Briljante combinatie helpt Barcelona op weg; jubileumtreffer voor Messi

Zondag, 13 januari 2019 om

Barcelona heeft zich zondagavond in LaLiga weten te herstellen van de nederlaag die het midweeks in de Copa del Rey leed tegen Levante (2-1). Het team van trainer Ernesto Valverde won in het eigen Camp Nou zonder al te veel moeite van laagvlieger Eibar: 3-0. Luis Suárez was met twee doelpunten en een assist de grote man aan de kant van de Catalanen, terwijl Lionel Messi zijn 400ste doelpunt in LaLiga maakte. Barcelona blijft koploper en heeft nu na 19 speelrondes 43 punten, 5 punten meer dan achtervolger Atlético Madrid.

Barcelona had voor eigen publiek wat goed te maken na de nederlaag van afgelopen donderdag tegen Levante en het begin van de ploeg mocht er in elk geval wezen. Eibar werd vanaf de eerste minuut vastgezet op eigen helft en moest na negentien minuten voetballen uiteindelijk capituleren voor de aanvalsdrift van de thuisploeg. Suárez werd na een werkelijk schitterende combinatie door de as van het veld door Philippe Coutinho alleen voor doelman Asier Riesgo gezet, waarna de Uruguayaanse aanvaller koelbloedig afrondde: 1-0.


De formatie van Valverde had daarmee de vroege voorsprong waar het op zinspeelde, maar moest wel waakzaam blijven voor de counter. Sergi Enrich was enkele minuten na de openingstreffer van Suárez dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal scheerde rakelings voorbij het doel van Marc-André ter Stegen. Barcelona creëerde in de eerste helft niet veel kansen, maar claimde op slag van rust nog wel een strafschop. Rubén Peña leek zich te vergrijpen aan Coutinho, maar scheidsrechter Jesús Gil Manzano weigerde de bal op de stip te liggen.

Barcelona stelde de zege vervolgens in het eerste kwartier na de onderbreking veilig. De 2-0 kwam na 53 minuten van de voet van Messi. Na voorbereidend werk van Coutinho en Suárez kapte de Argentijnse superster Peña fraai uit, waarna hij Riesgo met een ziedend schot kansloos liet. Het betekende voor Messi zijn 400ste competitietreffer in 435 duels. De thuisploeg schroefde het tempo vervolgens onmiddellijk verder op, wat vlak voor het verstrijken van het eerste uur resulteerde in een derde treffer. Sergi Roberto lanceerde Suárez met een snelle ingooi, waarna laatstgenoemde de bal met de buitenkant van de voet voorbij Riesgo schoot.

Na de 3-0 had Barcelona weinig meer te duchten van Eibar, maar de ploeg uit Baskenland wist in het laatste halfuur nog wel enkele mogelijkheden te creëren. Zo kopte Enrich opnieuw naast, terwijl Pablo De Blasis Ter Stegen aan het werk zette met het hoofd. Barcelona loerde in de slotfase vooral op de counter, maar slaagde er uiteindelijk niet meer in om de score verder op te voeren. Aanstaande donderdag wacht voor het elftal van Valverde op eigen veld de return in de Copa del Rey tegen Levante.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door loutje1962)

400 goals in 435 wedstrijden in La Liga, en iemand riep vandaag nog dat Messi geen neus voor de goal zou hebben..

Makkelijke wedstrijd vandaag met enkele mooie combinaties, vooral ook mooi om te zien dat Coutinho het goed deed! Hop naar de revanche in de beker en het resultaat tegen Levante rechtzetten.

13 januari 2019 om 20:26

Messi geen neus voor goal haha? Messi en Ronaldo zijn de afgelopen 10 jaar zo een beetje de definitie van goals. Dat zal waarschijnlijk een niet serieuze reactie zijn geweest

Barcelona had vandaag een paar mooie combinaties. Deed me denken aan de tikki takka tijdperk. Eenovudige overwinning met een jubileum goal voor de levende legende.

13 januari 2019 om 21:05

Vooral die eerste goal was heerlijk, even een flashback naar 10 jaar geleden.

14 januari 2019 om 04:03

Levski Mij maakt het niet uit wie wat vind inzake deze twee, ikzelf vind Messi de betere voetballer, en Ronaldo de betere atleet, Messi zijn techniek en inzicht bekoren mij, Ronaldo zijn drive en neus voor de goal bekoren mij, je kan ze eigenlijk in niets vergelijken, twee totale tegenpolen. Je kan dat hier uit afleiden ja, maar als je zelf een beetje nadenkt zal je vast begrijpen dat ik wel weet dat Messi ook een neus voor de goal heeft, alleen is het bij Ronaldo datgene wat vr mij het meeste opvalt en bij Messi meer zijn andere kwaliteiten. Maar ja, je hebt een punt, hoewel ik zeker niet wilde zeggen dat Messi geen neus voor de goal heeft, insinueer ik dit zo wel onbedoeld.

13 januari 2019 om 20:26

Messi geen neusje voor de goal? Hahah, ben wel benieuwd wat er in iemands hoofd omgaat als je dat gewoon serieus typt 😂

13 januari 2019 om 20:27

Alex zei alleen dat hij Ronaldo bekoort om zijn neus voor de goal. Anderen (zoals jij) leggen dan onjuist woorden in zijn mond.

13 januari 2019 om 20:46

Als je daar vervolgens aan toevoegt dat Messi en Ronaldo twee totale tegenpolen zijn, dan versta ik daar inderdaad onder dat Messi geen neus voor de goal heeft. Correct me if I'm wrong.

13 januari 2019 om 20:59

@levski1

ik snap wel wat @alex bedoeld hoor. Ronaldo is een atleet met veel fysieke kracht, techniek, een geweldige traptechniek en kopkracht en een ongekende wil om te winnen.

Messi is technisch en qua traptechniek ook bizar goed en is meer een behendige speler die 5 man kan uitkappen op een vierkante meter. beiden zijn het absolute geweldenaars die belachelijk veel scoren maar beiden hebben ze een totaal andere manier van voetballen

ik snap aan de andere kant niet waarom die 2 steeds vergeleken moeten worden. het zijn met afstand de 2 beste voetballers ter wereld, daar zouden mensen van moeten genieten. als Ronaldo en Messi stoppen gaat het wel weer even duren voordat we een voetballer van dat kaliber voorbij zien komen. alleen Mbappe heeft misschien de potentie dat niveau te gaan halen maar dat moeten we nog maar afwachten ook

13 januari 2019 om 22:10

De twee worden constant vergeleken omdat een rivaliteit gewoon genieten is. Hoe zeldzaam is het dat we een buitenaards goede voetballer hebben rondlopen die alles sloopt op het veld? Laat staan dat we er twee hebben. Ik vind het juist raar als mensen zeggen dat we ze niet moeten vergelijken...

13 januari 2019 om 20:27

Moet te doen zijn in eigen huis. Ik zou wel eerst Messi op de bank houden en rust geven, maar dat is tegelijkertijd ook wel een risico.

13 januari 2019 om 20:42

Messi geen neusje voor de goal? Hij heeft meeste goals in 2018. Dan moet je tegen diegene zeggen wie wel een neusje voor de goal dan heeft? Als Messi meeste goals heeft in 2018 Barcelona speelde een goeie wedstrijd. Spelers als Vidal en Dembele rust gegeven. En Coutinho en Arthur de kans gegeven. Speelde alletwee heel goed. Vooral Coutinho, ik hoop dat Valverde heeft opgelet en deze jongen een kans geeft. Dembele viel sterk in. Maar zijn keuzes voor de goal was wat minder. Maar dan kan je hem niet verwijten. Op naar Levante 🔴🔵💪🏽

13 januari 2019 om 20:43

En dan ben ik benieuwd wat zijn gemiddelde sinds 2008,toen werd hij de beste speler van Barcelona,daarvoor was hij meer een aangever..

13 januari 2019 om 21:47

Als je zijn 160 assists meerekent, is Messi gemiddeld elke 62 minuten direct betrokken geweest bij een doelpunt sinds zijn debuut in La Liga. Laat dat even bezinken!

13 januari 2019 om 22:18

Jezus, 62 minuten? Dat kan je bijna niet voorstellen na zoveel jaren. Wat een speler zeg. Nadat Messi een beer van een Boateng op de grond kteeg, wist ik dat dat de beste voetballer is misschiem ooit zelfs.

Barcelona maakte dit seizoen al meer doelpunten dan Atletico Madrid en Real Madrid bij elkaar opgeteld. En alleen Sevilla en Celta Vigo wisten dit seizoen vaker het net te vinden dan Lionel Messi en Luis Suárez tezamen. En zonder enige statistieken over deze wedstrijd te noemen zegt dat eigenlijk wel alles over Barcelona op dit moment. Bij vlagen was het voetbal fenomenaal, maar over het algemeen is het niveau vrij bedroevend tot aan het tweede doelpunt. Na het tweede doelpunt was het genieten geblazen onder leiding van het trio voorin. Van Lionel Messi en Luis Suárez wisten we dit natuurlijk, maar het is natuurlijk fijn om ook Coutinho weer eens te zien lachen.

Ernesto Valverde blunderde in mijn ogen op tactisch vlak door met de wissel van Ousmane Dembélé voor Arthur naar een 4-4-2 door te schakelen. Daarmee verloor Barcelona de controle op het middenveld en de mogelijkheid om Coutinho vrij te spelen aan de linkerkant. Onbegrijpelijk dat hij besloot om het tactisch om te gooien terwijl Eibar in die fase van het kastje naar de muur werd gestuurd door de overtalsituatie centraal op het middenveld.

Overigens ook interessant om Marc Cucurella te zien schitteren in Camp Nou. Als een soort vrije linkshalf is hij echt een revelatie dit seizoen. Het lijkt erop dat Barcelona afgelopen zomer de juiste keuze heeft gemaakt; Cucurella schittert op huurbasis in La Liga, terwijl Juan Miranda tussen Barcelona B en het eerste elftal zweeft en waardevolle ervaring opdoet. Het wordt nog interessant wie de concurrentiestrijd gaat winnen op de linksbackpositie achter Jordi Alba volgend seizoen!

13 januari 2019 om 20:30

Barcelona verloor inderdaad het middenveld toen, maar je moet niet vergeten dat diepgang heel belangrijk is als je voorstaat. Als Dembele het wat beter uitspeelt had je 3x kunnen scoren in de omschakeling. Hij speelde Messi ook nog een keer goed in die hem niet echt verwachtte(al vond ik dat Dembele hem veel te hard inspeelde)

Je had met jouw 'tactiek' de wedstrijd ook kunnen uitvoetballen, maar ik vond het een goede wissel

13 januari 2019 om 20:34

Eibar heeft helaas een optie tot koop van maar 5 miljoen voor Cucurella, die zullen daar gretig gebruik van maken om hem met winst door te verkopen. Verder had ik dezelfde opmerking gemaakt toen Barca overschakelde naar de 442, maar een wijsneus vond dat het een belachelijke constatering was. Vanaf die 442 was Barca eigenljk nergens en liepen ze maar te klooien, met toen dat onbegrijpelijke hakje van Alba als symbool. Een middenveld met Busquets, Arthur en Coutinho zal ons terug doen denken aan Xavi-Iniesta-Busi met Dembele die de drietand gaat vormen met Suarez en Messi. Hoop dat Valverde de ballen gaat hebben om dat te durven.

13 januari 2019 om 20:38

Aub geen Miranda, dan eerder Manolev..

13 januari 2019 om 21:19

Ik denk dat Valverde ervoor koos om de deur op slot te doen om fysiek minder meters te maken. 3-0 of 5-0 brengen voor Valverde evenveel punten op en dat is zo goed als het enige waarnaar die kijkt. Ik persoonlijk had liever gezien dat hij Suarez wisselde na diens 2de goal met Dembele (59ste minuut) en ergerde me eraan tijdens de match. Suarez moet echt meer rust krijgen nu. Op het laatst is Luiz trouwens trekkebenend van het veld gestapt..had je makkelijk kunnen vermijden. Je hebt maar 1 puntspeler en die is 31.. hou die dan zoveel mogelijk fris van zodra de punten binnen zijn. Als Suarez uitvalt of vermoeid geraakt hypothekeer je de champions league

Je ziet zoveel geklaag overal, vooral in de reacties tijdens de wedstrijden. Een mening mag je van mij hebben, maar formuleer en onderbouw die dan ook. Hierdoor heb ik steeds het gevoel dat er geen echte fans of liefhebbers van het voetbal meer zijn, of ik zit daarvoor op het verkeerde platform.

Goede wedstrijd van Barcelona. Verdediging stond heel solide op Sergi Roberto na. Busquets is niet meer de Busquets van jaren geleden. Laat nog wel geweldige dingen zien. Ik ben blij dat Pique weer in goede vorm komt. Wat is hij toch sterk in de opbouw. Coutinho was 70 min lang heel goed vandaag. Ik vond Suarez vandaag de beste. Continue aanwezig. Goed in het samenspel en geweldige afwerking vandaag.

Messi was natuurlijk weer Messi. Dembele viel naar mijn mening ook goed in. Het spel werd misschien minder, maar Dembele werd in 5 min tijd 3x gevaarlijk met zijn snelheid. Als hij nog leert de juiste keuze maken is hij echt een wapen en vooral dalijk in de CL. Hij dribbelt met die snelheid fantastisch. Helaas laat zijn inzicht/keuzes hem nog wel eens in de steek.

Goede wedstrijd van Barcelona gezien. Zoals ik al eerder aangaf is de La liga echt sterk dit jaar. Elk ploeg voetbalt. Het zegt al genoeg dat Villareal die 19e staat eerste in de poule wordt met Spartak Moskou, Rapid wien en Rangers.

13 januari 2019 om 20:32

Inderdaad, die snelheid was gewoon prachtig om te zien. Het probleem is nu wel wie er moet banken dembele of coutinho? Aangezien Valverde coutinho toch niet op het middenveld wilt zetten hebben we nu toch een luxe probleem. Zou zelf met coutinho rakitic en busquets op het middenveld spelen en dembele suarez Messi daarvoor in de ucl.

13 januari 2019 om 22:59

Zeer goede analyse wat mij betreft. Lenglet ook weer oerdegelijk. Ik dacht (correct me if i'm wrong) dat jij zijn kwaliteiten wat in twijfel trok op een vorig topic. Ik vind hem gewoon een zeer solide verdediger en de laatste weken echt betrouwbaar. Reken daar zijn groeimarge nog bij en het is gewoon een zeer sterke zomertransfer geweest. Barcelona heeft echt een brede selectie dit jaar. Als je ziet wie ze steeds vanop de bank kunnen inbrengen, toch wel indrukwekkend.

Daarnaast vind ik het niveau in La Liga ook zeer hoog dit jaar. Eibar speelde in de 1ste helft gewoon zeer goed voetbal, zoals ik ook verwacht had. Zoals je zegt, ploegen zoals Villareal, Celta, Soicedad en Bilbao staan onderaan in het klassement en zijn stuk voor stuk goeie ploegen. Imo een enorm contrast met de Premier League. Hoe weinig voetbal er daar zit in de ploegen in de rechterkolom...

13 januari 2019 om 23:13

Rechterrijtje la liga is echt sterker dan rechterrijtje Premier league. Als je elke ploeg afgaat nr 10 la liga vs nr 10 epl en zo verder, dan kom ik tot de conclusie dat La liga in die range sterker is. Engeland heeft inderdaad 6 topploegen. Met 4 subtoppers, maar daaronder is het niet veel naar mijn mening. Ze spelen allemaal hetzelfde voetbal vanaf plek 10 tm 20 in The Premier League.

Ik snap dat mensen EPL leuker vinden om te kijken. Door de stand van de camera' bijv. Die staan in Engeland veel lager dan in andere landen. Zo lijkt elke wedstrijd veel sneller te gaan. Het publiek dat heel dicht op het veld staat. Voetbaltechnisch-en tactisch is La Liga zoveel beter. Daardoor krijg je vaak meer eentonig voetbal, omdat er minder balverlies wordt geleden.

@lamanita5 Idd ik hem hem matig genoemd, maar hij doet het de laatste tijd wel goed. Hij heeft eigenlijk niet echt zwakke punten. Misschien zijn snelheid? Hij is wel redelijk allround en is goed in schoten blocken. Maakt veel stappen de laatste tijd. Ik vind het a-team van Barcelona steeds beter spelen de laatste tijd. De wissels vallen ook steeds goed in. Vidal, Dembele en Semedo vielen allemaal goed in. Ik zie het wel goedkomen. We missen misschien nog een type frenkie op het middenveld. Messi speelt die rol nu, maar ik heb hem liever dichter bij de goal.

Wederom weer 3 belangrijke punten binnen. Pas bij de 2-0 begon het echt lekker te draaien. Fijn om te zien dat couthino zijn glans heeft laten tonen. Hopelijk kan hij dit voort zetten. Ook vind ik dat piquã© zich weer heeft herpakt. Daarnaast kan ik nog steeds niet begrijpen waarom Rakitic geen rust krijgt, hoe lang gaat hij dit nog volhouden. En wat betreft Cucurella, die heeft in mijn ogen echt lef en goed gevoetbald. Zeker iemand die wel eens de plek van Alba kan opvolgen. Al met al een prima wedstrijd van barca met natuurlijk Messi met zijn 400e in 435 wedstrijden. En suarez met een prachtige brace.

Messi, Suarez, Pique, Alba,Rakitic en lenglet spelen bijna alle wedstrijden en worden ook niet gewisseld en muv lenglet zijn ze ook jaartje ouders. Waarom niet 1 van ze wisselen in thuus wedstrijd tegen eibar waar je 3-0 voorstaat. E.g publiekswissel voor messi ivm 400ste goal. Maar in uit beker wedstrijd tegen levante die hoger staat laat je ze wel allemaal buiten selectie

Redelijke wedstrijd, met bij vlagen heerlijk voetbal. Vooral tussen de 2e en de 3e goal was het genieten. Eerste helft was buiten de prachtige 1-0 saai. Coutinho speelde eindelijk een hele goed wedstrijd en begon weer wat te stralen. Hopelijk zet hij die lijn door. Suarez speelde uitstekend en Messi maakt z'n 400e in La Liga. Wat een fenomeen is het toch. Roberto buiten de ingooi assist matig en Valverde moet Semedo eens wat meer kansen geven.

Barcelona gaat weer de titel pakken zonder twijfel, zie ze misschien hier en daar een punt verliezen maar voor de rest is het weer heel stabiel en scoren ze weer makkelijk.

13 januari 2019 om 20:49

Niet te voorbarig zijn, we zitten nog maar aan de helft van de competitie en het verschil met de nummer twee is slechts vijf punten. Bovendien vrees ik dat ze met Atletico een heel taaie concurrent hebben, die geven zich niet zo makkelijk gewonnen.

13 januari 2019 om 21:40

Atletico Madrid heeft een probleem voorin, ergens gaat dat fout lopen. Barcelona speelt zakelijk maar wint vaker met grote cijfers, hier en daar doet Valverde wat geks maar het oogt stabiel, nee Barcelona zie ik de titel echt niet uit handen geven hoe voorbarig dit ook klinkt

13 januari 2019 om 21:02

Ook van Antwerpen dan Medal? Buurt Turnhoutsebaan? Ik hoop als barca supporter je eens tegen het lijf te lopen bij een classico. Veel respect voor hoe je als Real supporter je ploeg blijft verdedigen!

Ja dit Barca is ongenaakbaar. Spelen zo goed voetbal, hebben de beste speler in de wereld en hebben zo een brede selectie. Kampioen worden ze wel. Cl is het doel voor hun. Woensdag in de Copa tegen Levante. Hoop niet fat Messi meedoet anders is het al binnen 20 minuten beslist. Respect van een Real fan hebben jullie.

Heerlijk wil het vaker zo zien tegen kleinere tegenstanders. Gewoon een kleine 20 min voluit kapotmaken en voor de rest zakelijk afhandelen. Zo moet ajax het ook doen bijv in de beker. Het is zo overduidelijk dat als je die clubs ff intimideerd dat ze de weg kwijt zijn. anyways Messi 400 goals en pas 31 haalt de 500 dus sws

Tegen een ploeg als Eibar is het gewoon wachten totdat Barcelona gaat scoren. Wel leuk om zo af en toe het tiki taka terug te zien maar de echte glans is wel van het elftal. Alleen Messi heeft dat beetje extra en de rest zijn leuke voetballers maar niet wereldklasse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3649 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 26 29 2 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Mourinho voorspelt opnieuw uitschakeling Ajax en loopt vooruit op finale

José Mourinho verwacht dat de kwartfinales het eindstation zullen vormen voor Ajax in de Champions League. De Amsterdammers zijn in de komende ronde gekoppeld aan Juventus: op woensdag 10 en dinsdag...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren