concurrenten lopen voor Kluivert, waarvan er een aantal nog wel uberhaupt eerst moeten doorbreken.

Heerlijk Kluivertje zit echt heel dicht tegen een basisplek aan, ik vindt dat hij Neres voorbij is gestreefd en is ook nog is 2 jaar jonger.

18 januari 2019 om 15:31

Ik was als supporter helemaal niet blij met hoe hij is vertrokken, maar zo’n type buitenspeler als hij heb je bij Ajax niet rondlopen. Neres haalt de achterlijn ook wel maar die speelt nu meer op 10.

18 januari 2019 om 16:25

Dat heeft niks met te kwaliteiten van Neres te maken, maar meer met de tactiek van Ten Hag die Ziyech een vrije rol op rechts geeft.

Had eerlijk gezegd niet verwacht dat Kluivert in zijn eerste jaar regelmatig mocht spelen. Schat hem best hoog in, maar bij de selectie van Roma is de concurrentie echt groot.

Is Florenzi normaal gesproken eerste keus op rechtsback?

18 januari 2019 om 15:37

Normaliter wel, maar Florenzi kan ook meer dan prima op het middenveld uit de voeten. Juist het middenveld vind ik bij Roma niet meer zo sterk met het verlies van Nainggolan. Ik denk dus ook dat Florenzi het middenveld moet gaan versterken.

18 januari 2019 om 15:41

Deze trainer rouleert zoveel je wordt er misselijk van. Manolas Fazio Dzeko en Under en de keeper natuurlijk spelen haast altijd.
Maar de rest verandert per week. Florenzi speelt soms op het middenveld soms op de vleugel soms als back soms speelt santon weer.
Laatste tijd probeert de trainer minder te wisselen en dat heeft effect.
Maar begin van het seizoen echt elke week elke wed een andere opstelling.

Kluivert komt wel aan zijn minuten. ik vind hem in potentie nog steeds een van de grootste Nederlandse talenten dus hopelijk is hij belangrijk en mag hij straks steeds meer minuten maken. een goede linksbuiten kunnen we ook in Oranje heel goed gebruiken

de speelminuten voor Karsdorp zijn natuurlijk ook mooi. na Dumfries vind ik hem in potentie de beste Nederlandse rechtsback

18 januari 2019 om 19:16

Als dit soort spelers weer op niveau komen wordt de kracht van Oranje groter en groter. Zelf schat ik Karsdorp zelfs wel hoger in dan Dumfries. Is voetballend veel beter. Verdedigend laten ze beide nog wel eens steken vallen

Ik vind zelf bergwijn beter dan kluivert op dit moment, Alleen in potentie ontlopen ze elkaar niet veel naar mijn mening, Ik hoop dat deze jongen het waar kan maken. net zoals bergwijn. meer opties voor Nederland.

18 januari 2019 om 15:39

Bergwijn is wel 2 jaar ouder dan Kluivert. Kluivert speelt de laatste tijd prima en ook genoeg in Italie. Bergwijn speelt alles, weliswaar in Nederland. Ik denk dat beide prima bij het NL elftal kunnen zitten, hoewel Kluivert nog jong is. Overigens zijn het beide wel echte dribbelaartjes met een prima rechterbeen.

18 januari 2019 om 15:52

@jaouadamhaouch

ik vind Bergwijn vooral indrukwekkend in de Eredivisie. in Oranje en in de Champions League heb ik hem weinig potten zien breken, dus ik twijfel of hij wel zo veel beter is als Kluivert op dit moment, terwijl Bergwijn toch 2 jaar ouder is dus eigenlijk veel verder had moeten zijn als Kluivert in zijn ontwikkeling

Hopelijk gaan Kluivert en Karsdorp schitteren bij Roma. Als back heb ik Karsdorp altijd hoog zitten. Aanvallend is hij zo goed. Een fitte Karsdorp is in mijn ogen de vaste rechtsback van oranje met Dumfries erachter. En hoe mooi is het dat Kluivert steeds meer aan het spelen toe komt en het blijkbaar laat zien in de ogen van de coach. Het valt me sowieso op dat ik laatste tijd ook minder negatief geluiden hoor over Kluivert. Mooi dat de monden gesnoerd beginnen te worden. Kluivert op links in oranje en Bergwijn op rechts. Wat een aanval zou dat zijn over paar jaar!

18 januari 2019 om 15:53

Als ik de kandidaten voor rechtsback zo zie, dan hebben we echt veel keus. Karsdorp, Janmaat, Dumfries, Tete en (mits weer fit) Veltman zijn allemaal serieuze opties, terwijl ook De Ligt daar zou kunnen spelen naast een Van Dijk-De Vrij centrum. Fosu-Mensah eventueel ook nog, maar die zit in een slechte periode. Dat geeft Koeman in elk geval veel keus, welke tactiek hij ook wil spelen.

18 januari 2019 om 15:57

@hangover96

Veltman vind ik absoluut geen serieuze optie voor Oranje, eigenlijk niet eens een serieuze optie voor Ajax. Tete is ook niet meer de Tete van een tijde terug en Janmaat is bruikbaar maar ook geen geweldenaar. Dumfries en Karsdorp lijken mij de beste opties voor Oranje, mits Karsdorp weer zijn oude niveau weet te halen na zijn blessureleed

18 januari 2019 om 15:59

Moet je vooral niet doen hoor, De Ligt is nu al een geweldige centrale verdediger en daar moet je hem vooral laten staan, ook al gaat dat ten koste van de Vrij. Dumfries deed het als rechtsback geweldig toen hij speelde voor het Nederlands Elftal dus ik zou hem daar momenteel neerzetten, maar Karsdorp en Tete zijn ook zeker opties.

18 januari 2019 om 15:59

En dan denk ik toch dat het tussen Karsdorp en Dumfries gaat in de selectie. Tete lijkt een zekerheidje bij Koeman, mits hij meer aan spelen toekomt. Een aanvallende en verdedigende back wil hij volgens mij graag hebben. Dan ben ik oprecht benieuwd wat het gaat worden als Karsdorp zijn oude niveau weer haalt en Dumfries lekker doorstoomt.

18 januari 2019 om 16:08

Waarom zou je op dit moment De Ligt opstellen ipv De Vrij in Oranje als dat je wedstrijden gaat kosten? In vriendschappelijke interlands boeit dat niet zo en is er wel wat voor te zeggen maar in de echte kwalificatie/toernooien zal je toch presteren boven ontwikkelen moeten zetten.

Da's hetzelfde als bv Kluivert versus Depay, een absoluut toptalent die we moeten koesteren en het is ongetwijfeld beter voor zijn ontwikkeling om Kluivert op linksbuiten te zetten maar gaat die daar wel zo goed presteren als Depay?

18 januari 2019 om 17:01

Die concurrentiestrijd binnen oranje is denk ik alleen maar goed, het is toch een luxe om de vrij op te kunnen stellen als de ligt of van dijk geblesseerd raakt? Daarom ben ik ook zeker blij dat karsdorp en kluivert nu wat vaker aan spelen toe lijken te komen bij Roma. De rechtsachter positie lijkt dan ook goed bezet te zijn in oranje (karsdorp, dumfries, janmaat, tete).

De enige positie in oranje waarover ik mijn twijfels heb is de spits positie en linksachter. Ik vraag mij dan ook af of koeman toch niet willems moet oproepen om van speelwijze te kunnen veranderen als oranje in de laatste fase nog wat wil forceren met luuk de jong of weghorst. Ik hoop voor de spitspositie dan ook dat locadia zich toch nog gaat bewijzen of dat redan over niet al te lange tijd toch gaat doorbreken.

18 januari 2019 om 17:20

Ja, linksachter is nog wel puzzelen. Zelf hoop ik dat Haps lange tijd fit blijft, want ik vind hem echt een uitstekende optie voor de linksbackpositie. Heb zelf geen idee hoe Willems het op het moment doet, maar lijkt er toch niet voor niets steeds niet bij te zitten.

Verder ben ik het natuurlijk wel eens dat concurrentie alleen maar goed is natuurlijk.

Wat hebben veel mensen hem toch verafschuwd en wat zou hij toch alleen maar op de tribune plaatsnemen. Kijk nu eens, dat is al flink bijgesteld.

Het lijkt wel of Kluivertje die haat heeft gebruikt als motivatie. Moet vooral zo doorgaan!

Mooi dat ze het allebei goed doen. Kluivert is verguisd bij zijn vertrek, maar maakt toch meer minuten dan de meesten gedacht hadden en doet het erg goed. Het is een toptalent en laten we als Nederlanders vooral hopen dat hij dat gaat bevestigen.

Voor Karsdorp is het goed dat hij eindelijk over alle blessures heen is, weer bij de selectie zit zonder ruzie met de trainer of medespelers en nu zelfs tegen een basisplaats aan komt. Het talent heeft hij, als hij zich eenmaal in het elftal weet te knokken, denk ik dat hij er best in kan blijven.

Mooie opsteker voor Karsdorp. Hoop van harte dat hij fit blijft en het komende half jaar minuten kan (blijven) maken. In mijn ogen toch dé back voor Oranje met zijn drive, voetballend vermogen, snelheid en felheid, maar dan moet hij het eerst toch weer gaan laten zien.

18 januari 2019 om 19:28

Zou ook goed voor Feyenoord zijn om weer eens een speler te hebben die slaagt in het buitenland.
Fans klagen altijd op van Geel dat de transfersommen laag zijn, maar je hebt toch echt spelers nodig die in het buitenland slagen om de volgende keer meer te kunnen vragen.

18 januari 2019 om 19:59

Jup, helemaal mee eens. Succesvolle overstappen lijken toch dubbel zo goed mee te tellen bij transferonderhandelingen. Karsdorp en Kongolo hadden na het rijtje de Vrij en Indi, etc. toch wel degenen moeten zijn die al een vaste plek hadden bij hun volgende club om voor de club naam te maken. Kongolo maakt inmiddels gelukkig wel naam bij Huddersfield, hopelijk kan Karsdorp nu ook eindelijk volgen. Zou prachtig zijn.

18 januari 2019 om 22:07

ze hebben inderdaad allebei potentie en zijn voor verdedigers nog jong genoeg om mooie stappen te maken. Rond hun 23e-24e worden verdedigers meestal echt constant en goed. Dat moment is voor hen nu aangebroken. Ik hoop dat ze het waar kunnen maken.

Karsdorp is in potentie nog steeds een hele goede back, heeft natuurlijk die rotblessure gehad en zat daarna gewoon niet goed in zijn ritme (en vel, gezien je niet zomaar een aanvaring hebt met je trainer). Als hij ritme op kan doen en blessurevrij blijft is hij voor Oranje een goede optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli1512
4.AS Roma127
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
IbañezVerdediger50
R. KarsdorpVerdediger50
G. ManciniVerdediger50
B. CristanteMiddenvelder51
H. MkhitaryanMiddenvelder51
L. PellegriniMiddenvelder53
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

39 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AS Roma 5 0 0 0
2020/2021 AS Roma 34 1 2 0
2019/2020 Feyenoord 15 1 1 0
2018/2019 AS Roma 11 0 1 0
2017/2018 AS Roma 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Tammy Abraham voorkomt nieuw puntenverlies José Mourinho

AS Roma heeft donderdagavond een minimale zege geboekt in de Serie A. In het Stadio Olimpico genoten de Romeinen tegen Udinese halverwege al een voorsprong, die in het tweede bedrijf niet...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren