‘Na een half seizoen merk je dat FC Twente te groot is voor deze competitie’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Ted van Leeuwen heeft er vertrouwen in dat FC Twente dit seizoen promoveert naar de Eredivisie. De technisch directeur vindt de club qua statuur te groot voor de Keuken Kampioen Divisie. "Ik hoop het niet alleen, maar ik reken erop dat we promoveren: links- of rechtsom, dat moet gewoon", vertelt Van Leeuwen zaterdag aan TC Tubantia.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht je FC Twente volgend seizoen weer in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Persoonlijk hoeft het van mij niet Ted. Ik vind namelijk dat de KNVB jullie veel te licht gestraft heeft in het verleden. Ik gun het andere ploegen meer.

12 januari 2019 om 16:52

Flepper

" Ik vind namelijk dat de Knvb jullie veel te licht gestraft heeft in het verleden"

Twente is door de Knvb bestraft conform de richtlijnen en de reglementen van de Knvb. Als je die te licht vindt, dan ga ze maar aanpassen dan!

Los daarvan, wellicht is het ook eens tijd om dingen achter je te laten en te accepteren dat Twente haar straf heeft gehad en daarbovenop nog eens een degradatie te verwerken heeft gekregen. Hoe haatdragend wil je daarna dan nog zijn? En hoe lang?

Ik bedoel, zullen we andere clubs hun zonden ook eeuwig nadragen anders? Zo komen we niet verder.

12 januari 2019 om 19:05

Was het niet dat de knvb zelf een vormfout heeft gemaakt in deze? Niet dat ik Twente wil bashen wel de knvb. Die maken er de laatste jaren een potje van.

12 januari 2019 om 19:08

Volgens mij heeft de knvb een fout gemaakt waardoor ze de proflicentie niet in mochten trekken. Ze hadden onterecht de toezegging gedaan dat de licentie hoe dan ook niet ingetrokken werd. Ze hadden er veel slechter af kunnen en misschien wel moeten komen. Tel je zegeningen zou ik zeggen. Ik heb verder niets tegen Twente. Als ze promotie sportief afdwingen vind ik het prima. Vind deze grootspraak echter niet helemaal gepast gezien de manier hoe ze eruit gegaan zijn. Ken je plaats.

12 januari 2019 om 19:20

Bvdp en Voetbal

Klopt, de licentiecommissie had in eerste instantie een straf opgelegd die het reglementair niet had mogen opleggen. Althans, de degradatie die ze hadden geregeld (door de licentie voor de eredivisie in te trekken maar tegelijkertijd een licentie voor de eerste divisie te verstrekken) die was helemaal niet voorzien in die reglementen. Dus die straf werd vervolgens door de Beroepscommissie terug gedraaid. Volledig terecht. Het is echt een fundamenteel beginsel in ons Rechtssysteem dat niemand kan worden bestraft als die straf niet bestond op het moment van de overtreding.

Wat dat betreft Bvdp, klopt niet wat jij stelt. " Ze hadden er veel slechter af kunnen en misschien wel moeten komen", is dus gewoon niet waar. Want die slechtere straf voor Twente, die was helemaal niet voorzien. Dus kon de Knvb slechts volstaan met puntenaftrek en een boete. Dat voelt misschien niet goed aan voor fans van andere clubs, maar het is gewoon hoe het is. Iedereen zou zich genaaid voelen als een straf die niet eerder bestond zomaar uit een hoge hoed getoverd zou zijn. Dát zou pas onrechtvaardig geweest zijn.

Dus hoe dan ook, Twente heeft haar straf gehad. En het idee van straf en boetedoening is dat het na de straf ook gewoon klaar is. Laten we dus verder gaan met zijn allen. Al snap ik op zich ook bes nog wel dat er mensen zijn (ik zeg niet jullie beide) die dit tot in de lengte van jaren de club na zullen dragen. Die mensen heb je nu eenmaal. ...

12 januari 2019 om 19:45

Oke heldere uitleg. Ik dacht dat het anders lag maar prima. Ik kan me hier ook niet meer over opwinden. Wat je zegt ze hebben hun straf gehad en daarmee moet het ook klaar zijn. Ben benieuwd of ze promotie af kunnen dwingen, het ligt erg dicht bij elkaar momenteel. Heb wel het gevoel dat ze nog een stap moeten maken/de selectie moeten versterken om het vol te houden.

12 januari 2019 om 22:54

@constant kante

Twente is helemaal niet conform de richtlijnen gestraft. De straf had intrekking van de licentie behoren te zijn, echter de Knvb verzon erbij dat ze in de eerste divisie mochten starten. Dat zorgde ervoor dat de straf onrechtmatig werd waardoor Twente haar licentie kon behouden.

De reglementen waren duidelijk zat, Twente had haar licentie verspeeld maar de Knvb hield Twente de hand boven het hoofd waardoor Twente tussen de mazen door glipte en nauwelijks gestraft is (immers Europees durfde Twente geeneens meer te spelen, ze waren veel te bang voor sancties van de Uefa, daarom weigerde ze ook de Fair play plek).

Het is overigens voor Twente allemaal nog lang niet voorbij. Momenteel hoeft Twente haar schulden niet af te betalen echter zodra ze weer moeten betalen hebben ze nauwelijks geld voor een eredivisie waardige selectie. Daarnaast is promoveren erg lastig. Twente staat wel in de top echter de onderlinge verschillen zijn erg klein. Wordt Twente gene kampioen, dan moeten ze het uitvechten met de andere eerste divisie topclubs plus de eredivisie degradanten, geen makkelijke opgave.

13 januari 2019 om 14:58

Speedy

"twente is helemaal niet conform de richtlijnen gestraft. De straf had intrekking van de licentie behoren te zijn, echter de Knvb verzon erbij dat ze in de eerste divisie mochten starten. "

Exact ja! En daarom heeft de Beroepscommissie van de Knvb dus een streep gezet door die straf. Ómdat de Knvb daar dingen bij had verzonnen waar het reglement helemaal niet in voorzag. Wat overleef waren een boete en wat puntenatrek, meen ik, conform de reglementen. En dus is Twente, uiteindelijk, gewoon bestraft volgens de reglementen en, belangrijker nog, is daarmee de kous natuurlijk ook af.

Jij zegt wel dat Twente 'door de mazen is geglipt' maar je kunt Twente natuurlijk niet verwijten dat ze geen straf aanvaard hebben die gewoon geen reglementaire basis had. Zou jij het pikken als jij een overtreding begaat en de rechter zegt: 'joh, eigenlijk is een boete van 500 Euro hier de straf, maar ik trek gewoon lekker je rijbewijs in, gewoon omdat ik daar zin in heb.' Mooi dat jij dan in beroep gaat en die zaak wint. En is dat dan een 'maas in de wet'?

Neh, ik snap de sentimenten van sommige mensen best, die wilden bloed zien en barbertje zien hangen. Maar 'due process' is veel belangrijker dan vergelding. Due process zorgt voor legitimiteit en maakt dat er sprake is van duidelijke lijnen. Als je afwijkingen daarvan toestaat, is dat het begin van het einde van je Rechtsstaat. En waarom zou je dat principe niet toestaan bij onze voetbalbond? Ik bedoel, als de Knvb een speler schorst vanwege een rode kaart dan staan er hier weer een heleboel mensen te gillen dat de Knvb een soort 'noord Korea' is.

12 januari 2019 om 17:01

Ik snap en begrijp je aversie, maar dat van die straffen is al meer dan genoeg over gesproken. Ik ben van mening dat we dat onderhand wel achterwege kunnen laten.

Ik word hier als twentefan niet goed van. Twente is niet te groot, Twente gedraagt zich als te groot. We zijn groter geweest, een subtopper die boven zijn stand leefde. We kunnen daar niet op blijven teren. Spanjaarden er uit, eigen jeugd erin, desnoods een paar jaar 7e in de KKD , maar SCHOON SCHIP! Zodat we fair de weg naar boven in slaan.

12 januari 2019 om 16:36

Een jaar of 7 KKD houden ze nooit vol. Alleen al de kosten aan dat enorme stadion en het afbetalen van de schulden kan dan niet. Als ze dit jaar niet promoveren vragen ze volgend jaar faillissement aan.

12 januari 2019 om 17:54

Niet 7 jaar kkd, een paar jaar 7e in de kkd.

12 januari 2019 om 19:15

Ik zie het nu pas😅

12 januari 2019 om 16:37

Twente is toch echt duidelijk wel te groot, kijk een keer naar de 26.000 supporters die er week in week uit zitten. Twente hoort gewoon in de eredivisie thuis.

12 januari 2019 om 16:51

Klopt! Maar het idee om jeugdspelers te gebruiken ipv een gros onbekende Spanjaarden vond ik ook logischer. Wel bijzonder hoe van Leeuwen telkens weer aan dat soort spelers komt.

12 januari 2019 om 16:52

Twente hoort helemaal niet in de Eredivisie thuis op dit moment qua spel beleving,om alleen het stadion en de supporters als te noemen als voorwaarde is krom. Wat als ze dit jaar niet promoveren en er van die 26.000 er 10.000 weg vallen waar hoor je dan thuis ? Daar waar jullie nu spelen in de KKD .

12 januari 2019 om 16:53

Elk uitvak is ook te klein haha

12 januari 2019 om 16:54

Dat is ten eerste suggereren, en ten tweede heeft Twente dan alsnog meer supporters dan een deel van de eredivisieclubs. Over spel beleving ben ik met je eens, echter qua statuur hoort Twente gewoon in de eredivisie.

12 januari 2019 om 16:55

@leading Ben bang dat de jeugd flink tekort komt. Is ook flink op gesaneerd de afgelopen jaren.

12 januari 2019 om 16:57

Welke jeugdspelers? Als je niets hè t kun je ook niets opstellen

12 januari 2019 om 17:00

Nee als je een van Benthem naar Almelo last gaan, wieffer niet opstelt etc

12 januari 2019 om 17:02

@okidoki, het heeft bijzonder weinig zin om spelers op te stellen die duidelijk niet goed genoeg zijn.

12 januari 2019 om 17:08

Als je dan wat haalt, laat het dan écht beter zijn... i.p.v. Ricardinho, Hölscher etc... van de week Chris David gezien in Engeland? Wil voor een uitsmijter per dag voor Twente spelen, maar nee fct hoeft hem niet...

12 januari 2019 om 17:09

Ik weet echt niet of dit een serieus bedoelde reactie is @okidoki78 je zegt dat je Twente fan bent, dan weet je toch ook dat Wiefer, of pak hem beet Trotman of George toch lang niet goed genoeg zijn, wees blij dat v Leeuwen nog wat Spanjaarden heeft kunnen vinden die voor Twente willen voetballen, alleen dat is al een prestatie op zich

12 januari 2019 om 17:14

Dan kom je met David aanzetten? er zijn volgens mij genoeg redenen waarom David op 25-jarige leeftijd slechts 50 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij in December ook een proef periode bij MVV gehad en ook die vonden hem niet goed genoeg. Nee, er is echt wel een goede reden dat hij niet bij Twente speelt.

12 januari 2019 om 17:18

Tuurlijk zijn ze niet goed genoeg en een aantal versterkingen zijn okay zoals aitor en Espinosa. De rest is overbodig gehaald. Dat had ook in Nederland en liefst nog dichterbij gehaald moeten worden. Dat je dan geen 2 punten van de koploper zou staan is evident, echter liever lager staan met een Twente team dan bovenaan met een zooi bij elkaar geraapte jongens met een twenteshirt aan

12 januari 2019 om 17:19

@okidoki78

Sorry hoor, maar wat maakt Wieffer nou zo'n geweldige speler? Dat is ook gewoon een heel matig talent die hooguit in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie terecht komt.

Betreft Van Benthem. Heracles speelt Eredivisie en zijn contract liep af. FC Twente wou hem behouden, maar hij koos uiteindelijk voor Heracles. Daar kun je als club weinig aan doen.

12 januari 2019 om 17:32

''dat je dan geen 2 punten van de koploper zou staan is evident, echter liever lager staan met een Twente team dan bovenaan met een zooi bij elkaar geraapte jongens met een twenteshirt aan.''

Dit is het punt waarop ik stop met antwoorden.. je wil Twente dus kapot zien gaan want dat is evident aan niet promoveren.

12 januari 2019 om 19:44

Het uitvak van Twente is ook te klein, getuige de vraag uit Deventer recentelijk..

12 januari 2019 om 16:54

Heb je wel gezien wat er in de jeugd loopt? Dat het schandalig is dat er geen talent loopt in een opleiding die minstens 2,5 miljoen euro per jaar kost is een andere discussie, maar er is gewoon simpelweg niets. Je hebt jongens als Trotman, George en Fernandes (niet opgeleid door FC Twente), maar daar ben ik ook niet echt van onder de indruk.

Dan heb je verder nog spelers als Wieffer, Roemeratoe en Terziqi (speelt in -19). Dat zijn jongens die er niet klaar voor zijn en wellicht nooit door gaan breken. Verder is het allemaal heel erg pover. Voordat die jeugdopleiding weer spelers af gaat leveren aan het eerste, ben je waarschijnlijk zo'n 4-5 jaar verder.

12 januari 2019 om 18:01

Een Trotman of Fernandes had vorig jaar in ieder geval niet minder laten zien dan Luciano Slagveer. Als je niemand kansen geeft, gaat ook niemand doorbreken.

12 januari 2019 om 18:06

Daar heb je inderdaad een punt, maar we zijn nu bezig met dit jaar. Aitor, Espinosa en Zekhnini gaan ze niet uit de basis spelen, terwijl Assaidi ook langzaam weer fit wordt. Ook zit de club momenteel niet in een situatie waarop ze een jeugdspeler op de gok kunnen brengen.

12 januari 2019 om 18:10

Sirius hoe kun jij nou weten hoe Trotman, Wieffer ed zich gaan ontwikkelen. Vind echt dat jij en enkelen meer de eigen jeugd hier goed aan het afbranden zijn, veel te vroeg. Kansen geven die kerels, als de wedstrijd het toelaat. Een pakweg El Ahmadi en Brama waren in hun eerste periode in het eerste ook heeeel slecht.

12 januari 2019 om 18:13

Als ik namelijk over een speler oordeel, heb ik ze vaak genoeg zien spelen om er een oordeel over te vellen. Bovendien heb je niet even de luxe om jongens in te passen op dit moment. Je zit midden in het seizoen waarin promoveren een 'must' is en vooralsnog zijn 90% van de wedstrijden spannend tot de laatste minuut. Wanneer laat de wedstrijd het dan toe?

12 januari 2019 om 18:18

Ik heb ze ook veel zien spelen en vind het niet zo slecht als jij doet geloven. In Trotman en Wieffer zie ik nog wel potentie in em George wil ik nog niet afschrijven. Wel eens datvde wedstrijden het tot dusver nog niet toegelaten hebben, maar dat zal vast nog wel een keer komen.

12 januari 2019 om 18:54

Ik zie eigenlijk alleen in Trotman potentie, maar niet dermate veel dat ik er voor nu een basisspeler in zie. Wieffer vind ik persoonlijk maar een gemiddelde speler die veel clubs wel hebben lopen in hun opleiding.

Daarom is het ook zo jammer. Als je Eredivisie had gespeeld, had je Trotman kunnen verhuren. Nu zit hij op de bank en mag hij z'n wedstrijden spelen bij de beloften. Natuurlijk niet goed voor de ontwikkeling van een jongen van 19 jaar.

12 januari 2019 om 18:56

Tja ik begrijp hier ook niks van. Als je nou halverwege het seizoen 10 punten voor had gestaan....

12 januari 2019 om 22:57

@okidoki78

Na een paar jaar KKD is het afgelopen voor Twente en zal het doek vallen, Momenteel is Twente niet in staat haar schulden af te betalen. De gemeente heeft Twente echter uitstel van betaling gegeven. Maar als Twente niet promoveert zullen ze vroeg of laat weer moeten gaan aflossen op de schulden en dat gaat niet in de Kkd. Promotie naar de eredivisie is van levensbelang

Hoop dat Twente snel weer terug is en vaders en ik gauw weer een Ajax- Twente kunnen bijwonen samen. Blijft voor mij toch een speciale club die veel leuke spelers gehad heeft zoals Elia, Stoch, N'kufo en Janssen.

13 januari 2019 om 12:33

En Ruiz, niet te vergeten

Heb totaal geen sympathie voor Twente op moment meer, mochten ze nog wat jaartjes in KKD zal ik daar niet wakker van liggen!

Mooi dat die man schijt heeft aan het jezelf onder de druk uitpraten. Het is ook realistisch als je het mij vraagt; Twente moet gewoon promoveren, dat is het aan zijn stand verplicht. En eigenlijk is Twente het ook aan zijn stand verplicht kampioen te worden.

12 januari 2019 om 17:10

Aan z'n stand verplicht? De club moet(!) promoveren, maar als je een schuld van 43 miljoen euro hebt (inclusief hypotheek), ben je niets aan de stand verplicht. Dan zwijg ik nog maar even over de uitgedunde selectie, de onervarenheid van Pusic, een geheel nieuwe technische staf en het vreemde aankoopbeleid van Van Leeuwen.

12 januari 2019 om 22:44

Sirius,

De schuld was volgens mij 50+ miljoen dacht ik laatst gelezen te hebben.

En wat bedoel je met vreemd aankoopbeleid? Van Leeuwen heeft pas een paar weken voor aanvang van de competitie spelers kunnen halen. De betere spelers op zijn lijstje waren toen allang naar andere clubs ondertussen. Daarbij heeft hij alleen maar spelers gehaald die niets hebben gekost. Toch staan we 4e... al met al niet slecht. Ondanks dat het spel niet goed is.

13 januari 2019 om 01:14

Sinds november is de schuld 43 miljoen. Echter is dat exclusief de naheffing en het bedrag dat openstaat bij die zaakwaarnemer; Bunge. Betreft het spelersbeleid valt er te discussieren, maar daar gaan we nooit achter komen. Ik ben van mening dat het veel beter had gekund, een ander is het daar wellicht niet mee eens.

Binnen een week kwam meneer Van Leeuwen binnen met de opmerking dat er vorig jaar geen team stond en dat dat de grootste reden was voor degradatie. Hij zou wel even een team samenstellen. Sorry hoor, maar ik zie vooralsnog wekelijks individualisten. Meneer van Leeuwen kan zich dus beter gewoon stilhouden en hopen dat zijn selectie het gaat redden.

Qua status en achterban ben je te groot. Qua spel mag je blij zijn dat je 4de staat. Er staan 11 individuen in het veld. Ik hoop echt dat ik volgend seizoen weer na de eredivisie mag kijken ipv kkd

Als je thuis kansloos met 2 - 5 van Jong Ajax verliest met in de gelederen 1 jongen van boven de 20 (cerny), is een iets meer bescheidenheid volgens mij wel op zijn plaats. Ook al sta je maar 2 punten achter op de koploper en heb je nog alle kans om te promoveren.

12 januari 2019 om 17:00

Het is wel heel erg simpel om dit argument te gebruiken op basis van de slechtste wedstrijd die FC Twente in de afgelopen 30 jaar heeft gespeeld. Ze wonnen bijvoorbeeld wel van Sparta, Roda en Nec. Op papier toch gewoon kampioenskandidaten.

Verder moet je ook even snappen hoe Van Leeuwen het bedoelt, want hij heeft gewoon gelijk. Betreft kwaliteit hoor je wellicht in de Keuken Kampioen Divisie, maar qua statuur, achterban, beleving en begroting is het zelfs voor Eredivisie-begrippen een behoorlijke club.

12 januari 2019 om 17:47

@sirius, iedereen wint toch zo'n beetje van Nec? Roda doet het ook niet best. Leuk dat ze op papier kampioenskandidaten zijn maar er winnen nog een hoop andere kk clubs makkelijk van

12 januari 2019 om 18:03

Dat is toch ook helemaal niet het punt wat ik wil maken? Ik geef alleen aan dat een argument op basis van 1 diep trieste wedstrijd niet heel veel kracht meegeeft. Vooral niet als je daarna ook nog eens schrijft dat het er dan weinig toedoet dat je dan toch slechts 2 punten achter de koploper staat.

12 januari 2019 om 19:13

Volgens mij won Twente door hulp van de scheids tegen NEC Nijmegen. Tenminste kwamen er wel door op voorsprong.

12 januari 2019 om 19:25

Lees m'n reactie hierboven. Ook helemaal niet het punt wat ik ermee wou maken!

13 januari 2019 om 10:07

@sirius

Quote: "het is wel heel erg simpel om dit argument te gebruiken op basis van de slechtste wedstrijd die FC Twente in de afgelopen 30 jaar heeft gespeeld. Ze wonnen bijvoorbeeld wel van Sparta, Roda en Nec. Op papier toch gewoon kampioenskandidaten. ".

Normaal gesproken zou ik dat met je eens zijn, maar hier gaat het om een clubman die heel hoog van de toren blaast en duidelijk laat merken dat hij zijn club te groot vind voor de eerste divisie. Als je dat vind, moet je wedstrijden als die tegen Jong Ajax gewoon winnen. Dan heb je recht van spreken. Twente heeft 19 wedstrijden gespeeld en er daarvan 12 niet weten te winnen. Het doelsaldo is 36-22. Daaruit blijkt bepaald niet dat de club met kop en schouders boven de rest uitsteekt en pas als dat wel het geval is, heb je recht om zo uit de hoogte te doen als Ted van Leeuwen nu doet. Het is natuurlijk ook niet zo dat als je een hogere begroting hebt en een grotere club bent, je meer recht op een plaats in de Eredivisie zou hebben dan een kleinere club. Die plaats moet je gewoon op het veld afdwingen en niet met je grote mond.

13 januari 2019 om 15:11

Scepticus

"normaal gesproken zou ik dat met je eens zijn, maar hier gaat het om een clubman die heel hoog van de toren blaast en duidelijk laat merken dat hij zijn club te groot vind voor de eerste divisie. Als je dat vind, moet je wedstrijden als die tegen Jong Ajax gewoon winnen. Dan heb je recht van spreken. "

Zeg maar, dat Ajax dus eerst maar eens van PSV zal moeten winnen voordat Onana dit soort dingen mag zeggen en hoog van deze toren mag blazen.

12 januari 2019 om 17:01

Scepticus

Snap niet helemaal wat hier je punt is. Ajax stelde die dag onder andere Kotarski, Schuurs, Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch, Cerny, Bakker en Lang op. Johnsen, Nunnely en Bijleveld vielen in. Sierhuis zat nog op de bank. Dat zijn dus spelers die allemaal worden gerekend tot de 'jeugd die kansen krijgt bij Ajax' en die ook allemaal speeltijd hebben gehad al in Ajax 1. Wat heeft het feit dat die allemaal '20 of jonger zijn' dan te maken met het feit dat Twente 'bescheiden' zou moeten zijn??

Sowieso haal je in je laatste zin in wezen ook zelf al je hele punt, wat die ook zijn moge, onderuit. Je staat binnen twee punten van de top en je kan ook nog via nacompetitie die promotie afdwingen. Dus leg me nou eens uit waarom Twente 'bescheiden' zou moeten zijn.

12 januari 2019 om 23:00

@constant kante

De top van de KKD doet niet onder voor het elftal van Twente. Dus ja Twente kan kampioen worden maar er zijn drie andere clubs die het ook zomaar kunnen worden.

Na competitie is nog veel zwaarder, dan krijg je ook te maken met een eredivisie club.

Dus ja promotie kan Twente halen, echter de kans is groter dat ze het niet halen.

13 januari 2019 om 01:21

Ik ben het eens met jouw betoog, maar zo geweldig is het rechter rijtje van de Eredivisie niet. Ik durf wel te stellen dat er qua niveau nauwelijks verschil zit tussen een groot gedeelte uit het rechter rijtje in tegenstelling tot de top 7 van de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen jaren hebben dat min of meer wel bewezen.

Amsterdamse arrogantie in Enschede 'de club' heeft verkeerde keuzes gemaakt in het verleden en ze zitten nu met de gebakken peren. Maar ze komen er toch wel weer bovenop.

12 januari 2019 om 23:12

Amsterdamse arrogantie? Ajax is juist een club die extreem goed omgaat met de financiën. Een van de weinige clubs in de wereld met een dikke spaarrekening. Twente was een grote financiele luchtballon, gefinancierd via zeer duistere constructies waarvan we heden ten dage nog steeds niet alle details kennen.

Overigens is de financiële molensteen om de nek van Twente ook niet verdwenen, ze hebben alleen uitstel van betaling gekregen. De schulden zullen nog altijd afgelost moeten worden in de toekomst en daarmee zal het altijd een heidens karwei worden om een sterke selectie samen te stellen. Ook na een eventuele promotie naar de eredivisie kan het nog altijd verkeerd aflopen voor Twente. Het is echt veel te vroeg om te stellen dat Twente er wel bovenop komt. Persoonlijk denk ik niet dat ze het op de langere termijn gaan redden, de schulden zijn simpelweg te hoog en lopen alleen maar op.

13 januari 2019 om 15:10

Speedyafc

"amsterdamse arrogantie? Ajax is juist een club die extreem goed omgaat met de financiën. Een van de weinige clubs in de wereld met een dikke spaarrekening. "

Ja, nú ja. Maar er waren ook periodes natuurlijk waarin Ajax er financieel een potje van gemaakt heeft. De laatste keer herinner jij je vast nog wel, de periode Jol toen er met geld werd gesmeten of het niets was en Ajax eind 2009 zelfs nog bijna geld moest lenen om de vaste lasten te kunnen voldoen. In het verleden veel gevallen van zwart geld, Fiod afaires, er zijn zelfs Ajax bestuursleden in de bak terecht gekomen voor dat soort geintjes he! Dus 'extreem goed omgaan met financiën, ....' mwah, nu wel ja.

Maar ik geef nog maar vast een waarschuwing. Denk nou niet, zoals zovelen maar klakkeloos aannemen omdat ze denken dat een eigen vermogen hetzelfde is als een zak met geld maar dat is natuurlijk niet zo, dat Ajax momenteel een soort financiële vrijbrief heeft, carte blanche, om maar eventjes het geld rond te kunnen strooien. Dan heb je niet begrepen hoe financiën werken en hoe jaarrekeningen in elkaar zitten. Ajax kan nog steeds pas flink uitgeven als daar een structurele omzet verhoging tegenover staat. Pas dan kan je echt, financieel gezond, je uitgaven structureel gaan verhogen, onder meer door veel meer salaris te gaan betalen. Momenteel worden de forse salarissen van Tadic, Blind, Huntelaar en Ziyech gedekt door incidentele inkomsten (CL geld én de balans van in en uitgaande transfers). Maar dat is en blijft een linke toestand.

En sure, blijf spelers voor 40/50/60 miljoen per stuk verkopen en het gaat steeds beter. Maar zelfs in dat geval zul je ook aan de structurele inkomstenkant, dus sponsorcontracten, business arrangementen, etc., nog steeds heel veel moeten doen. Wil je het Bayern van Nederland worden. Dan zal Ajax de omzet minstens moeten verdubbelen en waarschijnlijk verdrievoudigen.

14 januari 2019 om 18:08

Nee hoor wat je zegt klopt niet. Ajax gaat nimmer haar omzet verdrievoudigen, dat is ook nergens voor nodig. Ajax is een opleidingsclub. De spelers worden na verloop van tijd verkocht en vervangen door nieuwe talenten. Maar in Nederland staat Ajax financieel gezien nu op eenzame hoogte en daar zal Ajax nog heel lang de vruchten van plukken.

Overigens kan Ajax gewoon risico vrij een deel van het opgebouwde vermogen gebruiken om een periode met hogere salarislasten te spelen. Zolang de contractuele verplichtingen binnen de perken blijven, is het geen enkel probleem om een paar jaar in te teren. Gebeurt trouwens geeneens want de betere spelers leiden dit jaar meteen tot CL succes en daarmee verdiend Ajax een veelvoud van de extra kosten weer terug. Maar het risico kan Ajax gewoon nemen, meer dan genoeg kapitaal op de bank.

Ik ga er ook vanuit dat FC Twente gewoon Eredivisie speelt volgend seizoen. Er is heel veel kritiek en je staat alsnog slechts 2 punten achter de koploper. Stel je voor dat het nog eens zou gaan lopen ook. Ook heb je nog de play-offs waar KKD-clubs het altijd makkelijker af gaat dan de clubs die uit de Eredivisie komen.

12 januari 2019 om 17:01

Als ze geen eerste worden gaat het voor FC Twente heel moeilijk worden in de playoffs. Voor veel KKD clubs zijn die playoffs inderdaad makkelijker omdat ze dan zonder druk kunnen spelen maar FC Twente heeft die druk waarschijnlijk ook gewoon. Clubs als Oss of Emmen vorig jaar kunnen zonder druk spelen omdat niemand verwacht dat ze naar de eredivisie gaan maar FC Twente moet als ze niet financieel kapot willen gaan. Volle druk dus.

12 januari 2019 om 17:02

Het probleem is dat er geen team staat. Er zijn communicatieproblemen en Pusic is te onervaren om te weten hoe je zo'n selectie moet aansturen en ontwikkelen. Op de laatste wedstrijd tegen RKC na is er gewoon geen sprake van vooruitgang, dus ik snap het optimisme niet betreft de ontwikkeling van de ploeg. Betreft promotie zijn er nog genoeg kansen, al durf ik m'n hand daarvoor niet in het vuur te steken.

12 januari 2019 om 19:15

Nacompetitie wedstrijden zijn wedstrijden op zich. Klinkt heel cliché en dat is het ook. De vorm van de dag telt. Niet zitten wanhopen.

12 januari 2019 om 19:28

Ik ben allesbehalve wanhopig. Als ze promoveren is dat geweldig, als ze niet promoveren is dat het resultaat van jaren wanbeleid. Zo simpel is het gewoon.

12 januari 2019 om 23:15

Twente staat in een kopgroep met Gae, Sparta en Den Bosch. Die clubs ontlopen elkaar niet veel dus heeft Twente een kleine kans om direct te promoveren.

Na competitie is nog veel zwaarder, dan heb je nog steeds een concurrent uit de KKD top die gelijkwaardig is maar krijg je er ook een eredivisie club bij, dus een NAC of een PEC Zwolle. En daar wint Twente echt niet zomaar van.

Maar zelfs als alles goed gaat en Twente promoveert, dan is het lek nog lang niet boven. Probeer maar een eredivisie waardig elftal samen te stellen zonder al te veel geld. Degradatie ligt dan echt zo weer op de loer.

Ik snap niet zo goed waarom Ted Van Leeuwen nu zo'n uitspraak doet. FC Twente is zelf gedegradeerd en staat nu niet bovenaan en steekt er qua spel ook niet bovenuit. Dit is nou typisch zo'n moment dat je even je bek moet houden zou ik zeggen. Ambitie is prima maar ze moeten het nu maar eens laten zien op het veld. Dit kan weleens een Lasse Schöne uitspraak worden...

12 januari 2019 om 17:06

Ik vind dat Van Leeuwen sowieso beter even buiten de schijnwerpers kan blijven. Hij is net zo verantwoordelijk voor het spel dan Pusic. Pusic heeft niet de ervaring om met deze selectie te werken, maar Van Leeuwen stelt dan ook een vreemdelingenlegioen samen en zadelt de coach op met spelers als Ramos en Holscher, terwijl het al geen geweldige ploeg was.

Dit komt over alsof hij bedoelt; "ik heb er een kampioenswaardige ploeg van gemaakt, nu is het aan de coach en consorten om het maar even te doen". Alsof hij de schuld buiten zichzelf zoekt als het allemaal flink tegen gaat vallen aan het einde van het seizoen.

12 januari 2019 om 23:17

Hij hoopt potentiële investeerders en sponsoren warm te maken om te investeren in Twente. Dus heet hij het er liever over dat Twente veelt e goed voor de KKD is in plaats van te praten hoe hij denkt al die schulden in de toekomst af te gaan lossen. Dus vanuit dat perspectief kan ik Ted van Leeuwen wel begrijpen, niets is zo opportunistisch als de voetballerij.

13 januari 2019 om 01:23

Dat denk ik persoonlijk niet. Die investeerders willen een club al snel naar hun hand zetten en dan is er geen plaats voor een machtspersoon. Betreft het technische beleid is dat dus Ted van Leeuwen. Ik denk wel dat hij hier gewoon z'n ongezouten mening geeft met de duidelijke boodschap aan de hele club dat promotie de enigste optie is.

Alleen al vanwege de enorm hooghartige arrogantie die hier uit spreekt, mogen ze van mij nog jarenlang in de KK divisie bivakkeren. En nee, voordat ik daar opmerkingen over krijg, ondanks de vriendschapsband tussen Schalke 04 en FC Twente, voel ik nog geen greintje sympathie voor die club. Nooit gehad en zal nooit gebeuren ook.

12 januari 2019 om 18:25

Dat mag, heb je al vaker aangegeven. Bijzonder dat je de aandrang voelt dit meermalen te melden. Jouw sympathie kan me ook gestolen worden, we moeten n het toch zelf doen. Wel mooie club dat Schalke.

12 januari 2019 om 18:34

Als Twente supporter lig ik totaal niet wakker van jouw aversie tegen deze prachtige club. Sterker nog, ben naast Tukker een Borusse!

Hopsakee, als er al geen druk was dan ligt hij er nu wel door deze uitspraak.

13 januari 2019 om 01:27

Die druk was er allang. Deze uitspraak van Van Leeuwen zal wat dat betreft weinig effect hebben.

Flauwekul van Ted. Je bent een sport/voetbalclub je staat daar waar je naar presteert. Clubs die promoveren horen in de eredivisie, je promoveert niet of wordt kampioen op basis van je stadion, achterban e.d.

Dat ze te groot zijn was tegen Cambuur nou niet bepaald te zien.... maar goed, ik vind wel dat ze thuishoren in de eredivisie.

Blij dat iemand binnen de club een keer zegt waar het op staat. Twente is het aan haar stand verplicht om tot het laatste moment mee te doen om het kampioenschap/te promoveren. Van die eeuwige relativering van o.a. Pusic word je doodmoe. Tegen clubs als Helmond Sport móet gewonnen worden. Wanneer Twente buiten de eerste drie eindigt is er iets heel erg fout gegaan binnen de technische gelederen van de club.

De woorden 'te groot' werken echter wel enigszins denigrerend richting de andere clubs, waar je je op basis van de eerste seizoenshelft zeker niet 'te groot' voor mag wanen. Het moet gewoon beter. De club is in ieder geval te groot om verder te gaan op het niveau van de afgelopen maanden.

Dan zou het toch in de 2de seizoenshelft eens tuk beter moeten. Met het voetbal afgelopen jaar gaan ze geen kampioen worden.

Laten we met beide benen op de grond staan, en niet dit soort onnozele uitspraken doen. Ben een rasechte, en fanatieke, Twente supporter, maar dit soort uitspraken kan ik niet waarderen. Op basis v/d eerste seizoenshelft hebben we helemaal (nog) niets te zoeken in de eredivisie. Hoop dat spelers als Assaidi en Vuckic zsm fit terugkeren in de basis, zodat het voetbal weer de moeite waard wordt om naar te kijken, én ik weer trots kan zijn op mijn cluppie.

Twente is wel te goot voor de Kkd, maar erg duidelijk
niet te goed voor de Kkd... Wat ik verwacht van een een club dat hier niet
thuis hoort is complete dominantie. Zoals NEC een aantal jaar geleden deed.
Maar voor Twente is dat onmogelijk en onrealistisch. We zijn gewoon ver weg gezakt en moeten verstandig en rustig alles weer opbouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

30 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Twente 7 0 1 0
2018/2019 FC Twente 24 2 6 0
2017/2018 Central Coast Mariners 22 2 2 2
2016/2017 FC Utrecht 18 0 5 0
2016/2017 PEC Zwolle 14 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

ADO Den Haag sluit onrustige week af met resultaat tegen FC Twente

De ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Twente in de Eredivisie heeft geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting, de eerste voor ADO na het vertrek van Fons Groenendijk, eindigde zaterdagavond doelpuntloos:...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren