'Hongerig' Ajax 'pakt de dubbel': 'Ze kunnen tot het uiterste gaan'

Maandag, 14 januari 2019 om

Aad de Mos verwacht dat Ajax kampioen gaat worden. De trainer in ruste blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie en voorspelt onder meer dat de Amsterdamse club de titelrace gaat winnen. De Mos ziet dat de 'uitstekende' selectie van hoofdcoach Erik ten Hag in balans is.

“De hele selectie heeft scorend vermogen en ze hebben met André Onana een keeper van topniveau. Daarnaast hebben ze het nog in eigen hand, want PSV komt op 31 maart naar Amsterdam en in die wedstrijd verwacht ik een overwinning voor Ajax”, aldus De Mos. PSV leidt momenteel de dans in de Eredivisie met 48 punten uit 17 wedstrijden, 2 punten meer dan nummer twee Ajax.

De Mos verwacht ook dat de Amsterdammers de KNVB Beker gaan pakken dit seizoen. “Ajax wint dit jaar de dubbel. Na een periode van zo'n lange droogte is de honger groot in Amsterdam. Die honger naar prijzen is erg belangrijk om tot het uiterste te kunnen gaan. Natuurlijk hebben ze Europees de laatste jaren wel gepresteerd, maar Ajax moet gewoon weer eens een prijs winnen.”

De Graafschap, 'de zwakste ploeg van de Eredivisie', gaat volgens De Mos degraderen, terwijl hij FC Twente tipt als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks de late samenstelling van de selectie afgelopen zomer, ziet De Mos Twente zegevieren: "Ze raken gewoon steeds beter op elkaar ingespeeld. Bovendien is Oussama Assaidi dicht bij zijn rentree, die kan erg belangrijk worden in de titelrace."


Poll

Verwacht jij dat Ajax zowel de landstitel als de KNVB Beker wint dit seizoen?


Gerelateerd

106 reacties (laatste reactie door bjvandijk84)

Helaas Ajax-supporters, als we voorbije voorspellingen van Ons Aller Aad mogen geloven, gaat de schaal dit jaar naar Eindhoven en de dennenappel naar Rotterdam.

14 januari 2019 om 14:40

Feyenoord moet nog tegen angstgegner Fortuna, dus ik zie de dennenappel nog niet zo gauw naar Rotterdam gaan. Wel naar PS.. oh wacht.. Uuh Fortuna?

14 januari 2019 om 14:44

Het orakel kan ook niet altijd gelijk hebben.

14 januari 2019 om 14:54

Net zo min jij dat kan voorspellen over wie er kampioen wordt en de beker is al uitgesloten kan ik die voorspelling ook niet maken dus maar het feit is wel dat Ajax op 3 fronten nog meedoet, dus jou voorspelling is op basis van arrogantie.

14 januari 2019 om 15:04

Ah nee he, beginnen nu Ajacieden ook al andere supporters arrogant te noemen..? Het is al erg zat dat er zoveel lui zijn die om elke poep en scheet 'arrogantie' roepen tegen ons Ajacieden, laten we daar dan a.u.b. niet zelf ook nog aan mee gaan werken... Er is niets arrogants aan Fcg95's post, hij is cynisch over Aad de Mos (al zijn voorspellingen komen niet uit), het lijkt me duidelijk dat het niet eens een super serieuze reactie is.

14 januari 2019 om 15:08

@janta

Mijn reactie is simpelweg een grapje over het feit dat Aad heel vaak voorspellingen doet die niet uitkomen. Aangezien je blijkbaar al sinds 2004 lid bent, heb je waarschijnlijk al genoeg artikelen over Aad gezien dat je weet dat dat klopt.

Het enige wat je nu eigenlijk doet is jezelf voor lul zetten omdat je mijn reactie niet goed hebt gelezen, maar wel graag even wil melden dat Ajax op drie fronten meedoet. Gefeliciteerd.

Edit: Daarnaast wil ik nog even toevoegen dat ik als FC Groningen supporter na mei 2015 niets meer heb gezien bij Groningen om arrogant over te zijn.

14 januari 2019 om 15:34

Haha. Mooie reactie Sander.

On: Aad zou best gelijk kunnen hebben, maar Ajax wordt denk ik geen kampioen omdat ze hongerig zijn. Ze worden vooral kampioen omdat ze de beste spelers hebben, omdat ze daar het meeste geld aan gebben uitgegeven. De enige andere club die wat dat betreft in de buurt komt is ook de enige andere rivaal in de strijd om de titel.

14 januari 2019 om 16:59

Hij heeft maar een ding fout en dat is debeker.
Dat word de CL 😉

14 januari 2019 om 17:03

Nu je het zegt, hij zegt eigenlijk dat Ajax niet de CL gaat winnen, dus die gaan ze wel winnen. Poh.

Het is altijd goed om te horen wat Aad denkt dat er gaat gebeuren.

Dit betekent dus dat PSV kampioen wordt, NAC degradeert en Sparta het kampioenschap in de KKD pakt.

14 januari 2019 om 14:39

Ik baalde ook al; Aad zegt Ajax kampioen dus helaas weer een jaar zonder titel.

14 januari 2019 om 15:03

Nou het kan nog goed komen, ook een kapotte klok staat 2 keer per dag goed, dus Aad kan wel eens gelijk krijgen. Eens moet de eerste keer zijn. Ik heb nog enige hoop doordat hij er geen hogere aad wiskunde op los laat. Zodra hij dat gaat doen is het echt einde oefening.

14 januari 2019 om 17:07

"ook een kapotte klok staat 2 keer per dag goed"

Haha, ja inderdaad! Voorspellingen slaan nu trouwens nergens op. Als Ajax thuis van PSV wint, maar uit bij Feyenoord gelijk speelt, en de rest wordt gewonnen door beide teams, dan is PSV kampioen. En als... als... Er is werkelijk niets van te zeggen nog. Ik wacht nog even met de weddenschappen.

15 januari 2019 om 10:28

Als die klok twee uur achterloopt, dan slaat hij altijd mis

Voor alle Ajax fans die nu potentieel helemaal losgaan: dit is afkomstig van een man die stelde dat Obispo beter is dan De Ligt 🤦‍♂️

14 januari 2019 om 14:53

We gaan wel los, maar niet omdat we denken dat Aad profetische woorden heeft. Eerder andersom.

14 januari 2019 om 15:00

(psveindje)
Daarom moet je deze man ook niet echt serieus nemen hij loopt maar onzin uit te kramen op open deuren in te trappen , dit is nl dezelfde man die 2 maanden gelden zei toen PSV nog 5 punten voorstond dit gaat Ajax nooit meer goedmaken dus laten we lekker afwachten hoe de tweede helft van de competitie gaat worden , en neem deze man niet al te serieus want wie er ook kampioen wordt de Mos zal dan zeker zeggen oh dat had ik al voorspelt ,

14 januari 2019 om 15:02

Vind overigens wel dat hij hier gelijk heeft.. Niet perse de eindconclusie, maar de onderbouwing wel

14 januari 2019 om 15:16

Nee hij heeft helemaal geen gelijk. Zoals het er nu voor staat is het gewoon een feit dat PSV een voorsprong heeft van 2 punten. Dat betekend dus dat PSV zich een gelijkspelletje kan veroorloven, waar Ajax zich niets kan veroorloven. De eerste seizoenhelft heeft juist laten zien dat Ajax wel eens uitglijder maakt, waar PSV juist de punten pakt.

Krijgen we dus een kopie van de 1e seizoenshelft dan wordt PSV kampioen met 4 punten voorsprong. Ajax moet dus meer brengen dan PSV in de 2e seizoenshelft, maar ook nog eens meer wedstrijden spelen. Dit was de eerste seizoenshelft ook al het geval en leverde een verschil op van 2 punten.

Dus kijkende naar het aantal wedstrijden en de 1e seizoenshelft is het dus veel logischer om te veronderstellen dat PSV kampioen wordt.

Ik hoop dat er nog een tandje bij kan bij Ajax en dat ze het haast onmogelijke gaan doen, namelijk 17 eredivisiewedstrijden achter elkaar winnen, real uitschakelen en de beker pakken, maar realistischer zou zijn om ervan uit te gaan dat ze een reële kans hebben op de beker, een kleine kans op de titel en een hele kleine kans op het uitschakelen van Real. Toch hebben ze alle drie zelf in de hand en de bal is rond

14 januari 2019 om 15:41

Ninjakai Je onderbouwt je reactie netjes, maar doet dat op basis van alles wat in de eerste competitiehelft is gebeurt x2. Dat lijkt me toch niet realistisch!? Ik heb t nooit nagezocht, maar hoe vaak kwam het voor dat je achteraf gezien doodleuk de duels uit de eerste helft vd competitie kunt copieeren naar de tweede, qua resultaat? Mijn inschatting zou zijn dat dit nooit is voorgekomen. Maar misschien heb jij er onderzoek naar gedaan?

14 januari 2019 om 15:48

@ninjakai
Zowel Ajax als PSV hebben het allebei in eigen hand door de onderlinge wedstrijd die nog in de JC Arena gespeeld moet worden. Jij vind het logisch obv de eerste seizoenshelft dat PSV kampioen wordt. Het feit dat PSV in deze seizoenshelft van de top 10 6 wedstrijden thuis heeft afgewerkt (ajax, AZ, Utrecht, Vitesse, Heerenveen en Vvv) vind jij eigenlijk nietszeggend.

PSV kan net als Ajax zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven.

14 januari 2019 om 16:44

Je kan ook anders redeneren. Als je er vanuit gaat beide clubs het onderlinge thuisduel winnen heeft Ajax het de eerste seizoenshelft beter gedaan.

14 januari 2019 om 18:47

Als je kijkt naar de huidige stand, dan kan PSV zich helemaal geen gelijkspel veroorloven, want dat zou beteken dat Ajax er qua doelsaldo overheen gaat. OT: Zowel Ajax als PSV zal nog wel wat puntjes gaan verliezen denk ik. Het is gewoon bijzonder lastig om een heel seizoen geconcentreerd te blijven bij ieder duel. Ik vraag mij alleen af of de uitschakeling van PSV in de Champions League en de beker een voordeel is. Ze kunnen wel meer rusten e.d, maar het ritme gaat nu wel dalen voor hen.

14 januari 2019 om 21:45

1x per week voetbal is geen ritme?

16 januari 2019 om 07:55

@ninjakai

Op dit moment als je puur naar de cijfers kijkt kan PSV zich geen gelijkspel veroorloven. Dit omdat ze wel 2 punten voor staan, maar wanneer ze gelijkspelen blijft hun doelsaldo gelijk. Ajax moet dan winnen dus is het doelsaldo van die wedstrijd minimaal +1. Doordat het doelsaldo van beide clubs nu exact gelijk is zou Ajax dan op basis van doelsaldo boven PSV staan.

Echter denk ik wel dat PSV kampioen wordt, maar dan vooral omdat ze niet meer in de beker en CL spelen. Je ziet toch dat nederlandse clubs te vaak moeite hebben na een europese wedstrijd ook in de eredivisie goed te presteren.
Neem het jaar dat Feyenoord kampioen werd. Ze lieten weinig liggen en werden onverzettelijk genoemd. Ajax reikte dat jaar tot de finale van de europa league en eindigde toch maar 1 punt achter Feyenoord. Het jaar daarop speelde Feyenoord wel in de CL en opeens eindigen ze 4e met 17 punten achterstand op Psv.

Dan zijn er wel nog een aantal aankopen voor nodig. gezien het programma en zeker als Ajax doorgaat in de champions league word het moeilijk Psv is in de europa uit gespeeld.

maar over het algemeen moet Ajax kampioen worden.

14 januari 2019 om 14:45

armenia

"dan zijn er wel nog een aantal aankopen voor nodig."

Huh? Je hebt al de verreweg beste selectie en daar moeten nog een aantal aankopen bij??? Jeetje. En waar blijft de jeugd dan precies?

14 januari 2019 om 14:50

De ligt mazraoui van de beek en ook nog spelers doorgestroomd vanuit jong ajax (dolberg de jong onana) dus de jeugd is nog steeds belangrijk...

14 januari 2019 om 15:07

Hoe hoger je de lat gaat leggen bij het eerste elftal, des te minder zal de jeugd doorstromen.

14 januari 2019 om 15:08

Verreweg is wel overdreven. Ajax heeft inderdaad meer individuele kwaliteiten dan Psv, maar de manier van spelen van PSV ligt Ajax niet echt en als team vind ik Ajax eigenlijk maar iets beter. Als PSV op komt dagen in de Johan Cruijff Arena, krijgt Ajax gewoon een hele lastige dag.

14 januari 2019 om 15:43

Blackpool, t heeft niet alleen met de lat te maken. Maar inderdaad.

14 januari 2019 om 15:43

“hoe meer je beleid voert dat opleiden aan zich geen doel is”, des te minder de jeugd de kans krijgt.

hoe meer mogelijkheden je hebt om de directe aankoop te doen, des te minder geneigd ben je dan om jeugd kans te geven. Beleidskeuze.

14 januari 2019 om 15:46

Ik ben van mening dat op de moment de dat met de jeugd van bij Jong Ajax speelt de oorlog mee wint. Het seizoen gaat nu echt beginnen voor Ajax met zowel presteren in europa als in eigen land ze spelen nog overal in mee. Ik vind bijvoorbeeld dat in het eerste elftal geen fatsoenlijke spits staat dat gaat je kop kosten en word gecamoufleerd door de rest van het team.

14 januari 2019 om 16:04

Sirius

" maar de manier van spelen van PSV ligt Ajax niet echt en als team vind ik Ajax eigenlijk maar iets beter. Als PSV op komt dagen in de Johan Cruijff Arena, krijgt Ajax gewoon een hele lastige dag."

True, PSV is voor Ajax een lastige ploeg om tegen te spelen. Maar ik vind Ajax wel een stuk beter dan 'íetsje'. Vandaar dat ik ook denk dat die pot in Amsterdam straks helemaal niet beslissend gaat zijn voor de titel. Ik denk dat Ajax tegen die tijd allang ruim, laten we zeggen een punt of vijf, voorstaat op Psv. En dan is het niet eens zo dat Ajax in eigen huis persé moet gaan winnen, maar die kunnen dan PSV in de rol dringen die PSV niet graag heeft en rustig PSV laten komen.

Maar enfin, we gaan het wel merken, de komende maanden.

14 januari 2019 om 16:20

Dan moet Ajax de komende 9 wedstrijden winnen en PSV 1x verliezen en 2x gelijkspelen. De tweede acht ik realistischer dan de eerste daar Ajax nog meespeelt om de beker en CL. Ik zie PSV punten verspelen, maar dat zie ik Ajax ook doen, voor ze elkaar ontmoeten.

14 januari 2019 om 16:54

Troy, ik begrijp jouw redenering niet. Ajax staat twee punten achter op PSV. Dat wil zeggen dat als Ajax wint, PSV maar 1x hoeft te verliezen om tweede te worden. Hoe kom jij erbij dat ze ook 2x gelijk moeten spelen?

14 januari 2019 om 16:55

Ik begin te denken dat jij niet weet wat de huidige stand is.

14 januari 2019 om 16:57

Omdat Constant zegt dat ajax tegen die tijd een ruime voorsprong, laten we zeggen een punt of 5 heeft. Ik begin te denken dat jij niet weet waarop ik reageer.

14 januari 2019 om 15:07

Als ze spelers hebben die ambitie hebben om bij grote clubs te spelen, mogen die extra wedstrijden geen probleem zijn. Ze hebben al een brede selectie en in de grote competities speel je waarschijnlijk nog meer wedstrijden als je een basisplaats hebt en Europees voetbal speelt. Daar moeten de spelers wel mee om kunnen gaan.

Ik las vandaag nog dat bijna geen enkele Ajacied De Mos serieus neemt ...

14 januari 2019 om 14:50

Laat 'ajacied' maar weg hoor, vrijwel niemand neemt De Mos serieus, Ajacied of niet

14 januari 2019 om 14:50

Niet alleen bijna geen Ajacied, ik denk dat Aad "garantie voor succes" de Mos door velen niet meer serieus wordt genomen.

Wat een gezwam van Adje afkoop !!! We zien het wel. In maart kan je meer zeggen.

Hij kan gelijk hebben. Maar hij kan ook geen gelijk hebben. Is zijn mening maar er spelen heel veel dingen. Die kun je niet allemaal voorspellen. Koffie dik kijken. Oké v9or landskampioenschap is het gewoon 50% procent voor beide en eigenlijk zelfs 52% voor PSV en 48 % voor Ajax. We zullen zien. Mooi dat we in ieder geval 2 topclubs hebben in Nederland.

14 januari 2019 om 14:59

Hoe kom je bij die 52% en 48% dan? Daar mis ik de logica even van gok ik.. Verder inderdaad een vrij nietszeggend artikel. Het is net januari, nog veel te vroeg om zinnige uitspraken te doen over de kampioenen (van de ED en Kkd) en directe degradanten, er kan nog zoveel gebeuren.

14 januari 2019 om 15:05

Ik denk omdat PSV een paar punten voor staat. De titel zal beslist worden op focus en mentale kracht. Beide ploegen hebben beduidend mee kwaliteiten dan de rest van de competitie

14 januari 2019 om 15:05

Denk omdat PSV nu gewoon met twee punten voor staat. Zo staat het er gewoon ongeveer voor. Je kunt niet van een thuisoverwinning uit gaan in Amsterdam toch? Eerst maar eens zien.

14 januari 2019 om 15:10

* misschien die 52 /48% omdat PSV 2 punten voor staat ?

Ben niet met Aad eens. Ajax en PSV hebben hele verschillende spelopvattingen. Wat betreft individuele kwaliteit heeft Ajax iets meer idd maar als ploegen vind ik Ajax en PSV elkaar weinig ontlopen. Titel zal.beslist worden wie er punten tegen de kleine ploegen laat liggen. Eerste Divisie vind ik echt helemaal knap want ik zeg nu juist dat Twente het nog heel moeilijk gaat krijgen. Zelf denk ik dat Sparta een goeie kans maakt op directe promotie en je mag Den Bosch ook langzaam serieus gaan nemen. Eerste Divisie is zo moeilijk te voorspellen.

Op basis van de term 'hongerig' kun je niet inschatten of iemand kampioen wordt. De voorgaande jaren heeft die 'honger' ze ook niets gebracht. Wel ben ik het met hem eens dat Ajax een betere selectie heeft met een paar spelers die exceptionele kwaliteiten hebben.

Echter is PSV wel een ploeg die het Ajax erg lastig kan maken. Ze hebben twee ontzettend snelle spelers voorin en Ajax verdedigt toch vrij ver vooruit. Ajax heeft een voetballend middenveld, terwijl PSV een middenveld heeft dat erg snel kan reageren in de omschakeling. De verdediging is het zorgenkind van Psv.

14 januari 2019 om 16:11

"de verdediging is het zorgenkind van Psv."

Een verdediging die in de volledige eerste seizoenshelft maar 8 goals tegen heeft gekregen vind jij een zorgenkind?

14 januari 2019 om 16:54

Ja, ik wel. Tenminste als je kijkt naar de defensieve kwaliteiten van de laatste 4+ de keeper. Daar ligt duidelijk de zwakke plek van PSV gelukkig compenseren ze dat door een defensief blok op het middenveld en verder iedereen te betrekken in het meeverdedigen bij balverlies, daarom krijgt PSV weinig tegengoals.

15 januari 2019 om 00:08

Vergeet niet dat PSV een middenveld heeft dat rendeert op de omschakeling. Die nemen veel zorgen weg bij de verdediging, want het centrale duo is nou niet bepaald van een hoogstaand niveau. In de Champions League zag je heel goed dat het centraal achterin flink rammelt als er weerstand is. De Eredivisie is daarin nauwelijks een test.

Ik zou wel lachen als ze blij zullen zijn met de beker in Amsterdam, aangezien wij Feyenoord steeds belachelijk maakte met het winnen van de beker en dat het geen echte prijs. Toch vind ik het altijd een slap excuses het niet winnen van de beker. Welke prof staat er op het veld en vind het niet erg om te verliezen? Een oefenpotje zou je ook niet laten lopen...

14 januari 2019 om 15:24

Ik denk dat als we de beker winnen en wederom de titel mislopen dat er niet veel mensen heel blij zullen zijn inderdaad. Tuurlijk, het is gewoon een prijs en absoluut beter dan niks (zeker om een punt achter die droogte van 4 seizoenen te zetten) maar de titel is toch echt het doel. De dubbel is prachtig maar als we alleen de beker winnen zal er zeker teleurstelling zijn, we moeten gewoon weer kampioen worden nu!

14 januari 2019 om 16:32

Die beker kan mij en elke ajax-supporter die ik ken gestolen worden. Het is het sausje dat het hoofdgerecht compleet kan maken. Maar alleen een sausje stilt de honger niet. Gewoon landskampioen worden of halve finale CL. Alles minder voelt aan als een teleurstelling denk ik.

Ze winnen niet beide maar 1 van de 2prijzen zie ik wel gebeuren. Uiteraard wel beste team van NL maar is niet altijd doorslaggevend.

Ajax heeft verruit het sterkste team om de beker te winnen. Alleen laatste keer was de beker een lucky winstpartij na penalties.
En ze moeten eventueel ook nog tegen Feyenoord thuis gezien Feyenoord altijd thuis speelt in de beker

Wat de titel betreft zou hij wel eens gelijk kunnen hebben. Het zou me eerlijk gezegd niet eens verbazen als Ajax dit seizoen in de competitie geen enkel punt meer gaat laten liggen. Ze winnen bijna alles zo vreselijk makkelijk, dat begint bijna eng te woren.

Maar de beker staat altijd op zich, daar is geen zinnig woord over te zeggen. Die wordt eigenlijk maar zelden gewonnen door de sterkste ploeg. Het is al 14 jaar geleden dat in Nederland een club de dubbel won.

Gelijkspelen tegen sao Paulo en verliezen tegen flamengo dat is geen goed voorteken , ik mag hopen dat ajax in de champions league gaat strijden voor de rest maak het mij nie uit

14 januari 2019 om 15:55

"gelijkspelen tegen sao Paulo en verliezen tegen flamengo dat is geen goed voorteken"

Eh, Ajax heeft toch gewonnen van Sao Paulo en gelijkgespeeld tegen Flamengo?

14 januari 2019 om 16:02

Klopt, 2-2 tegen Flamengo en 4-2 winst op Sao Paulo. Verder zijn resultaten in oefenwedstrijden ook helemaal geen voortekens, zeker niet die van een oefenwedstrijd waarin 11 reserves spelen en nog wat jonge jeugd invalt.

14 januari 2019 om 16:07

Inderdaad. Wat heeft het voor zin waarde te hechten aan het resultaat van een team dat voor het grootste deel uit invallers bestond en dat speelde tegen een team met grotendeels invallers?? Geen enkel!

14 januari 2019 om 16:22

@gerrian, doe even je huiswerk voor je hier reageerd, het komt namelijk best knullig over.. Ajax won van Sao Paulo, en speelde gelijk tegen Flamengo met een b/c elftal. Het zijn maar oefenwedstrijden..

Ik begrijp nooit zo goed waarom men steeds zegt dat Ajax betere spelers heeft. Dat is puur en alleen omdat er middenvelders op de flanken bij Ajax spelen die goed zijn aan de bal en vooral in de bal. Geen eigenschappen die vereist zijn voor flankspelers. PSV heeft daar twee echte flankspelers staan en dat gaat het verschil maken. Het gebrek aan diepgang bij Ajax gaat ze opbreken verwacht ik. Mocht Neres verkocht worden dan is alle diepgang uit het team.

14 januari 2019 om 16:00

En zo begrijpen heel veel mensen niet wat jij steeds allemaal voor op- of aanmerkingen op Ajax hebt. Als men praat over 'de beste spelers' gaat dat natuurlijk ook niet alleen over de buitenspelers. Het gaat evengoed over de keeper, het centrale duo, de middenvelders, etc. Verder presteert Ajax vooralsnog zo goed als gelijkwaardig aan PSV dit seizoen (ja, 2 puntjes achter maar wel in de beker en meer laten zien in Europa). Ze hebben ook evenveel goals gemaakt dan PSV in de competitie en winnen vrijwel elke pot comfortabel. Waarom is die diepgaande flankspeler dan per se beter? Jij hebt misschien een voorkeur daarvoor, dat kan. Maar Ajax scoort even vaak als PSV met een minder scorende spits en 2 buitenspelers die in de bal komen. Andere spelwijze, zeker. Maar waarom is 1 van de 2 per se beter?

14 januari 2019 om 16:28

@Sanderkoevoets
Als het bij mij om de beste spelers gaat dan gaat het dus om spelers per positie. Als Gutierrez als centrale verdediger wordt opgesteld dan kan il zeggen dat hij een betere voetballer is dan Viergever maar hij is geen betere verdediger. Zo moet je het dus ook zien op de flanken. Bergwijn en Lozano zijn betere flankspelers dan Tadic en Ziyech.
PSV heeft minder doelkansen nodig om tot een doelpunt te komen omdat er diepte in het spel zit. De kwaliteit van de kansen is dus hoger omdat de flankspelers weg zijn en 1 tegen 1 op de keeper komen.
Ajax is constant in achtervolging en elke week geobsedeeerd door doelsaldo. Ik hoor PSV zelden over doelsaldo praten maar gewoon voetballen.
Ajax presteert beter in Europa? Ik vind 1 wedstrijd tegen Benfica fie gelijkwaardig waren winnen niet echt bijzonder. Tegen Bayern en Benfica 1 keer gewonnen van Benfica die enorm uit vorm zijn en waarvan de trainer is ontslagen.

14 januari 2019 om 16:45

bombanera

"als het bij mij om de beste spelers gaat dan gaat het dus om spelers per positie. Als Gutierrez als centrale verdediger wordt opgesteld dan kan il zeggen dat hij een betere voetballer is dan Viergever maar hij is geen betere verdediger. Zo moet je het dus ook zien op de flanken. Bergwijn en Lozano zijn betere flankspelers dan Tadic en Ziyech."

Een wat apart verhaal en ik vind dat je jezelf in bochten wringt, maar in dit geval zou ik daartegen in willen brengen dat Tadic en Ziyech, ondanks het feit dat ij op de flanken geposteerd worden, gewoon beter zijn dan welke middenvelder van PSV ook.

Periero, Guttierez, Hendrix, Rosario, ik vind ze allemaal minder goed dan Tadic en Ziyech.

14 januari 2019 om 17:04

Oeh Bombanera, gaat het. Je lijkt de prestaties van Ajax nogal persoonlijk op te vatten. Je hebt inderdaad volledig gelijk dat er maar 1x gewonnen werd in 4 wedstrijden tegen Benfica en Bayern. Er werd echter niet verloren, wat laat zien dat Ajax in vorm mee kan in de CL. Ook in de Eredivisie zijn Ajax en PSV aan elkaar gewaagd, maar de stelling dat Ajax individueel betere spelers heeft steun ik ook. Dat heeft weinig met Ziyech en Tadic te maken, maar met andere spelers. Zo vind ik de keeper en het centrale duo van Ajax beter, het middenveld individueel veel beter dan van PSV. Zeker in jou manier van spelers vergelijken. Het gaat gelukkig niet enkel om individuele kwaliteit 😉

14 januari 2019 om 17:13

En waarom zijn Lozano en Bergwijn eigenlijk betere buitenspelers. Dit duo zorgde voor 20 goals en 13 assists. Ziyech en Tadic: 20 goals, 12 assists. Tadic ook nog 4 goals in de CL. Het ontloopt elkaar allemaal niet zo veel in de feitelijke beslissendheid zie je wel. Sterker nog, ik denk dat Ziyech met een zuivere afmaker als L. de Jong in de spits nog meer assists zou hebben dan nu. Hij heeft namelijk ook (veruit) de meeste gecreëerde kansen op zijn naam in de ED. Dus je kan wel zeggen dat PSV's duo beter is omdat dat meer klassieke diepgaande buitenspelers zijn, maar eigenlijk presteren die 2 middenvelders gewoon even goed op de flanken.

14 januari 2019 om 17:21

@houten030 Ik neem niets persoonlijk. Ik constateer alleen dat PSV meer mogelijkheden heeft omdat het specialisten heeft op de posities en Ajax teveel middenvelders heeft.

14 januari 2019 om 17:27

@SanderKoevoets Het zijn betere buitenspelers omdat ze kunnen dribbelen en diepgang met en zonder bal hebben. Dat zijn specifieke kwaliteiten voor een buitenspeler. De twee spelers van Ajax hebben die assists gegeven als middenvelders en niet als flankspelers want ze staan zelden op de flanken. Dit kunnen ze doen zolang Ajax het balbezit controleert en 'controle' heeft. Werkt dit niet dan blijft er niets over. Ajax offert diepte in voor controle en dominantie om een soort van handbal te spelen waarbij je de circel niet inmag door een gebrek aan diepte. Als Ajax dat handbal omsingelspel niet kan spelen en Tadic en Ziyech komen te ver van het doel te spelen dan is Ajax ontzettend kwetsbaar. Daarom vind ik PSV gevaarlijker.

14 januari 2019 om 16:17

bombanera

"ik begrijp nooit zo goed waarom men steeds zegt dat Ajax betere spelers heeft. Dat is puur en alleen omdat er middenvelders op de flanken bij Ajax spelen die goed zijn aan de bal en vooral in de bal."

Dus als je de klasse van spelers wilt beoordelen, dan doe je dat door na te gaan of bepaalde spelers wel spelen op een positie waar ze, volgens jou, op thuis horen?? Sorry maar die kan ik niet volgen.

Ik vind dat Ajax betere spelers heeft omdat PSV bijvoorbeeld geen spelers heeft van het kaliber Tadic en Ziyech. Ja, kan best dat Lozano en Bergwijn 'betere vleugelaanvallers' zijn, maar dat op zichzelf maakt die spelers toch niet índividueel beter'??

En als je dan gewoon ziet dat Ajax de verreweg beste doelman van Nederland heeft (onana), een CV die nu al de leider is van het team (De Ligt), het belangrijkste talent (F. de Jong) dat we in Nederland hebben sinds de periode van de 'grote Vier (persie, Sneijder, Vaart en Robben) en een keuze heeft tussen het laten banken van een oranjeinternational (vdbeek) of een Braziliaanse neo-international, dan ben ik benieuwd wat PSV daar tegenover kan stellen?

Of bedoelde jij dat Hendrix zo zwaar onderschat wordt of zoiets, terwijl die creativiteit ontbeert en dat Lozano toch zo'n geweldige speler is en dat het puur ligt aan het concept van Van Bommel (omdat die Pereiro vermoord zou hebben) of dergelijke dingen? Sorry, maar ik ben niet blind. Ik zie alle wedstrijden van Psv. PSV heeft dankzij het collectief dat Van Bommel heeft neergezet een wereldprestatie geleverd door de zwakts van de spelers te maskeren en ze in het concept alsnog hun waarde te laten hebben, maar dat wil niet zeggen dat PSV kwalitatief een betere selectie heeft. Want dat heeft PSV niet. Ajax heeft de betere spelers, klaar!

Dat wil niet zeggen dat Ajax daarom kampioen wordt. Want teams winnen titels, nooit individuen. Maar zodra straks het collectief van Van Bommel uit elkaar scheurt gaat PSV punten verspelen. Mark my words.

14 januari 2019 om 16:42

@constant
Je spreekt jezelf enorm tegen.
Je geeft het antwoord zelf al. Je zegt dat PSV door het collectief wint om vervolgens te stellen dat Ajax betere spelers heeft?🤔
PSV heeft betere specialisten op de cruciale flankposities.
Lozano en Bergwijn zijn individueel betere spelers op de flanken.
Als Tadic en Ziyech centraal in de verdediging staan dan ga je toch ook niet stellen dat Ajax betere spelers heeft.
De kwaliteiten van de speler zijn aan de hand van de positie.
De positie bepaalt namelijk wat jouw toegevoegde waarde is in het team. Individuele kwaliteiten staan dus altijd in verhouding tot het team.
Ajax speelt met twee middenvelders op de flanken. Dat maakt Ajax dus meer voorspelbaar. Door 2 extra man op het middenveld met een gebrek aan diepte domineren ze het balbezit.
PSV kan de bal op eigen helft oppikken en binnen 3 seconde bij de tegenstander zijn. PSV heeft veel meer aanvalsmogelijkheden en kunnen gevarieerder voetballen omdat ze specialisten op de posities hebben staan.

Je kan wel afgeven op Hendrix en ik ben het met je eens dat hij er niet veel van kan. Maar deze Hendrix heeft een betere passing in de voet dan de Jong. Het zegt al genoeg dat Hendrix 4 assists heeft en de Jong die oneindig dribbelt zonder rendement maar 1 assist heeft van de 60 doelpunten.
De Jong is aan de bal in zijn aannames en controle enorm getalenteerd. In de passing is hij ontzettens zwak. Een kwaliteit die vereist is voor de positie waar hij speelt.

14 januari 2019 om 16:47

"je spreekt jezelf enorm tegen.
Je geeft het antwoord zelf al. Je zegt dat PSV door het collectief wint om vervolgens te stellen dat Ajax betere spelers heeft?🤔"

Het klinkt, zo op het oog, inderdaad paradoxaal. Maar denk er even rustig over na en dan zou het zomaar kunnen dat wat ik zeg gewoon hout snijdt.

Het collectief van PSV maakte dat PSV het zo goed deed, in de eerste helft. Maar op basis van het feit dat ik denk dat dit collectief uit elkaar gaat scheuren, meen ik dat die individuele klasse van Ajax de doorslag zal gaan geven. Is toch gewoon logisch dan??

14 januari 2019 om 16:51

"de kwaliteiten van de speler zijn aan de hand van de positie.
De positie bepaalt namelijk wat jouw toegevoegde waarde is in het team. Individuele kwaliteiten staan dus altijd in verhouding tot het team.
Ajax speelt met twee middenvelders op de flanken. Dat maakt Ajax dus meer voorspelbaar. Door 2 extra man op het middenveld met een gebrek aan diepte domineren ze het balbezit. "

Over dat dwaalspoor van dat je Tadic en Ziyech als middenvelder moet beoordelen omdat ze als middenvelder op een 'verkeerde' positie staan heb ik het hierboven al gehad.

Maar wat jij miskent is dat Ajax, in tegenstelling tot wat jij beweert, in haar selectie veel meer opties en mogelijkheden heeft om te variëren dan Psv. Dat Van Bommel zo krampachtig vasthoudt aan steeds dezelfde spelers en niet varieert (hij heeft het altijd over 'geen plan b maar plan a maar dan net iets anders) geeft al aan dat hij gewoon veel minder opties heeft dan Ten Hag.

Ten Hag kan Neres op de bank zetten en met Vdbeek als 10 en die twee op de flanken spelen, of varieren met Neres in plaats van Vdbeek. Of Neres als rechtsbuiten en Tadic op 10, of zelfs met Tadic als spits en daarachter lopende mensen, enfin, ook die kwaliteit is in het voordeel van Ajax, op de lange duur.

14 januari 2019 om 16:54

@constant
De kans is groter dat Ajax uit elkaar valt. Ajax presst namelijk ontzettend veel om het balbezit te controleren. Ajax heeft balbezit nodig omdat het veel spelers heeft die in de bal komen. Ajax is ontzettend kwetsbaar als de pressing niet lukt. Dat is keer op keer gebleken dat Ajax kwetsbaar als ze achter de bal aanmoeten.
Als de pressing bij PSV mislukt en PSV verovert de bal lager dan heeft het snelheid en diepte en constante dreiging.
Ajax moet door een gebrek aan diepte met linies in balbezit steeds opschuiven. Daarom denk ik dat PSV meer mogelijkheden heeft.

14 januari 2019 om 16:55

wat is mis met Hendrix? 3 landstitels en 186 wedstrijden (oefen wedstrijden niet meegerekend) in PSV en , ondanks 2 (redelijk) zware blessures. En dat op zijn 23ste. Moet een F. De Jong (21 jaar, 67 wedstrijden op het hoogste niveau) nog maar eens aan zien te komen. Ter vergelijking: Bergwijn heeft op zijn 21ste 3 landstitels en 103 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en dat bij een club die de eigen jeugd weinig kansen geeft.

Heeft een De Jong meer potentie (dan Hendrix)? Jazeker, maar er is ook een reeële kans dat toptalenten zoals De Ligt en De Jong de eredivisie zullen verlaten zonder een kampioenschap, waar een Bergwijn en Hendriks er al 3 hebben

14 januari 2019 om 16:57

"je kan wel afgeven op Hendrix en ik ben het met je eens dat hij er niet veel van kan. Maar deze Hendrix heeft een betere passing in de voet dan de Jong. Het zegt al genoeg dat Hendrix 4 assists heeft en de Jong die oneindig dribbelt zonder rendement maar 1 assist heeft van de 60 doelpunten.
De Jong is aan de bal in zijn aannames en controle enorm getalenteerd. In de passing is hij ontzettens zwak. Een kwaliteit die vereist is voor de positie waar hij speelt."

Ik geef niet af op Hendrix, ik ben alleen kritisch omdat hij een minder seizoen draait en nu eenmaal niet de speler is waar een middenveld om draait. Hendrix is een speler als Timmy Simons. Naast Cocu was dat een gouden kracht, zonder hem een verdwaalde ziel.

Maar, ik ga er even vanuit dat je Frenkie de Jong bedoelde, als je het niet erg vindt ga ik verder niet in op de krankzinnige suggestie dat de passing van Hendrix beter zou zijn dan die van Frenkie de Jong. Kom op zeg, dit kún je niet menen. Juist Hendrix vind ik een beperkte pass hebben. Tenminste, hij heeft een redelijke pass, maar eigenlijk eentje die zwaar tekort komt. En Frenkie mag best wat doen aan zijn passes op de helft van de tegenstander. Onder druk komt er dan vaak een foute pass uit. maar zijn passing is echt wel beter dan die van Hendrix.

14 januari 2019 om 16:57

De Jong heeft de hoogste passnauwkeurigheid van de hele ED bombanera99.. Als je dat in een discussie omschrijft als 'ontzettend zwak' ben je eigenlijk gewoon al gelijk af..

14 januari 2019 om 17:03

@constant
Ik vind dat geen variatie. Het is exact hetzelfde.
Van de Beek gaat alleen over de verdediging heen als Ajax op de helft van de tegenstander staat. Je kan hem niet in de diepte met meer meters en langere afstand wegsturen. Hij heeft namelijk geen snelheid.
Alleen Neres kan je wegsturen. Neres is ook de enige flankspeler bij Ajax waarbij de tegenstander overweegt om dubbele dekking toe te passen.
Van Bommel heeft genoeg opties maar kiest niet voor die opties. Hij is teveel gaan geloven in een succesformule en succesopstelling.
Weet je wat variatie bij Ajax zou zijn. Als Ziyech eruitgehaald kon worden en er zou een echte flankspeler erin komen. Dan varieer je. Ik zeg jou nu al dat Tadic en Ziyech altijd spelen en niet worden opgeofferd om meer diepte in het spel te krijgen als de nood hoog is. Dus de opties op de bank doen er dan ook al niet meer toe.

14 januari 2019 om 17:12

@constant Frenkie de Jong heeft geen passing. Hij heeft een ontzettend zachte niet strakke passing. Daarom heeft hij ook zo weinig assists. Ik overschat de passing niet van Hendrickx maar jij overschat de passing van Frenkie de Jong. Je laat je misleiden door zijn dribbels, aannames en wegdraaien. Maar zijn passing is bedroevend. Hij heeft ontzettend veel tijd nodig en zijn passing is niet strak en hard. Zie jij hem weleens straks tussen de linies passen om iemand te bereiken? Zelden. Dat zijn passing op de helft van de tegenstander 'onzuiver' is heeft niets te maken met de richting die hij de bal geeft naar een gebrek aan snelheid in zijn passing net als zijn zwak schot.

14 januari 2019 om 17:13

@Sanderkoevoets Frenkie de Jong geeft alleen maar korte breedte passes.

14 januari 2019 om 17:27

@sander Passnauwkeurigheid zegt niet veel. Hoeveel % van zijn passes zijn vooruit? Hoeveel key passes per wedstrijd?

Als je alles safe breed speelt dan kom je vanzelf wel aan een hoog percentage

14 januari 2019 om 17:28

Ja tuurlijk vent, ik ga echt niet beweren dat hij de ene na de andere splijtende steekbal geeft want dat beheerst hij (nog) niet. Maar alleen korte balletjes breed is gewoon onzin, dat weet je zelf ook wel. Verder kun je iemand die zowel absoluut (76 nauwkeurige passes per wedstrijd) als procentueel (92.6 procent nauwkeurigheid, hoogste van alle middenvelders in de competitie, alleen enkele CV's hebben een paar tiende procent hoger) de beste stats qua passing noteert toch gewoon niet als 'ontzettend zwakke passer' omschrijven. Dan ben je gewoon aan het overdrijven..

14 januari 2019 om 17:36

@AmazingNinja: hij geeft 1.3 keypasses per duel, dat is niet super veel maar hij staat ook niet op een aanvallende positie. Frenkie is echt een verbindingsspeler, hij koppelt de verdediging aan de aanval. En hij speelt wel degelijk vrij veel passes vooruit, vrijwel elke bal gaat via hem naar voren in de opbouw joh.. Exacte cijfers kan ik zo snel niet vinden maar ik kan jullie beide aanraden om gewoon een keer naar Ajax te kijken, dan zul je zelf ook zien dat he echt niet 'alles breed speelt'.

14 januari 2019 om 18:00

@Sanderkoevoets Ik heb Frenkie de Jong nauwkeurig bestudeerd. Ik was net als iedereen enthousiast toen ik hem in het begin zag spelen. Daarna ben ik hem steeds meer gaan volgen en begon ik me af te vragen waar ik nou zo enthousiast over was. Dat was zijn controle, aanname, wegdraaien. Ik ging steeds meer op zijn oplossingen letten en vroeg me af waarom hij zo ontzettend veel loopt met de bal. Toen merkte ik op dat hij het niet snel genoeg ziet en ontzettend treuzelt met inspelen. Als hij het wil gaan maken in het buitenland dan moet hij iets gaan doen aan zijn passing en het sneller zien van de te geven pass.

14 januari 2019 om 18:42

Jep daar heb je gelijk in, dat zijn punten waarom hij zeker nog progressie kan/moet boeken als hij naar een buitenlandse topclub gaat. Maar dat maakt hem niet ineens een 'matige passer'. Het is een 21-jarig ventje met enorm indrukwekkende specifieke kwaliteiten (zoals zijn 1e balbehandeling/aanname, zijn dribbel) die ook nog eens 1 van de betere passers van de ED is. Dat er op bepaalde vlakken verbetering mogelijk/nodig is om in het buitenland te slagen kan je best opmerken, maar jij wil het weer overdrijven door te stellen dat De Jong een erg matige passer is en daar kan je lang of kort over discussiëren maar dat is gewoon niet juist.

14 januari 2019 om 19:53

@sanderkoevoets Soms moet je overdrijven om je punt te maken en tot mensen door te dringen. De hype is ontzettend hoog. Als je echt wil dat iemand er serieus naar kijkt dan moet je 'overdrijven' om je punt te maken. Ik geef eerlijk toe ik beoordeel hem op basis van de algemene opinie dat hij binnenkort wereldtop is. Daarom ben ik zo kritisch. Niet alleen daarom maar ook omdat hij andere eigenschappen heeft die ontzettend goed zijn. Zijn aanname, controle, draaicircel, zichzelf vrij spelen. Het is daarom zo ontzettend jammer dat de passing achterblijft. Dat is helaas wel een belangrijke kwaliteit. Het bepaalt namelijk het rendement. Ik gun hem het van harte. Ik ken namelijk geen echtere en sympathiekere voetballer in Nederland dan Frenkie de Jong.

14 januari 2019 om 20:01

@constant kante ben het vaak met je eens maar waarom denk je precies dat het collectief van van Bommel uit elkaar scheurt? ‘Mark my words’ Ik meen me te herinneren dat je vorig jaar hetzelfde zei toen PSV onder Cocu voetbalde, althans een soortgelijk scenario. We weten allemaal hoe die voorspelling is afgelopen. Als ik sommige reacties lees zou ik zeggen dat je hart bij een andere club ligt, niets mis mee natuurlijk. De positive reacties aangaande PSV verbleken door de vele negatieve voetnoten welke je elke keer plaatst. Kritisch zijn daar is niks mis mee maar (voor mij persoonlijk) ga je er iets te ver in door. Ik denk trouwens niet dat het collectief snel uit elkaar valt. In tegendeel, ik denk dat dit nog verder gaat groeien. Bij Ajax verwacht ik eenzelfde situatie. Alleen de wedstrijd in de Kuip zou roet in het eten kunnen gooien. Idem voor PSV bij een offday tijdens een lastige uitwedstrijd. Toch zie ik dat niet zo snel gebeuren. Psv is juist de ploeg die ook vaak lastige wedstrijden, waarin het niet loopt, over de streep kan trekken. Ajax speelt vaak met veel gemak en scoort ook makkelijk die zie ik ook weinig verspelen. Zal een spannende strijd worden verwacht ik. Don’t mark my words (de bal blijft rond )

15 januari 2019 om 13:06

Kevin

"als ik sommige reacties lees zou ik zeggen dat je hart bij een andere club ligt, niets mis mee natuurlijk. De positive reacties aangaande PSV verbleken door de vele negatieve voetnoten welke je elke keer plaatst. Kritisch zijn daar is niks mis mee maar (voor mij persoonlijk) ga je er iets te ver in door."

Mijn hart lag, ligt en zal altijd liggen bij Psv. Maar je moet positiviteit/negativiteit n iet verwarren met realisme. Als ik dingen zie die ik slecht vind bij Psv, benoem ik ze. Waarom zou ik persé alleen positieve dingen mogen zeggen, of mijn kritische opmerkingen moeten compenseren met dan ook evenveel 'positieve dingen'?? Sorry maar dat zie ik niet.

Het grote probleem is dat ik al heel lang PSV fan ben. Niet van sinds een paar seizoenen. En anders dan mensen die nu naar PSV kijken en denken dat PSV goed voetbal speelt ben ik van mening dat het voetbal van PSV het afgelopen seizoen echt naar een dramatisch dieptepunt gezakt was onder Cocu. Mensen verwarren resultaat met kwaliteit. Je kunt gewoon, zoals PSV vorig seizoen heeft gespresteerd, heel erg matig en soms zelfs ronduit slecht spelen maar toch de punten pakken. Voor een zege is geen goed voetbal noodzakelijk namelijk. En met name de eerste seizoenshelft deed het voetbal van PSV soms gewoon pijn aan de ogen en, erger nog was het soms een aanfluiting. Dat je dan thuis tegen VVV of PEC of zoiets met samengeknepen billen zit te kijken omdat PSV met alle geluk van de wereld alsnog de winst pakt. En ja, het draait om de punten maar al is dat zo, dan nog kan het voetbal dramatisch zijn. En dat was het ook, in de eerste seizoenshelft verleden seizoen. En dáár was en ben ik kritisch op.

Dit seizoen is het beter, Van Bommel heeft gewoon een strak concept neergezet waarin hij de zwaktes van bepaalde spelers maskeert en ze goed laat renderen en functioneren. Het voetbal is nu ook beter dan afgelopen seizoen maar ik denk nog steeds met teveel weemoed terug naar de laatste periode waarn PSV ook echt mooi en spectaculair voetbal liet zien, dat was de eerste periode Advocaat tussen 1995 en 1998! Wat daarna allemaal is gekomen was vaak solide en meestal succesvol maar echt frivool en leuk aanvallend voetbal, zoals in voornoemde periode, heb ik bij PSV eigenlijk nog maar zelden gezien. Dit seizoen al helemaal zelden of nooit.

En tenslotte, ik denk dat het in mekaar gaat storten omdat Van Bommel er niet nog een seizoenshelft in gaat slagen om met het concept de zwaktes bij sommige spelers te maskeren. Je zag het al tegen AZ. Zodra de tegenstander de sleutel te pakken heeft (backs vast zetten en centrale duo een de bal laten) dan weet PSV het niet meer. De aanvoer naar Luuk de Jong afgesneden, dan is PSV dankzij het gebrek aan creativiteit direct radeloos, redeloos en reddeloos. Dan is er niemand meer die de oplossingen weet en het team bij de hand neemt. Dat gaat dus punten kosten.

Ah, Aad heeft weer eens in de glazen bol gekeken. Die wil ik ook wel een keer gebruiken. Ik vind die strijd nog lang niet beslist.

Als fan van Ajax hoop ik natuurlijk dat de Mos gelijk heeft, maar ik zie PSV niet zomaar verliezen tegen Ajax. Daar was in de onderlinge wedstrijd het verschil net wat te groot voor. Ook zie ik Ajax niet zomaar even ook de beker pakken.
Ook de andere voorspellingen (de Graafschap laatste en Twente kampioen) zie ik nog niet zomaar uitkomen.

14 januari 2019 om 17:04

Die wedstrijd zegt natuurlijk niet heel veel. Dat was een moment opname. PSV was gewoon op die dag net iets beter, alles viel op z'n plek en Ajax miste de Ligt. PSV heeft die gewoon terecht gewonnen. Echter in de JC arena is het toch vaak andere koek.

14 januari 2019 om 18:52

Onderlinge verschil was juist helemaal niet groot.. zegt alles over de wanprestatie.. puur tactisch en mentaal niet goed voorbereid imo!

Onzinnig relaas. Afgezien van evt bekerwinst kun je in de rest van het verhaal op de plaatsen waar Ajax staat evengoed PSV invullen...

Je zou ook kunnen zeggen dat PSV al een tijdje tot het uiterste gaat en dus kampioen gaat worden.

Geen enkele club scoort zoveel in de laatste 10 min als Psv. Ook als ze al een beslissende voorsprong hebben.

Ik stoor mij de afgelopen tijd geweldig aan Aad, als hij weer eens bij Ziggo Sport zijn licht laat schijnen tijdens een wedstrijd. 'afrikaanse tackles' van Rã¼diger, slecht voetenwerk van Gazzaniga, beschreven in een vreselijk monotone, nasale stem.

Nee, zijn expertise ben ik niet in geã¯nteresseerd en qua voorspellingen slaat hij de plank vrijwel altijd mis, om over zijn optredens op social media nog maar te zwijgen...

On: Ik denk dat Ajax het in zich heeft om kampioen te worden, maar ik zou niet weten waar PSV punten moet verliezen buiten de directe confrontatie in Amsterdam, ze weten altijd de wedstrijden toch naar zich toe te trekken....

Dus Ajax kampioen, Graafschap degradeert en Twente kampioen van de KKD ?
Volgens mij trapt hij drie open deuren in.

Hahhah nu willen sommige het omdraaien.. Aad geeft gewoon zijn mening/visie hij heeft meestal ongelijk is het dan nu.. achja des te groter de kans dat ie het wel een keertje juist heeft.. feit blijft dat zelfs de trainer van de huidge nr1 Ajax nog steeds als favoriet wegzet..

Aad is een man naar mijn hart. Echt iemand met voetbalverstand, oneindig inzicht in het spelletje en een ongeëvenaarde meestervoorspeller.

Dit is die man die het gek vond dat Bande nog niet is afgeschreven, zonder ook maar 1 minuut in een officiële wedstrijd te maken. Nee, die nemen we niet serieus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Keeper, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 25 0 2 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona heeft begrip voor vertrekwens Cillessen en stelt vraagprijs vast’

Barcelona houdt sterk rekening met een vertrek van Jasper Cillessen. De doelman wil graag meer aan spelen toekomen en verlangt volgens Marca naar een zomerse transfer. De Spaanse sportkrant meldt zondagochtend...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren