Reiziger: ‘We hoeven met Jong Ajax geen kampioen te worden’

Maandag, 14 januari 2019 om

Jong Ajax kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen draait het een stuk moeizamer voor het beloftenteam van de Amsterdammers, met een achtste plaats na twintig wedstrijden. Dat de regels voor de tweede elftallen strenger zijn geworden, is volgens trainer Michael Reiziger geen excuus.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Jong Ajax met de huidige selectie hoger moet staan?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door janssen)

Doel is inderdaad ook gewoon opleiden naar het eerste. Heb liever dat ze laatste worden met een paar spelers die de stap naar het eerste maken dan eerste worden met middelmaat wat nooit het eerste gaat halen.

14 januari 2019 om 10:39

En dat is precies waarom de Jong teams niets in de keukenkastjesconpetitie te zoeken hebben. Ze voetballen met een andere pet op. Opleiden is prioriteit. Ik snap dus waarom de Jong teams voor spek en bonen mee doen, maar ik vind het onbegrijpelijk dat alle uitslagen wel serieus genomen worden. Deze zouden geneutraliseerd moeten worden

14 januari 2019 om 11:14

Nee, die spelers doen elke wedstrijd hun stinkende best om te laten zien wat ze kunnen om in het 1e te komen. Wat moet gebeuren is dat er winstpremies door Psv/Ajax/Az uitgekeerd moet worden aan overige teams wanneer zij punten pakken tegen de belofte teams. Dan houdt hopelijk dat gezeik eindelijk op, en hebben clubs (spelers) een reden om hun best te doen of ze zien er nog wat nut in om op de toekomst te spelen.

14 januari 2019 om 11:39

Als ze geneutraliseerd worden dan kun je ze net zo goed meteen schrappen want dan heeft het 0,0 nut. Dan gaan de tegenstanders van de Jong teams ook gewoon de zwakst mogelijke opstelling opstellen.

14 januari 2019 om 12:59

Zoals silverhaze ook zegt voetballen de jong teams echt wel om te winnen, hier zit het verschil niet is. Het verschil zit hem vooral in de mogelijkheden. Jong Ajax heeft dit jaar al 36 verschillende spelers gebruikt, en afgelopen wedstrijd deden hier ook weer een paar spelers mee die miljoenen gekost hebben. En natuurlijk is dit verschil overal in voetbal terug te vinden.
Maar er is een andere reden waarom ik deze Jong Teams niets vindt. Nu speelt bijvoorbeeld Schuurs in het 2de van Ajax in de eerste divisie. Voor zijn ontwikkeling was het beter geweest als hij in de ere-divisie gespeeld had. Nu huren veel nederlandse eredivisie clubs spelers uit het buitenland terwijl Nederlandse talenten in de luwte in de eerste divisie spelen. Het Nederlands voetbal wordt hier niet beter van.

Zeker mee eens, daarom ben ik ook meer tevreden met dit seizoen dan met vorig seizoen waar toch veel spelers van 20/21 speelde die minder talent maar hoger huidig niveau hadden. Was als team een stuk sterker daardoor, nu is doorgroeipotentieel bij meer spelers hoger dan vorig seizoen. Spelers als Kotarski (16), Dest (7), J. Timber (3), Botman (15), Bakker (13), Ekkelenkamp (11), Gravenberch (12), Jensen (7), Kühn (7), Taylor (1), Brobbey (2), Q. Timber (1), Aberkane (3) kunnen allemaal nog voor o19 (sommige o18 en 3 ervan zelfs nog o17) spelen, dat is zeer netjes. Paar van die spelers hebben zeker toekomst bij Ajax. Team van vorig seizoen was sterker, dit team bezit meer talent. Zo zou het ook moeten zijn bij een Jong elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


89 fans
Actuele wedstrijden

6 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren