Magallán: ‘Als advocaat verdedig je mensen, net zoals ik nu op het veld doe’

Maandag, 14 januari 2019 om

Ajax slaagde er deze maand in om Lisandro Magallán los te weken bij Boca Juniors. De 25-jarige verdediger speelde onlangs met zijn oude de club de finale van de Copa Libertadores tegen River Plate, die niet bepaald vlekkeloos verliep. Hij spreekt tegenover het Algemeen Dagblad van een ervaring die hij de rest van zijn leven zal meenemen.

“Of ik bang ben geweest? Nee, nooit. Voetbal in Argentinië is hectisch. Emotioneel. Maf. Wij zijn er aan gewend, maar natuurlijk was dit extreem. Het zijn wel ervaringen als speler die je meeneemt in de rest van je carrière. Presteren in alle omstandigheden. De pijn van het verlies, juist tegen River Plate, zal ik altijd blijven voelen. Maar er komen nieuwe doelen aan”, zegt Magallán. Naast het voetbal doet hij een studie rechten, om na zijn carrière als advocaat te kunnen werken.

“Ik ben een groot deel van de dag lichamelijk bezig. Trainen, spelen. Als ik studeer, vind ik daar een bepaalde rust in. Ik wil mijn hersenen ook aan het werk houden. Als mens moet je niet met één ding bezig zijn. Het is goed om je te ontwikkelen. En voetballen kun je niet je hele leven”, legt de verdediger uit. Hij ziet overeenkomsten tussen beide beroepen. “Als advocaat verdedig je ook mensen, net zoals ik nu op het veld doe.”

“Ik kijk er naar uit om in Amsterdam te wonen”, vervolgt Magallán. Tegenover de komst van de Argentijn stond deze maand het vertrek van Maximilian Wöber, die Ajax verruilde voor Sevilla. “Bij mijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Flamengo voelde ik me al wel comfortabel. Maar ik zal tijd nodig hebben om me helemaal aan te passen aan het Europese voetbal. Daar kijk ik vooral naar uit. Een completere en betere voetballer worden. Maar vooral ook een completer mens.”


Poll

Denk jij dat Lisandro Magallán een versterking is voor Ajax?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door constant kante)

Bewijst maar weer dat dit een hele intelligente jongen is. Ik hoop ook dat hij die leergierigheid heeft en de leerbaarheid heeft. Dan kunnen we er veel plezier aan beleven. Niet een jongen waar we erg drug over hoeven te maken dat hij elke avond in het uitgaansleven te vinden is in ieder geval.

14 januari 2019 om 09:02

Dat iemand rechten studeert wil nog niet zeggen dat iemand intelligent is natuurlijk Ken een hele hoop minder intelligente mensen die rechten doen. Leergierigheid is inderdaad een goede eigenschap voor een voetballer.

14 januari 2019 om 09:23

Hangt af op welk niveau je studeert. Hbo of uni. Ik kende ook hbo rechten studenten die gemiddeld waren. Maar op de uni moet je toch echt wel ovee een bepaald denkniveau beschikken. En doorzettingsvermogen en discipline zijn ook belangrijke eigenschappen.

14 januari 2019 om 10:16

@skede, je gooit een balletje op, ik snap je redenering best. Alleen hoe definieer jij intelligentie? In mijn mening is dat niet alleen hoeveel diploma's een mens weet te halen, maar ook of deze persoon in staat is om ook bijvoorbeeld fouten te erkennen en er wat van te leren? Wanneer je iemand hebt die heel intelligent is, maar geen empathie vermogen heeft dan haak ik snel af.

14 januari 2019 om 11:02

Als je op universitair niveau rechten wil studeren en hier ook daadwerkelijk in wilt slagen, moet je toch wel een bovengemiddelde intelligentie hebben hoor Skede. HBO kan ik niks over zeggen.

14 januari 2019 om 14:45

Ik keek laatst naar die Holleeder vraag uurtje met allemaal slstudenten in de zaal die rechten studeerde. De meest achterlijke vragen werden gesteld en die mensen konden nauwelijks hun emoties onder controle houden. Als dat de gemiddelde universiteit studenten moeten voorstellen danben ik ook niet helemaal onder de indruk

14 januari 2019 om 10:11

Wie weet wordt Magallan straks naast voetballer, ook nog eens de Joris van Benthem van Ajax en kan hij zijn eigen rode kaarten laten seponeren op vormfouten.

14 januari 2019 om 10:57

Ik zat al naar een Joris van Benthem verwijzing te zoeken. Beetje teleurstellend dat pas 20e reactie eentje naar bovent komt, inkoppertje.

Zou Tagliafico daarom graag zien dat Magallan kwam?

14 januari 2019 om 10:31

intelligentie kan ook een nadeel zijn voor een topsporter, aangezien die meer denkend vermogen hebben en meer nadenken over situaties. Voorbeeld Boerrigter.

Komt over als een sympathieke en intelligente man! Er zijn er maar weinig die ook echt doelen hebben naast het voetbal, om dan advocaat te willen worden is niet niks. Laten we hopen dat het net zo’n verrassing als zijn landgenoot Tagliafico is.

14 januari 2019 om 09:03

Voor een strafrechtadvocaat is er in Amsterdam momenteel bovendien werk genoeg lijkt me.

Ik had er minder van verwacht.
Verdedigt goed speelt ballen goed in.
En heeft zijn shirt in de broek.
Ik zeg dit gaat het worden.

14 januari 2019 om 08:37

Stond anders gewoon te slapen bij de 0-1 van de tegenpartij .... of ben ik nu een advocaat van de duivel ?

14 januari 2019 om 09:04

Net als De Ligt twee keer tegen Sao Paulo. Wat wil je hier nu mee zeggen? Dat hij er niks van kan? Is wel heel erg opportunistisch. De hele wedstrijd overziend speelde hij gewoon goed.

14 januari 2019 om 09:09

Als hij een positioneel zwakke dekkingsfout maakt mag je dat toch gewoon benoemen ? Ik moet het gewoon nog zien , heeft niet met opportunisme te maken.

14 januari 2019 om 09:29

mwaaa, blijven oefenwedstrijden, daar zie je zelfs de absolute topverdedigers de meest kinderlijke fouten maken. Daarbij nieuw elftal, andere manier van voetballen en zijn eerste wedstrijd, dan vergeef ik hem die dekkingsfout wel.

Sanchez bv maakte bij zijn eerste optredens namens Ajax contant dekkingsfouten, maar hij liet ook geweldige verdedigende acties zien. Die dekkingsfouten gingen er meer en meer uit en na een aantal weken had Ajax de beste verdediger van de eredivisie in de gelederen. Achteraf wordt Sanchez vooral bestempeld als een topverdediger en buitenkansje voor Ajax, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Zou Sanchez meer willen bestempelen als een verdediger die wel heel snel, heel veel stappen heeft gezet waardoor hij in recordtempo top was. De Sanchez die binnen kwam, stond veelal foutief opgesteld, verloor hierdoor ook luchtduels echt heel simpel, terwijl je met een dergelijk lijf toch wel meer mag verwachten en corrigeerde alles op snelheid. Die Sanchez die vertrok, beheerste bovenstaande aspecten wel en had snelheid als extra wapen voor noodrem situaties.

Deze Magallan liet ook behoorlijke dingen zien en maakt een grote dekkingsfout (zijn er een stuk minder dan Sanchez in het begin). Hij is ook wat ouder, maar lijkt net zo leergierig. Daarnaast heeft hij de mazzel dat hij niet als de grote aankoop in de verdediging is binnengehaald (ondanks dat hij duurder is dan Sanchez), hij is de nieuwe wissel. De Ligt en Blind zijn de grote namen in de verdediging. Daarbij opgeteld dat hij in tagliafico een mede Argentijn heeft die hem wegwijs kan maken (i.p.v. zelf moeten zoeken) en alle ingrediënten zijn aanwezig om uit te groeien tot een goede verdediger voor Ajax.

14 januari 2019 om 10:34

Vond hem gewoon goed spelen. Dacht waarschijnlijk aan buitenspel. Gebeurd vaker dat ze zo denken. En dan heb je nog een labiele keeper die uitkomt. Hij stond in een moeilijke hoek die jongen en moest de bal nog maar eens goed aan zien te nemen.

14 januari 2019 om 11:19

Benoemen, ja. Conclusies aan verbinden na 1 pot, z'n eerste wedstrijd, is wel wat opportunistisch. Maargoed, dat doe je ook niet echt.
Ik denk dat Kakka hetzelfde zegt als jij zonder specifieke situaties te benoemen ... niemand weet 't op termijn, je hebt alleen een 1e indruk, en die was prima, doch niet foutloos.
Jij geeft 'm alleen het nadeel van de twijfel, Kakka het voordeel. Op basis van 1 moment ga je toch geen speler (ver)oordelen? Dan kijk je dus niet naar wat hij goed deed? Dat mag je toch ook benoemen?
Het is maar net hoe je het wilt zien ;-)
Dus ja: advocaat van de duivel.

14 januari 2019 om 08:42

Shirtje in de broek. Zouden meer spelers moeten doen.

14 januari 2019 om 09:23

Waarom? Maakt tg helemaal niets uit

14 januari 2019 om 09:28

Zeker wel. Heeft met aerodynamica te maken. Shirt in de broek is minder weerstand, dus sneller.

14 januari 2019 om 10:10

Haha aerodynamisch. Het is gewoon classy.

14 januari 2019 om 10:24

Haha minder weerstand lijkt me ook wat overdreven. Vind het er wel gewoon keurig uit zien. Het heeft iets extras.

14 januari 2019 om 10:30

Dat maakt alles uit. 😂😂shirt in de broek sta je 1-0 voor.

14 januari 2019 om 10:58

Shirt in je broek was officieel voor de scheids gebruikt. Zo kon de scheids goed zien of er spelers aan shirtjes trokken. Bij de amateurs kwam de scheids vroeger altijd zeggen dat we ons shirt in onze broek moesten doen anders mochten we niet aftrappen toen ik nog speelde.

Lijkt op het eerste oog een grappige vergelijking, maar helaas is die ietwat scheef. De mensen die je op het veld verdedigt, zijn van de tegenpartij, terwijl je in de advocatuur je eigen cliënt verdedigt🤣.

14 januari 2019 om 08:58

Je verdedigt het doel toch?

14 januari 2019 om 09:07

Zeker. Maar hij heeft het uitdrukkelijk over het verdedigen van mensen als ik me niet vergis. Of lees ik het verkeerd?

14 januari 2019 om 11:18

Een advocaat verdedigt niet zozeer de cliënt zelf, maar het belang van die cliënt. Dus in die zin is het best een redelijke vergelijking.

Wöber was al een intelligente jongen, deze Magallan blijkbaar ook. Wellicht selecteert Ajax ook daar op. Deze jongens lijken dan toch stabieler in hun hoofd.

Mooi inderdaad. Hij doet dit om zijn belofte aan zn vader waar te maken. Hij mocht onder 1 voorwaarde voetballen, als hij een studie rechten gind doen én afmaken. Toen zijn vader overleed was dit hetgene wat hij absoluut nog wilde doen ter ere van zn vader

Vraag is alleen of hij van Ajax wel vrij krijgt om de colleges te volgen in Buenos Aires en voor zijn toetsweek.
Ik vind het wel mooi, een betaald voetballer in de top die zijn vrije tijd niet besteed aan Fifa en Fortnite maar aan zijn toekomst ná het voetbal.

14 januari 2019 om 18:09

Het grappige is dat al die reacties nu voornamelijk positief zijn maar als over de toekomst nadenken gebeurt door een kledinglijn op te zetten wordt die jongens verweten dat ze met randzaken bezig zijn. Beetje meten met 2 maten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren