Lionel Messi en Ousmane Dembélé helpen Barcelona ronde verder

Donderdag, 17 januari 2019 om

Barcelona heeft zich donderdagavond eenvoudig voor de kwartfinales van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. Het team van trainer Ernesto Valverde was in eigen huis voor ruim veertigduizend toeschouwers met 3-0 te sterk voor Levante, dat een week geleden in Valencia met 2-1 had gewonnen. Jasper Cillessen verdedigde wederom het doel van de Catalanen, die via Ousmane Dembélé (twee) en Lionel Messi naar een makkelijke zege uitliepen.

Barcelona legde in de eerste helft al de basis voor het bereiken van de laatste acht. Levante startte aanvankelijk goed aan het duel in het Camp Nou. Het team van trainer Paco López zette hoog druk en dat zorgde voor complicaties in de opbouw van Barcelona. De thuisploeg voelde zich echter comfortabeler op het veld naarmate de eerste helft vorderde en dwong in nog geen minuut tijd een dubbele voorsprong af.

Eric Cabaco verspeelde de bal op een gevaarlijke plek aan de rechterkant aan Messi, die richting het zestienmetergebied rende en zag hoe Dembélé de 1-0 verzorgde. Niet veel later verscheen de 2-0 op het scorebord. Messi zag een groot gat in de defensie van Levante, waarna Dembélé de steekpass van de Argentijn enigszins gelukkig afrondde. Het was aan doelman Aitor Fernández te danken dat het tot aan de rust 2-0 bleef.

Levante gaat klacht indienen tegen Barcelona: ‘Dit is niet makkelijk voor ons’

Levante gaat vrijdag een klacht indienen bij de Spaanse voetbalbond vanwege een ogenschijnlijk niet-speelgerechtigde speler van Barcelona in het heenduelLees artikel

Nog geen tien minuten na de onderbreking nam Messi de 3-0 voor zijn rekening. Nelson Semedo ging na een goede combinatie met Dembélé mee naar voren, behield het overzicht en zag hoe Messi zijn pass afrondde. Dat was de genadeklap voor Levante, dat Cillessen amper tot niet aan het werk zette. Fernández voorkwam ook in het tweede bedrijf dat Levante met een dikke nederlaag uit het Camp Nou vertrok.


Poll

Denk jij dat Barcelona de Copa del Rey gaat winnen?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door guaporta)

Dezw voorhoede ging lekker samen. Suarez vaker banken.

Niet alleen stond de wedstrijd vanavond in het teken van een sportieve strijd, maar tegelijkertijd een juridische strijd na de discussie over de speelgerechtigdheid van Chumi in het heenduel. Om deze zaak goed te begrijpen is het belangrijk om te erkennen dat de regelgeving op gebied van het laten spelen van geschorste jeugdspelers in november vorig jaar is veranderd. Volgens artikel 56.1 geldt de schorsing die een speler krijgt enkel voor de competitie waarin hij/zij de overtreding beging. In het geval van een zware overtreding (een rode kaart bijvoorbeeld) kan de schorsing ook voor andere competities van de Spaanse bond gelden. Wat betekent dat voor deze zaak? Chumi kreeg onlangs zijn vijfde gele kaart en kreeg dus een ‘lichte schorsing’ die enkel geldig is voor de competitie waarin hij die kaart kreeg; de Spaanse derde divisie. Lijkt duidelijk toch? Niet helemaal. Artikel 56.3 van datzelfde wetboek schrijft voor dat spelers die een schorsing voor een tweede elftal uitzitten niet voor het eerste elftal mogen spelen. Maar in die wet staat niet vermeld of dat geldt voor alleen de competitie of ook voor de beker. Immers, volgens artikel 56.1 geldt de schorsing niet voor de beker. Eigenlijk komt het dus op het volgende neer: als een speler van het eerste elftal een soortgelijke schorsing krijgt mag hij gewoon spelen in de beker, maar een speler van het tweede elftal zou (als Levante in deze zaak in het gelijk zou worden gesteld) zowel in de competitie als in de beker niet mogen spelen. Daarnaast had Levante (als ze al het gevoel hadden dat hun tegenstander de wet overtrad) binnen 48 uur na de wedstrijd een klacht in moeten dienen en dat hebben ze niet gedaan. Kortom, als Levante al hun juridische gelijk wil gaan halen zullen ze dat niet meer volgens de reguliere procedure kunnen doen. Het proces wordt dan voortgezet aan het Spaans Administratief Tribunaal. Het kan dus nog weken duren voor we zekerheid hebben over deze zaak.

Dan over de wedstrijd. Eigenlijk wel ik twee spelers uitlichten; Arthur en Ousmane Dembélé. Met het voetballend vermogen van de Braziliaan op het middenveld lijkt Barcelona eindelijk weer zichzelf. Het vloeiende offensieve spel keert terug op het moment dat Arthur deel uitmaakt van het elftal en dat is een enorm compliment. En Ousmane Dembélé… Zijn doelpunten hingen aan elkaar van geluk, maar zijn actie waarin hij drie spelers van Levante compleet vernederde zal me nog langer bij blijven. Er zijn maar een paar spelers ter wereld die zo’n actie kunnen maken; Lionel Messi, Eden Hazard, Leroy Sané en Neymar. De Fransman mag dan wel moeite hebben met de professionele levensstijl, maar in deze vorm kan hij zich echt meten met dat kaliber spelers (behalve die kleine Argentijn natuurlijk).

Al met al lijkt Barcelona in de aanloop naar de cruciale fase van het seizoen steeds meer in vorm te komen. Luis Suárez verkeert in de vorm van zijn leven, Ivan Rakitic speelt in een meer defensieve rol de sterren van de hemel, Ousmane Dembélé lost zijn belofte eindelijk in en Philippe Coutinho lijkt sinds deze week eindelijk weer eens te schitteren. En moet ook eerlijk zijn richting Ernesto Valverde, ben namelijk in de afgelopen maanden vaak genoeg kritisch op zijn functioneren geweest. Vandaag heb ik voor het eerst sinds de Clásico weer genoten van Barcelona en dat mogen we ook aan hem toeschrijven. Had alleen gehoopt dat hij vandaag speelminuten had kunnen geven aan Riqui Puig of Juan Miranda, maar dat is slechts een kanttekening.

17 januari 2019 om 23:45

Puike samenvatting van de wedstrijd en het juridische gedeelte. Zoals mijn naam en afbeelding al laat zijn ben ik groot voorstander van jeugdspelers, alleen 1 jeugdspeler heeft mij niet kunnen bekoren tot nu toe en dat is Juan Miranda. Met de keuze die Valverde aan het begin van het seizoen heeft gemaakt tussen Miranda en Cucurella is toch echt de verkeerde naar Baskenland gestuurd. Nee, dat Valverde Miranda geen kans geeft komende tijd snap ik volledig. Puig moet zich verder gewoon op Barca B richten en hen helpen om terug te keren in de Segunda Division A. Dat is voor hem ook een nieuwe stap en dan is hij zeker in het seizoen 2020/21 klaar voor het grote werk om in het eerste te gaan schitteren met hopelijk Frenkie. Over Frenkie gesproken; vandaag lees ik toch weer meer verhalen dat de directie van Barcelona nog 1 keer alles uit de kast haalt om Frenkie naar Catalonië te halen. Wat weet jij hier verder van?

18 januari 2019 om 00:07

Denk dat de club in een ontzettend lastige situatie zat en dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Marc Cucurella maakte nauwelijks indruk in het voorseizoen en had waarschijnlijk de club verlaten op het moment dat hij nog een seizoen langer bij Barcelona B had moeten spelen. Juan Miranda kan zonder enige problemen leren onder Garcia Pimienta, terwijl Marc Cucurella de uitdaging krijgt die hij nodig heeft. Achteraf blijkt Cucurella al verder in zijn ontwikkeling dan dat we te zien kregen in het voorseizoen, maar de beslissing lijkt me de juiste. Aankomende zomer kan Cucurella zonder problemen stand-in voor Jordi Alba zijn, terwijl Juan Miranda elders ervaring op het hoogste niveau kan opdoen.

De laatste berichten die ik over Frenkie de Jong heb vernomen zijn in 'ons' nadeel. Hij lijkt voor Parijs te kiezen, al lijkt hij in zijn interviews nog lang niet zeker van zijn keuze. Hoop van harte dat de directie van Barcelona nog een poging gaat wagen, maar heb daar nog niets van vernomen. Al moet ik ook zeggen dat ik vandaag dichter op het beursnieuws dan het voetbalnieuws zat. Dus kan iets gemist hebben.

18 januari 2019 om 00:17

Je hebt gelijk inderdaad wat betreft Miranda en Cucu. Al had ik wel het idee dat Eibar Cucurella kan overnemen met optie tot koop, maar weet ik even niet zeker. Het grappige is dat ik het nieuws over de laatste poging van de directie heb gelezen in de Madrileense kranten in plaats van de Catalaanse en juist El Mundo Deportivo juist het nieuws meldden dat Frenkie, Ajax en PSG de komende dagen zouden onthullen over hun transfer. Hopelijk hebben de Madrileense kranten deze ene keer gelijk ten opzichte van de Catalaanse...

18 januari 2019 om 00:23

Even uit mijn hoofd meldt ik het volgende; Cucurella kan voor twee miljoen euro worden overgenomen, maar Barcelona heeft daarna de mogelijkheid om hem voor vier miljoen euro terug te halen naar Camp Nou. Dus dat hoeft financieel niet enorme gevolgen te hebben.

Wat betreft Frenkie de Jong, we zullen zien welke keuze hij maakt. Als hij werkelijk voor Barcelona wil voetballen, dan zal hij op dit moment de 'juiste' keuze moeten maken en dus waarschijnlijk niet naar Parijs vertrekken. Heb zelf wel een paar contacten in de voetbalwereld, maar niemand weet informatie te delen die ik zelf via Catalaanse journalisten ook al wist. Dus wacht gewoon lekker af.

18 januari 2019 om 00:13

Dat is nogal ingewikkeld, maar ik denk dat Barca idd niet hoef te vrezen.

Dembele en Semedo aan de rechterkant is een droom. Het moet ook gezegd worden dat Semedo goed verdedigde. Nu laat Valverde Rakitic(/busi) ook verder inzakken, waardoor Alba en Semedo gerust aanval kunnen zoeken.

Lenglet lijkt zich ook goed te hebben aangepast. Opbouwens sterk en verdedigend nuchter. Verder heb ik niets toe te voegen aan je puike samenvatting.

18 januari 2019 om 00:20

Weet je wat me op is gevallen aan Nelson Semedo? Hij maakt eigenlijk altijd de loopactie die we van een rechtsback verwachten, maar als hij dan aan de bal komt creëert hij eigenlijk bar weinig. Het is altijd hetzelfde recept; bal onder de voet laten rollen, de makkelijke oplossing kiezen en dan zelf de loopactie maken. We kunnen meer dan terecht kritiek hebben op het defensieve werk van Sergi Roberto, maar in balbezit zorgt hij gewoon voor meer gevaar en voegt op dat vlak meer toe aan het spel. De vraag is net wat de ploeg nodig heeft. Eigenlijk zou je met Nelson Semedo en Lionel Messi of met Sergi Roberto en Ousmane Dembélé op de rechterflank kunnen spelen. Dan heb je een speler die diepgang zoekt en een speler die de opbouw meer verzorgd in het elftal.

18 januari 2019 om 01:35

Voor degenen die de match (en vorige) gezien hebben: hoe doet semedo het nu? Hoe staat het middeveld precies opgesteld met vidal/rakitic/arthur?

18 januari 2019 om 12:32

Heb mijn mening over Nelson Semedo in de reactie hierboven al gegeven. Ivan Rakitic speelde vandaag ijzersterk in de rol van Busquets en dat is ook eigenlijk zijn sterkste positie. Arthur speelde aan de linkerkant, Vidal aan de rechterkant. Je kan het eigenlijk zien als een 3-4-3 met Rakitic tussen de twee centrale verdedigers is.

18 januari 2019 om 01:52

Geen woord over vidal vriend dat was waar het barca bij wijlen aan ontbrak iemand die vol duels ingaat ballen ook afpakt jammer dat hij niet eerder was gekomen

18 januari 2019 om 12:44

Waarom heb ik het niet over Cillessen? Speelde ook een geweldige wedstrijd en was verantwoordelijk voor de balcirculatie achterin. Waarom niet Semedo? Waarom niet Vidal? Heel simpel, omdat ik al een half boekwerk had getypt en geen zin heb om het nog langer te maken.

Messi weer geweldig, wat een genieten van die man. Bij elke aanval betrokken. Arthur speelde heel goed, heerlijk om te zien hoe laag zijn zwaartepunt ligt en hoe soepel hij draait. Daarnaast vindt hij altijd de juiste man en hebben zijn passes de perfecte richting en snelheid. Niet van de bal te krijgen en raakt zelfs niet in paniek als hij de bal van de keeper krijgt met 3 man om hem heen.

Dembele had in de eerste helft een paar leuke acties, maar zijn rendement is en blijft te laag: te vaak komt zijn pass na een versnelling of truc niet aan. Ook zijn aannames zijn nog te vaak te slordig. Ja hij scoort 2 goals (overigens de 2 lelijkste goals van het jaar) maar dat gebeurde meer door geluk en onkunde dan door bewuste acties. Hetzelfde lage rendement zie ik bij Semedo: beide spelers hebben geweldige kwaliteiten, waaronder snelheid, creativiteit en aanvallende impulsen. Op papier een ontzettend gevaarlijke rechter flank, maar op het veld komt dat er nog veel te weinig uit. Ik hoop dat ze meer op elkaar ingespeeld raken en hun rendement verhogen. Ik vraag me overigens af hoe slecht Malcom wel niet moet trainen dat hij zo weinig minuten krijgt.

Coutinho bewees maar weer eens dat hij geen linksbuiten is. Net als bij Liverpool is zijn beste positie achter de 3 aanvallers. In een vrije en creatieve rol vanaf links (zoals Messi vanaf rechts doet). Zijn gebrek aan snelheid was schrijnend en haalde het gevaar uit menig aanval. Daarnaast trok hij letterlijk elke keer naar zijn rechter, terwijl Alba maar diep bleef gaan achter hem langs zonder bediend te worden.

Ik vond Murillo absoluut niet beter dan de gemiddelde verdediger in La Liga. Mag hopen dat hij over een half jaar weer vertrekt. Er mag sowieso een grote shoonmaak plaatsvinden want ook Vidal, Denis, Rafinha, Vermaelen en Gomes maken Barcelona niet beter. Eventueel kan Malcom ook weer vertrekken als hij zich niet ontwikkeld.

Ik vind dat Valverde echt vreselijk met de eigen jeugd omgaat. Terwijl de wedstrijd al voor de rust, en vanaf de 54e minuut helemaal, gespeeld was, moet Alena de hele wedstrijd op de bank blijven en mag Roberto pas in de 74e minuut invallen. En dan ook nog als linksback. Het is gewoon een middenvelder die ook prima als rechtsback kan spelen, maar hij moet toch ook wanhopig worden als hij zelfs eerder op linksback wordt gezet dan op het middenveld... Waarom krijgt Vidal toch zoveel minuten? Hij doet er namelijk niks speciaals mee en is niet de toekomst voor Barcelona. Rakitic kan ook meer rust gebruiken, dus waaorm hem er niet af voor Alena? En dan brengt hij ook nog eens Denis die zijn marktwaarde alleen maar verminderde...

Ik hoop dat er nog een reservespits wordt gehaald. Persoonlijk hoop ik op Aduriz. Kent La Liga en kan als stormram fungeren als er voetballend niet doorheen te komen is. Een echt plan B. Suarez is al bijna 32 en moet vaker rust krijgen. Daarnaast heeft Barcelona geen echte spits over als hij geblesseerd zou raken.

Overigens mistte ik Sierd de Vos. Waar hij met zijn leuke weetjes en oprechte passie een wedstrijd helemaal op kan fleuren, vond ik deze verslaggever vooral veel nutteloze dingen noemen en ook wat onzin spreken.

17 januari 2019 om 23:34

Over dembele zit je totaal fout. Het samenspel is drastisch verbeterd. Hij creeert zoveel kansen en ruimte voor dit Barca.

18 januari 2019 om 00:01

Je moet wel een goede reserve spits vinden die wil banken. Dan kom je zowiezo op type's Henrik Larsson uit met de minuten die Suarez maakt. Ik geef Paaschkal gelijk

17 januari 2019 om 23:34

Dembele scoort 2 goals maar zijn rendement blijft te laag. Doet het je zoveel pijn dat Dembele de sterren van de hemel speelt? Zou eerder gepaster zijn als je had gezegd dat Dembele heel vaak genegeerd werd tijdens counters sinds de invalbeurt van Suarez, omdat Messi per sé zijn maatje een doelpunt wilde gunnen.

17 januari 2019 om 23:45

Dat was erg opvallend en ik stoor me er aan . Mag een keer wat over gezegd worden.

17 januari 2019 om 23:58

Ik ook enorm! Je zag hem altijd van die goede looplijnen maken, maar toch besloot Messi om terug te kappen richting Suarez ipv Dembele zijn hat-trick te gunnen. Vond ik enorm jammer.

17 januari 2019 om 23:36

Hoe negatief kun je zijn. Dit was een goede wedstrijd. Dembele speelde z'n tegenstander helemaal zoek evenals semedo. Die twee zijn op de rechterflank een geweldig duo. Ook vond ik Denis Suarez een paar lekkere acties hebben toen hij inviel. (Wel jammer toen hij over de bal trapte) ik ben het wel met je eens dat hij jeugdspelers had moeten beneden, maar geen Roberto. Die is ondertussen al ene basisspeler. Hij had wel Alena en puiq moeten laten spelen

17 januari 2019 om 23:39

Dan nog een sneer uitdelen aan dembele lol. 3de topscorer van barca dit seizoen maar ja zijn rendement is te laag idd omdat hij minder goals heeft dan Messi en Suarez. Lachwekkend

17 januari 2019 om 23:39

Jij wil een reservespits halen omdat Suarez wat ouders wordt en rust nodig heeft, en dan stel je Aduriz voor? Die man is al 37... Laat dan een frisse jongen spelen!

Note: Ik mis Sierd de Vos ook!

17 januari 2019 om 23:42

Welke wedstrijd heb jij gezien? Dembele speelde gruwelijk met goals en gruwelijke passes op vooral Messi en die op Semedo waar de 3-0 uit ontstond. Je analyse klopt voor geen meter maar goed. Het zal wel een mening zijn.

17 januari 2019 om 23:43

Moet eerlijk zeggen dat ik sinds het officiële vertrek van Munir een enorm voorstander ben van de komst van Zlatan Ibrahimovic. Althans, dat is natuurlijk mijn ideale kandidaat op het moment dat de toekomstig vervanger van Luis Suárez niet haalbaar is in de winterse transferperiode (wat waarschijnlijk het geval is). Als er dan toch een ervaren aanvaller moet komen om de tussenliggende periode te overbruggen, dan het liefst een speler met persoonlijkheid, het vermogen om wedstrijden te beslissen en iemand die de club kent. En geloof dat Ibrahimovic nog iets recht te zetten heeft in Camp Nou, dus misschien dat dat een mooie motivatie voor hem is.

17 januari 2019 om 23:48

Totaal niet realistisch! Bartomeu is niet stom om zo een blaaskaak in huis te halen met die pizzabakker als zaakwaarnemer. Die hebben ooit Barca al 40 mio gekost. Ik zie dan liever Sanchez terugkeren.

17 januari 2019 om 23:49

Met alle respect Guaporta, ik waardeer je opinies namelijk enorm, maar in deze kwestie ben ik toch absoluut niet akkoord. Ja, Zlatan is een grote persoonlijkheid, maar of dat een positieve invloed zou hebben in de kleedkamer ben ik niet zo zeker van, in tegendeel zelfs. Het is en blijft naast een fenomenale voetballer ook een echt haantje en die nemen geen genoegen met een plaats op de bank. Sowieso was zijn vorige periode in Camp Nou vrij ongelukkig en hij had ook niet de beste relatie met Messi. Reken daarbij zijn ongetwijfeld hoge salariseisen en dan concludeer ik dat Zlatan geen goede optie zou zijn. Indien er dan toch een 2de spits moet komen, opteer ik voor Stuani, Aspas of Willian Jose.

18 januari 2019 om 00:15

Misschien een controversiële mening en begrijp de twijfels. Maar laten we even er vanuit gaan dat Barcelona een ervaren aanvaller nodig heeft om de periode te overbruggen tot er een aanvaller van wereldklasse die Luis Suárez kan opvolger vastgelegd kan worden. Kortom, een speler die een leeftijd heeft waarvan Abel Ruiz niet het gevoel krijgt dat diegene hem in de weg gaat lopen. Het gaat dus maximaal om anderhalf á twee seizoenen (als het niet een enkel seizoen is). Welke andere aanvaller is dan in staat om het vertrouwen van de ploeg te winnen en het verschil te maken in wedstrijden waar het erom gaat? Er is geen enkele aanvaller ter wereld die op deze leeftijd technisch dusdanig goed is als Ibrahimovic en daadwerkelijk van toegevoegde waarde kan zijn voor Barcelona. Begrijp de problemen rondom zijn komst, zaakwaarnemer en persoonlijkheid, maar als voetballer zou hij een ideale toevoeging zijn op korte termijn (zolang de opties voor de langere termijn niet mogelijk zijn).

Want neem nou de nemen die je noemt @lamaninta5. Cristhian Stuani voegt natuurlijk op technisch vlak bij lange na niet hetzelfde toe als Ibrahimovic, laat staan dat hij zijn hele loopbaan bij clubs heeft gespeeld die niet volgens dezelfde spelopvatting spelen als Barcelona. Iago Aspas en Willian José zullen waarschijnlijk de ontwikkeling van Abel Ruiz in de weg staan naar mijn mening. Ook zij hebben hun nadelen.

18 januari 2019 om 00:37

Messi en Zlatan komt niet meer goed, dan is de kans groter dat hij met Icardi gaat overeenkomen. Met diens barca-opleiding en leeftijd is Icardi ook veel geschikter dan Zlatan. Naast Icardi (zelfde loonschaal als Zlatan), die ik beiden onhaalbaar acht, zie ik ipv Ibra nog liever Aritz Aduriz komen om het seizoen door te komen en in de zomer een definitieve keuze te maken. Het enige waarover ik echt zeker ben is dat het best een type Henrik Larsson is, iemand die geen probleem heeft met op de bank te zitten doch wel van bangelijk niveau is om dadelijk mee te kunnen in het eerste van barca

18 januari 2019 om 00:52

Abel Ruiz, hoe doet die het. Hoop dat hij over een jaar minuten mag maken

18 januari 2019 om 08:08

@Guaporta
Dzeko zou een veel betere en nuttigere optie zijn dan Zlatan.

18 januari 2019 om 12:30

Misschien heb ik iets gemist hoor, maar waarom is de relatie tussen Messi en Ibrahimovic dan verstoord? Omdat de Zweed de jeugdproducten van Barcelona omschreef als 'schooljongetjes'?

Edin Dzeko lijkt me een interessante optie, maar vraag me af of hij in januari los te weken is bij Roma.

17 januari 2019 om 23:43

De negativiteit richting Vidal is totaal ongegrond in mijn opinie. Brengt absoluut iets bij, namelijk power en strijd op het middenveld. Ik was op voorhand sceptisch wat betreft zijn conditionele toestand en techniek, maar hij verbaast me echt in positieve zin. Fantastische speler met een enorme winnaarsmentaliteit, zo'n type speler kan elk team gebruiken. Speelt de laatste weken ook zeer sterk, dus absoluut niet akkoord met jouw standpunt. Ja vanavond soms ongelukkig in het laatste kwart van het veld, maar zo waren er wel meer spelers aangezien het anders makkelijk 8-0 had kunnen zijn. Sterk Barcelona gezien.

17 januari 2019 om 23:58

Idd, ook mijn mening. Vidal brengt strijdlust en positieve sfeer. Ik was heel sceptisch over zijn komst maar dat is al lang vervlogen. Powerman pur sang, ideale vervanger van Paulinho

18 januari 2019 om 00:13

Helemaal gelijk met wat betreft Arturo Vidal. De echte Barcelona houdt van 2 type spelers; de technische verfijnde voetballer (het liefst uit La Masia) en harde werkers. Stoitchkov, Luis Enrique en Rakitic zijn Legendes geworden vanwege het harde werk wat zij leverden. Afgelopen jaren lag de nadruk op de verfijnde voetballers, maar Arturo is toch ook echt een voetballer naar het hart voor vele echte Barca supporters.

17 januari 2019 om 23:43

Top stukje, alleen het stukje van Dembele is natuurlijk onzin. Zijn we wel van je gewend, volgens mij is er iemand uit je familie verliefd op hem ofzo.

17 januari 2019 om 23:53

Hahahahhah 😁

18 januari 2019 om 00:16

Nog steeds haat je op Dembélé. Na Messi en Suarez is hij het productiefst, zowel qua assists als qua goals. Niet vergeten dat hij er meer in heeft liggen dan Benzema, Asensio en Bale. Zijn niet de minste. Als Messi Suarez niet steeds zocht, stond de teller op 4 goals.

18 januari 2019 om 01:54

Vidal doet niks met zijn tyd dat heb je echt mis kijk ff hoe fel hij duels ingast en ook wint dat is waar het barca vaak asn ontbrak een echte opruimer op het middenveld

18 januari 2019 om 08:14

Dat Vidal bashen moet een keer ophouden. Barca heeft haar sterkste periode gekend wanneer er naast technisch verfijnde spelers ook spelers op het veld stonden of konden worden ingebracht die fysiek en mentaal de strijd met je aan konden gaan. Sinds deze spelers met pensioen gingen of Barca deze fysieke spelers 1 voor 1 liet vertrekken werd hun strijdplan eentonig en werden ze op een gegeven moment gekraakt. Gekraakt door teams die en technisch sterk waren, maar fysiek veel verder: zoals een Bayern. Vidal is een van de beste aankopen voor Barca sinds lange tijd. Beter kon niet. En zijn waarde gaat meer en meer blijken naarmate de een Barca echt om de prijzen moet gaan strijden. Dat hier mensen zijn die denken dat Vidal niet kan voetballen en dat zijn techniek tekort komt, niet te geloven. Vidal is technisch fantastisch en kan alles met de bal.

Dit was misschien wel de beste wedstrijd van Barcelona die ik het afgelopen jaar gezien heb(2019 net begonnen). Ja, het is niet tegen de beste tegenstander, maar werkelijk alles klopte aan deze wedstrijd. Messi als valse 9 die naar het middenveld trok en ervoor zorgde dat Dembele en Coutinho de gaten in kunnen duiken. Nu even over Dembele wat een fantastische tandem is hij samen met Semedo. Wat heeft die jongen de afgelopen maanden een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Messi was weer Messi ofc die weer 5x iemand voor de keeper zet. Toch was hij niet scherp met afwerken vandaag. Ik heb het idee dat hij ermee bezig is dat zijn medespelers veel zelfvertrouwen kweken. Hij weet dat hij niet alleen de CL kan winnen.

Rakitic is op dit moment naar mijn mening veel meer van waarde als vdm dan Busquets. Busquets loopt verdedigend op 1 tempo en is in balbezit ook niet meer zo goed als voorheen. Ik hoop dat Valverde nu eindelijk gaat inzien dat Sergi Roberto en Denis Suarez overbodige spelers zijn. Ze brengen het niveau altijd omlaag gewoon. Luis Suarez viel nog wel prima in naar mijn mening. Je kunt Sergi Roberto en Denis hoogstens 10 min inbrengen en niet meer. Vidal vind ik in dit Barca ook een hele belangrijke factor. Hij doet het verdedigend goed en voetbalt toch aardig mee. Arthur en Lenglett waren allebei weer goed. Geweldige wedstrijd!! ik ben echt heel blij. Cilessen kan ook zo makkelijk mee, al had hij vandaag niks te doen.

Ik snap niet dat een weldenkend mens niet kan stellen dat Messi de Goat is. Hij laat gewoon 99 procent van de wedstrijden zijn klasse zien en dat al 14 jaar lang op het hoogste niveau.

Na de wissels werd Barca duidelijk minder wat misschien ook wel logisch is. Sergi Roberto is een prima voetballer, maar niet voor het niveau Barca. Tis ook niet zo dat hij voetballend zo geweldig is dat hij moet spelen. Verdedigend is het een ramp en heeft hij Barcelona in 2 jaar tijd echt heel veel punten gekost.

Ik denk dat een Dembele in goede doen zelfs beter dan Mbappe is. Dembele kan op hoge snelheid ook nog heel goed dribbelen en is 2 benig. Mbappe is nog wel slimmer in keuzes maken en is wat meer doelgericht. Je kunt mbappe wat meer een 'ronaldo' speler noemen en Dembele wat meer een 'messi' type

Coutinho heeft de laatste 2 wedstrijden met veel zelfvertrouwen gespeeld. Toch moet hij soms wat meer voor eigen succes gaan nog denk ik./ Hij speelt soms overbodig Messi in terwijl hij gewoon 1 op 1 staat.

Good night!

p.s. Ik ga nu even Porno kijken! Oh wait... Not needed

Gg

17 januari 2019 om 23:58

Ondertussen al ruim op de hoogte van jouw afkeer tegen Roberto Mateq, maar je bent echt wel heel hard voor hem hoor. Uiteraard is Roberto niet de meest technisch begaafde speler en laat hij af en toe steken vallen als rechtsachter, toch blijft het een enorm nuttige speler om in je selectie te hebben. Is multi-inzetbaar en een kind van de club, daar kan je niet zomaar omheen imo. In mijn ogen presteert hij eigenlijk zeer constant, met af en toe een uitschieter in positieve zin, maar helaas ook af en toe in negatieve zin. Dat laatste valt zeker niet te ontkennen, maar hem daaraan gelijk stellen vind ik toch een brug te ver.

Anyway, no hard feelings. Fantastische wedstrijd van Barcelona en hopelijk dit weekend meer van dat.

18 januari 2019 om 00:04

Multi-inzetbaar als je 2-0 voor staat tegen Levante zeer zeker. Inzetten tegen PSG met een 1-0 voorsprong? No way. Hij komt werkelijk op bijna alle fronten te kort. Ik denk dat Daley Blind beter is dan deze gast. Lijken best veel op elkaar in spel. Hij is inderdaad handig als 14e man om spelers rust te gunnen. Meer niet. Ik zou eerder die Denis Suarez inbrengen dan deze man. Puur het feit, omdat Denis voorin staat en achterin weinig schade kan aanrichten.

18 januari 2019 om 00:23

Kiezen tussen Denis in zn huidige vorm en iemand anders is een no-brainer. Sergi wordt gewoon beloond omdat hij uit La masia komt, al zoveel seizoenen deel uitmaakt van de kern en zeer weinig loon vraagt. Ik snap het ergens wel als je zn loonlasten ziet. Maar het blijft de ideale wisselspeler en geeft soms heel goede voorzetten. Hij kan passen, alleen zal het nooit een topverdediger worden. Wel altijd goed om hem op de bank erbij te hebben, je kan niet iedereen toplonen uitbetalen ook al ben je barca

18 januari 2019 om 00:28

Sergi zakt anders nooit door de mand naar mijn mening. Misschien geen back van het niveau Alba/Marcelo maar ik denk dat hij ook niet veel onderdoet voor Carvajal. Prima back voor Barça, zit een beetje tussen basis en bank in. Semedo vind ik persoonlijk een stuk minder, een stuk sneller maar het lijkt wel alsof het hem 2x zoveel moeite kost om het niveau bij te benen. Is wel lekker snel.

18 januari 2019 om 00:45

Sergi nooit door de mand? Alle wedstrijden die hij basis heeft gespeeld verschrikkelijk op real na. Tegen Roma net als de rest van de verdediging verschrikkelijk. Hij is in het laatste 2 jaar bij 25-30 tegengoals betrokken geweest. In de CL enkele wedstrijden. Sowieso tegen Inter 2x volgens mij en verder nog tegen Spurs?

18 januari 2019 om 00:47

Carvajal is veel beter man. Vooral. Verdedigend. Sergi Roberto is aanvallend te matig om het te camoufleren in verhouding met zijn verdedigende kwaliteiten. Sergi Roberto speelde de vorige wedstrijd basis en heeft wederom alleen maar. Ballen ingeleverd

18 januari 2019 om 00:26

Zo'n mooi stukje tekst, maar dan sluit je zo af.. Ik heb de wedstrijd niet gezien maar toen ik de opstelling in de 1e wedstrijd zag, zag ik de bui al hangen. Toen ik de opstelling vanavond zag wist ik dat Messi zijn ding wel weer zou doen.

Ousmane Dembele is de naam! Geweldige speler in potentie top 10 van de wereld. Dat er mensen waren die aan hem twijfelen, de klasse spat er zelfs bij een slechte wedstrijd vanaf.

Goede overwinning van Barcelona. Toch wat druk vooraf om de achterstand weg te werken, maar goed de wedstrijd gecontroleerd en we mogen niet klagen met de eerste 2 doelpunten. Dembele is helemaal in vorm en kan nog flink belangrijk worden komende maanden. Verder was Messi natuurlijk weer heel belangrijk, maar dat is logisch zou de grondlegger van het Barcelona filosofie gezegd hebben. Toch hoop ik nog op de aankoop van Frenkie deze maand en van Neymar komende zomer. Neymar als vervanger van Suarez, zodat Messi centraal kan spelen voorin en Neymar en Dembele aan de zijkanten. Met Frenkie (en misschien zelfs de Ligt) zie ik de toekomst positief in met Neymar, Dembele, Frenkie, de Ligt, Alena en Puig in het post-Messi tijdperk.

17 januari 2019 om 23:55

Zet de Jong maar uitje hoofd, totaal overbodig met Alena, Puig, Arthur, Vidal, Rakitic, Busquets & Rabiot voor 2 posities en dan is Denis nog niet eens weg en Gomes & Ratings worden als het goed is nog verhuurd.

Geen haat naar Busquets, maar vind Rakitic op zijn positie een klasse beter. Het beste lijkt ervan af bij Busi. Ook vind ik de voorhoede met Coutinho, Messi en Dembele heeeerlijk dynamisch en onvoorspelbaar

Frenkie de Jong hoeft trouwens echt niet naar Barca te komen, wij hebben al Arthur die veel beter is en het op een veel hoger niveau laat zien. Durft in tegenstelling tot Frenkie de bal wél op een plek met veel druk te vragen én voetbalt zich er nog eens uitstekend uit.

Daarnaast hebben we ook Alena, die ik beter vind (heeft meer diepgang en ook hij kan de bal onder druk aannemen met zijn rug naar de tegenstander) en kan Coutinho ook op het middenveld. Puig komt er ook nog aan, dus het middenveld zit wel snor voor Barcelona in de toekomst.

Verder heeft Semedo beweze de nummer 1 rechtsback van Barca te zijn, maar Valverde (of het bestuur, who knows?) zal vast wel weer kiezen voor Roberto.

Wat een verademing die Semedo ten opzichte van die aderlating roberto. Ongelofelijk dat hij plaats moet maken voor roberto. En Arthur, wat een aankoop!

Arthur toch man of the match voor mij naast een sterke Cilissen, Alba, Rakitic (cvm), Messi en Dembele. Luiz Suarez inbrengen was onnodig, had Coutinho eens 90 minuten gegeven Valverde. Verder is de combo Semedo - Dembele op de rechterflank altijd goed. 1 minpuntje, weinig rotatie bij Valverde, had 1 talentje a la Puig of Miranda op de bank moeten zetten en die bij 3-0 gewoon brengen.

17 januari 2019 om 23:41

Cilissen was drama. Heeft bij spelhervattingen zelfs zonder druk de bal vaak naar de tegenstanders gespeeld. Het was belabberd. Te selcht gewoon. Snap niet dat je hem sterk vond spelen.

17 januari 2019 om 23:46

Veel lange ballen ingeleverd inderdaad. Beetje slordig. Toch was hij in de korte passes dicht bij het doel wel heel goed.

17 januari 2019 om 23:53

Je hebt selcht en heel selcht Cilissen is toch gewoon de ideale 2de keeper van Barca. Je gaat geen betere vinden voor die rol. Waar is de tijd dat Barca altijd een slechte keeper had die een beetje kon meevoetballen. Cillisen is 10 keer beter dan die jongens (vitor Baia, Hesp, Bonano, Busquets, Jorquera, Pinto..)

18 januari 2019 om 00:00

@Filip
Hier ben ik het mee eens. Inclusief Zubizareta. Ook een prutser.

Maar, mijn zorg is ook een beetje voor het Nederlands elftal. Cilissen zijn meevoetballen word ik niet vrolijk van.

18 januari 2019 om 00:03

Heel slecht en toch de 0 houden, dat moet je toch kunnen

Nee, het is zoals Filipmitch zegt, Cillessen is de ideale 2de doelman gewoon. Enorm geliefd in Barcelona vanwege zijn inzet en het feit dat hij niet zeurt. Een verademing in vergelijking met enkele voorgangers idd. Al was Pinto toch ook geliefd, allez, buiten zijn prestaties op het veld dan haha.

18 januari 2019 om 08:17

@La Manita
Heb de tweede helft bekeken en Cilissen heeft niet 1 redding gebracht. Heeft alleen paniek gezaaid met zijn opbouw waardoor er dreigende situaties ontstonden.

De enige echt gevaarlijke kans van Levante kwam direct op de paal. Cilissen hoefde alleen maar te kijken. Als er een wedstrijd was waarin je de nul kon houden en toch slecht keepen, dan was dit het wel. Cilissen bewees dat.

Heerljke wedstrijd. Veel positieve dingen gezien. Wat mij het meest verbaasd is hij vidal zeg heeft aangepast. Had dat echt nooit verwacht. Is misschien de minstvoetballende middenvelder die we hebben maar hij voetbald toch dcht goed mee en compenseerd dit met zijn werklust. Verder artur, semede dembele lenglet allemaal top. Verder valt Bardi mij al een tijd heel positief op van levante. Die kan echt hogerop.

Precies zoals ik verwacht had, dominant begonnen en snel de wedstrijd naar zich toe getrokken. Zeer positieve dingen gezien van o.a. Coutinho en Dembélé. Ook goed gewerkt door Lenglet, Semedo, Rakitic en Vidal. Hopelijk kunnen ze de lijn doortrekken want volgende maand staat de Champions League voor de deur, en in Barcelona e.o. is dat dit jaar het enigste wat écht telt.

Efkes off topic maar weet iemand waarom dembele 89 pace heeft op fifa? Als iemand hier een verklaring over heeft antwoord dan aub.

18 januari 2019 om 00:06

Jaar geblesseerd geweest eigenlijk. Speelde vorig jaar niet goed als hij speelde. Best logisch eigenlijk. Kijk ze weten dat hij die Pace heeft, maar ze geven het niet omdat pace de belangrijkste eigenschap in Fifa is lijkt me? Ik speel niet echt Fifa, omdat ik een afkeer tegen EA heb. Cashcowcompany die alleen aan microtransacties denken en elk jaar games uitbrengen met 422340230320230 bugs! Het lijkt me voor de hand liggend dat het zo is. Ik speel liever Football Manager. Dat is zoveel beter dan Fifa

18 januari 2019 om 00:22

Ik begrijp zeker waarom je football manager speelt ipv fifa. Zit vol met bugs en onrealistische dingen en wordt alleen gemaakt om geld te maken op fut. Derest kan hun niets schelen zolang ze maar geld krijgen door fut gaan ze nooit wat doen aan die bugs en gameplay.

18 januari 2019 om 00:07

Omdat hij 89 seconden doet over de 100 meter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4884 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

3653 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Reis ervaart ‘onvergetelijk’ moment met Messi: ‘Dat zijn de kleine dingen'

Ludovit Reis heeft deze week kennis gemaakt met zijn nieuwe ploeggenoten van Barcelona. De middenvelder, die FC Groningen voor 3,25 miljoen euro verlaat, vertelt onder de indruk te zijn van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren