‘United probeert recordaankoop van Barcelona te ‘verleiden’’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Barcelona betaalde een jaar geleden een bedrag van naar verluidt 120 miljoen euro, dat door een aantal bonussen met nog eens 40 miljoen op kan lopen, voor Philippe Coutinho. De van Liverpool overgekomen Braziliaan werd daarmee de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis, maar is inmiddels niet meer zeker van een basisplaats. De laatste keer dat de spelmaker bij de eerste elf hoorde in LaLiga was op 2 december en in de vier wedstrijden daarop moest hij steeds genoegen nemen met een plek op de bank.

Mundo Deportivo schrijft zaterdag dat deze situatie tot onvrede bij de 26-jarige middenvelder heeft geleid. Coutinho zette een jaar geleden immers alles op alles om zijn overgang naar het Camp Nou te bewerkstelligen en zag zelfs af van een tekenbonus van tien miljoen euro om te zorgen dat Barcelona het benodigde bedrag over kon maken naar Liverpool. De recordaankoop is in de pikorde nu echter voorbijgestreefd door Ousmane Dembélé en zou niet blij zijn met de situatie.

Dat nieuws is ook bij Manchester United aangekomen en the Red Devils zouden al een voorzichtige poging hebben gedaan om de Braziliaan te ‘verleiden’. De club van trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft inmiddels contact opgenomen met het management van Coutinho om te informeren hoe hij tegen een transfer aankijkt en heeft duidelijk gemaakt dat als hij weg wil uit Catalonië, de deur van Old Trafford open zal staan. Van een winterse overstap zal het niet komen, aangezien Coutinho ‘niet van plan is om bij de eerste tegenslag de handdoek in de ring te werpen’.

Zijn dochtertje is daarnaast in Barcelona geboren en zijn vrouw en hij voelen zich thuis in de stad. Als hij echter de rest van het seizoen genoegen moet nemen met een plek op de bank komt hier echter mogelijk verandering in en Manchester United heeft het gevoel dat de club er nu vroeg genoeg bij is om aankomende zomer een goede kans op de komst van de 45-voudig international te maken. Barça zou daarnaast volgens eerdere berichten in de Spaanse pers overigens overwegen om Coutinho te verkopen om zo de benodigde miljoenen binnen te halen om de rentree van Neymar te realiseren.


Poll

Zou jij Philippe Coutinho een goede aanwinst vinden voor Manchester United?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door sirius)

Couthino zou onder een andere coach het goed doen. Valverde geeft hem gewoon niet de vrijheid. Couthino hangend op links zou denk ik et beste werken maar hij word elke keer maar op het middenveld gezet. Mocht united hem willen dan kunnen ze zijn contract afkopen😅

12 januari 2019 om 13:34

Wat zeg jij nou? Coutinho heeft het juist goed gedaan op het middenveld, maa Valverde moet daar perse 3sterke middenvelders hebben vanwege zijn tactiek. Daarom laat Valverde Coutinho hangend vanuit linkerflank spelen en dat werkt niet.

Coutinho moet gewoon op het middenveld spelen en Barca moet zsm van Valverde afkomen. Ik heb het al vaker gezegd; treble of niet, maakt niet uit, Valverde moet weg.

12 januari 2019 om 13:50

Precies Coutinho komt het beste tot zijn recht op het middenveld met twee spelers die vuile meters willen maken en daar zijn Rakitic en Busquets uitermate geschikt voor, die lopen enorm veel dicht. Als Coutinho gewoon het vertrouwen krijgt op het middenveld gaat die het echt wel laten zien.

12 januari 2019 om 14:01

Mee eens Lucas. Ik moet wel even zeggen dat Busquets helaas dit jaar minder scherp is. Rakitic is ook niet zo geweldig, maar deze twee heren zijn winnaars en kunnen altijd wel opstaan als het moet.

Anders is een Roberto ipv Rakitic een prima optie.

12 januari 2019 om 14:22

Rakitic niet geweldig? Rare opmerking van een Barca fan, die man is zo underrated duidelijk een top 15 middenvelder van de wereld. Belangrijke schakel bij Barca, Roberto is leuk, maar Raki is toch wel echt een klassebak. Hij draaide een evengoed WK als Luka imo en hij won La Liga met Barca.

12 januari 2019 om 14:45

@jeonowlt

Zo bedoelde ik eigenlijk niet. Rakitic is een geweldenaar en omdat ik hem zo goed vind, verwacht ik meer van hem dan dat hij afgelopen maanden laat zien. Voor een grote deel is Valverde hier veratwoordelijk voor, maar Rakitic laat aanvallend iets minder zien. Maargoed, hij staat wanneer het moet en heb dan ook alle vertrouwen in hem.

Roberto kan een vergelijkbaar roo vervullen, als Valverde nu Rakitic laat doen. Dan krijgt Rakitic meer rust en kan meer brengen in belangrijke wedstrijden.

12 januari 2019 om 16:54

En Arthur dan opofferen?

12 januari 2019 om 14:10

Het probleem is dat Coutinho niet zo goed is als z'n voorgangers. Absoluut een uitstekende speler, maar wel vervangbaar voor een club als Barcelona.

12 januari 2019 om 15:33

@ Sirius/ Vervangerbaar : ja zeker. Maar ik begrijp niet waarom barcelona dan alles op alles zet om deze jongen voor een hoog bedrag te halen. Hij maakte de relatie met Liverpool kapot en verliet de club op een lelijke manier. En nu zetten ze hem rustig op de bank en doen ze alsof hij totaal niet op het middenveld kan spelen. Ik denk dat messi gezegd heeft tegen Valverde dat hij Coutinho daar niet wil hebben omdat hij zelf die ruimte wil. Geen enkele trainer met verstand zou Coutinho als linksbuiten gebruiken ipv op het middenveld dus daar speelt meer. Neymar terughalen? Dat gaat zeker niet lukken zonder de miljoenen van een eventueel Coutinho-vertrek.

12 januari 2019 om 17:16

Barcelona heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat de relatie tussen Coutinho en Liverpool flink is afgekoeld. Coutinho heeft een goede techniek en een mooi schot. Dat maakt hem goed. Op het middenveld benut je die kwaliteiten veel minder en dan is Coutinho ineens helemaal niet zo geweldig.

Coutinho wil de bal graag hebben, maar hij had kunnen weten dat alles altijd eerst naar Messi gaat, zeker nu Iniesta weg is. Coutinho heeft niet de speelstijl om in dienst van Messi te voetballen en dan ben je bij Barcelona snel uitgerangeerd. Coutinho zal dus het 1 en ander moeten veranderen en ik denk niet dat hij dat kan.

Waarom ook niet inderdaad. Je kunt altijd spelers polsen natuurlijk. Maar ik denk dat het met Coutinho bij Barcelona wel goed gaat komen. Zie hem zeker niet direct terug naar Engeland gaan, daarnaast zal een overstap naar United erg gevoelig liggen vanwege zijn recente verleden bij Liverpool.

Stappenplan om je zo gehaat mogelijk te krijgen in Liverpool:
1. Sterspeler bij Liverpool worden.
2. Aankondigen te willen vertrekken op het moment dat alles eindelijk de goede kant op gaat omdat je zo nodig naar je droomclub wilt. Zeggen dat je alléén voor Barcelona zou willen vertrekken. Ook nog even je clubliefde voor Liverpool benadrukken.
3. Vertrek naar je droomclub forceren.
4. Zodra het niet helemaal loopt zoals gehoopt bij je droomclub vertrekken naar Manchester United.

Ik snap het heel goed als Barcelona hem toch tegenvalt qua speler. Maar om dan over te stappen naar United... Overigens zou ik Coutinho graag willen terugzien bij Liverpool, zou toch iets extra's brengen.

12 januari 2019 om 13:27

Mis hem totaal niet bij Liverpool, hij deed vaak geniale dingen, maar qua arbeid in het veld wat minder. Staat goed nou bij Liverpool, zolang ze voorin geen blessures krijgen.

12 januari 2019 om 13:50

Daarom moet Liverpool deze winter of aanstaande zomer flink versterken in de breedte. Wat mij betreft komen: Werner, James en een 2e linksback en mogen: Lallana, Origi, Sturridge, Solanke en Milner vertrekken. Dan doet Liverpool goede zaken.

12 januari 2019 om 13:56

Werner zal naar zijn droomclub Bayern gaan wanneer ze werk van hem gaan maken. James haal je niet voor de breedte maar voor de basis, plus Bayern en in mindere mate Real bepalen wat er met James gaat gebeuren.

12 januari 2019 om 13:56

Solanke is al vertrokken

12 januari 2019 om 14:07

James komt niet.

12 januari 2019 om 14:40

Liverpool doet er goed aan om De Ligt aan te trekken want buiten Van Dijk om is het allemaal middelmaat wat er centraal in de verdediging staat. Met hem hebben ze het centrale verdedigingstalent in huis dat nog jaren mee kan en progressie gaat boeken.

12 januari 2019 om 14:49

wat een onzin zeg Zermatt, Milner, Lallana en Origi zou ik zeker niet afschrijven, daarnaast is Solanek al voor een mooi bedrag verkocht. Werner is niet het type spits dat Liverpool nodig heeft en zou wel wat toevoegen maar weet niet of hij de meters kan maken die benodigd zijn. Vind hem nou niet echt in een vechters team passen.

12 januari 2019 om 14:59

No way dat Milner weg moet, dat is ideale 12e man, verzaakt nooit en op meerdere posities inzetbaar!

12 januari 2019 om 15:06

Zou ik ook niet doen, klaagt nooit kan je dus op meerdere plekken zetten, en geeft regelmatig een assist, volgens mij vorig jaar meeste in champions leugue

12 januari 2019 om 15:09

Ik denk dat juist Milner moet blijven. Hij is van onschatbare waarde voor het spelletje van Klopp. Als je ervoor kiest om hem met Fabinho te spelen, laat hem dan desnoods als invaller komen. Hij is echt belangrijk voor dit Liverpool.

12 januari 2019 om 15:45

Ff serieus met alle respect, als jij hier echt in gelooft wauw. Dus jij denkt echt serieus als hij weg gaat dan de stap naar man united zal nemen. Coutinho die gaat nergens heen en blijft nog jaren bij Barcelona. Elke speler op de wereld komt weleens in een dipje terecht alleen heb je sommige mensen die nog erger zijn dan de media, gelijk roepen van je kan er niks van of een miskoop gewoon wauw. Coutinho gaat nog schitteren en men gaat daar van genieten.

Mundo Deportivo als headline nieuws... komkommertijd? Wat heeft hij uberhaupt bij United te zoeken? Veels te goed voor de huidige Utd selectie en zal de komende tijd ook niet zo snel voor de prijzen spelen

12 januari 2019 om 15:49

Ik snap niet hoe mensen hier in kunnen geloven ik snap dat gewoon niet. Stel je voor hij gaat weg he denk je nou echt manchester united. Een verleden bij Liverpool was de man daar en dan naar united. Dit is 1 grote Joke gewoon. Mensen oordelen zo snel he dat ik er soms gewoon versteld van sta, vandaag ben je de man morgen ben je gewoon niks nada. Dit is Coutinho een geen flap of jap of jan met alle respect. Hij gaat keihard vlammen

Probleem ligt niet helemaal aan couthino maar aan valverde. Die moet op het middenveld gewoon veel meer rouleren bovendien geef je de spelers dan ook meer rust en kun je op het juiste moment pieken. Als barca de CL wilt winnen zullen ze dit dan echt moeten doen. Nu vind ik zelf dat het te weinig gebeurd. Het word gewoon tijd voor een andere coach. En het verhaal neymar naar barca lijkt toch minder realistisch te worden als ik de bronnen moet geloven. Namelijk dat de vader van neymar de transfergeruchten als fake News heeft bestempeld.

12 januari 2019 om 13:27

Ten eerste neymar hoef ik echt niet terug tezien bij barca en ten 2de: zijn vader gaat idd niet alles bevestigingen. Mocht toch waar zijn dan gaat zijn vader echt niet rond lopen roepen dat waar is

12 januari 2019 om 16:30

Eens. Maar überhaupt wat is de reden om het fake te noemen of dat het waar is.

Zou goed bij Unted kunnen passen met zijn creativiteit. Aangezien ze op de flanken zich ook willen versterken. Dus verleiden mogen ze gerust Het zal wel gevoelig liggen idd met zn Liverpool verleden. Maar hij wilde zelf als te graag weg bij die club. Tot hoever is er tegenwoordig sprake van club liefde als je ergens anders wel veel kan spelen en het plezier weer terug krijgt. Ongeacht welke club het is. Het aan Barca natuurijk wat ze ermee willen. Willen ze een spelers halen die er gelijk staat zoals in dit artikel aan geven is, neymar. Dan is deze man echt overbodig. Zeker op het middenveld als ze daar de Jong voor willen halen. Coutinho is te goed voor op de bank. Het zal eerder een club als PSG worden. In een soort van ruildeal

Coutinho moet het nog even volhouden. Valverde blijft echt niet lang meer bij Barca. Dan komt er een aanvallend ingestelde trainer aan het roer die Coutinho wel in zijn kracht laat spelen. Hold on!

Coutinho blijft in Spanje denk ik. Als Barcelona nou eens een andere trainer zou hebben dan zou die kunnen excelleren. Toen al gezegd dat ik het dom vond om van de Liverpool trein te stappen. Maar goed het is en blijft Barcelona.. daar dromen veel Zuid-Amerikanen van, om daar te mogen voetballen. Van mij mag die terug komen naar Liverpool een middenveld met Coutinho, Wijnaldum en Fabinho zou ik fantastisch vinden.

Mag opgehaald worden voor het juiste bedrag. Laat werkelijk niks zien en heeft altijd een uitstraling alsof hij er totaal niet van geniet. Lekker Neymar terughalen en op links zetten.

Ik wil hem absoluut niet zien gaan bij Barcelona, maar als het onmogelijk wordt voor hem omdat hij geen vertrouwen voelt en weg wilt. Een fors bedrag pakken voor hem. De Jong, De Ligt en Neymar terughalen en dan zijn ze beter af.

Het kan verkeren.....
Nog maar net geleden was Dembélé de verschoppeling van Barça met een een gameverslaving en wat al niet meer. Nu onomstreden en is Coutinho het kind van de rekening. Ik snap ManU in deze wel. Heeft nog flink wat jaren voor zich en kwaliteit heeft hij zeker. Denk dat zo'n type speler ook uitstekend bij de club past. Coutinho laat zich wel een beetje kennen in deze als hij bij de eerste de beste tegenslag al weer weg wil.

Is toch een miskoop werd gekocht omdat Neymar weg ging 1,5 jaar verder en niemand heeft hem kunnen vervangen.
Beter halen ze hem weer terug en wat gebeurt er als messi weg gaat, Dit word nog erger dan bij Real nu ze gaan de hele wereld kopen dan.

Toen Coutinho naar Barcelona ging dacht ik dat hij nog beter ging worden dan bij Liverpool. Echter moet ik zeggen dat hij nog niet volledig uit de verf komt(van wat ik zie). Een soort James scenario bij Real. Maar als hij bij Barca gewoon tevreden is dan zal hij gewoon blijven. Een stap naar United lijkt me persoonlijk niet slim vanwege de grote rivaliteit. Maar het ook zijn dat het hem geen bal interesseert.

Chelsea moet hem halen als vervanger van Hazard. Zie geen betere haalbare vervangers dan coutinho zelf.

Ik zou ziyech graag op zijn positie willen zien,geloof niet dat hij het veel minder zou doen en ben benieuwd wat zijn niveau is

Dit zie ik niet gebeuren hoor, en zeker niet als Man Utd CL misloopt. Als hij zou terugkeren naar Engeland hoop ik dat hij terugkomt bij Liverpool. Deze man was een genie, en we hebben hem zeker nodig. Ook Chelsea zou hem goed kunnen gebruiken, kan ook op links

Ik kijk niet vaak naar barca maar als ik kijk zie ik hem vaak scoren. Zijn veldspel is wel een stuk minder geworden bij Barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

172 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 26 4 1 0
2017/2018 Barcelona 18 8 1 0
2017/2018 Liverpool 14 7 0 0
2016/2017 Liverpool 31 13 2 0
2015/2016 Liverpool 26 8 3 1
Laatste voetbalnieuws

Neres krijgt geen kans om Braziliaanse blamage af te wenden

Brazilië is zaterdag in een oefenwedstrijd niet voorbij Panama gekomen. De WK-deelnemers van 2018 kwamen in het Estádio do Dragão in Portugal, waar de teams op trainingskamp zijn, tot een 1-1...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren