‘Man United meldt zich deze maand mogelijk met 28 miljoen bij PSV’

Woensdag, 16 januari 2019 om

Op het vertrek van Nicolas Isimat-Mirin na is het deze maand nog rustig wat betreft de uitgaande transfers bij PSV. Daar zou echter verandering in kunnen komen, aangezien The Sun woensdag weet te melden dat Manchester United zijn oog heeft laten vallen op Steven Bergwijn. Scouts van the Red Devils zitten zondag op de tribune als de koploper van de Eredivisie de competitie hervat tegen FC Emmen.

Ole Gunnar Solskjaer hoopt volgens de Engelse tabloid deze maand nog een vleugelaanvaller aan zijn selectie toe te voegen en de Noorse interim-trainer zou bijzonder gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Bergwijn. Manchester United denkt naar verluidt aan een bod van 28 miljoen euro als iedereen binnen de club overtuigd is van zijn kunnen.

Dit is overigens niet de eerste keer dan de huidige nummer zes van de Premier League in verband wordt gebracht met Bergwijn. In oktober doken er ook al geruchten op over de belangstelling van de rode club uit Manchester, terwijl Liverpool destijds ook in verband werd gebracht met de komst van de tweevoudig international van het Nederlands elftal.

Of Manchester United deze maand überhaupt kans maakt op de komst van Bergwijn is nog maar de vraag, want hij liet onlangs in gesprek met de NOS nog weten niet te denken aan een vertrek: “Ik ben speler van PSV, ik heb hier een contract en focus me alleen op PSV.” De 21-jarige aanvaller ligt nog tot medio 2022 vast in het Philips Stadion.


Poll

28 miljoen euro voor Steven Bergwijn zou...


Gerelateerd

111 reacties (laatste reactie door siepie)

Nooit doen! Te weinig en zeker niet op dit moment. Eerst kampioen worden!

16 januari 2019 om 11:06

PSV heeft al uitgesproken om niemand te verkopen deze transferperiode of er moet echt een monsterbod komen en op zich vind ik 28 mil veeeel te weinig voor Bergwijn dus niks aan het handje. :-)

16 januari 2019 om 11:22

Dit bod is in deze tijd idd gewoon te weinig voor een speler als Bergwijn. Als ze met meer over de brug komen denk ik overigens wel dat hij heel goed bij Man U zou passen. Bergwijn zou perfect als 4e man achter Rashford, Lingard en Martial kunnen functioneren, aangezien hij op alle drie de voorhoedeposities uit de voeten kan.

16 januari 2019 om 11:59

Die 4e man hebben ze al.. sanchez

16 januari 2019 om 12:44

Bergwijn is geen spits, het is gewoon een buitenspeler en als spits mist die gewoon de verfijning.
Als die bij een grote club het wil maken moet die zich gewoon richten op de rol van buitenspeler, daar heeft die veel meer potentie.

16 januari 2019 om 13:19

@dr.jero.. Hoewel het vroeg is om hem af te schrijven, vind ik Sanchez niet brengen wat hij zou moeten brengen. Dat, in combinatie met zijn extreem hoge salariskosten, zou ervoor kunnen zorgen dat dit United in wederopbouw zou kunnen proberen om Alexis te slijten en Bergwijn ervoor terug te halen.

@V-Watcher.. Op de flanken is hij nu wellicht beter, maar ik vond hem zijn beste wedstrijden voor Jong Oranje juist spelen als bewegelijke spits.

16 januari 2019 om 15:18

Maar hoe ga je ooit iemand die een half miljoen per week schijnt te verliezen kwijtraken? Zeker als hij niet presteert. Dan is er geen enkele club zo gek om dat te doen.

17 januari 2019 om 10:00

Toen hij gehaald werd, vond ik het al belachelijk dat ze een speler van zijn leeftijd een contract tot zijn 33e. Zeker als je bedenkt dat hij in zijn laatste periode Arsenal al niet zo best was.

Maarja, als antwoord op je vraag.. Ik denk dat Man U blij moet zijn dat China in opkomst is. Zij willen spelers nog weleens dik overbetalen.

16 januari 2019 om 12:48

Kixx,

Te weinig? Ik zou als PSV zijnde er zeer goed over nadenken, als ze dit bedrag echt bieden.
Als men begint op 28 miljoen kan er vast ook nog een paar bij. Zeg 30 miljoen, dat is te weinig?

Het is een mooi talent en wie weet, maar hij speelt een half jaar goed, en gelijk nog meer waard? Ik zie al dubbele bedragen voorbij komen.

Kijk bij de Ligt bv zie je dat hij het echt zal halen, maar dat weet je nog niet bij Bergwijn, hoewel ik ook denk dat hij het zal halen.

30 miljoen kan je niet zo even van tafel vegen...dat is een heel behoorlijk bedrag hoor. Maar of het waar is is een 2e.

16 januari 2019 om 15:21

Dat is dus het mooie, PSV hoeft absoluut niet te verkopen. En 40 miljoen is een realistisch bod, de Nederlandse clubs moeten net zo hoog inzetten als de Portugese. De Portugese clubs hebben 45 spelers voor 20 miljoen of meer verkocht, de Nederlandse slechts 10. Bergwijn heeft een contract tot 2022, dus die blijft nog wel even.

16 januari 2019 om 13:12

Bergwijn mag pas in de zomer verkassen. 28 miljoen is te weinig. 40 vind ik marktconform. En dat baseer ik op het jammerlijke feit dat PSV een moeilijke loting had europees en daardoor niet écht heeft kunnen excelleren. Verder lijkt het me voor Bergwijn verstandiger om eerst een tussenstap te maken. Nu moet je concurreren met spelers als Martial en Rashford. Ik weet niet of hij daar al klaar voor is. De stap PSV naar ManU is erg groot. Daar kan Memphis over meepraten.

Ik zou op dit moment liever Lozano verkopen dan Bergwijn. Steven heeft al een jaar lang een stijgende lijn te pakken en lijkt alleen maar meer waard te worden. Hopelijk mogen we nog een volledig seizoen van hem genieten. Sowieso niet lager gaan zitten dan 50 miljoen.

16 januari 2019 om 10:52

Ik denk op recht niet dat er 50 miljoen uitgegeven gaat worden aan een PSV-speler. Hier bedoel ik niks negatiefs verder mee. Dat het bij Ajax wel wordt gedaan, slaat uiteraard nog steeds ergens op, maar dat is de naam van Ajax en het vertrouwen dat clubs hebben in de aankopen bij Ajax.

16 januari 2019 om 10:58

Ik geloof ook niet dat er op dit moment 50 miljoen wordt geboden. maar hem voor minder verkopen midden in het seizoen is het gewoon niet waard.

Trouwens is het niet het vertrouwen in de aankopen van Ajax denk ik. laten we eerlijk zijn. welke spelers de afgelopen paar jaar zijn direct in de top geslaagd? Ajax heeft inderdaad de naam en historie van de opleiding in haar voordeel. Tel daarbij op dat de media bij ajax spelers sneller een hype creeert.

16 januari 2019 om 11:05

Memphis vertrok voor 34 miljoen naar hetzelfde United, en toen was de markt nog duidelijk niet zo ontploft als nu het geval is. 34 miljoen 3 jaar geleden komt al bijna overeen met 50 miljoen nu, dus ik vind je uitspraak niet helemaal recht doen aan de werkelijkheid. Uiteindelijk draait het vooral om kwaliteit. Wat voor PSV overigens niet meehelpt, is natuurlijk dat Depay hopeloos geflopt is bij United. Dat kan clubs inderdaad minder vertrouwen geven.

16 januari 2019 om 11:16

@Psv-er! Niet al te veel, maar ik vermoed dat veel clubs kijken naar de Ajaxenclave bij Spurs.

Bergwijn nu verkopen staat gelijk aan het missen van het kampioenschap. Komt er echt een bod van 50 miljoen dan kun je het overwegen. Dit soort dingen blijft altijd lastig natuurlijk. Wat nu als Bergwijn zelf graag wil? Natuurlijk is 28 miljoen een lachertje, maar wat nu als ze richting 40 gaan? Dat zijn toch lastige overwegingen hoor.

16 januari 2019 om 11:17

Wie heeft er sindsdien wel goed gedraaid bij United..? Volgens mij kun je wel stellen dat het niet alleen de schuld van Depay zelf is geweest dat hij daar niet is gelukt.

16 januari 2019 om 11:20

De duurst verkochte spelers vanaf seizoen 13/14 zijn: Eriksen, Blind, Milik, Klaassen en Sanchez. Van deze spelers heeft alleen Klaassen het nog niet waar kunnen maken. De goedkopere spelers hebben het lang niet allemaal gered, maar goed die wilde Ajax ook wel kwijt.

16 januari 2019 om 11:24

Er moet gewoon niemand verkocht worden voor 50 miljoen ook niet. Met bergwijn (sterspeler PSV IMO) heb je gewoon een veel grotere kans om die schaal te pakken dan zonder. Als PSV kampioen wordt zorgt dit natuurlijk ook dat alle spelers in de selectie duurder worden en heb je al een grotere kans om mee te doen met de champions League waar je voor bijna geen moeite al 30 miljoen krijgt. De jong moet daad bij woord voegen en echt alleen gaan praten met clubs als ze het dubbele van 28 miljoen op tafel leggen en dan moet hij er nog meer uit halen.

16 januari 2019 om 11:25

En die goedkopere spelers zijn alsnog voor een prima prijs verkocht. Het merk Ajax is nu eenmaal meer waard dan die van PSV (en Feyenoord).

16 januari 2019 om 12:03

Depay was topscoorder van Nederland met meer dan 20 doelpunten, was hét talent van Nederland en had zich zelfs al op een WK bewezen. Bergwijn is ook een goede speler, maar heeft nog niet dezelfde dingen als Depay destijds bewezen.

16 januari 2019 om 12:09

Ik vind eigenlijk dat Blind het ook niet klaar heeft weten te spelen bij United. Ja, hij heeft veel wedstrijden gespeeld maar wel op een niveau dat normaal gesproken Man UTD onwaardig is.

16 januari 2019 om 12:14

Blind zijn partnership met Smalling is het beste sinds SAF. Hij is een stuk beter dan Rojo, Jones. Heeft helaas gewoon geen fysiek en soms moeite met spitsen die 2 koppen groter waren (Carroll). Hoe Bailly, Jones en Rojo spelen, had ik toch veel liever Blind. Maar inderdaad niet goed genoeg voor wat United hoort na te streven.

16 januari 2019 om 12:57

Blind niet veel heeft weten klaar te spelen. Net niet goed genoeg is heel wat anders dan niet veel klaar kunnen spelen. Bij United is hij nooit bestempeld als een miskoop, maar vooral als nuttige kracht en handig om achter de hand te hebben. daar was de prijs ook naar. Vincent Janssen dat is het niet weten klaar te spelen. Clasie dat is niet klaar weten te spelen. Klaassen dat is niet klaar weten te spelen.

Blind heeft toch exact aan de verwachtingen voldaan waar hij voor gehaald is. Nuttige kracht en soort van 12e man. Hij is nooit gehaald als de grote aankoop. Dat was misschien anders geweest als hij naar een club was gegaan als everton of south hampton, maar daar zou hij het naar alle waarschijnlijkheid ook tig keer beter doen dan Klaassen of Clasie. Je ziet het nu bij Ajax, Blind is een zeer gewaardeerde speler, staat als eerst op het formulier en heeft zo ongeveer alles gespeeld, waarbij hij tegen PSV een slechte beurt maakte, maar verder gewoon heel degelijk is geweest en naarmate zijn ritme groeide naarmate hij een steeds grotere steunpilaar werd.

Dit gezegd hebbende, 28 miljoen vind ik een bedrag voor een erbij aankoop. Bergwijn hoort geen erbij aankoop te zijn, hij hoort een grote aankoop te zijn. Hij is immers een zeer groot talent. Zeker als je die halverwege het seizoen wilt halen horen daar mega bedragen tegenover te staan. Een normale prijs zou 40 miljoen + zijn, in de zomer, dus zou er toch echt een bod van 50 + op tafel moeten komen voordat PSV überhaupt een gesprek overweegt.

16 januari 2019 om 14:17

Al deze spelers hebben een leuk bedrag opgebracht, maar de absolute top niet gehaald.

16 januari 2019 om 15:27

@Psv-er! ik zou onder andere Sanchez, Suarez, Eriksen, Vertonghen en Alderweireld toch echt wel geslaagd noemen.

Ajax en PSV hebben ongeveer dezelfde onderhandelingspositie, alleen is Ajax makkelijker in staat om een bod van 45 miljoen van de tafel te vegen dan Psv. Verder: Volgens Transfermarkt.de spelen er van de 10 duurste spelers er 8 bij Ajax, en 2 bij Psv. Bij Ajax heb je spelers als De Jong en De Ligt, en daarnaast nog spelers als Taglia, Onana, Ziyech, Van de Beek en Neres, bij PSV heb je naast Bergwijn en Lozano eigenlijk niet veel spelers die een hoge waarde vertegenwoordigen.

16 januari 2019 om 23:03

Blind? Milik? Niet overdrijven. Bij manU liggenze nu nog dubbel dag ze ‘m nog kwijt zijn geraakt zonder geld bij te leggen!

16 januari 2019 om 11:36

Dat zou ik ook vinden als supporter. Met name in de CL heeft Bergwijn naar mijn mening bewezen Lozano inmiddels voorbij te zijn. Ik denk ook niet dat er een absolute topclub, of wat daar net onder zit zoals United, dat financieel wel absolute top is, voor Lozano komt of dat Lozano net zoveel op gaat leveren. Sowieso is dit bod veel te laag; met name in de winter zullen clubs zwaar moeten overbieden op de marktprijs omdat PSV volop in de titelstrijd gewikkeld is. Hoe dan ook, 28 is een bizar laag bod. Op transfermarkt is hij al 30 waard en daar moet naar mening zwaar op overboden worden.

Ik zeg hier overigens niet mee dat Lozano definitief afgeschreven is voor de absolute top, want hij heeft nog zeker 4 jaar om zich te ontwikkelen, maar in mijn ogen staat hij een klein jaar stil in zijn ontwikkeling, terwijl Steven sprongen maakt.

16 januari 2019 om 12:00

50 miljoen voor Steven Bergwijn, wel een beetje normaal blijven doen hoor. Doet het geweldig voor Nederlandse begrippen ( in de Mickey Mouse League), maar wat heeft hij bij het Nederlands Elftal of Europees laten zien? 35 miljoen en dan mag je echt wel tevreden zijn denk ik. Maar ik kan mij niet voorstellen dat ploegen 50/60 miljoen voor een Lozano of Bergwijn neerleggen. Als ze zich elders hebben bewezen en over een x aantal jaar wellicht.

16 januari 2019 om 12:03

Kleine toevoeging : wel pas in de zomer dan he, in de winter je poot stijf houden en kijken wat een gek ervoor geeft.

16 januari 2019 om 12:09

35 miljoen voor Bergwijn is echt veel te weinig. Kan je wel zeggen dat hij internationaal niets heeft laten zien, maar zoveel wedstrijden heeft hij daar niet de kans voor gehad en daarnaast was hij nieuw bij het Nederlands elftal en speelde hij Europees tegen drie hele goede ploegen. En dan nog heeft hij het vrij goed gedaan in al die wedstrijden. Ik vind dat altijd zo makkelijk roepen dat spelers buiten de Eredivisie niets laten zien.

16 januari 2019 om 12:12

50 miljoen is misschien wat veel, maar in de CL was Bergwijn fantastisch. Dat is toch meer het podium waar de grote clubs naar kijken. Alles onder de 35 miljoen zou naar mijn idee slecht gehandeld zijn door PSV.

16 januari 2019 om 12:16

Ik vind inzetten op 50 miljoen eigenlijk helemaal niet onredelijk. Speelt net als FdJ pas een jaar eigenlijk constant in de eredivisie en laat daarbij een (sterk) stijgende lijn zien. In Europees verband heeft hij eigenlijk in alle wedstrijden dat ie meespeelde laten zien dat hij met het niveau mee kon en was hij eigenlijk samen met de Lozano degene die zich het meest onderscheidde bij PSV in de CL. Hem afrekenen op zijn interlands vind ik zwak, daar het zijn eerste interlands waren (hoewel hij het de tweede wedstrijd niet minder deed dan de rest van Oranje, FdJ en De Ligt incluis).

En dan nog de verhouding met FdJ en De Ligt erbij pakkend, die ws allebei voor rond de 70 miljoen weggaan. Is Bergwijn dan echt maar de helft waard in vergelijking met die twee? Hou op zeg, De Ligt is een enorm talent, daar kan ik dat bedrag nog enigszins voor begrijpen (tenzij je jouw argument gebruikt: hij heeft zich nog nergens anders bewezen dan bij Ajax en Oranje) en FdJ is alleen maar zo duur omdat hij zo mega gehyped is. Ik zie hem vaak zat nog nonchalante foutjes maken. Met die twee haal je natuurlijk enorme aandacht en exposure binnen, dat zou wat mij betreft, zeker in vergelijking met Fdj, de 20 miljoen verschil kunnen rechtvaardigen, maar de helft van FdJ en De Ligt vind ik echt buitenproportioneel en zou ik als PSV ook geen genoegen mee nemen.

Beste aanvaller van de eredivisie, beste speler van PSV en wat mij betreft het grootste aanvallende talent van Nederland, daarvoor mag je hoog inzetten.

16 januari 2019 om 12:36

De marktwaarde van Bergwijn is 30 miljoen en van Frenkie 65 miljoen dus dat is iets minder zelfs dan de helft waar je geen genoegen mee zou nemen. Toch verwacht ik dat het makkelijker zal blijken om een aanzienlijk bedrag boven de marktwaarde te krijgen voor Bergwijn dan voor Frenkie. 45-50 miljoen voor Bergwijn lijkt me inderdaad een mooi streven en zal zeker meer dan de helft van Frenkie zijn.

Voor Frenkie zal het lastig worden veel boven zijn marktwaarde te krijgen tenzij Overmars zich wederom hard opstelt en voor het maximaal haalbare wilt gaan. Bepaalde reacties die al gegeven zijn door beleidsbepalers van Ajax doen me denken dat ze in Amsterdam al blij zijn met 70 miljoen alsof het het maximaal haalbare is.

16 januari 2019 om 12:36

Ik was al aan het zoeken voor zo'n reactie, ja want de jong heeft zich ook iedere wedstrijd bewezen om maar te zwijgen over de ligt en waarschijnlijk vind jij dat hun voor 100 miljoen tot 70 weg mogen, Waarom zou PSV bergwijn laten gaan voor 35? Bergwijn is het grootste aanvallende talent van Nederland naar mijn mening En aanvallers gaan gemiddeld voor meer dan verdedigers en middenvelders. Ik zou hem niet verkopen voor minder dan 50.

16 januari 2019 om 13:10

Nou ff temperen. Frenkie is zo mega duur geworden omdat hij wordt gekoppeld aan de wederopstandig van het Nederlands elftal. Volgens zowel kenners in binnen en buitenland. De weder opstandig van het Nederlands elftal zien zij als een direct gevolg van Frenkie op het middenveld. Daarnaast komt er nog eens bij dat bij Ajax het geld tegen de plinten klotst, en meerdere vermogende topclubs hem willen hebben. Dat is niet echt meer hype te noemen, een club die in de hype trapt oke, meerdere absolute topclubs is een beetje gek.

PSV spelers met Ajax spelers vergelijken is zinloos en nutteloos. De ligt begin je gelukkig zelf al niet meer over, maar de jong. Bergwijn is een goede speler en een groot talent, hij is echter geen uitzonderlijks talent. Spelers met snelheid, een passeer aktie en scorend vermogen zijn er meer dan genoeg van. het uitzonderlijke talent van die generatie is toch echt M'bappé.

Frenkie heeft met zijn dribbel iets, dat hem maakt tot uitzonderlijk talent. Zoveel middenvelders (helemaal verdedigende middenvelders) die dat hebben ga je niet vinden. Dat uitzonderlijke maakt hem direct zo gewild en daardoor zo duur. Had hij die dribbel niet, dan was Frenkie meteen een heel stuk minder zowel als talent als wat clubs ervoor wilde betalen.

Eigenlijk een beetje hetzelfde als Kluivert vs Ronaldo. Kluivert was echt een mega talent en is uitgegroeid tot een top spits (tot aan zijn blessure). Maar Ronaldo had iets uitzonderlijks.

Daarnaast de beste aanvaller van de eredivisie, zegt niet zoveel. Sterker nog het zegt eigenlijk helemaal niets. Vincent Janssen was op een gegeven moment ook de beste aanvaller van de eredivisie. Jahanbaksh was de beste vleugelspeler van de eredivisie. Alfonso Alves was een niet te stoppen monster in de eredivisie. Beste aanvaller zegt bar weinig. Beste speler van de eredivisie zegt al iets meer en dat is hij gewoon nog niet.

16 januari 2019 om 13:38

Indd weinig de kans gehad, dus weining kunnen laten zien toch?
Dus wat wedstrijden tegen Groningen, Pec en Heracles ( met alle respect), bepaal jij zijn waarde op 50mil.

@benzema. : zijn toch ook vrij weinig spelers die het meteen laten zien buiten de Eredivisie? Memphis, Klaassen, Afellay ( om maar paar te noemen die de eredivise waren 'ontgroeid'.

16 januari 2019 om 19:12

Ach hou op, de enigste spelers die je ziet met bergwijn zijn passeer bewegingen zijn hazard en Messi. Zelfde soort types,alleen dit moment vele malen beter en wss zal bergwijn dat niveau niet halen, Maar waarom zou een frenkie voor 70 -100 moeten gaan. Nota bene een verdigende middevelder en bergwijn voor 30? Dat is gestoord en dat Ajax spelers meer waard zijn, klopt, maar 3 x het dubbele. No way. Verder zitten er op dit moment 3 a 4 clubs achter frenkie. Topclubs. Achter bergwijn 2 dacht ik? Zeker, maar zoveel verschil in prijs.. Ik vind van niet. PSV moet ook hoog in de boom zitten en niet akkoord gaan met 30 miljoen, Daar schieten ze niks mee op. Vergeet niet dat bergwijn en de jong even oud zijn. Volgens mij is bergwijn iets jonger.

Denk dat een verdediger prioriteit nr. 1 moet zijn voor United! Aanvallers lopen er al genoeg rond.

16 januari 2019 om 10:53

Het bod is in deze markt zeker te laag. Als PSV zijnde moet je wel proberen om ook qua uitgaande transfers in de buurt van Ajax te blijven. Bergwijn is enorm belangrijk dit seizoen en groeiende. Alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan

16 januari 2019 om 13:11

Op rechtsbuiten hebben ze maar weinig kwaliteit.

PSV zal Bergwijn nooit laten gaan voor 28 miljoen en zeker niet halverwege het seizoen.

16 januari 2019 om 12:40

Het eerste bod wordt ook meestal niet geaccepteerd. Laten we zeggen dat het een oriënterend bod is. Het is nu de vraag wat Psv laat weten. Het lijkt me niet slim maar ik verwacht niet dat ze hem laten gaan.

Soww wat een bedrag. Hoop niet dat hij in de winter al vertrekt. Mocht dat wel heeft psv een groot probleem. Je kan hem beter na het seizoen laten gaan. Ben benieuwd of bergwijn het wel kan maken bij United. Want Memphis was in mijn ogen bij PSV nog beter.

16 januari 2019 om 10:57

Vond Memphis ook beter, maar de mentaliteit van Bergwijn gaat hem waarschijnlijk uiteindelijk een grotere kans van slagen geven bij Manu.

16 januari 2019 om 11:00

Memphis had meer rendement (al is Bergwijn qua assists wel een stuk beter) Bergwijn vind ik technisch toch wel een betere voetballer hoor. Ijzersterke dribbel en kan het overzicht behouden.

16 januari 2019 om 11:14

Memphis heeft ook gewoon een goede mentaliteit. Ik denk dat Bergwijn niet gelijk naar een topclub moet gaan, maar een tussenstap moet maken.

16 januari 2019 om 12:08

Boris, over de mentaliteit van Memphis kunnen we uitgebreid discussieren, maar je kan toch niet ontkennen dat de mentaliteit (en werkethiek) van Bergwijn toch wel beter is dan die van Memphis. Zeker op die leeftijd.

16 januari 2019 om 12:12

Dan zit je toch mis Formus. Memphis bleef bij PSV bijvoorbeeld regelmatig na de training in zijn eentje om aan zijn schot te werken. Dat zijn kledingstijl en interesses het merendeel van het Nederlandse volk niet aanstaat betekend niet dat hij geen goede mentaliteit heeft. Bergwijn heeft natuurlijk ook een uitstekende mentatiteit, maar die van Memphis was destijds echt niet minder.

16 januari 2019 om 12:17

We kunnen uitgebreid discussieren, maar als jullie argumenten zijn gebouwd op gebakken lucht komen we niet veel verder.

Enorm vreemd dat mensen veelal twijfelen aan de mentaliteit van Memphis. Als je in zijn periode naar de trainingen van PSV ging kun je met zekerheid stellen dat hij juist een ongekende mentaliteit heeft. Die vent heeft een enorme drive om te slagen en de beste te zijn.

16 januari 2019 om 12:57

Was Bergwijn niet juist door zijn slechte mentaliteit weggestuurd bij Ajax?

16 januari 2019 om 13:11

benz, de mentaliteit om na de trainingen bij PSV een bal op doel te trappen om zijn schot te verbeteren zegt me niet zo veel. Wat ik vooral bedoel is de wedstrijd mentaliteit, de mentaliteit om te strijden en knokken voor en met je team. dat heeft Memphis minder. Hij is (was) ook ontzettend snel gepikeerd bij lastige vraagstellingen van verslaggevers. En die kledingstijl en interesses maken mij in ieder geval niets uit. Ieder zijn ding. Dat staat er echt helemaal los van. De conclusie is misschien wel dat ik meer van teamspelers hou dan van ego's in een team. En nogmaals, ieder zijn ding

16 januari 2019 om 13:50

Iseldiroed: Ging toch om een ruzie van zijn vader met Trustfull?!

16 januari 2019 om 12:15

met Rashford, Lingard, Sanchez, Martial en talenten als Chong voor je lijkt het me niet erg handig om nu naar United te gaan. Bergwijn kan eerst een tussenstap maken. Leicester of Everton oid

16 januari 2019 om 15:12

Psv moet nu niet verkopen. Pas in de zomer. Anders geeft Psv de titel weg.

Ik laat me graag verassen, wil wel zien of PSV achter zijn harde woorden staat.

Tja, dat Manchester United al een tijdje de realiteit met de transfermarkt heeft verloren is al langer duidelijk, maar 28 miljoen is tegenwoordig wel wereldvreemd voor een talent van het kaliber Bergwijn. Helemaal als je meent de verkopende club in de winterstop ermee te kunnen verleiden. Hou op zeg, voor 28 miljoen mogen ze met hem op de foto. Kom in de zomer maar eens terug als je het dubbele hebt benadert.

16 januari 2019 om 10:57

Ben je niet bang dat de verwachtingen bij supporters door alle geruchten over prijzen heel hoog zijn? Het is natuurlijk een andere tijd, maar 30 tot 40 miljoen voor Lozano en Bergwijn is in mijn ogen heel veel geld. Bij Ajax geldt hetzelfde. Men verwacht al 150 miljoen voor de Ligt en de Jong, in mijn ogen kan het dan straks alleen nog maar tegenvallen.

16 januari 2019 om 11:11

Hun waardes worden gewoon op 30 en 40 miljoen geschat volgens transfermarkt en in de meeste gevallen wordt er meer betaalt dan de waarde. De prijzen zijn gigantisch gestegen en dat gaat zijn effecten hebben op de prijzen van deze 2 spelers. Ik verwacht zeker 70-80 miljoen voor Bergwijn en Lozano als ze allebei vertrekken want zelfs dat is niet eens zeker. Ik kan me goed voorstellen dat Bergwijn nog een seizoen wil blijven en pas na het ek zou willen vertrekken, dat hoop ik overigens ook. Bij Ajax weten ze ook wel dat ze voor de Jong en de Ligt flink gaan incasseren zeker als meerdere grootmachten er achteraan zitten.

16 januari 2019 om 11:00

Pure grootheidswaanzin van fans tegenwoordig. Ajax fans denken dat Frenkie 60 miljoen gaat opleveren, en jij wil het dubbele zien voor Bergwijn. Jongen, dat gaat gewoon niet gebeuren hoor. Als ze dat wilden betalen, waren deze spelers al lang vertrokken.

16 januari 2019 om 11:27

Het dubbele is misschien overdreven. Maar als ze 25 miljoen betalen voor een 25 jarige Jahanbaksh dan lijkt het me niet dat je op 28 miljoen gaat happen, of een Neres die voor 43 miljoen kan vertrekken. Ik denk dat je echt wel 35-45 miljoen kan ontvangen voor Bergwijn. Daarnaast zal er echt wel een kern van waarheid in die PSG geruchten zitten van de Jong.

16 januari 2019 om 11:32

Dubbele is inderdaad overdreven, maar minimaal 40 miljoen voor een speler als Bergwijn vind ik in deze markt echt wel reeel hoor. Zeker wanneer het om een Engelse club gaat. Een linksback die een halfjaar top presteert bij pakweg Huddersfield Town wordt voor hetzelfde geld ook voor dat bedrag getransfereerd naar een club uit de top 6! Waarom zou je dan als Ajax en PSV zo bescheiden blijven? Zeker als je je topspelers nog lange tijd hebt vastliggen en geen noodzaak hebt ze te verkopen.

Wil zo'n Manu dan niet mee richting de vraagprijs. Kopen ze voor 28 miljoen toch lekker elders een talent van hetzelfde kaliber als ze die kunnen vinden. Volgens mij hoef je daar als Ajax of PSV niet wakker van te liggen.

16 januari 2019 om 11:52

Milonario ik wil jou weer horen als Frenkie voor meer dan 60 miljoen vertrekt

16 januari 2019 om 11:53

@gomes1psv

Over welke linksback hebben we het dan? Er is bij transfers van Engelse clubs ook een heel groot verschil tussen buitenlanders, spelers die 'premier League proven' zijn en Home Grown spelers.

Bergwijn is een prima talent die net een jaar goed speelt in de Eredivisie. Op Europees vlak heeft hij nog weinig bijzonders laten zien en de teller qua interlands staat ook pas op 3. Commercieel gezien heeft hij als Nederlander ook geen waarde.

Op zich is de discussie verder eigenlijk zinloos. United is helemaal niet in de markt voor een jonge rechtsbuiten die nog niets bewezen heeft. Met Chong loopt daar juist 1 van hun grotere talenten rond en daar vlak achter komt Greenwood die daar ook zou kunnen spelen. Als ze al een buitenspeler halen, dan toch echt iemand die meer heeft bewezen of meer talent heeft dan bergwijn.

16 januari 2019 om 11:57

aanvallers zijn nog altijd duurder als verdedigers. 28 miljoen is gewoon te weinig in de huidige markt zeker spelers met het talent van bergwijn en zijn leeftijd moeten gewoon meer opbrengen voor de nederlandse topclubs.

16 januari 2019 om 13:59

Zal niet gebeuren. Misschien wel 40. Heel misschien, als ie in de Champions League zich laat zien tegen Real.

16 januari 2019 om 11:34

@gomes1psv, ik denk dat jij de realiteit met betrekking tot PSV-spelers bent verloren. Ben het met je eens dat 28 miljoen te weinig zou zijn voor Bergwijn, maar als PSV een bedrag tussen 35-40 miljoen weet te vangen dan heb je het goed gedaan. Bergwijn zal echt nooit voor een bedrag van 50+ vertrekken: het is een groot talent, maar zal denk geen absolute wereldtop gaan halen.

16 januari 2019 om 13:40

Ben het met je eens gezien de markt nu. Maar als je vergelijkt met depay, was depay toch echt al veel verder maar 't bedrag scheelt elkaar niet veel.

Heel geloofwaardig van the sun! Want met martial, rashford, sanchez en lingard hebben ze natuurlijk nog een vleugelspeler nodig.

Onzin gerucht, gaat niet gebeuren. Te laag bedrag en PSV gaat hem nu niet laten vertrekken.

Bergwijn zou ik graag ooit bij United zien, heeft alles om het te maken. Alleen is hij op rechts veel minder dan links en is hij echt niet beter dan Martial is. Zie hem dus ook niet komen. United moet kijken naar Suso, Samuel Chukwueze, Pepe en Douglas Costa (komt ook liever vanaf links). Er zijn echt te weinig goeie rechtbuitens.

16 januari 2019 om 11:17

Bergwijn hoeft van mij echt niet te komen. Totaal niet nodig. Zoals je zelf al zegt speelt hij op rechts wat minder en daar zou hij bij United juist moeten spelen.

Als we voor een talent gaan ipv eindproduct dan zie ik liever een Chiesa of Under komen bijvoorbeeld. Grotere talenten naar mijn mening en die spelen tenminste wel van rechts.

16 januari 2019 om 11:33

We weten alleen niet hoelang Martial blijft, en of hij zich nog doorontwikkeld. Ik vind hem sinds zijn debuutseizoen, weinig ontwikkeld. Hij blijft teren op zijn natuurlijke talent. Na Pogba is hij de meest begaafde speler in de selectie.

Chiesa zou kunnen, over Under heb ik mijn twijfels. Kan goed voetballen hoor, maar heeft zijn fysiek/wisselvallige beheersing niet mee. Beiden zijn nu denk ik niet goed genoeg om te starten. toch wel echt minder dan een Son, Mane, Mahrez, Sterling maargoed. Er zijn geen toppers beschikbaar. Suso is momenteel denk ik de beste van allen.

16 januari 2019 om 11:58

Als beiden niet goed genoeg zijn om te starten, dan is Bergwijn dat toch al helemaal niet.

Met spelers als Chong en Greenwood in de jeugd heeft United toch niets aan een dure speler die nog niets op hoog niveau heeft laten zien. Dan halen ze een eindproduct die enkele jaren mee kan waarna de jeugd het over kan nemen.

Met wat logisch nadenken is dit bericht gewoon grote onzin. Bergwijn heeft niets bij United te zoeken en die interesse zal er ook echt niet zijn.

16 januari 2019 om 12:17

Bergwijn ontwikkelt zich de laatste tijd juist op rechts hoor met Dumfries achter zich. Ben verder blij dat jullie hem niet hoeven dan blijft deze rijzende ster lekker nog even bij ons Voor minder dan 50 miljoen gaan jullie hem trouwens ook niet krijgen.

16 januari 2019 om 12:17

Chong zie ik het niet per se redden, weer enorm gestagneerd dit seizoen. Al helemaal als hij vanaf rechts komt moet zijn decision making echt verbeterrn omdat hij geen rechter heeft. Greenwood kan overal spelen, maar moet je niet als een achterlijn-speler gebruiken, dat zal aan de coach en tactiek liggen.

Hebben we bij Oranje gezien Pieterpost. Toen jij hoopte dat andere Oranje-spelers slecht zouden spelen ten faveure van Bergwijn.

16 januari 2019 om 18:10

Haha ja dat was 1 helftje tegen Belgie toch?! Inmiddels doet hij het beter op rechts dan toen. Tegen Feyenoord bijvoorbeeld deed hij het de tweede helft erg sterk daar!

16 januari 2019 om 11:35

Vind Manchester United veel te onrustig momenteel, hoewel het een zegen is dat Mourinho zijn biezen heeft gepakt inmiddels. Maar die ploeg moet enorm worden bijgeschaafd om weer terug te keren in de absolute top en ik denk dat je het in zo'n omgeving als jonge speler gewoon erg moeilijk hebt. Bij Tottenham en Liverpool zit een stabielere trainer en is de selectie een stuk gebalanceerder; voor Bergwijn lijkt het me bij die clubs veel prettiger om aan de slag te gaan.

Niet in de winter laten gaan ivm de competitie. Dan heeft Malen nog een half jaar om te groeien en dan de positie van Bergwijn over te nemen

Dit kan eerder bij de wandelgangen. Veel te laag bedrag en in de winter laat PSV hem sowieso niet gaan.

28 miljoen als openings bod en dan uiteindelijk 35 met 15% doorverkoop en dan wordt het lastig nee zeggen... denk dat het afhangt van planB van PSV...

16 januari 2019 om 11:37

35 miljoen kan je eerder zien als openingsbod. Wat mij betreft gaat PSV veel hoger inzetten. Als je dit goed speelt kan je zeker 40-45 miljoen krijgen voor zo'n talent.

16 januari 2019 om 12:02

Hier moet echt wel 50-70 miljoen uit te halen zijn wanneer je kijkt naar de huidige markt.

28 mln?
Gaat dit om sponsoring of donateurschap?
Ik zeg niet perse dat Bergwijn meer waard is dan dat, maar zoals er de laatste jaren wordt betaald is dit net een eerste termijn van de betaling voor Bergwijn.
Van de zomer terug komen met een serieus bedrag graag, al heb ik veeeeeel liever dat ie nog een seizoen blijft.

Komen ze die andere 28 miljoen dan in februari brengen of hoe zit het?

Is veel veel te weinig Bergwijn is wel 40 a 50 miljoen euro waard.

16 januari 2019 om 12:12

Helaas bepalen wij niet wat Bergwijn waard is, dat bepaalt de markt. Tot zover hoor je bedragen voor Bergwijn rond de 30 miljoen.

dit zou ik niet doen als ik Bergwijn was. Depay redde het daar zelfs niet eens en die was in de Eredivisie op dat moment veel bepalender dan Bergwijn nu is. ik vind Bergwijn een zeer groot talent maar in de Champions League en in Oranje heeft hij nog weinig potten kunnen breken. zodra hij ook op dat niveau gaat uitblinken zou ik pas na gaan denken over een club als United

16 januari 2019 om 12:17

"depay redde het daar zelfs niet eens en die was in de Eredivisie op dat moment veel bepalender dan Bergwijn nu is"

Valt wel mee. Depay stond in zijn laatste seizoen bij PSV in de winterstop op 10 goals en 4 assists. Bergwijn staat nu op 9 goals en 7 assists.

Zou de United bereid zijn om 28 miljoen euro te betalen ga ik er niet van uit dat PSV überhaupt de telefoon gaat oppakken. Het is in mijn mening geen bedrag die de Eindhovenaren kunnen weigeren. We zitten midden in het seizoen dus de Engelsen zouden PSV echt met meer moeten komen om eventueel een jawoord te krijgen. Ik zou me als PSV dan geen zorgen maken.

Als Ajacied weet ik ook wel dat spelers van Ajax meestal meer opleveren.
Maar PSV moet gewoon hooginzetten. 28 miljoen voor een talent als Bergwijn is voor een Engelse club peanuts. Zou sowieso min 35 miljoen moeten opleveren. Tijdens de winterstop moet je hier extra voor voor vragen aangezien dit je het kampioenschap kan kosten. Dus gewoon hoog inzetten. 45 miljoen of niet. Zo niet heb je een speler die je kampioen kan maken.

Als hij naar Manu gaat (voor welk bedrag dan ook), weet hij in elk geval, wat hij niet moet doen om daar te slagen (RR kopen, gekke hoedjes opzetten etc.). Ergens denk ik, dat deze jongen veel meer met beide benen op de grond staat, maar ja, je weet maar nooit. Het moeten in elk geval sterke benen zijn om de weelde van een ManU-salaris te dragen.

Het lijkt me wel zo'n speler die snel vertrekt omdat hij deze kans niet wil laten schieten maargoed... hij heeft een contract dus wat dat betreft hoeft Psv hem niet weg te doen.

Geloof er niks van. Zie ook liever Lozano komen.

Prima openingsbod. Als je dan uiteindelijk op 35 miljoen uitkomt met een doorverkoopprrcentage dan heb je het als PSV gewoon goed gedaan.

Als aanbetaling en de volgende 28 als hij van de zomer wordt opgehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal7022
8.Everton548
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman380
P. PogbaMiddenvelder3513
M. RashfordAanvaller3310
R. LukakuAanvaller3212
V. LindelöfVerdediger301
A. YoungVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

40 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
2014/2015 PSV 1 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren