Ajacied vecht zich terug: ‘Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg’

Vrijdag, 18 januari 2019 om

Hassane Bandé wacht nog op zijn officiële debuut voor Ajax, doordat de zomeraankoop op 13 juli bij een oefenduel met Anderlecht geblesseerd raakte. De twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso, die tot medio 2023 heeft getekend in de Johan Cruijff ArenA, geeft in een interview met de NOS aan dat hij nog steeds een beetje pijn heeft.

"Ik doe voorzichtig dingen met de bal, maar kan nog niet voluit schieten. Ik hoop snel weer met de groep mee te mogen doen, maar moet geduld hebben”, aldus Bandé, die voor circa acht miljoen euro werd gehaald door Ajax. De jongeling leeft alleen in zijn woonplaats Amstelveen en heeft nog geen familiebezoek gehad.

“Zij werken ook gewoon en hebben niet veel vrij. Soms is dat wel eenzaam, maar ik heb ook vrienden hier. We spelen dan FIFA op de spelcomputer en gaan in het weekend naar de wedstrijden." Bandé baalt dat hij al langdurig uit de roulatie is, maar geeft aan dat hij mentaal sterk genoeg is om deze periode door te komen.

"Ik ben moslim en geloof in God. Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg. Misschien is het achteraf goed en kom ik na mijn blessure sterker terug”, zegt Bandé, die verwacht dat het tweeluik met Real Madrid te vroeg komt. “Het zou natuurlijk een droom zijn als ik tegen Real Madrid kan spelen met Ajax. Spelen tegen grote clubs, dat is wat ik wil."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door constant kante)

Balen voor deze jongen dat hij geblesseerd is geraakt. Weet persoonlijk nog niet zo goed wat ik van hem moet verwachten, maar ik hoop dat hij me kan overtuigen zodra hij weer fit is

18 januari 2019 om 10:58

Vond hem enorm matig in de voorbereiding en laatste half jaar in België, maar ja de voorbereiding zegt bijna niets en iedereen kan een vormdip krijgen zou je zeggen. Ik verwacht zelf nog minder van hem dan Labyad en Kristensen, die ik uiterst teleurstellende aankopen vind.

18 januari 2019 om 11:21

Vind Labyad helemaal niet teleurstellend, als die mag spelen dan brengt die ook genoeg en kan je zien dat die enorm goed kan voetballen en de juiste keuze maakt.
Het nadeel dat hij heeft is dat het middenveld overvol is, Labyad gaat echt nog wel zijn waarde hebben voor dit Ajax.

18 januari 2019 om 11:51

Ik vond hem ook zwak spelen in de voorbereiding. Dat maakt het krijgen van die blessure alleen maar erger, wat dit is juist een jongen die gekocht is om dit jaar nog volop te ontwikkelen. Dat hij er nu zo heeft uitgelegen, kan betekenen dat hij nog een vol jaar moet of langer moet wachten op zijn basisplek (mits hij zicht ontwikkeld)

Overigens vind ik Labyad een prima aanwinst die zich nog vol gaat bewijzen. Kristensen laat glimpen van enorme potentie zien, zeker in zijn assists en dreiging op de flanken.

18 januari 2019 om 12:01

@ Lordfootball,

ik denk niet dat hij je gaat overtuigen. Ik heb hem een paar keer Mechelen mogen zien, maar zelden iemand gezien die de bal zovaak via iemand anders of zijn scheenbeen mee kreeg.
Vooral erg veel geluk. En nee het is geen nieuwe Suarez, want die had ook wilskracht en geluk

18 januari 2019 om 13:16

@ Hankey,

Oke duidelijk. Wie weet ontwikkeld hij zich wel stormachtig, maar zoals jij en Ajaxcunian deze jongen beschrijven lijkt het vertrouwen laag. Snap dan uit jullie woorden ook niet waarom Ajax zoveel geld heeft betaald voor deze jongen...

18 januari 2019 om 14:26

9 miljoen is het nieuwe zes miljoen voor een aanvaller. Dat was verre van veel en ze moesten iets. Younes ging weg, Kluivert ging weg en ze anticipeerde op dat vertrek met deze jongen. Was aardig op dreef toendertijd. Vervolgens komt Tadic en blijft Ziyech en is hij totaal overbodig. Ik wacht het rustig af, voor hetzelfde verrast hij ons enorm.

18 januari 2019 om 17:47

Lord Football

" Snap dan uit jullie woorden ook niet waarom Ajax zoveel geld heeft betaald voor deze jongen..."
Ik zei het al een paar keer hier: Overmars kan goed verkopen maar inkopen is voor hem een probleempje. Hij betaalt structureel veel te veel.

18 januari 2019 om 18:13

ninjakai

"younes ging weg, Kluivert ging weg en ze anticipeerde op dat vertrek met deze jongen. "

Dat klopt niet wat je zegt.
Bandé is aangetrokken in december 2017. Op dat moment was nog totaal niet duidelik wat er met Younes zou gebeuren, en met Kluivert nog veel minder.

Overigens is 9 miljoen helemaal niet het nieuwe 6 miljoen. 9 miljoen is het nieuwe 2,5 miljoen. En bekend is dat ze in Mechelen met 6,5 ook al genoegen hadden genomen voor Bandé, maar Overmars kwam eventjes met de buidel rammelen.

Overmars is een goede verkoper, maar (goed) inkopen is beduidend minder zijn ding.

Ik sta hier altijd een beetje dubbel in. Als het geloof je motiveert dan vind ik het een goed iets maar het lijkt me ook dat je dan minder snel de spiegel voor houdt. De staf zal er vast voor zorgen dat er objectief wordt gekeken maar als alles door god wordt bepaald betekend het dus ook automatisch dat je er zelf weinig aan kan doen, hou je als speler dan nog wel de spiegel voor?

18 januari 2019 om 11:00

Zelf ben ik wel gelovig, maar niet in het extreme of dat ik zelfs kerkganger ben.
Maar in dit gebied houden ze zeker wel een spiegel voor.
Zo kan het zijn dat God heeft besloten dat hij een blessure kreeg omdat hij bijvoorbeeld niet het maximale in zijn gezondheid heeft geïnvesteerd of op dat gebied (persoonlijk vind ik het onzin, maar zo kan men dit zien)

18 januari 2019 om 11:03

Ik krijg altijd een heel akelig gevoel als mensen zeggen dat iets gebeurd omdat God dit heeft besloten.

18 januari 2019 om 11:24

Niet kut bedoeld hoor, maar hoezo dan? Heeft de speler van Anderlecht het besloten? Lijkt mij ook niet toch? Sommigen noemen het pech of toeval, de ander het lot of door God bepaald. Ik snap je punt wel maar niet alles is zo zwart wit als dat sommige mensen dat schetsen. Ik zou mij meer zorgen maken als hij straks fit is en zegt:"God bepaalt of ik speel of niet." Want dat is namelijk de trainer en zijn beweegredenen en niemand anders.

18 januari 2019 om 11:36

Hahah, ja het blijft boeiend hoe mensen zijn.
Dat maakt het ook uniek....

Maar god kan bepalen dat hij zo sterk is dat Ten Hag juist hem wil opstellen..
Kortom: alles wat recht is, krom lullen en andersom

Ik vind zulke openbaringen altijd mooi.
Waar ik jeuk van krijg is wanneer je geen afbeeldingen mag hebben als prints op je shirt enz. omdat je alleen god mag eren...
Maar wanneer SGP "zieltjes" moet winnen in de politiek mag hun leider wel op een poster in de bushokjes hangen enz

18 januari 2019 om 11:07

Het gaat om de lot. Geloof je in god dan geloof je in hetgeen wat voor jou voorbestemd is. Het is niet zo dat je niks moet doen. Je moet er juist alles voor doen en daarna je lot overlaten aan god. Dat is in ieder geloof zo. Stel je hebt een tentamen voor morgen maar je hebt niks gedaan en je laat het over aan god. Dat wil niet zeggen dat je beloond wordt, omdat je je lot overlaat aan god. Je moet wel hard je best voor doen, en de uitkomst overlaten aan god. Soms kan het zo zijn, dat je een iets negatiefs meemaakt maar uiteindelijk blijkt dat het negatieve op langere termijn een positieve uitkomst heeft.

Afijn: ik ben geen godsdienst geleerde maar zo sta ik er wel in.
On: ben benieuwd naar zijn kwaliteiten. Ajax draait nu voortreffelijk en vooralsnog is niemand vertrokken. Ik denk dat de komende periode voor hem een periode wordt van herstel en van knokken om zijn positie binnen het team te bepalen.

18 januari 2019 om 22:52

Ik kon het niet beter uitleggen! Bande heeft het hiermee indirect over dat het lot was oftewel het stond voor hem geschreven dat hij deze blessure zou krijgen. Ik heb m nog niet zien spelen, hoop dat hij nog wat kan latem zien komnd seizoenhelft.

Denk wel dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden voor hem om door te breken. De concurrentie is moordend en na een blessure kom je over het algemeen minder goed terug. Daarnaast is Cerny weer fit en heeft Ajax Traore bij de selectie gehaald. Denk dat zijn doel moet zijn om dit seizoen nog minuten te maken bij Jong Ajax en zich volledig te focussen op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

18 januari 2019 om 11:14

Cerny is weer fit, maar ik betwijfel of die na al dat blessureleed kan gaan aanhaken bij het niveau. Ik verwacht niet dat die zijn potentie nog kan gaan waarmaken. Traoré zal ook eerst een tijdje moeten wennen en dan eigenlijk nog in de praktijk en Jong Ajax moeten worden gewogen. Dan staat een Bandé als hij eenmaal fit genoeg is denk ik op gelijke hoogte met dat soort spelers qua kansen op speeltijd. Het zijn ook buiten Neres de enige jongens met een beetje diepgang. Daarom ben ik blij dat Neres is gebleven, want je ziet toch dat wat daar achter zit allemaal zeer twijfelachtig is.

18 januari 2019 om 11:18

De concurrentie is moordend?

Dat vind ik opzich wel meevallen. Tadic kan ook een linie zakken en verder is Traore meer een centrumspits en heeft zich nog niet bewezen.

Cerny komt gewoonweg echt zeker te kort. Die zie ik niet meer zodanig groeien dat hij een vaste basisplaats krijgt.

18 januari 2019 om 11:29

Voor de vleugel posities hebben we momenteel: Tadic, Ziyech, Neres, Cerny en Labyad. Daarnaast heb je Lang nog van jong Ajax. Ok misschien dat Traore zich meer moet focussen op de 9 positie. Maar dan zijn dat 6 spelers voor twee posities. Vind dat toch een behoorlijke moordende concurrentiestrijd.

18 januari 2019 om 11:32

De concurrentie is Tadic, Neres, Cerny, Labyat. Dat is best pittig voor een Bandé, die net terugkomt van een vervelende blessure en nog een hoop tactisch bijgeschaafd zal moeten worden. Vooralsnog is hij een ruwe diamant.

Cerny is naar mijn idee een slimme speler, technisch goed, scorend vermogen snel zat, een speler met oog voor zijn medespelers en een goede voortzetting. Of hij goed genoeg is voor Ajax moet nog blijken, hij heeft langdurige revalidaties achter de rug en moest weer vanaf nul beginnen. Maar in de jeugd heeft hij laten zien veel talent te hebben en een meerwaarde te kunnen zijn. Voor de breedte is sowieso een prima kracht voor de selectie.

18 januari 2019 om 11:40

Ja oke maar dan pak je alle vleugelspelers en ik pakte alleen even de opties voor linksbuiten (bandé is een linksbuiten). Dus in dat geval vallen Ziyech en Neres al af.
Labyad kan inderdaad daar ook spelen maar in mijn ogen haalt hij niet het gewenste niveau (misschien wellicht op 10 maar ook daar niet).

En ik zie vaker mensen Cerny noemen, en wellicht dat hij nog kan groeien, maar kom op dat is toch niet het niveau voor Ajax 1. (althans nu echt niet).

18 januari 2019 om 11:41

Ik moet bij Cerny altijd terug denken aan Mitea. Ook zo'n ontzettend talentvolle jongen die snel en technisch was. Uit dezelfde lichting als van der Vaart en Sneijder maar meer geblesseerd dan niet. Heeft het uiteindelijk niet gehaald maar had potentie genoeg.

Ik vind dit wel een hele spimpele gedachte. Als je je gewoon verdiept in geneeskunde of biologie zou je exact kunnen verklaren hoe een blessure ontstaat. En het dan ook nog benoemen als (misschien) iets goeds vind ik al helemaal raar. Fijn voor hem als hij er zo positief door kan blijven, maar het slaat nergens op. Wat juist goed voor hem zou zijn is geweest is als een concurent van hem geblesseerd raakte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2320
3.Vitesse205
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren