Ten Hag in onzekerheid: ‘Hij staat op eenzame hoogte in Nederland’

Vrijdag, 18 januari 2019 om

Ajax hervat zondag de jacht op koploper PSV met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Erik ten Hag moet het bij het duel met de Friese club zonder Nicolás Tagliafico doen. Ook de inzetbaarheid van André Onana is twijfelachtig, zo laat de trainer van de Amsterdamse club vrijdagmiddag weten op de persconferentie.

“Onana is ziek naar huis gegaan. Hij voelde zich vanwege hoofdpijn niet in staat om te trainen. Gelukkig hebben we nog twee dagen. Ik maak me vooralsnog geen zorgen”, aldus de trainer, geciteerd door Voetbal International. “Ik zou hem niet graag missen, hij staat op eenzame hoogte in Nederland. Maar ik heb ook een goede vervanger”, refereert de trainer aan Kostas Lamprou.

Ten Hag geeft aan dat Tagliafico niet beschikbaar is vanwege een knieprobleem, opgelopen tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten. De oefenmeester noemt Daley Blind, Noussair Mazraoui en Daley Sinkgraven als opties als linksback. “Eind 2018 was hij pas weer écht trainingsfit, nu gaat hij richting wedstrijdfit”, zegt Ten Hag over Sinkgraven, geciteerd door Ajax Showtime. “Hij kan uitstekend uit de voeten als linksback. In ons spel zijn onze vleugelverdedigers vaak middenvelders of zelfs aanvallers.”

Maximilian Wöber is geen optie meer voor Ten Hag, aangezien de Oostenrijker is verkast naar Sevilla. De verdediger lag goed in de groep, stelt de trainer. “Dan is het natuurlijk altijd een gemis. We gunnen hem deze transfer ook. Hij gaat naar een mooie club in een prachtige competitie.” Ten Hag laat op de site van Ajax weten tevreden te zijn over aanwinsten Lisandro Magallán en Lassina Traoré.

"Magallán maakt een uitstekende indruk. Hij bevestigt het beeld dat we van hem hadden gekregen na alle scoutingreizen. Traoré doet het ook ontzettend goed. Hij is jong, een groot talent. We wilden hem eigenlijk al vorig jaar naar Amsterdam halen, maar dan mocht toen nog niet. Lassina zal eerst bij Jong Ajax beginnen om zo een beetje te kunnen wennen”, besluit Ten Hag.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax-sc Heerenveen?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door marchello020)

Nou op eenzame hoogte is wel beetje minachtend tegenover Zoet. Volgens mij hebben ze dit jaar nagenoeg dezelfde statistieken.

18 januari 2019 om 14:27

Wat betreft de Eredivisie, in de UCL steekt Onane erboven uit (los van de uitwedstrijd in milaan van Zoet..)

18 januari 2019 om 14:32

Ja, maar menig keeper kan zijn UCL statistieken wel omhoog trekken met potjes tegen Aek. Dat telt ook mee.

18 januari 2019 om 14:36

Tegen AEK had Onana juist niet heel veel te doen. Onana was juist een puntenpakker tegen de sterkste in de groep (bayern).

18 januari 2019 om 14:44

In 't artikel word toch aangegeven dat over Nederland gaat

18 januari 2019 om 14:55

- hij staat op eenzame hoogte in Nederland -

Naar mijn weten speelt Ajax ook in Nederland. Dat het een Europese wedstrijd betreft wil niet zeggen dat hij dan niet meer de beste keeper is die in Nederland actief is ;-)

18 januari 2019 om 15:02

@psvgek95 ik vind zoet er juist bovenuit steken in de CL. Zoet keepte geweldig tegen Tottenham, inter uit en de achtste finales tegen Atletico was zijn beste wedstrijd op CL niveau. Onana maakt iets meer foutjes, maar is over het algemeen wel een betere keeper.

18 januari 2019 om 15:05

Wat een domme opmerking. Juist in de CL heeft Zoet goed gepresteerd, op de thuiswedstrijd tegen Inter na. Pochettino was vol lof over hem, zoals eerder o.a. Simeone dat al was. Het verschil tussen Zoet en Onana zit hem vooral in de potentie die Onana natuurlijk ontegenzeggelijk veel meer heeft

18 januari 2019 om 16:10

Tegen Benfica was het dan weer de oude Onana, onzeker en wijfelend.

18 januari 2019 om 16:33

Daar doe je Onana mijns inziens tekort mee. Hij was in die wedstrijd wel wisselvallig, maar was het niet juist Onana die Ajax met een geweldige redding in de slotminuut behoedde voor een nederlaag.

18 januari 2019 om 17:08

En ook qua foutjes heeft Zoet al een aardig lijstje, ook in de voorronde was Zoet niet goed. Onana maakt minder fouten, maar heeft een zeer risicovolle speelstijl.

18 januari 2019 om 14:31

Zoet is een gemiddelde clubkeeper die degelijk aan zijn wedstrijden komt. Echter is het tekenend dat er eigenlijk nooit serieuze belangstelling is geweest, afgezien van wat geruchten over een Napoli en Benfica. Een Onana is veel jonger, veel meer potentie en zie ik bovendien wel naar een club gaan die om de prijzen speelt in 1 van de topcompetities. Een Barca of Juventus is misschien overdreven, maar bij een Arsenal, Napoli of Dortmund zie ik hem op termijn echt wel onder de lat staan. In het hedendaagse voetbal is meevoetballen immers steeds belangrijker voor keepers en laat dat nu net 1 van zijn sterkste punten zijn.

18 januari 2019 om 14:38

Voor een Napoli zou het wat kunnen zijn. Arsenal en Dortmund gaan geen interesse tonen of hij gaat daar door de mand vallen. Ik zie hem wel bij een Franse of Turkse topploeg komen. Helaas niet meer dan dat. Goede keeper met de juiste uitstraling, maar hij mist net dat laatste stapje. Qua mentaliteit en werklust. Engelse rechterrijtje zal ook nog lukken.

Als Zoet bijvoorbeeld zijn kwaliteiten had, dan was dat Dortmund of Arsenal materiaal geweest. Vooral met mentaliteit te maken. Let maar op.

18 januari 2019 om 15:05

Daar gaat dit artikel toch helemaal niet over? Ten Hag zegt dat Onana op dit moment in Nederland op eenzame hoogte staat, en dat is gewoon niet waar want er zit momenteel weinig verschil tussen Onana en Zoet. Ik ben het met je eens dat Onana meer potentie heeft, maar dat is hier niet relevant.

18 januari 2019 om 15:28

Een turkse topploeg? Onana? Hahahaha hou op man, waarom zou Onana een stap omlaag doen? En hoezo gebruik jij “turkse topploeg” en “franse topploeg” in één zin? Ben je toevallig een turk?

18 januari 2019 om 17:10

1, Ja klopt, de eerste reageerder laat deze topic meteen over Zoet - Onana gaan

2. Nee, Onana is een klasse beter dan Cilissen, Cilissen is een klasse beter dan 20 andere keepers in Europa, en dan komt Zoet, ergen s tussen de andere 200

18 januari 2019 om 14:34

Zoet was vorig jaar de betere, maar dit seizoen is Onana wel met afstand de beste keeper in de Eredivisie. Vooral in de CL waren de verschillen heel erg groot. Ook bij Oranje valt Zoet structureel door de mand.

18 januari 2019 om 14:43

Kijk de wedstrijd psv ajax maar eens terug hoe geweldig Onana daar aan 't keepen is. Verschil in de ed is niet zo groot als jij hier doet geloven. Tsjah oranje is moelijk oordelen, heeft hij ooit 4 wedstrijden achter elkaar mogen keepen?? Heeft nooit 't vertrouwen gekregen

18 januari 2019 om 14:53

Tja dat is selectief een wedstrijd eruit pikken en daarop iemand beoordelen. Dat is hetzelfde als een hele slechte wedstrijd van Messi of Ronaldo eruit pikken en dan op basis van die wedstrijd beoordelen dat ze eigenlijk helemaal niet zo goed zijn.

Je moet iemand over een langere periode beoordelen. Ik denk dat neutrale supporters en de internationale scouts Onana het beste vinden.

18 januari 2019 om 14:54

Voor zover ik het me kan herinneren waren de doelpunten absoluut niet te wijten aan Onana. Ik weet dat je voor PSV bent, maar verschillende bondscoaches hebben de voorkeur aan Cillissen gegeven boven Zoet. Dat zegt toch ook genoeg.

18 januari 2019 om 15:00

Cijfers van Zoet in Oranje:

Zoet 9 basisplaatsen bij Oranje
5x verloren
2x gelijk
2x winst

18 januari 2019 om 15:07

Iemand over langere periode willen beoordelen en dan de CL als argument noemen...

18 januari 2019 om 19:02

Goede reactie finalvoetbal. Goed onderbouwd ook. Welk punt wil je precies maken? Dat elke verloren wedstrijd die verloren is door zoet? In de eredivisie hebben ze allebei 8 goals tegen en hoeveel interlands heeft onanan gespeeld? Precies 4 minder dan zoet. Dus wat een waardeloze reactie zeg

18 januari 2019 om 16:49

Gelukkig is de quote uit zijn verband gerukt omdat Voetbalzone een woord heeft weggelaten, zoals eerder aangegeven zegt ten Hag, bijna op eenzame hoogte.

Kortom, we discussieren lekker over niks. Er is namelijk niet minachtend gedaan t.o.v Zoet.

18 januari 2019 om 17:05

Het hele topic gaat nu over Zoet

Kom op jongens, een middelmatige eredivisie keeper zonder enige uitstraling

Het topic ging over Onana, een wereldkeeper in potentie

18 januari 2019 om 19:04

Haha dat je over zijn naam begint raakt kant nog wal. Middelmatige keeper die allebei 8 goals tegen hebben dus wat steekt hij erboven uit pfff. En Tsja potentie dat weten allemaal hoe dat kan aflopen. Potentie heb je weinig aan als je het niet waar maakt

Ontzettend benieuwd naar Sinkgraven op linksback. Deed het daar voor zijn blessure naar behoren en oogde de laatste wedstrijden erg gretig. Blijkbaar wedstrijdfit, dus laat hem maar lekker beginnen Erik!

18 januari 2019 om 14:29

Precies, niks mis met Sinkgraven. Kreeg veel kritiek maar heeft het altijd erg redelijk gedaan. Het is gewoon een leuke voetballer.

18 januari 2019 om 16:09

Ik ben heel huiverig. De wedstrijd tegen roda was van alle kanten (iedere speler) matig. Maar vond Sinkgraven absoluut geenuitzondering. Wober kreeg de eerste helft heel veel ruimte, en dook daar ook in, daar kwam 0 resultaat uit weliswaar want wober speelde een slechte wedstrijd. Maar Sinkgraven heb ik tegen Roda geen een keer mee naar voren zien gaan, en stond verdedigend die wedstrijd alles behalve zijn mannetje.

Ik vond hem eerlijk gezegd sterker toen hij die kwart wedstrijd op het middenveld stond.

18 januari 2019 om 18:13

Ik verwacht dat Sinkgraven of naar het middenveld of zelfs de aanval gaat. Het is geen verdediger en hij denkt ook niet als eenverdediger. Kan wel serieus lekker ballen.

De verkoop van Wöber wordt met de dag onbegrijpelijker. 1 blessure linksachter of links centraal en je hebt een probleem, ziehier het resultaat. Spelers op posities waar ze eigenlijk niet horen. Sinkgraven is mijns inziens nog steeds een middenvelder.

18 januari 2019 om 14:31

Blind (en dan Magallan centraal) en Sinkgraven kunnen nu op linksback ingezet worden? We hebben juist meer opties dan aan het begin van het seizoen. Zeiken op Sinkgraven omdat het een middenvelder is is ook lekker makkelijk, maar als je hem ziet spelen is het moeilijk om echt iets aan te merken. Zeker in de eredivisie is zo'n voetballende back heerlijk. En Sinkgraven is sowieso goed genoeg om de europa league finale mee te halen dus zo slecht zal het wel niet zijn.

18 januari 2019 om 14:32

En dan heb je in de jeugd ook nog Bakker lopen wat ook gewoon een prima talent is. Beetje druistig maar zeker potentie.

18 januari 2019 om 14:34

Bakker zou ik pas speeltijd geven na het signeren van een contractverlenging. Je kan namelijk al van mijlenver aanzien komen hoe dat weer gaat verlopen in de nabije toekomst.

18 januari 2019 om 16:11

Zoals ik al ergens anders zei, de wedstrijd tegen Roda waarin Sinkgraven erin kwam voor Wober vond ik ook niet best namens de kant van Sinkgraven. Wober bracht niks aanvallends, maar Sinkgraven heeft het niet eens geprobeerd en liet ook zeker 2 keer zijn man lopen.

18 januari 2019 om 14:33

Rare conclusie aangezien Wober ook geen linksback is, iets wat wel pijnlijk duidelijk werd tijdens zijn beperkte minuten op die positie.

18 januari 2019 om 14:36

Wöber is geen linksback, speelde daar vaak erg matig. We zijn nog steeds prima voorzien achterin, Blind en Sinkgraven kunnen beide linksback spelen. Centraal hebben we dan Magallan en eventueel Veltman.

In de daadwerkelijke quote zegt Ten Hag : "hij staat Bijna op eenzame hoogte in Nederland". Dat 3e woordje zorgt natuurlijk voor enige nuance. Dus niet geheel onverwacht dat voetbalzone deze dan weer eruit filtert. Lekker discussies aanwakkeren door bewust onjuist te quoten, vooral zo doorgaan

Eenzame hoogte,....de kou is hem op zo'n bolletje geslagen zeker.
Er staat namelijk een club bovenaan met een minstens zo'n goede keeper.

18 januari 2019 om 14:50

Ik heb niets met Ajax noch met Psv, maar ik vind Onana toch ook wel echt een stuk beter dan Jeroen Zoet. Daarnaast kun je zo'n opmerking verwachten van een man die de trainer is van Ajax, ik snap dan ook niet dat mensen daar direct zo op happen. Ieder zijn mening.

18 januari 2019 om 15:11

(tinus45)
Kijk maar eens naar meneer Zoet in de wedstrijd tegen Inter die PSV zeker de overwint kostte en geef dan nog eens commentaar , Zoet is gewoon een middelmatige keeper waarvan er 13 in een dozijn zijn , maar Onana pakt punten voor voor een club kijk even naar de cruciale redding tegen Benfica in blessure tijd dat had Ajax de overwintering kunnen kosten , Onana is met afstand de beste doelman daarom snap ik niet dat ze niet opzoek gaan naar een goede reserve keeper want als die Lamprou er in zou moeten de rest van het seizoen dan worden ze zeker geen kampioen .

18 januari 2019 om 15:20

Kijk dan ook maar is naar de wedstrijd van Ajax tegen PSV of de blunder van Onana tegen Benfica. Het is niet zo dat Zoet veel slechter is dan Onana dat is natuurlijk overdreven, maar Onana heeft wel meer potentie en hij redt toch iets vaker zekere goals. Zoet is gewoon een uitstekende keeper voor PSV die mag van mij tot zijn 36e blijven hoor.

Het is dat je tegen Heerenveen speelt, maar Lamprou kan toch echt niet..

Onana is natuurlijk vooral qua potentie de beste in Nederland. Zoet vind ik wel aardig maar had ook wel een paar flinke ketsers in de CL. Het is natuurlijk wel veelzeggend dat er volgens mij nog (bijna) nooit een grotere club concrete interesse in Zoet heeft getoond.

Ze hebben Magallan toch gehaald zodat Wober kon vertrekken? Dan stel je Blind op als linksback. Probleem opgelost, al blijf ik Blind verdedigend matig vinden. Dat Ajax een goede tweede keeper niet als prioriteit ziet geeft maar weer aan dat ze in Amsterdam af en toe ziendeblind zijn....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

51 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 30 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfer naar Ajax nog niet definitief: ‘De Telegraaf kan mooi schrijven’

Kjell Scherpen ontkent dat een zomerse transfer naar Ajax in kannen en kruiken is. De Telegraaf berichtte afgelopen week dat alle partijen tot overeenstemming zijn gekomen en dat de doelman van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Chelsea wil Philippe Coutinho als opvolger van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren