Feyenoorder benaderd door bondscoach: ‘Mijn voorkeur ligt bij Nederland’

Donderdag, 17 januari 2019 om

Jeremiah St. Juste is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord, maar mogelijk vertrekt de verdediger na deze voetbaljaargang alweer uit Rotterdam. St. Juste wordt in verband gebracht met een transfer naar een buitenlandse club, zoals met Zenit Sint-Petersburg en Shakhtar Donetsk. Hij weigert afgeleid te zijn door alle geruchten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door ecke)

Denk niet dat de kans heel groot is dat hij oranje international gaat worden.. Op basis waarvan denkt hij dat dan?

17 januari 2019 om 08:11

Hij laat het niet afhangen van wel/niet kans. Hij kiest met zijn hart! En dat is naar mijn mening de enige juiste keuze.

17 januari 2019 om 08:11

Waar zegt hij dat hij dat denkt? Ik snap deze uitspraak heel goed als Saint Kitts het alternatief is, zeker als je er nog nooit geweest bent en eigenlijk niks met dat land hebt.

17 januari 2019 om 08:14

Op basis van wat denk jij dat hij dat denkt?? :-) Hij geeft slecht zijn voorkeur aan, niets meer, niets minder.

17 januari 2019 om 08:23

Denk dat hij zeker Opgeroepen gaat worden , is gewoon een goede jonge speler.

17 januari 2019 om 08:27

Kiest er eindelijk iemand met zijn hart en dan krijg je zn opmerking. En als hij wel goed was en zijn voorkeur niet voor Nederland lag dan was het weer mis met zn allen. En waarom zou hij geen kans kunnen maken? Hoe rechtsback heeft Nederland die allemaal zo goed zijn dan? Noem maar op wie je kiest wanneer een Dumfries gebleseerd is... en Mazroui kwam ook in aanmerking en beiden zijn zeker gelijk aan elkaar en verdedigend is St Juste iets beter. St Juste gaat heus wel zijn debuut maken.

Nog nooit in een land geweest en dan misschien uitkomen voor dat land, tja...... Vraag mij ook af wat die er uiteindelijk op aan heeft? Je moet extra gaan reizen om 'interlands' te gaan spelen op waarschijnlijk de ergste knollevelden. Lijkt mij ook niet dat je als international van zo'n eiland extra in de belangstelling gaat komen van clubs. Eindrondes speel je niet en toch moet je de club soms tijdelijk verlaten. Enige reden die ik mij kan verzinnen is om voor het avontuur te gaan, maar dan zou ik gewoon leuke vakanties gaan boeken.

17 januari 2019 om 08:12

Een avontuur aangaan met internationaal voetbal is mi toch echt anders dan een vakantie. Maar iig mooi dat hij gewoon met zijn hart kiest!

17 januari 2019 om 08:16

Zo’n avontuur kan echt wel een verrijking van je leven zijn. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen, op het sportieve hoor je de verhalen van andere spelers. Hoe trainen ze, wat doen hun er voor. Je speelt kwalificatie wedstrijden, wellicht toernooien. Al met al lijkt het me een schitterende ervaring. Vooral iemand van het niveau St. juste, want oranje zal die niet halen.

17 januari 2019 om 08:25

Zelf ben ik ook echt niet de grootste fan van St Juste maar zeggen dat hij het niveau oranje nooit zal halen vind ik ver gaan. Edson Braafheid heeft tenslotte ook een wk finale gespeeld.

17 januari 2019 om 08:30

Hij is pas 22 en ontwikkeld zich nog steeds. Zoveel concurrentie is er nou ook niet op de rechtsback positie. In potentie is hij beter dan Veltman en die heeft toch ook al behoorlijk wat caps achter zijn naam staan. Dumfries is momenteel de back, doet het tot op heden goed, maar is nou ook niet bepaald materiaal voor de internationale top. St. Juste ook niet, maar zolang er niks uit de jeugd bijkomt zijn je concurrenten Dumfries, Veltman, Janmaat, Karsdorp en ? En hoop doet leven, al zegt hij nergens dat hij wacht op een telefoontje uit Zeist.

17 januari 2019 om 08:32

Als Mazzroui in aanmerking komt voor oranje dan zie ik niet in waarom St Juste niet in aanmerking zou kunnen komen. De spoeling is heel dun op rechts. Dumfries staat nu vast en dan heb je Tete vaak als back up. En als een van de twee geblesseerd of geschorst is welke alternatieven heb je dan? Dit jaar zie ik hem nog wel in de voorselectie komen.

17 januari 2019 om 09:13

Je ziet een fitte Karsdorp over het hoofd. Erg hoog is het niveau van de spelers die in aanmerking komen voor RB ook weer niet te noemen.

17 januari 2019 om 12:40

Wat hij met St. Kitts moet? Hell...ik zou mijn spullen pakken en vandaag nog emigreren als ik er zou kunnen wonen en werken..

Maar goed, ik heb dan ook geen voetbalcarriere

Natuurlijk wacht hij op Nederland, want wat moet je bij St. Kitts en Nevis? Eenmaal gekozen is definitief en je weet dat je daarmee nooit voor iets noemenswaardigs zult spelen en verre reizen moet maken om bij dat team te spelen. Nou is hij niet echt Oranje materiaal, of er moeten heel veel geblesseerde zijn, maar van zijn oogpunt snap ik wel dat hij wacht.

17 januari 2019 om 08:33

Wat zijn de concurrenten op die positie? Best weinig en geen spelers waarvan je zegt dat hij er niet in de buurt zou kunnen komen.

17 januari 2019 om 08:41

Om de een of andere reden zit ik telkens met hem als CV in mijn hoofd ipv back. Maar ook dan staan Dumfries en Tete nog voor hem in de pikorde. Mochten die niet kunnen, kan Koeman ook nog voor Karsdorp (mits fit) of Brenet kiezen die momenteel op een hoger niveau spelen. Zelfs als hij Brenet voor zou blijven is hij minimaal 3e keus.

17 januari 2019 om 08:36

Maar vindt jij Dumfries, Veltman, Janmaat of Karsdorp Oranje materiaal? Zolang hij zich blijft ontwikkelen, pas 22, zal Dumfries (22) zijn grootste concurrent zijn. Karsdorp en Veltman is beide afwachten of ze nog op niveau terugkomen. Vooralsnog zullen zij niet veel wedstrijden voetballen de komende tijd.

17 januari 2019 om 08:44

Divers lijstje. Dumfries vind ik wel degelijk Oranje materiaal. Die presteerde prima in de thuiswedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk. Die heeft zich de komende tijd wel verzekerd van een oproep. Tete, wat je ook van hem vindt, staat ook hoger in de pikorde. Speelt op een hoger niveau en heeft het de laatste tijd niet onaardig gedaan wanneer hij speelde. En ja, als Karsdorp een tijd blessurevrij blijft en weer wedstrijdritme op gaat doen is dat in potentie ook gewoon een goede back. Die zitten allemaal in dezelfde generatie als Juste en ik zie laatstgenoemde ze er niet allemaal uitconcurreren.

17 januari 2019 om 08:59

Tete hebben we inderdaad nog waar onze bondscoach raadselachtig fan van is. Raadselachtig in mijn ogen omdat ik Tete de bal 95% breed of terug zie spelen.

17 januari 2019 om 13:28

4fredondo

Dumfries, Veltman, Janmaat en Karsdorp zijn op dit moment allemaal 'oranje materiaal'. En geen van deze vier is ruim beter dan de anderen, noch slechter.

St. Juste is ook al niet beter dan de vier genoemden, maar ook nauwelijks slechter. Dus wat is er op tegen dan om St Juste bij oranje te nemen? Ik zou het niet weten. Dumfries kreeg kansen zodra hij naar PSV ging én er door blessures en vormverlies geen alternatieven waren. Voor St. Juste kan hetzelfde gelden.

Met alle respect voor Juste, hij is geen Nederlands Elftal materiaal. Daar komt hij simpelweg teveel kwaliteiten tekort. Tactisch verdedigend komt hij tekort en er zijn gewoon teveel betere kandidaten op zijn positie.

17 januari 2019 om 08:42

Ik ben ook niet zo’n fan hoor maar “teveel betere”.. dat valt wel mee. Je hebt Dumfries en Tete. Maar daarachter? Veltman? Laten we dat nou maar niet meer doen.

17 januari 2019 om 09:18

Op de rechtsback hebben we eigenlijk nog niemand die er echt bovenuit steekt en 100% Oranje materiaal is. Dumfries, Karsdorp, Veltman, Tete, Janmaat of St. Juste het is allemaal beetje lood om oud ijzer.

Karsdorp (en ook Veltman) is afwachten hoe die terugkomt (heeft bij mij een streepje voor op de rest, mits hij op oude niveau terugkomt) en Dumfries ontwikkelt zich stormachtig. Maar Janmaat ontwikkelt zich niet echt meer en Tete staat ook al een tijd stil. Dus met een goed/solide seizoen zou ik niet weten waarom St. Juste kansloos zou zijn voor minimaal een plekje op de bank

17 januari 2019 om 12:29

Hij speelt niet voor.niks nog bij Feyenoord,als hij in aanmerking voor het.Nederlands elftal wil komen zal hij toch echt naar een betere club moeten gaan waar ze cl spelen zodat hij zich op die manier in de kijker kan spelen.als hij bij Feyenoord speelt speelt hij niet echt voor het kampioenschap of cl voetbal denk dat hij nu in ieder geval nog niet toe is aan het Nederlands elftal.

17 januari 2019 om 13:36

Net zoals Tete, Janmaat en Karsdorp schitteren in de CL? Mee eens dat St. Juste nog een stap in zijn ontwikkeling moet maken, maar het is niet alsof hij Dani Alves uit het de selectie moet spelen.

17 januari 2019 om 16:50

Wat heeft Dumfries in de CL dit jaar laten zien wat St Juste niet liet zien vorig seizoen in de CL?

17 januari 2019 om 20:43

Heeft net zoveel wedstrijden in de CL als Dumfries.

Even Fifa geraadpleegd. St Kitts staat 136 van 211 landen.
Uitwedstrijden in de Dominicaanse Republiek, Grenada en Jamaica.
De cultuur van zijn vader leren kennen. Door de bond betaalde reisjes naar prachtige landen/ eilanden. En dan als international mooie statistieken opbouwen, wat bij Oranje waarschijnlijk niet gaat lukken.
Als ik St. Juste was, lekker gaan! Deze avonturen worden hem nu aangeboden, nu doen of later spijt krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

17 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren