Feyenoord maakt zich nog geen zorgen: ‘Dat doet iets met het merk Ajax’

Woensdag, 16 januari 2019 om

Algemeen directeur Jan de Jong is ervan overtuigd dat Feyenoord zich straks weer sportief kan meten met Ajax en PSV. Sinds de laatste landstitel moeten de Rotterdammers lijdzaam toezien hoe de clubs uit Eindhoven en Amsterdam de dienst uitmaken in de Eredivisie en ook nog eens veel geld op de bankrekening én het veld hebben staan. Tot de komst van een nieuw stadion moet Feyenoord zeer creatief blijven én elk jaar Europees voetbal halen, zo stelt De Jong.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Feyenoord in de komende tien jaar een landstitel gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dus het moraal van het verhaal : Feyenoord raakt wel degelijk achter op de concurrentie, mede door het niet behalen of falen in Europees verband.

16 januari 2019 om 09:46

Die man loopt alleen maar te raaskallen in interviews; zowel in dit geval als over het belofte elftal dat niet deelneemt in de Kkd. Zelfs Almere!!! kan het betalen, evenals Sparta, Groningen, Vitesse, AZ en Utrecht dat kunnen. Als Feyenoord nog wat wil, dan moeten ze daar heel snel vanaf. Hij verschuilt zich als een politicus nu achter zijn '5' prijzen, maar wat stelt met name een JC schaal nou voor? En Ajax en PSV achten b.v. positie 2 op de ranglijst belangrijker dan de Knvb beker, want dat is een CL positie en de CL is waar het geld is. Geld dat Feyenoord eenmalig heeft gepakt en dat totaal verkeerd is geinvesteerd. Feyenoord is de slag permanent aan het verliezen, als dat al niet zo was, en daar zou hij zich zorgen om moeten maken. Deze mooi weer praat heeft geen Feyenoorder wat aan.

In Hilversum heeft die man vast prima werk geleverd, maar als directeur van de 3e club van Nederland lijkt hij mij ongeschikt.

16 januari 2019 om 10:01

Zoiets hoorde ik na Mario Been ook dat Feyenoord het definitief zou verliezen. Ik hoorde zelfs geluiden als AZ, Twente, Vitesse en Utrecht gaan Feyenoord inhalen... i rest my case. Zoals dat ze nooit meer kampioen zouden worden omdat ze toen paar keer dichtbij zaten met een 2e plek... alles valt en staat met financiã«n en dat kun je bouwen. Net zoals Feyenoord uit de schulden kwamen en weer bovenin te vinden was. Ajax heeft ook veel meer geld dan Psv, maar wie staat er beter voor?

16 januari 2019 om 10:42

Je wilt hier toch niet gaan beweren dat ze al 20 jaar met uitzondering van 1 kampioenschap en wat andere prijzen zwaar terrein aan het verliezen zijn ten opzichte van Ajax en Psv? Als je hier al blij mee bent, na 20 jaar, 20 jaar he dat is 1/5e eeuw. Het voetbal is pas pak hem beet 35 jaar zo lucratief met belachelijke prijzen/salarissen/sponsorcontracten en alles wat erbij hoort en daarin heeft Feyenoord al zeker 20 jaar niet mee kunnen komen, beter nog, ze waren bijna failliet! Het word nu gewoon eens tijd om de aansluiting weer te maken, maakt de competitie veel leuker. Maar zoals het er al een hele poos naar uit ziet, gaat dat voorlopig nog niet gebeuren.

16 januari 2019 om 10:43

*Je Gaat nu toch niet beweren dat het allemaal niet zo slecht is bij Feyenoord.

16 januari 2019 om 11:20

Volgens mij snappen jullie niet zo goed wat ik ermee bedoel. Het is allemaal zo ambitieloos, terwijl Feyenoord qua fanbase en achterland voor PSV zou moeten staan.

Ik ben ook helemaal niet aan het vergelijken met subtopclubs, maar juist met Ajax en Psv. Overigens pakt AZ momenteel meer geld voor zijn sterspelers dan Feyenoord dat doet; dat zegt ook wel wat.

Ik ga ook niet met @cantbestopt steggelen of PSV of Ajax er beter voorstaat, want het gaat hier over Jan de Jong. Ik weet overigens ook wel beter hoe de clubs er financieel eror staan. En dat betaalt zich op termijn ook sportief uit, want dat is altijd zo.

Het eigen vermogen is nu a gigantisch verschillend van elkaar. Ajax heeft daar meerdere jaren over gedaan om financieel op dat niveau te komen. Nu wordt het verschil naar mijn inziens alleen maar groter omdat ik bij Ajax en PSV spelers zie die een hoge transferwaarde vertegenwoordigen. Dit zie ik bij Feyenoord niet en dat lijkt me zorgwekkend. PSV heeft met lozano, Bergwijn, dumfries en Angelino bijv echt wel spelers die een behoorlijke som vertegenwoordigen. Bij Ajax heb je nog meer spelers die meer waarde hebben dus dat is het gat. Hoe gaat Feyenoord aan dit soort transferbedragen krijgen?

16 januari 2019 om 07:36

Niet. Hij geeft idd aan dat het merk Ajax wereldwijd groot is. Ook dat telt mee in de marktwaarde waar nog eens bij kom dat Ajax makkelijk nee kan verkopen door het vermogen wat ze hebben. Ajax heeft het financieel gezien prima gedaan de laatste jaren. Echter heeft het nog geen prijs opgeleverd. Die gaan nu wel komen. Feyenoord noet eerst gaan zorgen dat het eigen vermogen omhoog gaat. Hij kan leuk zeggen dat ze vorig seizoen een budget van 100 mil hadden maar de winst is allemaal in het trainingscomplex gegaan en niet in spelers. Vilhenna , berghuis , jorgenson zijn de spelers die misschien net meer dan 10 waard zijn en de rest blijft daar onder. Dit geeft het grote verschil Wel aan. Al denk ik dat psv toxh financieel dichterbij staat dan Ajax. Dus al met al moet ik me nog een aantal jaren verheugen op plek 3 helaas. En misschien een beker

16 januari 2019 om 08:31

Juist moet je alles wat je aan winst maakt investeren in structurele/lange termijn zaken zoals goede faciliteiten, jeugdopleiding en jonge talenten, anders gok je teveel met de winst op enkele spelers. Ajax heeft dit ook zo aangepakt. Heb er zelf geen beeld op hoe het geld bij feyenoord precies geinvesteerd is, iemand daar zicht op?

16 januari 2019 om 08:34

Volgens zijn eigen visie zit Feyenoord dus in de problemen. Feyenoord zal lagere inkomsten hebben dan Ajax en PSV. Dat komt omdat Ajax en PSV structureel vaker in de CL zullen acteren en daardoor zowel qua inkomsten uit deelname, sponsoring en verkoop spelers meer zullen binnen krijgen. Die blijven dus sneller groeien dan Feyenoord en daarmee wordt het gat dus groter....

“maar had iemand ooit geloofd dat je Rick Karsdorp of Terence Kongolo voor vijftien miljoen euro zou verkopen?”

Wat bedoelt ie daar nou weer mee? Ik neem aan dat het wel het plan was om de toptalenten, want dat waren die twee, voor ongeveer zo'n bedrag te verkopen.

16 januari 2019 om 08:36

Het verschil is dat een bankzitter van Ajax bijna net zoveel opbrengt als de kroonjuwelen van Feyenoord. De Jong bagatelliseert het verschil tussen Feyenoord enerzijds en PSV en Ajax anderzijds mijns inziens enorm. Voor Feyenoord is het overleven tot ht nieuwe stadion en dan pas kunnen ze gaan proberen in te lopen op PSV en Ajax, als de ontwikkelingen zo blijven is de afstand vrees ik onoverbrugbaar geworden. Daarnaast blijf ik erbij dat de scouting en van Geel niet meer bij Feyenoord passen. Deze zijn nog steeds goed voor een club in opbouw die geen enkel geld heeft. Van Geel heeft bij geen enkele club laten zen dat hij goed met veel geld kan omgaan, wel kan hij goed et weinig geld omgaan. Dus naast een ander stadion zal er nog behoorlijk veel moeten gebeuren bij Feyenoord. Andere scouting, TD en trainer. Ook ben ik zeer nieuwsgierig naar het krachtenveld wat gaat spelen op bestuurlijk niveau op het moment dat Feyenoord een boost maakt. Bij Ajax wil het wel eens rommelen als er succes is, bij Feyenoord is dat in het verleden ook zo geweest. Dat is een enorme bedreiging (misschien wel de grootste) als je aan een inhaalrace bezig bent. Bij de Jong heb ik niet het gevoel dat hij deze bedreiging kan managen.

16 januari 2019 om 08:38

Sterker nog.... dat komt door de verandering in de transferbedragen. Die 15 milj staan in schril contrast met de verkopen van bv Ajax. En dan noemt hij dat een positief punt. Tja, je hoeft natuurlijk niet in een hoekje te gaan zitten huilen maar slechte argumenten gebruiken om mensen een positief gevoel te laten houden is wellicht zelfs schadelijker dan gewoon de waarheid zeggen.

Hij moet de supporters van Feyenoord niet voor de gek houden. Alleen aan transferwaarde van de selectie scheelt het al 100-200 miljoen. Het nieuwe stadion zorgt voor een stap, maar dan moet je ook betere scouting en aankoopbeleid hebben.

16 januari 2019 om 10:05

En dat zal niet gebeuren? Ze gaan alleen in een nieuw stadion spelen... ik neem aan dat wanneer zn stadion komt dat het binnen de organisatie wat gaat veranderen.

16 januari 2019 om 10:31

Dan moet hij dat toch ook benoemen? Het nieuwe stadion wordt nu meer een excuus en een hele hoge verwachting aan gehangen. Als we het nieuwe stadion hebben, krijgen we de aansluiting. Maar het technisch beleid bij PSV is de afgelopen jaren gewoon beter geweest. Die hebben vaak ook minder budget gehad dan Ajax.

Het effect van het nieuwe stadion wordt schromelijk overschat. Alsof dat in een klap het gat zou dichten. Ajax en PSV doen het al jaren veel slimmer op allerlei andere vlakken. Zoals merchandise en scouting. Hoe verklaar ze in Rotterdam anders het gat naar PSV dat een fors kleiner stadion heeft?

16 januari 2019 om 07:50

Ik denk dat dat zeker overschat word. Ze zijn nog geen eens begonnen. En met de aankopen die ajax doet gaan ze nog wel een paar keer in de cl spelen. Die lopen alleen maar verder uit qua financiën.

16 januari 2019 om 10:06

Het is ook niet de bedoeling dat Feyenoord binnen 5 jaar al in de buurt van Ajax gaat komen. Het is wel echt een lange termijnplan.

16 januari 2019 om 10:46

En Ajax en PSV zullen die tijd stil blijven staan in hun ontwikkeling ?

16 januari 2019 om 10:52

@Cantbestopt, maar ik begrijp juist uit zijn woorden dat Feyenoord niet achterloopt op Ajax. Dat strookt niet met jouw woorden.

16 januari 2019 om 07:54

Het stadion is wel kleiner, maar de business seats, skyboxen en commerciele ruimten zijn dan weer vele malen meer en beter verzorgd bij PSV. Dat zal de grote winst zijn van een nieuw stadion.

16 januari 2019 om 08:56

Verwacht toch niet dat met tonnen gaat neerleggen om in een business seat Feyenoord te zien verliezen van Fortuna. Is er uberhaupt wel vraag naar zoveel business seats?

16 januari 2019 om 10:08

Oh ja, op basis van een verliespartij tegen Fortuna zullen ze dat niet doen. Zullen ze dat wel doen op basis van winst tegen PSV?

16 januari 2019 om 10:36

Wauw zelden zo’n simpele reactie hier op Vz gezien. En dat zegt wat. Wie op deze wereldbol maakt in de voetbalwereld keuzes op basis van 1 wedstrijd? Man Utd gaat de laatste jaren nu ook bepaald niet lekker en toch halen ze elk jaar de meeste omzet. Wellicht is er toch meer in het spel dan alleen uitslagen. Zou dat een optie kunnen zijn??? @hdev??

16 januari 2019 om 09:31

Sterker nog, het wordt als excuus gebruikt voor het hopeloos falen van Feyenoord qua commercie en handel. Rotterdam is een van de grootste havensteden van de wereld met minstens zoveel mogelijkheden op financieel gebied als Amsterdam. Dat heeft echt geen drol met het stadion te maken. Sterker nog, ze hebben een pracht stadion. Wel wat gedateerd maar een nieuw stadion is financieel echt een druppel op een gloeiende plaat. Sterker nog, het kost een bak geld zelf die je voorlopig nog niet terugverdient hebt. En bovendien hebben ze daar vooral de gemeente voor nodig die het maar moet oplossen (mijn geld dus).

Het lezen van dit verhaal geeft precies aan wat er mis gaat bij Feyenoord. Bizar dat de Feyenoord supporters dit pikken eigenlijk. Zorg er nou maar voor dat je weer 's een goede jeugd lichting krijgt, investeer in jonge talenten en probeer die dan geleidelijk aan voor hogere bedragen te verkopen door goede resultaten en groeiende reputatie. Want als Ajax het kan, kan Feyenoord het ook. Maar het falen zit 'm in de prestaties van de mensen bij de club op de 1e plaats. Die krijgen niks voor elkaar. Met deze popi jopie als praatpop.

Dit is jaren geleden al 's bijna mis gegaan, maar destijds gered door een hele sterke lichting jeugd. En toen was het stadion blijkbaar nog prima. Ze maskeren alleen maar de echte problemen door iedereen naar het stadion te laten kijken. Het is niet voor niks al een jarenlang lopend project waar eigenlijk niemand (incl. de gemeente) echt iets in ziet. Het enige argument is om Feyenoord te redden en dit een waarde heeft voor de stad. Niet omdat het zo'n geweldig business plan is.

16 januari 2019 om 10:38

Ajax kan dit doen doordat ze 4 jaar op rij CL inkomsten hebben kunnen opsparen. Het risico om tegen een Cassiera aan te lopen i.p.v. een sanchez is voor Feyenoord nog veel te groot

16 januari 2019 om 10:43

Dat is toch gevolg van een goeie jeugd en een beter beleid? Dat is nou juist m'n hele punt. Al 20 jaar zit Feyenoord ondermaats te tobben, dat is hun eigen resultaat. En dan nog met hulp van de "vrienden van Feyenoord". Omdat ze zelf de commercie niet op touw krijgen. En daar gaat een nieuw stadion geen verschil in maken. Ze moeten zich juist wel zorgen maken en veranderingen doorvoeren die "wel" een verschil maken ipv handje ophouden voor een stadion die wellicht niet eens winstgevend wordt, die alleen maar hogere risico's van vaste kosten met zich meebrengt, bij een club die nu al amper boven water blijft. Zonder cijfers die veel zekerheid geeft dat de beoogde inkomsten van het stadion ze uit het slob gaat trekken.

456 miljoen euro, 1 van de duurste stadions van Europa, waarbij de cijfers zodanig zijn dat de inkomsten waarschijnlijk niet eens boven de vaste dividend voor de aandeelhouders uitkomt. Dus, het is dan allemaal wel heel marginaal.

De gemeente doet er alles aan om een project op te bouwen die rendabel is voor de stad, met een hele woonwijk en commercieel plan eromheen etc. Maar zelfs dan zien ze er eigenlijk geen heil in.
Het stadion krijgt geen akoestisch dak en dus geen concerten. Het krijgt ook weinig parkeerplaatsen, en ligt ongunstig voor verkeer.

Je hebt Europees voetbal en je hebt Champions League. Dat is een wereld van verschil, financieel gezien (open deur!....). Dus met alleen Europees voetbal halen kom je er niet als de concurrentie Champions League speelt. Ook dan wordt de achterstand alleen maar groter. Zeker wanneer je er als Feyenoord in één van de eerste ronden uitvliegt. De Jong zwetst tegen beter weten in op zo'n nieuwjaarsreceptie. Ik vond die stilte na de aankondiging van de samenwerking met Dordrecht ook echt genânt. Totaal ongeschikt als voorzitter die gast. Maar ja, je moet wat als er verder niks leuks te melden is.

Ik vind het maar een te positief verhaal waar veel naar andere word gewezen. Kijk eens naar jezelf en ga daar aan werken. Je hoort psv ook nooit over ajax of feyenoord. Daarbij heeft ajax ook twee jaar geleden de europa league final gespeeld. En heeft ajax zich al jaren internationaal op de kaart gezet. Psv met romario en ronaldo hebben dat ook gedaan. Feyenoord veel minder.

16 januari 2019 om 08:11

Ik denk dat jij art langerer, tiny sanders en bijv. Marcel brands niet kent. Gisteren nog arnesen die in die context over Ajax sprak. Niet erg, maar psv heeft daar veruit het beste handje van. Helaas vooral op een kinderlijk verongelijkte maniet. OT: Feyenoord houd zichzelf wel een beetje voor de gek zo. EL is geen CL....en dat heeft Feyenoord geldtechnisch wel nodig. Maar tot die tijd echt de scouting verbeteren en wat meer technische spelers door laten breken!

Maar wat als Ajax en PSV meerdere jaren geen CL halen? Ze spenderen nu veel aan spelers, salarissen worden verhoogd. Dit zorgt er dadelijk wel voor dat deze clubs niet meer zonder cl kunnen. Deze situatie hebben we eerder meegemaakt. Dan kan het tij ook weer keren. Ik hoop het natuurlijk niet maar ik blijf toch wat voorzichtig. Leuk, 15 miljoen bieden voor een Mexicaanse speler. Maar die komen hier echt niet ballen voor een miljoen. Die structureel hogere uitgaven maakt je als club afhankelijk en bij slechte prestaties is €100 miljoen zo verdampt

16 januari 2019 om 08:03

Nou ja, Ajax heeft tot dit jaar iets van 4 jaar op rij geen CL gespeeld en dat ging prima. Ook heeft Ajax bewust de keuze gemaakt om de salarissen te verhogen, vanwege het positieve saldo van +100 miljoen. Daarmee kun je wel een paar jaar vooruit zonder CL-voetbal. Dan tel ik de komende transfers nog niet mee.

16 januari 2019 om 08:05

Stel Ajax speelt aantal jaar geen CL, dan kan men dat financieel dragen en anders verkopen ze 1speler en dan is er alsnog niks aan de hand. Die zijn door sponsoring alleen al zo sterk.

PSV in iets mindere mate, zelfde verhaal. Daar heb je nu met Lozano, Bergwijn, Pereiro, Dumfries, Angelino, Rosario voldoende spelers die waarde vertegenwoordigen. Daar komt bovenop de nieuwe lichting jeugdspelers die voor PSV begrippen echt goed is, dan creeër je vanzelf al financiele mogelijkheden.

16 januari 2019 om 08:24

@kingbolo

Dat maakt zeker bij Ajax helemaal niets uit. De financiële huishouding is in tegenstelling tot het verleden niet gebouwd op het luchtkasteel dat CL heet. Ajax was niet zo heel ver verwijderd van de situatie van Feyenoord een aantal jaar geleden. Daar is toen ultra zuinig beleid bij gepaard gegaan om zo tot een financiële huishouding te komen waarbij echt geïnvesteerd kan worden.

In die periode hebben ze een aantal fikse klappers gemaakt, waarbij de complimenten naar Overmars uit moeten gaan dat hij echt op de juiste momenten wist te verkopen en bruikbare spelers voor grijpstuivers wist binnen te halen. Tuurlijk er zaten ook missers tussen (zoals bv Duarte, Sana en van de Hoorn), maar risico nemen was gewoon geen optie. De ene kant van de medaille zie je terug bij van geel. De andere kant absoluut niet. Jorgenssen niet verkopen was eigenlijk een onverantwoord risico. Hij probeert ook spelers voor grijpstuivers aan te trekken, maar vist te veel in de markt van de eredivisie en reeds bij Feyenoord bekende spelers. Ga met dezelfde bedragen naar bv Frankrijk en je kan daar toch echt wel versterkingen binnen halen. Nee het zijn niet de grote talenten, maar dikke kans dat ze beter zijn dan de spelers die je ophaalt bij Heerenveen, Utrecht en meer van dat soort clubs. Sterker nog Utrecht doet dat zelf ook met bv een Haller.

Wat je zegt over die Mexicaan. Het is een 18 jarig ventje he, leuk dat het, het grootste talent van Mexico is zogenaamd, maar het is geen M'bappe waar de hele wereld achter aan zit. 1 miljoen aan salaris is echt een godsvermogen voor dat ventje. Ik denk dat hij geen eens 1 miljoen aan salaris ontvangt, ook niet bij Real Betis.

16 januari 2019 om 10:31

Ik weet niet hoe jij bij de financiele situatie van Ajax komt dat die slecht was?
"de cijfers zijn schokkend, en in Nederland mogen we blij zijn dat de Knvb zo streng is. Zo heeft Ajax opnieuw uitstekende jaarcijfers geboekt, en heeft het geen echte schulden. Een kerngezonde club dus!" December 2011 - Bron Ajax Showtime
"de rehabilitatie van Feyenoord is compleet. De Rotterdamse club meldt maandag op de officiële website dat het voor het eerst sinds tien jaar over een positief eigen vermogen beschikt. Het laatste decennia moest Feyenoord torenhoge schulden zien weg te werken." September 2014 - Bron Voetbal Primeur

Niet echt te vergelijken, Feyenoord komt uit een veel dieper dal, en zal dus extra veel moeite moeten doen om er uberhaupt een inhaalrace van te maken.

Ik zou mij als Feyenoord niet zoveel zorgen maken om het geld,. Op het gebied van financiële armkracht gaan ze het simpelweg verliezen. Ik zou mij zorgen maken om het niveau van de jeugdopleiding. Dat heeft Feyenoord uit de financiële crisis geholpen. Inmiddels is het al heel wat jaartjes pure middelmaat wat de jeugdopleiding voortbrengt. Dan ga je dus ook geen financiële klappers maken.

16 januari 2019 om 08:19

Ik vind dat Feijenoord wat meer vertrouwen moet hebben in de jeugd ipv middelmaat aankopen uit de eredivisie. Spelers als Clasie, Haps en St. Juste had ik nooit gehaald.

16 januari 2019 om 08:27

Omtrent de jeugdopleiding was het opzich wel een positief verhaal wat gisteren werd geschetst. De Jong gaf aan dat er elk jaar minimaal 2 spelers vanuit Feyenoord Academy door zullen stromen naar het eerste. Daarnaast blijft (zoals nu ook het geval is) de selectie voor minimaal de helft uit eigen jeugd bestaan. Het jeugdcomplex wordt dit jaar nog verbouwd en er volgt een samenwerking met Dordrecht waardoor ongeveer 5 spelers per jaar verhuurd zullen worden.

16 januari 2019 om 08:42

@maroc;

en dat geloof ik graag hoor. Ik snap ook best dat niet elke lichting top kan zijn. Ik vind het algehele niveau van de spelers ( dus het gemiddelde) op één of andere manier wat lager. Misschien wordt dat nu weer beter nu die hoofd opleiding terug is.

Feyenoord (en de rest van de Nederlandse clubs) moeten vooral bezig zijn met opleiden. Daar kan je waarde toevoegen. Dat moet je basis zijn en daar moet je alles op inrichten. Ik vind Feyenoord teveel bezig geweest met halve aankopen en gokjes. Stel dan gewoon jeugdspelers op.

16 januari 2019 om 08:46

5 spelers verhuren en 2 spelers toevoegen aan het 1e zegt alleen niets over het niveau. Hoop dus voor Feyenoord dat het niveau ook omhoog gaat.

16 januari 2019 om 08:57

Ja dat begrijp ik, maar dat is volgens mij een beetje omgekeerd geredeneerd. Grote talenten worden niet 'gecreëerd' door de jeugdopleiding, maar die worden geboren. Als club moet je er alleen voor zorgen dat ze voor jou kiezen.

Feyenoord wil al jaren met de grote meedoen, maar dat lukt ze niet. Naar mijn mening moeten ze gewoon in hun Kuip blijven spelen, en geen groet projecten aangaan. Het geld moeten ze in de selectie steken. Wie zit er nu te wachten op een Feyenoord City ? Het steekt de supporters van Feyenoord dat de grote 2 steeds verder weglopen. Ik heb helemaal niets met Rotterdam Zuid, maar als je die Kuip binnen kom, dan heb je het gevoel dat je ergens bent !!!

16 januari 2019 om 10:59

Met zo'n gebruikersnaam zou je toch moeten weten dat ze niet in de Kuip kunnen blijven. De kuip bestaal voornamelijk uit een stalen constructie, in tegenstelling tot bijv. de Arena, dat voornamelijk uit beton bestaat. Dus de kuip heeft te maken met onder andere metaalmoeheid.

Al dat staal vervangen (lees renovatie) is ten eerste stervensduur, en ten tweede is dat enkel uitstel van executie. Met de tijd moet het weer (en sneller dan de vorige keer, dat was 'pas' in de jaren 90) gerenoveerd worden. Dat word dus een bodemloze put.

Kortom ze moeten wel gewoon een nieuw stadion hebben. Wel zouden ze het, naar mijn inziens, niet zo megalomaan moeten aanpakken. En bijv. dat hele Feyenoordcity idee moeten schrappen. Meer businessseats/lounges wel, maar misschien wel iets krimpen met het totaal aantal stoeltjes, maar uiteraard wel meer dan wat ze nu hebben. Zou het ergens tussen de 60-65 duizend gooien, met optie in de toekomst uit te kunnen breiden.

Denk dat ze dan de juiste weg kunnen inslaan...

Ik vind die De Jonge steeds meer als een flapdrol overkomen. Altijd een goed weer show en het gaat zo fantastisch. Waarom niet kritische noten? Iedereen ziet dat Feyenoord het moeilijk zal krijgen om zich te meten met Ajax en PSV (en ook de afgelopen 20 jaar al), waarom dan zulke stoere staal? Ik begrijp de ambitie, die moet je natuurlijk ook uitspreken en ervoor gaan. Maar ga geen onzin uitkramen. Ze hebben met de ‘100 miljoen omzet’ vorig jaar te weinig gedaan (I know, is geen winst).

16 januari 2019 om 09:54

Het is een flapdrol die om de problemen heenlult. Beslissing over Gio wordt uitgesteld,v.Geel blijft gewoon.Dus er verandert niet.Twee of Drie haar met Tapia kloten en hm dan verhuren,dat noemen ze beleid.....Misschien dat met terugkeer Brard een begin is gemaakt,maar eerst zien dan geloven.

Wow, zelden zo een open deur verhaal gelezen als dit zeg. Hij had zich een hoop tijd en moeite kunnen besparen en gewoon zeggen. De eerstkomende 10 jaar blijven wij de nummer 3 van Nederland.
Als je niet genoege geld hebt om te investeren in spelers moet je creatief zijn en dan met name in de scouting. Hoe is het anders mogelijk dat bv een Doan bij Groningen speelt?
Wat Fey alleen maar doet is spelers terughalen en die transfervrij zijn.
Als het niet lukt met de scouting dan heb je je jeugdopleiding en die is ook niet goed genoeg( blijkt anders hadden er wel meer in de selectie gezeten) Daar zijn je pijnpunten en die zie ik ook de komende tijd niet verbeteren.

Hahah hoe kan je je zgn geen zorgen maken? Het verschil is al inmens en word ook de aankomende tijd alleen maar groter. Als Ajax sportief ook nog succesvol is kom je nooit meer in de buurt omdat Ajax sowieso elk jaar commercieel nog wel blijft groeien..

Die Jan de Jong.... heel vaak heeft hij het over dat Feyenoord creatief moet blijven.
Wat is dat dan? Wat doen ze voor creatiefs bij Feyenoord?

Martin van Geel heeft er een broertje dood aan. Die haalt alleen maar spelers en trainers terug naar Feyenoord of spelers die hij al een tijdje kent.
En dat parmantige gedoe over de ingelopen schuld.... daar heeft Feyenoord niet heel veel zelf aan gedaan. Dat is toch vooral door de Vrienden van Feyenoord opgelost.

Maar goed, iedereen ziet wel hoe het er echt voor staat bij Feyenoord.

dan zal je toch echt een creatiever aankoopbeleid moeten gaan hanteren want met het huidige beleid glijd je alleen maar steeds verder af en raken PSV en Ajax steeds meer uit zicht

16 januari 2019 om 14:00

Spelers zullen nu ook wel twee keer nadenken voor ze bij Feyenoord aan de slag gaan. Want het risico op imago afbreuk is groot bij Feyenoord omdat de verwachtingen onrealistisch worden om nog aansluiting bij Ajax en Psv te vinden.

Dat nieuwe stadion van Feyenoord zal ook weinig effect hebben als Ajax en Psv constant hun spelers voor veel hogere prijzen verkopen. Ajax kan al 43 miljoen krijgen voor een reservespeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

110 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren