Hazard bekent: ‘Zijn er twee G.O.A.T.‘s? Absoluut niet, er is er maar één’

Zondag, 13 januari 2019 om

Voor Eden Hazard is het niet moeilijk om een G.O.A.T (The Greatest Of All Times) aan te wijzen. De Belgische vleugelaanvaller van Chelsea kiest zonder twijfelen voor Lionel Messi, als hem door Het Laatste Nieuws daar naar gevraagd wordt. Hazard haalt herinneringen op aan zijn meest recente ontmoeting met Messi, toen hij met Chelsea tegenover Barcelona stond in de Champions League.

“Zijn er twee G.O.A.T.'s? Absoluut niet. Er is maar één G.O.A.T. en dat is Messi. Die twee wedstrijden tegen Barcelona zijn niet mijn beste herinneringen aan 2018. Ik was blij dat ik tegen Barcelona en Messi kon spelen, maar ik kon niet brengen wat ik had gehoopt. Ik was gedesillusioneerd. Mijn drie kinderen waren voor de thuiswedstrijd op Stamford Bridge”, vertelt Hazard in gesprek met de Belgische krant.

“Mijn oudste zoon is een groot fan van Messi, eigenlijk zijn we dat allemaal. Hij wilde Messi die dag aan het werk zien, omdat hij een speciale speler is”, vervolgt de aanvoerder van de Rode Duivels. “We kijken geregeld samen voetbal, wat ik ook deed als kind. Naar Messi, naar Cristiano Ronaldo, naar Neymar. In die wedstrijd tegen Barcelona kreeg ik op gegeven moment de bal en ik wist niet wat ik ermee moest doen. Ik speelde de bal in de voeten van de tegenstander en mijn zoon Leo riep vanaf de tribune: Haha, mijn vader denkt dat hij voor Barcelona speelt.”

“Kinderen kunnen soms hard zijn, ze vertellen de waarheid. Als ik goed speel, krijg ik ook wel complimenten van hen. Ze zijn fantastisch, ik kijk uit naar de maanden dat het lekker weer is. Dan kunnen we met z’n allen voetballen in de tuin”, vertelt Hazard. Nadat België Brazilië elimineerde op het WK, nam Hazard de tijd om Neymar te omhelzen. “Dat gebeurde eigenlijk vrij natuurlijk. Iedereen had verwacht dat hij de beste speler van het WK zou worden. Het moest Neymar worden, want Messi en Ronaldo waren al uitgeschakeld.

“De druk op zijn schouders moet immens geweest zijn. Ik ken dat gevoel, al is de druk voor Neymar vele malen hoger. Als ze wonnen, was dat te danken aan Neymar. Als ze verloren, was het de schuld van Neymar”, legt de vleugelaanvaller uit. “Het leek alsof die andere 22 spelers in de selectie van Brazilië helemaal niet meededen. We hebben niet gesproken, omdat zijn Engels niet zo goed is. Het ging om het gebaar. Op een moeilijk moment wilde ik hem gerespecteerd laten voelen. Hij is een topspeler, zijn moment zal ongetwijfeld nog komen.”Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door feye88)

Wat een leuk stukje verhaal hoor. Die eden is volgens mij ook een hele aardige en down to earth gozert. En een gruwelijke voetballer

13 januari 2019 om 09:35

Talent zit in de familie. 3 broers allen prof. Nu weer 3 zonen. Mooi! Hoop dat Chelsea een wereldspits koopt en Koulibaly. Denk dat Barca na deze uitspraak misschien denkt Hazard te ruilen voor Coutinho + 70mio. Echter hoop ik dat Hazard gewoon blijft.

13 januari 2019 om 10:11

De ouders van Eden zijn ook beide ex profs geweest, Thierry bij o.a. La Louviere en Tubize in de tweede klasse van Belgie, en ook de mama Carine is ex prof geweest in de eerste klasse vrouwenvoetbal.

13 januari 2019 om 10:17

En de vierde broer is nog op komst.

Mooie gast is die Eden als je zo zn laatste interview(s) leest. Sympathiek, down to earth en intelligent als je het allemaal zo leest

Hazard lijkt natuurlijk ook meer op een Messi dan op een Ronaldo. Vind beide wel goats, Messi puur als voetballer, Ronaldo als winnaar, op basis van bezetenheid zeg maar.

13 januari 2019 om 09:18

Messi heeft meer prijzen dan ronaldo,meer assist en een betere doelpunten gemiddelde over zijn gehele carrière en als jij daarbij messi puur als voetballer beter vindt,dat is het geen moelijke conclusie te trekken toch....

13 januari 2019 om 09:36

Dat hij beter is of was maakt hem niet direct 'greatest'. Dan kijk ik ook naar persoonlijkheid, hoezeer hij inspireert, bereidheid tot afzien, leiderschap, dat soort dingen. Ik zou desondanks ook Messi zeggen als het over voetbal gaat, maar als het over topsport gaat dan vind ik Ronaldo veel groter. Nou heeft Hazard het daar nu natuurlijk niet over, maar toch.

13 januari 2019 om 10:24

Het aantal prijzen zegt vrij weinig, ik denk dat Messi 99% van die prijzen wil opgeven voor een titel met Argentinië.
Daarnaast stond Ronaldo 4x op het veld de Champions League omhoog te houden en Messi 3x.
Het aantal doelpunten en assist ligt bij Ronaldo in de knock-out fase van de Champions League veel hoger dan bij Messi. Dat Messi betere doelpunten heeft gemaakt is dus ook twijfelachtig.
Beide spelers zijn totaal verschillend en hebben op hun eigen manier het voetbal afgelopen decennia gedomineerd.

13 januari 2019 om 10:45

Alleen qua aantal doelpunten zijn ze te vergelijken, al heeft Ronaldo daar wel bijna 2x zoveel pogingen voor nodig. Op alle andere vlakken laat Messi hem mijlenver achter zich. Statistieken liegen niet.

13 januari 2019 om 11:14

Ronaldo heeft er 5, vergeet die met United niet. Desalniettemin zijn ze beiden gewoon gruwelijk. Stomme discussie weer..

13 januari 2019 om 11:31

Klopt heel goed.. 3+1 is 4 inderdaad. Maar 4+1 is 5.

13 januari 2019 om 11:46

Ronaldo won inderdaad 5x de Champions League in 2008 met United, en 2014 ,2016 ,2017 ,2018 met Real. In 2011 stond hij met United ook in de finale maar verloor men van Barca.

@ Barã£â§amessi10 Messi won weliswaar de Champions League 4x (2006 , 2009, 2011, 2015) maar zat in 2006 niet bij de selectie.

Uiteindelijk speelde Ronaldo 6 Champions League finales en won er 5, Messi speelde 3 Champions League finales en won er 3.

13 januari 2019 om 12:04

2006, 2008, 2010 en 2014

13 januari 2019 om 12:17

fcdc1

Messi was er niet bij in 2006 vanwege een spierscheuring. Speelde dat seizoen behoorlijk wat wedstrijden. Of moet je de finale gespeeld hebben om te tellen?!

13 januari 2019 om 13:19

Een finale spelen en daadwerkelijk winnen is voor een speler toch wel van andere waarde dan een prijs winnen zonder bij de selectie te zitten!

13 januari 2019 om 09:26

Qua bezetenheid en winnaars mentaliteit schat ik Luis Suarez veel hoger in dan Ronaldo.

13 januari 2019 om 09:34

Haha neen. Niemand is zo bezeten en gedreven als Ronaldo. Ook Suarez niet.

13 januari 2019 om 09:41

Ha nou, Ronaldo heb ik nog nooit iemand zien bijten in het heetst van de strijd. Zelfbeheersing is ook een kwaliteit.

13 januari 2019 om 09:44

Alleen de handsbal van Suárez op het WK tegen Nederland zegt genoeg. Ronaldo daarentegen acteert als een kleinkind op het veld die geen snoept krijgt.

13 januari 2019 om 09:55

Tegen Ghana bedoel je neem ik aan?

13 januari 2019 om 09:58

Die handsbal was tegen Ghana. Ronaldo is 24/7 met voetbal bezig. kijk de finale van het EK terug. Ronaldo geblesseerd, maar staat wel z'n team naar de overwinning te schreeuwen langs de zijlijn. Neymar heeft geen controle. Ronaldo wel. En die haalt echt elke gram uit zijn carrière

13 januari 2019 om 10:12

Canniggia en Viking Jullie verwarren wanacties en passie met gedrevenheid, Ronaldo is veel meer gedreven, 24/7, Suarez is een heel ander soort.

13 januari 2019 om 11:43

En Ronaldo heeft iets van een 5% van carriere geblesseerd /geschorst geweest, dit kan niemand anders zeggen. Hij is gewoon een machine.

13 januari 2019 om 12:27

Ja. Ellebogen, scheidsen duwen, natrappen, schelden en zelfs slaan. Maar hij heeft natuurlijk zelfbeheersing en rolt nooit als een huilend kind over het veld. Nee Ronaldo is God. Heeft veel rode kaarten gehad en hadden er nog meer kunnen zijn. Leuke sympathieke man, schijnt ook nog verkrachter te zijn.

13 januari 2019 om 09:40

Er kan er maar 1 GOAT zijn. We moeten gewoon blijven genieten van fantastische voetballers, ook na het tijdperk Messi en CR. En vooral doe kinderachtige discussies achterwege laten, nou en dat iemand de een beter vind dan de ander.

Weet iemand of zijn oudste zoon Leo,vernoemd is naar messi?

Hartstikke leuk dat dit de mening van Hazard is. Ondertussen zou het fijn zijn als dit belachelijke, subjectieve en onmeetbare concept, dat enkel voor allerlei hoog oplopende discussies zorgt, eens kan worden genegeerd.

Als je al ziet wat voor onzin het allemaal heeft aangericht met door de media gecreëerde rivaliteiten, enorm zonde. We kunnen niet genieten van meerdere goede voetballers, nee, we moeten ze tegen elkaar uitspelen. En in het geval van Messi en Ronaldo is dat zo ver gegaan dat mensen gewoon vergeten zijn hoe uniek het is dat we twee van zulke voetballers hebben mogen aanschouwen.

13 januari 2019 om 09:38

Mij maakt het niet uit wie wat vind inzake deze twee, ikzelf vind Messi de betere voetballer, en Ronaldo de betere atleet, Messi zijn techniek en inzicht bekoren mij, Ronaldo zijn drive en neus voor de goal bekoren mij, je kan ze eigenlijk in niets vergelijken, twee totale tegenpolen, de ene is puur voetbal, de andere is een soort cyborg, de ene heeft altijd gel in zijn haar, de andere nooit, Messi heeft tattoo’s, Ronaldo niet, Messi komt zelden slecht in het nieuws, Ronaldo wel, Ronaldo doet alles voor goede doelen, Messi wat minder. Ik vind het prachtig, ik kan geen betere aanwijzen tussen deze twee, maar ik snap dat anderen dat wel kunnen of willen, en ook die mensen moet je in hun waarde laten.

13 januari 2019 om 10:16

Alex hoe kom je er bij dat messi weinig doet wat betreft goede doelen? Messi helpt kinderen in spanje en Argentinië. Zorgt dat kinderen medische zorg krijgen etc. Daarnaast zie ik veel mensen zeggen dat ronaldo betere doelpuntenmaker is en messi betere voetballer, maar als je naar het doelpunten gemiddelde kijkt van de 2 heren dan zie je ook weer messi er boven uit steken. Het maakt nu niet uit wie beter is maar dat ronaldo meer scoort is echt onzin

13 januari 2019 om 10:27

Messi houdt zijn goede doelen geheim, Ronaldo zorgt ervoor dat mensen het te weten komen en zo fans te winnen zo zie ik dat als ik de brainwash-brill ff uitdoe

13 januari 2019 om 10:39

Alex, dat is een heel erg controversiële mening als je het mij vraagt. Het neusje voor de goal is bij Messi absoluut niet kleiner (hij heeft 93 goals in een jaartal gescoord!), maar vooral dat ‘slechte nieuws’ vind ik nogal riskant om aan te halen. We weten dat rond beide spelers heel wat te doen was (en nog steeds is) rond belastingontduiking - al wijt ik dat vooral aan hun beroepssituatie en het feit dat zo goed als elke kapitaalkrachtige mens naar poortjes zal zoeken om minder belastingen te betalen.
Echter komt Ronaldo ook om veel bezwarendere feiten in het nieuws en niet om de minste beschuldigingen, maar om het verkrachten van iemand! Ten eerste is hij onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt (al betwijfel ik dat hij ooit veroordeeld zou worden), maar het maakt mij toch wel heel wat terughoudender. Het is een erg complexe zaak waarbij de waarheid wellicht moeilijk aan het licht zal komen, maar in mijn ogen mag hier in geen geval zo lichtzinnig over worden gepraat als “hij komt wel eens slecht in het nieuws”. Dit is zoveel meer dan dat en ik hoop dat je dat zelf ook wel beseft.

13 januari 2019 om 10:41

Ronaldo is ook een merk en hij moet zijn merk hoog houden. Elke keer dus laten zien wat hij doet qua goede doelen enso. Messi voetbalt alleen en voor de rest zie je hem niet te veel in de media

13 januari 2019 om 14:13

Ronaldo loopt wat meer te koop met z'n liefdadigheid. Dat vind ik bepaald geen pluspunt. Voor bekendheden zijn goede doelen een vorm van PR. Kijk mij rs goed zijn. Ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Maar ach een euro gegeven uit zelf bevlekking is net zo veel waar als een euro gegeven uit goedheid.

13 januari 2019 om 09:38

Voetballers komen en gaan,nu hebben we messi en Ronaldo,hiervoor Zidane,ronaldo,ronaldinho en daarvoor van basten,Maradona,Cruijff en pele,als messi en Ronaldo stoppen staan er weer nieuwe spelers op,voetbal is de grootste sport ter wereld en de mens evalueert,dus er zullen altijd goede spelers zijn,ik moet altijd lachen als mensen zeggen dat er nooit iemand beter dan messi zal komen,die mensen weten niet eens wat ze de volgende dag gaan eten....

13 januari 2019 om 11:59

mooi lijstje, alleen Van Basten hoort daar echt niet in thuis. Uiteraard was dat een hele dikke speler, maar behalve Nederlanders gaat niemand die echt in de lijstjes van de allergrootsten plaatsen hoor.

13 januari 2019 om 12:26

Ik snap wel wat je zegt en ben het er deels wel mee eens, maar de dominantie van deze 2 gaan we toch niet snel meer zien denk ik. Ze hebben de laatste 10 haar de gouden bal gewonnen (voor Modric), bijna elk jaar de gouden schoen, scoren al 10+ jaar 1 op 1, etc. Dat we spelers gaan zien die het niveau halen geloof ik wel, maar zo lang is echt ongekend, ook als je teruggaat naar spelers als vBasten, Maradonna of Cruijff

13 januari 2019 om 20:48

Van basten heeft 3 gouden ballen,alleen messi en Ronaldo hebben er meer....

13 januari 2019 om 09:41

O jee wat doet de media nu weer? Of wacht, Ronaldo(Nike) was de absolute wereldster van Real en Messi(adidas) is dat van Barca. De twee beste clubs van de wereld die historisch gezien aartsrivalen zijn. Nee, dat leidt zeker niet tot discussie over wie er beter is.

13 januari 2019 om 09:52

De rivaliteit tussen Madrid en Barcelona heeft het naar mijn mening zo een grote discussie ervan gemaakt.

Het is iets dat je gewoon mee moet leren te leven op forums. Ik had in 't begin ook altijd de neiging om Messi te verdedigen als ik onzin over hem las, maar tegenwoordig lees ik de comments veel minder en reageer ik vooral hier op de forum niet veel wanneer de discussies weer van start gaanhaha.

13 januari 2019 om 10:08

Ik ben het deels met je eens, maar tegelijkertijd wordt het ook wel tijd dat we eens moeten accepteren dat deze twee voetballers altijd met elkaar vergeleken zullen worden en dat de discussie nooit zal stoppen. Ik denk dat je kunt genieten, maar tegelijk ook kunt discussieren. Voor sommigen is de discussie heel vervelend, maar ik vind het persoonlijk wel zijn charme hebben. Ps: Messi G.O.A.T.

13 januari 2019 om 10:13

Want in haast alle objectieve en meetbare criteria springt er slechts één speler (ver) bovenuit, wat natuurlijk niet wil zeggen dat er niet genoten kan worden van al de rest of hun prestaties en kwaliteiten naar beneden worden gepraat. Integendeel, zoals Hazard ook mooi aangeeft, hij kan net zo goed genieten van spelers als Cristiano en Neymar, omdat zij eveneens veel bijbrengen aan de sport.

Het lijkt me overigs vreemd om deze ‘zinloze discussies’ toe te wijten aan de media. Ze spelen er ongetwijfeld gretig op in, maar bovenal lijkt het me een inherent onderdeel van elke sport, waar de besten naast elkaar worden gelegd en er door elke fan altijd een favorietje naar voren zal worden geschoven. Je ziet dat ook bij basketbal, tennis, boksen, noem maar op, je kunt er niet omheen en je moet het aanvaarden, maar laat het vooral niet aan je hart komen zodat je alvast nog van de sport zelf en alle voetballers kan genieten.

13 januari 2019 om 14:15

Alsof je media nodig hebt om rivaliteit te creeren. De media brengt het louter in beeld en gooit af en toe wat olie op het vuur. Rivaliteit zelf is al zo oud als de mensheid zelf.

Wat dat betreft heeft de beste speler uit de BPL wel gelijk, er is maar 1 GOAT en dat is Messi!!! Daar zal ook niemand bij in de buurt komen, ook lieve Cristiano niet. Verder natuurlijk heel gaaf dat Hazard zijn zoon vernoemd Word naar een levende legende. Ik hoop dat hij volgend seizoen naar la liga komt, dat zou mooi wezen zeg!!

13 januari 2019 om 10:04

Er zijn genoeg spelers die bij Messi in de buurt komen. Ronaldo is er daar één van. Qua mentaliteit vind ik hem zelfs een stuk beter. Als Messi zo voor de sport leefde als Ronaldo, had hij alles en iedereen volledig weggeblazen. Nog dominanter, nog meer prijzen.

13 januari 2019 om 10:14

Hoe kan je nu zien dat messi minder voor de sport leeft, omdat hij niet zo afgetraind is? Ik kan me niet voorstellen dat je dit niveau stelselmatig kan aantikken zonder voor de sport te leven. Op tv lijkt het alsof ronaldo er meer voorbleeft omdat hij zich vaak als een idioot gedraagd als hij niet wint en omdat hij zo fysiek goed er uit zier, maar messi heeft met zijn speelstijl niks aan een gespierd lichaam.

13 januari 2019 om 10:19

Had hij alles en iedereen weg geblazen? Hahah wat heeft ie dsn afgelopen 10 jaar gedaan. Messi heeft nog sterds meer gewonnen dan ronaldo

13 januari 2019 om 10:29

Prijzen win je met een team, niet allã©ã©n! Messi leeft niet voor de sport? Serieus?

13 januari 2019 om 11:00

Messi heeft toegegeven jarenlang op fast food en cola te leven. Hij kotste vaak voor wedstrijden. Pas sinds een jaar of 4 5 is hij voor dd sport gaan leven. Helaas, want vaak is het kwaad dan al.deels geschied. Messis niveau neemt harder af dan ronaldos.niveau

13 januari 2019 om 11:04

Jij kijlt geen voetbal dus.... messi's niveau harder af dan ronaldo?? Vind ze beide noet slechter dan pak em beet 3 jaar terug hoor. Ze spelen allebei nu op een iets andere manier day wel.

13 januari 2019 om 12:30

Dit slaat nergens op.. Dat je CR7 verkiest boven Messi kan ik me nog voorstellen (al ben ik het er niet mee eens) , maar dat zijn niveau harder afneemt.. Messi is 31 en nog steeds bijna standaard de beste man op het veld. Het team is veel minder dan een jaar of 6 geleden, maar hij is nog steeds topscorer van Europa en geeft meer assists dan ooit. Snap niet hoe je hierbij komt

13 januari 2019 om 17:38

Ik zeg nergens dat.messi niet meer de beste is. Maar messi was in de tot.pak hem beet 2012 beter dan nu, simpel. Toen heeft die een paar jaar als een zoutzak.op t veld gelopen en nog steeds belachelijke cijfers gehaald. En daarna ging die weer vlammen. Maar niet meer als daarvoor. Btw ik verkies messi elke dag boven ronaldo. Maar ronaldo is gewoon zo bizar met zijn lichaam.bezig dat die gewoon niet afneemt.kwa.niveau ook al.is die 32 of 33. Let maar.op, ronaldo.houdt dit.jog 5 jaar vol en messi niet. Door die slechte voeding jarenlang.

13 januari 2019 om 18:59

Omdat Ronaldo veel minder talent heeft als Messi. Hij is qua talent niet beter dan Robben, maar met werk en inzet heeft hij werkelijk alles uit zijn carriere gehaald.
Hoe weet ik dat Ronaldo meer traint? Heb je gezien hoe hoog hij springt? Heb je gezien hoe hij afgetraind is? Heb je gezien wat voor fysiek monster hij is? Vergelijk hem en zijn spel nu eens met toen hij bij United begon. Is een compleet andere voetballer. Zijn schot is veel harder geworden, hij is veel meer aandacht gaan geven op looplijnen ipv dribbels. Zijn techniek is bijna houterig af en toe, maar door veel te trainen is het meer dan functioneel.
Bij Messi ging het allemaal vanzelf. Maar Messi heeft jaren sloffend op het veld gelopen. Hij heeft zichzelf nooit zo rigoreus afgetraind als Ronaldo.

Ik.heb door die trap tegen die ballenjongen altijd een negatief beeld van hem gehad, maar dat is alweer 7 jaar geleden Ik moet zeggen dat hij als een hele nuchtere, sociale en eerlijke vent overkomt. Zo zouden er meee moeten zijn in de voetballerij, ipv de bazoers en al die zogenaamde swag gangsters die naar lil kleine luisteren.

13 januari 2019 om 11:06

Messi is gewoon beter dan CR7 punt uit. Ik heb het altijd al een onnodige discussie gevonden dat door de media is opgezet. Er zijn veel betere spelers dan CR7 Cruyff, Pelé, Maradona, Nazario, Zidane, maar al deze spelers zijn niet beter dan Messi. Niet tegenstaande dat CR7 de beste prof is die er is geweest

Tja Real, dit krijg je als je Hazard blijft negeren, terwijl hij watertandend staat te wachten op een transfer.

messi is inderdaad een geweldige voetballer maar als ik echt kijk naar elke speler in hun prime en niet de totale carriere dan staan maradonna en fenomeno op 1 en 2 en dan pas messi.over spelers voor mijn tijd kan ik niet objectief oordelen.

word wel tijd dat hazard wat prijzen gaat winnen anders raakt hij soort van in de vergetelheid als andere toppers van vroeger zoals figo,nedved,rivaldo,laudrup,weah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. UgboAanvaller
A. AlessioUnknown
S. HollandUnknown
E. NewtonUnknown
E. HazardAanvaller3716
KepaDoelman360
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

750 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
2015/2016 Chelsea 31 4 2 0
2014/2015 Chelsea 38 14 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Peter Bosz kan Ajax ondanks bod van twintig miljoen euro dwarszitten’

Ajax zit volgens geruchten uit Nederland en Spanje al geruime tijd achter Martin Ödegaard aan. De door Real Madrid aan Vitesse verhuurde spelmaker heeft dit seizoen grote indruk gemaakt in de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren