Argentijns international veroorzaakte ongeluk mogelijk met slok op

Zondag, 13 januari 2019 om

Alan Franco heeft heel wat uit te leggen. De centrale verdediger van Independiente veroorzaakte in de nacht van zaterdag op zondag een auto-ongeluk en daarbij raakte een zwangere vrouw gewond. Ze moest naar het ziekenhuis worden gebracht en haar situatie is stabiel, zo schrijven diverse Argentijnse media.

De 22-jarige Franco zat met een aantal vrienden in een witte Jeep Compass toen ze in Sarandí op hoge snelheid op de Chevrolet Corsa van de vrouw botsten. Deze Camila kwam vast te zitten in haar eigen wagen en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en Franco werd meegenomen naar het politiebureau.

Argentijnse media melden dat er alcoholische versnaperingen in de Jeep Compass zijn gevonden, maar het is onduidelijk of bestuurder Franco zelf gedronken had. Independiente vertelt daar ook niets over in een statement dat men zondagavond naar buiten brengt. De club uit Avellaneda communiceert slechts dat er momenteel een onderzoek loopt en dat ook de ‘bijbehorende tests’ worden uitgevoerd.

Waarschijnlijk zal in de loop van de week blijken of Franco met een slok op achter het stuur zat. “Zodra de resultaten binnen zijn, wordt het publiek onmiddellijk op de hoogte gebracht”, aldus Independiente. Franco speelt sinds 2015 voor Independiente en geldt als een van de grootste verdedigende talenten van het land. In september maakte hij in het oefenduel met Guatemala (0-3 winst) zijn debuut voor Argentinië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Drank. Ergens zo onschuldig maar het kan zoveel kapot maken. Ik vraag me af wat de straf moet zijn mocht hij hebben gedronken. Straf je hem bijvoorbeeld extra zwaar omdat hij een voorbeeldfunctie heeft? Zo maak je een statement. Of zal hij juist normaal bestraft worden? Aangezien alcohol tijdens het rijden zo vaak gezeik oplevert mogen die straffen wel flink omhoog wat mij betreft. Laat die jongen bijvoorbeeld 3-5 jaar niet meer rijden. Dan maak je echt wel een statement.

13 januari 2019 om 21:47

Iedereen gelijk voor de wet, niet harder of anders straffen omdat hij bekend is. Mensen die echter veel te veel zuipen en rijden mogen ze van mij direct het rijbewijs voor het leven afpakken, ze weten dat het niet mag, er is geen excuus om dronken te rijden. Afnemen, voorgoed.

13 januari 2019 om 22:09

Voetbalgerelateerde zaken mag je van mij harder bestraffen als het iemand is die een voorbeeld functie heeft, net zoals ik er vaak wel achter sta wanneer een club zelf een speler nog extra aanpakt. Maar dat een voetballer, misschien iemand met een voorbeeldfunctie, volgens voor de rechtbank harder aangepakt moet worden vind ik onzin. Advocaat, meestercrimineel, politicus, huisvrouw of voetballer, voor mij is dat allemaal gelijk als het voor de rechter staat.

Hopelijk blijkt dat hij gewoon nuchter was en de BOB was, anders voorzie ik een zware straf onder het mom van voorbeeldfunctie. Sowieso is alcohol in het verkeer echt not done en zou dit niet zwaar genoeg gestraft mogen worden. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook je mede inzittenden en andere weggebruikers in ernstig gevaar.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Independiente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Banfield200
Voor de complete stand: Primera Division
SpelersPositieW
M. CampañaKeeper140
D. BlancoMiddenvelder140
C. DomínguezAanvaller141
F. BustosVerdediger130
J. FigalVerdediger131
J. SánchezVerdediger131
G. SilvaVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Independiente.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren