NEC zet Achahbar en Darri terug naar de beloften na woordenwisseling

Dinsdag, 15 januari 2019 om 10:15Chris Meijer • Laatste update: 11:04

Brahim Darri en Anass Achahbar zijn voorlopig teruggezet naar Jong NEC, zo communiceert de club uit Nijmegen via de officiële kanalen. Het betekent dat het duo voorlopig zal meetrainen en meespelen met het beloftenteam. De disciplinaire maatregel is opgelegd naar aanleiding van een woordenwisseling in de rust van het duel tussen FC Eindhoven en NEC.

Achabar en Darri werden door trainer Jack de Gier in het Jan Louwers Stadion na 45 minuten spelen naar de kant gehaald en vervangen door Ole Romeny en Mike Trésor Ndayishimiye. Die beslissing heeft kennelijk in de rust tot een woordenwisseling geleid tussen de technische staf en de twee spelers. Na 45 minuten spelen keek NEC tegen een 1-0 achterstand aan, waarna de stand in het eerste kwartier na rust werd omgebogen in een 1-2 voorsprong.

Uiteindelijk ging NEC in het laatste kwartier van de wedstrijd toch nog met 3-2 onderuit tegen FC Eindhoven, waardoor de Nijmegenaren momenteel de vijftiende plaats bezetten in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder werd Kevin Jansen door De Gier al uit de selectie verwijderd en de middenvelder is inmiddels vertrokken naar SC Cambuur.


Poll

Terechte straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door neutralefannl)

Kom op... NEC zeg. Wat glijdt de club af sportief gezien... Achabar en Darri zijn spelers die je absoluut nodig hebt. Deze jongens moet je tevreden houden en het gevoel geven dat ze de man voor je zijn. Het zijn namelijk Eredivisiespelers die het verschil voor je kunnen maken. Ik hoop echt dat NEC er nog bovenop komt en een periode weet te pakken. Deze club hoort echt niet in de Kkd.

15 januari 2019 om 10:40

Ik vind de momentele omstandigheden bij NEC ook vervelend, maar klaarblijkelijk hoort deze club momenteel wel thuis in de Keuken Kampioen Divisie. Ik vind zulke uitspraken, dat een specifieke club in een specifieke competitie zou horen, ook altijd wat vreemd als de prestaties er totaal niet naar zijn. Een club hoort waar een club op dit moment staat. Zo simpel kun je het meestal toch wel bekijken.

15 januari 2019 om 10:59

Tuurlijk, qua prestaties en beleid heb je gelijk. Maar qua potentie en aanhang hoort de club in de Eredivisie. Een momenteel boze, teleurgestelde maar zeer loyale aanhang. Qua potentie hoort de club gewoon uit te kunnen groeien tot stabiele Eredivisie club. Met de huidige strategie wordt dat echter een lastig verhaal...

15 januari 2019 om 10:45

Blijkbaar volg je geen nec. Spelers tevreden houden die 0,0 inzet tonen? Een achabar die al 1,5 seizoen met een halve bierbuik rondloopt, geen inzet toont wanneer zn maatje Darri niet speelt en altijd maar een grote bek heeft. Een Darri die nergens nog wat heeft gepresteerd en hier wel ff dacht te kunnen uitblinken. In deze jongens zit zo veel potentie.. maar het is toch niet vreemd dat ze bij elke club via de achterdeur vertrekken? Dit is niet iets wat nieuw is voor deze jongens, helaas. Zeker hoe slecht het nu al met de club gaat kunnen we dit echt niet hebben...

15 januari 2019 om 10:49

'maar het is toch niet vreemd dat ze bij elke club via de achterdeur vertrekken?'

Die Darri ken ik niet, maar Anass is volgens mij nooit met ruzie of iets dergelijks bij een club vertrokken.

15 januari 2019 om 11:01

Bedoel meer dat beide werden gezien als toptalenten bij hun clubs (feyenoord en vites) maar bij beide club het niet hebben waargemaakt en na verhuur periodes (zo goed als) gratis de deur uit zijn gegaan.

15 januari 2019 om 11:06

Ik volg NEC wel. Ik moet even kijken hoe ik dit ga formuleren voordat ik iedereen over me heen krijg, maar;

Bij spelers met Marrokaanse afkomst vind ik dat ik wat vaker zie dat als je ze de man maakt, ze je seizoen maken, maar op het moment dat ze niet een 'sleutelrol' krijgen van de trainer ze ongemotiveerde spelers in je selectie kunnen vormen. Als positieve voorbeelden noem ik hierbij El Khayati, Ziyech en vroeger El Hamdaoui. Deze jongens kregen het vertrouwen en betaalden dit uit met doelpunten en assists. Als 'negatief' voorbeeld wil ik een Bakkali, Labyad, wederom El Hamdaoui aanhalen. Op het moment dat ze niet kregen wat ze wilden gingen ze maar dwars liggen. Ook bij spelers van andere kom af gebeurd dit, maar ik vind dat de sommige Marrokaanse spelers het echt in zich hebben om sportief gezien meer te bereiken.

Ik vind dat Achabar en Darri de kwaliteiten hebben om NEC bijna eigenhandig een periode te bezorgen, maar dat ze in de huiige setting dit niet gaan/willen doen voor Nec. Darri heeft bij Heracles laten zien een erg goede voetballer te zijn. Achabar laat bij vlagen nog zien hoe geniaal die jongen af en toe kan voetballen.

15 januari 2019 om 11:39

Me96,

Ik was in dit geval iets te voorbarig met mijn reactie en realiseerde me later pas dat je doelde op de prestaties van beide spelers. Ik geef je gelijk.

15 januari 2019 om 12:54

Dus het idee is, zeg tegen Achahbar en Darri, jullie zijn de top 2 van de selectie en ze gaan vanzelf harder werken? Risicovolle strategie natuurlijk. Ik snap je wel, maar dan moeten ze ook letterlijk eigenhandig NEC een periode bezorgen, omdat anders de rest van de selectie gaat morren over een voorkeursbehandeling dat niet te verantwoorden valt.

15 januari 2019 om 13:43

Nee zo zeg je dat niet, niemand neemt dat serieus Theroscoe, je brengt het op een manier over dat ze daadwerkelijk harder voor je gaan werken en constant presteren, spelers van Marokkaanse komaf hebben een extra zetje nodig en ze hebben het vertrouwen nodig, zoals Neutralefan al aangeeft over Ziyech, toen hij werd uitgefloten had hij er ook geen zin meer in, nu word hij wekelijks toegejuicht en speelt hij weergaloos, zulke spelers hebben het nodig om te horen hoe goed ze zijn, als je dat doet komt het er vaak wel uit.

15 januari 2019 om 14:07

@ Neutrale fan
Ik vind dat je het netjes formuleert. Ik denk dat het zeker met een cultuurverschil te maken heeft en dat veel Marokkaanse spelers veel meer bezig zijn met hun 'eer' en zich daar ook sneller in aangetast voelen.

Iets andere opvatting dan sommige andere culturen, waarin men het vaak eerst bij zichzelf zoekt wanneer er iets niet helemaal gaat zoals het moet, voordat men zich tekortgedaan voelt en anderen de schuld gaat geven en vervolgens dwars gaat liggen.

Ik zeg niet dat dat bij alle Marokkaanse jongens is en er zijn ook Nederlandse jongens bij wie het op die manier gaat, maar het valt me wel vaker op.

Iedereen is lief doei!

15 januari 2019 om 16:57

@theroscoe wat jij zegt, zo bedoelde ik het ja. Maar dat had De Gier dan moeten roepen op dag 1 van de voorbereiding. Nu niet meer.

15 januari 2019 om 10:56

Je kunt ook zeggen wat is die achabar afgegleden. Kijk naar zijn rijtje clubs. Blijkbaar heeft hij ergens niet de juiste motivatie om er alles uit te halen. Of hij is gewoon niet goed genoeg.

15 januari 2019 om 12:53

Niet goed genoeg. Achahbar is altijd al erg technisch geweest, maar zijn fysieke eigenschappen laten hem in de steek. Hij heeft geen versnelling, waardoor zijn passeerbewegingen geen effect hebben. Fysieke kracht heeft hij ook niet.

15 januari 2019 om 11:05

Niemand staat boven de club, ook niet deze twee. Zeker als je niet presteert kun je beter je mond houden en je voeten het werk laten doen.

15 januari 2019 om 11:09

Zeg ik dan dat er ooit iemand boven de club staat? Totaal niet.maar een andere aanpak bij dit soort spelers had misschien wel gewerkt. Dat is wat ik zeg. Niet dat iemand boven de club staat.

15 januari 2019 om 11:35

Wat voor aanpak? als ze niet presteren maar wel een grote mond gaan opzetten in de rust is er gewoon geen plek in het eerste elftal.

15 januari 2019 om 11:59

Een aanpak ala Van Bommel bij Gaston Pereiro. Het heeft helaas niet gewerkt. Maar een aanpak van "jij bent mijn man, jij moet het gaan doen voor me." Ik denk dat dat bij dit soort spelers de juiste aanpak is om ze te motiveren en te laten excelleren.

15 januari 2019 om 12:08

Jammer genoeg is er in de eerste seizoenshelft al veel vertrouwen gestopt in deze jongens. Nota bene Darri kreeg weer het vertrouwen van De Gier, beloonde dit, zei dat ‘t een eyeopener was, maar gooit er vervolgens weer met de pet naar. We hebben het hier over twee spelers van 24/25. Het is toch niet normaal dat een trainer deze jongens de hand boven het hoofd moet houden.

15 januari 2019 om 12:08

Ik denk dat onvoorwaardelijk vertrouwen in spelers die er met de pet naar gooien juist een verkeerd signaal afgeeft aan spelers die wel willen knokken voor een plek.

15 januari 2019 om 13:13

@neutralefannl

Je gaat toch geen spelers het vertrouwen geven als ze het niet verdienen? Darri staat al niet bekend als een makkelijke jongen en Achahbar heeft z'n talent eigenlijk nooit ingelost. Ze zijn 24-25 jaar en hebben schijnbaar nog steeds niet de juiste mentaliteit om constant en betrouwbaar te presteren.

15 januari 2019 om 13:50

Niemand staat boven de club, gaan we nou doen alsof NEC een topclub is ofzo, ze staan 15de in de KKD lol, spelers als Darri en Achahbar hebben de kwaliteiten om NEC weer naar het linkerrijtje te schoppen, deze 2 spelen altijd nog beter als de rest van NEC bij elkaar, snap ook niet waarom Darri naar NEC ging, heeft daar niks te zoeken .

15 januari 2019 om 14:38

Dus als je geen topclub bent heb je wel spelers die boven de club staan?

15 januari 2019 om 16:39

Sirius, misschien heb ik het onduidelijk geformuleerd. Dit had vanaf het begin van het seizoen gemoeten net zoals V Bommel bij Pereiro deed. Nu zou dat inderdaad te zot voor woorden zijn. Zo bedoelde ik het meer.

15 januari 2019 om 13:10

Als het daadwerkelijk Eredivisiespelers zijn, speelden ze nu niet bij Nec. Zo ontzettend geweldig presteren beide spelers nou ook weer niet en schijnbaar was de woordenwisseling dermate erg dat deze straffen passend waren. Je word als speler namelijk niet teruggezet bij het eerste weerwoord dat je geeft, dus er is wel meer gezegd dan alleen het laten merken van onvrede.

Ben benieuwd wat er gezegd is..

15 januari 2019 om 10:46

Nou ik gok dat ze het niet eens waren met deze tactische wissel en dat in duidelijke woorden hebben gezegd. Blijkbaar werkte de wissel in eerst instantie wel want men kwam terug van de achterstand en stond zelfs even voor. Uiteindelijk toch het schip in gegaan, spijtige zaak wel.

15 januari 2019 om 11:26

De wissel werkte niet, want ze hebben verloren. We zullen nooit weten of ze met Darri en Achahbar wel hadden gewonnen, maar die kans is toch aanzienlijk groter. Beide spelers hebben in het verleden bewezen ook eredivisiewedstrijden te kunnen beslissen.

15 januari 2019 om 11:54

Die wissels werkte wel degelijk! Maar als je achterin kiest voor buwalda en niet voor kvida of bossaerts dan weet je dat het verkeerd afloopt hele slechte keuze van de gier!

15 januari 2019 om 13:16

Maar beiden hebben nog veel vaker laten zien allesbehalve constant te zijn. Achahbar heeft zijn talent nooit ingelost. Wat daar de redenen voor zijn weet ik ook niet precies, maar je ziet dat er meer in zit. Darri staat bekend als een lastige jongen en er komt vaak genoeg iets naar buiten wat dat bevestigt.

Ik weet niet wat er is gebeurd dus ik kan alleen maar gokken, maar geen enkele club zet spelers terug, enkel omdat ze het niet eens zijn met een wissel. Dan is er wel iets meer gezegd dan alleen het laten merken van onvrede. Helaas brengen clubs nooit de details naar buiten, waardoor er een onjuist beeld kan worden geschetst. Het blijft nu namelijk gissen.

Zeer pijnlijk dit voor een club van het statuur Nec...
Benieuwd wanneer de weg omhoog gevonden gaat worden, wat een waardeloos bestuur heeft die club toch.

Anass Achahbar is doorgaans wel een rustige en degelijke gozer. Ik ben benieuwd wat hem heeft getriggerd.

Wat een dramatisch gebeuren bij onze buurman. Ze staan 15e in de Jupiler League....

Het is een bijelkaar geraapt zooitje en het wil maar geen team worden. En ook Jack krijgt het niet op de rit, die zal nu wel denken waar ben ik aan begonnen....

Achabar en Darri zijn leuke spelers als alles mee zit, maar ze hebben inmiddels ook bij hun ex clubs laten zien, dat ze meer falen dan belangrijk zijn voor hun team !

15 januari 2019 om 11:07

Zijn natuurlijk ook wel goede spelers het laatste jaar verkast dat speelt echt wel mee, die zijn niet snel vervangbaar met het kapitaal in Nijmegen. Plus de pech dat je vorig jaar niet bent gepromoveerd. Het wordt tijd dat Boekhoorn zich er mee gaat bemoeien. NEC dat hoort in de eredivisie.

1. Wilco van Schaik = Mismanagement
2. Jack de Gier = drama
3. Nick Kersten = scoutingbeleid missaankopen

per direct laan uit sturen!!!

Twee jaar geleden stond deze club in de winterstop op de 8ste of 9e plaats in de eredivisie.
Eind dat seizoen degradeerden ze een tikkeltje onterecht in de nacompetitie. Ze waren de eerste wedstrijd beter dan mijn clubje NAC maar toch verloren ze.
En nu 15de in de Kkd, het doet pijn aan je ogen. Heel jammer voor deze club en zijn fans horen echt een divisie hoger thuis maar met dit wanbeleid....

Wie gaat de volgende worden? De beloften zullen inmiddels bijna een sterker team hebben dan het eerste elftal. Achahbar ondanks dat hij misschien iets te zwaar is en niet altijd de perfecte mentaliteit is dit jaar toch 1 van de weinige die wel een actie of goal kan maken.

Van Havana aan de Waal naar Hollywood aan de Waal of eerder Meerdijk aan de Waal, want we zijn niet meer dan een goedkope Nederlandse soapserie geworden hier in Nijmegen. En we beginnen net zo voorspelbaar te worden als de TV-serie. Volgende aflevering: De Gier vertrekt, vrijwillig of wordt ontslagen, of het contract van Braken wordt ontbonden. Het seizoen 2018/19 is verloren, nog een maand of vier en dan een volledige reorganisatie met een heldere visie/beleid.

Het gaat wel hélemaal fout bij Nec. voor hun begrippen staan ze ook veel te laag in de JL, ze moeten gewoon meedoen om het kampioenschap. Anas kwam altijd over als een rustige jongen, die ander ken ik niet goed genoeg.

Tuurlijk is dit een terechte staf.
Je moet iedere wedstrijd alles geven.
Ashabar is goed als spits,maar niet als nummer 10.
Darri heeft 1 goede wedstrijd gespeeld.
4-4-2 spelen.
Alblas
Joppen/kvida/bossaerts/labylle
Dijkstra/berg/overtoom/wolters
Druif/braken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7335
7.NEC6322
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanAanvaller3611
J. van der SluijsAanvaller202
N. AlblasKeeper220
R. RoefsKeeper00
J. SchuurmanKeeper20
K. BukusuVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Nederland
50 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren