Blind: ‘Als hij niet komt, moet je zéker geen belangrijke spelers verkopen’

Zondag, 13 januari 2019 om

Ajax is volgens commissaris Danny Blind niet van plan om David Neres te verkopen. Zeker nu Diego Lainez heeft gekozen voor een contract bij Real Betis in plaats van bij Ajax, is het volgens Blind onverstandig om basisspelers of belangrijke reservespelers van de hand te doen. "We willen spelers met wie we succesvol kunnen zijn in huis houden", legt Blind zondagmiddag uit bij Ziggo Sport.

De voormalig bondscoach van Oranje, sinds april vorig jaar lid van de Raad van Commissarissen bij Ajax, voegt toe dat er wat dat betreft weinig is veranderd ten opzichte van afgelopen zomer. Ook toen wilde Ajax de belangrijke schakels binnenboord houden. "Dat er altijd beweging is wanneer je je zo manifesteert zoals Ajax gedaan heeft in de eerste seizoenshelft, dat is logisch. Er is gekozen om de ploeg te versterken, dat is met Lisandro Magallán gebeurd."

"De bedoeling was dat Diego Lainez uit Mexico er ook bij zou komen. Dat moest in de winter gebeuren, om een langere aanloop te hebben in verband met een andere cultuur en een ander spelsysteem", vervolgt Blind. "Als je zo'n speler dan niet kan halen, moet je zéker geen spelers weg laten gaan waarvan je denkt dat je ze nodig hebt om succes te boeken." Hij kan echter niet garanderen dat Neres in Amsterdam blijft; Guangzhou Evergrande zou 43 miljoen euro over hebben voor de vleugelaanvaller.

"Nou, kijk, voetbal blijft voetbal. Maar de insteek is om geen basisspelers of directe back-up-spelers te laten gaan", aldus Blind, die eraan toevoegt dat Maximilian Wöber naar Sevilla mocht vertrekken vanwege de komst van Magallán. Ook aan Frenkie de Jong wordt getrokken en zondag schreven diverse Britse media dat Tottenham Hotspur zich mengt in de strijd om de middenvelder. Een 'prima club' in een 'geweldige competitie', aldus Blind. "Maar zolang er geen duidelijkheid komt over Frenkie, zijn dit soort verhalen aan de orde van de dag. In Spanje staan de sportkranten er elke week vol over. Hopelijk zal de nabije toekomst duidelijkheid creëren."


Poll

Moet Ajax David Neres binnenboord houden?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ik weet nu niet als Neres blijft of hij nog gemotiveerd is want Ajax wilde hem eerst weg doen en nu weer niet dus weet niet wat er in zijn kop speelt.

13 januari 2019 om 14:18

Het is geen temptation island. Neres weet echt wel hoe de voetbalwereld werkt, en dat hij alleen zijn eigen toekomst vertraagt door minder dan zijn absolute best te doen. Bovendien is Ajax bereid om iedere speler in de selectie voor een bepaald bedrag te verkopen, zo werkt het nou eenmaal.

13 januari 2019 om 14:22

Wanneer wilde Ajax Neres weg doen dan? Er werd alleen gezegd dat een vertrek bespreekbaar zou zijn als Lainez zou komen door een aantal kranten, maar niet door iemand van Ajax zelf. Dat Ajax hem niet verkoopt voor 43 miljoen zou juist eerder vertrouwen moeten uitspreken richting Neres dat hij een belangrijk onderdeel van het team is dan dat ze hem niet meer willen. Blind (rvc), Ten Hag (coach) en Overmars (td) hebben de afgelopen dagen gezegd dat ze hem willen behouden. Verweij en Driessen zeggen dat een vertrek bespreekbaar is als Lainez komt. Waar zou jij als Neres meer waarde aan hechten?

13 januari 2019 om 14:28

Almere67..... Ajax wilde Neres niet weg doen. Hij wilde zelf wel dus dat was dan bespreekbaar als Lainez dan zou komen. Dat is nu dus niet meer aan de orde

13 januari 2019 om 14:58

Soccerfan_1 Fantasierijke opmerking, heb je ook een bron dat Neres zelf weg wilt? Waarschijnlijk diezelfde bronnen die melden dat Neres amper speeltijd krijgt dit seizoen..

13 januari 2019 om 15:11

Laten we het zo zeggen dan er is dus een bod geweest en Ajax zat er over na te denken en wat ik dus wil zeggen dat het niet leuk en prettig overkomt voor zo'n ventje en hij daardoor ongemotiveerd over gaat komen

Lijkt erop dat de Chinese club weer aan zet is. Ze zijn al van 30 naar 43 gegaan dus als er nog een derde bod komt zal hij wel vertrekken. Ben toch benieuwd naar plan B op de vleugels, kan toch niet zo zijn dat ze vol op Lainez ingezet hebben zonder alternatieven..

13 januari 2019 om 14:27

Robert Skov van Kopenhagen is ook een aantal keer voorbij gekomen. 18 goals en 4 assists in 20 wedstrijden dit seizoen als rechtsbuiten. Schijnt een type Ziyech/Tadic te zijn die ook op 10 kan.

13 januari 2019 om 14:48

Is voor zover je kan beoordelen van wat filmpjes ook een prima talent. Technisch lijkt hij wat minder verfijnd dan Lainez maar heeft wel een veel beter schot in huis. Las zojuist dat Feyenoord en PSV ook interesse hebben. Ben benieuwd.

13 januari 2019 om 15:03

Zou een goede zet zijn om Skov te halen. Goede linkspoot met een geweldige traptechniek en oog voor een medespeler maar heeft geen moeite een tegenstander uit te spelen. Zijn passes zijn ook dik in orde. Ik ben wel echt gecharmeerd van deze speler.

Het kan aan mij liggen, maar is het niet aan Overmars of Ten Hag om op dit soort zaken in te gaan? Ik vind het een beetje vreemd dat commissarissen inhoudelijk ingaan op transfers. Ik weet dat ze er een belangrijke rol in spelen, maar zij hebben toch niet de functie om daarover naar buiten te treden? ON: Neres altijd voor 43 miljoen laten gaan, dat bedrag is echt astronomisch. Het is inderdaad een risico, maar als beursgenoteerde club kan je dit bijna niet laten lopen. Daarnaast, er loopt toch ergens anders nog wel een koopje á la Tadic rond?

13 januari 2019 om 14:23

Hij zat bij Ziggo in de studio dus zolang het in overleg met zijn collega's is valt het allemaal wel mee toch? Ik hou in ieder geval wel van duidelijkheid en Blind was vrij duidelijk in de studio.

13 januari 2019 om 15:28

Ku je beargumenteren waarom je het als beursgenoteerd bedrijf niet kunt laten lopen ? De aandeelhouders zien 0 van de inkomsten terug aangezien er geen dividend wordt uitgekeerd. Verder zal neres dit bedrag ook op een ander tijdstip kunnen opleveren. Voor de rest zijn we een voetbalclub met sportieve ambities. Het verkopen van neres en niemand goeds ervoor terughalen sluit totaal niet aan bij deze ambities.

13 januari 2019 om 15:38

@arseballer

Quote: "het kan aan mij liggen, maar is het niet aan Overmars of Ten Hag om op dit soort zaken in te gaan? Ik vind het een beetje vreemd dat commissarissen inhoudelijk ingaan op transfers. Ik weet dat ze er een belangrijke rol in spelen, maar zij hebben toch niet de functie om daarover naar buiten te treden?".

Commissarissen moeten het beleid goedkeuren en ik zou niet weten waarom ze niet in de media zouden mogen aangeven hoe ze er in staan. Het is natuurlijk ook niet zo dat Blnd iets nieuws naar buiten brengt. De verkoop van Wober staat gewoon op de clubsite en over het afketsen van de transfer van Laniez hebben de kranten de afgelopen tijd vol gestaan. Uit de reactie van Blind blijkt dat de Directie en Rvc op 1 lijn zitten en dat is ook wel eens anders geweest. Het is alleen maar goed als een commissaris de eensgezindheid naar buiten brengt en ook legitiem als het over technische zaken gaat en dat zijn beleidsterrein is.

13 januari 2019 om 20:01

De beursnotering heeft totaal geen invloed op transferzaken. Lees dat wel vaker, dat Ajax als beursgenoteerd bedrijf eerder voor geld zou moeten kiezen ofzo. Dat is onzin. Ajax aandeel is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Heineken aandeel waar echt in gehandeld wordt. Wat dat betreft hoeft Ajax eigenlijk nauwelijks rekening te houden met de aandeelhouders. Dit zijn veelal fans die vooral sportief succes willen. Waarde van het aandeel is niet zo boeiend. Inspraak bij de aandeelhouders vergadering vinden ze veel belangrijker.

Het is jammer dat Lainez voor Real Betis heeft gekozen, maar het is helaas niet anders.

Van Neres hoop ik dat hij bij Ajax blijft. Ook als Lainez binnengehaald zou zijn, moest Neres gewoon bij Ajax blijven. Neres heeft pech dat Ziyech dit seizoen op rechtsbuiten in een soort vrije rol speelt en het daar goed doet, maar dit seizoen bleef Ziyech onverwacht bij Ajax en ik verwacht niet dat dat aankomende zomer weer zal gebeuren en dat Ziyech dus na dit seizoen zal vertrekken bij Ajax.

Ook presteert Neres dit seizoen minder, doordat hij dit seizoen door ten Hag meestentijds op andere posities is neergezet. Want hij heeft dit seizoen vrij vaak op het middenveld gespeeld en als hij op de vleugels speelde, dan werd Neres ook weleens op linksbuiten neergezet terwijl hij het meeste dreiging, rendement, doelpunten en assists vanaf rechtsbuiten heeft en daar hoort Neres ook gewoon te staan.

Hopelijk speelt hij aankomend seizoen ook nog bij Ajax, zodat Neres bij het vertrek van Ziyech aankomend seizoen weer als rechtsbuiten kan spelen.

13 januari 2019 om 14:47

Precies. Hij heeft gewoon wat pech gehad dat Ziyech bleef. Aan de andere kant ben ik ook blij met Ziyech, die inderdaad waarschijnlijk gaat vertrekken, maar die wel meer kan gaan verdienen in het buitenland maar sportief waarschijnlijk wat in moet leveren. Daarom zou het van Ziyech ook een goede zet kunnen zijn om juist wel bij Ajax te blijven.....

Als je van waarde wil zijn moet je wel spelen. Neres is een speler die het vertrouwen moet krijgen van de trainer, als je hem dat niet geeft is hij een stuk minder belangrijk. Ik denk dat hij daarom de laatste tijd een stuk minder goed is dan vorig seizoen. En voor de bank is hij te goed, nu kun je misschien 43 miljoen vangen als hij het de komende maanden van invalbeurten moet hebben dan krijg je er waarschijnlijk bij lange na dat bedrag niet meer voor. En overmars houdt niet van kapitaalvernietiging.

13 januari 2019 om 15:29

Hij is niet minder goed. Ziyech is gewoon zoveel beter waardoor neres op die positie al gauw slecht lijkt.

13 januari 2019 om 16:00

De wedstrijden die hij speelde afgelopen maanden waren niet best. Heeft niks met Ziyech te maken. Toen van de beek begon te piepen toen hij niet meer in de basis stond heeft ten hag voor hem gekozen ten koste van neres. Je kunt hem niet vergelijken met Ziyech of tadic het is een heel ander type voetballer.

Andere opties zijn natuurlijk Bergwijn, Skov, Pavon, Doan, Odegaard, Lens, Promes, Danjuma, Chadli, Kostic, Berghuis nog als opties. Zeker Skov zie ik daarvan zitten. De beelden die ik van hem gezien heb, bevallen mij uitstekend. Lijkt mij eenzelfde speler als Ziyech en ook doelgericht. Bergwijn, Pavon, Kostic, Chadli lijken mij ook prima opties, maar minder realistisch. Babel had ik ook graag zien komen, maar die is dus al naar Fulham..

13 januari 2019 om 16:21

PSV zal never nooit hun belangrijkste spelers (Bergwijn) aan hun directe concurrent verkopen. Al helemaal niet midden in de titelrace. Denk ook niet dat Bergwijn zelf deze zijstap wil maken. Hij is heel tevreden bij PSV en zal alleen een transfer willen maken als dit sportief een stap omhoog is.

13 januari 2019 om 20:48

Pavon is niet goed genoeg en Berghuis moet je niet willen. Bergwijn zal ook niet komen of enkel voor de hoofdprijs. Danjuma of Skov zijn de beste opties!

Ik weet het niet hoeveel Neres verdient, gezien zijn loyaliteit en goede prestatie van afgelopen seizoen (rendement). Geef hem wat extra want anders kan hij ergens meer verdienen maar mocht niet weg van Ajax. Dit om hem teken te geven hoe belangrijk hij voor Ajax is denk ik dat hij extra motivatie heeft om voor Ajax te voetballen.

Denk maar aan die Ziyech wel kreeg.

Neres niet verkopen. A) dit seizoen is hij misschien niet in topvorm maar heeft hij zeker zijn waarde. B) Ziyech vertrekt waarschijnlijk na dit seizoen en dan kan Neres gewoon weer rechtsbuiten.

Ik zou er alles aan doen om Neres te behouden, want die gaan we in de competitie en Champions nog wel nodig hebben. Als Evergrande aanklopt voor zou ik hen wel weg doen voor elk aannemelijk bod. Zijn vertrek valt nu wel op te vangen met Magallan en eventueel Veltman.

13 januari 2019 om 16:40

Je weet wel dat Magallan en Veltman op totaal andere posities spelen dan Neres? Magallan en Veltman zijn verdedigers, waar Neres een aanvaller is.

13 januari 2019 om 17:22

Op dit moment zitten ze alle drie op de bank. Dus als neres weggaat kunnen Veltman en magallan gewoon een plekje opschuiven.

Wat een grap spurs gaan zich mengen om frenky... komen ze zeker met 30 miljoen zo iritant in onderhandelingen die Levy! Straks gaan ze daar nog het veld in met een wit shirt met rode baan... ok meng je maar ik zou zeggen 65 miljoen en Toby en anders opzouten met dat clubje zonder prijzen!

Ik zie nog altijd het liefst Neres rechts en Ziyech op 10. Maar voor 43 miljoen zou ik toch gaan twijfelen, wanneer bijvoorbeeld Danjuma voor 15 haalbaar zou zijn!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
31 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren