Emotioneel afscheid van Willem II: ‘Ik houd van die club’

Donderdag, 17 januari 2019 om 10:47Gijs Freriks

Fran Sol zette woensdag zijn handtekening onder een contract voor vierenhalf jaar bij Dynamo Kiev. De aanvaller is blij om bij de club uit Oekraïne te zijn, zo vertelt hij in gesprek met Marca: “Dit is historisch gezien de beste ploeg in Oekraïne. Deze club speelt al tien jaar achter elkaar Europees voetbal.”

De 26-jarige Sol leverde Willem II naar verluidt drieënhalf miljoen euro exclusief variabelen op. Met die transfersom is Sol na Mounir El Hamdaoui, Mousa Dembélé en Sami Hyypiä de duurste uitgaande speler voor De Tricolores. Het is voor hem ‘emotioneel erg moeilijk’ om Willem II te verlaten: “Ik houd van die club. We hadden het als gezin ook erg comfortabel in Nederland.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fran Sol Ortiz (@frank_sol9) op

“Ik heb veel vrienden leren kennen die ik nooit ontmoet had als ik in Spanje was gebleven. Dat ik nu Engels en Nederlands heb geleerd, kan ook belangrijk zijn voor mijn toekomst en daarnaast is mijn zoon in Nederland geboren. Ik heb ook op technisch en tactisch gebied veel geleerd in Nederland.” Sol genoot naar eigen zeggen grote belangstelling.

“Meer dan vijf clubs waren serieus geïnteresseerd en ik heb drie concrete aanbiedingen gehad. Dynamo Kiev is altijd mijn eerste optie geweest en gelukkig is alles goed gegaan. Ik heb vanwege het sportieve project voor Kiev gekozen. Daarnaast hebben de bestuurders en de trainer laten zien dat ze me erg graag wilden hebben. Dat was erg belangrijk voor mij.” Sol maakte in 88 wedstrijden 47 doelpunten voor Willem II.


Poll

Denk jij dat Fran Sol gaat slagen bij Dynamo Kiev?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door robby)

Jammer voor ons, maar iedereen in Tilburg gunt hem deze stap.
Ondanks dat je zou kunnen zeggen dat hij voor het geld is gegaan, toch wordt hem dit door de mensen in Tilburg van harte gegund.

17 januari 2019 om 11:40

Geloof ook oprecht dat Sol echt begaan was met je cluppie, in plaats dat hij dit gewoon zag als een simpele opstap naar meer en dit een praatje voor de buhne zou zijn. Goeie gozer als ik af mag gaan op interviews en reacties van fans zoals jou en z'n stap is gewoon verdiend en logisch. Maakt een sportieve en vooral financiã«le grote stap en het is voor jullie hopen dat er weer een mooie transferverrassing uit de hoge hoed komt.

17 januari 2019 om 11:58

IN de afgelopen 2 jaar zijn er in Tilburg genoeg verassingen geweest
Niet alleen hebben we spelers binnengehaald die we vantevoren niet hadden verwacht, ook lijkt het erop alsof we 2 seizoenen op rij de nacompetitie kunnen ontlopen.
Dat zou toch zeker een geweldige prestatie zijn, al ben ik van mening dat we sowieso niet bij de laatste plaatsen terecht horen te komen.

17 januari 2019 om 12:41

Ja is ook weer zo. Avdijaj was er ook zo een die plots bij Willem II kwam voetballen. Creatief genoeg dus qua aankopen.

Verwacht en vind ook niet dat jullie bij de laatste plekken komen/horen, ondanks dat jullie toch wel goals inleveren en het achterin toch niet helemaal potdicht is, zijn er toch wel slechtere ploegen in mijn ogen.

Enig idee wie nu in de spits komt of dat er al vervangers op het oog zijn?

17 januari 2019 om 12:44

Men spreekt over Armenteros, maar zijn salriseisen zouden te gortig zijn.
Verdere vervangers durf ik zo niets over te zeggen, wat ik wel weet is dat er geen nederlandse spelers op de verlanglijst staan.
Een klein moment heeft de naam van Vincent Janssen rond gespookt, maar die kunnen wij natuurlijk nooit betalen.
Grote kans dat aanstaande zondag Kristinsson in de spits speelt, of Avdijaj met Ozbilic en Croux op de vleugels.

17 januari 2019 om 12:50

Ik vind het heel verstandig dat hij voor het geld is gegaan. Hij zit nou eenmaal niet in de categorie voetballers die automatisch financieel binnen lopen. Als je al 10 keer miljonair bent vind ik een keuze voor het geld soms een beetje wringen. Maar dat is bij Sol niet zo; die heeft nu een kans voor de toekomst van zichzelf en zijn gezin. Daar had ik ook voor gekozen. Extra reden om hem succes te wensen denk ik; zijn hart ligt nog in Tilburg.

'ik heb vanwege het sportieve project voor Kiev gekozen.'' Dat gelooft natuurlijk niemand Fran. Europees spelen had je vast ook wel bij een andere club kunnen doen, dit is puur een transfer voor de centen. Waarom zou je er anders heen gaan met je pas geboren zoon als je ook in West-Europa kan blijven?

17 januari 2019 om 10:57

Inderdaad. Ik snap ook niet waarom hij dat niet gewoon zegt. Ik denk dat niemand het hem kwalijk kan nemen, ik las dat hij 8x zoveel gaat verdienen. Voor 8 keer mijn salaris zou ik ook maar Oekraine gaan.

17 januari 2019 om 13:00

@ewoud,

Natuurlijk zouden er wel mensen zijn die hem dat kwalijk zouden nemen: de fans van zijn nieuwe club. Zou jij op de banken gaan voor een speler die zegt "ik ben voor het geld naar je club gekomen"?

Die wereld werkt zo gewoon niet. Alle spelers zeggen wat mooie woorden als ze ergens tekenen. Sommige doen dat overtuigend, andere niet. Maar ze doen het allemaal.

17 januari 2019 om 13:53

Maar Kiev is echt geen verkeerde stad hoor. En je speelt elk jaar voor de prijzen en Europees voetbal. Weet niet of dat bij andere clubs zo zou zijn. Terugkijkend op je carrière kijk je toch och ook naar je prijzen (zeggen veel spelers) en het is zeker leuk om er in ieder geval voor te spelen. Even buiten de situatie in Oekraine, want weet niet precies uit ervaring hoe het daar nu is. En tuurlijk is het geld ook lekker, maar tel dat als ook een van de redenen mee. Dat kan toch?!

17 januari 2019 om 10:57

Deels snap ik je reactie, maar ergens heeft hij ook gelijk dat hij voor het sportieve aspect is gegaan.
Hij is naar een topclub uit Oekraïne gegaan, ja het land zou mij persoonlijk ook niet aanspreken.
Maar hij voetbalt nu wel elk seizoen in Europa, en hij speelt elk jaar voor de titel.
In mijn ogen ga je er dan sportief ook wel op vooruit.
En je gaat me niet vertellen dat hij dit in West-Europa ook had gekund, want clubs die elk seizoen Europees spelen en meedoen voor het kampioenschap zijn alleen absolute topclubs.

17 januari 2019 om 13:54

Dominique, zie dat je ongeveer dezelfde reactie had gegeven. Sorry 😊

17 januari 2019 om 10:58

Al die punten die je aangeeft zouden kunnen kloppen maarja we weten allemaal wel waarom hij zo snel weg is gegaan.. hij schijt zn broek al weken vol voor aankomende zondag!

17 januari 2019 om 11:09

Euh, aanstaande zondag???
Ik snap even niet wat je bedoelt.

17 januari 2019 om 11:47

Hij doelt natuurlijk op de derby tegen Nac, dat moet jij toch weten! Geen serieuze reactie, maar als grapje bedoeld, kom op he

Voor NAC is het misschien wel heel gunstig om gelijk goed uit de startblokken te komen na de winterstop. Een Willem II dat voor het eerst zonder Sol speelt zal toch zeker even moeten zoeken naar de nieuwe dynamiek van het team. Veel hing toch van hun topspits af.

17 januari 2019 om 11:00

Hij heeft van de week toch ook aangegeven dat de overstap financiële zekerheden bood. Van 120.000 bruto naar 1 miljoen netto" voor zijn gezin".

17 januari 2019 om 11:02

Hij gaf ook eerder aan dat hij baalde dat Willem II bij het bod van 3,25miljoen nee had gezegd omdat hij daar voor de toekomst voor zijn gezin veel geld kon gaan verdienen. Dus toen gaf hij heel logisch wel toe dat het geld een belangrijke drijfveer is geweest voor zijn keuze.

Het kan ook zijn dat van de 3 aanbiedingen (die mogelijk allemaal een veel dikker salaris in het vooruitzicht stelde) hij op basis van de sportieve mogelijkheden de uiteindelijke keuze voor Kiev heeft gedaan. Of je nou 1 miljoen verdient en op de titel en Europees mag spelen, of dat je 1 miljoen verdient er ergens in de middelmoot van een competitie speelt. Misschien doelt hij daar op?

17 januari 2019 om 13:02

Exact. Hij gaat weg voor het geld, maar kiest vervolgens uit gelijkwaardige aanbiedingen op basis van de sportieve mogelijkheden. Niks mis mee.

17 januari 2019 om 11:07

"'ik heb vanwege het sportieve project voor Kiev gekozen.'' Dat gelooft natuurlijk niemand Fran."

Van de nummer 12 van de eredivisie naar een club die eerste is geworden in z'n poule in de Europa League, da's sportief toch wel een vrij aardige stap.

"waarom zou je er anders heen gaan met je pas geboren zoon als je ook in West-Europa kan blijven?"

Als je netto een miljoen per jaar verdient, dan kun je ook in Oost-Europa best leuk wonen, gok ik.

17 januari 2019 om 11:20

Op zich zegt ie dat ook gewoon. Hij geeft aan dat de club heeft laten zien dat ze hem erg graag wilde hebben. Dat kun je in principe vrij vertalen als: Ze hebben er qua salaris en tekengeld alles aan gedaan om me binnen te halen.

17 januari 2019 om 12:23

Lol wat een verhaal. Dit is toch overduidelijk een sportieve stap omhoog? Dat hij veel geld krijgt is mooi meegenomen

17 januari 2019 om 12:43

het is ook naast het geld sportief een paar stappen vooruit. Met Willem 2 speel je nooit voor een titel, beker of Champ Leg voetbal daar in Oekraine wel

17 januari 2019 om 13:22

Voor je kind en sportieve project doe je het zeker niet, puur voor het geld. Jammer dat voetballers dat tegenwoordig nooit meer willen toegeven.

17 januari 2019 om 13:56

hij geeft juist toe voor het geld te gaan ... hij zegt toch overal dat dit de kans van zijn leven is en in 1x financieel binnen is, ook voor zijn kind en gezin dus goed,

18 januari 2019 om 09:39

Ik ben bang dat we vanaf nu niks meer van hem horen omdat die weinig aan spelen toekomt en de Oekraeense competitie is ook niet dagelijks op TV hier in NL.

17 januari 2019 om 13:25

Je kunt stellen dat een transfer van Willem 2 naar een topclub in een competitie die hoger staat op de Uefa Coranking dan de Eredivisie gewoon een sportieve verbetering is. Tja natuurlijk kan je naar een laagvlieger in Spanje of misschien Italiã«, maar daar voetbal je wel weer degradatie voetbal. Lekker centen pakken, Europees en voor het kampioenschap spelen. Ik vind dit niet zo gek. En dat een voetballer de sportieve stap onderschrijft bij een transfer naar een club als Kiev kan niet anders, hoe denk je dat de fans reageren als hij dat niet zou doen?

17 januari 2019 om 15:28

Volgens mij heeft hij in een eerder interview wel gezegd dat dit een kans was om zich financieel onafhankelijk te spelen. Misschien had hij drie opties om zich financieel onafhankelijk te spelen, en was de keuze voor Kiev, tussen deze drie clubs, de meest sportieve?

Begrijpelijke keuze van Sol. Jammer dat Willem2 er niet meer voor heeft kunnen krijgen.
3,5 miljoen lijkt wel wat aan de lage kant.

17 januari 2019 om 11:34

Er staat exclusief variabelen , dat betekent dus dat de transfersom nog hoger uit kan vallen door bijvoorbeeld een doorverkooppercentage of bepaalde afspraken mbt eventuele prijzen die kiev zou kunnen pakken , kampioenschap , europaleague

17 januari 2019 om 11:41

Daarom zeg ik 'lijkt aan de lage kant'.
Ik weet niet wat er in die variabele staat dus is het ook moeilijk beoordelen.

17 januari 2019 om 13:58

spelers van bepaalde clubs met bepaalde contracten zijn nu eenmaal minder waard

zo is een speler van PSV meer waard dan van Feyenoord, en is een speler van Feyenoord meer waard dan 1 van Utrecht en 1 van Utrecht meer waard dan van Willem II , allemaal in een bepaalde bandbreedte mede afhankelijk van salaris, duur contract, leeftijd speler, kwaliteit etc

17 januari 2019 om 14:18

Ik weet wel hoe het werkt hoor

Nogmaals, het lijkt me nog steeds wat aan de lage kant. Ik zou bijvoorbeeld 5 miljoen niet vreemd hebben gevonden.

Wat n arrogantie PSV 18 ,ben je er weleens geweest dan in Kiev?
A is genoeg n grote Europese ploeg
B in tegenstelling tot Tilburg of Eindhoven iets groter
C en geld is voor bijna iedereen een factor

17 januari 2019 om 14:18

Poeh wat een zure reactie. Begrijp me niet verkeerd, Kiev is een geweldige stad, maar ik zou ook pas Nederland inruilen voor Oekraïne voor 8x mijn salaris, denk dat het hem daar om gaat. Nooit onderschatten hoe goed het eigenlijk wel niet allemaal geregeld is in Nederland.

Daarnaast, pas op he! Niks boven Eindje

Ik snap deze stap volledig, 120k bruto is geen absolute vetpot en 1mln is dat wel.
Dynamo Kiev heeft ook nog steeds een naam in de internationale voetbalwereld en Willem 2 natuurlijk minder tot niet. Willem 2 heeft een aardige verkoop gedaan en ik vind dat alle supporters mooi met Fran Sol omgaan. En wie weet komt Sol aan het einde van zijn carrière nog wel terug naar Willem 2, Nederland is tenslotte wel echt prettig wonen en dan hij is binnen

17 januari 2019 om 12:01

Als hij het niet doet, laten we dan hopen dat zijn pasgeboren zoontje toekomstig spits van Oranje kan worden.
Hij is geboren in Nederland en heeft dus ook een nederlands paspoort
Als hij dat als tegendienst zou willen bewijzen aan ons, dan zouden we hem allemaal dankbaar zijn.

17 januari 2019 om 13:26

Helaas. We zitten niet in Amerika, waar je automatisch een paspoort kunt krijgen als je op Amerikaans grondgebied geboren bent

In Nederland moet één van je ouders reeds de Nederlandse nationaliteit hebben om aanspraak te maken op de Nederlandse nationaliteit.

Met andere woorden, Fran Sol Junior is gewoon Spaans

17 januari 2019 om 13:57

Gelukkig heb ik nog wel verstand van voetbal

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet wist overigens, jammer maar helaas.

Prima statistieken die Sol met goals en assists. Je zou toch denken dat zo’n jongen minsten 10 miljoen waard zou moeten zijn. Willem 2 had wel kunnen proberen er iets meer uit te halen, maar voor hun is die 3,5 miljoen voor Sol net zo groot als een 75 miljoen voor Ajax.

17 januari 2019 om 17:21

dit is 1/3 van de begroting van Willem II is toch wel knap. Daar komt nog bij dat er nog flinke bonussen inzitten bij bepaalde prestaties. Welke dat zijn weten we niet maar denk aantal doelpunten en wellicht het halen van de volgende ronde Uel. Al met al niet zo heel gek. Wel jammer dat alleen Kiev zich gemeld heeft. als er nog een club was geweest kan je dat in je onderhandeling meenemen en zal de prijs zeker doen opdrijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder344
V. PavlidisAanvaller3412
M. KöhlertAanvaller320
C. NunnelyAanvaller327
K. WriedtAanvaller248
A. MurićKeeper140
J. BrondeelKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

7 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren