VfB Stuttgart heeft beet en breekt clubrecord voor deal met Galatasaray

Donderdag, 17 januari 2019 om

Ozan Kabak mag zich definitief speler van VfB Stuttgart noemen. De geruchten over de naderende overstap van de achttienjarige verdediger deden al een tijdje de rondte en de huidige nummer zestien van de Bundesliga heeft donderdagmiddag via de officiële kanalen melding gemaakt van de afronding van de transfer. Met de deal is elf miljoen euro gemoeid, zo voegt Galatasaray toe.

Kabak wordt daarmee de duurste aankoop aller tijden voor Die Schwaben: de afgelopen zomer van Manchester City overgenomen Pablo Maffeo was voor negen miljoen euro tot nu toe de recordaankoop. De Turks jeugdinternational, die in totaal achttien wedstrijden in de hoofdmacht van Cim Bom speelde, heeft een contract tot medio 2024 getekend in Stuttgart. Technisch directeur Michael Reschke is opgetogen met de deal: “Het verheugt ons zeer dat Ozan ondanks aanbiedingen van een aantal Europese clubs van naam voor der VfB heeft gekozen.”

“Hij heeft zijn kwaliteiten al in de Champions League laten zien en was dit seizoen een belangrijke basisspeler bij Galatasaray. Ozan is een van de meest veelbelovende defensieve talenten van Europa en wordt een belangrijke bouwsteen in onze toekomstplanning. Daarnaast zal hij ons in de tweede seizoenshelft enorm vooruit kunnen helpen.”

Kabak zelf kijkt uit naar het nieuwe avontuur: “Ik ben erg blij dat de transfer erdoor gekomen is. Ik verheug me op de samenwerking met mijn nieuwe ploeggenoten, met de club en op de fans en de geweldige sfeer tijdens de thuiswedstrijden in de Mercedes-Benz Arena. Ik heb mezelf grote doelen gesteld en die wil ik met Stuttgart bereiken.”


Poll

Een goede aanwinst voor VfB Stuttgart?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door emre61)

Zou me niet verbazen als we hem over enkele jaren naast van Dijk zien staan

17 januari 2019 om 16:05

Wat kan je me vertellen over deze speler. Is het echt zo'n goede speler als je zegt? Ik vind het erg veel geld namelijk en dat terwijl de defensie van VfB niet het zwakste punt is.

17 januari 2019 om 16:09

Af en toe domme fouten, maar is echt super snel en sterk in duels.

17 januari 2019 om 16:23

Beetje de Turkse de Ligt eigenlijk. Natuurlijk nog niet zo goed, maar erg vergelijkbaar.

Deze jongen is pijlsnel, sterk tackle(relatief voor zijn leeftijd), prima technisch en bovenal gewoon erg slim/handig. In mijn optiek is dat laatste de reden dat Ozan mits blessure vrij een geweldige carriere kan hebben. Verdedigen/opbouwen is gewoon voor een groot deel anticiperen en het spelletje goed lezen. Je ziet zo vaak dat dit aspect bepalend is. Kijk naar een Baily. Geweldig sterk/snel etc, maar mist gewoon intelligentie en vernuft. Ozan heeft dit wel.
Als je dan ziet hoevaak hij de slimme voetballende oplossing kiest (terwijl er om hem heen retards staan) kan ik iig niet wachten totdat hij in een top team zit. Maakt nog wel wat fouten maar als hij zijn fysiek blijft ontwikkelen zien we hem ongetwijfeled binnenkort bij een voetballend team spelen. Ik hoop op 6 jaar Liverpool en daarna nog 5 jaar bij Galatasaray

17 januari 2019 om 17:22

Door Hoe je het hebt verteld heb ik er zij in om die jongen in actie te zien.

17 januari 2019 om 18:37

Minpunt is wel dat hij soms wild inkomt. Maar dat verleert hij wel met de jaren. Hij is natuurlijk nog maar 18.

17 januari 2019 om 19:12

Van wat ik heb gezien is hij juist niet heel snel, maar gebruikt die zijn lichaam heel goed om de doorgang te blokkeren en zijn tegenstander af te remmen. Hij speelt met lef, fysiek kon hij het direct aan in de Turkse competitie, wat ook niet heel makkelijk is voor een 18-jarige. En hij maakt bewust de keuze voor Stuttgart, een club waar talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen dus ook in zijn kop zit het goed. Hij komt er wel. Centraal achterin hebben we nu echt een hele talentvolle groep met Caglar, Kaan, Ozan, Ertugrul en Merih. Als Lucescu nog één keer Topal achterin zet, zoek ik hem persoonlijk op.

18 januari 2019 om 15:34

Qua talent zit het centraal achterin inderdaad wel goed. Vooral van Merih heb ik wel een hoge pet op. Verder kun je ook Huseyin Turkmen aan deze lijst toevoegen.
Laten we maar hopen dat ze zich ook goed blijven ontwikkelen.

Dit is een goede transfer voor Ozan. Voor Galatasaray op zich ook. Hij wilde zijn contract niet verlengen en voor een 18-jarige speler die pas 18 wedstrijden heeft gespeeld in het eerste is 11 miljoen dan toch wel een zeer goed bedrag.

17 januari 2019 om 20:55

Hij komt niet voor Oranje uit.

17 januari 2019 om 21:28

Overdrijven is ook een vak dude ... come on!!!! :D

Goed bedrag want hij had eigenlijk al in zijn clausule staan dat die voor 7,5 weg kon. Hij zou eigenlijk naar de zomer weggaan maar Stuttgart heeft eerder toegeslagen vandaar dat gala hem heeft verkocht voor 11. Goeie verdediger hij heeft snelheid en is fysiek erg sterk nu al. in de opbouw vind ik hem wel minder maar hij is nog 18 kan genoeg leren daar.

17 januari 2019 om 16:39

Als hij in zijn contract had staan dat ie voor 7,5 weg mocht dan lijkt het me heel raar van VfB om hem voor mee op te halen, tenzij die prijs alleen goldt voor de zomertransferwindow.
Zelf ken ik hem niet maar aan de reacties en meningen hier te lezen is het een tactisch slimme verdediger die ook zijn mannetje staat en dat is een goede combinatie. Wie weet wat de toekomst brengt en hij zich goed ontwikkeld. Wel lastig voor Gala denk ik, heb je eindelijk een goede jeugdige speler in de selectie die goed mee kan en dan verlies je hem in de winter al.

17 januari 2019 om 18:21

Inter, Roma, United, Bournemouth en Watford waren allemaal geïnteresseerd in de verdediger. Ook had Galatasaray twee weken gewoon gezegd dat Ozan Kabak zeker tot in de zomer in Turkije zou blijven.

Daarom bood Stuttgart 11/12 miljoen euro voor de verdediger. Er waren zoveel clubs bereid om 7,5 miljoen euro te bieden. Omdat Kabak een jaar of 7 in de jeugd van Galatasaray gespeeld heeft, wou hij dus ook geen transfer forceren. Maar Stuttgart zag hij als een goeie club om te groeien als 18-jarige, Galatasaray was tevreden omdat ze meer krijgen dan de gelimiteerde transfersom en Stuttgart is tevreden omdat ze een toptalent erbij hebben. Iedereen tevreden dus.

Voor de rest hebben we nog enkele andere talentjes in de club. Yunus Akgun en Mustafa Kapi bijvoorbeeld.

Voor iemand die 3 maanden lang meegaat, is het voor Turkse begrippen een topverkoop. Je kan ipv een 18-jarige kerel 2 gerichte transfers doen. Nu is het kunst om verkoop van getalenteerde spelers vast te houden en vervolgens juiste investeringen te doen om het team te versterken.

17 januari 2019 om 16:31

Toch geen lekkere transfer lijkt me om zo'n goede jonge gast te zien vertrekken

17 januari 2019 om 16:45

Wat is hier zo goed aan? Als we alle berichten rond hem mogen geloven is dit een groot talent en dan laat je hem voor maar 11 miljoen gaan om straks een bejaarde, afgebluste speler uit een grote competitie te halen. Dit soort transfer hebben ervoor gezorgd dat de drie Turkse club tegenwoordig lachertjes zijn.

17 januari 2019 om 18:24

Galatasaray heeft net nog Marcao gehaald? Een 22-jarige verdediger? Echt uitgeblust zou ik hem niet noemen.

Daarnaast, clubs gaan voor onze spelers nog geen 30 miljoen ofzo betalen. Dat durven ze nu nog niet. Vanaf het moment dat Turkije systematisch goeie talenten opleidt, zullen de transfersommen hoger zijn. Laat hem bij Ajax spelen en hij zou het vierdubbele gekost hebben. Laat Frenkie een Turk zijn die bij Besiktas speelt, biedt geen enkele club meer dan 25 miljoen euro. Dat is gewoon de realiteit. Dit nu, is gewoon vooruitgang.

Het lijkt er op dat het met Galatasaray de goeie kant op gaat en dan ben jij onnodig negatief. Besiktas speelde de voorbije twee jaren nog goeie wedstrijden in de CL. Daarvoor Galatasaray.

17 januari 2019 om 19:13

Ik hoor ook goede verhalen over Gokay Guney, waarschijnlijk zal Terim hem bij de selectie halen.

17 januari 2019 om 21:00

Clutch, ik ben ook echt benieuwd naar talenten van BJK man, ik weet dat die spits het goed ex Leverkusen, en dan heb je uit eigen jeugd die Fatih Aksoy als t goed is? Wat verwacht je van hun allemaal? Ik hoop oprecht dat de turkse compa gaat verjongen.

17 januari 2019 om 21:27

Fatih Aksoy verwacht ik niet veel van, maar Alpay Celebi ben ik wel hoopvol over. 19-jarige verdediger, jeugdinternational, beetje een type Atinc. Maar hij komt net terug van een blessure. Guven noemde je al. Verder hebben we een U21 die vorig seizoen kampioen is geworden, maar Senol Gunes is niet echt een trainer die jeugdspelers de voorkeur geeft.

17 januari 2019 om 22:35

We hebben naast guven (ex leverkussen) ook muhayer oktay gehaald van dusseldorf. Ik heb veel belovende dingen gehoord over deze jonge middenvelder, maar je ziet aan zijn lichaam tijdens de medische controle dat hij moet werken aan zijn gewicht. Daarnaast zijn ze bezig met een jonge gast uit schalke en een Bosnische talent.

En we hebben genoeg goede jonge spelers in onze jeugdopleiding! Zoals bona aangeeft was onze u21 vorig jaar kampioen en staan ze dit seizoen op de eerste plaats. Maar senol gaat ze echt geen minuten geven! Ik wacht al een lange tijd op spelers zoals utku en fatih om minuten te krijgen in onze selectie. Hij gaf beide heren nauwelijks minuten in de beker en nu stagneren ze allebei in hun ontwikkeling. Dit is iets waarvoor ik Terim altijd dankboor voor ben. Hij heeft de ballen om jongen gasten op te stellen in tegendeel tot senol gunes. Toen hij ozan eerst liet spelen maakte hij in het begin meerdere fouten, maar hij heeft die jongen gewoon gesteund en nu heeft hij een transfer gemaakt van 11 miljoen euro.

Een paar spelers met potentie uit onze jeugdelftallen die ik ken:
Alpay celebi (CV) - geblesseerd
Mertcan acikgoz (middenvelder) -geblesseerd
Ege atlam (CV)
Bulent ucuncu (flankspeler)
Ridvan yilmaz u17 (LA)

Het lef om de interesse van Europese topclubs af te wimpelen en te kiezen voor een tussenstap in de vorm van Stuttgart, waarbij tevens je jeugdclub een hoge vergoeding voor krijgt. Bedankt Ozan, succes! Alhoewel ik mij afvraag of Stuttgart wel een niveau hoger is dan Gala, twijfel ik niet of Ozan het gaat halen. Heeft een uitstekende fysiek, veel durf in zijn spel, en zijn slidings zijn perfect. Opbouwend misschien niet zo goed en onhandig in de 16, maar hij is pas 18. Het grootste Turkse verdedigende talent misschien na Bulent Korkmaz, we zullen het zien. Wel wordt de spoeling in de selectie wel heel dun. Met het aanstaande vertrek van Serdar en misschien ook nog Belhanda, is bijna de hele 11 van het kampioensjaar vorig seizoen weg.

17 januari 2019 om 16:11

Het gaat er niet om of het niveau van Stuttgart hoger is, gaat er om dat die elke week aan de bak komt in de Bundesliga. En of die het aan kan!

17 januari 2019 om 16:15

Sikerink,klopt, maar Ozan kon zich alsnog blijven ontwikkelen in de Super Lig. Hij heeft niet zijn plafond bereikt ofzo.

17 januari 2019 om 16:14

Trouwens, Kicker maakt nu melding dat Bayern Munchen een aandeel heeft gehad in deze deal. Schijnbaar hebben ze in zijn contract een eerste optie bedongen.

17 januari 2019 om 16:22

Heb ik ook gelezen dat Bayern er wat mee te maken heeft. We zullen zien. Beste om gelijk weg te gaan uit Turkije anders weten we het wel hoe het afloopt met al die Turkse voetballers. Cengiz Caglar Hakan Ozan Cenk Zeki zijn toch allemaal leuke spelers die de toekomst zijn van onze Milli Takim!

17 januari 2019 om 16:24

Cenk en Hakan Calhanoglu komen echt te kort. Vooral Hakan zie je wekelijks de verkeerde keuzes maken bij milan. beetje turkse belhanda

17 januari 2019 om 16:56

Cenk en Hakan komen tekort voor wat? De nummer 40 van de ranglijst?

17 januari 2019 om 17:54

Alsof we zo veel voorstelden de afgelopen jaren, Cenk en Hakan zijn gewoon prima spelers voor de Turkse basiself

17 januari 2019 om 18:28

Cenk lijkt te kort te komen, Hakan zeker niet. Mensen vergeten dat hij nog altijd maar 24 jaar oud is.

17 januari 2019 om 19:15

Themagician, ik begrijp niet op basis waarvan jullie vinden dat Cenk tekort komt. 11 doelpunten in 35 wedstrijden is niet slecht, door de komst van Richarlison speelt die nauwelijks en mist die wedstrijdritme wat zich ook uit tijdens de interlands. Als hij weer regelmatig gaat spelen, bij Everton of bij een andere club, zal het weer beter gaan.

17 januari 2019 om 19:33

Cenk deed het eigenlijk redelijk goed vorig jaar. Laat hem naar een kleinere ploeg in de PL gaan en hij zou het heel goed kunnen doen.

Hij is de beste spits die we bij Turkije hebben maar is hij van het niveau Burak destijds? Neen, denk het niet. Ik heb hem het niveau dat hij bij Besiktas gehaald heeft, (nog) niet bij Turkije gezien. Hoe hij nu speelt, is niet van het niveau dat ik hoop voor Turkije. Maar dat is de linksback, de keeper, en de cm/cam ook niet.

Normaal gesproken ben ik niet snel enthousiast over Turkse talenten maar Ozan kan een hele grote worden. Speelde alsof die al jaren een basisspeler is. Hij is fysiek sterk en heeft snelheid. Ook is het een nuchtere jongen (wat veel Turkse spelers niet zijn zodra ze wat roem krijgen) Opbouwend is die nog niet goed maar kan dat natuurlijk nog verbeteren want hij is nog maar 18 jaar. Overigens een Turkse talent van 18 jaar die na 18 wedstrijden achter zijn naam verkocht wordt voor 11 miljoen! Ik weet niet wat ik meemaak hehe

En daar gaat hij. Bedankt Ozan dat je niet bent weggegaan voor 7,5 miljoen euro, ondanks dat je weg kon voor dat bedrag. Ik ben ervan overtuigd dat je zult uitblinken daar. Qua club gaat hij wel achteruit, maar qua competitie is het zeker een vooruitgang. En al helemaal voor zijn ontwikkeling. Hopelijk ontwikkelt hij zich goed zodat we hem over een paar jaar bij een grotere club kunnen zien spelen. Zal ook mooi zijn om hem binnenkort in het eerste van het nationaal elftal te zien. Met Caglar, Kaan Ayhan en Ozan hebben we jonge talentvolle spelers voor de cv-positie aankomende jaren. Galatasaray moet nu echt wel geld gaan besteden, want aankomend transferperiode beginnen we weer vanaf 0 en telt onze winst niet meer mee.
Wel jammer trouwens dat we geen doorverkooppercentage hebben doorbedongen. Had toch wel iets van 10 procent verwacht.

Gemenge gevoelens. Ozan Kabak zou voor minimaal, maar dan ook minimaal voor 20 miljoen verkocht moeten worden. Hierdoor vind ik een bedrag van 11 miljoen echt veel te weinig. Maar aan de andere kant, hij heeft een afkoopclausule van 7,5 miljoen euro. Hij wilt zijn contract niet verlengen (zijn clausule zou verwijderd worden). Hij heeft pas 18 wedstrijd gespeeld voor het eerste, is 18 jaar en heeft nog geen interland gespeeld. Hierdoor probeer ik het bedrag van 11 miljoen euro te begrijpen. Fatih Terim hoort hier alle krediet te krijgen. Ozan zou namelijk betrokken worden bij een transferdeal, waardoor Ozan zou vertrekken. Fatih Terim heeft dit geweigerd en hem vertrouwd ondanks het feit dat er genoeg andere opties waren. Terim heeft geloofd in hem en dat levert Galatasaray 11 miljoen euro op voor die 6 maanden. Ik verwacht niet dat er een nieuwe verdediger zal worden aangetrokken. Hierdoor denk ik dat Gokay Guney (aanvoerder van Galatasaray onder 21) zijn kans gaat krijgen. Ook een groot talent waarvan Jan Olde Riekerink zei dat Gokay eeg veel talent had.

17 januari 2019 om 16:47

Ozan en Serdar gaan weg en Semih en Marcao komen in de plaats. Is kwalitatief wel een terugstap, maar zoals je zegt hoop ik dat die Gokay een kans krijgt. Zijn lange ballen zijn fantastisch maar zijn lengte (1,80m) vind ik twel e klein voor cv.

17 januari 2019 om 17:00

Serdar is geen kwaliteit. Is gewoon het beste om hem weg te doen.

17 januari 2019 om 17:05

Klopt, Serdar is niet eens zo'n goede verdediger, maar Semih is nog erger

17 januari 2019 om 17:21

Ik heb inderdaad ook geruchten gehoord van betrouwbare journalisten dat Semih Kaya voor een half jaartje is gehuurd. Als Maicon ook nog wordt verkocht, kan ik dit begrijpen. Anderzijds zou ik het jammer vinden als dit ten koste gaat van Gokay. Over zijn lange ballen, Gokay is net als Ozan Kabak officieel een verdedigende middenvelder. Deze positie heeft zeker aandeel in de lange bal techniek.

Heeft Galatasaray het geld zo hard nodig? Had liever gezien dat hij nog 2/3 seizoen bij Galatasaray was gebleven, om daarna de stap naar een grotere club als Stuttgart te maken. Ook een opmerkelijke keuze van de speler zelf als je het mij vraagt.

17 januari 2019 om 16:55

Oh wilde zijn contract niet verlengen lees ik. Rest mij de vraag waarom je als talent van een grote club als Galatasaray naar Stuttgart wilt

17 januari 2019 om 17:21

We zitten idd in geldnood en niet een beetje ook. Wel jammer dat hij nu al vertrekt voor ons. Als hij helemaal was doorgebroken kon je veel meer vangen (zie bijv. Een De Ligt). Maar goed, hij wilde niet verlengen en dan is dit wel een goeie deal uiteindelijk

17 januari 2019 om 17:24

Geldnood is een erg breed genomen begrip vind ik. Galatasaray is tussen de topclubs in Turkije de meest gezonde club op basis van de totale schulden en liquiditeit. Het geld is vooral nodig omdat we afspraken hebben betreft het FFP. Om spelers te kopen moeten we spelers verkopen..

De reden dat hij na Stuttgart is gegaan is mede door Bayern. Die hebben een deel van de transfersom betaald zodat ze recht hebben. Een beetje de zelfde constructie als Serge Gnabry. Althans dit word gespeculeerd in de media. En nu hopen dat dit geld word geinvesteerd in talentvolle spelers. Hoef geen gearriveerde namen.

Schandalige verkoop. Zelfs de grootste zatlap in onze voetbalkantine zou geen afkoopsom van 7.5m zetten in het contract van de beste verdedigend talent dat Turkije ooit heeft gekend. Ik ken namelijk geen een andere Turkse verdediger die op zijn 18de zo volwassen speelt. Nu is er een groep dat onze bestuur probeert te verdedigen door te zeggen 'maar hij is voor 11m verkocht voor ipv 7.5' of 'ja maar hij speelt nog amper een half jaartje'. Beleid voeren is de potentie zien en inschatten hoeveel hij waard zal zijn en dan op juiste moment verkopen. Zelfs Wober is blijkbaar meer waard dan deze gozer. Laat Atalay, Ozan, Yunus, Celil, Mustafa drie jaar samen spelen en dan kunnen we gaan praten over tientallen miljoenen per speler. Maar nee ! Laten we blij zijn met die elf miljoen ! Waar maak ik mezelf dan ook druk om, er staat alweer pilav met kuru fasulye op mijn bordje. Eetsmakelijk allemaal.

17 januari 2019 om 17:27

Haha, de Gangstarr kookprogramma zoals vanouds . Bro, welk beleid bekritiseer je hier? Die van Ozbek, waarin de afkoopclausule is opgenomen, of de huidige? Ik bekritiseer beide, maar wat kan het huidige bestuur doen als Ozan zelf zijn contract niet wilt veranderen? Neemt niet weg over het feit dat ik totaal niet te spreken ben over onze huidig beleid. Atalay heeft dezelfde manager en afkoopclausule als Ozan...

17 januari 2019 om 18:02

Als hij zo een contract heeft, dan stel je hem niet op. Eerst contract wijzigen, daarna minuten maken. Dat is beleid voeren. Dat is hun taak. Atalay nog zo een groot talent. Die bal aannames van hem. Heerlijk. Jeugdopleiding van Galatasaray is goed bezig.

17 januari 2019 om 17:59

Ik lees net dat we een akkoord hebben met Sparta over Semih en Tetteh. Dus met Ozan's geld halen we een jonge technische spits en daarbij krijgen we Semih er gratis bij.

17 januari 2019 om 18:03

Waar staat dat ? Ik heb 349 voetbal apps en ik zie nergens een akkoord. Door deze transferperiode zie ik mijn kinderen nog amper.

17 januari 2019 om 18:33

Tja ik ben al tevreden dat we een jeugdspeler voor 11 miljoen hebben kunnen verkocht. Natuurlijk is het niet ideaal. Hij kon veel meer vertrekken maar hetzij zo. Het is al een begin dat we de talentjes kunnen opleiden. Nu moeten we leren om in het vervolg 'goed' te onderhandelen.

Ik heb altijd lage verwachtingen van zulke dingen bij Galatasaray. Dan kan je ook niet teleurgesteld zijn.

17 januari 2019 om 19:16

Vanaf het moment dat we tevreden zijn met een bedrag als elf miljoen verliezen we onze waardigheid. Je verkoopt een speler ver onder zijn potentiele waarde. Maar goed, laten we het dan maar positief bekijken: een half jaar geleden kon niemand hem en heb je elf miljoen erbij.

17 januari 2019 om 19:24

Je kan het ook zo bekijken: anderhalf jaar geleden was die op weg naar Osmanlispor in een deal voor Badou Ndiaye, op het laatste moment ging dat niet door.

17 januari 2019 om 19:26

Tja Gangstarr ik heb Ozan niet verkocht he. Ik probeer het gewoon positief te bekijken. Er zijn al genoeg dingen aan Galatasaray die mij irriteren. Het gebrek aan spitsen en de overvloed van dertigjarige voetballers bijvoorbeeld.

17 januari 2019 om 19:41

@clutch

Zo had ik het nog niet bekeken. Wat een wanbeleid zou dat niet geweest zijn.

17 januari 2019 om 19:50

Haha Magician, dat weet ik kerel. Nederlandse clubs verkopen doorsnee spelers voor zulke bedragen. Wij moeten onze grootste talenten voor dit soort bedragen verkopen.

18 januari 2019 om 03:13

Ik snap je punt ook gangstar dat het beleid moet inschatten maar wat als Ozan over 3 jaar bijv. Zwaar faalt? Als voorbeeld Semih Kaya die ook aan clubs zoals Inter werd gelinkt. Natuurlijk kon je meer vangen, maar voor Turkse begrippen is 11 miljoen een mooi prijsje.

18 januari 2019 om 03:13

Ik snap je punt ook gangstar dat het beleid moet inschatten maar wat als Ozan over 3 jaar bijv. Zwaar faalt? Als voorbeeld Semih Kaya die ook aan clubs zoals Inter werd gelinkt. Natuurlijk kon je meer vangen, maar voor Turkse begrippen is 11 miljoen een mooi prijsje.

17 januari 2019 om 19:23

11 miljoen is geen verkeerd bedrag, ware het niet dat ze geen doorverkoop percentage hebben afgedwongen. Wij hebben zelfs voor Cenk een percentage van de winst afgedwongen. Niet dat Everton hem met winst gaat doorverkopen, maar je weet maar nooit. Ik kan dan ook niet begrijpen dat ze dat niet hebben gedaan voor zo'n megatalent als Ozan. Stuttgart heeft net nog Pavard voor weet ik veel hoeveel miljoen verkocht aan Bayern, als alles volgens plan gaat verkopen ze ook Ozan voor het drievoudige door.

17 januari 2019 om 19:52

Fikret Orman doet het gewoon goed met uitgaande transfers. Die van ons lijken wel liefdadigheidsmensen. Dadelijk zouden we de kopende partij kwetsen door teveel te vragen..

17 januari 2019 om 20:35

Clutch, waarschijnlijk omdat Ozan eigenlijk een afkoopclausule had van 7,5 miljoen. Waarschijnlijk heeft iemand van Stuttgart gezegd: ''we betalen al 3,5 miljoen extra dan we eigenlijk hoeven, dus we gaan zeker geen doorverkooppercentage hanteren''. Dan kunnen wij weer zeggen dat er dan geen deal is. Maar wat moet je met een hele grote talent die ontevreden is bij zijn club?

17 januari 2019 om 21:21

Over die afkoopclausule zijn er ook tegenstrijdige berichten, dat het alleen voor de zomerperiode geldig is etc. Er is geen duidelijkheid daarover.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfB Stuttgart

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. KalajdzicAanvaller53
S. WamangitukaAanvaller52
F. BredlowKeeper00
J. GrahlKeeper00
G. KobelKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina VfB Stuttgart.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren