FC Den Bosch winkelt in de Eredivisie en strikt ‘gretige en vaardige’ speler

Dinsdag, 15 januari 2019 om

Vincent Vermeij heeft dinsdagochtend zijn handtekening gezet onder een huurovereenkomst die hem ten minste tot het einde van het seizoen aan FC Den Bosch verbindt, zo meldt de koploper uit de Keuken Kampioen Divisie dinsdag. Vermeij wordt gehuurd van Heracles Almelo, waar hij nog tot de zomer vastligt. Heracles heeft de eenzijdige optie om het contract met een seizoen te verlengen. Den Bosch heeft bij de deal een optie tot koop bedongen.

Vermeij maakte de afgelopen tweeënhalf jaar deel uit van de hoofdmacht van Heracles. Eerder kwam de spits uit voor Jong Ajax en De Graafschap. Vermeij speelde tot nu toe vijf interlands voor Jong Oranje. Wil Boessen, trainer van Den Bosch, is blij met Vermeij, aangezien de oefenmeester nu meer te kiezen heeft voorin.

“Met Vincent bij de ploeg hebben we meer scorend vermogen en meer opties om van systeem te wisselen. Het is een speler van wie we veel verwachten. Jong, maar niet onervaren, gretig, vaardig en kopsterk. Vincent kent het Nederlandse voetbal en wordt bij FC Den Bosch met open armen ontvangen. Ik denk dat hij heel snel gewend zal zijn en dat we veel plezier aan hem gaan beleven.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus legt op de site van Heracles uit waarom men akkoord is gegaan met deze deal: “Wij begrijpen de wens van Vincent om meer speelminuten te maken. De kans daarop is op dit moment bij FC Den Bosch groter dan hier in Almelo. Daarom is dit voor hem de juiste stap. Wij wensen Vincent veel succes.”


Poll

Een goede aanwinst voor FC Den Bosch?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door sirius)

Goede spits voor ons, met hem erbij is het volgens mij wel rond in de aanval! Echt wel blij mee!!

15 januari 2019 om 15:08

Inderdaad samen met sappi in de spits 1 afleider en 1 targetman die beide goed kunnen scoren

15 januari 2019 om 15:55

Wat een weelde hè! Wie had dat gedacht vorig jaar rond deze tijd.

15 januari 2019 om 16:31

Wat geld niet kan doen.

Directe promotie in Den Bosch! Zou toch een beste stunt zijn en die zoon van Jordania flikt het hem toch maar even, hulde!

Nu maar hopen dat Twente wel terugkeert zou toch zonde zijn als ze in de nacompetitie zouden stranden om wat voor reden dan ook.

15 januari 2019 om 15:06

Waarom een stunt? Den Bosch heeft tegenwoordig meer mogelijkheden dan de meeste clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Veel verrassender is het verval van NEC en Roda die het dit seizoen maar niet voor elkaar weten te krijgen.

15 januari 2019 om 15:12

RODA doet het met zijn eigen jeugd heel goed, 5e plaats is mooi en ik zie ze nog stijgen.

15 januari 2019 om 15:22

Vind het verval van NEC totaal niet verrassend, club is al jarenlang onrustig op bestuurlijk vlak en van technisch beleid hebben ze al helemaal geen kaas gegeten in Nijmegen.

Persoonlijk dacht ik dat het lek boven was na de degradatie en de directe promotie terug naar de Eredivisie en de prima resultaten onder Faber maar niks is minder waar, toen stond er een goed elftal met goeie aankopen en een mix van talent en ervaring.

Van het geld wat er toen binnenkwam zijn destijds alleen maar miskopen van gehaald, seizoen daarna werd er gegokt met een dure selectie op directe promotie en als dat dan niet lukt is het een logisch gevolg dat je het jaar erop een flinke stap terug moet doen en de prestaties tegenvallen.

We hebben het gezien met Sparta, als je na 2 jaar niet uit de Eerste Divisie bent dan kan je daar gewoon opeens jaren blijven hangen en zie dan nog maar eens een stabiele Eredivisie club te worden.

15 januari 2019 om 15:24

@branko66

Roda JC is natuurlijk niet zomaar even een Keuken Kampioen Divisie club die ineens goed presteert met eigen jeugd. Die horen qua grootte gewoon in de Eredivisie thuis. Tot 5 jaar geleden was Roda JC eigenlijk een lage subtopper, dus dan mogen de verwachtingen best wat hoger.

15 januari 2019 om 15:26

Had Roda dat niet al een paar jaar geleden kunnen doen ipv 11 buitenlanders op te stellen elke week?

15 januari 2019 om 16:33

Qua stadion en achterban hoort Roda misschien in de Eredivisie, maar kijkend naar de financiã«le mogelijkheden (die veel beperkter zijn dan bijvoorbeeld Sparta, Nec, Twente en den Bosch met Jordania) en de selectie is de huidige vijfde plaats gewoon een hele keurige prestatie.

Er is bij Roda echt niemand die in de zomer op een kampioenschap rekende. Gelukkig krijgt de jeugd nu de kans door het ontbreken van financiã«le ruimte en pakt het tot nu toe prima uit.

@sndro

Roda heeft de afgelopen jaren inderdaad redelijk wat tweederangs buitenlanders gehaald (de verantwoordelijke daarvoor is al een lange tijd geleden de laan uit gestuurd). Als je echter daadwerkelijk je feiten kende had je echter geweten dat Roda de laatste jaren vrijwel altijd wel met minimaal vier á vijf Nederlanders in de basis speelde. Meer dan sommige andere ploegen.

15 januari 2019 om 17:07

@meliora

FC Twente heeft ook geen financiele mogelijkheden op het moment. De spelers die zijn gekomen zijn gehuurd of transfervrij gekomen.

Uiteindelijk bepaal je als club het beleid. Als je als club meer uitgeeft dan er binnen komt, is dat natuurlijk geen reden om de club ineens anders te benaderen. Het betekent enkel dat er sprake is van wanbeleid.

15 januari 2019 om 17:44

Het klopt dat Twente net als Roda enkel transfervrije of huurspelers gehaald heeft, maar het spelersbudget van Twente ligt wel een stuk hoger dan dat van Roda (al is het natuurlijk gissen hoeveel Eredivisie-contracten daar nog bij zitten).

Bij Roda is er inderdaad lange tijd wanbeleid gevoerd en de (realistische en meer capabele) mensen die zomer 2017 zijn ingestapt hadden toen al te maken met teruglopende inkomsten door de rotzooi die hun voorgangers achterlieten. Desondanks wordt er nu eindelijk eens verstandig gedacht in de hogere niveau's bij Roda. Dat betekent inderdaad niet dat je de club anders moet benaderen, maar wel dat je op een realistische manier moet kijken naar je mogelijkheden en eventueel daarbij moet concluderen dat een kampioenschap te ver weg is voor deze selectie.

15 januari 2019 om 18:58

Dat snap ik, maar ik ben een persoon die het verleden als een garantie voor de toekomst ziet, tenzij het tegendeel al is bewezen. Dat is de reden waarom ik ook altijd met een 'maar...' kom als ik positief over m'n club praat en dat doe ik dus ook bij Roda JC. Realisme zegt namelijk maar heel weinig bij een voetbalclub als prestaties uitblijven en Roda nog een aantal jaren in de KKD bivakkeert. Dan kun je de club namelijk snel opdoeken en heb je niets aan die jeugdspelers die het nu goed doen.

Lijkt me een sterke aanwinst voor Den Bosch, in zijn 68 wedstrijden in de Eerste Divisie toch bij 33 goals direct betrokken geweest, in de ED was zijn moyenne wat minder (betrokken bij 23 goals in 79 duels) maar hij zou Den Bosch zeker het nodige toevoegen; zeker met zijn lengte lekker als je iets moet forceren. die Estse jongen die nu in de spits staat bij Fcdb heeft er ook pas 6 gemaakt dus een basisplek zit er zelfs in denk ik.

15 januari 2019 om 15:09

Die est (sapinnen) is een van de belangrijkste hij scoort niet veel de laatste tijd maar hij trekt elke aanval minstens 2-3 man mee met zijn constante loopacties waardoor heel veel anderen kunnen scoren

15 januari 2019 om 15:19

@larykoek: Ah oke, ja ik moet bekennen dat ik niet genoeg live heb gezien van Den Bosch om daar van op de hoogte te zijn, echter de topscorers cijfers van de club vielen me eerlijk gezegd wat tegen (beltrame 7 en Sappinen en Blummel 6, dat is niet veel voor de koploper vind ik), vandaar dat ik dacht dat deze Vermeij wellicht een basisplek zou kunnen veroveren.

15 januari 2019 om 15:30

Dat komt omdat iedereen het alleen maar heeft over hoe spannend de KKD dit seizoen is, terwijl velen duidelijk geen wedstrijden kijken en niet zien hoe diep triest het niveau is. Dat geldt niet alleen voor de kleine clubs, maar ook voor Den Bosch, FC Twente enzovoort.

Neem bijvoorbeeld FC Twente. Dit seizoen twee aardige wedstrijden gespeeld, maar slechts twee punten achter op de koploper en momenteel tweede. Dat zegt eigenlijk genoeg over het niveau. Ook Den Bosch is allesbehalve een aardig elftal. Letterlijk elke ploeg zal volgend jaar aanzienlijk beter moeten, wil je in de Eredivisie blijven (betreft de ploeg(en) die promoveert/promoveren.

15 januari 2019 om 15:46

Sanderkoevoets

Dat is de sterkte van Den Bosch, ze zijn niet afhankelijk van 1 speler om te scoren. Iedereen scoort bij Den Bosch. Vaisanen heeft er ook 4 denk ik, Verbeek nog een stuk of 4, Bouyaghlafen etc...

15 januari 2019 om 15:48

Het niveau is natuurlijk nooit denderend geweest in de KKD / JL, dat is dit jaar inderdaad niet anders. Maar vanwege de sterke bezetting (qua clubs die erin staan) wordt het toch een spannend geheel. Ik kan er wel van genieten hoor, spanning en kwaliteit staan los van elkaar. Maar je hebt wel gelijk dat het niveau stevig omhoog moet om een rol van betekenis te spelen in de ED volgend jaar.

Nu mijn club NEC het nooit meer gaat redden om direct te promoveren naar de Eredivisie, hoop ik echt dat Den Bosch het wel gaat lukken. Zou leuk zijn om ze eindelijk weer eens terug in de Eredivisie te zien. Alleen hopelijk knikkeren ze dan wel zo snel mogelijk dat kunstgras eruit, Jordania heeft toch geld zat.

15 januari 2019 om 15:08

Was ook de bedoeling volgens mij

15 januari 2019 om 15:12

Volgens mij is de overname van Jordania ook nog niet definitie afgerond. Bovendien heb ik gehoord dat het dit seizoen al invoeren te kort dag is.

Midden in het seizoen tussen de wedstrijden door is denk ik ook niet handig. Wellicht na het seizoen.

15 januari 2019 om 15:10

Is al een toekomstplan toen jordania kwam was het al de bedoeling maar er was niet genoeg tijd om dat voor de competitie start af te krijgen

15 januari 2019 om 15:18

Dan hebben jullie helemaal mijn support. Hopelijk doen wij jullie de punten cadeau in de Goffert (als het voor ons nergens meer om gaat).

15 januari 2019 om 16:19

Even een oude koe uit de sloot ja graag geef die punten maar want we hebben nog wat punten te goed hahaha na de beschamende salonremise Nec- Ajax 1-1 waardoor den bosch degradeerde jaren geleden... zag die remise afgelopen weekend langskomen bij een Ajax itemwaar oud spelers van Ajax herinneringen ophaalden.

Ikben blij met Vermeij we hebben een trainer die jonge spelers beter maakt en hoop dat we idd veel plezier aan hem gaan beleven.

Heeft imo nooit echt de kans gekregen bij Heracles. Bij aankomst achter Armenteros en vorig seizoen moest meneer Gladon zo nodig spelen, omdat hij waarschijnlijk als huurling van Wolves minuten moest maken. Hij had toen het vertrouwen moeten krijgen. Zonde dat Vermeij de eredivisie verlaat, maar volgens mij zijn de omstandigheden absoluut naar behoren bij Den Bosch. Heb het beste met hem voor, gooit veel energie in de strijd en is, wanneer hij het vertrouwen krijgt, een garantie aan doelpunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Jong PSV5715
8.TOP Oss532
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. BeltrameMiddenvelder3413
D. VerbeekAanvaller325
S. BlummelAanvaller3110
S. KerstenVerdediger300
R. SappinenAanvaller296
L. VäisänenVerdediger263
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

6 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
De samenwerking tussen Heracles Almelo en Adrián Dalmau lijkt beperkt te blijven tot een seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren