Wat is er in sportief opzicht veranderd bij Juve sinds de komst van Ronaldo?

Zondag, 20 januari 2019 om

TURIJN - De transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus was zonder twijfel de meest spraakmakende van afgelopen zomer. La Vecchia Signora telde honderd miljoen euro neer om de 33-jarige Portugese aanvaller los te weken bij Real Madrid, een transfersom die heel kort de nodige discussie opleverde. Wat is er in sportief opzicht veranderd bij Juventus sinds de komst van Ronaldo? Voetbalzone zoekt naar een antwoord op deze vraag aan de hand van statistieken van Opta.

Door Chris Meijer

438 wedstrijden, 450 doelpunten, 131 assists, 4 Champions Leagues, 2 landstitels: de balans van Cristiano Ronaldo na negen jaar bij Real Madrid is duizelingwekkend te noemen. Toch was Florentino Pérez, voorzitter van de Koninklijke, afgelopen zomer bereid om mee te werken aan een vertrek van de Portugese superster. Een bedrag van honderd miljoen euro was genoeg om Ronaldo weg te lokken uit de Spaanse hoofdstad. Niet iedereen was het erover eens dat de aanvaller nog een bedrag van honderd miljoen waard was, voornamelijk door zijn leeftijd. Dat de komst van Ronaldo in commercieel opzicht een schot in de roos is, stond al buiten kijf. Ook op sportief gebied heeft Juventus in de eerste seizoenshelft vooruitgang geboekt, vooral in aanvallend opzicht.

Nee, Juve verdient de transfersom van Ronaldo niet terug uit shirtverkoop

Voetbalzone schreef vlak na de komst van Cristiano Ronaldo een verhaal over de commerciële gevolgen van zijn komst naar Juventus. Lees artikel

In zijn eerste halfjaar in Turijn speelde Ronaldo afwisselend als spits en linksbuiten. De Portugese aanvaller kwam tot dusver tot 26 wedstrijden voor Juventus in alle competities, waarmee hij alle andere spelers in de selectie voorlopig voorblijft. Het betekent dat Ronaldo in principe de vaste pion is in de aanvalslinie van la Vecchia Signora, die verder gevormd wordt door afwisselend Douglas Costa, Juan Cuadrado, Mario Mandzukic, Paulo Dybala en Federico Bernardeschi. De enige wedstrijd die de aanvaller tot dusver miste, was het Champions League-duel met Young Boys. Tijdens het treffen met de Zwitserse club zat Ronaldo een schorsing uit, voor de rode kaart die hij kreeg in de ontmoeting met Valencia. Een beter bewijs dat hij nog altijd topfit is, bestaat er waarschijnlijk niet.

Met Ronaldo in de gelederen toont Juventus zich in aanvallend opzicht actiever dan vorig seizoen. Zo levert de formatie van trainer Massimiliano Allegri gemiddeld per wedstrijd meer schoten (18,4 om 14,6), meer schoten op doel (6,1 om 5,5) en meer voorzetten uit open spel (18,7 om 13). Juventus is in vergelijking met de vorige jaargang alleen een stuk minder effectief, want het aantal doelpunten per wedstrijd blijft nog achter: 2 om 2,3. Dat Juventus in ieder geval al veel meer doelpogingen onderneemt, kan zonder twijfel worden toegeschreven aan Ronaldo. Tot dusver loste de aanvaller 125 schoten in de Serie A, veel meer dan naaste achtervolgers Federico Chiesa, Lorenzo Insigne, Krzysztof Piatek (allen 77) en Ciro Immobile (74). Ter vergelijking: vorig seizoen was Dybala met 114 schoten de speler met de meeste doelpogingen in de Serie A. Ronaldo heeft dus slechts een halfjaar nodig gehad om ruim over dit aantal heen te gaan.

De vijf spelers die dit seizoen in de Serie A het vaakst betrokken waren bij doelpunten.

Ronaldo verzorgde tot dusver zestien doelpunten en acht assists in het shirt van Juventus, waarvan veertien treffers in competitieverband. Met deze doelpuntenproductie voert de aanvaller de topscorerslijst in de Serie A aan, voor Piatek, Fabio Quagliarella, Duván Zapata en Immobile. Daarnaast fungeerde Ronaldo in competitieverband zes keer als aangever; alleen Suso leverde meer assists (acht stuks). CR7 is momenteel dan ook de meest waardevolle speler van de Italiaanse Serie A. Geheel verrassend is het dan ook niet dat Ronaldo betere cijfers kan overleggen dan Gonzalo Higuaín, de aanvaller die afgelopen zomer het veld ruimde na de komst van de Portugees en op huurbasis naar AC Milan vertrok. Ronaldo zorgt gemiddeld per wedstrijd voor meer doelpunten (0,8 om 0,5), meer assists (0,3 om 0,2), meer schoten (6,9 om 3,3), meer schoten op doel (2,8 om 1,3) en meer gecreëerde kansen (1,5 om 1) dan de Argentijn.

Overigens presteert Ronaldo niet alleen persoonlijk uitstekend, maar laat hij ook enkele spelers om zich heen beter spelen. Het beste voorbeeld hiervan is Mandzukic, met wie de Portugees een uitstekende klik blijkt te hebben. Ronaldo bereidde dit seizoen tot dusver twee doelpunten van Mandzukic voor, terwijl de Kroaat zijn collega voorlopig ook twee keer bediende. Alleen Francesco Caputo en Rade Krunic van Empoli zijn tot dusver vaker bij elkaars doelpunten betrokken in de Serie A: vijf keer. Met acht competitietreffers kent Mandzukic al een enorm sterk seizoen, want dit doelpuntentotaal wist hij pas één keer in een volledig seizoen bij Juventus te bereiken. Overigens is niet iedere speler beter gaan presteren sinds de komst van Ronaldo. Dybala kent met twee doelpunten en drie assists in zeventien competitiewedstrijden een opmerkelijk tegenvallend seizoen, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Dat hoeft uiteraard niets met de entree van de vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or te maken te hebben.

De cijfers van Ronaldo gemiddeld per wedstrijd in vorig seizoen en deze jaargang.

Al met al zorgt het ervoor dat Juventus ook dit seizoen vrij onbedreigd afstevent op de titel in de Serie A. De voorsprong op naaste achtervolger Napoli bedraagt na negentien wedstrijden negen punten. Wat dat betreft staat de regerend Italiaans kampioen er een stuk beter voor dan vorig seizoen, toen men na negentien wedstrijden zelfs één punt achter Napoli stond. Juventus heeft in vergelijking met vorig seizoen zes punten meer, verloor nog niet en kreeg minder doelpunten tegen. Bovendien is la Vecchia Signora nog in de race om andermaal de Coppa Italia te veroveren en werd ten koste van AC Milan de Supercoppa gewonnen, dankzij een doelpunt van Ronaldo. Dat binnenlands succes is niet bepaald een verrassing, aangezien de club de laatste zeven landstitels en vier bekers wist te winnen. De komst van Ronaldo moet een lang gekoesterde wens van Juventus in vervulling laten gaan: eremetaal in de Champions League. De afgelopen jaren waren de Italianen twee keer verliezend finalist in het miljardenbal (in 2015 en 2017), waarvan de meest recente keer tegen het Real Madrid van Ronaldo.

“Cristiano heeft mijn droom vaak verwoest. Voorheen was de Champions League een droom. Maar nu is het een doel, omdat Cristiano de beste speler ter wereld is. Nu hebben we hem nodig om de laatste stap te zetten. Het is de persoonlijkheid van Cristiano die het verschil maakt. Hij heeft geweldige kwaliteiten op het veld, maar ook zijn houding buiten het veld kan ons helpen. Hoe hij werkt, hoe hij zich voorbereidt op de wedstrijd, hoe hij dagelijks zijn leven leidt: het kan ons helpen”, zo verwoordde routinier Giorgio Chiellini het in gesprek met de BBC. Want uiteraard voegt Ronaldo ook nog enkele elementen toe die niet in statistieken te vangen zijn: ervaring, drive en een belangrijke rol in de kleedkamer. Uit de statistieken blijkt dat de sleet er voorlopig nog niet op zit bij Ronaldo, want zijn cijfers zijn praktisch hetzelfde als vorig seizoen bij Real Madrid. Daarin bezorgde hij de Koninklijke met vijftien doelpunten in de Champions League voor de derde keer op rij de Cup met de Grote Oren. Juventus hervat het miljardenbal in februari met een tweeluik met Atlético Madrid. Pas als de Champions League-trofee in juni voor het eerst in 22 jaar weer terugkeert in Turijn, kan worden geconcludeerd dat Ronaldo in sportief opzicht écht iets heeft toegevoegd bij Juventus.

Allegri: 'Ronaldo motiveert zichzelf genoeg'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Juventus de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door egalitair)

Samen MET Messi de beste speler van de afgelopen 10 jaar, ja jullie lezen het goed SAMEN want voor mij bestaat er geen beste speler ter wereld, ik doe niet mee met dat kinderachtige gedrag. Het zijn allebei geweldige spelers en mogen blij zijn dat wij deze 2 geweldenaren mogen bewonderen, vroeger had je Cruyff, Maradonna, Pele noem allemaal maar op maar Messi en Ronaldo steken er met ze 2 al jaren er boven uit en hoop ze nog lang te mogen zien voetballen. P.S voor mij is er maar een speler de beste en dat blijft mijn idool Alessandro Del Piero:D

20 januari 2019 om 06:35

Waarom moet het kinderachtig zijn om iemand beter te vinden? Jij vindt buffon toch ook beter dan Lamprou...

20 januari 2019 om 06:41

Waarom is het kinderachtig om de ene beter dan de andere te vinden? Dat mag prima, zolang je het maar respectvol houd en vooral een ander zijn voorkeur maar respecteert.

20 januari 2019 om 06:56

Je snapt natuurlijk wel dat ik het over die eindeloze discussies heb tussen Ronaldo en Messi, vind ik gewoon kinderachtig, we mogen blij wezen dat we al jaren naar deze 2 mogen kijken.

20 januari 2019 om 07:02

Nee dat snap ik niet want dat is totaal niet wat je zegt... het komt er op neer dat je het kinderachtig vind om iemand beter te vinden, misschien dat je het zo niet bedoelde maar het staat er eigenlijk wel. En die eindeloze discussie vind ik prachtig zolang ze respectvol blijven, maar dat is inderdaad maar zelden zo. Daar heb je gewoon gelijk in

20 januari 2019 om 12:31

Wat ironisch, een discussie over een discussie. On: vroeger had je idd helden als Maradona, Cruijff, Pelé, Platini. Maar Ronaldo en Messi hebben iets meer dan alle spelers van vroeger. Messi kan niet wat Cruijff kon met de bal op het veld en Ronaldo kan niet wat Maradona met de bal kon op het veld. Maar Ronaldo en Messi houden hun top nu al langer dan een decennium aan. Ik heb Pelé nooit zien spelen net zoals de volgende generaties Ronaldo nooi zal zien spelen, wat over blijft zijn de statistieken betreft goals assists gespeelde wedstrijden, gewonnen team prijzen, gewonnen individuele prijzen en een compilatie van de beste momenten op het veld. Gezien de ontwikkeling van het voetbal kan eenduidig worden geconcludeerd dat Messi of Ronaldo na hun carrière de beste voetballer aller tijden zal zijn

20 januari 2019 om 12:40

Niet helemaal met je eens, Cruijff, hoe geniaal en groots ook, kon niet met een bal wat Messi met een bal kan, dat heb je dus omgedraaid naar mijn gevoel. Ook dat Messi of Ronaldo de beste aller tijden kunne zijn na hun carriere ben ik eveneens niet met je eens, we weten niet hoe Pele, Maradona etc etc zouden presteren in deze tijd, en dat geld andersom ook, we kunnen vermoedens hebben, maar het exact weten zullen we nooit.

20 januari 2019 om 13:24

Maar statistieken van Messi zijn wel veel beter. Dus dat maakt hem beter punt uit. Vergelijking is door de media opgezet. Anders zou het gewoon te eentonig zijn...

20 januari 2019 om 13:34

Weet je wat vrij eentonig is? Real madrid die met Cristiano ronaldo de Champions league wint.. dat is eentonig. Vertel mij is waarom je vind dat de vergelijking door de media is opgezet? Dit is zo vervelend van Messi FC die alles loopt te verkondigen alsof het een feit is. Ze worden niet voor niets met elkaar vergeleken want wat zei neerzetten in deze generatie is abnormaal.

20 januari 2019 om 13:56

Om te verkopen natuurlijk! Je hebt in alle opzichten voor-en tegenstanders. Ik heb het over individuele kwaliteiten niet over teamkwalieten. Leg due allemaal naast elkaar, en dan krijg je nu eenmaal 1 iemand die de andere overstijgt.

20 januari 2019 om 13:58

Messi is 77% beslissend in zijn loopbaan, CR7 59%.

20 januari 2019 om 17:46

Hoe kom jij aan die procenten? Messi overstijgt Cristiano namelijk helemaal niet in kwaliteit en de beslissingsfactor. Ze hebben niet voor niets beide 5 balon dor's

20 januari 2019 om 18:43

Hoezo overstijgt messi niet in kwaliteit dat is de enige speler die een killerpass heeft een killervisie een perfect schot een perfecte dribbel messi heeft veel meer te bieden dan alleen goed aanvallend zet messi op CM en je hebt nog steeds een speler die alles aan gort voetbalt messi kan op bijna elke positie uit de voeten waar Ronaldo dit niet kan.

20 januari 2019 om 13:42

Ik vind Lahm maar ook Pirlo zeker niet de minste....het gros is echter gefixeerd op aanvallers en sponsors op hun marketingstrategieen.

Toch wel echt veel respect voor de voetballer Ronaldo. Knap hoe ie het ieder jaar weer flikt en nu weer (op zijn 33ste!!!) In een nieuwe competitie.

20 januari 2019 om 01:06

Ongetwijfeld de 2 beste spelers ooit CR7 en Messi. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar CR7 ,simpel omdat ik dat n leukere gozer vind. Messi en CR7 the best ever simpel omdat geen enkele speler 12 jaar lang presteren.

20 januari 2019 om 10:42

Ieder jaar weer flikt??? Real was vorig jaar met CR nog belabberder dan dit jaar! Dankzij het ontbreken de VAR in de CL heeft Real de CL een paar keer kunnen winnen dat weten we allemaal. In La Liga hetzelfde verhaal, met de VAR was Real steeds vaker als nummer 2,3, of 4 geeindigd.

20 januari 2019 om 12:18

Hahahaha. Nog belabberder? Heb je lopen slapen ofzo. CR7 heeft ze weer naar de halve finale gebracht. En kijk hoeveel goals hij heeft gemaakt in de competitie Sorry hoor maar als je dit zegt ben je gewoon een hater. CR7 was gewoon fenomenaal vorig seizoen.

20 januari 2019 om 12:41

Klopt helemaal, eindelijk iemand die het snapt. Real Madrid was vorig jaar het lachertje in de CL met in de hoofdrol Cristiano Ronaldo. Ronaldo speelde tegen Juve uit echt een zaadpot en die 2 goals die hij maakte zouden met de VAR nooit worden toegekend. Vooral die omhaal was heel duidelijk gevaarlijk spel (maar real heeft altijd de scheids in zn zak). Toen Real tegen Liverpool moest was t ook niet gek dat 90% van de mensen Liverpool als top favoriet zag. Het is dat Ramos met zijn illuminati praktijken Salah had geblesseerd met een opzettelijke judoworp (scheids zag weer niks) en bale de bal 2x totaal verkeerd raakt dat ze de CL gewonnen hebben. Modric heeft de gouden bal alleen maar gewonnen omdat hij in de finale met Kroatië stond. Dit jaar zie je gewoon dat het sinds het vertrek van Ronaldo ietsje beter gaat. Real staat nu stabiel op de 3e plek in la Liga en in de CL zijn Benzema en Bale helemaal los. Ronaldo in je team of 107 miljoen op de bank, de keuze is snel gemaakt.

20 januari 2019 om 12:43

Als aanvulling op mijn reactie: Ramos had ook de keeper een hersenschudding bezorgd, dit heeft Karius zelf gezegd toen hij zich in de zomerstop had laten onderzoeken in America.

20 januari 2019 om 13:29

Die omhaal had inderdaad afgekeurt moeten worden... Jemig zag je hoe hoog hij kwam met dat been?! Dat is gewoon super gevaarlijk spel kan je zo iemands kop mee aftrappen. Gelukkig is Real Madrid nu helemaal verlost van het probleem “Ronaldo” en gaat het nu stukken beter in de competitie.

20 januari 2019 om 14:01

Hij heeft gelijk. Met VAR heeft Real Madrid nooit zo ver gekomen. Tegen Bayern had Real nooit moeten doorgaan. UEFA HEEFT niet voor niets als laatate de VAR ingevoerd. Omdat ze Real Madrid altijd in de finale willen hebben. Je gaat zien dit jaar wat er gaat gebeuren. Real zal het echt niet redden.

Bijna 34 en nog zo presteren. De beste uiteraard samen met Messi van de afgelopen 12 jaar. Ik heb hem een paar keer nu gezien bij Juventus en hij is veel meer een teamspeler. Net als bij Manchester United. Ook frivool en effectief in zijn gebruikelijke trucjes. Zijn mannetje komt hij nog steeds voorbij als ik denk tegen Napoli en Valencia waar dan de assists uit kwamen. Veel leuker om naar te kijken, alhoewel bij Real hij ook gewoon fenomenaal was, en met alle respect maar naar Madrid kijken is wat minder leuk geworden. Mooi stukje over Ronaldo.

20 januari 2019 om 05:28

Ik sla vaak wedstrijden van Real over nu. Zelfs classicos zijn nu minder. Perez is echt een arrogante rat. Door hem zijn CR7 en Zizou weg gegaan.

20 januari 2019 om 12:34

Modric 1m72
Kante 1 m68
Hazzard 1m 73
Messi 1 m 70
Sneijder 1 m 70
Del Pierro 1 m74
Cruijff 1 m78
Maradona 1 m 65
Romario 1 m 67

Groot waren/zijn ze niet, maar hun daden des te groter.

Was reactie op inmiddels verwijderde reactie, dus kan ook verwijderd worden.

20 januari 2019 om 12:49

Beetje geluk nodig? Hij heeft met zijn land 4 finales gespeelt, met een beetje pech win je dr maar 1. Het is duidelijk dat het leiderschap dat bij Messi ontbreekt Ronaldo in overvloed heeft. Heeft niks met een beetje geluk te maken, geluk kan je afdwingen. Ronaldo had de pech in se finale geblesseerd te raken. Portugal zonder Ronaldo is 50% minder, maar mede door zijn leiderschap aan de zijlijn hebben ze de finale met een gelukkige goal van eder gewonnen.

K weet niet of meer schoten nou gelijk n goede statistiek is, aangezien hij ook vaak op kansloze momenten schiet, maar om te concluderen dat Ronaldo beter is dan higuain hebben we natuurlijk niet eens statistieken nodig

20 januari 2019 om 06:40

Hij schiet inderdaad enorm vaak, maar dat dwingt hij natuurlijk ook af, er zijn niet veel spelers die zovaak schoten op doel lossen als Ronaldo, een deel daarvan is soms onzinnig ja, maar zelfs als je die wegneemt heeft hij meer schoten dan wie dan ook, en dat dwingt hij toch af door zijn werkethiek en klasse.

20 januari 2019 om 14:03

Ik blijf het toch zeggen Als juve rn Ronaldo geen CL pakken dan is het een verloren jaar. Verloren jaar in de zin van 100 miljoen. Want juve won 7 jaar lang achter elkaar de competitie. Daar hadden ze Ronaldo niet voor nodig.

20 januari 2019 om 14:09

Dus dan is het voor Barcelona, PSG en City bijvoorbeeld ook een verloren jaar als ze de CL niet winnen. Die ploegen eonnen ook hun competities en spenderen alsnog miljoenen.

21 januari 2019 om 06:58

100 miljoen betalen ze over 2 jaar, dus dan zou het 50 miljoen (exclusief salaris) weggegooid geld zijn, dat terzijde. Juventus wil de CL maar ze zijn ook realistisch: ze weten dat ze nu goede kans maken maar winnen is vooralsnog dromen.

Zou me niet verbazen als juve met Ronaldo nog een keer de CL pakt. Real is niet meer het real van voorheen, en bayern is ook niet meer de ploeg van een paar jaar terug. Alleen barca zouden ze wat mij betreft moeten vrezen.

20 januari 2019 om 09:02

Alleen Barca? City, PSG, Atletico, Liverpool kunnen bv allemaal gewoon winnen van ons, idem voor Real en Bayern.

20 januari 2019 om 12:52

Als je de finale haalt heb je alleen Barca te vrezen, kijk tot 10 jaar terug in de tijd en je zult zien dat de Spaanse ploegen het sterkst zijn in Europa. City, Liverpool en PSG zijn niet makkelijk maar de kans dat je ze verslaat in een finale is vele malen groter dan tegen Barca.

Lach iedere keer weer als ik terugdenk aan alle mensen op VZ en buiten VZ die zeiden dat de sleet er bij Ronaldo in zat gedurende vorige zomer, en ook bij een korte doelpunten droogte vorig jaar.

Ronaldo heeft wel ergere zaken overwonnen dan kritiek en een paar wedstrijden zonder doelpunten.

Hopelijk dat hij samen met Juventus de CL kan winnen, winnen ze die ook nog eens eerlijk (haha), net zoals de scudetto's van de afgelopen jaren. Het is jullie gegund.

Serie A kan je tegenwoordig bijna vergelijken met de Keuken Kampioen divisie! Juventus is al jaren heer en meester, met of zonder CR werden ze toch al kampioen. Zo’n prestatie is het dus ook weer niet. Kijk maar naar Ligue 1, zelfde verhaal.

20 januari 2019 om 10:44

Sorry hoor maar zie jij Juve regelmatig winnen met 5-0? Of zoals laatst met 9-0? Neen, in niks te vergelijken als je het mij vraagt, de Ligue 1 is echt wel zwakker dan de Serie A, zowel in de top als de breedte.

20 januari 2019 om 11:52

Ligue 1 is inderdaad zwakker, dat ga ik zeker niet ontkennen. Maar Serie A is al jaren niet meer wat het was. Verschil tussen nummer 1 en 2.3,4,5 is gewoon te groot!

20 januari 2019 om 12:20

Vorig jaar (zonder Ronaldo) was de titelrace een stuk spannender. Staat zelfs in het artikel. Dit jaar heeft Juventus met Ronaldo een geweldenaar van jewelste binnen die ook ontzag bij tegenstanders oproept. Juve is slim genoeg om niet het complete spel rond Ronaldo te creëren. Vaak echter doet de tegenstander er wel alles aan om Ronaldo te stoppen. Dit opent weer deuren voor Mandzukic die ineens veel vaker scoort.

De vergelijking met Ligue 1 en zelfs Keuken Kampioen divisie is verder wel een beetje onzinnig natuurlijk.

20 januari 2019 om 12:22

Neen dat zeker niet, als je ziet hoe goed de Serie A van de jaren 90 en medio 2005 was.. dat is heel wat anders. Daar heb je volkomen gelijk in.

20 januari 2019 om 12:25

Ja joh. Weer zo'n lachwekkende uitspraak. Je kijkt door een anti-CR7 bril door zijn prestaties te relativeren.Wat de beste man laat zien op zijn 33e is nog nooit eerder vertoond door een voetballer. Hij beweegt nog in de 16 alsof hij 25 jaar oud is. Hij scoort erop los alsof hij de ambitie en drift van een 21-jarige spits heeft. Jij komt even doodleuk zeggen dat de Serie A van Keukenkampioen divisie niveau is. Nou dan heb je dus geen wedstrijd gekeken en praat je als een papegaai de mensen na die hebben geschreven dat het niveau daar omlaag is gegaan. Ik durf zelfs te beweren dat het bij Juve voor Ronaldo lastiger wordt gemaakt om tot scoren te komen dan bij Real Madrid. Ze verdedigen veel beter en hij heeft veel minder ruimte om los te komen van zijn directe tegenstanders. Natuurlijk is Juve heer en meester, maar dat doet helemaal niets af van de prestatie van CR7. Die man is op zijn 33e bezig om zijn derde topcompetitie te veroveren. Het enige wat we kunnen doen is respect tonen en eindelijk is kappen met dat gehaat op deze man. Hij verdient het namelijk om gewaardeerd te worden.

Op dit moment zijn ze zeker de 2 beste mar niet de beste ooit als je over de beste ooit praat dan is er maar 1 de beste en dat is RONALDINHO

20 januari 2019 om 12:24

Mooie mening, Ronaldinho was een echte tovenaar, heb enorm genoten van die man zijn kunstjes, zelf vind ik hem niet de beste ooit maar ik kan begrijpen dat anderen dat wel vinden, weergaloze speler.

20 januari 2019 om 13:12

Ronaldinho was de mooiste voetballer. Wat hij ken met een bal ken niemand. Zelfs Messi en Ronaldo kennen daar niet aan tippen. Ben het met alexdelpiero eens dat hij niet de beste ooit is.

het feit dat Dybala in cijfers een tegenvallend seizoen heeft is omdat ie in de eerste plaats nu achter en niet in de aanval speelt. hij moet dikwijls diep terugzakken om de bal op te halen e nvan daar een aanval te orkestreren waar nu ronaldo of mandzukic meestal het eindpunt zijn en niet hem

Cristiano Ronaldo is een geweldige voetballer en een grote voorbeeld voor miljoenen jonge voetballers over de hele wereld. Hij wordt weliswaar steeds ouder, maar laten we nog genieten van hem en Messi zolang ze nog op het veld staan. Dit soort geweldige topvoetballers zullen wij niet gauw weer zien op de velden. Juve heeft hun investering binnen een jaar al terugverdiend.

Het artikel wordt heel positief geschreven, maar als je de cijfers goed analyseert kun je toch concluderen dat Juventus mét Ronaldo toch een stuk minder effectief is geworden in de afronding. Als je meer schoten op doel aflost, maar minder doelpunten scoort, dan is dat naar mijn idee een achteruitgang. In aanvallend opzicht is dit dus geen positieve ontwikkeling. Ik denk dat Ronaldo het middelpunt van het team moet zijn en om deze reden moet het team om hem heen worden gebouwd, net zoals dit bij Real Madrid het geval was. Dit is ook de reden dat er zoveel schoten door hem worden afgelost, en het is een van de redenen dat hij zo enorm veel scoort (naast het feit dat het natuurlijk een geweldige afronder is). Maar als dit ten koste gaat van de effectiviteit van het team als geheel, dan lijkt me dat geen vooruitgang. Je ziet dat Real Madrid niet meer lekker loopt sinds Ronaldo weg is. Waarom? Omdat het team om Ronaldo heen gebouwd was, en ze zonder Ronaldo eigenlijk de weg kwijt zijn, en er geen plan meer is. Ik vrees voor Juventus dat dit ook al gebeuren, zodra Ronaldo er mee stopt.

Vind het belang van de statistieken altijd maar een beetje overschat. Ik vind vooral het belang van de wedstrijd belangrijk. Ronaldo gaat denk ik niet meer de cijfers halen van voorheen en dat is ook logisch gezien zijn leeftijd. Het enige wat hij moet doen is er staan in de grote CL en andere grote wedstrijden en in de competitie zijn goaltjes meepikken. De man heeft Real al vaak genoeg gered op de momenten waarop het er echt om ging en er zijn er maar weinig die dat kunnen. Zijn passie en leiderschap is ook een groot deel van zijn kwaliteiten. Hij brengt dat echt over op een team en dat zie je ook. Ten slotte heeft hij stalen zenuwen en bezwijkt hij nooit onder druk. Voor mij de allerbeste ooit. Hij heeft misschien de laatste jaren niet meer het goal en assist ratio dat Messi heeft, maar hij heeft Real wel een aantal keer zowat in zijn eentje de CL bezorgd en dat is voor mij heel wat waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1044 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus8744
2.Napoli6733
4.AC Milan5616
5.AS Roma5512
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
R. BentancurMiddenvelder292
B. MatuidiMiddenvelder273
M. PjanićMiddenvelder272
Cristiano RonaldoAanvaller2719
P. DybalaAanvaller275
F. BernardeschiAanvaller252
W. SzczęsnyDoelman240
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3800 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 27 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Balotelli niet onder de indruk van record Ronaldo, superster bezoekt Salt Bae

Voetballers zijn anno 2019 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Chelsea wil Philippe Coutinho als opvolger van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren