Update: Verbannen Morten Thorsby keert terug in selectie van sc Heerenveen

Dinsdag, 5 februari 2019 om

Morten Thorsby traint voorlopig mee met de selectie van Jong sc Heerenveen, zo maken de Friezen maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De middenvelder was zonder reden afwezig tijdens de eerste twee trainingen van het jaar en reisde daarom eerder al niet mee naar het trainingskamp in La Manga. De Noor en de leiding van de club zijn eerder op de maandag met elkaar in gesprek gegaan, waarna het besluit is genomen om hem met de beloften mee te laten trainen.

Thorsby was de afgelopen week al in het nieuws vanwege zijn naderende overstap naar Sampdoria. De 22-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract in het Abe Lenstra Stadion en maakt na afloop van dit seizoen transfervrij de gang naar Italië. De kans dat hij in januari al naar Genua vertrekt is overigens niet helemaal uitgesloten, aangezien Heerenveen graag nog wat geld aan de transfer over zou houden.

Technisch manager Gerry Hamstra gaf zaterdag in gesprek met de Leeuwarder Courant al aan niet te weten of Thorsby in de tweede seizoenshelft nog opgesteld zou worden, terwijl de jeugdinternational zelf ‘best’ nu al naar Italië zou willen gaan: “Maar een extra halfjaar bij Heerenveen is absoluut geen straf. Ik heb me hier altijd goed gevoeld”, benadrukte hij toen wel.

Update 5 februari 19.02 uur - Verbannen Morten Thorsby keert terug in selectie van sc Heerenveen
Morten Thorsby maakt voor de rest van het seizoen weer deel uit van de selectie van sc Heerenveen, zo laten de Friezen dinsdagavond weten via de officiële kanalen. De na dit seizoen naar Sampdoria vertrekkende middenvelder reisde onlangs zonder toestemming van zijn club af naar Italië en miste daardoor twee trainingen. Heerenveen strafte hem vervolgens met een verbanning uit de selectie, maar de lucht is inmiddels geklaard: “Ik heb een goed gesprek met Morten gehad. Hij heeft zijn excuses aangeboden en wil nu, net als wij, het seizoen goed afsluiten bij sc Heerenveen. Na een maand meegetraind te hebben met Jong Heerenveen, is het nu weer tijd om bij de groep aan te sluiten. Iedereen kent Morten als een speler die veel voor de club gedaan heeft. Hij verdient een vertrek door de voordeur en een goed afscheid van de supporters”, legt technisch manager Gerry Hamstra uit.


Poll

Denk jij dat Morten Thorsby beter in januari al bij sc Heerenveen kan vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Belangrijk geweest voor je club, contract netjes uitgediend en maak je een mooie transfer aan het einde van het seizoen krijg je straf om dat de club geen eurotjes voor je krijgt. Beetje triest.

14 januari 2019 om 15:17

Nee, meneer weigert te trainen en ging ook niet mee op trainingskamp. Is heel wat anders.

14 januari 2019 om 16:32

Hij ging niet mee op trainingskamp omdat hij 2 trainingen gemist had, dus dit was al een strafmaatregel en nu komt deze er nog bovenop

14 januari 2019 om 15:18

Ik vraag me vooral af of Heerenveen zich deze stelligheid überhaupt wel kan permitteren met slechts 5 punten boven de streep. Als je straks toch weer een beroep op hem moet doen, door vormcrisis, schorsingen of blessures, dan weet je iig zeker dat hij geen stap teveel gaat doen voor je.

14 januari 2019 om 15:20

Heerenveen is wel heel wat beter dan de clubs die eronder staan. Ik zie Heerenveen niet in gevaar komen, met of zonder Thorsby.

14 januari 2019 om 15:33

Ik schat het team absoluut hoger in, maar het gat is niet bijzonder groot. Het hoeft dus maar even tegen te zitten, met blessures of scheidsrechterlijke dwalingen, en je zit ineens onder de streep. Twente had imo ook betere spelers dan sommige clubs die nu nog op het hoogste niveau actief zijn.

14 januari 2019 om 15:28

Anders lees je het artikel gewoon. Staat duidelijk dat hij zonder reden niet bij de eerste 2 trainingen is geweest. On : gewoon jordi bruijn inpassen. Vind ik toch echt wel een leuke voetballer.

14 januari 2019 om 15:44

Excuse heb ik overheen gelezen maar waarom heeft die niet mee getraind als die zelf voor kiest om eind van het jaar naar Sampdoria te gaan. Er word geen transfer of iets tegen gehouden toch?

14 januari 2019 om 15:51

Maar men zet hem ook niet om die reden na het 2e (transfer) maar omdat hij disciplinair niet aan de regels houdt.
Overigens is dit een standaard spelletje tussen club en makelaar.

Deze jongen vertrekt deze week nog en Heerenveen krijgt wat zakgeld of als het ze lukt laten ze hem gratis gaan maar krijgt Heerenveen een percentage per doorverkoop

14 januari 2019 om 18:47

@feantime:

Wie zegt dat het de waarheid is over dat Heerenveen vermeldt dat Thorsby zonder reden niet bij de eerste 2 trainingen is geweest. Het zal me niks verbazen dat dit gewoon een leugen is van SC Heerenveen om in de media te zeggen dat Thorsby zonder reden afwezig was. Zoals bombanera99 hieronder zegt (reactie nummer #23), heeft SC Heerenveen er alle belang bij om hem met een slap excuus naar de beloften te sturen voor het niet verlengen van zijn contract. Het kan dus zomaar een leugen zijn dat Thorsby zonder opgave van reden niet op de training kwam.

Eerder kwam er een artikel op VI dat Thorsby gewoon toestemming had om te onderhandelen met z'n nieuwe werkgever. Nu is het opeens zonder reden een training weigeren. Zeer apart allemaal..

https://www.vi.nl/nieuws/sc-heerenveen-geeft-thors...

14 januari 2019 om 18:56

@Zermatt Er zit ook nogal een verschil tussen onderhandelen en daadwerkelijk in het vliegtuig stappen naar je mogelijk toekomstige werkgever. Onderhandelen mocht inderdaad. Dit was een behoorlijke stap verder.

Beetje negatief dit van Heerenveen. Had deze jongen dan een contract gegeven. Als je geen vertouwen in hem hebt moet je niet achteraf gaan zeuren als hij zelf in actie komt. Nu proberen te verkopen want een speler die niet speelt kost geld.

14 januari 2019 om 15:22

Hoezo negatief? Heerenveen heeft meerdere malen geprobeerd zijn contract te verlengen, maar Thorsby weigerde en gaat vervolgens onder trainingstijd van Heerenveen met samdoria onderhandelen over een nieuw contract...

14 januari 2019 om 15:34

Fijn he zomaar wat roepen zonder ergens vanaf te weten. Heerenveen wou verlengen, maar thorsby wou dat niet. Dat is zijn goed recht. Echter bleef hij zonder afmelding 2 dagen weg en miste daarom ook trainingskamp. Ja lijkt me logisch dat daar een sanctie op volgt. Zal elke club doen. Maar zo maar wat roepen is veel makkelijker natuurlijk...

Het is voor hem te hopen dat Sampdoria nog wel wat voor hem wil betalen, want als hij een halfjaar niet speelt, kan dat zomaar schadelijk zijn voor zijn vorm. Geen ideale situatie voor hem, maar ik begrijp Heerenveen wel. Degraderen gaan ze heel waarschijnlijk niet en als je een jonge talentvolle speler op zijn positie achter de hand hebt of een speler die volgend jaar ook gewoon onder contract staat op z'n positie, is het beter om met zo'n jongen door te gaan.

Trieste club dat Heerenveen. Destijds ook dwars liggen bij Veerman, toen hij naar Utrecht wilde en nu dit weer.
Zelf geen contract aanbieden en dan nu lopen piepen dat hij naar Sampdoria gaat om vervolgens nog te zeggen ''we weten niet of Thorsby in de tweede seizoenshelft nog opgesteld zou worden".

14 januari 2019 om 15:23

Lees meer dan alleen de titel. Dan had hij maar op de trainingen op moeten komen dagen.

14 januari 2019 om 15:59

Dit brengt Heerenveen naar buiten en wetende hoe Heerenveen met Veerman is omgegaan, zou ik ook de andere kant van het verhaal is willen horen voor dat Thorsby aan de schandpaal word genageld!!

14 januari 2019 om 15:23

Jij weet er dus duidelink niks vanaf.... Heerenveen heeft meerdere malen contract voorstellen gedaan maar thorsby weigerde omdat hij weg wilde, en gaat vervolgens onder trainingstijd met sampdoria onderhandelen.

14 januari 2019 om 15:35

Dan ben je zelf niet zo heel goed ingelicht, ondanks je voorkeur voor Heerenveen (kan ik uit je nickname opmaken).
Heerenveen heeft in de media gezegd verder te willen met hem, maar nooit een contractvoorstel gedaan.
Jullie TD is niet zo rap met dat soort dingen.

14 januari 2019 om 15:40

Onzin. Hij heeft wel een aanbieding gehad. Thorsby heeft deze zelf naast hem neergelegd omdat hij verder wou kijken na zoveel jaar heerenveen. Dat is zijn goed recht. Maar dat hij geen nieuwe aanbieding heeft gekregen is onzin. Daarnaast is hij bestraft voor het 2x wegblijven van de training en missen trainingskamp. Lijkt mij dat bij elke club daar een sanctie op volgt.

14 januari 2019 om 15:48

Nu steek je een klein beetje je kop in het zand, maar prima wat jij wil. Heerenveen heeft hem meerdere malen een contractvoorstel gedaan en hij wilde niet..
Niet precies hoe het gegaan is, maar voor jullie gemoedsrust is dit beter.

Valt wel op trouwens dat Heerenveen-supporters op VZ eerst spelers ophemelen en zodra diegene weg gaat, is hij ineens niet eens goed genoeg etc.

Oh en de sanctie over het wegblijven van de training is zeker logisch, maar iemand dan de rest van het seizoen niet laten spelen heeft niks met 2x niet trainen te maken, maar sluit vooral je ogen voor alles wat er gebeurt rond je club.

14 januari 2019 om 15:50

@gerwing
Heerenveen claimt dat hij zonder reden niet kwam opdagen op de training. Ik geloof er helemaal niets van. Heerenveen heeft er alle belang bij om hem met een slap excuus naar de beloften te sturen voor het niet verlengen van zijn contract.

14 januari 2019 om 16:06

@isco24 – “heerenveen heeft in de media gezegd verder te willen met hem, maar nooit een contractvoorstel gedaan.”

Ten eerste is dat wel heel knap, vindt je zelf ook niet? We doen je geen voorstel maar we gaan toch lekker met je door…
Sorry maar je loopt hier in dit topic wel heel erg voor schut te zetten met je zogenaamde “inside Info”.
Maar volgens andere berichten van waarschijnlijk beter ingelichte pers, had Thorsby gelijk aangegeven niet te willen bijtekenen, dus waarom zou een club dan aanbiedingen blijven doen?

14 januari 2019 om 16:13

Waarom zet ik mezelf voor schut als er duidelijk berichten in de media gekomen zijn "we willen graag verder met Morten. Hij speelt al jaren bij Heerenveen en heeft genoeg kwaliteiten".

Als je al niet de moeite neemt om iets op te zoeken, maar wel mij te kakken proberen te zetten door dit soort uitspraken te doen.. Ja, wat moet ik daar van vinden.
Voortaan zou ik zelf research doen als ik jou was.

14 januari 2019 om 15:27

Lees het artikel anders even. Daarbij is het logisch dat hij eventueel niet meer opgesteld wordt. Hij is in ieder geval niet duidelijk beter dan zn concurrentie en zou er met de terugkeer van Schaars toch al naast staan.

14 januari 2019 om 15:30

Misschien eerst het artikel lezen voor je begint te blaten.

14 januari 2019 om 15:38

Misschien zelf even het artikel lezen voordat je iemand gaat beschuldigen dat hij het artikel niet gelezen heeft.
Ik citeer zelfs uit de laatste alinea van het artikel.

Dat jullie niet weten hoe het allemaal is gelopen rondom Thorsby, kan ik niks aan doen he?

14 januari 2019 om 16:04

Als jij het allemaal wel weet, ben ik wel benieuwd wat er dan wel is gebeurd? Aan jouw reacties te zien moet jij meer weten dan een Heerenveensupporter die alles op de voet volgt..

14 januari 2019 om 16:10

Blijkbaar volgt hij dit niet op de voet.
Thorsby werd verteld dat er een contractvoorstel gedaan zou worden, dit was al aan het begin van 2018 beloofd, maar is nooit gekomen.
Meer dan een 'verkennend' gesprek met Morten Wivestad zijn ze niet gekomen.

Hoe kan Thorsby dan een niet bestaand contractvoorstel afwijzen?

14 januari 2019 om 16:12

Trieste club? Heerenveen is geen liefdadigheidsclub dus natuurlijk is het logisch dat ze Veerman destijds niet voor een appel en een ei hebben laten gaan naar Utrecht, hun concurrent nota bene. Net zo logisch dat ze Thorsby terugzetten naar het 2e elftal om deze redenen. Of moeten ze Thorsby, die weigerde bij te tekenen, blijven opstellen ten koste van andere spelers waar ze misschien wel nog wat aan kunnen verdienen? Verbazingwekkende reactie dit.

14 januari 2019 om 16:16

Het liep stuk op een ton.. Dus zo'n appel of ei was het niet. Ze gunden Veerman destijds geen transfer, maar toen bekend werd dat Utrecht hem wilde hebben lichtten ze ineens de eenzijdige optie.

Ook hebben ze Thorsby nooit een voorstel gedaan, er is enkel een gesprek geweest met diens zaakwaarnemer.
Knap dat hij dan een contract kan afwijzen wat er niet is geweest.

14 januari 2019 om 17:24

Dus omdat er een gat van een ton was, moest Heerenveen die transfer maar even gunnen en dat geld maar op de koop toe nemen? Rare logica. Nogmaals dit is professionele voetbalclub en geen liefdadigheidsclub.

Veerman vervulde een belangrijke rol als pinchhitter en had al een aantal punten opgeleverd. Waarom mogen ze in de onderhandelingen dan niet hard spelen tegen de concurrent? Een 1 op 1 vervanger stond niet klaar, en op de transfermark was de tijd te kort om daar nog op in te kunnen spelen. Ten slotte hebben ze Veerman een prachtige transfer 'gegund' naar ST. Pauli.

Over Thorsby:
Heerenveen heeft zeker wel geprobeerd om te verlengen met Thorsby maar hij heeft aangegeven dit niet te willen en zijn vertrekwens duidelijk gemaakt. Valt op te maken uit een interview met het Noorse VG afgelopen juni (waar feanonline ook een artikel over heeft gemaakt).

Ik weet dus niet wat jou probleem is met de club Heerenveen, het is echter wel duidelijk dat je nu complete onzin zit te verkopen op dit forum.

14 januari 2019 om 17:28

Link naar betreffende artikel:
https://www.vg.no/sport/fotball/i/0ExbA2/thorsby-k...
Waarin letterlijk staat:
"morten Thorsby (22) heeft geweigerd om onderhandelingen te beginnen over een nieuw contract met Heerenveen."

Ik mag hopen dat dit een sanctie is als gevolg van zijn absentie op de trainingen. Anders is dit namelijk een erg vreemde zet, vooral als hij aangeeft nog een half jaar zijn best te willen doen voor Heerenveen.

Onbegrijpelijk dit. Als een voetballer niet wil verlengen is dat zijn keus. Maar om hem dan terug te zetten en voor dit behoorlijks salaris niet meer te willen gebruiken voor je 1ste selectie snap ik dan weer niet. Geldt trouwens voor alle clubs in het betaalde voetbal.

14 januari 2019 om 15:53

Lees de tekst nog eens.....
Meneer kwam 2 dagen te laat en skipte de trainingskamp.
Is gewoon een normale sanctie

Al die mensen hier die boos worden op Heerenveen, terwijl meneer 2 trainingen niet op komt dagen en daardoor niet mee gaat op trainingskamp. Heerenveen handelt goed, zoals elke werkgever zou doen.

Gemakkelijk oordelen mensen.... wie weet is hij van negatieve invloed? Heeft zijn kop er niet bij? Kan zich nietbgeheel geven op trainingen? Ook allemaal hypotheses...

Beetje gekleurd. Hij is op eigen houtje naar Genua gegaan ondanks verbod Heerenveen en kwam 2 dagen te laat terug op trainingskamp. Allemaal erg kinderachtig dat wel maar goed, Samp heeft geen bod of wat dan ook gedaan, dan moet je gewoon opdraven bij je werkgever en andere keer naar Genua. Enfin, jammer allemaal weer

14 januari 2019 om 18:37

"hij is op eigen houtje naar Genua gegaan ondanks verbod Heerenveen en kwam 2 dagen te laat terug op trainingskamp".

Thorsby heeft gewoon het recht om te onderhandelen met andere clubs , 6 maanden voor afloop van z'n contract hoor. Heerenveen heeft dus niet het recht dat te verbieden, aangezien Thorsby gewoon mag onderhandelen met andere clubs over een nieuw contract, nu over 6 maanden z'n contract bij Heerenveen afloopt. In dit geval was hij bij Genua om te onderhandelen over z'n contract, waar hij dus het volste recht op heeft. Uiteraard had hij deze onderhandelingen beter buiten de trainingstijden kunnen doen.

14 januari 2019 om 19:00

Hij had niet het volste recht om daarheen te vliegen tijdens 'werkdagen'. Je zaakwaarnemer, in samenspraak met jou, laten onderhandelen met Sampdoria of daadwerkelijk zelf, zonder toestemming, naar Genua vliegen. Dat is toch een groot verschil?

Die Hamstra snapt niet veel van spelers en voetballers. Hamstra zijn werk is om goede spelers te contracteren en daarna met winst te verkopen. Niet om een speler die gewoon altijd zijn best heeft gedaan en correct was nog ff naar het tweede terug te zetten.... Doet me pijn hoe Heerenveen de laatste jaren aan de "manager cultuur" kapot gaat. Langzaam aan het afglijden die club. Echt zonde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

4 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren