‘Dit is nog altijd een grotere club dan Ajax en een uitdaging voor mij’

Donderdag, 17 januari 2019 om

Ajax maakte afgelopen week al bekend dat Maximilian Wöber onderweg was naar Sevilla, maar door wat ‘bureaucratische issues’ werd de verdediger donderdag pas officieel gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. De Oostenrijk, die een halfjaar wordt gehuurd en daarna definitief transfereert, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in LaLiga en hoopt zo snel mogelijk aan spelen toe te komen.

“Ik ben erg blij dat ik hier ben en ik ben gemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan. Sevilla is nog altijd een grotere club dan Ajax en het is een uitdaging om in de beste competitie van de wereld te spelen. Ik ga proberen om een basisplaats te veroveren en zal mijn best doen om het team te helpen”, tekende Marca op uit de mond van de centrale verdediger.

Wöber zat woensdagavond tijdens het met 0-1 verloren Copa del Rey-duel met Athletic Club al op de tribunes van het Ramón Sánchez Pizjuán: “We verloren, maar we zijn wel door (de heenwedstrijd werd met 3-1 gewonnen, red.). Sevilla staat er in LaLiga erg goed voor, er wordt goed gespeeld en ik weet zeker dat ik bij een topclub zit. Ik heb genoten op de training, dit is een team met veel kwaliteit.”

De twintigjarige stopper is niet de eerste speler die Ajax inruilt voor Sevilla, aangezien Julien Escudé hem in het verleden al voorging. De Fransman leidde Wöber rond bij los Rojiblancos: “Hij vertelde mij dat dit de juiste stap voor mij is en dat ik in een fantastische stad en bij een fantastische club terecht gekomen ben. Hij vertelde ook dat ik hard moet werken, dat ik beter moet worden en dat het heel belangrijk is om Spaans te leren. Ik moet elke wedstrijd alles geven.”


Poll

Denk jij dat Maximilian Wöber dit seizoen nog een basisplaats gaat veroveren bij Sevilla?


Gerelateerd

120 reacties (laatste reactie door inkognitow)

Is Sevilla een grotere club als Ajax? Beetje gek omdat te zeggen..

17 januari 2019 om 15:47

Ligt er aan wat hij bedoeld, misschien op basis van de prestaties van de laatste 10 jaar, of misschien qua supporters, eventueel in zijn algemeenheid. Lekker vaag dus, lijkt er meer op dat hij even een sneertje probeert uit te delen. Succes Wöber.

17 januari 2019 om 15:55

marcosss: geen sneertje, een wit voetje bij de Sevilla supporters. Daar heeft ie nu een verantwoordelijkheid voor. En het was in Marca, een Spaans blad. Zonder VZ had 99 procent van de mensen die dit hier nu weet dit never nooit geweten

17 januari 2019 om 15:59

Euh, sinds hij geboren is? Niet iedereen is minstens 40 jaar oud. Historie is mooi, maar je moet ook niet doorslaan.

17 januari 2019 om 16:07

Hoezo wordt er doorgeslagen? Het gaat om de grootte van de club, dan is het logisch dat de historie erbij wordt gehaald. Doorgeslagen zou zijn als een speler wordt afgeraden om naar een PSG of City te gaan omdat ze niet voldoende historie hebben.

17 januari 2019 om 20:43

Een City fan die het belang van historie niet te groot wil maken. Die heb ik vaker gezien, haha.

17 januari 2019 om 15:48

Op basis van de laatste twintig jaar natuurlijk wel. Als je het hele verre verleden erbij neemt dan is Ajax natuurlijk de grotere van de twee. Op basis van de afgelopen twintig jaar en de huidige stand heeft hij natuurlijk gelijk.

17 januari 2019 om 18:43

Leuk dat Wöber dit zegt, maar dit is natuurlijk niet waar. Sevilla doet het leuk dit jaar, maar echt meedoen om het kampioenschap zit er nooit in. Daarnaast is het winnen van de Europa League leuk, maar we hadden deels geluk met de tegenstanders. Daarnaast was Sevilla 6 jaar geleden bijna failliet en toen was het al jarenlang bagger.

17 januari 2019 om 18:58

Wel grappig dat ze 3 jaar op rij geluk hadden met de tegenstanders. Ik ben zelf ook ajaxcied. Maar als je de subtop/ top (net onder de 3 werledtoppers) van spanje vergelijkt met de topper van nederland gaat denk ik het grote meerdere toch voor sevilla kiest.

17 januari 2019 om 19:10

Ze hebben zeventien finales gespeeld de afgelopen twaalf jaar. Liverpool was toen ook geen super zwakke ploeg en we kregen gewoon een pak rammel van Sevilla. Drie keer een toernooi winnen is geen geluk.

17 januari 2019 om 15:49

Haha leuk ik verwachtte al kwade comments en bij de eerste is het al prijs. Maar ja de nummer 3 van Spanje en de heerser van de europa league schat ik een stuk hoger in dan Ajax. Natuurlijk heeft Ajax een glorierijk verleden maar dat ligt al even achter ons, het gaat spelers natuurlijk om het hier en nu.

17 januari 2019 om 15:57

Precies dat. Sevilla heeft ook een veel grotere kans om in de toekomst nog verder te groeien. Simpelweg is er veel meer geld in Spanje en hebben een veel grotere aantrekkingskracht qua competitie. De keuze Sevilla of Ajax is voor het grootste gedeelte van de voetballers denk ik niet erg lastig.

17 januari 2019 om 16:08

Voor 99% van de voetballers is het geen lastige keuze om Sevilla boven Ajax te kiezen inderdaad. Zie die Mexicaan die Betis verkiest boven Ajax. Spanje is warmer, je kan er meer verdienen en de tegenstand is vele malen hoger. Op basis van wat zullen voetballers voor Ajax kiezen boven Sevilla?

17 januari 2019 om 16:18

Dat je een grotere kans hebt om wekelijks te spelen. Voor jongere spelers lijkt me dat sowieso fijn. Voor de rest heb je gelijk, de omstandigheden zijn beter in Spanje.

17 januari 2019 om 16:34

Niet iedere mening die afwijkt van die van Wober is meteen een boze reactie ;-)

Sevilla is sportief gezien sowieso de betere club, speelt in een sterkere competitie en heeft een hogere begroting. Maar groter is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals geschiedenis, stadion, supporters, naamsbekendheid etc.

Ik vind daarom een AC Milan,inter, Benfica, Feyenoord en ook Ajax grotere clubs dan Sevilla. Maar puur qua voetbal vind ik Sevilla wel de betere ploeg.

17 januari 2019 om 18:45

Juist vanwege gebrek aan speeltijd gaat Wöber bij Ajax weg. Valt dus wel mee met die grotere kans op speeltijd.

17 januari 2019 om 15:49

Een grotere club... nee! Meer internationale prijzen gewonnen de afgelopen jaren... ja! Als je puur naar naamsbekendheid en bereik kijkt, is Ajax groter. Maar Sevilla zit natuurlijk in een veel grotere competitie. Das net wat de gek er van maakt en dat is in dit geval Wöbertje.

17 januari 2019 om 16:54

Goh er heeft iemand een afwijkende mening en is gelijk gek en wordt denigrerend Wöbertje genoemd. Beetje zielig, niet?

17 januari 2019 om 18:17

Hij noemt wober nergens gek. Is puur een uitdrukking.

17 januari 2019 om 15:49

Ik denk dat Ajax historisch de grotere club is maar Sevilla speelt in de sterkste competitie ter wereld, doet het daar goed en is ook een van de succesvolste clubs in Europees opzicht de laatste jaren. Dus op dit moment is Sevilla qua mogelijkheden wel een grotere club.

17 januari 2019 om 16:08

Op basis van wat? Doen City en Liverpool dan echt zo veel onder voor Real en Barca? Daarnaast is de Premier League in de breedte mijn inziens sterker dan La Liga.

17 januari 2019 om 16:22

niet zo'n beetje ook. Premier league clubs zijn ook veel rijker dan die uit Spanje. Daarnaast kan Sevilla niet eens 10 mln aftikken, tis niet echt bepaald een barca of real..

17 januari 2019 om 16:25

Uhm, Barca heeft City 4x vernederd en Liverpool verloor kansloos met 3-1 van Real in de CL finale. Dus ja, ze doen onder voor ze.

17 januari 2019 om 16:28

Euhh ja? PL wordt gemarket en gehypet maar stelt in Europa niks voor. Hoeveel europese prijzen gingen er naar engeland ten opzichte van Spanje de laatste jaren?

De PL is de competitie met de beste marketing, niet met de beste teams. Hoeveel stelt die 'breedte' voor wanneer je teams er in de EL en CL continu uitvliegen.

17 januari 2019 om 17:51

Erg makkelijk Lucasandersen.

De PL is wel degelijk de zwaarste competitie dus kap aub met deze onzin. Daarnaast deden Liverpool en City het vorig jaar uitstekend in de CL. Er valt natuurlijk niet te ontkennen dat Barcelona, Bayern, Real en Juventus de laatste jaren de clubs waren maar tijden gaan veranderen want ook hun elftallen worden ouder en als je je echt wil versterken met 3 topspelers dan ben je tussen een 500k-1miljard kwijt. Toch hebben Engelse clubs het ten opzichte van de andere niet zo makkelijk omdat zij elke week vol gas moeten gaan wat in de andere toplanden toch stukken minder is. Bij elke Engelse club zelfs de laatste plaats zitten er spelers bij waar Ajax, Feyenoord, of PSV fans super blij mee zouden zijn wanneer zij naar de club komen.

De El stelt natuurlijk ook geen reet voor, voor de Engelse top 6 logisch dat zij zich liever op de competitie focussen, pas als ze niet bij de eerste 4 zitten dan gaan ze ervoor voor een CL ticket. Maar ook die prijs heeft Chelsea en Man Utd niet zo heel lang geleden gewonnen.

En als je nou nog niet overtuigd bent dan raad ik je aan Engelse wedstrijden te kijken je zult verbaasd zijn over hoe sterk het rechterrijtje is.

17 januari 2019 om 18:24

De PL is gezien het fysieke voetbal de zwaarste competitie, maar voetballend gezien absoluut niet de beste competitie. Zowel spanje als Duitsland zijn voetballend gezien gewoon beter. Ajax en PSV zouden van bijna alle clubs in het rechter rijtje van de PL winnen. Door de vele energie en fysiek lijkt het allemaal leuk, maar voetbal technisch gezien stelt het helemaal niet zo veel voor als men ons wil laten geloven. Ik bijna alle voetbal wat er op tv wordt uitgezonden dus ik lult niet zonder ook maar 1 wedstrijd te hebben gezien.

17 januari 2019 om 18:48

Ja dat is duidelijk te zien in Europa toch? City &Liverpool laatste jaren allebei uitgeschakeld door real, city paar x verloren van Barça en onder hun geëindigd en in het laatste decennia real + Barça 6 cls vs city + liv 0 cl..

17 januari 2019 om 15:52

Zo raar is het niet - het gros van onze basisspelers zou ook direct tekenen voor een overstap naar Sevilla. Dus onze bankzitters al helemaal 😃 Zo bekeken dus wel degelijk een grotere/aantrekkelijkere club voor de meeste voetballers.

17 januari 2019 om 15:54

Ach, is maar hoe je het bekijkt. Historisch niet,, qua recente Europese succesen wel. Het verbaast me echter dat Sevilla lager staat op de lijst met rijkste clubs ter wereld. Ajax op 46, Sevilla op 53. (Op de Uefa coefficientenlijst staat Sevilla 8 en Ajax 24). Als laatste speelt Sevilla natuurlijk in een veel grotere competitie.

17 januari 2019 om 16:09

Doordat ze in een grotere competitie actief zijn is het ook makkelijker om de punten te verzamelen aangezien er meer teams doorstromen richting CL en EL. Dat is jammer voor Ajax aangezien de Nederlandse competitie aardig voor de keutel is. Wanneer Ajax de kern na dit seizoen verliest zou het zo maar kunnen dat er volgend seizoen bijna geen punten worden gepakt Europees gezien.

17 januari 2019 om 16:23

Macadelic, hoe je het went of keert, Ajax speelt natuurlijk altijd Europees. Ze eindigen 100 van de 100 keer in de eindstand of via de beker op een Europese plek. Dat ze dan niet genoeg punten (als club, niet als land) verzamelen, is aan Ajax zelf te wijten natuurlijk. En grotere competitie betekent idd grotere kans op CL. Daarentegen is de top 3 van Spanje de laatste jaren altijd hetzelfde. En mag Sevilla knokken op het laatse CL plekje (pas gegarandeerd sinds dit jaar).

17 januari 2019 om 19:19

Die 100 van de 100 keer is leuk, maar voor de UEFA ranking tellen alleen de laatste 5 jaren natuurlijk, en daarin heeft Sevilla inderdaad stukken meer punten gepakt (99.000 tegenover 61.500 voor Ajax).

17 januari 2019 om 20:40

Sander, as a matter of speach natuurlijk 😉

17 januari 2019 om 15:59

Je kon er op wachten...

Het is toch niet gek dat hij dat zegt.
Pak de afgelopen 5 a 10 jaar er bij dan doet Sevilla het gewoon veel beter dan Ajax. Hebben over het algemeen betere spelers rond lopen en spelen in een veel sterkere competitie.

Tuurlijk heeft Sevilla niet de historie die Ajax heeft. Maar daar heeft Wober in het heden niet veel aan.

17 januari 2019 om 16:13

Wat moet die jongen anders zeggen tegen zijn nieuwe broodheer, waar ben ik nu terecht gekomen? Sevilla heeft de mazzel dat het in een grotere competitie mag spelen maar dat maakt deze club nog nier groter.

17 januari 2019 om 16:25

Dit is toch hartstikke leuk voor de Sevilla supporters om te horen? En voor die supporters geef je dit interview. Ik zou er dan ook niet te zwaar aan tillen.

Voor alle steggelaars. Laten we het zo zeggen, de absolute top heeft in overweging genomen om Ajax mee te laten doen aan een eventuele Super League. Sevilla niet.

17 januari 2019 om 17:30

Doncoxxx

" de absolute top heeft in overweging genomen om Ajax mee te laten doen aan een eventuele Super League. Sevilla niet."

Eh, geen idee waar jij dit op baseert maar vooralsnog is uit de stukken die op Football Leakes gepubliceerd zijn alleen op te maken dat Ajax helemaal niet deel gaat nemen en dat de absolute topclubs (11 in totaal) enkel nog overwegen om een twaalfde team toe te laten om het speelveld compleet te maken en dat Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Internazionale, AS Roma en Olympique Marseille de vijf aangewezen gastclubs zijn. Ajax wordt nergens genoemd.

In de gelekte documenten wordt ook gesproken over een tweede competitie, waarin clubs kunnen spelen om promotie naar de Super League af te dwingen. In dat kader kan je aannemen dat Ajax inderdaad tot die tweede competitie kan behoren. Evenals Psv. Maar dat geldt evenzeer voor Sevilla, uiteraard. Dus weet even niet zo goed wat dit aan het gesteggel kan bijdragen.

17 januari 2019 om 17:36

Goede research ipv zomaar reageren

17 januari 2019 om 18:28

Ik denk dat hij doelt op een andere competitie waarbij de eerste x clubs worden uitgenodigd op basis van hun historie. Hier zat ajax bij. Ik geloof dat ze door deelname direct zo'n 80 miljoen zouden krijgen. (Bedrag kan ik fout hebben)

17 januari 2019 om 18:37

@constant kante, dus wat ik zeg klopte? Dat Ajax in overweging genomen werd dus!

Dat ze wel of niet opgenomen zullen worden in een competitie die misschien nooit zal bestaan doet er niet toe. Dat Ajax in overweging werd genomen zegt heel, heel veel, juist omdat de Nederlandse markt veel en veel te klein is om serieus een Nederlandse club mee te laten doen. Want er zal in verhouding nauwelijks iets met deelname van clubs uit kleine competities te verdienen zijn.

17 januari 2019 om 18:39

Musi26

Doncoxxx doelt, denk ik, op de Super League, zoals ik in mijn reactie aangeef. Alleen snap ik niet dat hij Ajax noemt in verband met die competitie, omdat de naam van Ajax, bij mijn weten, in dat verband nooit is genoemd. Wel de topclubs die zich dus willen verenigen:
Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, AC Milan, Paris Saint-Germain en Bayern München. Plus die vijf teams die het veld compleet moeten maken"
Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Internazionale, AS Roma en Olympique Marseille. Maar dus geen Ajax. Sevilla ook niet nee.

17 januari 2019 om 18:44

"@constant kante, dus wat ik zeg klopte? "

Haha, nice try. Het klopte, naar ik dan maar aanneem, voor de 'keuken Kampioen Divisie' van de nieuwe Europese competitie. Want jouw suggestie, dat Ajax in overweging werd genomen voor de 'super League' die klopte dus niet.


17 januari 2019 om 18:46

"dat Ajax in overweging werd genomen zegt heel, heel veel, juist omdat de Nederlandse markt veel en veel te klein is om serieus een Nederlandse club mee te laten doen."

Ah, een edit,:

Nou, Ajac werd dus niet in overweging genomen voor die Super League! Dát is de kern.

17 januari 2019 om 18:48

Ik dacht dat jij kon lezen? De initiators van de Super League hebben Ajax in eerste instantie overwogen. Dat is de kern. Daar kan ook jij je echt niet onderuit lullen. En dat was omdat Ajax van oudsher een enorm grote club is met veel aanzien. Omdat de Nederlandse markt te klein is, is de deelname van Ajax verworpen. Dat gaat om geld dus.

Hoe dan ook, ik ben daar als Ajacied heel trots op, want ik had nooit verwacht dat Ajax uberhaupt in overweging werd genomen. Dat kan jij me echt niet afpakken, hoe graag je dat ook wil

edit: Ik edit heel veel omdat ik veel typefouten maak(zeer lichte dyslexie) en me niet altijd even duidelijk uitdruk omdat ik er te snel vanuit ga dat iedereen me begrijpt.

En omdat ik liever niet slowchat en dat vaak niet is toegestaan op websites..

17 januari 2019 om 17:22

Het is niet gek om dat te zeggen, of misschien een beetje gek, omdat 'groter als' in gesproken taal nog weleens voor komt. Toch zou ik 'groter dan' aanbevelen..

17 januari 2019 om 17:36

Als je het woord “als” gebruikt is het inderdaad een beetje gek om te zeggen.

17 januari 2019 om 19:05

Drie keer op rij de Europa League cup winnen? Ik dacht van wel.

ik zie de titel wel eens een hoop boze ajacieden in de comments leveren, maar hij heeft wel gelijk. Sevilla die jaren de europa league domineerden en toch wel ook in spanje nu niet heel slecht presteren.

17 januari 2019 om 16:06

Het is de nummer 4 van Spanje . Ajax zou dat dit jaar misschien redden maar voorgaande jaren zeker niet. Wober maakt helemaal geen gekke opmerking maar velen zullen het wel als een aanval voelen. Sevilla is een prachtige club in een mooie stad. Een stap die Ziyech bijvoorbeeld ook zou moeten maken.

17 januari 2019 om 16:12

Ik zou ziyech wel willen zien bij een napoli, lijkt me echt een geweldige club voor hem. Maar als Sevilla het weet vast te houden om zo goed te presteren, en wat meer weerstand zou kunnen bieden in Laliga, zou dat ook zeker een hele mooie stap zijn voor ziyech.

17 januari 2019 om 16:06

Inderdaad. Ik ben voor Ajax en ik kan me prima vinden in de woorden van Wober. Sevilla CF is inderdaad een grotere club op dit moment, met meer succes in Europa, meer mogelijkheden qua salaris en een sterkere competitie. Voor spelers is het dus een vooruitgang.

Het is leuk dat wij een rijkere historie hebben, en waarschijnlijk hebben we ook meer fans, maar de stadions zijn even groot, dus daar merkt Wober zelf natuurlijk weinig van. Ik snap hem wel.

Het is jammer dat hij al zo snel weggaat. In de zomer verkopen we waarschijnlijk De Ligt en De Jong, en mij leek het een goed idee om Wober dan links centraal achterin te zetten en Blind door te schuiven naar de "nr. 6"-positie. Blind's backup hebben we al in huis (De Wit, misschien Eiting), dus hoeven we dan alleen op zoek naar een extra centrale verdediger.

Altijd jammer dat ze dan zeggen grotere club dan Ajax.... Sevilla is idd een sterk team! En hebben de afgelopen 10 jaar vaak Europese prijzen gewonnen maar als je die wedstrijd nu 10x zou spelen weet ik niet of ze meer dan 5x winnen.

17 januari 2019 om 19:18

Nu misschien niet inderdaad. Ajax heeft een on-Ajax sterke selectie. Over de afgelopen 20 jaar schat ik Sevilla gemiddeld hoger in Ajax, al is dit soort uitspraken natuurlijk heel moeilijk te staven.

Toch nog even een sneer uitdelen. Jammer hoor.

17 januari 2019 om 15:51

Denk dat je, je iets te gevoelig opstelt. Je weet toch ook hoe journalisten vragen stellen en hoe ze vervolgen uit verband gerukte opmerkingen de wereld in slingeren. Wöber lijkt me een correcte nette jongen en hij vertrekt gewoon door de voordeur, dus lijkt mij geen sneer.

Ik heb blijkbaar de 4 europcup 1/CL titels gemist van Sevilla.

17 januari 2019 om 15:47

Ja en hoe lang geleden was dat. Sevilla is natuurlijk een mooie club in een prachtige competitie. Absoluut een mooie stap vooruit.

17 januari 2019 om 15:50

Dat ligt zo ver achter ons, dat kun je nu niet meer gebruiken als vergelijkings materiaal. Sevilla presteert de laatste jaren zeker Europees gezien gewoon stabieler en beter. Het is gewoon een wit voetje halen bij zijn nieuwe club en een sneertje uitdelen naar Ajax.

17 januari 2019 om 15:54

Vind jij Nottingham Forrest door de twee super jaren ook groter dan Sevilla?

17 januari 2019 om 16:26

Aadmat.. ik vind een Aston Villa bv wel weer een grotere club dan Leicester City bv. Ondanks dat Leicester het veel beter doet de laatste jaren. Ajax heeft een veel grotere naam en faam dan Sevilla. Kijk je puur naar het sportieve de laatste pak ‘m beet 10 jaar dan is Sevilla groter. Beter is misschien een beter woord.

17 januari 2019 om 21:06

Nee want dat was erg incidenteel en Sevilla heeft natuurlijk ook wel wat gewonnen wat dat compenseert. Ajax heeft mn door de wijze waarop ze het voetbal hebben gedomineerd in de jaren 70 en 90 een grote stempel gedrukt. Ik denk dat, ondanks de successen, Sevilla niet op die manier impact heeft gehad. Maar fair enough: wat een grote club is blijft subjectief.

17 januari 2019 om 16:18

Sorry maar prijzen illustreren niet altijd hoe groot een club is. In mijn ogen komt daar veel meer bij kijken, zoals de club filosofie, ex-spelers, de invloed van een club in de maatschappij, etc..

17 januari 2019 om 21:13

Dan is Ajax groter.

Leuk dat hij dat zegt, want Ajax is nog altijd een grotere club dan Sevilla...

17 januari 2019 om 15:51

Op basis van?

17 januari 2019 om 15:53

Prijzenkast, naamsbekenheid bijvoorbeeld

17 januari 2019 om 15:56

Ik denk dat de meeste speler voor Sevilla kiezen dan Ajax. Dus leuk die prijzenkast uit het verleden.

17 januari 2019 om 15:56

In het verleden dan bedoel je??
Dan is Leeds dat ook...

De afgelopen pak en beet 5 tot 10 jaar is het toch ook gewoon zo?

17 januari 2019 om 16:14

Naamsbekendheid? En waar haal je die onzin vandaan? Of heb je daar bewijs voor?

17 januari 2019 om 16:30

Het is uiteraard moeilijk te bewijzen maar wereldwijd heeft Ajax nog steeds een grote naamsbekendheid, groter dan Sevilla. Dan zeg ik neit dat Sevilla een kleinere club is dan Ajax.

17 januari 2019 om 16:39

"het is uiteraard moeilijk te bewijzen maar wereldwijd heeft Ajax nog steeds een grote naamsbekendheid, groter dan Sevilla."
Dat is dus een aanname. Je denkt toch niet dat ze bijv. in Zuid Amerika ofzo, generatie op generatie gaan doorvertellen hoe geweldig Ajax vroeger was?
Gasten van een jaar of 0 t/m 25, die bij wijze van in Zuid Amerika wonen, kennen echt Ajax niet allemaal hoor.
Sterker nog, de kans dat ze Sevilla kennen is eerder aanwezig om de simpele reden dat Sevilla in een competitie zit die wel wereldwijd wordt bekeken.

17 januari 2019 om 18:33

Die kun je heel makkelijk opzoeken en dan kom je er achter dat ajax wereldwijd meer naamsbekendheid heeft, dan Sevilla. On topic: over de afgelopen jaren gezien heeft wober gelijk dat Sevilla een betere club is. Het woord groter gebruik ik niet, want hierbij zijn te veel zaken die niet zijn te meten. Prestaties zijn wel goed te meten, vandaar het woord beter. Men moet wober trouwens helemaal niets kwalijk nemen. Hij kan moeilijk een vraag van een journalist beantwoorden dat zijn oude club een veel grotere club is. Dus mede ajacieden maak je niet zo druk.

17 januari 2019 om 16:07

Jaja, dan vergis je je mooi in Sevilla.

Het is niet echt een sneer naar Ajax, als wel een compliment naar Sevilla. Het is toch ook wel logisch om je een beetje populair te willen maken bij je nieuwe werkgever. Geen slecht rendement op deze speler behaald, maar is het gewoon net niet geworden bij Ajax. Succes verder en door.

17 januari 2019 om 16:00

Markovv, prima reactie. precies hoe ik erover denk. Zeer nette jongen, op een heel nette manier weggegaan. En dit is zoals gezegd voor de Sevilla fans

Sevilla is een prachtige club, staat gewoon 3e in Laliga. Maar groter dan Ajax, dat is lastig. Ajax speelt in een groter stadion en heeft volgens transfermarkt.de een hogere selectiewaarde. Maar de salarissen bij Sevilla zullen wel weer hoger zijn

17 januari 2019 om 16:01

Het maakt ook niets uit. De mensen die fel reageren op een dergelijke uitspraak zijn te snel op hun teentjes getrapt en denken dat hun club een Europese gigant (in wording) is of leven in het verleden, terwijl de mensen die hem overdreven gelijk geven meestal supporter zijn van een concurrent. Ik snap z'n uitspraak en op bepaalde gebieden valt er wat voor te zeggen, op bepaalde gebieden ook niet.

Wat is de definitie van groter hè? Ajax is historisch gezien natuurlijk veel groter dan Sevilla. Ook denk ik dat het Ajax van de huidige voetbaljaargang meer kwaliteiten heeft dan Sevilla. Echter Sevilla speelt in één van de twee grootste competities ter wereld en is de afgelopen 20 jaar een stuk succesvoller geweest dan Ajax. Laten we het er maar op houden dat Wöber wat zieltjes probeert te winnen in Sevilla!

Niet pissig worden omdat hij zegt dat Sevilla een grotere club is dan Ajax. We weten niet in welke situatie hem dat is gevraagd en hoe dit uit zijn verband is gerukt. Misschien doelt hij puur op sportief gebied, daarin heeft hij naar mijn mening gewoon gelijk als we kijken naar de laatste 10 jaar, met enkele Europa League zeges.

Ik denk niet dat hij het bedoeld heeft, zoals mensen nu denken

Het valt me op hoe snel mensen hier op de teentjes getrapt zijn. Zoveel geks zegt die jongen toch niet? Even een wit voetje halen bij de fans van zijn nieuwe club. Je moet het ook allemaal in perspectief kunnen zetten zonder direct in frustratie uit te slaan. Of Sevilla echt een grotere club is valt te betwisten, het ligt er maar net aan waar je naar kijkt.

Groter dan... ach dat is altijd zo'n subjectief begrip. Wanneer is een club 'groter' dan een andere club? Wanneer hij meer supporters heeft? Een groter stadion heeft? Meer prijzen heeft gewonnen? Meer geld op de bank heeft staan? Betere spelers heeft? Hoger op de FIFA-club ranking staat? Wã¶bertje probeert hier gewoon credits te verdienen bij de Sevilla fans, en wie kan hem ongelijk geven. Succes daar kerel, het ga je goed.

Ajax is in alle aspecten een grotere club dan Sevilla. Kijk alleen qua historie. Probleem is dat Ajax in Nederland speelt...net zoals Anderlecht in België zit. Moest Ajax in Duitsland spelen was het anders.

17 januari 2019 om 16:08

Dan zou je echt niet zo hoog op de ranglijst staan als nu. In de Bundesliga zou Ajax echt niet met de bovenste 2 mee doen.

17 januari 2019 om 16:26

We hebben onlangs toch twee keer gelijk gespeeld tegen de nummer twee van de Bundesliga. Je weet t nooit...

17 januari 2019 om 17:10

Word eerst maar kampioen in Nederland, want sportief gezien nationaal is PSV nog steeds de grootste in de afgelopen jaren. Dus begrijp niet zo goed wat je bedoeld. Ajax zou nooit met de bovenste 2 mee doen bij de buren.

Niet perse een handige opmerking van Wober. Sevilla is een hele mooie club en Ajax is dat ook, het had slimmer geweest als die had aangegeven dat hij blij is dat hij weer naar een mooie club in een mooie competitie gaat en dat hij daar voldoende uitdaging ziet.

die jongen zegt hier niet zoveel geks. Ajax zal misschien de grotere club zijn maar de laatste keer dat Ajax Europees grote succesen boekte was Wober nog niet geboren waarschijnlijk. daarom snap ik wel dat hij Sevilla groter acht op basis van wat hij in zijn leven heeft meegekregen aan voetbal. in die jaren was Sevilla namelijk succesvoller

Hoewel groter natuurlijk relatief is, gaan hier redelijk wat mensen voorbij aan het feit dat Wöber speelt in 2018. Dat Ajax in 1970 of 1995 de CL won is voor hem niet relevant. Sevilla heeft een sterker team, speelt in een sterke competitie, heeft meer kans om Europees iets te winnen en het is er ook nog lekkerder weer.

Ik bedoel, ik vind Feyenoord ook een veel grotere club dan Manchester City en Psg, maar ik neem het Neymar niet heel erg kwalijk dat-ie nooit in De Kuip is komen ballen.

Het is maar hoe je het bekijkt. Ajax heeft een groter stadion, trekt ook meer publiek, heeft een imposantere prijzenkast en zal internationaal een bekendere naam zijn.

Maar aan de andere kant: toen Ajax een paar jaar geleden de EL-finale weer eens haalde werd dat toch een beetje gezien als een klein godswonder. Terwijl Sevilla de EL in de afgelopen 13 jaar vijf keer gewonnen heeft.

Snap niet o goed waarom mensen hier een probleem van maken. Wober probeert gewoon op een nogal makkelijke manier een goede eerste indruk te maken bij de fans van Sevilla. Ik zou me er niet heel druk om maken als ik een ajax fan was. Wees maar gewoon blij dat je nog wat winst hebt gemaakt op een wisselspeler. En "een grotere clubs" is natuurlijk ook een containerbegrip. Het is maar net wat je allemaal meeneemt in je afweging. Voor beide is wat te zeggen in dit geval.

Ajax is veel groter dan Sevilla alleen speelt Sevilla in een veel betere competitie en doet het al jaren uitstekend. Ik ben bang dat die huurdeal wel eens kan eindigen met een terugkeer naar "die kleine club" die nog steeds zijn werkgever is. Ben niet zo onder de indruk van Wober..

Het is altijd wel grappig als mensen de grootte van een club meten aan de prestaties van bijvoorbeeld de laatste 10 jaar. Volgens mij telt het vanaf de oprichting. Anders is Man City of Borussia Dortmund ook geen grote club meer te noemen. Ik zie in Sevilla dan ook geen grotere club dan Ajax. Historisch gezien een feit.

Hahahahaha, doe normaal man.
Gaan we echt doen alsof alleen maar die Europa League's van de laatste 10 jaar tellen bij Sevilla, of mogen we ook de hele voetbal historie mee nemen.
Sevilla is zeker wel een stap hogerop, maar buiten Barca en Real zijn er geen grotere clubs dan Ajax. Nee ook geen Valencia en Atleti.
Je kan zeggen wat je wil, maar in Amsterdam hebben we een waslijst aan preizen en zijn we veel belangrijker voor de vordering van het voetbal dan Sevilla CF, wat trouwens een mooie club is.

17 januari 2019 om 18:10

Dan vergeet je nog minstens AC Milan, Bayern München en Liverpool (gewoon qua prijzen). En Clubs zoals Manchester United, Inter, Juventus, Marseille, Dortmund zijn gewoon groter. Dan tellen we PSG en City nog niet eens mee omdat je volgens uw redenering alleen maar groot kunt zijn als je in een ver verleden successen boekte.

Laat die Beneliga maar komen...wat zou ik graag Ajax en Anderlecht terug zien schitteren in europa....

Komt bij veel Nederlanders en vooral de Ajax fans precies wel aan, maar het is toch gewoon de waarheid? Drie keer de Europa League cup op rij gewonnen. Ja Ajax heeft een mooie Europese geschiedenis en het is de grootste club van Nederland. Als die Lainez dat had gezegd over Real Betis had ik mijn twijfels gehad. Maar in dit geval zegt die jongen niks verkeerd.

Vermakelijk hoe eenvoudig sommige mensen uit de tent te lokken zijn. Zegt wel iets over hoe kinderachtig voetbalsupporters zijn. "mijn papa is de sterkste!" Er zijn zoveel redenen om nu te kiezen voor Sevilla ipv Ajax. Helemaal als het al bewezen is dat je geen speeltijd (volgens vele hier een troef voor Ajax) krijgt en niet serieus genomen wordt. En grote van club kan op zoveel manieren uitgelegd worden. Wellicht is de lengte van de spelers van Sevilla wel langer dan die van Ajax...

Sevilla heeft gewoon het voordeel om te mogen spelen in la liga. De club zelf is niet groter dan Ajax, zeker niet als je kijkt waar ze spelen. Enfin hij wil natuurlijk een wit voetje halen bij zijn nieuwe club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7450
4.Sevilla5215
5.Getafe5111
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Pablo SarabiaMiddenvelder2911
W. Ben YedderAanvaller2916
Q. PromesAanvaller291
André SilvaAanvaller279
Javi DíazDoelman10
L. GarcíaDoelman00
Juan SorianoDoelman40
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.

2 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Sevilla 7 0 2 0
2018/2019 Ajax 8 0 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 22 1 2 0
2017/2018 Rapid Wien 5 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Steun voor Ajax vanuit Sevilla: ‘Ik heb nog dagelijks contact met de jongens’

Maximilian Wöber maakte in de eerste seizoenshelft nog deel uit van de selectie van Ajax, maar is inmiddels overgestapt naar Sevilla. De Oostenrijk volgt de verrichtingen van zijn voormalige werkgever echter...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Barcelona onderhoudt een uitstekende relatie met Everton en wil daar aankomende zomer van profiteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren