‘Achahbar en Darri scholden trainer NEC uit in het Marokkaans’

Vrijdag, 18 januari 2019 om

Anass Achahbar en Brahim Darri zijn verbannen naar Jong NEC, omdat beiden afgelopen weekeinde in het Marokkaans Jack de Gier uitscholden, zo schrijft de Gelderlander vrijdag. Volgens de regionale krant liepen de emoties in de kleedkamer in de rust van het uitduel met FC Eindhoven (3-2 verlies) hoog op. De oefenmeester van de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie koos ervoor om het tweetal in de onderbreking uit het elftal te halen. “Het was onacceptabel.”

De Gier verzekert dat hij geen andere keus had dan Achahbar, die naar verluidt het hoogste woord voerde, en Darri terug te zetten naar de beloften van NEC. “Liever doe ik dat niet. Maar ik had geen andere keuze. Er is voor hen wel altijd een weg terug naar de selectie.” Broer en zaakwaarnemer Karim Achahbar ontkent dat er is gescholden en geeft aan dat er elke wedstrijd wel een woordenwisseling in de rust is. “Dit was niet anders dan anders. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dit is één van die sprongen.”

“Anass neemt dat NEC niet kwalijk. Hij vecht voor zijn positie en wil snel weer terugkomen. Hij heeft nog steeds de ambitie te promoveren met NEC.” Ali Bouali, zaakwaarnemer van Darri en beter bekend als rapper Ali B, weet eveneens nergens van. Hij houdt het erop dat er ‘gediscussieerd is’. “Wij vinden dat je nooit het gezag van de trainer mag ondermijnen. Dan geef je eigenlijk groen licht aan iedereen om dat te doen. Zoiets doe je één-op-één. Brahim kijkt in de spiegel.”

Darri kwam afgelopen zomer transfervrij over van Heracles Almelo. De buitenspeler kwam dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden tot vier goals en twee assists. Achahbar staat onder contract bij PEC Zwolle, maar speelt sinds vorig seizoen op huurbasis in Nijmegen. Hij staat op zeven doelpunten en drie assists in twintig competitieduels. NEC kent een zeer teleurstellend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, met slechts 25 punten na 20 duels. De volgende wedstrijd van NEC is in eigen huis tegen Telstar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door bossie)

Anchabar, met zijn mooie doelpunt tegen PSV van 3 ( 4? ) jaar geleden. Iedereen beloofde hem een gouden toekomst, niet echt veel van terecht gekomen, zoals bij veel talenten van Feyenoord eigenlijk. Als ze echt goed zijn worden ze weggeplukt door de rijke clubs, en van de rest die overblijven weten er niet veel de volgende stap te maken.
Ik word uiteraard graag overtuigd van mijn ongelijk en dat er over 2 jaar opeens 4 of 5 spelers uit de huidige jeugd in de basis staan.

18 januari 2019 om 08:42

Huh, er staat in dit artikel geen 1 keer "Feyenoord-talent". Hoe Kom je hierbij?

18 januari 2019 om 08:56

Omdat Anchabar de hoop in donkere dagen was, wat hem niet helemaal geworden is ;-)

18 januari 2019 om 09:06

helemaal niet

18 januari 2019 om 09:35

Het is zo nu en dan anders nog steeds donker in de Kuip..

18 januari 2019 om 10:30

@rutgerrr : als ik kon had ik je 10 duimpjes gegeven

18 januari 2019 om 10:44

Kun je doen. Moet je de cookie die begint met 'likes' weggooien

18 januari 2019 om 08:52

Heeft met de club Feyenoord te maken. Bij Ajax of PSV zouden zulke talenten veel verder komen. Feyenoord kan alleen verdedigers zelf opleiden want die hoeven niet de creatieve oplossing te vinden en de aanvallende en creatie spelers worden verkeerd gebruikt of niet en redden het dan niet of ontwikkelen zich niet. Als Achabar bij Ajax speelde dan zat hij nu bij een leuke club in Spanje met paar interlands achter zijn naam voor oranje.

18 januari 2019 om 09:21

Er is echt geen gebrek aan Ajax talenten die mislukt zijn, net zoals er niet echt gebrek is aan Feyenoord talenten die wel slagen. De Ajax opleiding is veel groter dus die leveren er wel meer af, maar bv een Lukoki, Sarpong of Mitchell Donald is ook niet veel beter af.

18 januari 2019 om 09:22

Misschien is de opleiding ook niet zo goed als soms wordt geschetst. Ook in de tijd van brard en Janssen, wat zogezegd de gouden periode was, zijn er maar weinig spelers echt ver gekomen. De Vrij heeft het ver geschopt en Wijnaldum ook, al had hij nog een periode bij PSV nodig om hem van een okee buitenspeler naar een goede box-to-box middenvelder om te turnen. Boetius, Achabar, Kongolo, Karsdorp, Martins Indi, Van Beek, Clasie, ze zijn allemaal (nog) niet geworden wat ervan verwacht werd.

Vilhena zou weleens voor een trendbreuk kunnen zorgen en Bijlow vind ik ook goed voor zijn leeftijd, maar we moeten nog zien hoe ze zich houden als ze een volgende stap zetten. Vilhena speelt inmiddels ook alweer 8 jaar bij Feyenoord in het eerste, dus vanuit dat oogpunt had hij ook al verder mogen zijn. Maar zijn optredens in oranje geven de burger moed.

18 januari 2019 om 09:38

De meeste van die namen zojn basisspeler geworden op behoorlijk hoog niveau, vanaf dat moment heeft je jeugdopleiding weinig invloed meer. Ik bedoel ook, een Ryan Babel, ligt het nou werkelijk aan de Ajax opleiding dat die niet slaagde bij Liverpool?

Uiteraard pikken de grootste/rijkste opleidingen de beste talenten op, maar ik heb nou niet het idee dat er inhoudelijk zoveel verschil zit tussen de opleiding bij Ajax, Feyenoord, Benfica en Arsenal, om maar wat te noemen. De huidige wereldtoppers komen bij tientallen verschillende jeugdopleidingen over de hele wereld vandaan, en zoals we aan Barcelona zien kan je zelfs met de allerbeste opleiding niet op bestelling toppers afleveren.

18 januari 2019 om 09:43

Geloof er niks van dat Feyenoord de hoofdreden is. Een speler als Achabar zat voor zijn achttiende gewoon al aan zijn plafond en komt kwalitatief te kort als senior. Hij blonk uit als jeugdspits bij de junioren, maar technisch en fysiek was hij op jonge leeftijd simpelweg al uitgegroeid.

Ik geloof er niks van, dat hij bij Ajax of PSV verder was gekomen en zich meer door had ontwikkeld, dan bij Feyenoord. Een jongen als Achabar komt gewoon te kort voor de (sub)top. Het heeft bij Achabar meer met een gebrek aan kwaliteit te maken.

Ook vergelijkbare, ooit talent- en beloftevolle Ajacieden als o.a. Aras Özbiliz, Jodi Lokaki, Sheraldo Becker, Geoffrey Castillion, Queensy Menig zijn niet bij een leuke club in Spanje terechtgekomen. Er zullen ook genoeg vergelijkbare ex-toptalenten uit de PSV-school hun belofte nooit hebben kunnen inlossen en bij marginale voetbalclubs hun carrière vervolgd hebben.

Zoals GraziaYes ook al aangeeft, worden de grootste en meest bijzondere talenten er al jong door Europese topclubs uigezeefd en blijven de minder creatieve, technisch begaafde of minder scorende talenten achter in de opleiding. Van lood kun je moeilijk goud maken, al ontwikkelt een enkel talent zich onvoorzien op latere leeftijd als topspeler.

Dat er bij Feyenoord tegenwoordig meer verdedigend ingestelde voetballers doorbreken dan creatieve, is niet alleen een keuze, maar ook een logisch gevolg van een zwaar afgeroomde jeugdopleiding. Mindere talenten ontwikkelen en spelen doorgaans vaak in defensieve rollen, omdat ze tekort komen als aanvaller.

18 januari 2019 om 09:56

Ik heb laatst ook zitten afvragen. Hoe komt het dat er weinig spelers zijn die in t buitenland topspelers worden of iig een gewaardeerde basiskracht zijn bij hun club, die aan hun weg hebben getimmerd via feyenoord? Als je kijkt door de jaren heen(20 a 30 jaar)misschien net aan 5 spelers kan ik erop komen. Veels te weinig als je dat vergelijkt met psv al helemaal ajax. Ik heb het gevoel dat bij feyenoord dat ultieme topsport klimaat ontbreekt. Heel apart.

18 januari 2019 om 10:13

Vooral een financieel verhaal - Feyenoord geeft ten eerste al minder dan de helft uit aan de jeugdopleiding dan Ajax (die groter is en kwalitatief betere talenten kan strikken), en investeert ook structureel 2-3x minder aan de aankoop van talenten. Da's niet omdat ze dat niet willen, maar omdat er domweg minder geld is. Je kan een keer geluk hebben dat je iemand in Nederland oppikt die Ajax over het hoofd heeft gezien, maar op de lange termijn zal Ajax als rijkste club altijd de beste talenten hebben. Wil je dat veranderen, dan moet ergens een grote investeerder komen om de boel in 1 klap op een hoger plan te trekken. Je ziet bv aan Chelsea hoe dat kan, die zijn in een jaar of 15 van min of meer nul naar de grootste talentenfabriek van Engeland gegaan, deels door verstandig beleid natuurlijk maar dat was onmogelijk zonder een grote zak centen.

Ik durf wel te stellen dat als je een ranglijstje over de laatste 30 jaar maakt van de Nederlandse qua uitgaven aan jonge aankopen en opleiding (incl AZ, Heerenveen, Vitesse etc), dat ook erg dicht bij het ranglijstje is qua spelers die succesvol in het buitenland zijn.

18 januari 2019 om 10:39

Vooral financieel zeg jij, ik weet niet of dat zo is. Financiele voorsprong die zo groot is, is toch echt van de laatste jaren. Daarvoor waren de verschillen minimaal. Ajax psv en feyenoord waren gewoon vergelijkbaar. Wellicht was de een iets "rijker" dan de ander. Maar echt niet zoals t nu is. Toch is t verschil van produceren van top spelers al langer gaande.

18 januari 2019 om 10:53

Verschillen daarvoor minimaal? Feyenoord lag op z'n gat...

18 januari 2019 om 11:16

Alsof ajax toen in geld zwom. Alsof psv zich in weelde bevond. Vooral voordat feyenoord echt op zn gat zat, was verschil idd egnie zoals t nu is. Feyenoord spendeerde miljoen. Gegokt met makaay etc, maar verloren. Ajax draaide ook alleen maar rode cijfers. We weten hoe psv zich gered heeft. Hoe dan ook, je gaat mij niet vertellen dat t enorme verschil van nu ook geldt voor 15 jaar terug. Of 30 jaar terug.

18 januari 2019 om 10:56

In de jeugd kun je nog wel op je talent teren, en misschien een keertje pieken in het eerste. Maar het is gewoon heel moeilijk om dan echt de stap te maken naar de top. Alles wat je in de jeugd gedaan hebt telt ineens niet meer. Er komt veel meer druk en je moet jezelf bewijzen tijdens invalbeurten. En de Kuip is emotioneel en op z'n Rotterdams goudeerlijk. Bij een goede actie staan fans op de banken maar als je slecht speelt hoor je ook gemor en niet iedereen kan dat aan. Maar wel zorgwekkend dat hij meerdere kleinere clubs ook niet weet te slagen.

En terecht. Direct wegwezen. Geen probleem dat je Marokkaans praat. Maar doe dat lekker als je met zijn 2e bent. Goed gehandeld van de coach. Aan zo'n spelers heb je helemaal niks. Laat maar weer eens hun mentaliteit zien van dat soort jongens

18 januari 2019 om 07:12

Ik neem dat ze gestraft worden omdat ze de trainer uitscholden. Of dat nu in het Marokaans, Nederlands of Spaans is.......

18 januari 2019 om 07:17

Wou net zeggen, volgens mij is het in het voetbalwereldje de normaalste zaak van de wereld dat er in een kleedkamer meerdere talen wordt gesproken, aangezien er nou eenmaal meerdere nationaliteiten rondlopen bij de club. En Darri vond ik nooit zo denderend, maar Achabar was wel echt een talentje hoor, vooral in de jeugd was hij echt uitstekend. Jammer dat het zo is gelopen.

18 januari 2019 om 07:48

Ik het Marokkaans is toch nog net iets erger dan in het Nederlands lijkt me. Das vooral laf omdat de trainer dat niet verstaat. Maar dat is natuurlijk niet specifiek iets Marokkaans maar dat geldt ook voor elke andere willekeurige taal die de trainer niet spreekt.

18 januari 2019 om 08:23

"wou net zeggen, volgens mij is het in het voetbalwereldje de normaalste zaak van de wereld dat er in een kleedkamer meerdere talen wordt gesproken, aangezien er nou eenmaal meerdere nationaliteiten rondlopen bij de club."

Alleen zijn Achahbar en Darri allebei geboren en getogen in Nederland. Die spreken waarschijnlijk beter Nederlands dan Marokkaans. Dus als ze Marokkaans met elkaar gaan praten, dan hebben ze het waarschijnlijk over iets wat de rest niet mag horen.

18 januari 2019 om 08:38

@Bossie, Waar zegt Gunner precies dat het gaat om hun Marokkaanse achtergrond? Dat insinueer je nogal schijnheilig om je Gutmensch linkse punt te maken, bah. Bah. Net zo Bah. Bah. Richting VZ trouwens die er door dit artikel een hoofd topic te maken aan mee doet een politieke discussie van te maken. Iets wat ze hun reageerder vervolgens verwijten wanneer er een politieke discussie van wordt gemaakt. Hypocrisie is weer eens stuitend.

18 januari 2019 om 08:55

@cabinessence, hoe weet jij hoe goed hun Marrokaans is? Er zijn genoeg Marokkanen die hier geboren zijn en onderling Marrokaans spreken omdat ze dat prettiger vinden onderling.

18 januari 2019 om 09:19

En hoezo zou dat zijn? Daarbij blijft het een laf iets. Als je iets te zeggen hebt, zeg dat dan in iemands gezicht en schuil je niet achter onbegrip van een ander. Dit wekt alleen nog maar meer irritatie op en dat weet iedereen.

18 januari 2019 om 09:20

@dr.mario

Volgens mij begrijp jij niet helemaal wat Bossie precies zegt..

@cantbestopt

Jij verkondigt hier boven dat Achahbar als hij bij Ajax in de jeugd zat nu bij een leuke Spaanse club zou zitten met een paar interlands achter een naam. Vervolgens kom je hier vragen hoe cabinessence weet wat hij zegt. Over hypocrisie gesproken.

18 januari 2019 om 09:21

Dr.Mario kan het weer niet laten de zogenaamde linkse gutmensch bij te halen, dit heet gewoon fatsoen hoor... probleem van veel mensen die alleen maar in die dualiteit kunnen kijken en alles in het linkse of rechtse spectrum willen plaatsen

18 januari 2019 om 09:23

Kom op, kerel. Je snapt zn punt. Deze jongens kunnen zich zonder problemen uitdrukken in het Nederlands. De redenering van Alex17 is gewoon niet valide. Marokkanen weten dondersgoed dat je in dit soort situaties niet Marokkaans met elkaar moet gaan praten.

18 januari 2019 om 10:01

Dr. MARIO moet misschien maar even de laatste zin van Gunner zijn post lezen.

18 januari 2019 om 10:45

DR Mario
Haha hier kan ik om lachen . Je doet net alsof je me kent , maar gelukkig is dat niet zo. Lees gewoon wat er staat en wat je er voor de rest bij verzint is voor jouw rekening, dat zegt wat over jou . Als er een iemand hier een politiek item van wil maken dan ben jij het wel .......
Trouwens wel terecht dat ze gestraft worden als ze het gezagvan de trainer zo proberen te ondermijnen

18 januari 2019 om 12:14

Bossie

Het is natuurlijk wel vrij sneu om de trainer in een andere taal dan de Nederlandse uit te schelden, als je beide talen kunt. Dan hoop je er mee weg te komen. Als ze het in het Nederlands zouden doen zou het al sneu, dom en treurig zijn. Echter getuigt dat van meer lef dan het te doen in het Marokkaans. Dan ben je gewoon een laffe herder naar mijn mening.

18 januari 2019 om 12:52

Volgens mij als je kwaad bent en je wilt dan iemand uitschelden of je punt maken , dat je dat beter doet in de taal die hij begrijpt. Doe je dat in een andere taal dan komt het helemaal niet over , naar mijn mening. Jij noemt het laf , ik noem het niet slim. Zo zie je maar dat er verschillende meningen hier over zijn

Las trouwens net dat De Gier niet wil bevestigen dat ze in het Marokkaans scholden , het was niet acceptabel wat ze deden , zei hij er over

18 januari 2019 om 15:23

cantbestopped

"er zijn genoeg Marokkanen die hier geboren zijn en onderling Marrokaans spreken omdat ze dat prettiger vinden onderling."

Prima dan, maar ik zou als trainer ook gewoon een regel stellen dat er nederlands wordt gesproken en klaar! Dat ze graag onderling Marokkaanse willen praten, geen probleem maar in de kleedkamer en gedurende je werk zorg je dat je voor iedereen te verstaan bent!

18 januari 2019 om 16:02

Er zijn toch aardig wat spelers die het Nederlands niet machtig zijn. Die zouden bij jouw als trainer weinig te zeggen hebben .....
Ik weet niet of dat bij NEC ook het geval is of ze alleen spelers hebben die de Nederlandse taal machtig zijn

18 januari 2019 om 08:17

Wat is het probleem volgens jou? Dat ze hun trainer uitscholden of dat ze ‘Marokkaans’ spraken (en Joost mag het weten).

18 januari 2019 om 08:32

Beide. Schelden tegen de coach zou al niet mogen gebeuren, maar als je het dan ook nog in een taal gaat doen die hij (en de rest van je team) niet verstaat, ben je wel erg laf.

18 januari 2019 om 09:19

Ik denk De gier heeft het niet zo op marrokkannen. Denk je echt dat een nederlandse altijd lief doet tegen de gier? Daar horen wij niks over en die spelers worden nket geschorst. Punt is dat t weer allemaal met 2 kammen scheren is

18 januari 2019 om 09:40

Makkelijk lullen Jonas15. Je slaat de plank volledig mis.. je noemt Jack de Gier nu de boeman door te roepen dat hij discrimineert. Denk je nou zelf echt dat hij deze 2 jongens uit de selectie gooit omdat ze Marokkaans zijn of Marokkaans praten? In de kleedkamer worden zoveel talen gesproken, maar een trainer uitschelden gaat te ver. Of dat nou in het Arabisch, Engels, Nederlands of Chinees is, dat doet er niet toe. Makkelijk scoren zo met die racisme kaart, ga jij maar eens tegen je trainer schreeuwen en schelden, je komt er vast mee weg.

18 januari 2019 om 10:56

Jonas15, doe niet zo zielig. Wanneer je iemand uitscheld, dan doe je het recht in zijn gezicht, zodat diegene het kan verstaan. Niet achterbaks zoals bovengenoemde heren hebben gedaan. Dat heeft volledig met respect en eerlijkheid te maken. Als je dat niet snapt, dan kunnen we jou in hetzelfde hokje plaatsen.

18 januari 2019 om 13:55

Hehe, met 2 kammen scheren. Die kan zo in Jiskefet.

On: de trainer uitschelden is überhaupt niet oké, het doen in een taal die hij niet spreekt is daarnaast ook vrij laf en extra onbeschoft. Daarnaast, als we er niets over horen als Nederlanders het doen, hoe weet je dan dat het gebeurt? Of ben jij stiekem aannames aan het doen.

18 januari 2019 om 09:42

Het probleem is niet dat ze Marokkaans, of een andere taal dan ABN, maar dat ze de trainer uitschelden. Of denk jij dat wanneer ze de trainer in het Nederlands voor klootzak hadden uitgemaakt, ze ermee weg zouden komen? Of in het Engels?

18 januari 2019 om 09:43

Praten*

18 januari 2019 om 10:58

Sterker nog, ik denk dat wanneer ze hem in zijn gezicht hadden uitgescholden (in een verstaanbare taal), dan had de trainer er nog begrip voor gehad. Aangezien in de tekst ook al wordt aangegeven, er regelmatig nare woorden vallen in een kleedkamer.

18 januari 2019 om 11:33

Jij vind het respectloos ik vind het niet zo slim als je kwaad op iemand bent en je zegt wat in een taal die hij niet begrijpt. Dan komt je punt helemaal niet over.

18 januari 2019 om 15:28

Nl_modric

" ik denk dat wanneer ze hem in zijn gezicht hadden uitgescholden (in een verstaanbare taal), dan had de trainer er nog begrip voor gehad."

Ja, hele matige trainers inderdaad, die geen lang leven beschoren zijn. Die zouden 'begrip' hebben als ze, waar de groep bij staat, in hun gezicht uitgescholden worden.

Zie jij het voor je? Van Gaal, Advocaat of zelfs Cocu en Frank de Boer. Dat ze uitgecholden worden en daarna zeggen: 'tuurlijk joh, moet kunnen. Lucht je hart!'. Dat is nonsens. Het kan best zijn dat een trainer op het moment zelf zich inhoudt maar uiteraard heeft het achteraf repercussies.

18 januari 2019 om 15:21

Gunnerbarca

"laat maar weer eens hun mentaliteit zien van dat soort jongens"

Dat 'soort jongens'? Mocht je daarmee doelen op het feit dat de ouders van deze jongens niet in Nederland zijn geboren, dan lul je hier zwaar uit je nek. Alsof er geen jongens waarvan de ouders in Nederland zijn geboren zich ooit hebben misdragen, of de trainer uitscholden en zich onprofessioneel gedroegen, ..... Maar dan horen we jou niet over de menataliteit van 'dat soort jongens'.
Pff, wat een onzin!

Marokkaans is toch geen taal? Is toch een dialect van het Arabisch? Beetje hetzelfde als Vlaams, dat is ook geen taal zover ik weet. Tenminste niet een officiële. Maar kan het mis hebben. Maar stel ze hebben dit echt gedaan dan zegt dit wel veel over hun persoonlijkheid. Als je iemand wilt uitschelden, wees dan een man en doe het in een taal die de ontvanger ook snapt.

18 januari 2019 om 07:37

Duurde nog best lang eer iemand deze fout benoemde :-)

18 januari 2019 om 08:33

Marokkaans-Arabisch of kortweg Marokkaans is natuurlijk wel een eigen kenmerkende taal op zich. Hoewel het niet de officiële taal van Marokko is, maar een voor Arabieren moeilijk verstaanbaar Noord-Afrikaans, Arabisch dialect, is Marokkaans-Arabisch (Darija) naast het Berbers de meest gesproken volkstaal met talrijke leenwoorden uit vooral het Berbers, en in mindere mate Frans en Spaans. De officiële talen in Marokko zijn Arabisch en Berbers.

18 januari 2019 om 08:21

Wellicht het Berbers, maar volgens mij is dat niet een dialect van het Arabisch.

18 januari 2019 om 08:28

Gesproken dialect zal inderdaad hoogstwaarschijnlijk berbers zijn. Arabisch heeft niks met berber te maken, komen zelfs uit verschillende taalfamilies, Arabisch heeft net zoveel met berbers te maken als met Nederlands.

18 januari 2019 om 08:33

“Naar verluid heeft trainer Jack de Gier meteen ingegrepen toen hij doorkreeg dat er werd gesproken in een niet-officiële taal.” De Gier: “Ik ben een trainer die veel toelaat maar ook ik ben een mens en heb mijn grenzen.”

Hoe kan Jack de Gier dat dan weten? Spreekt (of verstaat) hij soms Marokkaans? Off: even voor de volledigheid: 'het' Marokkaans is geen taal, we spreken van een Arabisch dialect. Een goede vriend van mij is Marokkaans en attendeerde mij hier recent op.

18 januari 2019 om 07:18

Ja en wat is nu je punt? Die spelers zijn zowel Nederlands als Marokkaans, zijn bij een Nederlandse ploeg en praten tegen een Nederlandse trainer. Dan moet je gewoon Nederlands praten zodat je voor iedereen verstaanbaar zijn. Of mocht niemand horen wat de twee te zeggen hadden? Dan hoor je dus niet in de groep en ben je gewoon terecht weg gestuurd. En dan straks zeker weer beginnen over respect.

18 januari 2019 om 07:42

Ik denk dat iedereen met een beetje verstand wel kan waarnemen wanneer iemand met een Marokkaans uiterlijk Nederlands, Duits, Frans, Fins or Marokkaans tegen hem praat.

18 januari 2019 om 09:22

Ik spreek zelf geen Marokkaans maar na jarenlang te hebben gewerkt en gewoont te hebben in een omgeving met Marokkanen leer je iig oppikken wat vriendelijk bedoeld is en wat niet... zoals beledigingen.

"Dit was niet anders dan anders. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dit is één van die sprongen." Aldus de broer van Achabar... Alsof de Gier zomaar 2 belangrijke spelers gaat terugzetten terwijl ze er dramatisch voorstaan. Heb het idee dat er bij de familie Achabar totaal geen zelfreflectie is. Misschien wel een van de redenen dat Achabar nooit van toptalent naar topspeler gegroeid is. Als iedereen om je heen je geweldig vindt, ga je dat zelf ook denken.

In het amateurvoetbal is dat de normaalste zaak. Ze beginnen de wedstrijd nog in het Nederlands maar als het niet naar de zin gaat dan gaan ze in hun eigen taal verder. En dan weet de scheids of tegenstander ook niet wat hij allemaal naar zn hoofd geslingerd krijgt...

18 januari 2019 om 08:17

Haha wel grappig dit, niemand weet echt als ze hebben gescholden , net zoals de scheids of tegenstander het niet weet , maakt het dan nog uit ? Ik scheld nu iemand uit in mijn hoofd , mogen de moderators dan mijn bericht weghalen ??

18 januari 2019 om 08:34

Wehave. Je hoort duidelijk aan de toon wanneer iemand iets positiefs of negatiefs over je zegt. Dus waarschijnlijk zeiden Achahbar en Darri iets op een agressieve toon tegen De Gier. Dan is het niet moeilijk om te achterhalen dat ze je hebben uitgescholden. Walgelijk gedrag van de twee heren.

18 januari 2019 om 08:48

Misschien zegt hij: dit is belachelijk , weet jij veel

18 januari 2019 om 09:02

Waarom moet dat dan in een taal die de ontvanger niet kan verstaan?

18 januari 2019 om 09:08

Wellicht waren er meer jongens in de kleedkamer die het verstonden. Leroy Labylle heeft volgens mij ook Marokkaanse roots. Dan is het natuurlijk zo duidelijk of het schelden is of niet.

18 januari 2019 om 09:26

Hoor je niet altijd omdat vaak men te laf is. Of achterbaks. Ik weet nog een mooie vakantie in Turkije waar een Nederlandse mevrouw met een stralende glimlach werd aangesproken met "godvergeten hoerenkind". Waarop zij, denkend dat het heel aardig was, "senk joe" oppert. Soms is een beetje kennis van andere talen waar je mee te maken hebt wel handig. En mij lijkt het dat een coach i.i.g. scheldwoorden wel kent.

18 januari 2019 om 08:19

Lafbekken dus! Niks meer of minder.

Eigenaardig, dat je in de media nooit hoort, dat Egyptenaren Egyptisch spreken of Tunesiã«rs Tunesisch, maar Marokkanen spreken wel vaak "marokkaans" onder elkaar. Zal wel aan de onwetendheid van de meeste mensen liggen. Ik heb ooit eens iemand ontmoet, die ervan overtuigd was, dat Oostenrijkers Oostenrijks spraken......

18 januari 2019 om 08:49

Ach, de officiã«le taal is arabisch, echter wordt er over het algemeen gesproken over Marrokaans-Arabisch, dat overigens onderdeel is van de talengroep Maghrebijns-Arabisch. Onder die talengroep valt bijvoorbeeld ook Tunesisch-Arabisch. Egypte valt daar niet onder, waardoor je Egyptisch niet hoort.

Over diegene die jij sprak over Oostenrijk, hij had het niet helemaal fout. Men spreekt namelijk soms van Oostenrijks-Duits, dat niet alleen een andere uitspraak kent, maar ook andere woorden. In de kern spreekt met uiteraard wel gewoon Duits.

18 januari 2019 om 12:21

Wanneer is een streektaal een taal? Is een taal enkel een taal als het officieel door een overheid erkend wordt? Een dialect of streektaal is ook gewoon een taal, waarmee regionale bevolking onderling communiceert, ondanks het ontbreken van officiële erkenning.

Zo is het Nedersaksisch, de streektaal die in Groningen, Drenthe, Overijssel en in delen van Gelderland (o.a. Achterhoek, Veluwe) wordt gesproken, altijd als dialect bestempeld geweest, maar sinds oktober vorig jaar als officiële (streek)taal erkend naast het Limburgs. Was Nedersaksich eerst geen taal, maar nu ineens wel? Natuurlijk niet.

Het Marokkaans-Arabisch of Marokkaans is dan wel niet een door de Marokkaanse overheid erkende taal, maar uiteraard zeker wel een authentieke taal, die door een groot deel van de bevolking gesproken wordt. Elk dialect verdient feitelijk officieus het stempel taal.

Wat een verschil in reactie van de zaakwaarnemers.

Ik zou Achahbar per direct terugsturen naar Pec. In emotie kan er van alles gebeuren; maar wanneer je daarna de onschuld speelt en de schuld bij de club/trainer legt. Spelers met zo'n zaakwaarnemer moet je niet eens willen bij een club. Dan kan het nog een van je betere spelers zijn; zulke jongen verpesten je club.

Kamp Darri reageert dan veel professioneler. Zoals ik al zei, emotie hoort bij voetbal en dan kun je dingen roepen die niet handig zijn. Maar je moet wel samen door. Wanneer Darri nu zich net zo professioneel opstelt als zijn zaakwaarnemer, lijkt mij dat je hem snel weer aansluit bij het eerste.

18 januari 2019 om 08:58

Inderdaad. Vooral het "Anass neemt dat NEC niet kwalijk"-gedeelte is tenenkrommend. Omgedraaide wereld. Als Achahbar er zo instaat kun je hem inderdaad beter terugsturen want dan valt er geen land mee te bezeilen.

18 januari 2019 om 09:07

Pec zwolle heeft al genoeg problemen .zulke leipe figuren heeft pec niks ann.laat hem maar mooi richting marokko gaan dan kan hij brabbelen wat hij wilen laat hij Darri ook maar mee nemen.

Dit soort gasten meteen lozen. Als ze dit doen, hebben ze totaal geen respect. Als je wat te zeggen hebt, doe je dat in het Nederlands (tenzij je niet anders kan natuurlijk, maar daar is bij deze gasten geen sprake van). Respectloze mensen heb je niets aan, gewoon bij grofvuil zetten.

18 januari 2019 om 09:09

Ali B. als zaakwaarnemer is toch ook niet serieus te nemen? Hij doet alles voor geld. Vriendjespolitiek, elkaar beschermen.

18 januari 2019 om 09:26

"ali B. als zaakwaarnemer is toch ook niet serieus te nemen?"

Eh, Ali B. is eigenaar van meerdere managementbureau's en is daar multi-miljonair mee geworden...

18 januari 2019 om 09:42

In de muziek ja, voetbalwereld gaat er anders aan toe. Daarom wilt hij zijn graantje meepikken als zaakwaarnemer. Hij komt met teksten, waarmee iederes zijn ouders zou komen. Vandaar hij doet alles voor geld. Als producer verdien je als zanger. Slim gedaan. Zaakwaarnemer in het voetbal zijn, komt andere kwaliteiten bij kijken.

18 januari 2019 om 09:54

"zaakwaarnemer in het voetbal zijn, komt andere kwaliteiten bij kijken."

Een zaakwaarnemer hoeft helemaal geen verstand van voetbal te hebben. Zijn taak is om voor zijn cliënt het onderste uit de kan te halen op zakelijk gebied. En ik zou niet weten waarom dat in de muziekwereld anders zou werken dan in de voetbalwereld.

"vandaar hij doet alles voor geld."

Ja, gek he, een zakenman die geld wil verdienen?

18 januari 2019 om 10:15

Een zaakwaarnemer moet wel degelijk verstand hebben van voetbal en hoe de markt werkt? Hoe kan je anders, het onderste uit de kan halen wat je zegt? Schoenmaker blijf bij je leest. Zie Riaola en Jorge Mendez, dat zijn zaakwaarnemers die er alles uithalen. Teksten van Ali B kan elke volwassen persoon wel zeggen/verzinnen. Maakt dat je een goede zaakwaarnemer?

18 januari 2019 om 14:54

Wat ze vroegen deden, doet er weinig aan wat ze nu presteren? Deze 2 hebben zich al bewezen, wat heeft Ali. B bijgedragen aan het voetbal? Deze 2 maken trainers en clubs(bestuurders) helemaal gek. Ali. B heeft niet eens iemand aan de Premier verkocht? Alleen maar standaard zinnen, om zijn klanten uit de media te houden van kritiek. Dat maak je geenspelersmakelaar. Verkopen en commissie maken moet je doel zijn. Op de juiste manier belangen behartigen. I.p.v iemand goed praten.

18 januari 2019 om 19:13

Ali B heeft niet eens iemand aan de PL verkocht? Moet een zaakwaarnemer eerst iemand aan de PL verkopen om zaakwaarnemer te worden? Volgens mij kan moet je ergens beginnen en kan je niet eerst iemand verkopen en dan zaakwaarnemer worden. Leuk geprobeert.

18 januari 2019 om 09:23

Ben ik het mee eens, verzieken het teammoraal alleen maar en nemen de rest mee in negatieve sfeer. Overigens wel apart om een enorme switch hier in meningen op het forum te zien. Een paar dagen terug was het bestuur van NEC een bende en waren ze volgens velen dom om de beste spelers aan de kant te zetten en nu er een beetje context is, is iedereen het opeens met beslissing van NEC eens.

18 januari 2019 om 10:54

Daar heb je mij niet over gehoord. Ik heb geen mening over het bestuur van NEC. Ik heb hier wel een mening over.

18 januari 2019 om 14:07

Nee klopt, ik doelde op de mening van de meerderheid hier op VZ. Op het artikel van 15 januari waar nog geen uitleg bij zat, was het overgrote deel NEC aan het afkraken terwijl iedereen nu lovend is over het besluit. Alleen eerste deel van Mn reactie was gericht op jouw reactie.

Totaal geen respect voor iemand hebben die ook nog een stuk ouder is.
In een andere taal iemand iets zeggen is laf en stiekem.
Nec heeft al genoeg problemen en kan deze jongens missen als kiespijn.
Die voetballen straks gewoon ergens in de 2e divisie en dan nog hebben ze geen meerwaarde door die vreselijke mentaliteit.

Wanneer ik inhoudelijk lees, lees ik duidelijk de verschillen in niveau van de zaakwaarnemers.
De broer van Annas probeert advocaatje te spelen en te ontkennen dat er iets is gebeurd. Neem aan dat zaakwaarnemers niet in de rust erbij zit.

Ali B. is heel duidelijk en vormt zich als zaakwaarnemer ook als opvoeder. En geeft duidelijk een statement af in de vorm van een schop onder je kont dat je zoiets niet doet.

Jammer dat Annas zulke rare trekjes heeft.
Had hem altijd graag bij Emmen gezien, in de rol van links hangend spits of net om de spits heen.
Voetballen kan hij wel.

Ben ik de enige die t vreemd vind dat Ali B zaakwaarnemer is geworden?

18 januari 2019 om 09:23

Net zo vreemd als dat Peter R de Vries zaakwaarnemer is.

18 januari 2019 om 09:26

Of Raiola.

18 januari 2019 om 11:36

Dat vind nou nog een stuk vreemder. Ali B snap ik nog wel enigzins. Beetje zelfde als Lukaku met Jay-z die bij ROC Nation heeft getekend al werkt hij volgens mij nog wel met Raiola. Ali B begrijpt nog wel zaken als iemand marketing technisch in de markt zetten.

18 januari 2019 om 09:40

"ben ik de enige die t vreemd vind dat Ali B zaakwaarnemer is geworden?"

Ali B is de manager van o.a. Boef, Ronnie Flex, Famke Louise en Najib Amhali. Dus de zaken behartigen van een speler van NEC moet ook wel lukken, denk ik.

18 januari 2019 om 10:35

Het hoeft niet jouw muzieksmaak te zijn, zijn wel grote Nederlandse artiesten. Dus ja, een aardig portfolio inderdaad.

18 januari 2019 om 10:40

"zo dat is wel echt een portfolio waar je u tegen zegt. Zelden zo'n droevig opgesomd rijtje gezien."

Het zijn geen artiesten waar ik zelf een kaartje voor zou kopen. Maar feit is wel dat vrijwel elke manager in Nederland die figuren heel graag onder z'n hoede zou willen hebben. En Ali B heeft ze. Dan zal hij toch vast wel iets goed doen.

Ja, en weet god wat ze de trainer behalve schelden nog meer toegevoegd hebben.
En dan krijgen straks weer Dries Boussatta, Ali Boussabon en dei overal mislukte ex keeper in alle talk shows weer klagend over gebrek aan respect en dat we de cultuur niet begrijpen zeker?

18 januari 2019 om 10:04

Niemand die het erover heeft dat de 2 in de rust eruit zijn gehaald. Die Jack de Gier kan er ook niks van als voetballer was hij wel aardig bij Nec maar als trainer waardeloos.

.....Achahbar is toch Irakees? Is hij überhaupt wel een Marokkaan?

18 januari 2019 om 10:15

Achahbar is van Marokkaanse afkomst, ik denk dat je in de war bent met een andere speler?

18 januari 2019 om 10:34

Moet wel, ik zou namelijk zweren dat hij Irakees was. Geen idee waar ik dat had opgepikt.

18 januari 2019 om 10:47

Wellicht was dat Irakees international Osama Rashid, die tot en met de A1 in de Feyenoord-jeugd speelde en ook voor de jeugdeftallen van Oranje uitkwam? Ik las vanmorgen toevallig een artikel over deze speler op de site van de NOS.

Google: voor-het-irak-van-osama-rashid-telt-de-oorlog-alleen-nog-op-het-voetbalveld, mocht je geintresseerd zijn in het artikel.

Ik denk dat niemand hier een conclusie kan trekken, want je weet niet wat er gezegd is? Is er gescholden op De Gier ze taktiek, wissels etc, of op zijn karakter?
We zullen het waarschijnlijk nooit weten......

Ik schold hem uit in het Belgisch. Oh wacht dat helemaal niet. Anyway als het waar is, is het gewoon fout wat ze gedaan hebben. En dienen ze een straf te krijgen, simpel. Maar laten we dat afkomst, Marokkaan gebeuren aan de kant houden aub. Dat heeft er niks mee te maken. Vele kunnen schuldig zijn aan schelden, dus laten we het niet groter maken dan het is. En ja het blijft uiteraard fout.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Telstar11-4
14.NEC10-1
16.TOP Oss8-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

49 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Dordrecht 5 1 1 0
2018/2019 NEC 20 7 2 0
2017/2018 NEC 25 15 3 0
2016/2017 PEC Zwolle 19 0 0 0
2015/2016 Feyenoord 7 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Excelsior stelt na rust orde op zaken; Almere en Go Ahead delen punten

Excelsior heeft zich weten te herstellen van de 4-0 nederlaag tegen SC Cambuur van vorige week. De Rotterdammers waren in eigen stadion te sterk voor FC Dordrecht en wonnen na een...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren