Dembélé weigerde topclubs: ‘Hij zorgde ervoor dat ik naar China wilde’

Vrijdag, 18 januari 2019 om 09:32Tim Siekman • Laatste update: 20:07

Donderdag werd duidelijk dat Mousa Dembélé Tottenham Hotspur inruilt voor Guangzhou R&F. De 31-jarige middenvelder, die voor circa twaalf miljoen euro wordt verkocht, heeft voor drie jaar getekend bij de Chinese club, waarbij hij naar verluidt vele miljoenen euro's per seizoen gaat verdienen. Dembélé was toe aan een nieuwe uitdaging.

“Ik koos voor China, want ik was wat nieuws nodig”, wordt de Belgisch international geciteerd door diverse Engelse media. Naar verluidt hadden ook Bayern München en Internazionale interesse in de routinier. “Andere clubs in Europa waren een mogelijkheid, net als Qatar, maar het avontuur bij Guangzhou was het interessantste.”

“Ik ben altijd fan geweest van Bruce Lee, acteur in de martial arts. Zijn films zorgden ervoor dat ik op een dag naar China wilde. Natuurlijk heeft het financiële aspect een rol gespeeld, maar ik focus mij wel volledig op het voetbal.” In totaal speelde Dembélé 249 wedstrijden voor Tottenham, nadat hij in 2012 Fulham inruilde voor the Spurs.

Dit seizoen kwam de Belg tot slechts dertien optredens voor de Engelse topclub, mede door blessureleed én het feit dat Harry Winks en Moussa Sissoko ook vaak de voorkeur kregen van manager Mauricio Pochettino. Zijn laatste optreden voor Tottenham was op 3 november, toen de Londenaren nipt met 2-3 wonnen van Wolverhampton Wanderers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ryan030)

Tja, eigenlijk zegtie dat het een keuze voor het geld was en China daarin het mooiste land is. Niks aan gelogen in mijn ogen, zou 10x liever daar spelen dan de zandbak.

Geeft tenminste aan dat geld ook een rol heeft gespeeld en niet dat gelul 'ik ga voor het project'

18 januari 2019 om 09:48

Begrijpend lezen is niet je beste kant he ? "natuurlijk heeft het financiële aspect een rol gespeeld, maar ik focus mij wel volledig op het voetbal.”

Hij heeft gewoon groot gelijk, zijn laatste jaren nog snel even cashen in een mooi land. Ik zou er ook voor tekenen...

18 januari 2019 om 10:00

Gelukkig is fatsoenlijk lezen ook niet de beste kant van jou! ‘GeefT aan’, hij zegt letterlijk dat Dembele aangeeft dat geld een rol gespeeld heeft.

18 januari 2019 om 10:03

Een mooi land qua natuur en als je geld hebt maar voor de gemiddelde Chinees is het geen mooi land. Onderdrukking is daar de normaalste zaak. Google het maar. Net als andere landen gewoon niet heen gaan vind ik maar ieder zijn of haar eigen keuze.

18 januari 2019 om 10:12

Gelukkig voor Dembele is hij niet de gemiddelde Chinees, en kan hij door zijn geld gewoon genieten van het mooie China.

18 januari 2019 om 10:26

Alexander, volgens mij staat er in de reactie van 'kleinegeneraa7' het woord 'Geeft, dus met een t, en heb jij de 't' gemist. Iets te snel gereageerd, niet nodig, want je pakt nu iemand innodig op iets, nota bene een fout die je zelf maakt.

Waarom kan hij niet gewoon zeggen dat het aanbod vanuit China financieel beter was?
Hij gaat toch ook niet voor Salzburg spelen omdat ie fan is van Schwarzenegger?

18 januari 2019 om 09:48

"natuurlijk heeft het financiële aspect een rol gespeeld, maar ik focus mij wel volledig op het voetbal."

Dat zegt hij dus wel.

18 januari 2019 om 09:59

Maar hij is geen fan van Schwazenegger maar van Bruce Lee...

18 januari 2019 om 10:23

Ben jij toevallig ooit in China geweest?
Los van het feit dat het financieel aantrekkelijk is, is het ook een schitterend land met een cultuur en structuur waar je u tegen zegt.
Zeker als je daar nooit bent geweest, is het een schitterend vakantieland. Om er te wonen is helemaal top.
De Chinese regering zorgt goed voor diens inwoners en er is amper criminaliteit. De plaatselijke zakkenrollers heb je overal, maar grote criminaliteit is er amper.

18 januari 2019 om 11:37

@isco: ik neem aan dat je sarcastisch bent, want china is alles behalve een fantastisch land. Misschien zijn de toeristische plekjes wel leuk, maar met het land is genoeg mis.

18 januari 2019 om 11:38

Het is natuurlijk ook wat je onder criminaliteit verstaat. Er zullen genoeg criminelen zijn daar in China. Misschien hebben ze daar meer last van witte boorden criminaliteit...

18 januari 2019 om 12:44

Wat een onzin. Ik ben de afgelopen twee jaar vijf keer in China geweest en elke keer vond ik het in ongeveer elk aspect weer een drama. Amper criminaliteit? Heb de grootste maffiabazen voorbij zien komen. Chinese regering die goed zorgt voor diens overheid? In welke wereld leef jij? En als toerist een schitterend vakantieland? Ik zou nooit van mijn leven voor vakantie naar China gaan.

Als je dan toch richting het Oosten gaan voor een bijzondere vakantie, vlieg dan nog even net iets verder tot je in Japan bent. Dát is een fantastisch land op bijna elk gebied.

18 januari 2019 om 10:55

Waar zou jij liever heen gaan, China of Quatar bijvoorbeeld? Ik had mijn keuze snel gemaakt.. + wat Sander hier boven zegt.

China verkiezen boven Champions league voetbal met Bayern of voetballen in de serie A?
Ik vind het toch bijzonder. Je zou zeggen dat dit soort gasten genoeg geld hebben en zich juist niet meer laten beïnvloeden door een mooie financieel bod uit een B voetballand? Ik snap het avontuur wel maar hij kan altijd nog naar China gaan ook om te voetballen hij is pas 31 hij zou over 3 jaar ook nog kunnen gaan.
Spelers als Dembele hoeven natuurlijk niet voor het geld naar Qatar of China spelers die minder verdiend hebben en een mooie financiële stap kunnen maken begrijp ik wel maar ik zou zelf toch altijd het sportieve boven het financiële kiezen.....denk ik?
Blijkbaar hebben sommige spelers nooit genoeg geld..........

18 januari 2019 om 09:50

Ik snap het 100%, Dembele is 31 jaar en extreem blessuregevoelig. Zijn carriere duurt geen 3-4 jaar meer denk ik, en al zeker niet op hoog niveau. Hij zal door die vele blessures ook gewoon op de bank terechtkomen bij Bayern of Inter dus waarom zou hij dat doen als hij een mooi avontuur kan hebben in een mooi land waar hij nog enorm veel kan gaan verdienen ook...

18 januari 2019 om 10:05

Alsof China een kapotte Dembélé van 35 wilt.

18 januari 2019 om 10:07

Er is meer dan voetbal in 't leven. Misschien heeft hij wel een business plan klaar liggen voor over 3 jaar en is die 27 mil verrekte handig. Hij heeft al CL voetbal gespeeld, en met alle respect bij Inter en Bayern ga je de komende 3 jaar de CL ook niet winnen. Alsmede de PL met Spurs. Ik snap die jongen wel.

Prima reden! Dan zou ik als Gent, Brugge of Anderlecht er toch maar eens voor proberen te zorgen dat hij Jean Claude van Damme fan wordt. Blijkbaar is dat de manier om hem over te halen.

18 januari 2019 om 10:14

Persoonlijk zou Samson & Gert mij hebben overgehaald om voor een van deze clubs te spelen. Of enkel Kwebbel.

18 januari 2019 om 11:10

Zonder Bruce Lee was hij nooit naar China gegaan , dat is wel zeker als je dit zo leest

Wat een slap verhaal; je gaat voor het geld, klaar! Helemaal prima maar doe niet zo schijnheilig. Over een jaar is je terug in Europa, zo gaat dat meestal.
Langdurig lucratief contract tekenen en dan het leven daar vinden tegenvallen en met gevulde zakken terug naar Europa. Geniet er van.

Nog een paar jaar lekker cashen én een mooi avontuur. Ik kan hem geen ongelijk geven.

Ben ik trouwens de enige die de zin "...want ik was wat nieuws nodig" zo raar vindt klinken?

waarom altijd die negatieve reacties over china?ben er zeker van dat 95procent van jullie er nog nooit geweest is.het is een harstikke mooi land,met echte wereldsteden waar een amsterdam echt niet tegenop kan bijvoorbeeld.geweldig eten en hele aardige mensen zolang je maar hun cultuur respecteert en je niet als een gek gedraagt.

een speler als dembele heeft alles al meegemaakt inprinciepe wat hij meekon maken in europa in verband met voetbal.hoezo dan niet zon mooi avontuur aangaan?10x mooiere ervaring dan de woestijn in de emiraten.snap hem helemaal heb er zelf een tijd gewoond in shanghai en dat was een van de mooiste steden waar ik ooit ben geweest.china is echt een aanrader voor mensen met een open kijk op de wereld en die zich niet als een stel schapen laat misleiden door de media.dat hij er ook nog goed verdient is alleen maar extra mooi.

altijd die bekrompen reacties zijn echt vermoeiend.kom is een keer uit die bubbel en exploreer de wereld.genoeg mooiere en leukere plekken dan nederland en belgie.en wat maakt het uit dat hij nog flink gaat cashen?net alsof jullie zon kans zouden laten liggen als je het zelfde beroep kan beoefenen en daar ruimschoots voor word beloont in een ander land..

18 januari 2019 om 11:50

"waarom altijd die negatieve reacties over china?" Als je even op amnesty international kijkt kom je al tal van redenen tegen waarom china niet een heel fijn land is. Verder is het sportief ook 3x niks. Als vakantieland zal het vast leuk zijn, maar zou er zeker niet willen wonen.

18 januari 2019 om 14:23

hoezo zou ik op amnesty international kijken?ik heb zelf meer dan 250 dagen in het land verbleven en heb met me eigen ogen het land kunnen ontdekken.maar dat ben ik,ik ga niet blindelings volgen wat andere zeggen.geweldig land om te vertoeven en overal in de wereld zijn er wel dingen waar je het niet mee eens kan zijn maar als je het zelf niet hebt kunnen aanschouwen vind ik het erg simpel om erover te oordelen omdat je dan geen enkel benul hebt hoe het er echt aan toe gaat in dat land.

als ik de kans heb in een ander land te werken en nieuwe culturen en dingen van de wereld te kunnen zien tegen een groot salaris ben ik zo weer weg hier uit singapore.wat gebeurd er nou in nederland dat zo geweldig is dat je ergens anders niet kan vinden.uiteindelijk draait het om je eigen mindset en wat je er zelf van maakt en kan me goed verplaatsen in mensen die zulke keuzes maken.nederland is een miniscuul landje waar helemaal niks gebeurd en waar weinig te zien is ,maar waar wel alles redelijk goed is geregeld maar zoveel mooie plekken in de wereld en ben blij dat ik zulke avonturen mee kan maken en nieuwe culturen kan ondervinden.

media geloof ik zelf niet ,ze verdraaien alles en achter alles zit een achterliggende reden.dingen moet je zelf ervaren en dan beoordelen.

18 januari 2019 om 15:58

Dus je kon gewoon kritiek hebben op de overheid of demonstreren? Ik neem aan dat je dat niet gedaan hebt. Ook zijn er dingen waar je als je er tijdelijk werkt toch niet mee in contact komt lijkt mij, dingen als de doodstraf, martelingen en onderdrukking van mensenrechtenverdedigers. Ook wordt het internet gesesureerd en willen ze de inwoners een puntensysteem toedienen over hoe ze zich gedragen en op basis van die punten rechten geven en ontnemen. Amnesty is over het algemeen een betrouwbare site en dit klinkt niet als een fijn land.

Bruce Lee kwam alleen uit Hong Kong ..

Voor de rest groot gelijk! Lekker nieuwe cultuur meemaken en geld binnen harken!

Als ik vandaag het aanbod krijg om hetzelfde werk te doen als nu maar 5 keer meer betaald maar wel in China zit ik 's anderendaags ook direct op het vliegtuig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

61 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren