Heracles pikt ‘talentvolle verdediger’ op bij Feyenoord: ‘Veel zin in’

Donderdag, 17 januari 2019 om

Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de diensten van Mats Knoester, zo maken de Twentenaren donderdagmiddag bekend. De twintigjarige verdediger verlaat Feyenoord per direct voor een dienstverband in het Polman Stadion en heeft voor tweeënhalf jaar, met een optie voor nog een seizoen, getekend. Of er een transfersom gemoeid is met de overgang van Knoester is niet bekendgemaakt. Hij lag in eerste instantie nog anderhalf jaar vast in Rotterdam.

“Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging. Vanaf het eerste moment was het gevoel bij deze club erg goed. De keuze was daarom vrij snel gemaakt”, reageert Knoester op zijn overstap. Ook technisch manager Mark-Jan Fledderus is te spreken over de overgang: “Mats is een talentvolle verdediger. Hij heeft veertien jaar in de Feyenoord-opleiding gespeeld en heeft ook alle nationale jeugdelftallen doorlopen.”

“Mats heeft een goed linkerbeen en kan zowel centraal als linksback spelen. Hij staat verdedigend zijn mannetje en heeft voetballend vermogen. Hier in Almelo kan hij zich verder ontwikkelen.” Knoester stroomde op zesjarige leeftijd in in de jeugdopleiding van Feyenoord en tekende in 2015 zijn eerste profcontract. Van een officiële wedstrijd in de hoofdmacht van de Rotterdammers kwam het echter niet.

Knoester kwam eind vorig jaar overigens in het nieuws toen hij na een akkefietje met Crysensio Summerville rake klappen kreeg van de broer van zijn ploeggenoot. De verdediger spreekt tegen TC Tubantia van een ‘vervelende manier’ om onder de aandacht te komen: “Maar het is gebeurd en ik heb het achter me gelaten. Ik was toe aan nieuwe energie aan iets nieuws. Toen Heracles kwam, was het voor mij direct duidelijk. Ze staan bekend als club waar jonge jongens zich kunnen ontwikkelen.”


Poll

Een goede aanwinst voor Heracles?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door frgiooo)

Ik dacht dat hij toch wel als een van de betere talenten te boek stond in De Kuip?

17 januari 2019 om 16:53

In het verleden wel inderdaad, maar heeft zich niet door ontwikkeld, waardoor hij totaal niet in beeld is bij het eerste elftal. Moet nog zien of hij voor Heracles een versterking is.

17 januari 2019 om 16:56

Heeft er een jaar uitgelegen met een blessure en daarna niet meer terug op zijn oude niveau gekomen.

Weer wen talent weg.Eerst als super talent bestempeld,nu alweer afgedankt ..Goed bezig daar onder van Geel en Bronkhorst

17 januari 2019 om 16:59

Heeft zich niet doorontwikkeld zoals verwacht, mede door blessures. Daarom mag die hoogstwaarschijnlijk nu vertrekken.

17 januari 2019 om 17:51

Niet doorontwikkeld? Jeugd krijgt onder van Bronkhorst nauwelijks kansen. Wat heeft Knoester nou aan kansen gekregen? Of een El Hankouri? Geen 5 wedstrijden op rij. Jari Schuurman, tot 4 jaar geleden ook een van de parels binnen de jeugdopleiding. Als talenten deden zij niets onder voor spelers van het kaliber van de beek om maar een vergelijk te trekken. Het is gewoon doodzonde dat bij Feyenoord de doorstroom van talenten nauwelijks plaats heeft. Grote binnenkomende transfers zijn immers ook niet aan de orde...

17 januari 2019 om 17:52

Je bedoelt schuurman die zelfs het niveau van Willem 2 niet kon ontstijgen?

17 januari 2019 om 18:26

Knoester zat dicht tegen een kans aan net voordat hij die zware blessure kreeg waardoor hij er zowat een jaar uit lag.. En de afgelopen paar maanden speelt hij pas weer potjes bij Jong om op niveau te komen.. Moeilijk kansen krijgen dan, he.

Had zelf een verhuurperiode verwacht voor Knoester, omdat ik het zelf nog altijd wel in hem zie. Maar denk dat hij dat rumoer lekker achter zich wil laten en voor een directe kans bij Heracles wil gaan. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in elk geval.

Deze transfer zag ik niet aankomen. Is een redelijk talent ik zou hem beter bij dord stallen en dan verder kijken.

17 januari 2019 om 16:59

Mss wilde Feye dat ook wel maar de speler niet? Als hij de keuze heeft tussen kkd en ed dan snap ik dat hij niet naar dord wil...

17 januari 2019 om 17:15

Lekker naar Dordrecht? Zal gezellig worden in de kleedkamer... Nee, doe dat maar niet..

17 januari 2019 om 19:22

Inderdaad, bij dordt voetbalt nu ook summerville. Dat zou niet ideaal zijn lijkt me

17 januari 2019 om 19:20

Lekker naar Dordt. Spelen met z'n boezemvriend Summerville.

Waarom ga je een samenwerking met Dordt aan als je vervolgens al je jonge spelers verkoopt? Probeer ze dan eerst bij Dordt eens te testen?

17 januari 2019 om 16:57

Lees de laatste alinea...dat is je antwoord. Summerville en Knoester moet je niet meer in 1 elftal hebben na dat incident. Stiekem heeft feyenoord voor Summerville gekozen, al zullen ze dat niet zeggen. Heeft meer talent dan Knoester.

Wauw, deze heb ik niet zien aankomen.
Heel goed gedaan van Heracles want het is een heel leuk talent.

Denk dat het gedoe bij Feyenoord hier toch echt wel heel veel mee te maken heeft! Anders had Feyenoord hem nooit laten gaan nu al.

17 januari 2019 om 16:58

Misschien was het ook wel een interessante kans voor Feyenoord. Bijv verkopen voor een zachte prijs, eventueel een doorverkoop percentage boven een bepaalde som bedingen en/of een interessante terugkoopclausule inbouwen.

Zal hij aansluiten bij jong of het eerste?

Tip voor de Jong en raad van commisarissen: maak er volgende maand een duo gesprek van
Van Bronckhorst en van Geel. Zijn we snel klaar. Van Geel hangt de barmhartige sammaritaan uit door zo met jeugdspelers om te gaan. Geld zat toch? De jeugd loopt gillend weg en terecht. Het is een zooitje van figuren dienelkaar de hand boven het hoofd houden. Ze vergeten dat ze de fans veel pijn doen bah.

Ik vind dit toch eigenlijk onbegrijpelijk. Feyenoord heeft uitgesproken dat ze willen dat de jeugdopleiding weer gaat opbloeien en dat de jeugd weer gaat doorbreken in het eerste elftal. Vervolgens mogen El Hankouri en Knoester als jeugspelers weg.Ik voorspel dat het voor Emil Hansson ook einde verhaal is. Knoester heeft echt wel talent. Als hij de tijd krijgt was het echt wel goedgekomen maar na die blessure meteen weer terugkomen op goed niveau duurt wel even. Zeker als je zo jong bent. Ik hoop dat Feyenoord Stanley Brard de ruimte geeft om de jeugdopleiding vorm te geven. Dan zie ik het nog wel positief in. Maar nu zie ik teveel jeugd makkelijk vertrekken.

17 januari 2019 om 17:40

Kiezen voor de jeugd betekent toch niet dat ieder talent dat er rondloopt zomaar door kan breken? Zo kan je ook stellen dat Feyenoord heeft uitgesproken dat de jeugd weer gaat opbloeien en Bijlow, Malacia, Vente en nu ook Kokcu minuten maken in het eerste.. Ik had een verhuurperiode verwacht voor Knoester omdat ik nog altijd het idee heb dat hij zich goed kan ontwikkelen, maar anderzijds lag hij al een tijd eruit en hijgen Geertruida, Lewis en Hendriks 'm al in zijn nek.

Zou hij niet gewoon weg willen bij alles wat met Feyenoord te maken heeft na alles wat er is gebeurd? Fijne club voor hem hoor. Ik hoop dat Mats het goed gaat doen.

Ik gun die jongen het beste, maar waar zijn ze bij Feyenoord in godsnaam mee bezig?

Is er uberhaupt een soort van een klein beetje visie?

Het wordt van kwaad tot erger en er zijn geen enkele garanties.

17 januari 2019 om 23:00

Mats Knoester komt op dit moment gewoon tekort voor Feyenoord. Hij is alweer 20 jaar en nog geen minuut gespeeld voor ons.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7466
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller309
K. PetersonAanvaller3012
J. BlaswichDoelman310
S. van der WaterAanvaller110
M. BrouwerDoelman10
T. BreukersVerdediger240
L. CzyborraVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 april
David Beckham wil winkelen bij Real Sociedad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren