Ajax trakteert hard spelende Brazilianen op nederlaag

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Ajax kan met een goed gevoel toewerken naar de competitiehervatting van volgende week in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam zaterdag op de Florida Cup tot tweemaal toe op achterstand tegen het Braziliaanse São Paulo, maar trok de wedstrijd in de laatste zeventien minuten toch nog naar zich toe: 2-4. Donny van de Beek, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en David Neres namen de Amsterdamse doelpunten voor hun rekening. Ajax hervat de Eredivisie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door fraxz)

Wat heb ik me geërgerd aan de Brazilianen, bij elk klein tikje jankend op de grond liggen en zelf wel blijven trappen.

12 januari 2019 om 21:03

Inderdaad een verschrikkelijk team met schoppers en zuigers. tweede helft was wat beter wat dat betreft. Hopelijk is Nico niet geblesseerd, iemand een idee waarom hij gewisseld werd?!

12 januari 2019 om 21:05

Ik vermoed voorzorg ivm die botsing met hoofden tegen elkaar maar iemand anders zei lichte pijntjes.

12 januari 2019 om 21:09

Dankjewel! Geen reden tot paniek dus. Bij Ziyech dacht ik even dat we hem een maandje kwijt gingen zijn..

12 januari 2019 om 21:06

Inderdaad, maar dat is de cultuur. Vergeet niet dat onze beste speler van de afgelopen 10 jaar (Suarez) datzelfde spel had. Al met al een goede overwinning met een leuke tweede helft.

12 januari 2019 om 21:25

Over welke cultuur heb je het ?De Zuid-Amerikaanse? Beetje vreemd om het hele continent de zelfde cultuur toe te schrijven ...

12 januari 2019 om 21:28

Bossie, heel Zuid Amerika is een pot nat bij elke tik liggen ze op de grond te janken. Daar kan je je als voetbalfan kapot aan irriteren.

12 januari 2019 om 21:35

Haha wat een reactie . Ja inderdaad spelers als Sanchez en Tagliafico , dat zijn ook een stel jankers ,,,,,,je hebt helemaal gelijk Heskey

12 januari 2019 om 21:42

Totaal niet vreemd om een heel continent dezelfde cultuur toe te schrijven. Ze zullen echt niet allemaal hetzelfde zijn, maar daarvoor heb je subculturen. In de grote lijnen hebben Zuid-Amerikanen vaak dezelfde mentaliteit, en die mentaliteit valt onder hun cultuur, niet meer en niet minder. Wij hebben ook in een westerse cultuur, en daar vallen toch echt heel veel landen onder.

12 januari 2019 om 21:46

Zou je dan ook het continent Europa de zelfde cultuur toeschrijven , hebben de Grieken bv de zelfde mentaliteit als de Noren .
Ik denk dat de bewoners van de verschillende landen in Zuid-Amerika daar heel anders over denken ....

De Nederlandse sub-cultuur ? Kan je dat dan ook zeggen N-AFCA?

12 januari 2019 om 21:58

Niet heel Europa, maar zuid-europa heeft dan weer bv wel veel overeenkomsten. Spanje, Portugal etc, zie je ook hetzelfde. Noord-amerika en Zuid-amerika worden ook niet dezelfde cultuur toegeschreven.

12 januari 2019 om 22:02

Nee, maar Europa is wel een ander continent, ook kijkend naar de verschillen in welvaart. Noren leiden een heel ander leven (en dus andere mentaliteit) dan Grieken, maar Noren leven niet heel anders dan Zweden. Ik heb de cijfers niet op een rijtje, maar volgens mij zijn de verschillen in welvaart en bijvoorbeeld religie in Zuid-Amerika wel minder groot dan in Europa. Daarnaast lees je nergens Fraxz Zuid-Amerika als zelfde mentaliteit ziet, maar wel buurlanden Uruguay en Brazilië. Wij zijn ook anders dan Duitsers, maar hebben wel dezelfde westerse mentaliteit. Als verschillen in een continent of in een gebied niet zo enorm groot zijn, kun je ze prima als een grote cultuur zien, en die weer onderverdelen in subculturen zoals ik al zei.

12 januari 2019 om 22:05

Bossie, je kan subculturen zo klein maken als je zelf wil.

12 januari 2019 om 22:32

@N-AFCA Amerika heeft ook een westerse cultuur, dus Amerikanen houden er een zelfde cultuur op na als wij Nederlanders? Zuid Amerika is de meest multiculturele plek op de wereld, heel veel verschillende culturen. Op sommige plekken in Colombia kan je denken dat je in Afrika zit en op andere plekken zit je in Spanje, terwijl in Peru en Bolivia de helft van de bevolking natives zijn. Nee, per stad of provincie kan de cultuur al heel erg verschillen.

12 januari 2019 om 22:35

Laat het de catalanen maar niet horen ;-/

13 januari 2019 om 09:53

@heskeythebest

Quote: "bossie heel Zuid Amerika is een pot nat bij elke tik liggen ze op de grond te janken. Daar kan je je als voetbalfan kapot aan irriteren".

Bizarre reactie. @bossie heeft gewoon gelijk. Nederland en Belgie zijn buren en tussen die landen zijn er al meer verschillen dan overeenkomsten. Datzelfde geldt voor Friezen en Limburgers. Suriname grenst aan Brazilie en je gaat ons toch niet wijs maken dat er tussen die twee landen geen cultuurverschillen zouden zijn? Het overgrote deel van Zuid-Amerika bestaat uit voormalige kolonien van Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Groot-Brittannie. En dat zie je natuurlijk terug in de cultuur. In NL speelt bovendien ook niet iedere club aanvallend voetbal en in tussen de Nederlands spelopvatting en die in Belgie zit al een levensgroot verschil. De afstand tussen het Noorden van NL (groningen) en Belgie bedraagt hemelsbreed 335 km. Daar zie je al behoorlijk grote cultuurverschillen. De afstand tussen het noordelijkste land in Zuid-Amerika (venezuela) tov het zuidelijkst gelegen land (argentinie) bedraagt 14 keer zoveel. En dan beweer jij met droge ogen dat tussen die landen geen cultuurverschillen zouden zijn. Volstrekt ongeloofwaardig als je het mij vraagt.

13 januari 2019 om 10:42

Bossie je weet zelf wel wat ik bedoel.
Voetballers krijgen van origine mee om hard te spelen om hun tegenstander uit hun ritme te halen.
Ze maken schwalbes om links of rechtsom de scheidsrechter en de stand in hun voordeel te beinvloeden.
Neymar vergeten bij het Wk?
Suarez in zijn eerste 2 jaar bij Ajax vergeten?
En ja dat is typisch Zuid-Amerikaans

12 januari 2019 om 21:55

Oftewel een prima oefenpot ter voorbereiding op Real Madrid.

Goede overwinning zeker voor het zelfvertrouwen tegen een ploeg die deze lot heel serieus nam. Ajax doet er goed aan om Brenner intensief te gaan scouten. Dat zou een prima vervanger zijn voor Hakim Ziyech!

Hard spelend Sao Paulo? Dat viel volgens mij best mee. Hardste overtreding werd door Tagliafico gemaakt.

Leuk dat deze werd uitgezonden op Ziggo. Prima wedstrijd van Ajax. Eerste helft was niet heel veel aan, tweede helft al wat aantrekkelijker. Ajax was verdedigend wel redelijk kwetsbaar vanavond vond ik, maar Blind speelde echt een goede wedstrijd. Begin steeds meer 'fan' van hem te worden. De Ligt speelde niet heel best, maar goed het is ook maar een oefenwedstrijd. Paar goede goals gezien zowel van Sao Paulo als van Ajax, en een makkelijke penalty voor Dolberg.

Wel een vreemde commentator. Vond dat Sao Paulo geen overtredingen mocht maken omdat het een oefenwedstrijd is, maar toen Tagliafico heel stevig doorging op de enkels van zijn tegenstander kwam dat door zijn 'Argentijnse mentaliteit'. Sowieso geen commentator die een wedstrijd echt aan elkaar praat.

12 januari 2019 om 21:04

Denk dat de hardste overtreding op Blind was in tweede helft, hoog geheven been op bovenbeen van Blind, Tagliafico was enige die er keertje opklapte en ging daar wel direct te ver mee imo. Ajax oogde totaal niet gemotiveerd verder, zeker de basis niet, helft ging 50-50 duels al nietmeer aan en stapje extra zetten zat er niet in. Tweede helft was stuk leuker omdat die spelers minder plichtmatig speelde (laatste 20 minuten dan)

12 januari 2019 om 21:10

Ja was ook een forse inderdaad. Deed me denken aan die van Muller alleen dan wat lager. Vond die van Tagliafico ook erg stevig hoor, vol op zijn enkels. Dat spelers ongemotiveerd zijn is logisch, standaard zo in oefenpotjes. Vooral niet geblesseerd raken. Toch een paar aardige bewegingen/balletjes gezien.

12 januari 2019 om 21:14

Ik denk dat Ajax meer risico liep op een blessure dan Sao Paulo juist doordat ze been terug trokken en alles op 80% leken te willen, ook de duels. Tuurlijk is het te begrijpen dat motivatie niet optimaal is maar sommige leken niet vooruit te branden. Zaten zeker ook leuke momenten tussen maar vond die vooral tweede helft naar boven komen weer.

12 januari 2019 om 21:19

Absoluut, tweede helft was een stuk vermakelijke. Eerste helft was weinig aan.

12 januari 2019 om 21:05

En de overtreding van Biro Biro op Blind dan? Ik denk dat ik ook wel 10 overtredingen heb gezien waarbij een ajacied wegdraaide en waarbij het stambeen onderuit werd getrapt. Het waren geen aanslagen maar wel erg onnodig in zo'n wedstrijd.

12 januari 2019 om 21:11

Prima wedstrijd van Ajax? Wat heb ik dan gemist? Tweede helft tegen het tweede elftal van Sao Paulo ging het wat beter. Eerste helft postbodevoetbal en amper gevaarlijk. Tegenstoten direct gevaarlijk, mede vanwege slecht verdedigen bij Ajax. En Tagliafico maakte terecht een punt na ettelijke harde tackles op de prima donnas van Ajax. Tenminste nog een speler die van zich afbeet. Vuur moet je met vuur bestrijden. Hoe dan ook, uiteindelijk terecht gewonnen, maar om nou te zeggen prima? Een zesje voor de moeite....

12 januari 2019 om 21:17

Een paar prima doelpunten wel, voor de rest inderdaad weinig hoogstaand. Verdedigend was het echt droevig. Gravenberch viel weer positief op vandaag, nog altijd maar 16 jaar oud. Hopelijk krijgt hij wat speeltijd tweede helft van de competitie.

12 januari 2019 om 21:21

Ja tweede helft vond ik Ajax met name aanvallend prima spelen. Verdedigend was het de hele wedstrijd heel matig inderdaad. Ik heb zelf als neutrale toeschouwer, nogmaals de tweede helft, een leuke wedstrijd gezien. Qua niveau niet enorm hoogstaand, maar wel een hoop goals, paar mooie aanvallen en reddingen gezien. Over Tagliafico: een punt maken vind ik een stevige beuk uitdelen, niet doorgaan op iemands enkels.

12 januari 2019 om 21:13

Kon enorm genieten van dat moment van Nico. Ajacieden lieten al veel te lang over zich heen lopen op fysiek vlak en daar was Nico duidelijk niet van gediend. Even duidelijk maken dat als die Brazilianen er een schoppartij van wilden maken dat Nico meedoet.

12 januari 2019 om 21:22

Vond dat moment van Tagliafico te ver gaan. Sao Paulo speelde fysiek maar gingen niet over de schreef oid, buiten die overtreding op Blind die ook erg hard was. Tagliafico wel.

12 januari 2019 om 21:30

Daarvoor werden op Frenkie en Ziyech al 2 onnodige overtredingen gemaakt. Ook bij Blind werd er 2 keer een voet doorgehaald nadat de bal al gespeeld werd. Geen doodschoppen maar wel erg onnodig en vervelend zo vlak voor de competitie.

12 januari 2019 om 21:45

Vond je dit echt een goede wedstrijd, heb nog niet zo'n trage wedstrijd gezien, bij ajax verdedigde de helft niet mee omdat ze daar geen zin in hadden. Denk dat ze nog nooit zo slecht hebben omgeschakeld. Aan alles was te zien dat ajax helemaal geen zin had in dit potje

Uiteindelijk nog een goede overwinning na 2 keer op achter stand gekomen te zijn. Die Brazilianen speelde wel heel fel voor een oefenpotje. Verdedigend zag het er alleen niet heel goed uit, Sao Paolo had toch paar keer meer kunnen scoren, nog een knappe redding van Onana. Penalty na overtreding op Dolberg was wel heel licht, was er eigenlijk geen vond ik maarja is maar een oefenwedstrijd he..

12 januari 2019 om 21:06

Die penalty was denk ik een goedmakertje voor dat gestrekt been moment even daarvoor, want er was inderdaad niet veel aan de hand. Kasper voelde het lichte contact en ging slim liggen

Neres hoort toch gewoon een basisplaats te krijgen? Eerste helft veel verdedigende fouten, tweede helft kwam Ajax meer aan hun eigen spel toe. Hoop echt dat Gravenberch meer speeltijd krijgt 2e seizoenshelft.

In eerste instantie kapot geërgerd aan de Amerikaanse verslaggevers via de stream. Hele andere kijk op voetbal en ook totaal andere ' voetbal humor'..
Van de hak op de tak.. ' Helter Skelter' en 'wowww..'
Ik vond t bloed irritant.

Ajax niet op zn best. Eerste helft saai. Tweede helft beter. Goede en mooie goals. Lekker werken naar 2e seizoenshelft! Gravenberch niet veel minuten maar maakte een sterke en goed indruk! En gegroeid ook zeg! Zit rond de 1,90 denk ik?

12 januari 2019 om 21:34

Ik ben er niet trots op, maar ik heb ten tijde van de wedstrijd een klaagzang richting Florida gestuurd, had niet het idee dat die mannen langer dan 6 maanden wisten van het bestaan van voetbal. Dit is ook niet hoe ze wedstrijden in de Nba, MLB en andere grote sporten verslaan.

Neres erg sterk ingevallen

Het wordt tijd dat mensen wat meer credits gaan geven aan de niet gepolijst uitziende spelers. Kristensen viel, zoals altijd tegenwoordig, prima in. Van de Beek blijft gewoon een prima speler en talent voor het middenveld, Ekkelenkamp is 18 en laat, ondanks zijn houten klaas manier van spelen, gewoon prima dingen zien in de vorm van visie en passing. Tuurlijk, de parel is Gravenberch maar de rest wat erbij komt is helemaal niet zo slecht als menigeen oppert vind ik.

12 januari 2019 om 21:22

CrazyDJ07,

Het is ook een trend dat neerhalen van spelers. Of iig het afschrijven van spelers die nauwelijks minuten maken. Wat zijn nou een handje vol wedstrijden in een seizoen? Op die leeftijd?
Heel makkelijk van achter een laptopje of mobieltje je ongezouten mening geven. Dat mag.. Maar moet wel beeeetje reëel zijn. Nee .. niet iedereen is even gepolijst.. zoals idd een kristensen..of even getalenteerd. Niet iedereen gaat even snel of heeft mazzel met een vrijkomend plekje. Maar het zijn jonge spelers die minuten moeten maken. En dat doen ze vooralsnog lang niet slecht!

12 januari 2019 om 21:32

Ben het niet met je eens, Ekkelenkamp speelt regelmatig in de KK divisie en vind het daar ook een hele beperkte speler. Dat heeft niet met neerhalen te maken, hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1 en heeft ook niet de potentie om het wel te halen. Als ajacied mag je zoiets wel zeggen omdat je naar het beste niveau streeft binnen Nederland Als je denkt dat 1 assist in een oefenwedstrijd de mening moet doen kantelen adviseer ik je om vaker de KK divisie te kijken.

12 januari 2019 om 21:40

Kijk bv naar Onana. Ook die was veel te druistig in Jong. Dachten de meeste ook dat dat niet een goed idee was voor dr nr 1 in t doel.
Mazraoui zou ook niet goed geboeg zijn. Dat is wél te vroeg afschrijven. Sommige spelers begaan een andere weg. De ene krijgt meer vertrouwen bij de ene trainer en profiteert daarvan.Groeit in vertrouwen. En de ander weer niet.

Hoezo dat een assist je mening moet doen kantelen? Wat een onzin. Of hij doorbreekt is een ander verhaal. Maar er wordt wel degelijk te snel afgeschreven hier en op verdere media.

12 januari 2019 om 22:51

Bij Onana had ik vooral het idee dat de taal meespeelde. Zijn Engels is ook niet best dus wss moest hij alles nog leren qua taal. Dat helpt natuurlijk totaal niet, dat je amper contact kan leggen met je verdedigers.

13 januari 2019 om 00:32

Laat ik allereerst maar even reageren op het makkelijkste: de conclusie van jou dat mijn mening gebaseerd is op 1 assist in een oefenwedstrijd is natuurlijk geheel voor jouw rekening en een uit de lucht gegrepen conclusie. Ik zie namelijk meer dan genoeg van al die spelers bij jong Ajax en daarvoor... Deze conclusie is dus sowieso zeker niet op basis van 1 moment.

Bovendien vermeld ik ook nergens het woord 'neerhalen' of iets in die trant (misschien reageer je meer op Kush daarvoor, geen idee) ik roep enkel op tot het iets meer credits geven aan een bepaald soort speler. Dit kan alleen al in de vorm van 'tijd gunnen' ongeacht of je het in iemand ziet zitten of niet. Ik vind het namelijk een beetje typerend dat 'briljante momenten' bij sierlijke spelers wel heel erg snel omhoog worden geschreven maar soortgelijke momenten totaal worden genegeerd bij de niet in het ideaalbeeld passende speler. Op de vraag of Ekkelenkamp het 1e gaat halen en het niveau omhoog zal stuwen kan ik geen antwoord geven, ik opper namelijk enkel voor wat credits en geduld... Zou het mij verbazen als hij het haalt? Nee, totaal niet, dat geldt ook andersom. Echter, voor een jongen van 18 zie ik wel bepaalde kwaliteiten die een goede start zijn. Er zal nog zoveel beter ontwikkelt moeten worden maar een bepaalde basiskwaliteit vind ik dat hij zeker heeft. Of dit genoeg gaat zijn voor de toekomst en of hij de benodigde groei blijft maken is natuurlijk een 2e. Het afschrijven van deze (en dus ook andere) spelers vind ik echter te snel, zoals mensen al snel zeggen bij een hype.. laat hem maar eens wat minuten en seizoenen bewijzen, of geldt dat alleen voor positieve hypes tegenwoordig? Geef al die talenten de tijd, over het algemeen ziet de technische staf het prima rond deze leeftijden, als ze echt 0 potentie hadden gehad voor Ajax 1 dan zaten ze nu op het pad als Orejuela, Cassiera, El Azouzi etc.

13 januari 2019 om 09:20

Ja ik gebruikte dat woord neerhalen. Als eerste tov afschrijven. Want er wordt wel degelijk te vroeg beoordeeld. Over t neerhalen ook. Je leest voortdurend teksten als 'kan dr niets van'.. ' kan niet eens naar de zelfde kleur spelen' je hoort t zelfs op tv. Ik bedoel dit in t algemeen. En dat valt samen met wat jij zei eerder. Als een speler wat minder gepolijst is.. minder sierlijk en speelt toevallig een keer slecht in of dergelijks.. dan moet je eens opletten wat er allemaal gezegd wordt. Ja, van sommige hoopte je dat ze verder waren als je kijkt naar transferkosten en waar ze Nu staan. Kristensen werd gehaald als directe versterking maar lukt m nog niet om basis te staan. Omdat er een ventje genaamd Mazraoui het gewoon puik doet.
Eiting speelde in de VCL vroeg in t seizoen een paar goede westrijden. Daarna wat minder. Maar lees je ook weer dingen als dat hij t niveau niet aankan. Geld ook voor Wöber en noem ze maar op. Ze hebben laten zien t niveau wél aan te kunnen maar om dat constant te doen is tijd nodig. Bij de een meer dan de ander. Of ze t ver schoppen is een ander verhaal.

12 januari 2019 om 21:38

Heb de wedstrijd niet gezien maar ik snap op zich de kritiek op bijvoorbeeld Kristensen wel. Hij oogt niet alleen houterig, maar is dat ook gewoon een beetje. Hij heeft voor dit niveau toch te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en lijkt ook echt stijf rechts waardoor hij altijd met rechts aan moet nemen en dan of open moet draaien of terug moet spelen maar niet beide opties openhoudt. Verder wel een goede drive en mooie voorzet, maar dit houterige van hem is wel echt een groot minpunt. Denk dat hij daardoor ook niet echt door kan groeien als back. Maar blijft een redelijke speler, zeker voor op de bank hoor.

Kristensen heeft zich deze trip echt laten zien, laat een goede drive zien maar moet wel nog iets verfijnder worden. Snapt het spel in ieder geval een stuk beter lijkt het. Ook Gravenberch, Cerny en Magallan zagen er goed uit. Zou leuk zijn als Gravenberch ook een keer de kans krijgt om in een volwaardig A-elftal, met Ziyech en de Jong, etc. te kunnen spelen. Cerny liet wat mij betreft sprankjes zien van waarom hij als groot talent werd bestempeld, hele fijne techniek en blik naar voren. Magallan liet tegen Flamengo vrij eenvoudig zijn man weglopen, maar die fout vergeef ik hem wel in z'n eerste pot. Was heel comfortabel aan de bal en zoekt vaak een aanvallende oplossing. Mij lijkt het nog steeds het best om Blind door te schuiven naar Schone zijn plek, met mogelijk Magallan naast de Ligt. Had Wober daar ook niet erg gevonden, maar nu die vertrokken is kan je Magallan het best meteen z'n vuurdoop geven thuis tegen Heerenveen.

12 januari 2019 om 21:37

Toen Mazraoui naar linksback moest kreeg ik direct zo’n gevoel of Wöber toch niet had moeten blijven. Daarnaast moet ik nog maar zien of Magallan beter is dan Wöber. Ik denk van niet.

12 januari 2019 om 21:54

Ook als Blind doorschuift naar het middenveld mis je eigenlijk een CV, omdat er in mijn ogen bij Jong Ajax en O19 op dit moment niet 1 CV rondloopt die nu de stap zou kunnen maken. Dan heb je alleen Schuurs op dit moment als back-up.Of Magallan beter is dan Wober zal inderdaad moeten blijken. Wober heb ik heel veel degelijke wedstrijden zien spelen, maar ook net zoveel slechte als goede. Magallan komt "gewoon" van ZA CL-finalist, dus dat hij het veel slechter gaat doen geloof ik op dit moment niet.

Vwb de linksback, daar is wat mij betreft wel gebleken dat zowel Wober als Blind dat in het systeem van Ten Hag niet helemaal lekker kunnen invullen. Blind is simpelweg te traag en Wober was aanvallend een blind paard en verdedigend een beetje ongemakkelijk langs de zijlijn. Daarom had ik liever gezien dat Bakker doorgeschoven zou worden naar de A-selectie ipv De Wit. Het middenveld is goed bezet en De Wit heeft op het hoogste niveau nog geen uitzonderlijke prestaties laten zien. Bakker speelt vaak goed en soms slecht in de Kkd, maar kan groeien door het vertrouwen en de strijd voor minuten aangaan met Sinkgraven.

12 januari 2019 om 23:17

Mazraaoui als linksback was beter dan Wober. Ik had deze optie al tegen Bayern gedacht. Bij Jong heeft er al vaker gespeeld.

Even wat anders.. en nee, ik bedoel niet dat t de 'nieuwe' is..

Maar die Ekkelenkamp. Zei t vorig seizoenshelft al een keertje maar vind hem echt op Litmanen lijken in zn motoriek. Ook zn postuur. Iel, beetje hoekige schouders en dat loopje. En zie ik zo'n splijtpass van vanavond op Neres en had ik ff een flashback..

Nee tis niet de nieuwe.. Maar zn motoriek en bouw doen me ecbt denken aan Jari. Hij , Ekkelenkamp mist alleen t matje in de nek nog 😉😁

Ekellenkamp, De Wit, Eiting?! Gravenbergh bij de a selectie halen. Wat een talent. De andere voetballers moet Ajax op doorselecteren.

Ben wel onder de indruk geraakt van Gravenbergh deze oefenperiode. Wat een fysiek en talent heeft hij nu al. Dit kan wel eens een grote gaan worden. Hij zit dicht tegen het eerste aan.
Ook Kristensen, Magallan, Ekkelenkamp, Labyad, Neres en Cerny hebben een goede indruk achtergelaten als reservespelers. Goed om te weten dat Ajax zulke spelers achter de hand heeft.
Alleen Lamprou is echt door de mand gevallen. Die mag vertrekken.

12 januari 2019 om 22:31

Laten we niet te vroeg juichen en praten over ‘de nieuwe Rijkaard’ en zo met Bazoer nog fris in het geheugen.

12 januari 2019 om 22:47

Okay we moeten hem niet teveel ophemelen, maar iedereen kent hem van de jeugdteams en jong Ajax, maar we waren allemaal benieuwd hoe hij zich staande zou houden tussen de grote boys. Wat dat betreft is hij geslaagd voor de test. Volgens mij is het ook een jongen met meer karakter dan een Bazoer en dat is toch de basis om je talent naar een hoger niveau te tillen.

12 januari 2019 om 23:17

Er zijn al zoveel jongens geweest van wie we dachten dat ze door zouden groeien. Laten we het hopen. Voorlopig ook niet meer dan dat. Veel zal afhangen van zijn omgeving.

12 januari 2019 om 22:49

Tja Lamprou... Wat kan daar nog over gezegd worden anders dan dat gehoopt mag worden dat er niets met Onana gebeurd. Labyad en Neres hebben zich natuurlijk al wel bewezen in de eredivisie. Ben erg benieuwd hoe magallan het gaat doen

12 januari 2019 om 23:14

Niet hopen maar gewoon Kotarski reservekeeper maken.

Waarom zat Labyad niet bij de selectie?

Gravenberch is een Bazoer 2.0 . 16 jaar en dan als een baas spelen op dat middenveld. Fysiek sterk, goede pass, valt mee aan en verdedigd mee.vrij complete middenvelder als je het mij vraagt. Kan zo meedraaien op dat middenveld als een van de vaste middenvelders uitvalt.

12 januari 2019 om 23:27

Bazoer zijn fysiek met 16 was wel extremer. Gravenberch heeft de lengte, maar is totaal niet breed. Daarnaast is de techniek van Gravenberch veel beter, overizcht en passing ook. Het schot van Bazoer was daarentegen weer beter.

Prima voor het vertrouwen om de laatste pot dan te winnen, altijd ook lekker als je van een set schoppers wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

114 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 20 10 1 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0
2014/2015 Silkeborg 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag wil op 31 maart ‘Champions League-entourage kweken’ in ArenA

Erik ten Hag bestempelt de nederlaag van Ajax tegen AZ als een 'grote klap'. De Amsterdammers gingen zondag met 1-0 onderuit in het AFAS Stadion en zagen de landstitel daardoor een...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren