Boca bereikt akkoord met Dortmund en zwaait na Magallán opnieuw stopper uit

Maandag, 14 januari 2019 om

Borussia Dortmund heeft zich maandagmiddag verzekerd van de diensten van Leonardo Balerdi. De koploper van de Bundesliga laat weten dat de negentienjarige centrale verdediger overkomt van Boca Juniors en een ‘langlopend’ contract heeft gesigneerd. Volgens berichten in de Argentijnse en Duitse pers is er een vast bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid met de transfer, dat door middel van bonussen met nog twee miljoen op kan lopen.

“Het aantrekken van Leonardo Balerdi is een transfer voor de toekomst, die eigenlijk voor aankomende zomer stond gepland, maar nu naar voren is gehaald. Hij is een intelligente centrale verdediger, die defensief sterk is. Hij is ook goed in de opbouw en heeft een goede pass. We zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft en we zijn ervan overtuigd dat zijn talenten ons in de toekomst verder zullen helpen”, laat technisch directeur Michael Zorc weten.

Balerdi heeft maandag na het signeren van zijn contract meteen meegetraind met de selectie van trainer Lucien Favre. De Argentijns jeugdinternational komt uit de jeugd van Boca en maakte in augustus van het afgelopen jaar zijn officiële debuut voor de grootmacht. De jongeling, die uiteindelijk tot vijf wedstrijden in de hoofdmacht kwam, is na de door Ajax aangetrokken Lisandro Magallán al de tweede centrale verdediger die deze maand vertrekt uit La Bombonera.


Poll

Een goede aanwinst voor Borussia Dortmund?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door 123 bea 123)

Van wat ik heb gezien en ik kijk redelijk wat Argentijns voetbal, een groot talent alleen erg grillig. Gokje van Dortmund voor een bedrag wat zij helaas makkelijker kunnen missen dan Ajax of PSV.

14 januari 2019 om 15:56

Ze hadden beter een ervaren cv kunnen halen.

14 januari 2019 om 17:18

Ja alleen die haal je tegenwoordig niet meer voor 15 miljoen op het niveau dat Dortmund nastreeft.

14 januari 2019 om 17:30

Nee, dat klopt maar ze hebben geld genoeg om een topspeler te halen. Ze hebben nu een prima middenveld en aanval alleen de verdediging is nog erg zwak.

14 januari 2019 om 18:45

@ Borussia

BVB haalt alleen heel dure spelers als het helemaal niet anders kan. Witsel is hiervoor misschien een voorbeeld. Alcacer tel ik hier nog niet eens me. Het is ook de juiste management methode gezien alle omstandigheden.

Door hun sublieme opleiding van jonge talenten maken ze voortdurend wereldsterren. De 2 Cv's Akanji en Diallo zijn nu ook al absolute top

14 januari 2019 om 18:51

Akanji en Diallo zijn niet uit eigen opleiding en hebben ook wat mogen kosten.

14 januari 2019 om 19:07

Akanji is zeker een goede speler, maar Diallo maakt nog wel eens een foutje ook laat Hakimi in verdedigend opzicht wel eens een steekje vallen.

Dortmund heeft inderdaad een prima opleiding en als je alle vertrokken spelers bij Dortmund in een elftal zou stoppen, zouden ze misschien de cl finale wel kunnen halen. Maar met dit elftal zal dit waarschijnlijk niet kunnen en als je echt mee wilt doen in de top dan moet je gewoon geld gaan uitgeven. En ik denk dat zagadou, diallo en Toprak (nog) niet de echte top aankunnen en Balerdi is dus nog maar afwachten.

14 januari 2019 om 19:44

Verdediging is helemaal niet zwak met talenten als diallo en akanji...

14 januari 2019 om 19:53

@ tegelen

Ja wel, maar sinds hun overstap naar Borussia hebben ze beiden een grote stap naar voren kunnen doen

15 januari 2019 om 08:27

@Forzabvb09 Dat klopt. Vooral in de groepsfase van de champions League vond ik ze erg goed met maar 2 tegengoals in 6 wedstrijden maar nu Akanji geblesseerd is moet je het doen met zagadou en diallo en die samen zijn soms wel zwak. Dat de verdediging zo goed staat tot nu toe komt denk ik ook door Witsel die soms tussen de 2 cv's induikt.

Nog erg jong en wisselvallig, maar zeker wel talentvol. Dortmund weet echter dat als ze langer wachten met aantrekken en hij zich daadwerkelijk goed ontwikkeld, hij niet meer haalbaar is. Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

boca word weggekocht, nu pavon nog en boca is niks meer

14 januari 2019 om 16:18

Valt wel mee hoor. Magallan was de zwakste schakel bij Boca Juniors, dat kunnen ze prima opvullen. Belardi was nog niet eens een vaste waarde en Pavon vind ik dat hij de laatste jaar/anderhalf jaar stil staat in zijn ontwikkeling.

Vooralsnog heeft Boca Juniors haar 4 grote sterkhouders: Izqueirdoz, Barrios, Nandez en Perez gewoon behouden. Tevens heeft Boca zowel een top-jeugdopleiding als een perfect scoutingsapparaat. Ze hebben veel geld geïncasseerd en ik zie ze met deze verkopen eigenlijk eerder sterker worden dan zwakker.

14 januari 2019 om 16:40

Rugu zou pavon nu haalbaar zijn voor ajax/psv (miss feyenoord), nu die minder presteert?

14 januari 2019 om 16:50

@rugu

dat hoor ik ook steeds over die Magallan dus die verhalen zullen niet uit de lucht gegrepen zijn. waarom legt Ajax dan 8 miljoen voor hem neer vraag ik me dan af

waar blinkt hij eigenlijk in uit? uitstraling en lengte heeft hij iig niet maar hij zal ergens goed in moeten zijn, als die scouts van Ajax hem zo lang volgen en willen hebben

14 januari 2019 om 16:57

Ik vind Pavon geen Ajax speler. Pavon is heel goed voor ploegen die counter-pressing spelen zoals Liverpool, Dortmund etc. Pavon rendeert niet in de kleine ruimte. Ik zou hem daarom meer een PSV-speler vinden. Pavon moet denk ik minimaal 20 miljoen kosten, in dat kader lijkt hij mij sowieso onhaalbaar voor Feyenoord. Desondanks dat hij minder presteert (heeft ook met blessures te maken) heeft hij nog steeds een grote naam en is Argentijns international, daarom zal hij denk ik nog steeds een interessante optie zijn voor clubs als: Sevilla, Villarreal, Zenit, Roma. Ik acht Ajax en PSV niet kansloos, ze hebben bewezen dat ze met Lozano, Taglifico en Sanchez best grote namen/talenten uit Zuid-Amerika kunnen halen. Het is maar net hoe Pavon hier zelf in staat en hou hij bijvoorbeeld zijn carrière opbouw ziet.

14 januari 2019 om 17:00

@japie_krekel.. We moeten natuurlijk ook niet onderschatten wat het niveau van Zuid-Amerikaanse topclubs is. De echte sterkhouders zoals Nandez, Barrios en Pavon kunnen imo al van meerwaarde zijn voor clubs al Spurs, Atl. Madrid of Dortmund. Dan is het niet gek om te denken dat de mindere goden als Magallan, Jara, Benedetto of Abila alsnog van waarde kunnen zijn voor een club net onder het niveau van die eerder genoemde clubs. Persoonlijk vind ik hem niet zozeer echt een zwakke schakel, maar meer een nuttige speler die leuk meedeed. (beetje zoals een Mazraoui doet bij Ajax)

14 januari 2019 om 17:03

@siepie

ik heb nog geen oordeel over hem omdat ik hem daarvoor te weinig heb gevolgd maar het is opvallend dat veel mensen die hem wel kennen het een hele matige verdediger vinden. ik ben iig benieuwd hoe hij het gaat doen

14 januari 2019 om 17:04

@ Japie_krekel

Eerlijk gezegd is dat ook vraag die ik niet kan beantwoorden. Waarom Ajax zo lang aan hem vast houdt en hem perse wil hebben. Ik kan alleen redeneren op basis wat ik van hem gezien heb. Het is een echte allrounder, kan alles redelijk maar blinkt nergens in uit.

Daarbij moet je je afvragen, wat is 8 miljoen tegenwoordig voor Ajax? Dat soort bedragen worden ook uitgegeven aan Sinkgraven, Wober of Bande. Het is dus niet zo dat die 8 miljoen het teken is dat Ajax hem als toekomstige topper ziet.

Om op je vraag antwoord te geven: in nergens, hij kan alles redelijk. Hij is verdedigend behoorlijk, behoorlijke fysiek, matig voetballend vermogen maar is dan wel weer goed in de lucht.

Ik zeg overigens niet dat Magellan er niks van kan hoor. Je bent niet voor niks basisspeler bij een van de beste clubs in Zuid-Amerika. Ik vraag me alleen af waarom Ajax hem perse wil. Bij bijvoorbeeld Tagliafico of Sanchez kon ik dat goed plaatsen omdat je daar ''de toevoeging'' zag. Bij Magallan zie ik die toevoeging niet. Wober/magallan is mij om het even.

14 januari 2019 om 17:21

Ik las in Italiaanse Media dat Cagliari geintereseerd is in Nandez en hij zelf dat best ziet zit om naar Italie te verhuizen . Ik dacht zelf eigenlijk dat hij wel een hoger niveau aankan aangezien hij vaak ook werd genoemd bij clubs als Inter en Atletico. Caglairi wilt hem als vervanger van Barella

14 januari 2019 om 17:31

@benz.. Ik zou het bizar vinden als geen andere club de clausule van 21 miljoen zou activeren. Ik ben een groot liefhebber van zijn manier van spelen en hij zou imo zo goed passen bij dit atleti van Simeone. Mocht Cagliari hem binnenhalen, dan verwacht ik dat hij binnen 2 jaar voor 60+ miljoen wordt doorverkocht aan Juve of Inter.

14 januari 2019 om 17:32

Als ik de verhalen moet geloven gaat Barella flink wat geld opleveren. Echter heb ik ook mijn vraagtekens of Cagliari een realistische optie is. Buiten het feit dat ik de stap van Boca naar Cagliari nou niet bepaald een stap vooruit vind (met alle respect voor Cagliari) heeft Nandez al veel grotere clubs met een beter perspectief achter zich aan zitten.

14 januari 2019 om 16:25

Het wordt pas problematisch als ze Nandez en Barrios kwijtraken, wat waarschijnlijk pas in de zomer gebeurt zodra de grote clubs gaan inkopen voor volgend jaar. Die twee spelers zouden samen echter minstens 40 miljoen op moeten leveren, waarmee ze vervolgens de grotere talenten van andere argentijnse clubs kunnen opkopen en weer stappen vooruit kunnen zetten.

14 januari 2019 om 16:52

Clubs zitten echt te slapen. Barrios heeft een clausule van 26 miljoen in z'n contract. Ik hoop echt dat Ajax zoveel mogelijk gaat incasseren voor Frenkie de Jong maar als PSG zijnde nou bijvoorbeeld kan kiezen tussen; Frenkie de Jong (70 miljoen) of Wilmar Barrios (26 miljoen) dan ga je toch altijd voor die laatste?

14 januari 2019 om 17:07

Vooropgesteld dat ik Barrios maar wat graag naar Amsterdam zie komen, maar dat helaas niet snel zie gebeuren. Maar ik vind hem qua type niet vergelijkbaar met Frenkie, dus in het geval van PSG is het meer afhankelijk van het type middenvelder dat ze zoeken. Ze zouden in mijn ogen eigenlijk juist een prima complementair duo zijn.

Voor mij zou spurs de ideale club zijn voor Barrios, nu Dembele vertrekt en heeft Nandez echt het Atletico Madrid Dna. Maar mocht Ajax een van deze spelers van de eventuele Frenkie of De Ligt miljoenen halen, dan is dat voor mij nu al dè stunt van de komende transferzomer.

14 januari 2019 om 17:30

Ik snap dat Barrios en de Jong twee verschillende types zijn, ik denk dat PSG meer baat heeft bij een type Barrios dan een type de Jong. Overigens ben ik het roerend eens met de rest van je verhaal

14 januari 2019 om 17:36

Als ze stappen in de CL willen zetten, kunnen ze Barrios inderdaad beter gebruiken aangezien ze met Verrati al een 'voetballer' hebben voor ernaast. Voor de Ligue 1 is een middenveld met Frenkie en Verrati samen juist weer ideaal om de mindere (maar zichzelf ingravende) ploegen kapot te spelen.

Heb jij trouwens nog een specifieke club die je aanhangt of ben je ook vooral een liefhebber van het Zuid-Amerikaanse voetbal in het algemeen?

14 januari 2019 om 18:17

Klopt ja, echter lukt het PSG in de Ligue 1 zonder Frenkie ook wel. De ambitie van PSG is toch die CL, in dat kader zou ik dan voor Barrios gaan.

Nope, Boca, River, Santos, Sao Paulo, Flamengo, Botafogo. Ze zijn me allemaal even lief. Echter ben ik het Zuid Amerikaanse voetbal gaan volgen toen Robinho en Diego schitterde bij Santos. Daarom heb ik wel een zwak voor die club, fan ben ik echter niet.

14 januari 2019 om 17:36

Pavon zou wel een goed alternatief voor die Mexicaan

14 januari 2019 om 18:41

Ik denk dat Pavon veel te duur is voor Ajax. I know, Ajax heeft veel geld te besteden maar ik denk niet dat ze nu opeens een aankoop van 30+ miljoen gaan doen.

Grootste verdedigend talent van zuid Amerika!

Ben benieuwd. Misschien heeft Ajax wel de verkeerde gehaald..

14 januari 2019 om 20:49

Misschien wel, misschien ook niet. Als we de scouts van vz mogen geloven halen alle topclubs alleen maar flop spelers.. tot het tegendeel bewezen wordt dan hoor je opeens niemand meer. Het blijft altijd afwachten hoe spelers zich ontwikkelen, ik ben in ieder geval zeer benieuwd. Tagliafico was ook een vraagteken toen hij afgelopen winter naar Ajax kwam, maar is nu onmisbaar en is in mijn ogen de beste LB van de Eredivisie. Wat Rugu hierboven al heel mooi omschrijft, voor Ajax is 8 miljoen geen wereldaankoop meer, die bedragen werden ook uitgegeven aan bijvoorbeeld Bande en Wöber.

Waar Boca eerst niemand kwijt wilde, verkopen ze nu bij de vleet😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren