Isco verpietert op de bank: ‘Er zit niets persoonlijks achter’

Maandag, 14 januari 2019 om

Real Madrid boekte zondag een 1-2 zege op Real Betis, maar Isco droeg daar niet aan bij. Trainer Santiago Solari voerde drie wissels door en gaf Dani Ceballos, Brahim Díaz en Cristo de voorkeur boven Isco, waardoor laatstgenoemde negentig minuten op de bank bleef zitten. Daar moet echter niets achter worden gezocht, zegt Solari.

“We hebben een serieuze wedstrijd gespeeld. We zijn wie we zijn en we vormen allemaal een team. Ons team bestaat uit hen die spelen en hen die niet spelen. Daar is niets persoonlijks aan”, zo wordt de coach geciteerd door diverse Spaanse media.

“De selectie is hoe die is en we doen allemaal ons best. Ik ook, als coach. Iedereen kan spelen, want iedereen maakt deel uit van de selectie”, aldus Solari. De 26-jarige Isco speelt sinds de zomer van 2013 voor Real Madrid; hij kwam toen voor ongeveer dertig miljoen euro over van Málaga.

De Spaans international is zijn basisplaats dit seizoen niet zeker, want hij deed ‘slechts’ 21 keer mee in het eerste en daarin was hij goed voor vier doelpunten en een assist. Real heeft onder Solari overigens al zijn zes wedstrijden gewonnen waarin Isco niet meedeed. Van de elf keer dat Isco wel meedeed onder Solari, werden zeven wedstrijden gewonnen.Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door filip)

Begrijp niet zo goed waarom Solari Isco niet mag. Isco is volgens mij samen met David Silva de beste Spaanse speler die nog in de top speelt, maar Solari moet hem niet. Onbegrijpelijk en eeuwig zonde. Als Madrid fan ben ik bang dat dit team de enige echte balkunstenaar in de selectie verliest aan een City, Barca of Chelsea, zo jammer.

14 januari 2019 om 08:55

Beter dan De Gea, Ramos, Thiago, Pique Bisquets, Saul, weet ik niet zeker maar het is zeker schandalig. Zou hem graag bij United zien, is een versterking voor elke club.

14 januari 2019 om 09:30

Wij zien niet wat er daar gebeurd natuurlijk, op training etc etc, als Ceballos er harder voor werkt bv, is het logisch dat die jongen speelt, of nog andere. Isco heeft er blijkbaar toch de gewoonte naar om lui en laks te zijn wanneer het effe tegenzit, die geluiden uit het Real kamp zijn er niet zomaar natuurlijk. Vind het zelf ook een fantastische speler, maar hij kan zoveel beter.

14 januari 2019 om 10:23

Alex / Ceballos zit ook full-tim e op de bank, die viel gister ook pas laat in en maakt gelukkig de winnende. Ik weet zeker dat Solari geen fan is van Isco maar het kan ook een spelletje van Florentino Perez zijn om Isco voor een groot bedrag weg te werken. Dat Isco niet speelt kan ik nog redelijk begrijpen, hij haalt soms echt de angel uit het spel van Real Madrid, vertraagd vaak onnodig en heeft te weinig diepgang naar voren en wil daarnaast niet altijd omschakelen. Solari volgt Real Madrid al zijn hele leven en zei bij zijn aanstelling al dat hij een idee had over hoe hij met dit Real Madrid zou willen spelen. Hij vindt Isco een stoorzender en niet goed genoeg voor een 433 opstelling bij Real Madrid, daar ben ik het wel mee eens, Isco is een 442 speler. Zie ik Florentino Perez deze Isco weg doen om daarvoor in de plaats Neymar of Mbappe te kopen? Yes dat zie ik zeker. Het zijn weer roerige tijden in Madrid, maar die overwinning van gister voelde wel lekker. Bij de eerste 4 eindigen is een must voor de Madridistas, kampioen word je toch al niet meer. Dan kan nu de focus op de prijzen die we nog wel kunnen winnen : Copa en Ucl. Ik mis Ronaldo

14 januari 2019 om 10:35

Isco Disco is veeeeeeels te wisselvallig bij Real Madrid.
Hij is een postbode en komt de bal brengen i.p.v. dat hij de past.
Dat is denk ik de reden dat Solari het niet in hem ziet zitten.

Vanaf de flanken is hij gewoonweg niet goed genoeg en vanuit de as wilt hij veels te veel lopen met de bal.
Ik snap het persoonlijk wel.
Het ziet er namelijk heel leuk uit wat Isco doet, maar rendement is erg laag voor aanvallend ingestelde speler.

Deze proleet moet zo snel mogelijk sneuvelen als trainer. Ik ben zelf ook niet Isco's grootste fan, maar je hoeft geen kenner te zijn om te begrijpen dat Solari hier vieze spelletjes aan het spelen is. Hoort gewoon de eerste wisseloptie te zijn boven die jeugdspelers.

Meneer Santiago is niet alleen een slechte trainer maar oook een slechte leugenaar.halve selectie is blessa en laat hij Isco de hele wedtrijd banken. Hij heeft geluk dat Ceballos nog de 1-2 maakt gisteren

14 januari 2019 om 11:07

Heb zelfs Mourinho, Guardiola of Klopp niet zoveel onzin horen verkondigen als deze Solari, natuurlijk is het íets persoonlijks, zelfs in een slechte vorm is Isco een van de betere voetballers van het huidige Real

Hoorde gisteren tijdens betis real dat siert, solari een trekpop noemde van perez. Perez zou blijkbaar isco willen verkopen maar dat zou ik zelf geen reden vinden om isco op de bank te houden. Misschien weten jullie meer maar ik vind het echt zonde om zo’n speler te laten banken.

Isco moet vechten voor zijn plaats, veel Real fans vinden hem lui, en daar zit wat achter. Bovendien is het een leuke dribbelaar maar iemand met weinig goed vervolg in zijn spel.

14 januari 2019 om 10:01

Juve heeft momenteel contact met de mensen van Isco. Paratici is duidelijk geinteresseerd en kijkt wat de mogelijkheden zijn.

14 januari 2019 om 10:29

Dys Gray/ Isco is momenteel niet te betalen voor Juventus, zo eerlijk moet je ook zijn. Juve was verplicht om na de transfer van Ronaldo direct Higuain te laten gaan (terwijl hij samen met Ronaldo een monsterkoppel had kunnen vormen). Als jij denkt dat Juventus nu wel even Isco op kan halen en dat ze zogenaamd in gesprek zijn, dan zit je er naast. Enige bericht dat ik tot nu toe gelezen heb waar iets van waarheid in kan zitten is een mogelijke ruildeal tussen Isco en Dybala, maar geen van beide clubs zou daar wat mee opschieten denk ik. Je kan eerder aan Isco naar Manchester City of Manchester United denken, heel misschien wel Liverpool maar die hebben ook veel geld uitgegeven de afgelopen jaren. Bij City zou Isco de vervanger kunnen zijn van David Silva, dat past wel in dat plaatje maar vooralsnog lijkt er weinig aan de hand met Isco. Hij heeft dit met Benitez en Zidane ook meegemaakt en knokte zich altijd goed terug. Ik vind het een goed idee om het beste van Isco te bewaren voor wanneer de prijzen verdeeld worden. Afgelopen woensdag startte hij ook niet in de basis tegen Leganes in de beker, dat vond ik wel kwalijk en ik hoop dat ie overmorgen wel speelt uit bij Leganes, aangezien we ook al 3-0 in het Bernabeu wonnen van ze.

14 januari 2019 om 10:55

Dysentery Zou zonde zijn, Isco is niet het type dat we moeten halen, we hebben Dibi al, die is beter en directer.

14 januari 2019 om 11:01

Ik zeg alleen maar dat Isco de aandacht van Paratici heeft. Meer niet. Overigens heeft Juve gewoon contact met zijn zaakwaarnemer hoor. Of Juve Isco kan betalen weet ik niet, wie weet wringen ze zich weer door allerlei gekke bochten/ constructies zoals bij Ronaldo.

Dit is echter de oriëntatiefase, zoals ik het begrijp. Ze zijn aan het kijken of het oa finacieel haalbaar is, of Isco het wel wilt en of Perez hiervoor openstaat. Er moet dus nog heel veel gebeuren voordat het definitief is.

14 januari 2019 om 14:16

Denk niet dat Ronaldo Isco bij Juve wil zien. Was toch wel de speler met wie hij het minst een klik had. Isco was ook degene die Ronaldo nog natrapte.

14 januari 2019 om 10:30

Klopt ook gewoon. Een bak talent maar drijft vooral op zijn talent. Oogt weinig echte bereidheid om te vechten en te werken.

14 januari 2019 om 16:52

Haha zijn we nou allemaal onwetend, blind en elkaar aan het napraten? Hoezo drijft op zijn talent? Natuurlijk is Isco nonchalent en daarom begon hij bij elke coach op de bank toen een nieuwe coach aankwam. Emery zette hem op de bank bij Valencia maar knokte zich terug in de basis, Ancelotti zette hem op de bank maar Isco knok zich terug in de basis, Zidane weigerde af te stappen van de BBC en Isco moest plaats maken op de bank tot Bale eruit viel met blessure en Isco ging er nooit meer uit. Nee Isco is juist een vechter, hij opent zijn mond nooit maar laat zijn voeten spreken wanneer hij de kans krijgt. Wat Solari nou aan het doen is heeft niks met voetbal te maken, als een Diaz bij de club maar 6(!) dagen aangesloten is de voorkeur boven Isco krijgt dan weet je genoeg.

15 januari 2019 om 09:29

Ja hoor. Overwicht hebben. Nonchalant over een veld sloffen. Zit niet genoeg grinta en strijd in deze jongen. Deze jongen moet zich elke keer terug knokken omdat hij niet consistent genoeg brengt in het veld.

Ik vind dit dan wel weer bijzonder. Veel mensen zijn fan van Isco, maar qua prestaties verdient hij het toch ook gewoon niet om te spelen? De definitie van inconsistent. Daarnaast past hij qua speelstijl gewoon minder goed bij Real. Het is misschien niet helemaal netjes dat Scolari hem niet laat invallen terwijl een nieuwe jeugdspeler a Diaz wel mag invallen. Het beste voor Isco is gewoon om naar een andere ploeg te gaan.

Overigens zijn dat niet bijster goede statistieken van Isco, maar deze situatie blijft bizar. Geen idee wat er aan de hand is maar er klopt echt iets niet.
Tactisch gezien startte solari verkeerd gister door met 3 defensieve/controlerende middenvelders (fede, case en modric) te spelen. Isco was de perfecte man gisteren geweest (inplaats van case) voor de aansluiting tussen het middenveld en de aanval bij verdedigen en aanvallen. Dus daar reken ik solari wel op af tactisch gezien. Dat in de loop van de wedstrijd je van tactiek wisselt (van 3-5-2 naar 4-3-3) en dus isco niet gekozen word kan ik nog ergens wel begrijpen. Al had je dan de afweging kunnen maken isco of ceballos. Dat cristo en Brahim invielen is niet raar (wederom tactisch gezien. Spits voor een spits en brahim is toch wel beter rechtsbuiten dan isco. Dusja in de basis ligt zeker de fout bij solari, 3-5-2(3-4-2) is de tactiek waar ik al langere tijd voor ''schreeuw''. Met de juiste poppetjes op de juiste plekken kan dit goed uitpakken. Verdedigend staat dit sterker, je kan het middenveld volledig domineren en je kan inzakken om vervolgens de wel bekende contra te hanteren. Dit zou wel betekenen dat casemiro de kind van de rekening is en er een speler achter de spitsen moet spelen isco,brahim (na blessure) asensio. Ondanks de situatie hoop ik dat Isco geduld heeft, ik ga er namelijk van uit dat in de zomer een nieuwe trainer voor de groep word gezet. Dan heeft Isco weer nieuwe kansen.word vervolgd dit.

Welkom bij Milan, waar je maatje Suso ook zit, en je het middenveld mag domineren met Bakayoko samen! Samen met Pagueta kunnen jullie een heerlijk middenveld zijn🔥

14 januari 2019 om 10:32

Mauro/ die kans lijkt me klein. Is Higuain overigens vertrokken bij Milan? Ik hoorde geruchten over een transfer naar Chelsea

14 januari 2019 om 10:39

Er zijn wel geruchten ja, maar is nog niet vertrokken. Ik vind alles prima. Als hij blijft hebben een topspits in huis, als hij vertrekt, dan hebben met Cutrone eem toptalent in huis die, voor higueain er was, normaal 1e spits was

Isco naar Bayern, James naar Real! Toevoeging aan bestaande clausule.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4230 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

527 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren